Találatok a következő kifejezésre: Veszélyeztetett terhesként táppénzen, (26 db)

Sajnos nem tudsz nagyon választani, táppénzre nem mehetsz, mert megszûnik a munkaviszonyod.
Végül is az a lényeg, hogyha a szüléskor még munkanilkülin van, akkor az munkaviszonynak számít, és kapja a magasabb ellátásokat, illetve úgy kéne, hogy a TGYÁST meg lehet igényelni a szülés kiírásának idõpontja elõtt 28 nappal. És ha akkor még tart a munkanélkülid, akkor passzív jogon kapni fogod a gyedet is. Egyébként nem 180, hanem már jó 3 éve minimum 365 nap munkaviszonnyal kell rendelkezni a szülést megelõzõ 2 évben ahhoz, hogy jogosult legyen a juttatásokra.
Nincs választásod, nem fogsz táppénzt kapni, ugyanis az számít, hogy a közös megegyezés dátuma elõbb volt, mint az, hogy hivatalosan jelezted a munkáltatód felé, hogy terhes vagy. Ezért kell egybõl szólni nekik. Ha fordítva történt volna, másképp lenne.
meg van a 365 nap munkaviszonyod? Én hasonló helyzetben vagyok. Februárban felmondtam, a felmondás után 3 nappal megtudtam h babát várok, októberre várom. Mivel megvan a 365 munkanapom 2 éven belül, most regisztrálva vagyok a munkanélküliben, de nem kapok segélyt. Ha megvan a munkaviszonyod és azt mondják a munkanélküliben hogy van x napod amire segélyt kaphatsz, egy fokkal jobb a helyzeted. A Tgyást a kiírt szülés elõtt 28 nappal igényelheted és ha jár x napra munkanélküli azt az x napot a Tgyás igényelhetõségének napjától visszaszámolva indítják el a hivatalban. Remélem érthetõ volt. :D
Hû az anyja, ezt pénzügyesként se tudtam követni. Remélem a kérdezõnek sikerül :]
A lényeg, hogy ha jogosult segélyre, és Tgyásra, akkor a tgyás igénylését ugye a szülés kiírt idõpontjától 28 nappal korábban elkezdheti intézni. Ha a Tgyás igénylés elõtt megy munkanélkülire akkor az munkaviszonynak számít és kap Tgyást( a szülés elõtt 180 nap munkaviszony kell.), meg Gyedet. jobban nem tudom elmondani, BOCSI!
menj be a munkanélkülibe és ott regisztrálásnál, mondd el, h babát vársz, ott adnak tájékoztatást, ha megkérdezed, hogyan lehet Gyeded, Tgyásod! Talán jobban megérted, ha szakember mondja el, bár én visszaolvasva is értem amit írtam, de mindegy.
jogos az utolsó válaszoló! Bocsi! Elírtam! :D
Az lesz az alapja, ami a szerzõdésede szerepel fizetés !
A kérdező hozzászólása: Ebbõl nekem nem úgy tûnik... http://www.tbellatasok.abbcenter.com/?id=33295&cim=1# Én úgy értelmezem, hogy a korábbi ellátás alapja alapján számolnák ez esetben.
Én úgy tudom, ha azért nincs meg a 180 napod, mert elõtte gyeden voltál (a gyes nem tartozik bele), akkor azt veszik alapul, amit az elõzõ gyednél is az alapot képezte.. Bocsánat, ha hülyeséget írtam... :-S
Ha azért nincs 180 bérezett napod, mert korábban táppénzben, tgyásban vagy gyedben részesültél, akkor az elõzõ ellátás alapján számolnak táppénz. (egyéb esetben pedig a minimálbér alapján, szerzõdés szerinti bérbõl nincs táppénz számolás) A tgyásod az új gyerkõcre majd a tényleges jövedelmed alapján kerül számolásra (maximuma minimálbér kétszerese) az új gyerkõc gyed ellátása pedig a tgyás napi alapjával fog menni. (itt is van maximum)


Veszélyeztetett terhesként táppénz?

Mivel a magzatra veszélyes munkakörben dolgozok és a munkáltatóm nem tud biztosítani olyan munkát, ami biztonságos ránk nézve, a nőgyógyászom javasolhatja a táppénzt részemre a háziorvosomnak, mint veszélyeztetett terhes? Egészséges terhesség esetén is kiírhatnak veszélyeztetett terhesnek? Gondolom a nőgyógyász hozzáállásától függ a dolog.

Legjobb válasz: Ahogy mondod, a nõgyógyász hozzáállásától függ. Õ ad egy javaslatot a házi orvosnak, hogy vegyen táppénzre. Elvileg nem szoktak akadékoskodni, bárkit kiírnak, amikor menni szeretne :)

Ahogy mondod, a nõgyógyász hozzáállásától függ. Õ ad egy javaslatot a házi orvosnak, hogy vegyen táppénzre. Elvileg nem szoktak akadékoskodni, bárkit kiírnak, amikor menni szeretne :)
Nekem minden hónapban ír egy ilyen papírt, most legutóbb azt is ráírta, hogy fejfájásra panaszkodom, magas a vérnyomásom...ha egy kicsit rugalmas az orvos, ezt simán megteszi utolsó voltam
A kérdező hozzászólása: Végül írt egy ilyen papírt, hogy alhasi panaszaim vannak, de ezzel csak 20 napra vesznek fel táppénzre. Azt mondta, hogy ennél többet nem tehet. Nálatok hogy volt? Ugyanilyen igazolást írt minden hónapban?
Nem értem mit akadékoskodik a nõgyógyász, nekem elsõ szóra ráírta a papíromra, hogy alhasi panaszaim vannak és kíméljem magam. A háziorvos nem tarthat csak úgy veszélyeztetett táppénzen, ezért kell a nõdokitól egy javaslat.Ez mindenhol így van! Menj másik dokihoz, elég szomorú, hogy nem érti meg, hogy nem egy irodában dolgozol papírok közt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! A háziorvososom ragaszkodik a nõgyógyászom javaslatához, a nõgyógyászom pedig nem mer ilyen papírt adni. Íméleztem vele, személyesen is elmentem hozzá, de nem ad. Kicsit kétségbe vagyok esve, ami az én állapotomban nem épp szerencsés. Megy a huzavona, de nincs eredmény. Csak abban reménykedek, hogy egy másik nõgyógyász valóban rugalmasabb lesz.
Utolsó voltam. Akkor a nõgyógyászodnak mond meg. Neki csak egy javaslatot kell írnia, meg fogja tenni, meg fogja érteni. Hisz ha nem ír javaslatot, akkor Téged is elveszíthet mint pácienst, vagyis keresel egy másik dokit.sok szerencsét hozzá!
Bármelyik megoldás jó. Ha rendes a nõdokid, akkor Õ ír egy papírt, hogy veszélyeztetett vagy és a háziorvos fel is vesz táppénzre.Vagy ha a házi orvos is rendes, akkor neki mondod, és felvesz magától.Nem szoktak ezen akadékoskodni hisz kismama vagy. Én is egészséges kismamaként vagyok már itthon egy ideje! Bátran kérdezz rá és menni fog a dolog!
A kérdező hozzászólása: A háziorvosom sajnos ragaszkodik a nõgyógyász javaslatához. Ellenkezõ esetben Õt számon kérhetik.
Simán elmehetsz táppénzre! Nem egy ismerõsöm ment igy el a munkahely miatt! A háziorvos röktön kiírta! Nem a nõgyógyásztól függ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Az én nõgyógyászom sajnos nem írt ilyen papírt, hiszen egészséges terhes vagyok. Se munka, se táppénz. Most szeretnék egy másik nõgyógyászt keresni, aki talán rugalmasabb...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Annyira bízok benne, hogy lesz megoldás. A másik nõgyógyász talán megért.

Választható béren kívüli juttatásként étkezési jegyet kértem a munkáltatómtól. Veszélyeztetett terhesként táppénzen vagyok, meddig kapom, meddig jár a béren kívüli juttatás?

Legjobb válasz: A következõ sorrendben van szabályozva: -egyéni szerzõdés, ha tartalmazza a cafetéria szabályokat -kollektív szerzõdés, ha tartalmazza a cafetéria szabályokat -ha egyikben sincs szabályozva, akkor a munkáltató dönt, hogy mikor és meddig adja.

A következõ sorrendben van szabályozva: -egyéni szerzõdés, ha tartalmazza a cafetéria szabályokat -kollektív szerzõdés, ha tartalmazza a cafetéria szabályokat -ha egyikben sincs szabályozva, akkor a munkáltató dönt, hogy mikor és meddig adja.

Ha elmegyek veszélyeztetett terhesként táppénzre az befolyásolja a gyed összegét?

Sehol nem találtam, köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Én is így voltam, most vagyok 39 hetes, a válaszom: nem! nem befolyásolja!

Én is így voltam, most vagyok 39 hetes, a válaszom: nem! nem befolyásolja!
Nem.

Veszélyeztetett terhesként táppénzen vagyok, igényelheti a nagyszülő a GYES-t?

Másfél éves a kislányom, most várom a másodikat, veszélyeztetett terhes vagyok, ezért eljöttem táppénzre, de a munkaviszonyom alapján jogosult lennék GYED,GYES-re is 3 éves koráig. Nagymama velünk él, leszázalékolt nyugdíjas, ő vigyáz sokat a kislányomra, igényelheti a GYES-t?

Legjobb válasz: de ez egyik sem szociális járadék !!!! ezért valaki megdolgozott , nagymama -anyuka nem a réti niggerek akik cociális segíjbûl élnek felháborító

de ez egyik sem szociális járadék !!!! ezért valaki megdolgozott , nagymama -anyuka nem a réti niggerek akik cociális segíjbûl élnek felháborító
Igen igényelheti a GYES-t. DE!!! Akkor nem kapja a nyugdíját, mert egy ember csak egy szociális járadékot kaphat. Pontosan ugyan ez volt a helyzet nálunk is. Ezért mi maradtunk Édesanyám nyugdíjánál, mert az jóval több. Remélem tudtam segíteni.
Elsõ vagyok. Képzeld az én anyám is 40 évet dolgozott ezért a pénzért. Nem tartozunk a kisebbséghez, magyarok vagyunk. Nekünk ezt mondták amikor megkérdeztük. Én vissza mentem dolgozni, mama nyugdíjas maradt, a pöttöm pedig bölcsibe, mert gyes-bõl nem lehet megélni!!!
És ezt miért is vetted magadra? Ép azt írtam ez felháborító .
ez érdekelne engem is kérdezõ, azóta utána tudtál járni? tényleg nem kaphatja a nyugdíját a gyes miatt? én errõl nem tudok, és nálunk is majd lehet aktuális lenne köszönöm szépen (jöhet priviben is a válasz)
Munkáltatótól függ, nekem csak idõarányosan engedik kivenni.
Én úgy tudtam, hogy csak idõarányosan lehet kivenni, de ezek szerint tényleg munkáltatótól függ...
Én is kivehetem elõre, május elején szülök, egész márciusban szabin leszek, áprilistól meg szülési szabin, így nem kell táppénzre mennem!
Én is kivehettem elõre az egész éveset már májusban. Tényleg a munkáltatótól függ a dolog.
Ez a munkáltatódtól függ, ugyanis az éves szabadságot egy részét köteles csak akkor kiadni, amikor te kéred. A többi napot megmondhatja, hogy mikor veheted ki. Viszont a munkáltatónak jobb ha kiveszed, mert szülés után ha visszamész dolgozni így is, úgy is ki kell adja. Szülés elõtt meg úgysem mész már dolgozni, ha nem adja ki, akkor táppénzen leszel gondolom. Szóval ha kiadja, akkor neked kevesebb szabid marad késõbbre, õ meg mindenképp kénytelen nélkülözni néhány évig.
Én 2010-ben kivehettem az összes az évi szabadságomat a szülés elõtt, sõt, szinte kérték is a cégnél, mert így kevesebb szabadságom marad akkorra, amikor majd megyek vissza dogozni. Nekem is jobban megérte, mert a napi táppénznek maximum összege van, ami így jóval kevesebb volt, mint a fizetésem.
Munkáltatótól függ, én augusztusban szültem, június végéig dolgoztam, és nem maradt bent szabim az év hátralevõ részére. Megengedték, hogy kivegyem.
Szia. Én pl. megkérdeztem nálunk a munkaügyeseket és azt mondták, hogy mivel májusban már szülök és márciusban már nem megyek dolgozni így a január és február hónapra vehetek ki szabit ami az én esetemben 3 nap utána táppénz. Szülés után meg Tgyás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ha tényleg a munkáltatón múlik, akkor nem hiszem, hogy gond lesz, mert nagyon empatikus hozzáállásúak a munkahelyemen.
Persze, ha van elég adód hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Csak azért, mert ma az Államkincstárban azt mondták, hogy kizárt, és majd még visszahívnak.Nem hívtak.A papíromat meg nem fogadták el.

Ha veszélyeztetett terhesként abbahagyom a munkát, táppénzre vagy betegszabira megyek, mi volt a változás mostanság? 60% - de miből számítják: minek a 60%a?

Legjobb válasz: A változás az volt, hogy veszélyeztetett terhesség miatti keresõképtelenség esetén nem jár betegszabi, csak táppénz. Ha volt elõtte két év folyamatos munkaviszonyod, akkor 60%, ha kevesebb volt, akkor 50% a táppénz mértéke. Mindig az igénylést megelõzõ évben elért bruttó jövedelem az alapja, ha volt ebben az évben 180 bérezett napod. Ha nem volt, akkor az igénylést közvetlenül megelõzõ 180 bérezett napból számolnak. Ha ilyen sem volt, akkor a minimálbér az alapja (kivéve, ha azért nem volt 180 bérezett nap, mert tgyásban, gyedben, vagy táppénzben részesültél, mert akkor a szerzõdés szerinti béred az alap.)

A változás az volt, hogy veszélyeztetett terhesség miatti keresõképtelenség esetén nem jár betegszabi, csak táppénz. Ha volt elõtte két év folyamatos munkaviszonyod, akkor 60%, ha kevesebb volt, akkor 50% a táppénz mértéke. Mindig az igénylést megelõzõ évben elért bruttó jövedelem az alapja, ha volt ebben az évben 180 bérezett napod. Ha nem volt, akkor az igénylést közvetlenül megelõzõ 180 bérezett napból számolnak. Ha ilyen sem volt, akkor a minimálbér az alapja (kivéve, ha azért nem volt 180 bérezett nap, mert tgyásban, gyedben, vagy táppénzben részesültél, mert akkor a szerzõdés szerinti béred az alap.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!