Találatok a következő kifejezésre: Veszélyeztetett terhes ha már (7 db)

Ha veszélyeztetett terhes vagyok hogyan alakul a gyed és a tgyás összege, ha 6 héttől már itthon vagyok?

Most ugye táppénzen vagyok, de a gyedet meg a tgyást a bérem alapján fogják megállapítani nem a táppénz alapján ugye? És a lényeg a két éven belül 1 év biztosítási jogviszony?

Legjobb válasz: Ha jövõre szülsz, akkor az idei átlagbéred számít, amit bizony le fog húzni a táppénz :-( De nem olyan vészesen, hiszen ha most mész táppénzre az csak 1/4 év. Igen, az elmúlt 2 évben kell legalább 365 nap folyamatos biztosítási jogviszony, ebbõl 180 nap folyamatos.

Ha jövõre szülsz, akkor az idei átlagbéred számít, amit bizony le fog húzni a táppénz :-( De nem olyan vészesen, hiszen ha most mész táppénzre az csak 1/4 év. Igen, az elmúlt 2 évben kell legalább 365 nap folyamatos biztosítási jogviszony, ebbõl 180 nap folyamatos.
Hát én most fogok majd TGYÁS-t kapni és 8. héttõl vagyok itthon táppénzen. Nekem azt mondták a táppénz nem számít bele a fizetésemet fogják nézni. Tehát ugyan annyi lesz a TGYÁS és GYED amennyit akkor is kapnék ha végig dolgoztam volna a 35. hétig. Még nem kaptam se TGYÁS-t se GYED-et, de nagyon remélem, hogy a táppénz valóban nem húzza le.
Még annyi, hogy én 5 évet dolgoztam elõtte, 6. évem 3. hónapjától jöttem el táppénzre (8 hetes terhesen).
Én most voltam az OEP-nél..és nekem is azt mondták amit a 2-es válaszadó mondott.
A kérdező hozzászólása: én is 9 éve dolgozom, bár volt 3 hónap szünet közben. de én is úgy tudom, vagyis remélem, hogy a fizu alapján és nem a táppénz alapján számolják. 2. mikor kapsz elõször bármit is? kíváncsi vagyok nagyon
Hát most október 10-tõl vagyok TGYÁS-on, így csak a következõ fizetéskor (november eleje) kapok TGYÁS-os "fizetést" lehet addig meg is szülök :D Én 8. héttõl táppénzen voltam, aztán most 20 napot szabin, és most október 10-tõl TGYÁS-on, és ha az lejár akkor leszek GYED-en. Én a TGYÁS-t 28 nappal szülés elõtt kértem. 2. voltam.
Igen, a TGYÁS és a GYED-et is a béred alapján állapítják majd meg.Nem a táppénz számít. Én az 5. héttõl voltam táppénzem veszélyeztetett terhesként. De TGYÁS és a GYED is a bérem alapján lett kiszámolva.
A kérdező hozzászólása: oké, köszönöm, akkor megnyugodtam :)

A táppénznek van felső határa, bevezették már? Ha igen, nettóban mennyi? Ha veszélyeztetett terhes vagyok, akkor is ez vonatkozik rám, ugye? Az átlagkereset 60%a a táppénz, igaz? (max. A felső határ)

Legjobb válasz: Szia, Én azt olvastam, hogy a táppénz napi összegének a felsõ határa változik. Tehát napi 5000 forint körül lesz kb. A 60% akkor van, ha két év munkaviszonyod meg van elõtte. A változás csak az április 30. után megállapított táppénzekre érvényes. :)

Szia, Én azt olvastam, hogy a táppénz napi összegének a felsõ határa változik. Tehát napi 5000 forint körül lesz kb. A 60% akkor van, ha két év munkaviszonyod meg van elõtte. A változás csak az április 30. után megállapított táppénzekre érvényes. :)
Május 1-tõl kezdõdõ keresõképtelenségeknél indul, és 5020 Ft a felsõ határa.
Eddig is volt, csak most csökkentették, napi 5020 forintra. Ez bruttó 155 ezer forint. Nettóban ez 130 ezer, de nem számoltam adójóváírást illetve családi kedvezményt.

Mennyi szabim lesz, ha veszélyeztetett terhes voltam es emiatt 2007-ről maradt 20 nap szabim?

Ehhez még hozzájön +1 év-re járó szabadság? 20+1év-re járó szabinapok száma?

Legjobb válasz: A szülés évében ki nem vett szabadság (ha táppénz miatt nem tudtad kivenni) akkor az is, továbbá a babus elsõ évére jár még egy évnyi szabadság. azt hiszem a 20+1 évre 21 nap szabadság jár, + ha a apuja nem vette ki akkor a gyerek után járó pótszabi. Kriszta

A szülés évében ki nem vett szabadság (ha táppénz miatt nem tudtad kivenni) akkor az is, továbbá a babus elsõ évére jár még egy évnyi szabadság. azt hiszem a 20+1 évre 21 nap szabadság jár, + ha a apuja nem vette ki akkor a gyerek után járó pótszabi. Kriszta


Nem!
Nem.
nekem volt egy vetélésem. utána a doki azonnal táppénzre vett veszélyeztetett terhesként. szóval, ha akarod, mehetsz táppénzre, ha nem szeretnél, nem kell. nem írták elõ a fekvést, de azért én kíméltem magam. felhagytam a biciklizéssel is. 38hkm
Nem, volt egy vetélésem, de nem voltam veszélyeztetett terhes!
Szerintem ez dokifüggõ! Nekem is volt vetélésem, és kiírt a dokim, de nem fekvésre ítélt, csak pihenésre.
Nekem volt vetélésem, és engem automatikusan veszélyeztetettnek írt ki. Azt mondta nagyon sok fekvés!! 12 hétig nem is nagyon vizsgáltak, azt hitték újra baj lehet.. De semmi baj nincs :) 24 hetes km. :)

Ez tényleg így van? Veszélyeztetett terhes vagyok táppénzen és a munkahelyemen azt mondták, ebben az esetben nem mehetek el szülési szabadságra csak, ha már megszületett a baba.

Nem szeretnék az utolsó hetekben is táppénzes papír miatt a munkahelyemre rohangálni, mert 20 Km-re lakok t?le.

Legjobb válasz: A szülési szabadságról nem tudok nyilatkozni, mert én végig táppénzen voltam, utána meg TGYÁS-on, de a táppénzes papírt mindig postán ajánlva adtam fel és mindig megérkezett. Én sem rohangáltam a munkahelyemre.

A szülési szabadságról nem tudok nyilatkozni, mert én végig táppénzen voltam, utána meg TGYÁS-on, de a táppénzes papírt mindig postán ajánlva adtam fel és mindig megérkezett. Én sem rohangáltam a munkahelyemre.
Szia! A következõ a sztori. Én is veszélyeztetett terhes voltam, 6 hetes terhességi korom óta itthon ülök :-( Végig táppénzen voltam kivéve most az utolsó hónapban. Bementem a TB-hez és kértem a Tgyást (ezt az OEP fizeti, igy a munkahelyemen alapból fiz. nélküli szabira irtak). Igy nem kell már rohangáljak. A Tgyás a kiírt születési idõt megelõzõ 28. naptól jár. Személyesen kell bemenni a TB-hez, s ott adnak egy nyomtatványt. Azt kitölteted a cégednél. Azzal együtt viszed a kiskönyvedet, a szem. ig.-et, és a Tb kártyád. Ettõl kezdve 6 hónapig jár. Üdv: 39 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: A posta valóban jó megoldás lenne, de az orvostól mindig csak két hétre kapok papírt és õ is abban a városban van, tehát be kell járnom. :( Meg, ha elõre adnék le táppénzes papírt, és közben meg bekerülnék a kórházba, az gáz lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Igen, így van. A szülési szabi lényege, hogy otthon lehess, de mivel már így is otthon vagy, nem adják ki, amíg meg nem szültél. Jobban is jársz vele, mert így tovább kapot a TGYÁS-t, ami magasabb összeg általában mint a táppénz és a GYED. Nekem is mindig be kellett vinni két hetente, de én a végén sokszor megkértem azt, aki éppen arra járt, hogy adja le helyettem. De amúgy a szülési szabit úgyis csak két héttel korábban tudnád kivenni, elõbb nem. Nem kell az utolsó hónapban sem állandóan otthon ülni, én még a szülésem elõtti napon a barátnõimmel császkáltam a városban. Az a fontos, hogy ha sokat kell járkálni, akkor mindig pihenj, ha fáradt vagy. Illetve legyen otthon egy összepakolt táskád, olyan helyen, amit könnyen el tudsz magyarázni, hogy hol van, és legyen feltöltve a telód, meg lehetõleg a férjedé/anyukádé/legjobb barátnõdé is, hogy ha eksön van, akkor tudj valakit értesíteni, aki elhozza a cuccodat, lehetõleg mire te a kórházba érsz. És így már lehet is jönni-menni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Veszélyeztetett terhes leszek, ha már tehesség előtt kiderült, hogy 2-es típusú cukorbeteg vagyok?

Legjobb válasz: Szerintem igen,jobban odafigyelnek rátok,többször kell ellenõrzésre menni,de nem kell megijedni,minden rendben lesz.

Szerintem igen, jobban odafigyelnek rátok, többször kell ellenõrzésre menni, de nem kell megijedni, minden rendben lesz.
Igen.Én is az vagyok de rendszeres ellenörzés mellet és betartott diéta mellet nagyon jo kordában lehet tartani.16hetes kismama!Ne izgulj rendben lesz minden!
Én is így vagyok, májusban fogok szülni. Nekem azt mondták hogy a bruttó munkabérembõl fogják.De majd kiderül.
Ugyan nem most volt, hanem két éve, de ha jól tudom nem változott a szabályozás. A bruttó bérembõl számolták, mert az volt a tgyás és a gyed igénylését megelõzõ év bruttó átlagjövedelme. A táppénz nem számít bele, mert ellátás nem képezheti másik ellátás alapját, nekem így mondták akkor.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!