Találatok a következő kifejezésre: Veszélyeztetett terhesként kell (9 db)

Veszélyeztetett terhesként a táppénzes papírt a munkáltatónak kell leadni?

Ugyanúgy mint a sima táppénzes papírt vagy itt más a helyzet?

Legjobb válasz: Én szinte végig veszélyeztetett voltam. Minden hónapban ez volt a menet: nõgyogyinál kértem papírt, amivel el kellett mennem a háziorvoshoz, aki kiállította eszerint a táppénzes papírt, amivel mennem kellett a munkáltatóhoz..Jó kis rohangálás volt nem mondom...úgy hiányzott mint púp a hátamra... :/

Én szinte végig veszélyeztetett voltam. Minden hónapban ez volt a menet: nõgyogyinál kértem papírt, amivel el kellett mennem a háziorvoshoz, aki kiállította eszerint a táppénzes papírt, amivel mennem kellett a munkáltatóhoz..Jó kis rohangálás volt nem mondom...úgy hiányzott mint púp a hátamra... :/
2.! Neked nem azért kellett a nõgyógyitól külön a háziorvoshoz menni, mert magán nõgyógyászhoz jártál? Én sztk-s rendelésen voltam és ott egybõl kaptam a táppénzes papírt.
Ugyanúgy a munkáltatónak, mint a sima táppénzes papírt!
Nem..én is SZTK-ba jártam...
Ó.. akkor nem értem. Talán ez is orvos- vagy városfüggõ. :S
Én is a nõgyógyásztól kapom a táppénzes papírt... Igaz megkérdezték tõlem ki vegyen táppénzre? Õk vagy a háziorvos...

Két vetélés után vagyok. Mikor vállalhatok szerintetek babát? Iszom a cickafark és palástfű teát és méhpempőt is szedek. Ha teherbe esek biztos, hogy feküdnöm kell majd veszélyeztetett terhesként?

Legjobb válasz: Sajnálom.:( Nekem 1 vetélésem volt, rá 7 hónapra sikerült a baba. Most vagyunk 6 hetesek. Nekem mûtéttel kellett befejezni, így 3 hónap pihenõt javasolt a doki, de mi kettõt tartottunk be. Persze, nem jött a baba, de a szervezet úgyis tudja, hogy mikor jó neki... Én C vitamint szedtem, méhpempõt, meg kezdetben terhesvitamint 1-2 hónapig. Utrogestant kell szednem a 12. hétig, és sokat pihennem. Persze mozoghatok ám, de kímélnem kell magam. Ha dolgozol, tutira táppénzre vesz a doki. Én még tanulok, úgyhogy nekem ilyen gondom nincs. Hála Istennek most semmi barnázás nincs...nagyon reménykedem... Kivizsgáltatod magad a köv baba elõtt? Mert 2 vetélés már nem biztos, hogy véletlen!! Nekem kiderült, hogy a vetélésem magas TSH miatt volt, nem volt elég pajzsmirigyhormonom, hogy a baba idegrendszere kialalkuljon. Azóta jó az érték, csak havonta ellenõrizni kell, és variálni a gyógyszeradagot.

Sajnálom.:( Nekem 1 vetélésem volt, rá 7 hónapra sikerült a baba. Most vagyunk 6 hetesek. Nekem mûtéttel kellett befejezni, így 3 hónap pihenõt javasolt a doki, de mi kettõt tartottunk be. Persze, nem jött a baba, de a szervezet úgyis tudja, hogy mikor jó neki... Én C vitamint szedtem, méhpempõt, meg kezdetben terhesvitamint 1-2 hónapig. Utrogestant kell szednem a 12. hétig, és sokat pihennem. Persze mozoghatok ám, de kímélnem kell magam. Ha dolgozol, tutira táppénzre vesz a doki. Én még tanulok, úgyhogy nekem ilyen gondom nincs. Hála Istennek most semmi barnázás nincs...nagyon reménykedem... Kivizsgáltatod magad a köv baba elõtt? Mert 2 vetélés már nem biztos, hogy véletlen!! Nekem kiderült, hogy a vetélésem magas TSH miatt volt, nem volt elég pajzsmirigyhormonom, hogy a baba idegrendszere kialalkuljon. Azóta jó az érték, csak havonta ellenõrizni kell, és variálni a gyógyszeradagot.


Ha személyi kölcsönömre kötöttem biztosítást, és keresőképtelenség miatt fizetniük kell helyettem, ha veszélyeztetett terhesként megyek táppénzre, fizetik a hitelemet?

Úgy van,hogy ha 30 napnál tovább vagyok táppénzen akkor fizetnek,de az veszélyeztetett terhességre vonatkozik? Generalli biztosító.Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: ne add idegeneknek a pénzed

ne add idegeneknek a pénzed
Szerintem, hogy valaki keresõ képtelen, az nem terhességre vonatkozik, még ha veszélyeztett is. Az inkább eltörtem a lábam, és társai. Mikor ez rajtad kívül álló okok miatt történik. A terhességet te vállaltad, így ebbõl kifolyolag erre szerintem nem áll a biztosítás.
Az lesz az alapja, ami a szerzõdésede szerepel fizetés !
A kérdező hozzászólása: Ebbõl nekem nem úgy tûnik... http://www.tbellatasok.abbcenter.com/?id=33295&cim=1# Én úgy értelmezem, hogy a korábbi ellátás alapja alapján számolnák ez esetben.
Én úgy tudom, ha azért nincs meg a 180 napod, mert elõtte gyeden voltál (a gyes nem tartozik bele), akkor azt veszik alapul, amit az elõzõ gyednél is az alapot képezte.. Bocsánat, ha hülyeséget írtam... :-S
Ha azért nincs 180 bérezett napod, mert korábban táppénzben, tgyásban vagy gyedben részesültél, akkor az elõzõ ellátás alapján számolnak táppénz. (egyéb esetben pedig a minimálbér alapján, szerzõdés szerinti bérbõl nincs táppénz számolás) A tgyásod az új gyerkõcre majd a tényleges jövedelmed alapján kerül számolásra (maximuma minimálbér kétszerese) az új gyerkõc gyed ellátása pedig a tgyás napi alapjával fog menni. (itt is van maximum)
Munkáltatótól függ, nekem csak idõarányosan engedik kivenni.
Én úgy tudtam, hogy csak idõarányosan lehet kivenni, de ezek szerint tényleg munkáltatótól függ...
Én is kivehetem elõre, május elején szülök, egész márciusban szabin leszek, áprilistól meg szülési szabin, így nem kell táppénzre mennem!
Én is kivehettem elõre az egész éveset már májusban. Tényleg a munkáltatótól függ a dolog.
Ez a munkáltatódtól függ, ugyanis az éves szabadságot egy részét köteles csak akkor kiadni, amikor te kéred. A többi napot megmondhatja, hogy mikor veheted ki. Viszont a munkáltatónak jobb ha kiveszed, mert szülés után ha visszamész dolgozni így is, úgy is ki kell adja. Szülés elõtt meg úgysem mész már dolgozni, ha nem adja ki, akkor táppénzen leszel gondolom. Szóval ha kiadja, akkor neked kevesebb szabid marad késõbbre, õ meg mindenképp kénytelen nélkülözni néhány évig.
Én 2010-ben kivehettem az összes az évi szabadságomat a szülés elõtt, sõt, szinte kérték is a cégnél, mert így kevesebb szabadságom marad akkorra, amikor majd megyek vissza dogozni. Nekem is jobban megérte, mert a napi táppénznek maximum összege van, ami így jóval kevesebb volt, mint a fizetésem.
Munkáltatótól függ, én augusztusban szültem, június végéig dolgoztam, és nem maradt bent szabim az év hátralevõ részére. Megengedték, hogy kivegyem.
Szia. Én pl. megkérdeztem nálunk a munkaügyeseket és azt mondták, hogy mivel májusban már szülök és márciusban már nem megyek dolgozni így a január és február hónapra vehetek ki szabit ami az én esetemben 3 nap utána táppénz. Szülés után meg Tgyás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ha tényleg a munkáltatón múlik, akkor nem hiszem, hogy gond lesz, mert nagyon empatikus hozzáállásúak a munkahelyemen.

Ha veszélyeztetett terhesként a szülésig betegállományban kell lennem (2010. január végén szülök), akkor mi alapján fogják kiszámítani a gyed összegét? A táppénz vagy az azt megelőző fizetés alapján? Aki volt hasonló helyzetben, kérem írjon!

Köszönöm!

Legjobb válasz: Én is hasonlót kérdeztem már, azt a választ kaptam, hogy az elõzõ évi átlagkereset alapján és a táppénz nem számít bele, mivel egyik ellátás nem lehet alapja egy másik ellátásnak. 2010-ben a 2009. évi átlagkereseted fogják figyelembe venni.

Én is hasonlót kérdeztem már, azt a választ kaptam, hogy az elõzõ évi átlagkereset alapján és a táppénz nem számít bele, mivel egyik ellátás nem lehet alapja egy másik ellátásnak. 2010-ben a 2009. évi átlagkereseted fogják figyelembe venni.
Ez így van, jól tudja az elõttem szóló. Minden esetben az elõzõ évi kereset átlagát veszik alapul. Ha még az idén év végén megszületne a babád akkor a 2008-as év átlaga a mérvadó. Én szerencsére jól járok ezzel, mert tavaly 30-eft-tal több volt a fizum, mint az idén a válság miatt, viszont az elõzõ év alapján kapom a táppénzt is meg a gyed-et is.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha a 12 hónapból 8-at betegállományban vagyok, akkor a 4hónapot veszik csak figyelembe? Ezt így kell érteni?
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint a 4 ledolgozott hónap átlaga lesz mérvadó? Tehát nem lesz kevesebb a gyed, tgyás a táppénz miatt? Akkor megnyugodhatok?
Természetesen igen, így van, mert mindig az elõzõ évi átlagjövedelem alapján számítják ki a juttatást. Ami még fontos lehet, hogy a terhesség 91. napjától családi adókedvezményre vagy jogosult, amit a következõ évi adóbevallásnál lehet benyújtani. Ennek összege havonta 3-10000 Ft között mozog. Ez attól függ, hogy mennyi az egy fõre esõ összeg a családban és hányan vagytok keresõképesek. Ehhez mindenképpen kell kérni a nõgyógyász igazolását, hogy mikor töltötted be a 91. napot és azt a papírt mellékelni kell majd a 2010-es adóbevallásnál. Remélem tudtam segíteni.

Veszélyeztetett terhesként betegállományban leszek a szülésig. Szülés után szülési szabi, TGYÁS, GYED vagy milyen juttatást kell igényelni?

Sok éves munkaviszonyom van, csak nem tudom, hogy milyen lehet?ségek vannak. Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Szülés után 24 hétig TGYÁS, aztán a gyerek két éves koráig GYED, végül három éves korig GYES. Az elsõ kettõ mellett nem mehetsz el dolgozni, de a GYES mellett már dolgozhatsz.

Szülés után 24 hétig TGYÁS, aztán a gyerek két éves koráig GYED, végül három éves korig GYES. Az elsõ kettõ mellett nem mehetsz el dolgozni, de a GYES mellett már dolgozhatsz.
A szülési szabadság és a tgyás ugyanaz. A tgyást leghamarabb a szülés várható idõpontja elõtt lehet igényelni. Ha a tavalyi kereseted 145.000, - Ft vagy több, akkor jobban jársz ha szülésig táppénzen maradsz és csak a szülés napjától igényled a tgyást. A tgyás 24 hétig jár, a gyed csak utána esedékes. A juttatásokat a munkahelyeden keresztül kell igényelni. Ha a munkahelyed TB kifizetõhely akkor rajtuk keresztül, egyéb esetben az OEP-tõl kapod. A nyomtatványokat általában a munkahely szokta biztosítani, ha nem akkor az OEP honlapján meg vannak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor a munkahelyem intézi a dolgokat (ez igen kényelmes). Már napok óta ezen rágódom, kár volt :)

Veszélyeztetett terhesként itthon kell lennem. Hogyan foglaljam le magam?

Egyedül vagyok, a gyerk?c apjával nem élek együtt. Már nem köt le az olvasás, a net, a Tv sem. A házimunkával nem megy el sok id?. Más mivel tölti ki az idejét? 25 hetes kismama.

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom milyen beállítottságú vagy, de esetleg sólisztgyurmából készíthetnél dekorációkat a lakásba, esetleg elkezdhetnél goblenezni, horgolni vagy kötni a babának stb. De még számtalan dolgot csinálhatsz, csak örömmel tedd. :) 35 hetes kismama

Szia! Nem tudom milyen beállítottságú vagy, de esetleg sólisztgyurmából készíthetnél dekorációkat a lakásba, esetleg elkezdhetnél goblenezni, horgolni vagy kötni a babának stb. De még számtalan dolgot csinálhatsz, csak örömmel tedd. :) 35 hetes kismama
Szia! A legjobb, ha tanulsz valamit, munka mellett úgyis nehezebb, meg gyerek mellett is, használd ki. Vagy gondolkozz el rajta, hogy mi mindent szerettél volna csinálni, amikor dolgoztál, és nem volt idõd.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm az ötleteket. Az utolsó válaszolónak, mivel írtam, hogy egyedül élek, magamra fõzök, takarítok, olyan sok dolgom ezzel nincs. Most körbejártam a lakást, a hatásodra, de sajnos nem találtam egy fia porszemet sem, amióta itthon vagyok többször nagytakarítottam, és unalmamban kértem ötleteket, lehet irigyelni. Annak aki megértette a kérdésemet köszönöm.
Szia! Én is itthon vagyok már kb. 4 és fél hónapja. Én úgy irigylem azokat, akik unazkoznak. Én nem nagyon tudok ( sose tudtam ). Rengeteg dolgom van. Férjem szokott rám szólni, hogy pihenjek már egy kicsit.
ja! és tölthetsz le filmeket, amik érdekelnek, és esetleg nezd azokat :D vagy rajzolj! (én pl szeretnek egy kifestot rajzolni leendo babocamnak). vagy kreativkodj, solisztgyurmat elottem mondtak mar, de kothetsz is.
Én 35 hetes vagyok és 12 hetes korom ota ithon vagyok a munkám miatt, eleinte én is nehezen találtam a helyem de kialakitottam egy napirendet illetve 1 hétzre elöre megtervezem mikor mit csinálok, hova kell mennem(orvos, védönö, tápénes papirt intézni, bevásárlás, ).Ezek mellett mikor fözzek, mossak, takarisak, vasaljak elosztzom a maradék idöre, hogy mellete du. jusson idö pihenni.Én apránként bevásároltam a babánakl, és elkezdtem csinálni a babaszobát!Nagyon jo érzés látni nap mint nap a kis dolgait, nemrég elkezdtem kimosni a ruháit, vasalni, összekészülni a korházba, na meg a nagytakaritás mert szülés utánn arra 1 darabig nem lessz energia + idö sem.Az olvasás is nagyon jo, babamagazin, anyáklapja, kismama magazin én ezeket szoktam venni havonta jelennek meg, remélem tudtam segiteni!
szió! Mi a hobbid? Sajnos a hastánctól elestem, de azért ruhát díszítek olykor, illetve nyelvet gyakorlok (angolozok). (Igazabol én még sajnos rosszabb helyzetben vagyok, mert nem tudok állni sokáig, csak ilyen felig ulo, fekvo pozicióban vagyok, mert ha felállok szedulok, meg jonnek a csillagok (alacsony vernyomas), de amikor angolozok ugy erzem hasznos dolgot csinalok es az jo. esetleg csinalhatsz webnaplót a babódnak. olvashatsz a terhessegrol, stb. de tenyleg, a tanulas, nyelvtanulas a leghasznosabb szvsz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Babonából még semmit nem vettem a babának, a szobáját sem csináltam még meg. Keresztszemezni szeretek, de még nem merek semmit csinálni a picinek. Boldog babavárást mindenkinek!
Szia! Én is házi-fogságra ítéltettem és az elõttem szólóhoz hasonlóan töltöm az idõmet. Te kidekoráltad már a gyerekszobát? Amúgy néha tényleg nagyon uncsi, mikor már egyik dologhoz sincs kedvem, de más nem jut eszembe... Kitartás! És boldog babavárást!!! 22 hetes kismami
Szia! Kreatívkodj! Ezen az oldalon http://www.kreativhobby.hu/index_2.php?id=8 megtalálod a katalógust. Kiválasztod a technikát, amit el akarsz sajátítani, vehetsz hozzá könyvet, amibõl megtanulod. De a boltban is segítenek, tanácsot adnak. Pl. fûzhetsz gyöngyöt, ékszereket a nyári ruháidhoz. Dekupázsolhatsz, önthetsz agyagból karácsonyi figurákat és ki is festheted õket hobby festékkel. És nem túl drága. Szerintem érdemes megnézned. Sok sikert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!