Találatok a következő kifejezésre: Vettem egy gb (52 db)

Vettem egy Samsung 1Tb-os merevlemezt vagyis 1024 Gb-osat, de a gép csak 931 Gb-ot ír ki. Miért?

Eddig volt egy 120 és egy 40-esem de azokra mind pontosan írta ki.

Legjobb válasz: Másféle átváltást használ a gyártó, mást az informatika. informatika: 1TB = 1024GB (1099511627776 Bájt) gyártó: 1TB = 1000GB (1073741824000 Bájt, amit fel is tüntetnek merevlemezen) A két szám között egyértelmûen látszik hogy nincs egyenlõség, így amikor a számítógép mely az informatikai átváltással számol, az írja ki a pontos méretet, míg a gyártó 1000-rel számol, hogy ne kelljen váltogatni és tört értéket megadni kapacitásnak. Így a nekünk tízes számrendszerben értelmezhetõ értéket ad meg a kettes számrendszer helyett. 1000Gb pedig nem 1Tb, így te az 1Tb területet sosem használhatod fel, mivel nem ekkora a kapacitása a merevlemeznek (hanem 0,9756 TB). Minél nagyobb a kapacitás, annyival kevesebb tárterület áll rendelkezésre a Gigabájtonként lecsípett 24MB-ok miatt. TB-os mértékben nézve már több GB-tal csökken a felhasználható tárhely. Szóval ne vidd vissza, nincs baja az eszköznek. Csupán a gyártó csal a mértékegységgel, és nagyobbnak tünteti fel a kapacitást a valósnál. Egy kisebb kapacitású eszköznél kisebb az eltérés, ezért nem is tûnt fel egy 40 vagy 120Gb-os merevlemeznél. Ez viszont mindenhol így van, egy 4,7Gb-os DVD-re is csak 4,36Gb írható.

Másféle átváltást használ a gyártó, mást az informatika. informatika: 1TB = 1024GB (1099511627776 Bájt) gyártó: 1TB = 1000GB (1073741824000 Bájt, amit fel is tüntetnek merevlemezen) A két szám között egyértelmûen látszik hogy nincs egyenlõség, így amikor a számítógép mely az informatikai átváltással számol, az írja ki a pontos méretet, míg a gyártó 1000-rel számol, hogy ne kelljen váltogatni és tört értéket megadni kapacitásnak. Így a nekünk tízes számrendszerben értelmezhetõ értéket ad meg a kettes számrendszer helyett. 1000Gb pedig nem 1Tb, így te az 1Tb területet sosem használhatod fel, mivel nem ekkora a kapacitása a merevlemeznek (hanem 0, 9756 TB). Minél nagyobb a kapacitás, annyival kevesebb tárterület áll rendelkezésre a Gigabájtonként lecsípett 24MB-ok miatt. TB-os mértékben nézve már több GB-tal csökken a felhasználható tárhely. Szóval ne vidd vissza, nincs baja az eszköznek. Csupán a gyártó csal a mértékegységgel, és nagyobbnak tünteti fel a kapacitást a valósnál. Egy kisebb kapacitású eszköznél kisebb az eltérés, ezért nem is tûnt fel egy 40 vagy 120Gb-os merevlemeznél. Ez viszont mindenhol így van, egy 4, 7Gb-os DVD-re is csak 4, 36Gb írható.
á[email protected], vidd vissza
tehát akkor nem 1 TB, hanem 1 milliárd bájt ugyebár ? az pedig tényleg olyan 930GB környéke
Fájlrendszertõl, partícióktól is függ a merevlemez használható mérete.
nekem is annyi, ne idegeskedj.
Az 1024-es informatikai illetve 1000-es gyártó által használt prefixumok miatt ahogy ezt a 21:22-es jól leírta. 21:32 Nem 1 milliárd byte hanem 1000 milliárd byte. Vagyis 10^12 (tíz a tizenkettediken) byte ezt a google számológép is átváltja: http://www.google.hu/search?hl=hu&client=firefox-a&hs=aBs&rl..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) Én meg azt hittem, hogy valami baja van.
mármint nemtudod beletenni a másik ramot a foglalatába? tuti ddr3-at vettél?
A kérdező hozzászólása: az van hogy bele megy de amikor bekapcsolom a gépet akkor nem jön be semmi
csereld meg a kettot. probald ki csak az ujat. nezd meg, nincs-e megegve valahol.

Vettem egy samsung galaxy s advance-t egy 8 GB-ost és hozzá egy 32 GB memoria kártyát és nem tudom hogy kell a memoriakártyára tenni a dolgokat? (TÖBBI LENT)

Na szószal megvettem a telefont 2.3.6 android van rajta és nem tudom hogy az ilyen nagyobb játékokat mint az nfs hogyan tudnám a memoria kártyára telepiteni? de nem szeretném rootolni a telefont. milyen programal lehet ezt megcsinálni a válaszokat elöre is köszönöm.

Legjobb válasz: App2SD?

App2SD?
A kérdező hozzászólása: ehhez kell root ?
A kérdező hozzászólása: letötötem de én nem az sd-re hanem a memoriakártyára akarom tenni
Nekem is ilyen telefonom van. Én már rootoltam egyszer és elvileg ezután lehetséges úgy, hogy csinálsz a micro sd-re egy ext4 és fat32 particitót. Az ext4-re mennének a játékok app2sd vagy link2sd program segitségével. Nekem nem sikerült ezt megcsinálni akárhogy is probáltam. A microSD-t hibásnak látta a telefon. Igy kéne elvileg. Azóta visszaraktam mindent gyárira (2.3.6)-ra. Ha valaki el tudná magyarázni részletesen hogy kell, azt én is megköszönném!


Vettem egy 2Gb -os kártyát és egy 8 GB-os pendrive-ot. Az Sd kártyára csak 500 mb fér, a pendrive-ra pedig csak 4 gb, most ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Az SD baja passz, a pendrive viszont megoldható. FAT32 fájlrendszer van rajta, ami nem lát-kezel 4GB-nál nagyobb fájlokat. Így azt ha NTFS-re vagy ExFAT-ra formázod, ez a korlát eltûnik.

Az SD baja passz, a pendrive viszont megoldható. FAT32 fájlrendszer van rajta, ami nem lát-kezel 4GB-nál nagyobb fájlokat. Így azt ha NTFS-re vagy ExFAT-ra formázod, ez a korlát eltûnik.

Vettem egy 2 Gb-os memóriakártyát a fényképezőbe beleraktam és ezt irja ki "kártya nem inicializált" Leformáztam ugyanazt irja ki. Segitene valaki?

Az 1Gb-os kártyát simán kezeli mindkét kártya sd mert csak azt kezeli a fényképez?m.A számitógép kártyaolvasója se ismeri fel. Mit lehet tenni ilyenkor? Vagy a kártya hibás? Vadiújan vettem

Legjobb válasz: Nézd meg, oldalt van rajta egy kis pöcök. Lehet, el van állítva. (2 GB-s SD kártyám van).

Nézd meg, oldalt van rajta egy kis pöcök. Lehet, el van állítva. (2 GB-s SD kártyám van).
Dugd rá gépre, pl.: Micro SD átalakitóval, jobb gomb rá és formázás, majd a fájlrendszer FAT32 legyen TELJES(!) formázással leformázod, és jó lesz!

Vettem egy külsõ HDD házat, amire rá van írva, hogy 250 GB. Akkor max. Csak 250 GB-os HDD-t rakhatok bele?

Legjobb válasz: Igen, mert ha a ház észreveszi hogy nagyobb kapacitású HDD van benne felrobban

Igen, mert ha a ház észreveszi hogy nagyobb kapacitású HDD van benne felrobban
A kérdező hozzászólása: Haha, marha vicces! :D De most komolyan kérdeztem! Ettõl függetlenül még tud kezelni nagyobb méretû HDD-ket is?
A külsején kívül gondolom kaptál hozzá Használati Utasítást, abból meggyõzõdhetsz errõl. Valószínûleg a gyárnak maradt egy csomó elhasználatlan 250GB-os matricája.

Május végén vettem egy xbox 360 320 gb-ot. De nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, ritkán játszok vele. Inkább eladnám, csak egy reális ár érdekelne. Flashelve van és van hozzá 4 darab másolt játék 60 ezer reális?

80 ért vettem, van hozzá hdmi, 4 játék, 1 joy.

Legjobb válasz: Az, hogy mennyiért vetted az nem számít. Ha egy SLIM géprõl beszélünk akkor annak az új ára 52 ezer Ft. Nos mivel a tiéd használt bár van rajta flash én 45-nél többet nem adnék érte az tuti. Annyi a reális értéke kb.

Az, hogy mennyiért vetted az nem számít. Ha egy SLIM géprõl beszélünk akkor annak az új ára 52 ezer Ft. Nos mivel a tiéd használt bár van rajta flash én 45-nél többet nem adnék érte az tuti. Annyi a reális értéke kb.
A 4 másolt játék semmit sem ér, bárki kitudja írni otthon, az 1 joy alapból jár hozzá, HDMI sem dob az árán, 55-ért vadonatúj 250 gigás slimet kapni, 320 gigás slim nem létezik, tehát ráadásul valami régi kiadás is, azért szerintem normális ember nem ad ki pénzt, de lehet valaki megvenné, mert flashelt, 50k-ért próbálnám meg
Mert nem írja rendesen ki a méretét

Egy hete vettem egy Slim 160 gb-os Ps3-at. És felfigyeltem egy olyan jelenségre hogy egy idő után egy fokkal emeli a hűtést a venti. Ez normális? Nem hangos csak az alap járatból egy fokkal feljebb megy. Lehet tisztítás vagy paszta kell neki?

Legjobb válasz: IGEN EZ NORMÁLIS HOGY NE MELEGEDJEN FEL HA TÖLTI A JÁTÉKOT MERT AZ EGY KICSIT MEGTERHELI A KONZOLT ÉS HOGY NE MELEGEDJEN EZÉRT DE EZ MINDEN GÉPNÉL IGY SZOKOT LENI

IGEN EZ NORMÁLIS HOGY NE MELEGEDJEN FEL HA TÖLTI A JÁTÉKOT MERT AZ EGY KICSIT MEGTERHELI A KONZOLT ÉS HOGY NE MELEGEDJEN EZÉRT DE EZ MINDEN GÉPNÉL IGY SZOKOT LENI
FAT32re köztudottan nem lehet rámásolni 2GB-nál nagyobb fájlt. Sok kicsit másolhatsz, de egybe, pl egy iso-t nem lehet.
Azért csak 14, 9-et mutat mert a gyártásnál nem 1024-el számolnak hanem kicsivel kevesebbel(1000-el ha jól tudom) és így jön ki.. De ezt észrevehetted volna máson is.. pl egy 320 GB-s HDD -re is csak kb 295-300 GB adat fér.. az 500GB-sra már csak olyan 465 GB. Amúgy igen , azért nem tudsz másolni mert a Fat32 csak kisebb méretû filet enged. Konvertáld át NTFS-re és akkor majd tudsz rá másolni nagyobb méretû fájlokat (de akkoris 14, 9 GB-d lesz..)
A jótállási szerzõdést kell elolvasni, abban le van írva, hogy pontosan mire is terjed ki a jótállás.
A kérdező hozzászólása: Nem adtak hozzá más papírt csak a blokkot meg a dobozt kell megõrizni! Akkor valószínûleg azért nem megy, de én akkor sem 14.9 Gb-os pendrive-ot vettem!
A kérdező hozzászólása: és az NTFS-re átkonvertálásba tud valaki segíteni??? formázni kell elõtte??
Milyen OP rendszered van? Ha XP, vagy újabb akkor tudod formázni. Bedugod a gépbe. Kikeresed a megfelelõ meghajtót.Jobb gomb. Formázás.Beállítod, hogy NTFS-re formázza.
A kérdező hozzászólása: Xp, megnéztem de nem engedi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!