Találatok a következő kifejezésre: Vetélés után van (46 db)

Két vetélés után van esély arra, hogy a harmadik megmaradhat?

Legjobb válasz: Szerintem a legfontosabb, hogy bízzál benne, hogy igen is megmarad. Nem tudom, hogy pontosan miért vetéltél el, betegség, vagy esetleg Te nem vigyáztál magadra. Egy példát tudnék erre mondani, közeli ismerõsöm is már másodszor vetélt el. Az elsõnél még nem ismertem annyira, de láttam, hogy rengeteget dolgozik-cipekedik. A második terhességnél úgy gondoltuk, hogy jobban fog vigyázni magára, de nem így volt, pedig már nagyon várta a babát. Egyfolytában utazgatott (külfüldre is), dolgozott, takarított. Tudom, hogy ez egy alap terhességnél nem jelenthet gondot, de nem mindenkinél van így, amire a legjobb példa az enyém, orvosom az elsõ három hónapot végigfektette velem, és én be is tartottam. Nekem a pici többet ért a saját szórakozásomnál. A fentiekkel nem megbántani akartalak, hiszen mint írtam, nem tudom, hogy miért történt a vetélésed, hanem erõt adni, hogy bízzál benne, Neked is sikerül majd élvezni a babázás minden szépségét. Egy másfél éves baba anyukája

Szerintem a legfontosabb, hogy bízzál benne, hogy igen is megmarad. Nem tudom, hogy pontosan miért vetéltél el, betegség, vagy esetleg Te nem vigyáztál magadra. Egy példát tudnék erre mondani, közeli ismerõsöm is már másodszor vetélt el. Az elsõnél még nem ismertem annyira, de láttam, hogy rengeteget dolgozik-cipekedik. A második terhességnél úgy gondoltuk, hogy jobban fog vigyázni magára, de nem így volt, pedig már nagyon várta a babát. Egyfolytában utazgatott (külfüldre is), dolgozott, takarított. Tudom, hogy ez egy alap terhességnél nem jelenthet gondot, de nem mindenkinél van így, amire a legjobb példa az enyém, orvosom az elsõ három hónapot végigfektette velem, és én be is tartottam. Nekem a pici többet ért a saját szórakozásomnál. A fentiekkel nem megbántani akartalak, hiszen mint írtam, nem tudom, hogy miért történt a vetélésed, hanem erõt adni, hogy bízzál benne, Neked is sikerül majd élvezni a babázás minden szépségét. Egy másfél éves baba anyukája
Persze, hogy van esély, de azért 2 vetélés után egy hosszasabb vizsgálódás szükséges, remélem, ezt te is tudod! Vérvételek és genetikai vizsgálat! Ezek nélkül én nem mernék újra belevágni... Nekem is volt vetélésem, utána derült ki sima vérvételbõl, hogy magas a TSH-m, vagyis alulmûködik a pajzsmirigyem. Gyógyíthatatlan, örököltem, valószínû, de gyógyszerrel szinten tarthatom az értéket. Fél év kellett, mire a megfelelõ profi dokit megtaláltam, és a havi vérvételek eredményei kezdtek helyreállni. Az utolsó 3 hónapban már próbálkoztunk is, és a 3.-ban sikerült. Persze én is félek, de nagyon megnyugtatott az, hogy 2 meddõségi netes orvos is azt mondta, hogy mivel nekem 5 fölött volt a TSH-m, az elsõ trimeszterben meg 1-2 között kell lennie, 98%, hogy ez okozta a vetélést. Ez megnyugtatott, és úgy tudtunk belevágni, hogy ez a tényezõ már gyakorlatilag ártalmatlan. Nézetsd meg te is magad, TSH, inzulin, cukor, prolaktin, kortizol, progeszteron (peteérés utáni 7. napon), és a genetikai vizsgálat! Sok sikert, és ne add fel!!! 6 hetes kismama
Igen van esély, mégpedig nagy! Az egyik ismerõsöm tavaly 2x elvetélt, utána a nõdoki tanácsára fél évig nem próbálkoztak. Idén májusba megint terhes lett, egész nyáron biciklizett, sportolt, tornázott, úgy volt vele hogy ez sem maradt meg. És megmaradt, már 5 hónapos. Ha egészséges a baba akármilyen megerõltetõ dolgot csinálsz az megmarad, ha nem egészséges akkor akárhogy kíméled magad úgy sem marad meg.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm. Most elkezdek méh erõsítõ tornára járni és visszaveszek a munkából (4 helyen dolgozom egyszerre ráadásul külföldön, ahol minden egyes nap bizonyítani kell) Amúgy nagyon tiszta életet élünk a férjemmel, se cigi, kávé, drog, pia. Sõt most a másodiknál már nem is szexeltünk, hogy nehogy baj legyen. Na de most megyünk haza és kivizsgáltatom magam. Köszönöm még egyszer. Szép napot nektek.
Nekünk a harmadik megmaradt. B6 vitamin és vas stb... szedése után.

Spontán korai vetélés után van rögtön pé?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ. Viszont együttlétre még nem tanácsos gondolni 2-3 ciklusig, mert a szervezeted kimerült. Vitaminokat egyél! FOLSAV, vas, terhesvitamin.

Elképzelhetõ. Viszont együttlétre még nem tanácsos gondolni 2-3 ciklusig, mert a szervezeted kimerült. Vitaminokat egyél! FOLSAV, vas, terhesvitamin.

5hónapja elvetéltem mert volt egy be vérzés a méhembe! Az igaz hogy vetélés után hamarabb teherbe esek? Volt egy olyan gondom is hogy nem volt elötte pé. Se! Most meg az ovu. Mikr. -on egyik nap van páfrány másik nap meg nincs! Akkor ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: A világon még nincs olyan otthon használatos ketyere amely 100%-ban megmutatja hogy van-e peteérés vagy sem. A vetélés után minden bizonnyal hamarbb teherbe lehet esni mert a hormonrendszer a terhességre van berendezkedve. Én a vetélés után 2 hónappal teherbe estem, meg is született a babám, már fél éves.

A világon még nincs olyan otthon használatos ketyere amely 100%-ban megmutatja hogy van-e peteérés vagy sem. A vetélés után minden bizonnyal hamarbb teherbe lehet esni mert a hormonrendszer a terhességre van berendezkedve. Én a vetélés után 2 hónappal teherbe estem, meg is született a babám, már fél éves.

Meddig tart a veteles utani verzes, es pisileskor kisfajdalom? Van valami tea ami "rendbehozza"megerositi a mehem? Veteles utan mikor szabad sexelni?

Legjobb válasz: Ezekkel a dolgokkal orvoshoz kellene fordulnod.... Ha voltál, akkor biztosan mondott valamit ezekrõl, úgy csináld. Ha nem voltál, akkor sürgõsen keress fel egyet, spontán vetélés esetében fontos, hogy lásson és biztosra menj, hogy minden kiürült-e magától, vagy orvosi segítségre van szükség. Ez nem játék. Bele lehet halni, ha bent marad valami, aminek nem kellene!

Ezekkel a dolgokkal orvoshoz kellene fordulnod.... Ha voltál, akkor biztosan mondott valamit ezekrõl, úgy csináld. Ha nem voltál, akkor sürgõsen keress fel egyet, spontán vetélés esetében fontos, hogy lásson és biztosra menj, hogy minden kiürült-e magától, vagy orvosi segítségre van szükség. Ez nem játék. Bele lehet halni, ha bent marad valami, aminek nem kellene!
A kérdező hozzászólása: mar kicsusszant a baba 5 napja, mar nem verzek olyan erosen sem, csak pisileskor erzem meg picit a hasam
Ez a vizeletürítéssel összefüggõ fájdalom megérne egy orvost. Négy-hat hetet kell várni a szexszel. Ne teázz, orvoshoz menj.

Van itt olyan, aki második terhesség, majd vetélés után szoptatta az első terhességből született gyermekét?

Kislányom 2 éves. 2 hónapja, 21 hetesen vetéltem el a második babánkkal. Mikorra várhatom, hogy megjöjjön a menstruációm? A lányom még rengeteget szopik. Elválasztáspártiak ne írjanak. Köszönöm.

Legjobb válasz: Segíteni sajnos nem tudok, de megértem, hogy szoptatsz még, és nem szeretnéd, hogy olyanok írjanak, akik azt mondják, hogy válaszd el. Nekem nem volt ilyen szerencsére, de véleményem szerint ez teljesen egyéni. Vetélés/abortusz/szülés után mindenkinek máshogy-mûskor áll helyre. Azt viszont tudom, hogy mivel egyszer elvetéltél, ha megint várandós leszel, az elõzmények miatt a doki is, védõnõ is javasolni fogja, hogy válaszd le, mert méhösszehúzódásokat okoz ugye (én is szoptatáspárti vagyok, 2 gyerekem is szoptattam akár egyszerre is, nagy pocakkal is, de érthetõ, hogy veszélyeztetett terhesként jobb ha nem szoptatsz majd....)

Segíteni sajnos nem tudok, de megértem, hogy szoptatsz még, és nem szeretnéd, hogy olyanok írjanak, akik azt mondják, hogy válaszd el. Nekem nem volt ilyen szerencsére, de véleményem szerint ez teljesen egyéni. Vetélés/abortusz/szülés után mindenkinek máshogy-mûskor áll helyre. Azt viszont tudom, hogy mivel egyszer elvetéltél, ha megint várandós leszel, az elõzmények miatt a doki is, védõnõ is javasolni fogja, hogy válaszd le, mert méhösszehúzódásokat okoz ugye (én is szoptatáspárti vagyok, 2 gyerekem is szoptattam akár egyszerre is, nagy pocakkal is, de érthetõ, hogy veszélyeztetett terhesként jobb ha nem szoptatsz majd....)
Nem gondoltam, hogy a szoptatástól ment el. De általában bármi miatt vetélés volt a vége, javasolják az elválasztást (ilyen esetben pl. visszavezethetik arra, hogy a szoptatás is plusz tápanyagszükséglet, és emiatt nem jutott a babának)
õszinte részvétem!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Nem a szoptatás miatt vetéltem el, hanem sajnos fejlõdési rendellenessége volt a babának. Köszönöm, hogy írtatok!

2 spontán vetélés utan mennyi esélyem van arra, hogy kihordjak egy terhességet?

Az elso vetelesem a 6. hetben tortent a masodik a 12 hetben. A masodik utan 4 hettel mar rendesen vereztem. Egyelore nem tervezek ujabb terhesseget, de felek, hogy nem tudom majd a kovetkezot sem kihordani.

Legjobb válasz: teljesen normális félelem. barátnöm két babát pont így vesztett el, ennyi idösen. aztán lemondott róla, nem is godolt rá mikor kiderült a második már majdnem 2 hónapos volt, egyböl veszélyeztetett lett, de egy pici gond nélkül kihordta, plussz leesett otthon 8 hónaposan a lépcsöröl kb egy méternyit és a babának semmi baja nem lett, nem is vérzett. azóta van egy 3 éves kisfia. d volt megint egy vetélése, kb 2-3 hetes lehetett és mensiként jött ki belöle. most megint probálkoznak úgy van vele hogy lehetséges.

teljesen normális félelem. barátnöm két babát pont így vesztett el, ennyi idösen. aztán lemondott róla, nem is godolt rá mikor kiderült a második már majdnem 2 hónapos volt, egyböl veszélyeztetett lett, de egy pici gond nélkül kihordta, plussz leesett otthon 8 hónaposan a lépcsöröl kb egy méternyit és a babának semmi baja nem lett, nem is vérzett. azóta van egy 3 éves kisfia. d volt megint egy vetélése, kb 2-3 hetes lehetett és mensiként jött ki belöle. most megint probálkoznak úgy van vele hogy lehetséges.
Szia! Szerintem menj el genetikai tanácsadásra és járj utána mitõl lehettek a vetélések. Mindenre van megoldás. Sajnos és 5 vetélésen vagyok túl, de nem adtam fel. Augusztusban megyek Dr Fülöp Vilmoshoz Õ ilyen esetekkel foglalkozik.

Vetélés után mennyi idővel szünnek meg a terhes. Tünetek? Hasszurka utána is van? Mert nekem van, lehet akkor még megvan a baba és csak sima menzim volt? Egy hónapos vagyok a

Legjobb válasz: 5 héten volt spontán vetélésem, még egy hét múlva is volt tünetem (mellfeszülés) - erõs görcsökkel megjött a menzim mit értesz az alatt, hogy sima menzi? terhesség alatt semmilyen vérzés nem normális

5 héten volt spontán vetélésem, még egy hét múlva is volt tünetem (mellfeszülés) - erõs görcsökkel megjött a menzim mit értesz az alatt, hogy sima menzi? terhesség alatt semmilyen vérzés nem normális
A kérdező hozzászólása: úgy hallottam vannak akik mentstruálnak még az elsõ két hónapban de nekem nem múlnak el a tünetek, nem is csökkenek...vagy nemtom...hasszurkám megint van, de lehet azért mert összehúzódik a méh? Hányingerem van, hangulatingadozás, álmosság, hasszurka, mellnyilallgatás/feszülés...
Akár még egy év múlva is beszúrhat. Tapasztalat :(
És az orvos mit mondott a vérzésrõl? Ez a lényeg, nem a tüneteid.

Van itt olyan, aki második terhesség, majd vetélés után szoptatta az első terhességből született gyermekét?

Kislányom 2 éves. 2 hónapja, 21 hetesen vetéltem el a második babánkkal. Mikorra várhatom, hogy megjöjjön a menstruációm? A lányom még rengeteget szopik. Elválasztáspártiak ne írjanak. Köszönöm.

Legjobb válasz: Majd ha abba hagytad a szoptatást, rá 1-2 hónapra megjön. Ezért nem szabad terhesen szoptatni, mert vetéléshez vezet....

Majd ha abba hagytad a szoptatást, rá 1-2 hónapra megjön. Ezért nem szabad terhesen szoptatni, mert vetéléshez vezet....
Miért javasolják némelyek az elválasztást terhesen? A szoptatás folyamata oxitocin-t termel, mely egyes esetekben enyhe méhösszehúzódást vált ki. Ez régebben, némelyeknél még ma is, azt az érvet váltja ki, hogy a szoptatás vetélés kockázatával jár, ezért el kell választani a babát. Ez valóságos tévhit. A szoptatás korántsem olyan erõs stimuláció, mely olyan mértékû izom összehúzódást okozhatna, mely vetéléshez vezet. Ahhoz, hogy valóban erõs izom összehúzódást okozzon, legalább fél órán keresztül tartó, igen erõs szívóhatás kellene, hogy érje a mellet, mely a valóságban igen valószínûtlen, maximum egy erõs mellszívóval lehetne elérni ezt az erõsséget.
2. valaszolo vagyok. Bocs, lemaradt, hogy idezet, es ezt az 1. valaszolonak kuldtem. Bocs, hogy nem tudok valaszolni a kerdesedre, es offoltam.
A kérdező hozzászólása: Nem a szoptatás miatt vetéltem el. Mindenkit felpontoztam.
Én nem vagyok érintett, de ha még sokat szopizik a nagy, akkor szerintem arrébb van az az idõ... Érdekes a kérdésed, kérdezzem meg a szaktanácsadókat, mit tudnak errõl?

Mindenhol azt olvasom, hogy egy korai vetélés után hamarosan sikerült a baba. Van összefüggés?

6 hetes terhességem ment el,és már február óta próbálkozunk,nagyon bízom,hogy minél el?bb sikerülhet.

Legjobb válasz: Nálam volt összefüggés. Elsõ baba 8. hónapban fogant,másodiknak vetélés lett a vége és utána ahogy próbálkoztunk rögtön baba lett belõle :) 23.hetes km

Nálam volt összefüggés. Elsõ baba 8. hónapban fogant, másodiknak vetélés lett a vége és utána ahogy próbálkoztunk rögtön baba lett belõle :) 23.hetes km
Nem tudom 100%-osan, de szerintem január végén már megtermékenyültem, és a beágyazódáskor, február elején volt egy orvosi vizsgálatom, ahol megnyomogattak, ráadásul volt egy párórás fogászati kezelésem, és február elsõ hétvégéjén nagy fájdalommal és erõteljes szövetesen megjött a menzeszem. Akkor már egy hetes csúszásban voltam, a teszt még negatív volt, de addig pontban 23 napra jött mindig. Március végén, mikor megint késett, szintén biztos voltam benne, és 32. napon, húsvétkor teszteltem pozitívat. Én nem tudtam a fentit, csak májusban mondta egy volt kolléganõm, hogy szerinte biztosan jól sejtem, mert hamar sikerül utána. 30 hetes picilányos kismama :)
Nekem vetélés óta ez a 3. hónapom, az 1-2-ben nem lett baba sajnos, most várom ennek az eredményét.
Ha missed ab. lett, akkor állítólag tényleg nagyobb az esély, mert a mûtét során "rendesen kitakarítanak" ott bent. Csak szexelj!:) Ez a lényeg!

Van esélyem arra, hogy spontán vetélés után megmaradjon a következő baba? Volt így valaki?

Legjobb válasz: A barátnõm. Kb. 1 éve volt egy vetélése és most 5 hónapos terhes.

A barátnõm. Kb. 1 éve volt egy vetélése és most 5 hónapos terhes.
Egy hónapot kihagytunk és utána azonnal sikerült, mindezt 38 évesen! Az elsõ pozitív tesztnél rohantam is a dokihoz, kaptam gyógyszert, amit a 12. hétig kellett szendi. Minden rendben volt, kisfiam azóta 2 éves :) Hinni és cselekedni kell, minden jót kívánok!
Igen. Második hónapban terhes lettem, dokimtól azonnal kaptam gyógyszert, ahogy a második válaszoló is mondta. Szóval igencsak nagy esélyed van rá!!!!!!
Nekem 2 nap keses es egy pozi teszt utan megjott. A dokim mondta, hogy ezzel nincs teendo, rendesem kitisztultam. Ez volt februarban. Marciusban menstrualtam utoljara:) rogton a kovetkezo honapban sikerult! 28 hetes kismami :) Baratnomnek is ugyanez volt. 1 het keses es egy eros zi teszt utan megjott. Kovetkezo honapban sikerult nekik:) azota 15 hetes terhes :) Sok sikert!!!!
Nyugodj meg, van esélyed rá! Én is így jártam.Máj 6-án volt utoljára mensesem Jún.15én 4 hetes voltam.Jún20-án vérezgettem, élénkpirosan és darabosan görcsök nélkül.21-re el is múlt a vérzés.Persze 20-án azonnal orvoshoz rohantam, pihenést javasolt, 2*1 Duphastont és 3*1 MagneB6-ot írt fel.1hét múlva kontrol.Vissza mentem a 25-ei hcg eredménnyel, ami negatív volt:Az orvos is azt mondta ultrahangvizsgálatkor nem látja a terhességet, se petezsákot se semmit.Felszívódott a terhesség, és ki is tisztultam, nem kell miss abortuszra mennem.minden rendben van velem Pihenjek sokat.Azzal biztatott:Nagy rá az esély hogy a baba nem lett volna egészséges és kilökte a szervezetem. Jún.30án együtt voltunk a párommal Aug13-án 6 hetes terhes voltam volt szívhang is embrió is.Ezen a hétén vagyok 12 hetes és makk egészséges a baba. Fel a fejjel, biztos hogy nektek is mielõbb összejön a babátok!
6 hetesen spontán elvetéltem, csináltak eü-i kaparást. Rá 6 hónapra megint terhes lettem, rohantam a dokihoz, de nem írt fel semmit. Mondjuk így is megmaradt a baba, semmi gond nem volt. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az orvos 2 hónap pihenõt javasolt, de úgy látom, sokaknak egyáltalán nem kellett pihennie. Elsõ hónapot most kihagyjuk mi is és következõ hónapban ismét próbálkozunk. Remélem akkor már velem marad a baba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!