Találatok a következő kifejezésre: Vettem egy Ft (73 db)

1200/2 + 6600/5 = 1920
Elsõ megoldása nem jó, ugyanis nem az eladási ár ötödérõl van szó, hanem a hízlalási ár ötödérõl. Legyen x a hízlalási ár. A veszteségem a vételár plusz a hílalási ár, mínusz az eladási ár. 1200/2+x/5 = 1200+x-6600 x = 5x - 30000 4x = 30000 x = 7500 Tehát a veszteségem: 1200+7500-6600 = 2100(Ft)

Parfümkérdés. Van különbség egy Douglas-ben vásárolt és egy Asia centerben vásárolt ugyanolyan nevű parfüm között? És árban mennyivel olcsóbb kb? amit Douglas-ben vettem 7ezer ft körül volt.

Eddig csak Douglas-ben vásároltam de mostanában nincs pénzem azokat megfizetni,ezért érdekelne hogyha ugyanolyat keresnék Asia centerben,az mennyire tér el illatban a Douglas-est?l, ha egyáltalán. Olyanok válaszoljanak akik itt is-ott is vásároltak már=) köszönöm

Legjobb válasz: Asiaban még sosem vettem ilyet. De teszvesz-en szokott lenni elég olcsó. Volt egy eladó, aki eredeti parfümöket árult pár ezerért. Érdemes ott is szétnézni, meg talán vaterán is.

Asiaban még sosem vettem ilyet. De teszvesz-en szokott lenni elég olcsó. Volt egy eladó, aki eredeti parfümöket árult pár ezerért. Érdemes ott is szétnézni, meg talán vaterán is.
A kérdező hozzászólása: ott nem szeretnék vásárolni mert asia-ban is megszagiznám elõtte, csak nemtudom érdemes-e egyáltalán odamennem. Ja és szerintetek ha azvan honlapra írva hogy 10kor nyitnak, akkor 10óra 5perckor már tudok ott vásárolni, vagy még fél 11kor is csak pakolgatnak még rácsok mögött?
Asia centerben ugyanaz, eredeti a csomagolás is, csak "leesett a teherautóról" így sokkal olcsóbban megkapod :) csak ajánlani tudom.
lopottak kb. tökugyanaz. viszont vannak akik át akarnak venni. figyelmesen nézd meg a dobozát, h mivan ráírva, mert sokszor úgy vernek át h éppen csakegy betû különbség van, amit nemveszel észre rögtön. ami douglasban 7ezer azt ázsiába már 4500-5000 ért megkapod
Az igazi márkás parfümökön van egy belenyomott számsor az a parfüm sorozatszáma, ha az rajta van tényleg igazi a parfüm. Egy Douglas-ban dolgozó barátnõm mondta.
És kit érdekel a benyomott számsor ha ugyanaz van benne? Hm? :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat=) ha nincs kibontott teszterük, úgyis azt veszem meg amit éppen kibontatok megszagolni=) remélem bejön, mert nembírok erre is spórolni már=)


Vettem egy eredeti NewYork-os snapbacket és mikor én nemláttam anyám kimosta. Ideges vagyok mivel az alakjának annyi csüng lefele. Mi a fenét csináljak vele 11000 ft-ért vettem nemvagyok hülye hogy csak így kidobjam. :SS?

Konkrét válaszokat előre is megkösszönéém. a hülye hozzászolásokat meg kíméljétek ha lehet. kösz. És ha lehet kicsit siessetek a válasszal mert 8 óra mulva kelleni fog..

Legjobb válasz: Figyelj, 2 lehetõséged van: 1. Felteszed valahova (vatera, eBay stb.) ahol még így is lehet, hogy megveszik. 2. Kidobod, és veszel (nem vagyok mániás, de) eBayen egyet, ahol már van 2-3000 is, de az is lehet, hogy mind a 2 pontot megcsinálod. Ennyit tudok ajánlani.

Figyelj, 2 lehetõséged van: 1. Felteszed valahova (vatera, eBay stb.) ahol még így is lehet, hogy megveszik. 2. Kidobod, és veszel (nem vagyok mániás, de) eBayen egyet, ahol már van 2-3000 is, de az is lehet, hogy mind a 2 pontot megcsinálod. Ennyit tudok ajánlani.
A kérdező hozzászólása: De lenne rá lehetõség hogy újra jó legyen?
talán ha vizesen rárakod valamire amitõl eredeti formája lesz és ugy megszárad

Van egy festményem amit a szüleim 20 évvel ezelött vettek 7500 ft-ért, ez az összeg nagyságrendileg most mit takarna?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy a festõnek hogy értékelik most a munkáit. Szóval 0-tól milliókig bárhol lehet az értéke. 7500 20 évvel ezelõtti Ft most 20-30 ezret érhet.

Attól függ, hogy a festõnek hogy értékelik most a munkáit. Szóval 0-tól milliókig bárhol lehet az értéke. 7500 20 évvel ezelõtti Ft most 20-30 ezret érhet.
20 éve 8 ezer Ft volt a minimálbér. Ebbõl kiindulva inkább olyan 50 ezerre tenném ezt. De festményeknél valóban nem lehet meghatározni ezt, lehet hogy akkor divatos volt a festõ, és a festmény ma sem ér többet néhány ezer Ft-nál, de lehet hogy milliókat ér. Nézz utána, a többi festményét mennyire taksálják, abból indulj ki, ha el akarod adni.
Milyen aláírást látsz rajta? Küldhetnél képet is.
Ezt csak becsüs tudja megmondani.
Egy festmény egyszer volt ára nem számít semmit... húsz évvel ezelõtt meg még az akkori sem feltétlenül számított - tudod, akkor volt egy kis érték-válság a mûvészeti megítélésben. :) Én gyûjtök, szóval ha fel akarod becsültetni, nem mondom, hogy írj e-mailt, mert azt nem tudom elolvasni, írj privát üzenetet.

2 éve vettünk egy autót 2.8M ft-ért, most a hitel rajta 3.8M Ft, Ha hagyjuk hogy a bank elvigye akkor mennyiért adják el? Ha nem annyiért amennyi a hitel rajta akkor a fennmaradó hitelt fizetnünk kell tovább?

Hogy m?ködik ez?

Legjobb válasz: Más országban van olyan, hogy a bank csak a fedezet összegéig kérheti a pénzét, azaz bármikor ki lehet belõle ugrani. Ilyen nincs Magyarországon, nem is kalkuláltak ilyen eshetõséggel a bankok a THM kiszámításánál (ezért is ellenzik nagyon a kormány ötletét, hogy csak a lakás értékéig lehessen a hitelt követelni). Azaz a kérdésedre pontosan válaszoljak, a banknak 3,8M forintot kell fizetned, ha eladják az autót, akkor levonják belõle a befolyt összeget, a maradékot ki kell fizetnetek.

Más országban van olyan, hogy a bank csak a fedezet összegéig kérheti a pénzét, azaz bármikor ki lehet belõle ugrani. Ilyen nincs Magyarországon, nem is kalkuláltak ilyen eshetõséggel a bankok a THM kiszámításánál (ezért is ellenzik nagyon a kormány ötletét, hogy csak a lakás értékéig lehessen a hitelt követelni). Azaz a kérdésedre pontosan válaszoljak, a banknak 3, 8M forintot kell fizetned, ha eladják az autót, akkor levonják belõle a befolyt összeget, a maradékot ki kell fizetnetek.
Elsõ jól mondja. Sajnos a különbözetet "nem fogják elengedni", azt is ki kell fizessétek :(
És még az sem kizárt, hogy a fennmaradó részre még magasabb lesz a kamat. Ugyanis általában alacsonyabb egy hitel kamata fedezet esetén, de ha már nincs fedezet, simán magasabb lesz. Sõt: egy összegben is követelheti a bank a fennmaradó részt, ugyanis a korábbi szerzõdésetek megszûnik.
Ha hagyod, hogy a bank elvigye, akkor megszûnik a hitel szerzõdésed. Ez azzal jár, hogy azonnal ki kell fizetned a fenálló tartozásod. A bank áron alul fogja eladni. Ha 2 éve 2, 8-ért vetted, az most 1, 5-2 milliót érhet. Ha többért vetted, és csak a hiteled volt 2, 8, akkor persze most többet ér, mint 1, 5-2. Nézd meg, hogy hasonló autókat mennyiért kínálnak eladásra. Attól kevesebbet kapsz érte. A 3, 8-ból levonja a bank, amit kap érte, a fenmaradó összeget pedig egy összegben ki kell fizetned. Ha nem tudod kifizetni, kérhet fizetési meghagyást, inkasszót a bankszámládra, fizetés letiltást, de még árverezést is. Ha esetleg van adóstárs, vagy készfizetõ kezes, akkor attól szedi be a pénzt.
ezért nem szabad hitelért bankhoz fordulni :) inkább vegyél rosszabb autót mint egy ilyen adósságcsapdába ess.
vegyél új fûzõt! nem hiszem h 200 ft-nál drágább.
Az attól függ, hogy mi szakadt el, a cipõ, ahol fut benne a fûzõ, vagy maga a fûzõ. Utóbbit már leírták, sajna az elsõ esetnél nem hiszem hogy foglalkozni fognak veled számla nélkül. Nézz körül, hátha zsebre vágtad, vagy a cipõ dobozában lapul a selyempapír alatt. Ha nem megy, akkor ez tanulópénz, cipõknél és ruhanemûknél bármikor lehet így járni, fontos, hogy megõrizd a blokkot! (Azért próbálkozhatsz azzal, hogy visszaviszed a boltba... hátha...)
A kérdező hozzászólása: oh köszi.) már mind egy de egyéként az elsõ válaszolónak mondom hogy nem a cipõfûzõ szakadt el><hanem a CIPÕ ahowa a a cipõfüzõt kell bekötni az a kis kör kiszakadt belõlle
vegyél minél nagyobb márkát akkor tuti jó lesz.:D
Én kb. egy hónapja vettem a Plusban egy hajvasalót 2990Ft-ért és nekem bevált(nekem és testvéreimnek is vastagszálú hajunk van)
Nagyon még a Hajas Laci álltal reklámozott vasaló is nekem 2is van belõle! (kezdõ fodrássz) drogériában jutottam hozzá de pl Tescoban is megtalálhato
Szerintem az olcso is megteszi a celjat bar biztosan jobb egy dragabb.Probal eloszor a hajad also reteget simitani es fokozatosan haladj a felso fele.
remington 3x protection digitális kijelzös, a vékonyabbikat érdemes megvenni, fodrész vagyok eddig nem volt olyan haj amivel ne birt volna! saturnban 9900Ft! megéri
Szerintem fodrászkellékes boltba vegyél valamilyet, amit ott ajánlanak. A legújabb (legjobb, legfejletebb) Gama Laser Ion, 16.000 Ft
NEM MINDEGY MILYET VESZEL. A KERÁMIALAPOS HAJVASALÓ SOKKAL JOBBAN EGYENESÍT.HA NEM OLYAN VEHETSZ AKÁRMILYEN DRÁGÁN NEM FOG ÉRNI SEMMIT.DE MÁR KAPHATÓ A BOLTOKBAN AZ IONOS IS. SZERINTEM ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI
Gama -t ajánlom, de a remington sem rossz.
A lényeg, hogy kerámialapos legyen, és lehetõleg 100Wattnál több... nekem volt egy 11w-s, semmit nem ért, most egy 250-es van, és viszi. Persze nem maxon van a hõmérséklete, 140°-on. Nekem imetec salon expertem van, és az 6900 volt a corában tavaly. vastagszálú és állatira dús hajam van.

T-mobiletól vettem egy netbookot 2 év hűségre. Hogy tudom lemondani az előfizetést? Mit kell befizetnem? Azt a 60. 000 ft kötbért ami benne van a szerződésben vagy azon kívül még mást is? 18/F

Legjobb válasz: Csak megkérdezném tõled, hogy véleményed szerint egy netbook 9000.- forint? Mert ha igen, annyiért így látatlanban megveszem tõled. Azért juthatsz olyan olcsón hozzá, amiért már 0.- forintért is kaphatsz okos telefont: mert 2 évre aláírsz egy elõfizetés szerzõdést egy fix díjcsomagra. De ha te értesz hozzá, akkor jó. Nem fogsz meglepõdni, ha kiszámláznak valami 6 számjegyû összeget. Ne fizesd be, várd meg amíg végrehajtásra kerül a sor. Okoska.

Csak megkérdezném tõled, hogy véleményed szerint egy netbook 9000.- forint? Mert ha igen, annyiért így látatlanban megveszem tõled. Azért juthatsz olyan olcsón hozzá, amiért már 0.- forintért is kaphatsz okos telefont: mert 2 évre aláírsz egy elõfizetés szerzõdést egy fix díjcsomagra. De ha te értesz hozzá, akkor jó. Nem fogsz meglepõdni, ha kiszámláznak valami 6 számjegyû összeget. Ne fizesd be, várd meg amíg végrehajtásra kerül a sor. Okoska.
Amennyiben Ön hûségnyilatkozat megtételével köt szerzõdést a T-Mobile-nál, elõfizetõként arra vállal szerzõdéses kötelezettséget, hogy a Szolgáltató által biztosított, meghatározott kedvezmények igénybevételéért a Szolgáltató szolgáltatását, illetve bizonyos esetekben a választott díjcsomagot meghatározott idõtartam alatt igénybe veszi. Abban az esetben, ha Ön a hûségidõ lejárta elõtt elõfizetõi kötelezettségét megszegi, Önnel szemben az alábbiakban meghatározottak alapján kötbérfizetési kötelezettség keletkezik. Készülék esetén a listaár és a kedvezményes ár közötti különbség is kiszámlázásra kerül.Amennyiben az elõfizetésre vállalt hûségnyilatkozaton felül külön a díjcsomagra vagy szolgáltatásra is hûségnyilatkozatot tesz, arra vonatkozóan külön kötbér is kikötésre kerül, melynek mértéke a díjcsomaghoz vagy szolgáltatáshoz kapcsolódó készülék kedvezményhez igazodik. Igaza van az elõzõ válaszolóknak.
Hát azon kívül még a netbook teljes árát, ha valami kedvezménnyel együtt vetted és ha jól emlékszem még pár havi elõfizetési díjat is bekérnek tõled.
Ember te tényleg 18 éves vagy? Van szavazójogod? Agyam eldobom de rögtön... AZÉRT kaptál 9900 forintért egy notit, mert vállaltál 2 év hûséget. Valóban az a "teljes" ára a notinak, ellenben csakis azért, mert a Tré belekalkulálta, hogy te 2 évig elõfizetõjük leszel és pengeted a havidíjat. Ha te most visszalépsz akkor a 60.000 forint kötbért mindeképpen ki kell fizetned és a szerzõdéstõl függõen (ezt vakon senki sem fogja tudni megmondani) X forint további költséget is ki kell fizetni - nagyban függ attól, hogy mennyi idõ van még hátra az elõfizetésedbõl. Ha mondjuk már csak 1 hónap van hátra a 2 év hûségbõl akkor valószínûleg nem kérnek szinte semmit a ködbéren felül. Ha még 1 év 11 hónap van hátra akkor minden bizonnyal a ködbéren felül még legalább 12 havi elõfizetési díjat fognak rádverni - tehát ~ 120.000 forintot. Ha ez úgy mûködne, ahogy te gondolod, akkor vennék 9900-érte egy notit 2 év hûséggel, másnap kicsengetném a 60K ködbért és lenne 70Kért egy 120.000-es notim. Nem érzed benne a non-szenszt?
A kérdező hozzászólása: hát ilyen nincs nem tudom ezt honnan másoltad 64%os barátom de amíg az elõfizetõi szerzõdésben nincs benne addig én miért is fizessem ki a kedvezményes és a teljes ár közötti különbözetet ?
A kérdező hozzászólása: na ha tudsz olvasni akkor látod hogy összesen 60.000. csak ezek olyanokat is szoktak kiszámlázni ami nincs a szerzõdésben.
A kérdező hozzászólása: te nagyon okos és szerinted a 0 Ft-os telefont ha megszünteted rajta az elõfizetést akkor az után ki kell fizetned a teljes árát ami dominó csomagban az ára? na jó szerintem feküdj le aludni mert látom fáradt vagy......
A kérdező hozzászólása: és milyen a díjcsomagomra is a kötbért? a 60.000 ft van a díjcsomagra te nagyon okos. na jól van szerintem te ne ülj gép elé mert megfertõzöd az internetet.
A kérdező hozzászólása: igen 70.000 körül van csak nem 2 év hûséggel meg 9400 ft os nettel....nézd meg a t-mobile oldalán teljes áron 9900 ft. nem kezdõ részlet...szóval a netbook után biztos hogy nem kell fizetnem már semmit. és ha lehet olyan írjon aki ért is hozzá...köszönöm.
Mondjuk azért, mert hûségnyilatkozatot írtál alá, te... A 9900.- forintos netbook-od telejes ára 100e felett van valahol. Tehát ki kell fizetned minimum 90 ezret a netbookra, 60.000.- forint kötbért, plusz a díjcsomagodra is a kötbért. Elõbb gondolkodni, aztán cselekedni...
A kérdező hozzászólása: 9900Ftért vettem teljes áron. pár havi elõfizetési díjat? mire fel? max amivel el vagyok maradva nem?
Hát eszed az nincs, az biztos, de hogy olvasni se tudsz... Az ÁFSZ-t (gyengébbek kedvéért Általános Szerzõdési Feltételeket- másolta be az egyik hozzászóló. Jó sokba fog kerülni neked, hogy ilyen buta vagy. De meg is érdemled.

Polgári pert indítsunk? Tavaly vettünk egy házat, tulajdoni lap szerint nem volt rajta adósság! Tavasszal a régi tulaj nevére jött egy levél az önkormányzattól, hogy rendezze régi tartozását, ami csatorna kiépítési díj volt és 75e Ft.

Felkerestük a régi tulajt, elintéztük, hogy részletekben kifizethesse, és azóta húzódik az ügy, eddig két részletet fizetett ki, ami 15e Ft. Már elérni sem tudjuk! Polgári peres eljáráson gondolkodunk? Érdemes indítani? Azt sem tudjuk, hogy van e jelenleg munkahelye! A perköltséget ? fizetné és ha nincs munkahelye? Hogy hajtható be az összeg! Nem nagy pénz, de nem szeretnénk helyette kifizetni, mikor ez már több éves tartozása, rég rendeznie kellett volna! Mit tegyünk?

Legjobb válasz: kezdjük elõrõl. vettetek egy házat, aminek a tulajdoni lapja tiszta volt. Nem volt rajta széljegy? nem akart az önkormányzat semmit? Átkerült a Ti tulajdonotakba. Most akar valamit? most akar rájegyeztetni? ez a vonat elment. Neki az elõzõ tulaj tartozott, perelje azt. Téged szankcionálhat-e) az önkormányzat? Mi lesz, ha nem fizeted be? A házadra nem kötnek csatornát? vagy ? ...

kezdjük elõrõl. vettetek egy házat, aminek a tulajdoni lapja tiszta volt. Nem volt rajta széljegy? nem akart az önkormányzat semmit? Átkerült a Ti tulajdonotakba. Most akar valamit? most akar rájegyeztetni? ez a vonat elment. Neki az elõzõ tulaj tartozott, perelje azt. Téged szankcionálhat-e) az önkormányzat? Mi lesz, ha nem fizeted be? A házadra nem kötnek csatornát? vagy ? ...
A kérdező hozzászólása: Nem volt rajta széljegy! Nem akarják ránk terhelni, de ameddig nincs kifizetve, addig nem tudunk rákötni...és az a poén, hogy az önkormányzat azt mondta, hogy csak úgy tudják "behajtani rajta", ha esetleg meg tudakoljuk, hogy hol dolgozik és akkor a munkáltatónak küldenek letiltást, de máshogy nem!ezt nehezen hiszem el!Ja és ez már kb 10 éves tartozás!!! A volt tulajt meg finoman szólva nem érdekli a dolog, az elején mondtuk, hogy akkor perre megyünk, akkor azt mondta kifizeti, 2 részletet ki is fizetett és most eltûnt.... Mikor ez a dolog kiderült, az ügyvéd aki írta az adásvételit azt mondta, szólítsuk fel fizetésre, ami ugye megtörtént és ha ez nincs rá hatással, akkor pereljünk!Csak jó volna tudni, hogy ez mivel jár!
gondolom abból, hogy az ügyvéd jól megél Bizots, hogy több 60 ezernél. Viszont ha megnyered, akkor a vesztes fél fizeti a költségekkel együtt a tartozást.
Ügyvédként kérdezem, miért aggódsz? Ha nem volt a tulajdoni lapon, akkor üldözze a régi tulajdonost az önkormányzat. Közöd nincs hozzá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!