Találatok a következő kifejezésre: Vetélés után teherbe (55 db)

5hónapja elvetéltem mert volt egy be vérzés a méhembe! Az igaz hogy vetélés után hamarabb teherbe esek? Volt egy olyan gondom is hogy nem volt elötte pé. Se! Most meg az ovu. Mikr. -on egyik nap van páfrány másik nap meg nincs! Akkor ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: A világon még nincs olyan otthon használatos ketyere amely 100%-ban megmutatja hogy van-e peteérés vagy sem. A vetélés után minden bizonnyal hamarbb teherbe lehet esni mert a hormonrendszer a terhességre van berendezkedve. Én a vetélés után 2 hónappal teherbe estem, meg is született a babám, már fél éves.

A világon még nincs olyan otthon használatos ketyere amely 100%-ban megmutatja hogy van-e peteérés vagy sem. A vetélés után minden bizonnyal hamarbb teherbe lehet esni mert a hormonrendszer a terhességre van berendezkedve. Én a vetélés után 2 hónappal teherbe estem, meg is született a babám, már fél éves.

Spontán vetélés után könnyebb teherbe esni?

Legjobb válasz: Nem könnyebb, nem is nehezebb. Egy vetélés nem csökkenti, vagy növeli a kockázatot. Ugyanolyan esélyekkel indulsz a következõ terhességnek, mintha az elsõ lenne. Több vetélés adhat okot aggodalomra, meg kivizsgálásokra. Egy semmiképp. Legalábbis ezt mondta a dokim a vetélés után és igaza lett, hamar teherbeestem újra.

Nem könnyebb, nem is nehezebb. Egy vetélés nem csökkenti, vagy növeli a kockázatot. Ugyanolyan esélyekkel indulsz a következõ terhességnek, mintha az elsõ lenne. Több vetélés adhat okot aggodalomra, meg kivizsgálásokra. Egy semmiképp. Legalábbis ezt mondta a dokim a vetélés után és igaza lett, hamar teherbeestem újra.
ezt mondják, nálam bejött, mert elsõ baba 8. hónapra fogant, utána a vetélés után rögtön terhes lettem.
Nem feltetlenul a vetelesen mulik hogy mikor esel teherbe. Hosszu ido eltelhet ket egeszseges terhesseg kozott is es osszejohet hamar a masodik annak ellenere hogy az elso nem jott gyorsan. Szerintem semmi osszefugges, de lehet hogy nincs igazam.
spontan veteles utan 2 honapra teherbe estem, es semmi baj nem volt egeszseges a gyerek.
Nõvérem 6 héttel utána lett terhes, sajnos az a kisbaba sem maradt meg. Ekkor már 6 hónapot vártak, ezután 2 hónappal lett terhes és egészséges kisbabája született. Már 3 éves.
Nekem februárban volt egy spontán vetélésem a 35. napon. A doki azt mondta, hogy ezután nincs szükség pihenõidõre, hiszen ez gyakorlatilag "csak" egy kémiai terhesség volt, embrió még ki sem fejlõdött, és simán kiürült a menzesszel 4 nap alatt. A köv ciklusban ismét terhes lettem, most vagyok 6 hetes, a héten az UH-n már látszódott szikhólyag, 1 mm-es embrió... Azért aggódom, hogy minden rendben legyen, de doki szerint ilyen esetben a 2 terhesség független egymástól. Persze attól függ neked hányadik héten volt a spontán vetélésed...?
Szia!Nekem 2011.májusában volt spontán vetélésem, nem kellett befejezni, kiürült magától, 7 hetes terhesség volt.Júniusban már nem jött meg, teherbe estem, végig panaszmentes volt a terhességem, semmi probléma nem volt, 39+4 napra, progis császárral született meg tavaly március 15-én a kislányom 51 centivel és 4050 grammal.Most múlt 1 éves, makk egészséges.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Márc. 13-án kezdõdött a vetélésem, 5. hetes lehettem.:( +1 ciklus pihenõidõt javasolt az orvos. Védekeztünk, de 1x. elõfordult, hogy nem, véletlenül, úgyhogy aggódok, hogy ha teherbe is estem, akkor lehet újra elvetélek:(
Ne aggódj. Ha a vetélés nagyon az eleján történt, semmi gond nem lehet.
Nekem kb. 10 hetesen ment el a baba, 4, 5 hétig véreztem, az ezt követõ 2. ciklusban újra teherbe estem, és csodaszép, egészéges a kisfiam.

Vetélés után egyből teherbe lehet esni?

Legjobb válasz: Nem! Egy vetélés után szüksége van a méhnek, hogy kitisztuljon. A dokik szerint legalább 6 hónapot kell várni. Sajnos az egyik rokonom is elvetélt, és nem hallgatott a dokira, szinte rögtön megint teherbe esett. Most van egy súlyosan szellemi fogyatékos kisfia. Nem akarlak ijesztgetni, de sajnos ilyen következményei lehetnek. Attól függetlenül kérdezz meg egy dokit!

Nem! Egy vetélés után szüksége van a méhnek, hogy kitisztuljon. A dokik szerint legalább 6 hónapot kell várni. Sajnos az egyik rokonom is elvetélt, és nem hallgatott a dokira, szinte rögtön megint teherbe esett. Most van egy súlyosan szellemi fogyatékos kisfia. Nem akarlak ijesztgetni, de sajnos ilyen következményei lehetnek. Attól függetlenül kérdezz meg egy dokit!
Én úgy hallottam, hogy 6 hetet kell várni. De valaki azt írta itt, hogy a szervezet úgysem engedi beágyazódni a babát, ha gond van. A szervezeted tudja, mikor készült fel. Az elõzõ hozzászóláshoz annyi, hogy közel sem biztos, hogy emiatt lett fogyatékos a gyerek!
Szia Nekem is volt vetélésem, két menstruációt kellett megvárnunk, mert már nagyon akartuk, és simán ment minden, legalábbis remélem. A fogyatékosság az genetikai, illetve a kromoszómák miatt van, és semmi köze a vetéléshez. Max annyi, hogy gyenge még a méhed fala, akkor viszont úgysem fog beágyazódni. Szóval egyet-kettõt mesizzél, és ne védekezz, éld az életed. Fel a fejjel. Tartson életben az, hogy én már 12 hetes vagyok, és minden ok! Kitartást nemsokára utolérsz, engem és nagyon sok "társunkat". :)
szia, szedjél bio-folsavat, hogy jol visszaerösödjön(megvastagodjon)a méhed, és lehet probálkozni.27 hetes kismama.
Én 2x vetéltem különbözõ okokból.A dokim azt tanácsolta , hogy ha nagyon sietünk akkor 3 hónap után próbálkozhatunk, de biztosabb a 6 hónap mert ekkorra a méh is visszaerõsödik és a méhnyak korai nyilásának kockázata is a minimálisra csökken.Mi kivártuk a hosszabb idõt és most már a 22.hétben amikor rúg és fickándozik azt mondom , hogy megérte kivárni.Ezenkivül vannak olyan vitaminok amik addig felkészitik a szervezetedet a terhességre, próbáld szedni.Szerintem ne siesd el legyen minden megfelelõen felkészülve , mert nincs annél rosszabb mintha a túlzott sietség miatt megint elvetélnél.Sok sikert a babagyártáshoz.
az én ismerõsömnek 3hónap türelmi idõt javasoltak.de õ mondjuk még lelkileg se készült fel az újabb terhességre!
Mi az hogy bio folsav?

Azt mondta nekem szerdán a nögyógyász (mivel egy be vérzés miatt el vetéltem) hogy vetélés után várjak két hónapot, mig terhes akarok lenni, de nem kell védekezni! De ha mégis teherbe esnék akkor annak az eséje megint fent áll, hogy el vetélek?

Legjobb válasz: Amit elõttem írtak, butaság. Ha csak 1 vetélésed volt, akkor a 2. terhesség csak akkor lesz veszélyeztetett, ha valami baj van a picivel, v. veled. A 2. Vetélés után leszel csak veszélyeztetett terhes a babával autómatikusan, akkor is, ha nincs semmi bajra utaló jel. Én már csak tudom...

Amit elõttem írtak, butaság. Ha csak 1 vetélésed volt, akkor a 2. terhesség csak akkor lesz veszélyeztetett, ha valami baj van a picivel, v. veled. A 2. Vetélés után leszel csak veszélyeztetett terhes a babával autómatikusan, akkor is, ha nincs semmi bajra utaló jel. Én már csak tudom...
Ez elõvigyázatosság. Ténleg jobb 6 hétig várni vetélés után. És lehet hogy olyan dolog miatt vetéltél el ami a terhességel kapcsolatos, és mindig jelen van a szervezetdbe. Nem mondta mi volt az oka?Valószínû veszélyeztetett leszel a következõ babóval.Sajnálom
Nekem veteles utana dokim javasolta a 3 honap pihit, de azt mondta h az sem baj ha hamarabb esem teherbe, akkor majd jobban oda figyelnek ra....a baratnom is 1 honappal hamarabb vesztette el a babat mint en es neki nagyon nagy fertozese is volt, raadasul valami valami megyei szinten hires dokihoz jart es a huly nem mondta neki h 3 honap pihenot kell tartani foleg h fertozese is volt veletes utan es rogton ra 1 honapra terhes is maradt...amitol a doki teljesen kiakadt es meg neki allt feljebb(!!!)De az egesz terhesseget mar az en dokim kiserte vegig es semmi baj nem volt!SOT!1 hetes kisfiu boldog anyukaja! Ugyhogy szerintem ne izgulj!de azert tenyleg jobb megvarni akar a 6 hetet, ha 3 honapot nem is, de ez csak a szereny velemenyem. Sok sikert! 16 hetes pocakos!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!most kicsit jobban érzem magam!

Két vetélés után vagyok. Mikor vállalhatok szerintetek babát? Iszom a cickafark és palástfű teát és méhpempőt is szedek. Ha teherbe esek biztos, hogy feküdnöm kell majd veszélyeztetett terhesként?

Legjobb válasz: Sajnálom.:( Nekem 1 vetélésem volt, rá 7 hónapra sikerült a baba. Most vagyunk 6 hetesek. Nekem mûtéttel kellett befejezni, így 3 hónap pihenõt javasolt a doki, de mi kettõt tartottunk be. Persze, nem jött a baba, de a szervezet úgyis tudja, hogy mikor jó neki... Én C vitamint szedtem, méhpempõt, meg kezdetben terhesvitamint 1-2 hónapig. Utrogestant kell szednem a 12. hétig, és sokat pihennem. Persze mozoghatok ám, de kímélnem kell magam. Ha dolgozol, tutira táppénzre vesz a doki. Én még tanulok, úgyhogy nekem ilyen gondom nincs. Hála Istennek most semmi barnázás nincs...nagyon reménykedem... Kivizsgáltatod magad a köv baba elõtt? Mert 2 vetélés már nem biztos, hogy véletlen!! Nekem kiderült, hogy a vetélésem magas TSH miatt volt, nem volt elég pajzsmirigyhormonom, hogy a baba idegrendszere kialalkuljon. Azóta jó az érték, csak havonta ellenõrizni kell, és variálni a gyógyszeradagot.

Sajnálom.:( Nekem 1 vetélésem volt, rá 7 hónapra sikerült a baba. Most vagyunk 6 hetesek. Nekem mûtéttel kellett befejezni, így 3 hónap pihenõt javasolt a doki, de mi kettõt tartottunk be. Persze, nem jött a baba, de a szervezet úgyis tudja, hogy mikor jó neki... Én C vitamint szedtem, méhpempõt, meg kezdetben terhesvitamint 1-2 hónapig. Utrogestant kell szednem a 12. hétig, és sokat pihennem. Persze mozoghatok ám, de kímélnem kell magam. Ha dolgozol, tutira táppénzre vesz a doki. Én még tanulok, úgyhogy nekem ilyen gondom nincs. Hála Istennek most semmi barnázás nincs...nagyon reménykedem... Kivizsgáltatod magad a köv baba elõtt? Mert 2 vetélés már nem biztos, hogy véletlen!! Nekem kiderült, hogy a vetélésem magas TSH miatt volt, nem volt elég pajzsmirigyhormonom, hogy a baba idegrendszere kialalkuljon. Azóta jó az érték, csak havonta ellenõrizni kell, és variálni a gyógyszeradagot.

Két vetélés után lassan egy éve nem sikerül teherbe esnem, de a dokim nem túl segítőkész. Nem küld kivizsgálásra, csak várjunk, Clostit írt föl két hónapja, de nem kell visszamennem ellenőrzésre. Ki küldhetne el vérvételre, hormonvizsgálatra stb.?

Titeket a n?doki küldött? Beutaló kell vagy hogyan m?ködik ez?

Legjobb válasz: Szia!Nekem nem volt vetélésem,de nekem sem sikerül 3 éve teherbe esnem!Én elmentem az 1.számú Nõi Klínikára és ott megcsinálták a hormonvizsgálatokat!Négy vérvételen kell átesned,utána tudnak csak mondani valamit!Dr.Urbancsek Jánost kell keresned tõle kell idõpontot kérned!!Drukkolok!!!

Szia!Nekem nem volt vetélésem, de nekem sem sikerül 3 éve teherbe esnem!Én elmentem az 1.számú Nõi Klínikára és ott megcsinálták a hormonvizsgálatokat!Négy vérvételen kell átesned, utána tudnak csak mondani valamit!Dr.Urbancsek Jánost kell keresned tõle kell idõpontot kérned!!Drukkolok!!!
Szia! Szerintem keress egy másik nõdokit! Én szerencsére találtam egy megbízhatót! Én is Clostit szedek, de az mellett uh. és progeszteron szint ellenõrzés szükséges, sõt elõtte egy hormontükör elvégzése is szükséges, ami egy vérvétel, nem értem az orvosod, hogy miért nem kíséri figyelemmel , hogy egyáltalán van e érett tüszõ, és , hogy nem okoz e cystát a gyógyszer! Szorítok, hogy találj egy megbízható orvost!
Az elsõ válaszoló vagyok!Igen pesten van a Baross utca 27-ben, ha jól emlészem akor ez a 9, kerület!Adok egy telefonszámot:061-266-0473!z a klinikának a központi száma ezt a portán fogják felvenni!Kérd a dokit és kapcsolni fogják neked!Sok sikert!!
Engem veteles utan elkuldtek, mindenfele hormonalis vizsgalatra, endokrinologushoz(ha pajzsmirigy alulmukodest allapitanak meg azert nem tudsz teherbe esni pl.)vervetelbol megallapitjak a toxoplazmozist, kulombozo nemi uton terjedo betegsegeket, elvegzik az un.papanicolau tesztet, amibol altalaban kiderul az is ha huvelygombad van.Szerintem keress egy jo nogyogyaszt.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak! Ez a klinika Pesten van? Én nem Pesti vagyok. Egyébként köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!!!!!!
en is azt mondanam, hogy keress masik nõdokit. aze nyem elobb alaposan kivizsgalt, aztan homeopatias szert irt fel, es aztan clostit, de vissza kellett jarnom (szerencsére az elsõ clostis honapban sikerult). Viszont nekem PCO-m volt, es addig nem akartam babat, mig meg nem gyogyulok, én a haziorvosomtol kertem beutalot az endokrinologiara, aztan pingpongoztak velem, mentem egyik korhazbol a masikba, mig vegul talaltam vkit, aki tudta gyogyitani, és persze mellette egy rakat penz elment kulonfele nodokikra.
mégvalami, a clostit harom honapig lehet max szedni, utana szunetet kell tartani!!!!
Szia! Keress egy másik nõgyógyászt. Én is a harmadiknál tartok, õ deritette ki, hogy a progeszteron szintem alacsony. Mi felkerestük a Czeizler Endrét /Budapesten az Örs Vezér terénél van a magánrendelõje/ aki két gén problémát is talált. Hormonvizsgálatra a nõgyógyász adott beutalot, endrokinologiára a háziorvos.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm!!!!!!

Ki milyen vitaminokat szed vetélés után, valamint ki hány hónap után eset ismét teherbe? Vetélés után meddig nem szabad szeretkezni?

Legjobb válasz: Elevit mindig nagyon fontos! Hogy szeretkezni mikor szabad az attól függ volt e utána kaparás!

Elevit mindig nagyon fontos! Hogy szeretkezni mikor szabad az attól függ volt e utána kaparás!
Szia.Az ELEVIT szedését ne hagyd abba!Nekem sajnos tavaly júniusban volt egy vetélésem.A dokim 6 hét sextilalmat rendelt el és 3 hónap várakozást a babával kapcsolatban.Nekem kellett is ez az idõ, hogy lelkileg renbe jöjjek.A vetélés után 6 hónapra lettem ismét terhes, aminek az eleje ismét nem volt próbléma mentes, de kaptam utrogestant a terhesség támogatására, és 2 hónapos szigoru pihenést rendeltek el.Azóta ismét dolgozom és a 31. hetünkben járunk!Sok sikert, és kitartást nektek!
Szia! Már van két gyermekem, a harmadikkal próbálkoztunk, amikor 6 hetesen elment a baba. Sajnos mûtéttel kellett befejezni, ami után mi már 2 héttel szexeltünk. A mûtét után 3 héttre pontosan megjött és utána babás is lettem. A terhességem eleje nem volt probléma mentes, utrogestant és folsavat kellett szednem. Ma már 16 hetes kismama vagyok. A legjobbakat!
Három hónap alatt 2x vetéltem el természetes úton. Mászodszor nagyon rosszul voltam, korházba utaltak, de nem feküdtem be- folyamatosan készenlétben voltunk, hogyha komolyabbra fordulna... 15 percre lakunk a korháztól és Pünkösd volt. Nekem nem mondták, hogy ne szeretkezzünk. Amint a vérzés elállt együtt voltunk- engem lelkileg ez segített át. Azt mondta 2 orvos is, hogy 2 hónap múlva ismét terhes leszek majd, és az valószínüleg megmarad. Még alig múlt egy hónapja, és úgy tûnik ismét...állítólag a megemelkedett hormonszint miatt jön össze ilyenkor hamarabb...De én nem vagyok tapasztalt...
Ja, és folytattam az Elevit szedését, és vas+folsavat is veszek be. Bátorság!

Múlt héten volt vetélésem, az orvos szerint 3 hónap szünet kell, hogy következzen. Nehéz vetélés után újra teherbe esni vagy könnyebb?

tapasztalatok érdekelnének. köszönöm!

Legjobb válasz: a hugom vetélése tavaly juniusban volt, azóta sajna nem jön össze nekik.De ez egyénenként változó.Reméljük sikerülni fog

a hugom vetélése tavaly juniusban volt, azóta sajna nem jön össze nekik.De ez egyénenként változó.Reméljük sikerülni fog
Nekünk 6 hót kellett várni a próbálkozással, majd ezután kb 4-5 hó telt el az újabb babáig.Vetélés után az is számít lelkileg kész vagy-e az újabb próbára.Amíg én görcsösen akartam nem jött össze csak amikor átléptem az elõzõ sikertelen terhesség emlékein.Ez nem könnyû, de mást nem tudsz tenni.Nekem a doki javasolta már a vetélés utántól az Elevitet, folsavat és E vitamint.
szia nekem eddig 3 vetélésem volt az elsõ az spontán igy utána nem kellett várakozni a következõ hónapban sikerült is ababó õ meg is született nem volt velel gond, utána egy 8 hetes babó halt el vele mûtöttek 3 hóa szünet és már sikerült is a következõ baba de õ vele is elvetéltem 5 hetes volt szintén mûtét következett azóta már eltelt 3 hónap és mostpedig várjuk az újabb babó jelentkezését
Szia! A fiam elsõ próbálkozásra, kb a 3. gyógyszermentes hónapban fogant meg és 9 hónapra szintén meg is született. Amikor testvárt szerettünk volna neki, akkor rövid ídõn belül lett is neki. 19 hónap köztük a korkülönbség. Majd sajnos vártunk néhány évet, jó én is idõsebb lettem, talán ez is befolyásolta a dolgokat. Januárban terhes lettem, de a petezsák egyszer csak üres lett, elkezdtem vérezni, görcsölni és a dokim missed ab-ot csinált, nehogy valami gond legyen a késõbbiekben. Csak 1x jött meg a menstruációm utána, mert kisbabát hordok a szívem alatt, már a 31. héten vagyunk. A legjobbakat kívánom neked!
nemakarok pofátlan lenni de milyen az mikor nehezen vetél el?görcsöl?

Veteles utan ki mikor esett teherbe? Mindenki megvarta a kotelezo 6honapot v 3honapot? Es egeszseges baba lett?

Legjobb válasz: Vetélés után 3 hónapig védekeztünk, rá 3 hónapra pedig megfogant a lányunk. Egészséges lett szerencsére!

Vetélés után 3 hónapig védekeztünk, rá 3 hónapra pedig megfogant a lányunk. Egészséges lett szerencsére!
A kérdező hozzászólása: kislanyt szeretnenk a kisfiunk utan, szandekosan ugy csinaltatok h lany legyen v veletlen, esetleg ha szandekos akkor hogy csinaltatok?koszonom
OFF: Nem lehetséges noninvazív módszerrel befolyásolni, hogy fiad vagy lányod legyen. Invazív módszerrel lehetséges, csak azt meg a törvény tiltja. Ne dõlj be semmilyen kínai naptár és társainak, a peteéréshez viszonyítani meg zsákbamacska.
Elsõ vetélésemnél 3 hónapot vártunk és rá 3 hónapra sikerült a baba, egészséges lett. Második vetélésem után 2, 5 hónapot vártunk, azonnal sikerült a baba. Most vagyok 31 hetes kismama, eddig minden rendben vele-velünk.
Ez nagyon függ attól, hogy pontosan mikor vetélsz. Én sajnos az 5. hétben elvetéltem, de mivel ez nagyon korai vetélés volt (gyakorlatilag kb egy hetet késett a menzeszem) ezért a doki csupán 1 hónap várakozást rendelt el.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!