Találatok a következő kifejezésre: Veszélyeztetett terhes ha a dokim (3 db)

Mit jelent a 100%-os táppénz, ha a téppnzes papíron veszélyeztetett terhesnek nyílvánított a doki?

18 hetes kismama vagyok és nem értem ezt a téppénzes dolgot, 7 hónapot dolgoztam egy nagyáruházban amikor kiderült, hogy babás vagyok, azonnal elmentem folyamatos táppénzre, edig 3-szor kaptam fizetést el?ször kaptam 45 ezret, másodszor csak 28-at, és most legutóbb 74 ezret és így foggalmam sincs mikor mennyire számoljak, ja bejelentve 86500-ra vagyok és 3 m?szakba dolgoztam.

Legjobb válasz: 100 %-os táppénz csak akkor jár ha a keresõképtelenség üzemi baleset következménye. Aki kismamaként táppénzen van az orvosi szempontból veszélyeztetett terhesnek számít. (ez indokolja a táppénzt) A táppénz mértéke a keresõképtelenséget megelõzõ és átlag keresete, két éves munkaviszony esetén annak 70 %-a egyéb esetben csak 60 %-a. Azt, hogy ténylegesen mikor, mennyi táppénzt kapsz kézhez, az attól is függ, hogy az adott számfejtési idõszakban hány táppénzes papírod érkezik be.

100 %-os táppénz csak akkor jár ha a keresõképtelenség üzemi baleset következménye. Aki kismamaként táppénzen van az orvosi szempontból veszélyeztetett terhesnek számít. (ez indokolja a táppénzt) A táppénz mértéke a keresõképtelenséget megelõzõ és átlag keresete, két éves munkaviszony esetén annak 70 %-a egyéb esetben csak 60 %-a. Azt, hogy ténylegesen mikor, mennyi táppénzt kapsz kézhez, az attól is függ, hogy az adott számfejtési idõszakban hány táppénzes papírod érkezik be.
A 100%-os táppénz elvileg azt jelenti hogy a fizud teljes összegét megkapod.De én se értem hogy hogyan kapphattál 3szor három féle összeget.
a táppénz elsõ 15 napját még a munkaadó fizeti, utána kapod csak a tb-tõl. ezért lehet, hogy az elején össze-vissza jön a pénz. egyébként a bruttó 70 százalékát kapod, mínusz adóelõleg, de az nem számottevõ ekkora összegnél. Egyébként fognak küldeni pár hónap múlva elszámolást az egyes tételekrõl levélben is...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ kezdem kapizsgálni (sose voltam jó matekból), de a lényeg, hogy szinte minden hónapban más összeget fogok kapni, ugye?:)
szia azért kaptál 3 féle összeget, mert a táppénz elõtt kötelezõen a betegszabadságodat (évi 15 munkanap) írják ki, ennek az összege (fizetésedhez viszonyított százalék) nagyobb. Utána azért kaptál kisebb összeget, mert valószínüleg tört hónapra jött ki a táppénz (tehát nem egész hónapra). az utolsó összeg a fizetésedhez képest kicsit magasabbnak tûnik, tehát szerintem ennyire nem számíthatsz. Annak örüljél, hogy a munkahelyed táppénz kifizetõhely, és rendesen utalják. Ha gondolod nyugodtan menj be a munkaügyeshez és kérdd el a papírt. (ui.: ha jó sejtem januártól mentél el haza. mivel idén becserélõs munkanapokkal indult az év, ezért az is lehetséges, hogy nem tudtak kiírni sem betegszabira, sem táppénzre és 5 munkanap (jan 1-5) fizetés nélküli szabi lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
Én is veszélyezetett terhes vagyok, 100%-os táppénzt kapok, pedig nem vagyok közalkalmazott.
a 15.09-tõl kérdezném, hogy hogyan kapsz 100 %-os táppénzt??? Merthogy a jogszabály alapján NINCS!! Csak és kizárólag üzemi baleset esetén jár 100 % tp. Veszélyeztetett terhesség semmiben sem különbözik a "sima" keresõképtelenségtõl.
Én is úgy tudom, hogy 100%-os táppénz nincs. Kivételek ez alól ha jól tudom a BM szervei. Mi, átlagpolgárok max 70%-osra vagyunk jogosultak.

Veszélyeztetett terhes vagyok, ha a dokim nem mondta konkrétan, de azt igen hogy ne szeretkezzünk, ne szolizzak, és ne szaunázzak, bár nem is szoktam, meg pihenjek sokat?

6 hetes és 4 napos vagyok. 5 hetes mentem dokihoz, látta a petezsákot, ami 4 szer 5 mm-es volt. Nem volt még szívhang. 2005-ben volt egy méhen belüli elhalásom, lehet ezért?

Legjobb válasz: Szia!Ne aggódj,nem lesz semmi baj.Valószínû,hogy a történtek miatt mondta,hogy vigyázz magatokra.Tényleg pihenj amennyit tudsz.Hasonlóképp jártam mint Te.Nekem is 2005-ben volt elhalás és most a terhességem elején ugyanezeket mondta a dokim.Boldog babavárást és csak arra gondolj,hogy minden rendben lesz!!!!37 hetes kismami

Szia!Ne aggódj, nem lesz semmi baj.Valószínû, hogy a történtek miatt mondta, hogy vigyázz magatokra.Tényleg pihenj amennyit tudsz.Hasonlóképp jártam mint Te.Nekem is 2005-ben volt elhalás és most a terhességem elején ugyanezeket mondta a dokim.Boldog babavárást és csak arra gondolj, hogy minden rendben lesz!!!!37 hetes kismami
Igen, bizonyára a 2005-ös baj miatt! Tartsátok/tartsd be szigorúan, és akkor nem lesz baj! Boldog babavárást!

6 hetes vagyok, 1 hete ha sokat ülök, akkor begörcsöl a hasam. Napi 8 órát dolgozok, irodában. Lehet, hogy nem kellene? Ha fekszek vagy sétálok, akkor semmi gondom. Lehet, veszélyeztetett terhes leszek? Csüt. Megyek dokihoz

Legjobb válasz: Szia! Én ugyanígy vagyok! Szerdán leszek 6 hetes és én is a napi 8 órát szinte végigülöm. Pont ma vettem észre, hogy ha egyhuzamban többet ülök, akkor elkezd szurkálni a jobb oldalam, sok pici éles szúrásokat érzek. Nagyon kellemetlen és félelmetes is! Én holnap megyek dokihoz, ha gondolod, majd megírom mit mondott nekem ezzel kapcsolatban!? Boldog babavárást! :)

Szia! Én ugyanígy vagyok! Szerdán leszek 6 hetes és én is a napi 8 órát szinte végigülöm. Pont ma vettem észre, hogy ha egyhuzamban többet ülök, akkor elkezd szurkálni a jobb oldalam, sok pici éles szúrásokat érzek. Nagyon kellemetlen és félelmetes is! Én holnap megyek dokihoz, ha gondolod, majd megírom mit mondott nekem ezzel kapcsolatban!? Boldog babavárást! :)
Szia! A görcsölések lehetnek az üléstõl. Lehet, hogy nyomod a hasad, a babát szerintem még nem nagyon nyomhatod, mert ahhoz pici. Az biztos, hogy amennyit csak bírsz, annyit mozogj. Ha érzed, hogy már sok, akkor állj fel, sétálj egy kicsit, simogasd a pocit. Otthon is próbálj meg többet mozogni, sétálni. Én 22 hetes vagyok, én is napi 8 órát ülök a munkahelyen. A szurkálás azért van, mert nõ a baba, feszül a méh. Nem hinném, hogy ettõl veszélyeztetett terhes leszel. Viszont az ülõ munkának egy baja van (bár nálad még nem, de majd pár hónap múlva), iszonyúan bedagad az ember lába a nap végére. Én sem hittem volna, hogy az üléstõl, de hétvégén egyáltalán nincs ilyen panaszom, úgyhogy valószínûleg az üléstõl van. Egy a lényeg: minél többet mozogni (de csak addig, amíg neked jól esik), sok gyümit, zöldséget, vitamint enni, és nem lesz panaszod!!! Boldog babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!