Találatok a következő kifejezésre: Vettünk egy ágyat, (14 db)

Vettem egy ágyat és a támaszkodó hátpárnák (gondolom hajtól, arctól) bezsírosodott huzatát mivel mossam ki?

Olyan gusztustalan, hogy csak na, viszont a huzat tök szép, nem akarom kidobni. Mosógép, normál mosószer nem viszi ki. Hideg zsíroldót nem merek rákenni, az eléggé durva cuccnak tűnik.

Legjobb válasz: Hajsamponnal próbáld.

Hajsamponnal próbáld.
Kiválóan írta az elõzõ válaszoló , elõször WU 2 ( tehát semmilyen kondicionálós meg ilyenfajta komplex samponnal )hajsamponnal kend be, hagyd rajta 1 órát és utána mosd ki . Ha ez sem vezetett eredményre , akkor Ultra paszta , vagy porból készített krémmel kend be és utána mosd ki . Ezek nem veszik ki az általában akrilból készített szövetek színét sem .

JYSK-ben egy éve vettünk egy kanapé ágyat, más másodszorra megy tönkre, kileheten cseréltetni másikfajta ágyra, ha kell ráfizetünk?

fél év után ki kellett cseréltetni mert kiugrott az egyik rugó, hoztak helyette másikat most ezen is kiállnak a rugók, pedig semmit nem csináltunk vele. én alszom rajta. 55kg vagyok.

Legjobb válasz: ki lehet.

ki lehet.

Nemrég vettem egy cserepes brahmi növényt amelynek sokat olvastam az agyra való pozitív hatásairól (koncentráció, memória, agyi vérkeringés javítása). Hogyan használjam?

Arra lennék kíváncsi, hogy a levelekből naponta mennyit érdemes elfogyasztani, és milyen formában (tea vagy csak simán elrágni)? És bár nem a témához tartozik, de a későbbiekben megoldható az itthoni szaporítása a növénynek?


Vettünk egy felfújhatós ágyat, de mióta azon alszok, félek beengedni a macskámat a szobába, nehogy kilyukassza az ágyat! Pedig úgy szeretek vele aludni! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem itt választanod kell vagy macskával alvás, vagy a matracon alvás között. Ha a matrachoz ragaszkodsz nappalra és éjszakára is csukd ki a szobából. Ha eddig veled aludt a tiltással nem fogsz sokra menni, csak összezavarod.

Szerintem itt választanod kell vagy macskával alvás, vagy a matracon alvás között. Ha a matrachoz ragaszkodsz nappalra és éjszakára is csukd ki a szobából. Ha eddig veled aludt a tiltással nem fogsz sokra menni, csak összezavarod.
A kérdező hozzászólása: hát annyi, h megvan még a saját ágyam, ami rendes, nem felfújhatós, és nem muszáj mindig a matracon aludni, tehát néha tudok vele is! csak amikor a matracon alszok, akkor nem engedhetem be..:(
Ha nem "kaparós" a cicus, nyugodtan engedd be. Nem tudom, kertes házban laktok-e, de ha igen, úgyis kint fog körmöt élesíteni, a dugót pedig biztos nem húzza ki.
A kérdező hozzászólása: hát kaparós...lakásban lakunk és nem állja meg h ne nyújtózzon ki a sima ágyamba eresztve a körmét...
Nem lehet az ágyra valami vastag gyapjútakarót teríteni? Egyébként nem hiszem, hogy olyan vékony anyagból készült az ágyad hogy kilukassza. Egy gumimatracot kizárt dolog, hogy kilukasszon egy macsek, ez pedig biztos vastagabb, végtére is ágy nem pedig lufi!
A kérdező hozzászólása: hát tudjátok olyan ágy, amit a rossmannban árulnak most! http://www.air-space.ru/images/product_66702.jpg pontosan ugyanilyen...és ez ugye csak felfújhatós gumiból van, a macseknak meg hegyes a körme...
Szerintem ne engedd oda a macsekot, sajnos kilyukasztaná... vagy takard be teljesen egy vastag takaróval, akár több rétegben is. hátha úgy nem tudja majd tönkretenni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! úgy döntöttem h néha a rendes ágyon alszom, mint ma is, és itt alszik az ágy végében:) a matracot meg majd feljúmom ha kedvem támad, de néha a cicusom mellett döntök estére:D nem volt olyan olcsó az az ágy ahhoz h rögtön kilyukadjon!
és honnan tudják a bankszámlaszámodat?
Az iTunes vont le pénzt, így ellenõrzik, hogy van-e pénz a számlán, de ez egyszeri alkalom és késõbb jóvá fogják írni ezt az összeget neked. Milyen touchot vettél?
Visszakapod a pénzt.
A kérdező hozzászólása: tuch 4 et És akkor hogy adják vissza??? azért a pénzért vehetek valamit?? :D
Nem vontak le semmit csak lefoglalták.
A kérdező hozzászólása: De biztos levontak 2 szor is
Nézd már meg a számládat NORMÁLISAN, könyörgöm!! Mégis mi a fenére vontak volna le???
egy hasznos tanács: ha még mindig vonják "valamiért" akkor meny be itunes beállításaiba és a fizetõs résznél állítsd ás nonera :) de egy kicsit részletesebben itt van iOS6-al: beállítások->iTunes és App Store->Apple ID: [email protected]>Apple ID megtekintése->ird be a jelszavad-> payment information-> válaszd ki hogy none :) congratulation kész is vagy és most már nem fogja levenni a pénz az apple abból a rejtéjes okból:) amíg nem kérdezel meg valakit aki nagyon ért hozzá addig enyi elég lesz! :) ))
+ bocs hogy beleszólok de ipod touch :)

Januárban vettem egy yorkit. Novemberben született, tehát még igencsak kölyök. Szuka. Most van abban a korban hogy rág. Mindent kezem, lábam, ágy, szekrény, szóval tényleg mindent. Hogyan tudom leszoktatni a rágásról?

Emellett elég hiperaktív, pedig azt mondták hogy sokat alszik. Hát nálam inkább virgonckodik többet. Szóval a lényeg, hogyan neveljem?

Legjobb válasz: Cesar Millan: hogyan neveljünk tökéletes kutyát c. könyve választ ad kérdéseidre ...ennyit megérdemel a kutyád, hogy megismered szükségleteit, gondolkodását, lelki világát, és természetes igényei szerint neveled...!

Cesar Millan: hogyan neveljünk tökéletes kutyát c. könyve választ ad kérdéseidre ...ennyit megérdemel a kutyád, hogy megismered szükségleteit, gondolkodását, lelki világát, és természetes igényei szerint neveled...!
Nem gondolod, hogy ennek azelõtt kellett volna utánanézned, hogy megvetted?
A kérdező hozzászólása: Köszi! :) ezt kipróbálom :)
a labdát ne hagyd elõl, csak akkor vedd ki, ha labdáztok, és te fejezd be a játékot, ne várd meg mig megunja. Reggeli elõtt vegyél egy kis kaját a kezedbe, és és tartsd szorosan a markodba. Tedd elé, és amikor megérzi a kaja szagát, akkor elkezdi bökdösni majd. Csak akkor kap , ha a szemedbe néz. Fog, mert nem érti majd, miért nem kapja meg:) Ekkor egy nagy dicséret, és kaja. Aztán ujra. Ül. Elõtted áll a kiskutya, magasabbra tartod a kaját, és ÜL. Elõbb utóbb leül, mert ugy könnyebben néz fel rád. És akkor kapja:) És ezeket a gyakorlatokat naponta max, 5 percig, lehet 2-szer, 3-szor is:) Séta. Olyan nincs, hogy nem szereti a pórázt, mert a póráz egy nagyon hasznos dolog, kapcsolat közte, és a gazda között. ráadásul biztonságot jelent. Ha veszed a pórázt tudatosul majd benne, hogy séta következik. biztonságos helyen lecsatolod, és rohangálhat kedvére:) ))
A kérdező hozzászólása: Vannak játékai de nem mindig érdekli. Labdája is van, ha olyan kedve van el van vele, de meg is unja. amikor hozzám akar feljönni az ágyra vagy azt akarja hogy foglalkozzak vele, akkor ugrál az ágynak és rágja. a séta. hát igen azzal is vannak problémáink. póráz nélkül futkozik, pórázt nem szereti. és emellett hogyan álljak neki annak h tanitsam az ül, fekszik, stb.-re?
Örülj neki, hogy ilyen a kiskutyád. a legtöbb yorki manapság ideggyenge fospisztoly!!!! vannak rágós játékai? Ne engedd neki, hogy mindent rágjon, egyszerûen finoman rázd meg a grabancát, és tedd arrébb, egy határozott "NEM" kiséretében. türelemjáték, de hasznos. Labdázik is? mert akkor már azért le is lehet fárasztani, valamint alapdolgokat ül, fekszik, hozzám, szépen kajával elkezdeni tanitgatni neki. Szemkontakt ilyesmi. A kis agyát lefárasztja. és sok-sok séta:)
Nincs mit! Cesar könyve is jó, de nem mindenki rendelkezik az õ képességeivel, inkább jan fennel könyveit ajánlom. De ha a linkben leírtakat MINDIG betartod, nem lesz gond. :) )
A kérdező hozzászólása: Lizi nekem mindent megér, éppen ezért akarom neki a legjobbat, de nem igazán vagyunk mindig összhangban :) utánanézek :)
A kérdező hozzászólása: Köszi Csenge :)
A kérdező hozzászólása: És mégis minek kellett volna utána néznem? minden kutya átesik ezen. valaki könnyen kezeli van aki nehezebben. úgy látom én nehezebben. de ebben nincs semmi rossz. úgy gondolom, hogy azért van ez az oldal, hogy az ember tanácsokat kérjen, és jobb esetben kap is, nem pedig azért h ha vki vmi kérdést feltesz egyszerre beszóljanak neki. köszi de az ilyen válaszokat mellõzzétek..
http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. itt van minden a neveléssel kapcsolatban, az elején a falkavezétségõl ír, utána arról, hogy mit hogyan.
Ha nem tudod leszoktatni vannak erre spray-k, ha nem válna be akkor már hasonló kérdésnél írták, hogy erõs paprikát is lehet használni van akinek az vált be.

Vettem egty kis oroszlánfejü törpenyulat és azt csinálja hogy rárakom az ágyamra és elkezd futni, sprintelni körülöttem ha fekszem az ágyon, ez normális egy nyúlnál?

Legjobb válasz: Nem. Az lenne a normális, ha a farkánál fogva lógna a csillárról, vagy szárnyakat bontva repkedne a fejed körül. Futni nem szoktak a nyulak.

Nem. Az lenne a normális, ha a farkánál fogva lógna a csillárról, vagy szárnyakat bontva repkedne a fejed körül. Futni nem szoktak a nyulak.
Persze, jókedvû, ezért ugrál és futkos.
Normális. :)
Utolsó, ha nem ismered a nyuszikat, ne írj baromságokat. A nyúl sokkal okosabb, mint sokan azt hiszik. Az enyémnek trükköket is tudok tanítani, parancsszóra forgás stb.
Egyébként ez azt jelenti, hogy a nyuszi jókedvû, ne aggódj:)
A kérdező hozzászólása: jó köszönöma válaszokat :)

8 hetes kiskutyám van. Vettem neki egy meleg kutya ágyikót, de sosem abban alszik, hanem a hideg parkettán. Megfázhat ott?

Nem szeretném...

Legjobb válasz: hat termeszets,hogy nem fog az agyikojaban aludni,mikor odabujhatn amelled,gondolja o ezt!!!de akkor se engedd neki,hogy melled bujjon,es tedd ot mindig vissza az agyikojaba,es ha lehet tegyel neki ennivalot valahova ahol lassa,de nem eri el,es be kene vallnia,hogy ott marad az agyban ,mert lassa az ennivalot,es ahogy ott ul mond neki,hogy helyedre es majd csak megtanulja :)

hat termeszets, hogy nem fog az agyikojaban aludni, mikor odabujhatn amelled, gondolja o ezt!!!de akkor se engedd neki, hogy melled bujjon, es tedd ot mindig vissza az agyikojaba, es ha lehet tegyel neki ennivalot valahova ahol lassa, de nem eri el, es be kene vallnia, hogy ott marad az agyban , mert lassa az ennivalot, es ahogy ott ul mond neki, hogy helyedre es majd csak megtanulja :)
Tedd az ágyát a Tiéd mellé közvetlenül! Sokkal szívesebben bele fog menni, ha a közeledben lehet. Aztán ha nem akarod, hogy az ágyad mellett aludjon, pár hónap múlva tedd fokozatosan távolabb, míg oda nem érsz vele, ahol szeretnéd, hogy legyen.
Azért fekszik a parkettára, mert melege van.Nem fog megfázni a kutya nem hülye csak nem tud beszélni.

Hogyan szerezzek fiú barátokat? Eddig ha úgy viselkedtem egy fiúval, mint egy lány baráttal, akkor az agyára mentem. (lelkizés stb. ) Ha úgy viszonyultam hozzá, mint fiúhoz, akkor nyomulásnak vette.

Legjobb válasz: Érdekmentes fiú-lány barátság nemigazán létezik (kivéve ha együtt nõttek fel amolyan szomszédok 4 éves koruk óta) mert amúgy mindig legalább az egyik fél többet akar. (Bár nem értem hogyan képesek 15-20 évig eljátszani a dolgot, ha tényleg többet szeretnének)

Érdekmentes fiú-lány barátság nemigazán létezik (kivéve ha együtt nõttek fel amolyan szomszédok 4 éves koruk óta) mert amúgy mindig legalább az egyik fél többet akar. (Bár nem értem hogyan képesek 15-20 évig eljátszani a dolgot, ha tényleg többet szeretnének)
Minek neked fiú barát?Sosem fog mûködni.Vagy ismerkedj melegekkel.
Én szívesen megismernélek és lennék a barátod. Engem például nem zavar a lelkizés mert szeretem meghallgatni mások problémáit és néha jól esik valaki akinek én is eltudom mondani mi a gond. Ha gondolod írj privátot! :) 16/F
Ismerkedjél.
"nem értem hogyan képesek 15-20 évig eljátszani a dolgot, ha tényleg többet szeretnének" Úgy, hogy nem feltétlen szeretnének többet. Hihetetlen, mi? :D Én lány vagyok, és a problémám pont az, hogy fiúk közül még az is csak havernak képes tekinteni, akinek a legkevésbé kéne. Legalábbis azt erõsen kétlem, hogy 5-10 emberbõl mind azért számol be a szoknyaügyleteirõl, hogy féltékenységre ébresszen, és ennek érdekében olyan messzire elmegy, hogy az orrom elõtt össze is jön az illetõvel... lehet velem vitatkozni. (Magamról tudom, hogy nagy részüktõl semmit nem akarok, köszönöm szépen.) Kérdezõ, csak azért, mert "jó és hasznos érintkezni az ellenkezõ nemmel" szerintem fölösleges erõltetned a dolgot. A fiúkkal való kijövés titka a személyiség (részleges) maszkulinsága, azaz nem árt, ha nem testesíted meg a nõi sztereotípiákat minden téren. Mondjuk kezdhetnéd azzal, hogy szabadon elbaromkodsz velük. A probléma csak az, hogy a leírásodból nem tûnsz éppen erre természeténél fogva hajlamos típusnak. Persze én nem tudhatom...
Nem értek egyet, van fiú-lány barátság. A legjobb barátom fiú. Az elején tetszettem neki, akart tõlem valamit, de egy-másfél év után olyan szinten megismertük egymást, hogy egy nagyon mély barátság alakult ki közöttünk. Kérdezõ, szerintem ez amgától jön, hogy hogy viselkedsz, barátkozol a fiúkkal. Nekem 90%ban fiú barátaim vannak, azért mert én ilyen tipus vagyok. Valaki meg csak lányokkal van jóban. Ez ilyen, szerintem ezen nem lehet változtatni.
Szerintem meg létezik fiú-lány barátság. Csak LEGJOBB barátság nem minden esetben. Nekem a baráti társaságom 80-90%-a fiúkból áll, én bevallom, sokkal jobban szeretek fiúkkal barátkozni. A maradék lány barátom se ez a tipikus cicababa, hanem õk abszolút szót tudnak érteni baráti szinten a fiúkkal, egyszóval normálisak. Viszont a "baj" ott kezdõdik, ha az egyik fél többet akar. Biztos lesznek olyan fiúk a környezetedben, ha haverkodsz valamelyikükkel, aki elfantáziálgat majd rólad, mint nõrõl. Több mint valószínû, hogy ezt én nem sem tudtam idáig elkerülni, a legtöbb esetben... meg kell tanulni csak haveri kapcsolatokat kialakítani velük, valahogy el kell érned azt, hogy többet ne akarjanak. Tehát a kérdésedben lévõ köztes megoldás. Tudod, nekem annyival könnyebb a helyzetem, hogy én már szinte gyerekkorom óta ismerem õket. Így max õk is úgy tekintenek rám, mint a kishúgukra, én meg bátyáimra.
A kérdező hozzászólása: 16l
leszünk haverok?
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: mert alapvetõen egy embernek, esetemben, ha lány, nem csak egy nemû barátokra van szüksége, mivel életünkben sem csak a saját nemünkkel érintkezünk, nem csak szerelembõl jó szeretni egy fiút
itt leszek ha vered?
Barátkozni akarsz? :D oké leszek én a haverod :D de ett függetlenül megjegyzem, egy férfi se szereti ha a nõ jobban ért a férfi dolgokhoz ! :D

Szeretnem ha cicam mindig egy helyre fekudne. Hogy tudnam raszokatni hogy ne legyen mindenhol macska szor? Vettem neki egy puha finom agyat, de nem fekszik bele ha beleteszem is csak rovid ideig marad ott. Van valami amivel oda lehetne szokatni?

Legjobb válasz: Sajnos soha nem tudod egyhelyre szoktatni a cicát.önálló "személyiség" és maga dönti el, hogy hol akar heverészni, aludni. 30 éve vannak cicáim, most is van 17-15-8-évesek de szinte nincs a háznak /bent/ olyan része, amit már ne próbáltak volna ki. a leghihetetlenebb helyekre képesek bebújni és napokig azt a helyet bitorolni:)) aztán gondolnak egyet és áttelepülnek máshova,ami nekik jó. én már teljesen együttélek ezzel, a férjemet néha zavarja, hogy már "itt is macskaszõr" van. én azt szoktam neki mondani, ahol macska van, ott szõr is van:)) lehet utánuk takarítani, ez tény, de olyan imádnivalóak:)) üdv-cicás-

Az én macskámnak van 4 törzshelye, és csak ott hajlandó aludni, és hiába vettünk neki ilyen ágyat, meg kaparóoszlopot, az egyik sem tetszett neki. Az ágyam alatt alszik délután, a cipõs-szekrényben éjjel, a nappali szõnyegén és a kanapén egy díszpárnán nappal. Ezeken a helyek borzalmasan sok a macskaszõr, mert perzsa macska, de a szõnyegen 2 naponta felporszívózunk, a díszpárnát könnyû "leporolni", de csak akkor csináljuk, ha jön valaki, mert minket nem zavar, a cipõket akkor takarítjuk, mielõtt felvesszük, az ágyam alatt meg senkit nem zavar a szõr. Szerintem ezeket a frekventált helyeket, amiket a Te cicád is használ, tudod 2-3 naponta takarítani, 10-15 perc lehet az egész, ennyit meg kell tenned, ha szobacicát akarsz.
Sajnos soha nem tudod egyhelyre szoktatni a cicát.önálló "személyiség" és maga dönti el, hogy hol akar heverészni, aludni. 30 éve vannak cicáim, most is van 17-15-8-évesek de szinte nincs a háznak /bent/ olyan része, amit már ne próbáltak volna ki. a leghihetetlenebb helyekre képesek bebújni és napokig azt a helyet bitorolni:) ) aztán gondolnak egyet és áttelepülnek máshova, ami nekik jó. én már teljesen együttélek ezzel, a férjemet néha zavarja, hogy már "itt is macskaszõr" van. én azt szoktam neki mondani, ahol macska van, ott szõr is van:) ) lehet utánuk takarítani, ez tény, de olyan imádnivalóak:) ) üdv-cicás-
A kérdező hozzászólása: Ja , ha valaki reszletes beszamolot szeretne, szivesen megosztom a reszleteket is.
A kérdező hozzászólása: Cicasok uzenem nektek"a bebim belefekszik az agyaba" Tudtam hogy okos , de ez mindenen felulmult. Most a ferjem nincs itthol ily enkor az o helyen fekszik az agyon, de kesobb atmegy az o helyere es eszt latvanyosan csinalja, amiert nem marad el a dicseret.Szinte latszik rajta hogy akarja mondani "Megakarok felelni nektek amiert igy torodtok velem es szereteben elunk eggyutt.
A kérdező hozzászólása: KOszonom a hozzaszolasokat.Aki aszt kerdezi minek tartok macskat kozlom , nem ez volt a kerdes. O nekunk egy bebi a haznal a hercegno. Mehet minden fele csak en szerettem volna egy pici zugot megtartani arra az alkalomra ha valaki bejon hozzank letudjam ultetni. Nem felve attol hogy nem jon tobbet mert tiszta szor lett a ruhaja.
Oda fekszik ahova akar...NÕ dönti el mit akar-részben-.Az én macskám még az ágyra is felugrik és ott akar feküdni, de ezt nem nagyon engedjük.Ilyen eset nálunk a macskakosárral van.Van neki egy, de sose mászik bele..
Nem hiszem, hogy sikerülhetne, minnél inkább rá akarod venni, annál biztosabb, hogy ellenáll és juszt sem azt csinálja, amit te akarsz tõle. Miért van cicád, ha nem viseled el a szõrt? Meg kell tanítani neki, hogy vannak olyan helyek, ahova tilos menni és ha jól csinálod, akkor azt be is fogja tartani. Az én cicám mondjuk olyan, hogy szeret hónapokig egy helyen feküdni, aztán mikor megunta, keres egy másikat. :)
Ja, és tesznek a finom puha ágyra, pláne ha az túl nyitott az ízlésüknek (jól írta az elõzõ, jobb szeretik a bebújós helyeket) Az enyémek pl imádnak újságpapírón feküdni, pedig az minden, csak nem puha. Ha meg erõszakkal beleteszed, mégis mit hittél? hogy addig ottmarad, amig te nem engedélyezed hogy elmenjen? Vagy mi? Atyám... :D
A macskatartás velejárója a macskaszõr. Nem értem én sem, hogy ha ennyire zavar a szõr, akkor minek vettél magadhoz macskát? Na mind1. A macska soha nem fog csak egy helyre feküdni. Törõdj bele. Nincs az a módszer, amivel rá tudnád venni. Ennyi. a szõr ellen létezik a kütyü, az a neve hogy furminator, elég drága, olyan 6-7 ezer körül van, de nagyon jó. De ez se fogja megszüntetni a szõrhullajtást, csak leredukálja azt a minimumra (sokkal jobban , mint más kefék)
Van egy Ottó nevû cicánk kandúr õkelme de ivartalanított így nem igen verekszik és nem jelölget általában nem csavarog.Azt tudom tanácsolni hogy figyeld meg a helyet ahol a legtöbbet fekszik és ha van kutyátok az meg elkerüli. A macska õse üregekben, fák odvaiban húzta meg magát és ha ezeket kimérjük akkor negatív eredményt kapunk s ráadásul ezek a helyek is változnak a csapadékos idõjárás függvényében.Az állat ösztönösen érzi hogy neki milyen helyen kell pihennie, ezért a területén belül számunkra ötletszerûen vándorol pedig csak a természetbõl "olvas" ki nálunknál többet.
Nálunk is ez volt, de vettünk neki egy speciális ágyat, és most a fél napot abban tölti, csak kajálni megy ki, wc-re, meg akkor ha azt akarja, hogy felvegyük simogatni, viszont 13.000 Ft. Ha írsz privátban, akkor megadom a cikkszámot, meg hogy hol tudod megvenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!