Találatok a következő kifejezésre: Vettünk egy családi (15 db)

Vettem egy családi házat. Szeretnék 2 kutyát a kertbe, ezek közül melyiket választjam?

Hatalmas kertel rendelkezem. 2 félelmet kelto kutyát szeretnék.

Legjobb válasz: A tibeti spániel minden csak nem félelmet keltõ, a német(!) dog tekintélyes, de kenyérre lehet kenni - legalábbis amiket én ismerek -, a csau ugatva jelez ha jön valaki, de semmi mást nem csinál, nem is fog. A corso, a roti és a doberman elég kemény kezet igényel.

A tibeti spániel minden csak nem félelmet keltõ, a német(!) dog tekintélyes, de kenyérre lehet kenni - legalábbis amiket én ismerek -, a csau ugatva jelez ha jön valaki, de semmi mást nem csinál, nem is fog. A corso, a roti és a doberman elég kemény kezet igényel.
A kérdező hozzászólása: igen, tibeti masztiffra gondolkoltam, spanielem most van :) a malinois az egyik kedvenc fajtam. most egy kicsit offolok....szerintetek az afgan agarat lehetne tartani egy orzovedo kutyaval?
a chow chowtól lehet, hogy nem fognak megijedni, pedig igazából lehetne félni tõle.
itvagyok én adtam a legjobb tanácsot pedig
Esetleg õk: - [link] - [link] - [link] - [link]
Szerintem tibeti spániel helyett tibeti masztiffra gondolhattál:) Hosszú szõrû legyen. Én is inkább valami pásztorkutyát javasolnék. Nálunk a pireneusit kenyérre lehetett kenni, de olyan hangja volt, meg olyan termete, hogy általában kevesen akartak vele barátkozni, csak az ismerõsök tudták, hogy egyébként egy tündérmackó.
Zsoltikát megvacsizták a rotik:)
Úgy látszik Zsoltika elveszett:-) Abban egyetértek hogy inkább kissebb testû jelzõkutyával kellene kezdeni. Nem olyan rég az egyik ismerõsöm két rotiját mérgezték meg, a betörök. A mai világban sajnos a kutya nem igazán tartható házörzésre úgy mint a régi idõkben.
A dobermann nagyon jó örzõ-védõ csak az a gond hogy fázós. Esetleg még a malinois-t ajánlanám. De egy mudi meg egy kuvasz/komondor párosítás is jó lehet. :)
mármint 5-ös. Sajnos ha valaki be akar menni az be is megy mindegy hogy milyen kutya van
Rotinak nagyon rossz híre van a médiának köszönhetõen , dzsipszik félnek tõle, de egy elszánt betörõ elõbb megmérgezi a kutyákat aztán tör be. Alkalom szülte tolvajokat elrémít bármilyen közép-nagy termetû kutya amelyik vadul ugat. Sõt 3-4 apró de idegesítõen lármásan ugató kisméretû kutya is, mert felveri a szomszédokat.
7-es :DDDDDD
A kérdező hozzászólása: Olyat szeretnék amelytõl kétszer is meggondolja az ember hogy be e jöjjön a kertbe.
Zsoltika ülj le egyes!
Én a helyedben kuvaszt tartanék... vagy komondort (mert az a nagy szerelmem, csak túl sokat kell a szõrével foglalkozni). Mellé pedig nem egy másik nagy kutyát vennék, hanem egy jó jelzõkutyát, mondjuk egy mudit, vagy komondor mellé pulit (nem kifejezetten sport párosításból).
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); én inkább hosszabbszõrû kutyust mondanék, ha csak kertben lesznek...A spániel, a chow chowwal együtt egyáltalán nem félelmetes. Miért kell félelmetesnek lennie egyébként? a cane corso, a dobi és a dan dog pedig rövidszõrû, télen fázni fognak:S a rottweiler olyasmi amilyet te keresel, de nagyon karakteres, erõs gazdi kell hozzá, hogy jól nevelt legyen... én lehet, hogy a helyedben keverékben gondolkodnék például, nézd milyen kiállásuk van: 1.[link] 2.[link] 3.[link] 4.[link] 5.[link] 6.[link] 7.[link] 8.[link] 9.[link] 10.[link] 11.[link]
Tibeti spániel , meg chowchow kilõve. Canecorso , rottweiler (így írják), nem rossz, de sok foglalkozást igényelnek, dobi is jó lenne csak fázós , dán dog állomány nagy része elég mamlasz de ijesztõ tud lenni, ha elvakkantja magát. Ott vannak még az ázsiai pásztorkutyák, kau , káj, moszkvai, igen jó területörzõk és termetük miatt riasztóak is.
Fajtától független, hogy milyen kutyákat lehet együtt tartani. Ez az õ egyéni szimpátiájuk és a gazdi képességeinek függvénye. A malihoz annyit szólnék hozzá, hogy úgy tudom, õk nem kifejezetten házõrzõk, viszont kõkemény munkakutyák, sok sportot és foglalkozást igényelnek.

Párommal vettünk egy családi házat 1/2 1/2 részben hogyan tovább? Bõvebben lent!

Párommal pár éve vettünk egy családi házat 1/2 1/2 részben, az én szüleim sok pénzt raktak be a házba, de úgy alakultak a dolgok, hogy szakítottunk és a szüleim kérnék vagyis kérhetik azt a pénzt amit õk abba a házba raktak bele? Mivel nekik nincs szükségük a házra, én pedig már nem lakom ott, de nem fogok lemondani a javamról.

Legjobb válasz: Meg vannak a számlák?

Meg vannak a számlák?
A kérdező hozzászólása: Beszéltem az ügyvéddel azt mondta itt lényegtelen, hogy házasok vagyunk-e vagy sem mivel a ház fele-fele arányban van a nevünkön. Attól persze kérhetem tõle azt a pénzt amit eddig a ház felújításába fektettem ha tudom igazolni számlákkal ami van. Ha õ nem akarná megtartani a házat természetesen az én beleegyezésemmel adhatja el és amennyiért adjuk el annak a fele megillett engem.
A kérdező hozzászólása: Természetesen önként akartuk az 50-50% mivel együtt terveztük a jövõnket, de ez lényegtelen. Na mindegy, hétfõn beszélek az Ügyvédünkkel, majd õ elmondja mi a teendõ. Attól függetlenül, hogy már nem lakom ott az én részemrõl nem mondok le, mivel sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövõ.
# 6/ Valóban nem. Viszont azt a marha nagy különbség, hogyha házassági vagyonközösség miatt lett 50-50% az ingatlan tulajdonjoga ÉS tudod bizonyítani, hogy külsõ forrásból (pl. szülõi ajándék a TE számodra) lett vásárolva az ingatlan akkor támadható az 50-50. Ha önként és dalolva 50-50%-ra írtátok a tulajdonjogot akkor az nem támadható, tök mindegy, hogy kinek a pénzébõl lett véve. Akár vehetted volna 100%-ban te egyedül az ingatlant, ha utána a felét az asszonyra iratod akkor az utólag már nem támadható.
Remek, akkor van egy ajándékozási szerzõdésetek e szerint. KINEK lett ajándékozva a pénz? NEKED személyesen vagy nektek? Mert ha nem neked személyesen akkor bukó.
A kérdező hozzászólása: Ahhoz nem kell házasoknak lennünk, hogy kettõnk nevére kerüljön egy ingatlan vagy bármi más egyéb.
A kérdező hozzászólása: Ügyvéd által készült adásvételibe bele van foglalva, hogy a szüleim mennyi pénzt adtak bele a ház megvételéhez. A földhivatalnál pedig nyilvántartásba vették az ingatlant mint, mi tulajdonosok 1/2-1/2 formájában.
Nem, nem kérhetik. Hogyha házasok lettetek volna és azért lenne az ingatlan 50-50%-os tulajdoni jogviszonyban, emellett bizonyítható lenne, hogy a szüleid mennyi pénzt ajándékoztak NEKED az ingatlan megvételéhez akkor lehetne variálni. Úgy, hogyha csak simán vettetek egy házat részben saját részben szülõi pénzbõl amit önként 50-50%-ban irattatok névre akkor nincs tovább mirõl beszélni.
A kérdező hozzászólása: Igen, minden számla megvan amit vettek a szüleim. Bár voltak olyan dolgok amik számla nélkül olcsóbbak voltak így arról nem kértünk számlát, de ezt az összeget nem is akarnánk kérni.
Van róla valamilyen okirat? Egy megállapodás errõl, egy ajándékozási szerzõdés, vagy valami hasonló, amivel tudod bizonyítani, hogy tényleg úgy történtek a dolgok.
Az én álláspontom lényegesen eltér a kollégáétól. Ugyanis a szülõktõl származó ajándék – mint különvagyon – megtérítésére a házastárs akkor is igényt tarthat, ha az ajándék visszakövetelésének feltételei nem állnak fenn! Ebbõl következõleg teljesen mindegy, hogy milyen hányadban került bejegyzésre az ingatlan az adásvételt követõen, a házassági vagyonmegosztás során a szülei által adott összeg az Ön külön vagyonát képezi, amelyet Ön joggal követelhet.

9 éve vettünk egy családi házat, akkor átfestettünk mindent, eddig soha nem voltak penészesek a falak. November óta viszont mindenütt a sarkokban kijött a penész. A konyhát tavaly festettük át, ott kezdődött elősször. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Ha ese4tleg fa nyílászárok vannak, lehet, hogy mostanra mentek tönkre és engedik a hideget. Lecsapódik a pára és ezért van a penész. Persze ez csak tipp.

Ha ese4tleg fa nyílászárok vannak, lehet, hogy mostanra mentek tönkre és engedik a hideget. Lecsapódik a pára és ezért van a penész. Persze ez csak tipp.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Erre nem is gondoltam, pedig még egy télen sem voltak bepárásodva az ablakok, most pedig azok is mindig párásak. Igaz nagyon rosszak a nyílászárók.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm de még egy hiba hogy nem tudom hogy kell átállítani :S
A kérdező hozzászólása: Ja sikerült csak asztali nézetre kellet a telót állítani :D köszi:)
hát igen szegény depis.. miért nem tud senki utánaolvasi a témának??!!
Ott a lényeg, amit írtál. Hogy akkor családban éltek. Egyedül nem érzi jól magát, hozz mellé még egyet. :)

Egy hónapja vettem egy yorkit azóta minden nap vele voltam. Nagyon szeretem őt. Most hétvégére el kell mennem itthonról és a családommal lesz, aggódom hogy mi lesz vele mert eléggé kötődik hozzám. Ti is nehezen hagytátok magára először a kutyátokat?

Legjobb válasz: Túl nagy feneket kerítesz a dolognak, és ezt a kutya is meg fogja érezni. Semmi probléma sem lesz az ég világon. Minden kölyökkutya "kötõdik", tehát minden kölyök kutya megy az ember után. Az igazi kötõdés hónapokba telik, és olyan 6-7 hónapos kor környékén kezd el igazán kialakulni. Egyszerûen csak úgy menj el, mintha le szaladnál a sarki boltba. Ne legyen nagy búcsúzkodás meg feszültség keltés. Minél egyszerûbben, természetesebben mész el otthonról, a kutyát annál kevésbé fogja megviselni.

Túl nagy feneket kerítesz a dolognak, és ezt a kutya is meg fogja érezni. Semmi probléma sem lesz az ég világon. Minden kölyökkutya "kötõdik", tehát minden kölyök kutya megy az ember után. Az igazi kötõdés hónapokba telik, és olyan 6-7 hónapos kor környékén kezd el igazán kialakulni. Egyszerûen csak úgy menj el, mintha le szaladnál a sarki boltba. Ne legyen nagy búcsúzkodás meg feszültség keltés. Minél egyszerûbben, természetesebben mész el otthonról, a kutyát annál kevésbé fogja megviselni.
Nyugi semmibaja nem lesz ha van egy kisgyerek aki már elég nagy ahozz hogy ne gyomorozza akkor majd õ játszhat vele!!
Neked nehezebb az elválás mint a kutyusnak. Szokásos tévgondolat, anyukák is gyakran nehezen hagyják ott a játszó gyereket az oviban elõször, aztán mikor fél óra múlva rohan vissza, nem hiszi el, hogy a gyerek végig nyugiban játszott.
Ne csinálj ekkora faxnit belõle, mert megérzi a kutya. Elmész dolgozni, este hazamész. Ez a világ legtermészetesebb dolga és viselkedj is úgy. Egyébként a kutyát is pánikolni fog és ez csak a Te hibád lesz. Ne kezd el könnyes búcsút venni tõle reggel, mint aki halni készül, mert tényleg azt hiszi a szerencsétlen, hogy többet nem lát. Kimész az ajtón és kész, majd késõbb belépsz, mintha mi sem történt volna.

Hogyan tudok Mac OS X-et telepíteni, nem Apple számítógépre? 2 évig volt MacBook Pro-m, de családi okok miatt el kellet adnom. Most vettem egy hardveresen erős notebookot, amire fel szeretném telepíteni a Mac Os X-et!

-Hol tudom megvenni vagy letölteni.-Na meg persze hogyan tudom feltelepíteni. Ha valaki esetleg tudna segíteni azt nagyon megköszönném!

Legjobb válasz: nézd meg az apple weblapján ott szerintem kint lesz

nézd meg az apple weblapján ott szerintem kint lesz
Nem Mac-re ne nagyon akarj OSX-et hackelni, mert annak nem lesz jó vége. Ha mindenáron OSX-et akarsz akkor marad a hackintosh. osx86.com
csak ugy tudsz letõlteni os x-et hogyha a géped i2-es i5-s vagy i7-es
"csak ugy tudsz letõlteni os x-et hogyha a géped i2-es i5-s vagy i7-es" Miii? Te mekkora baromságokat tudsz összehordani.
A kérdező hozzászólása: I2-es egyébként nem létezik (nekem I5 van). Köszönöm a válaszokat.
Az os x szar a windows-hoz képest, mit szeretnél rajta csinálni amit a windows nem tud?

Lehet baj? Ma vettem egy dobozos családi jégkrémet. Hazahoztam és beraktam a mélyhűtőbe. Úgy fél óra múlva kivettem, hogy eszem belőle. Észrevettem, hogy a mélyhűtő ajtaja nem volt rendesen bezárva; de már nagyon akartam enni.

Amikor elkezdtem kanalazgatni, hideg volt ugyan, de "jégkrémkemény" és kezdett gyorsan felolvadni. Lehet ett?l bajom?"Aggódós" Kismama vagyok

Legjobb válasz: Á, ha amúgy a szavatossága még jó volt neki, akkor tuti hogy semmi bajod nem lesz.Ahhoz hogy megromoljon, több idõ kell, mint fél óra, ne aggódj.

Á, ha amúgy a szavatossága még jó volt neki, akkor tuti hogy semmi bajod nem lesz.Ahhoz hogy megromoljon, több idõ kell, mint fél óra, ne aggódj.
Nem valószínû hogy bármi bajod lenne. Mi egyszer vettünk tölcséres jégkrémeket 40 fok melegben. Mire hazaértünk nagyon megolvadtak. Betettük a mélyhûtõbe így újra lefagyasztottuk. A férjem ette meg mindet. Nem lett semmi baja. Én nem ettem mert én is aggódós vagyok. :)
Mi is vettünk multkor nagy dobozos jégkrémet, nagyon megolvadt, de semmi bajunk nem lett 3 nap mulva sem, amikor már keményre fagyott. 18hetes pocakos

Vettünk egy nagy családi medencét. Fürödhetek én is benne? 28hetes vagyok.

Legjobb válasz: Már miért ne fürödhetnél. Nem rosszabb, mint a strand, vagy a Balaton vize. Figyelj rá, hogy ne legyen túl hideg a víz és ne álljon már a medencében napok óta.

Már miért ne fürödhetnél. Nem rosszabb, mint a strand, vagy a Balaton vize. Figyelj rá, hogy ne legyen túl hideg a víz és ne álljon már a medencében napok óta.
Persze , hogy fürödhetsz. Családon belöl általán nem okoz gondot az ilyesmi . Én 39. hétben vagyok és pár napja én is fürödtem a medencében. Üdv
Szia!Én már túlhordom, de tegnap is fürödtem még, no meg ma is fogok.Tiszta a víz, az a lényeg.Nagyon jólesik.A védõnõmnek mondtam, azt mondta jól teszem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!