Találatok a következő kifejezésre: Vetélés után idővel lehet újra (5 db)

Vetélés után mennyi idővel lehet újra próbálkozni? Majdnem 6 hetes voltam.

Legjobb válasz: 3-6 hónapra rá már lehet. Azért írtam így, mert orvosa válogatja, ki mennyit javasol.

3-6 hónapra rá már lehet. Azért írtam így, mert orvosa válogatja, ki mennyit javasol.
En 10-11 hetes voltam a tavaly amikor elveteltem, es a doki fejezte be.Az en dokim 3 honapot javasolt, h minden helyre jo9jjon oda bent, de azt mondta, h ha veletlenul hamarabb terhes leszek, az sem baj csak akkor majd jobban oda figyelnek ram. Hat mi megtartottuk a 3 honapot+3 honap volt mire sikerult ujra....most vagyok 12 hetes. Sajnalom, de sok sikert kivanok(a kov. babahoz)!
Szia! Én kilenc hetes voltam , amikor sajnos nem voltak életjelek, és mûtétre került a sor. Az orvos nekünk 2-3 hónapot mondott, vagyis, úgy fogalmazott, hogy 2 mensit várjunk meg. De azt se lehet tudni, hogy mikor jön meg a mûtét után elõször, van akinek csak 6-8 hét múlva. Nekem normálisan megjött a következõ hónapban. bár olyat is hallottam, hogy valaki a mûtét után egyet menstruált és utána már terhes lett, és minden oké volt. Szerintem érdemes várni kicsit tovább, lelkileg is jobb lesz! Kitartás és sok sikert a késõbbiekre!
Ha "természetes" úton ürül ki a méh, akkor ált. a következõ mensi után már lehet próbálkozni. Ha mûtét volt, akkor 3 hónap múlva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem kellett mûtét, de még holnap vissza kell mennem a kórházba még1 uh-ra és vérvételre. De amiket a kórházban csináltak teszteket, már csak halványan volt + azaz a hcg ûrül ki a szervezetembõl. A hõmérséklet mikor fog helyreállni? Mert még mindíg 37, 3 volt reggel, most meg 37, 7. Van hányingerem de lehet hogy csak hirtelen ettem székelykáposztát itthon, mert elötte a kórházban szinte semmit. Kedden kezdõdött a vérzés, akkor be is mentem a kórházba. Azt mondták spontán vetélés. :(

Vetélés után mennyi idővel lehet újra próbálkozni?

Tegnap este volt egy kis barna folyásom. Felhívtam az orvosomat, és ma megnézett ultrahangon. 11 hetes lettem volna szerdán, de csak egy 35mm-es petezsák látszik egy nagy szikhólyag és egy 4mm-es ül? magzat. Szívhang nincs, és vér sem áramlik, tehát meghalt. Csütörtökön kitisztítanak. Aki járt hasonlóan, kérem írjon, hogy most mire lehet számítani az elkövetkezend?kben?

Legjobb válasz: Együttérzek veled. Nagy trauma lehet ez, szerintem kérdezd meg a dokit, õ mit javasol.

Együttérzek veled. Nagy trauma lehet ez, szerintem kérdezd meg a dokit, õ mit javasol.
Nekem 3 hónapot mondott a dokim és a 4.hónapban teherbe is estem. Van olyan orvos aki fél évet mond, biztos ami biztos...18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Az ultrahangos orvos 2 hónapot mondott a másik doki 4-et, hallottam mér félévet is most mi az igazság?
Nagyon sajnálom, nem lehet most könnyû neked.Én is 3 hóról tudok, az az általános.
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, hogy veleméreztek. Nagyon sajnálom én is, mert már beleéltük magunkat, de annyira mégsem visel meg, mert tudomásul vettem, hogy ennek valami oka van és biztosan így a jobb. Az elsõ 12 hétben mindig a mindent vagy semmit elve érvényesül. Valószínûleg nagyon beteg lett volna ez a baba, akkor meg inkább most legyen így mint késõbb.
Szia! Én is hasonló képen jártam mint te, nekem 3 hónapot mondott az orvos, a nõvérem az elsõ vetélése után kivárta a második baba 18 hónapig nem jött össze, pedig már hat hónapja kezelték hormonnal, végül sikerült.Majd a szülés után egy évvel ismét elvetélt, akkor nem halgatott senkire és rögtön az elsõ menstruáció után terhes lett, és egy gyönyörû nagyfia született. azt gondolom ez rajtad áll mikor vagy rá felkészülve én nehezen estem teherbe, úgyhogy nem várok mi rögtön megpróbáljuk.
Szia Amit a masodik kommentedben irtal, az nagyon igaz, biztosan volt vmi baja a babanak, es tenyleg ugy mindenkinek jobb, h nem szuletett meg betegen. Nekem amikor az egyik ismerosom jart igy, de O elvetelt nem kellett menni abortuszra, akkor az orvosa azt mondta, h neki egy menszeszt kellene varnia es johet is a baba, es jott is nekik. En nagyon drukkolok, h lelkileg atveszeld, mert amikor En voltam igy, csak nekem oltasok miatt mondtak, javasoltk, h inkabb ne kockaztassak, akkor En nagyon megkinlodtam vele, de aztan ugy alltam neki ahogy Te is, es most igaz nem rogton de mar itt van az egeszseges baba a pocakomban. 18 hetes kismama
Nekem novemberben volt a missed ab. Szörnyû volt, de én is így gondolkodtam, mint te! Az én orvosom azt mondta, hogy amikor megjön az elsõ mensi, utána lehet próbálkozni, nem kell várni semmire!! Igaz, mi vártunk még egy hónapot, és utána belehúztunk, 2 hónap után meg lett a "gyümölcse"! Addig is folyamatosan szedtem a Gravidát!!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat megnyugtató, hogy vannak pozitív példák. Majd próbálkozunk mi is!!

Vetélés után mennyi idővel lehet újra tornázni, jógázni?

Vetélés (majd m?szeres befejezés) után mennyi id?vel lehet újra jógázni, tornázni - különösen hasizomgyakorlatokra és súlyzós gyakorlatokra gondolok. (Azt tudom, hogy a szextilalom 6 hét, de ez a fert?zésveszély miatt.)

Legjobb válasz: Az is 6 hét.

Az is 6 hét.

Spontán vetélés után mennyi idö után lehet ujra probálkozni? Mi az esély rá hogy ujra elvetélek?

Legjobb válasz: Szió.Álltalában 3hónapot javasolnak az orvosok.Sajnos én febr 1-én vetéltem el,5hetes voltam.Szerencsére magától kitisztúlt a szervezetem így nem kellett mûtéttel befejezni.Viszont legnagyobb meglepetésünkre márc 27-én +lett a teszt.Soka ismerõs mondta,hogy felelõtlenek voltunk, ám szerencsére semmi baj nem történt.Ma töltöttük a 29hetünket és a mikulás hozza a pici fiúnkat. Ne is gondolj arra,hogy baj történhat újra. Remélem tudtam segíteni.

Szió.Álltalában 3hónapot javasolnak az orvosok.Sajnos én febr 1-én vetéltem el, 5hetes voltam.Szerencsére magától kitisztúlt a szervezetem így nem kellett mûtéttel befejezni.Viszont legnagyobb meglepetésünkre márc 27-én +lett a teszt.Soka ismerõs mondta, hogy felelõtlenek voltunk, ám szerencsére semmi baj nem történt.Ma töltöttük a 29hetünket és a mikulás hozza a pici fiúnkat. Ne is gondolj arra, hogy baj történhat újra. Remélem tudtam segíteni.
Szia. A barátnõm elvetélt, majd 2 hónap múlva újra terhes lett. 4 hét múlva fog szülni.
Vetélés után 6 hónap pihenõt szoktak javasolni, de ez nem jelent semmit.Szerintem minden nõnek 50-50%esélye van.
Szia!Én is átéltem amit Te.Október végén, a 8. hétben tudtam meg, hogy elhalt a baba.Rögtön megmûtöttek.Az én dokim 6 hónapot javasolt, de azt mondta, ha elõbb összejön, az se baj.Ezt a hosszú idõt inkább a lelki felépülésre mondják.Mi már februárban újra próbálkozunk. Nektek is sok sikert!

Ha vérszegénységet és vashiányt állapítottak meg nálam, és megfelelően van kezelve mennyi idő kell ahhoz hogy újra "normális"legyek? Volt két vetélésem egymás után ebben az évben. Lehet a vérszegénység miatt?

Legjobb válasz: Szia! Amennyiben rendesen szeded a vastablettát (napont kétszer) amit az orvos felírt neked, akkor 3 hónap után áll helyre a szervezet, vagyis 3 hónapig kell szedni a tablettát. A vetélésnek és a vérszegénységnek semmi köze egymáshoz, viszont a második vetélésed tuti az elsõ miatt volt, mert a teherbeesést egyenesen tiltják az orvosok vetélé után, legalább 1 évig, mert annyi idõ kell hogy regenerálódjon a szervezet. Idén kétszer vetéltél, azt ajánlom jó idõre felejtsd el a gyerek vállalást, mert ha most megint teherbe esnél, nagy valószínüséggel vagy megint elvetélnél, vagy koraszülnél, vagy halva születne a magzat, vagy valamilyen rendellenesség állna fenn, plusz nagyon könnyen meddõvé válhatsz. Pihenj legalább 1 évet hogy helyre jöjj! Ha vastablettát még nem írt fel neked az orvos akkor menj el a háziorvoshoz és kérj tõle.

Szia! Amennyiben rendesen szeded a vastablettát (napont kétszer) amit az orvos felírt neked, akkor 3 hónap után áll helyre a szervezet, vagyis 3 hónapig kell szedni a tablettát. A vetélésnek és a vérszegénységnek semmi köze egymáshoz, viszont a második vetélésed tuti az elsõ miatt volt, mert a teherbeesést egyenesen tiltják az orvosok vetélé után, legalább 1 évig, mert annyi idõ kell hogy regenerálódjon a szervezet. Idén kétszer vetéltél, azt ajánlom jó idõre felejtsd el a gyerek vállalást, mert ha most megint teherbe esnél, nagy valószínüséggel vagy megint elvetélnél, vagy koraszülnél, vagy halva születne a magzat, vagy valamilyen rendellenesség állna fenn, plusz nagyon könnyen meddõvé válhatsz. Pihenj legalább 1 évet hogy helyre jöjj! Ha vastablettát még nem írt fel neked az orvos akkor menj el a háziorvoshoz és kérj tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A vasat és gyógyszert szedem. A szülésem után 1 év telt el mire újra baba lett. Ez után pedig 7 hónap. Az orvosom a rendes szülés után 3 ciklust javasolt, a vetélések után, mivel nem volt mûszeres befejezés azt mondta nem kell várni. Ez a "nem kell várni" nem jött be, a baba nem sikerült egybõl. Szóval nem kapkodom el a dolgot, mint ahogy itt egyesek írják. Nem kell pálcát törni a fejem felett. REngeteg kisbaba született már egy spontán vetélés utáni ciklusból, mivel mensi szerûen kitisztul a szervezet, és nem vékonyodik a mhánylkahártya. A kérdésem a vérszegénységre vonatkozott, a választ megkaptam: 3 hónap kúraszerûen. Köszönöm a választ!
Na akkor figyelj rám! Az elsõ vetélésed idén valószinüleg nem függött össze azzal, hogy vérszegény vagy. De okozhattta a vérszagényésged, mert a vetélés vérvesztéssel jár. A második vetélés sem valószínû, hogy a vérszegyénysdég miatt volt. Az, hogy megszültél egy beteg és ha jól értem halvaszültél egy kisfiút. Már intõ jelnek kellett volna legyíne, hogy vlami nincs rendbem. Igaza van annak aki azt mondta most legalább 1 évig ne próbálkozz babával. Csak magadnak ártasz és a leendõ babának. Az a legfontosabb, hogy helyre jöjj mind fizikailag mind lelkileg. Nekem van egy barátnõm aki az elsõ kisfiát 9hónapra halva szülte. Az orvosa 1/2 év pihenõt javasolt és vaspótlást. Kivárták és most már van két gyönyörû gyerekük. Az egyik 4 a másik 2 éves. Szóval azt ne csináld, hogy gyerekem lesz ha beledöglök is, mert akkor ki neveli fel kinek lesz öröme3 benne ha nem neked. S az sem jó ha egy roncs anyja van. VIGYÁZZ MAGADRA! Épülj fel a mostani vetélésbõl. Szedd a vasat legalább 3 hónapig, utána kezdj el valamilyen nem magzatvédõ vitamin kúrát és vizsgáltasd ki miért vetéltél el már megint. Kívánom a legjobbakat és, hogy ne légy már ilyen.
Kérlek szépen, sürgõsen menj el egy méhnyakrák szûrésre. A testvéremnek is így kezdõdött /a vetélés kivételével/.
A kérdező hozzászólása: A jó anyádat azt!!!!
A kérdező hozzászólása: Miért van az hogy embernek épp elég baja van, még ilyen mocskok is belerúgnak egyet????
Sok erõt kívánok a további vetéléseidhez!
Kitartás, Kedves!
Kb 1/2-1 év kell, mire normalizálódik a vérkép. A vetélésben közrejátszhatott, de nem hinném, hogy ez volt az oka.
A kérdező hozzászólása: Most csinált a doki szûrést is! Minden ok :)
Akkor minek jössz ide siránkozni?? Senkit nem érdekel, ha téged meg másoknak a véleménye nem érdekel.
A kérdező hozzászólása: Neked meg NEM KÍVÁNOM hogy veszítsd el a saját gyereked. Mivel a körülményeket nem ismered ne kívánj nekem ilyet, te nagyon gonosz ember.
A kérdező hozzászólása: Te meg akkor minek válaszolsz annak aki síránkozik????? HOGY KIVÁNHATSZ OLYAT HOGY AKKOR JÓ VETÉLÉST?????? Mi vagy te??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A vetélést úgy értem hogy ebben az évben. Nem egymást követõ hónapban. :( A megfelelõ szünetet kivártam. feb / aug. Kanalas gyógyszert írt fel a dokim. Remélem segíteni fog. A gyermekvállalást nem felejtem el egy évre, mert már két vetélésem volt, és egy kisfiút meg kellett szülnöm mert beteg volt, ha belehalok sem állok meg és adom fel, fõleg nem egy évre, kevés az idõm. :((((((

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!