Találatok a következő kifejezésre: Vetélés után érdemes (11 db)

Vetélés után érdemes cickafark teát inni, hogy minnél előbb helyreálljon a ciklus?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem igen érdemes. Ez mondjuk saját tapsztalat. Én a mûtét után elkezdtem inni és az elsõ mensiig (30 nap) csak azt ittam,köv.ciklusban már fele cickafark fele palástfû. Még egy mensim jött meg most pedig 10 hetes babás vagyok. Nekem nagyon regenerálták a szervezetem a teák ebben biztos vagyok. Ártani nem ártasz vele az tuti.

Szia! Szerintem igen érdemes. Ez mondjuk saját tapsztalat. Én a mûtét után elkezdtem inni és az elsõ mensiig (30 nap) csak azt ittam, köv.ciklusban már fele cickafark fele palástfû. Még egy mensim jött meg most pedig 10 hetes babás vagyok. Nekem nagyon regenerálták a szervezetem a teák ebben biztos vagyok. Ártani nem ártasz vele az tuti.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. A mütét most volt hétfõn, és még teljesen el vagyok keseredve. Remélem nekem is segít a tea. Mennyit kell inni belõle naponta?

Vetélés után meddig érdemes táppénzen lenni?

Legjobb válasz: Ameddig szükségét érzed. Nekem is volt sajnos már vetélésem. A mûtét után másfél hétig maradtam otthon. Fizikálisan pár nap alatt rendbe jössz. A lelki problémát nehéz feldolgozni. Én megprobáltam beletemetkezni a munkába.

Ameddig szükségét érzed. Nekem is volt sajnos már vetélésem. A mûtét után másfél hétig maradtam otthon. Fizikálisan pár nap alatt rendbe jössz. A lelki problémát nehéz feldolgozni. Én megprobáltam beletemetkezni a munkába.
Én is másfél hétig voltam otthon, de ez tõled függ, ahogy érzed lelkileg, fizikailag.
Sziasztok! Nekem vasárnap fejezték be a hathetes terhességemet magzatelhalás miatt. Hétfõn reggel kiengedtek, aznap pihentem, másnap reggel pedig már bementem dolgozni. Jó, mondjuk ülõ munkát végzek, és kb. 20 perc az otthonomtól a munkahelyem, tehát fizikailag nem megerõltetõ dolog bemenni.... Egyébként lelkileg jót tesz. Nagyon szerettük volna a babát, nagyon vártuk is, és nagyon megviselt mindkettõnket az elvesztése. Könnyebb úgy túltenni magunkat rajta, hogy hasznossá tesszük magunkat. Délutánonként pihenek, nem vállalok túlórát, pluszmunkát. De lelkileg mindenféleképpen jó, ha mielõbb dolgozol és nem emészted magad otthon. Ha egészséges baba lett volna, megmaradt volna! Ez legyen mindig a fejedben.
Onnan, hogy felkeresed a dokid! A vetélés nem mindig rendezõdik magától!
Menj dokihoz, az megmondja, hogy tényleg terhes voltál-e, vagy vagy-e, mert elõfordulhat jóindulatú vérzés is, nem csak vetéléskor.
A kérdező hozzászólása: reggel voltam dokinál, éppen amíg vártam rá kezdtem el vérezni. Amikor elindultam még nem volt semmi, de elmentem a wc-re, és akkor vettem észre. Tehát mondtam ezt neki, annyit mondott menjek haza, és pihenjek, valószínû spontán vetélésrõl van szó.
Nekem volt spontán vetélésem...1-2 napig csak vérezgettem hébe-hóba aztán "bedurvult" , erõsebb lett és eltartott vagy 7 napig.Erõsebb volt mint egy sima menses. Aztán rá 1 hónapra visszaállt minden.A tesznek még kell egy kis idõ, míg ki nem ürül a hormon, addig mutatni fogja a 2 csíkot. Nagyon sajnálom amúgy:(hány hetes vagy?
Kérlek ne vedd sértõnek, hogy megkérdezem, de honnan tudod, hogy elvetéltél??:-S Én úgy lettem terhes, hogy 5 napig véreztem, igaz nagyon minimálisan, (kb, mint mikor a mensim 5 napja volt) úgyhogy én azt gondoltam, hogy késett és kész, most meg megjött. Rá két hétre iszonyú hányinger tört rám ekkor sem gyanakodtam, már olyan régen (1éve) szerettünk volna babát, hogy nem is gondoltam álmaimban sem, hogy összejött. Azért mentem el a nõgyógyászhoz, mert barnás folyásom lett és féltem, hogy valami gyulladás vagy ilyesmi. Akkor közölte velem a nõgyógyász, hogy gratulál, mert kismama vagyok. Potyogtak a könnyeim, annyira örültem neki!! Szóval ne gondolj mindjárt a legrosszabbra, a nõ test "kifürkészhetetlen"!!

Két vetélés után mennyi idővel érdemes újabb terhességbe kezdeni? Egyáltalán bele merjek-e vágni? Nagyon szeretnék, de félek.

Két terhességem is megszakadt, mindkett? koraterhességi elhalás volt, 12. hét alatti. Orvos szerint az okát nem tudják, lehet, genetikai, vagy bármi más...

Legjobb válasz: szia, en ugyanebben a cipoben jarok. 2 vetelesem volt, az egyik a 6. hetben a masik a 12. hetben. Azota 8 honap telt el, es most merek ujra probalkozni. Nalam sem talatak semmit a dokik

szia, en ugyanebben a cipoben jarok. 2 vetelesem volt, az egyik a 6. hetben a masik a 12. hetben. Azota 8 honap telt el, es most merek ujra probalkozni. Nalam sem talatak semmit a dokik
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat 2. válaszolónak: nekem még ezek után is azt mondták, hogy 1-2 vérzés elég, de lehet, hogy elmegyünk genetikai vizsgálatra...
Szia!En most a baratnom tortenetet irom le.Neki 3 vetelese volt az elso ketto a 6.heten a harmadik a 12 heten.Neki az orvosa az elso ket vetelese utan azt mondta h 3 honapig kell varni es utana lehet probalkozni.Most a harmadik vetelese utan elkuldte oket genetikai vizsgalatra es azt mondta h majd az eredmenyek utan fogja megmondani h mikor lehet ujra probalkozni. Viszont a napokba volt itt egy hasonlo kerdes es a kismamak szerint ez orvostol fugg.Es tenyleg ahanyan irtak szinte annyi idopontot.Tehat ezt erdemes az orvosoddal megbeszelned. Kitartas es ne aggodj:) . Udv:20 hetes kismami

Vetélés után mivel érdemes felkészíteni a szervezetet egy következő terhességre?

Pár héttel ezel?tt spontán vetélésem volt a 7. hétben. Próbáltam utána olvasni, hogy mivel érdemes meger?síteni és felkészíteni a szervezetemet egy esetleges kés?bbi terhességre, de igazából nem lettem okosabb. Mit érdemes használni? Terhesvitamint, vagy E vitamint, vagy Folsavat vagy Magne B6-ot, vagy esetleg mást?

Legjobb válasz: Nekem is volt vetélésem,de ez önszántambõl volt.Tavaly októberben volt és már most márciusban teherbe estem és nem szedtem rá semmit.17hetes kismama

Nekem is volt vetélésem, de ez önszántambõl volt.Tavaly októberben volt és már most márciusban teherbe estem és nem szedtem rá semmit.17hetes kismama
Én méhfalerõsítõ teá ittam. Ha rákeresel a neten biztosan megtalálod! Dúla ajánlotta interneten!
A kérdező hozzászólása: Megtaláltam a tea receptjét! Köszönöm!

Kinek érdemes closti tabit szedni? (bocs ha a nevét rosszul írtam) 2 vetlés után érdemes szedni? Illetve mit szoktak felírni 2 vetélés után?

Legjobb válasz: Szia! Nekem peteérés mellett írta fel a doki, mert valami miatt nem jön a baba. Ez serkenti a petefészek mûködését, több pete érik meg és az agyalapi mirigyre gyakorol hatást, erõsíti a hormontermelést. Valószínûleg azért írta fel, hogy nagyobb esélyed legyen teherbe esni és ha ez sikerül csak akkor írja fel a Duphasont.

Szia! Nekem peteérés mellett írta fel a doki, mert valami miatt nem jön a baba. Ez serkenti a petefészek mûködését, több pete érik meg és az agyalapi mirigyre gyakorol hatást, erõsíti a hormontermelést. Valószínûleg azért írta fel, hogy nagyobb esélyed legyen teherbe esni és ha ez sikerül csak akkor írja fel a Duphasont.
Szia! Szerintem clostit akkor érdemes szedni, ha egyáltalán össze se jön a baba. Én úgy tudom, hogy ha sikerül, csak nem marad meg, akkor (persze más egyéb vizsgálatok után) duphastont szoktak szedetni. Nekem peteérésem nem volt, amiatt nem jött a baba, akkor szedtem clostit. (mondjuk baba még azóta se sikerült sajnos, pedig nincs eü.bajunk):(
Szia. Egyetértek az elõttem válaszolóval , mert szerintem is csak akkor szabad szedni a clostybegytet ha nem sikerül a babóca , a te esetedben sztem más kell nekem volt egy kolléganõm aki ugyanúgy mint 2szer elvetélt és vele nagy dózisú folsavat , meg vitaminokat meg medrolt és duphastont felváltva szedettek.
Ezt nem tudom megmondani, de ne csüggedj és sok érõt!
Az elsõ mensi után ciklus elsõ felében cickafark tea, napi fél liter, , második felében palástfû, fél liter. Én így ittam, de csak 1-2 hónapig, mert utána nem esett jól. De a pém szépen visszaállt, nem is volt rá tovább szükség.

Egy spontán vetélés, egy sikeres terhesség és aztán egy elhalt terhesség után vajon érdemes kivizsgálást kérni? Ha igen, milyen vizsgálatokat szoktak ilyenkor javasolni? A teherbeesés könnyem ment eddig.

Legjobb válasz: Szia, csak a saját példánkat tudom leírni..több spontán vetélés, majd egészséges terhesség és szülés, majd ismét több pozi teszt baba sehol..a doki kért hormonvizsgálatot, nézett uh-val nálam minden rendben volt, majd elküldte a férjemet spermavizsgálatra és spermatenyésztésre a bakterológiára. Ott derült ki, hogy három olyan baktériummal fertõzött a spermája, ami ha megtermékenyül nem fejlõdik sokáig általában spontán el is megy.Egészséges férfi, még csak megfázva se szokott lenni..a spermája mégis ilyen..ezeket a baktériumokat étellel, macskanyállal és egyéb kaphatta meg..most ,hogy ez kiderült nekem is kell kenetbõl tenyésztést csinálni esetleg nincs -e bennem is valamelyik...mert szexuális úton az egyik átvihetõ a nõre is jelzem nem nemi betegség..és az is vetélést okozhat.. mindenképpen megérne egy vizsgálatot..mert ezek egy antibiotikumos kúrával kezelhetõek.

Szia, csak a saját példánkat tudom leírni..több spontán vetélés, majd egészséges terhesség és szülés, majd ismét több pozi teszt baba sehol..a doki kért hormonvizsgálatot, nézett uh-val nálam minden rendben volt, majd elküldte a férjemet spermavizsgálatra és spermatenyésztésre a bakterológiára. Ott derült ki, hogy három olyan baktériummal fertõzött a spermája, ami ha megtermékenyül nem fejlõdik sokáig általában spontán el is megy.Egészséges férfi, még csak megfázva se szokott lenni..a spermája mégis ilyen..ezeket a baktériumokat étellel, macskanyállal és egyéb kaphatta meg..most , hogy ez kiderült nekem is kell kenetbõl tenyésztést csinálni esetleg nincs -e bennem is valamelyik...mert szexuális úton az egyik átvihetõ a nõre is jelzem nem nemi betegség..és az is vetélést okozhat.. mindenképpen megérne egy vizsgálatot..mert ezek egy antibiotikumos kúrával kezelhetõek.
Leírnád kedves elsõ, hogy mi a baktérium neve? Köszönöm
Persze.. streptococcus aggalactiae, haemophilus parainfluenzae, és amit szexuális úton átadhat az a ureoplasma urealyticum(NGU) nem gonorreás eredetû ureoplasma tehát nem nemi betegség de úgy lehet tovább adni..

6 hete volt vetélésem (14 hét után) és még nem jött meg a havim. Érdemes még várnom, vagy forduljak orvoshoz? Volt aki többet várt?

Legjobb válasz: Szia! Nagyon sajnálom! Nekem missed ab-om volt (a terhesség elhalt, de nem indult be magától a vetélés), és a mûtét után nekem a 9. héten jött meg. Nekem azt mondták, hogy 6-8 hetet várjak. Aztán mire kaptam idõpontot, azon a héten pont megjött magától. Nem is érzel semmi tünetet, hogy megjönne?

Szia! Nagyon sajnálom! Nekem missed ab-om volt (a terhesség elhalt, de nem indult be magától a vetélés), és a mûtét után nekem a 9. héten jött meg. Nekem azt mondták, hogy 6-8 hetet várjak. Aztán mire kaptam idõpontot, azon a héten pont megjött magától. Nem is érzel semmi tünetet, hogy megjönne?
Nekem is missedem volt.9 hetes voltam.Mûtét után 5 hétre jött meg, semmi tünete nem volt. 8-9 hétig normális ha nem jön meg, utánna viszont érdemes orvoshoz fordulni.Adnak gyógyszert rá! Jobbulást!
Én úgy tudom, hogy 5-10 hét a normális. Nekem a 6.héten jött meg elõször.
2. vagyok. Na ez az!Nekem 3 ciklust mondtak!kettõn már túl vagyok hála!
A kérdező hozzászólása: Pár napja volt egy kis feszülés a melleimben, de elmúlt. Azt hiszem várok még 2 hetet aztán felhívom a dokit. Minél elõbb meglenne a 2 ciklus, annál elõbb próbálkozhatnánk...:)
A kérdező hozzászólása: Szia 2. "Irigyellek". Sok sikert a következõhöz!
A kérdező hozzászólása: 5 napos norcolut kúrát 3 napja fejeztem be, és ma reggelre megjött "végre". Ha a következõ rendesen megjön, akkor mi is kezdhetjük a baba projectet! :)

Akinél kiderült, mi okozta a vetélést, magzatelhalást? Milyen vizsgálatokat érdemes elvégeztetni? Hormont néztek és progi hiány igazolt, de elhalt a babám a 9. héten úgy, hogy ovuláció után utrot szedtem. Trombofília negatív.

Legjobb válasz: Immunológiai és genetikai kivizsgálás esetleg segíthet, de ha az elsõ eset volt, akkor nem biztos, h már érdemes vizsgáltatni. Sajnos vannak életképtelen magzatok, a természet szelektál. :-(

Immunológiai és genetikai kivizsgálás esetleg segíthet, de ha az elsõ eset volt, akkor nem biztos, h már érdemes vizsgáltatni. Sajnos vannak életképtelen magzatok, a természet szelektál. :-(
Szerintem sem érdemes megcsináltatni, én is jártam így aztán vérvételre kellett menni, de nem tudták végül megmondani mi lehetett a baj.A dokim még azt is mondta, hogy a patológiai papírt se vegyem fel, ha nekem úgy könnyebb lelkileg, abban benne lett volna, hogy kisfiú, vagy kislány lett volna. Koncentráljatok a következõ babára, sok sikert hozzá!
nálam sem derült ki, vér vizelet nõgyógyászati vizsgálaton voltam mindent tökéletesnek találtak. Van egy egészséges kislányom utána volt sajnos vetélésem. Bízok benne nem fog mégegyszer elõfordulni, várom a következõ babát. 2 ismerõsömnek is egészséges gyerek születése után volt 1-1 vetélése utána egészséges gyermekük született. Fel a fejjel! Ezt elfelejteni, várni a következõt pozitívan!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Az elhalás 3 hónapja történt és most ismét pozitívat teszteltem. Nem tudom szedjem-e az utrot vagy használjak természetes progeszteron tartalmú krémet? Az utroban elveszett a bizalmam.
Nekem fél éve volt elhalásom a 9. héten.másfél hónapja néztek pajzsmirigy hormonokat és alulmûködésem van.Az orvos szerint ez volt a baj.Pont a 9-10. hét a kritikus az orvosom szerint.Ezt kivizsgáltathatod, bár egyáltalán nem biztos , hogy ez volt a baj.a házi orvos is írhat beutalót pajzsmirigy hormonra. A TSH értéket kell nézni, annak 1 és 2 között kell lenni, ha kicsit magasabb az még elmegy . Nekem 4 volt aztán már 5, 7 , arra már gyógyszert írnak. Ha javasolhatom, ha esetleg az értéked nem lesz jó, akkor endokrinológusnak vidd el az eredményt, mert a házi orvos még a 4es értéket is jónak tartja, de a babához az már rengeteg és ehhez õ nem ért úgy mint egy szakértõ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!