Találatok a következő kifejezésre: Veszélyeztetett terhesként táppénzen, előtte (2 db)

Munkáltatótól függ, nekem csak idõarányosan engedik kivenni.
Én úgy tudtam, hogy csak idõarányosan lehet kivenni, de ezek szerint tényleg munkáltatótól függ...
Én is kivehetem elõre, május elején szülök, egész márciusban szabin leszek, áprilistól meg szülési szabin, így nem kell táppénzre mennem!
Én is kivehettem elõre az egész éveset már májusban. Tényleg a munkáltatótól függ a dolog.
Ez a munkáltatódtól függ, ugyanis az éves szabadságot egy részét köteles csak akkor kiadni, amikor te kéred. A többi napot megmondhatja, hogy mikor veheted ki. Viszont a munkáltatónak jobb ha kiveszed, mert szülés után ha visszamész dolgozni így is, úgy is ki kell adja. Szülés elõtt meg úgysem mész már dolgozni, ha nem adja ki, akkor táppénzen leszel gondolom. Szóval ha kiadja, akkor neked kevesebb szabid marad késõbbre, õ meg mindenképp kénytelen nélkülözni néhány évig.
Én 2010-ben kivehettem az összes az évi szabadságomat a szülés elõtt, sõt, szinte kérték is a cégnél, mert így kevesebb szabadságom marad akkorra, amikor majd megyek vissza dogozni. Nekem is jobban megérte, mert a napi táppénznek maximum összege van, ami így jóval kevesebb volt, mint a fizetésem.
Munkáltatótól függ, én augusztusban szültem, június végéig dolgoztam, és nem maradt bent szabim az év hátralevõ részére. Megengedték, hogy kivegyem.
Szia. Én pl. megkérdeztem nálunk a munkaügyeseket és azt mondták, hogy mivel májusban már szülök és márciusban már nem megyek dolgozni így a január és február hónapra vehetek ki szabit ami az én esetemben 3 nap utána táppénz. Szülés után meg Tgyás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ha tényleg a munkáltatón múlik, akkor nem hiszem, hogy gond lesz, mert nagyon empatikus hozzáállásúak a munkahelyemen.

Veszélyeztetett terhesként vagyok táppénzen, előtte gyógypedagógusként dolgoztam. Jár az utazási kedvezmény és az étkezés utalvány ezidő alatt is?

Legjobb válasz: Szia! Én is táppénzen vagyok és kapom az étkezési utalványt. Az utazási kedvezményrõl nem tudok nyilatkozni. 28 hetes kismama

Szia! Én is táppénzen vagyok és kapom az étkezési utalványt. Az utazási kedvezményrõl nem tudok nyilatkozni. 28 hetes kismama
Mindenrõl a fönököd dönt.Nekem nem jár már semmi, mivel már nem voltam 100%-os munkaerõ alig várták, hogy táppénzre menjek :o(
A kérdező hozzászólása: Mindenrõl a fõnököm dönt? Ennek nincs valami törvényi háttere? Hát akkor nemtudom fogok-e kapni...
Persze hogy a fõnökség dönt. Én közalkalmazott vagyok, és tõlünk elvették az étkezési hozzájárulást. Ugyanis nem kötelezõ, de adható. (Már aki adja)
A kérdező hozzászólása: Az utazási kedvezmény alatt a 12 alkalomra szóló 50%-os mávos kedvezményre gondoltam.
6 hónapot meghaladó táppénz esetén nem jár már a kaja jegy , legalábbis én így tudom. Az utazási kedvezményt nem tudom pontosan, de mivel a fönököd írja alá az iagolást így szerintem ez tõle függ.
Szia! Én is közalkalmazott vagyok.Az étkezési jegyet nálunk 30 napot meghaladó(tartós) táppénz esetén nem adják sajna, ez belsõ szabályozás kérdése.Az 50% utazási kedvezménnyel kapcsolatban pont tegnap jártam pórul, mert márc.31-én lejárt, így teljesárút kellett vennem, de szerintem ezt meghosszabbítják majd, csak kérni kell, nálunk a gazdaságvezetõnél intézõdnek az ilyen dolgok, sztem kérdezd meg telefonon te is.
szia! én is úgy tudom nem jár folyamatosan a cafetéria , csak meghatározott idõtartamig, ami 30 nap azt hiszem. az utazási kedvezményt nálunk amúgy is egyénenként bírálják el, mivel nálunk (multi cég) ez csak adható, nem kötelezõ. törvényi hátteret sajnos nem tok. :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!