Találatok a következő kifejezésre: Veszélyeztetett terhes ha (71 db)

Mikortól lehetek veszélyeztetett terhes, ha olyan munkahelyen dolgozom, ahol hajolni és emelni kell?

5 hetes kismami

Legjobb válasz: Amint a nõdokiddal megbeszélted!Õ bármikor ki tud írni ha szeretnéd! 28 hetes kismama

Amint a nõdokiddal megbeszélted!Õ bármikor ki tud írni ha szeretnéd! 28 hetes kismama
Szia! En a kereskedelemben dolgoztam mikor terhes voltam a lanyommal, ugyhogy tudom mirol beszelsz. En csak a 20. heten mentem tapenzre, de akkor is csak azert mert magzatvizvetelen voltam, es onnantol nem elmelhettem.
elvileg az elejétõl, de azt a doki és te tudod mérlegelni, de nem szabad kezenként 5 kilónál többet emelni, ha ezmellett még probléma is van akkor azonnal táppénz, vagy a fõnök ha megengedi könnyebb munkát is adhat, de ne kockáztass, mert most a napi 8 óra is 10 inkább és a 10 kiló is 15 mert úgyis elbírod..szóval itt mérlegelni kell, de utólag nagyon rossz lenne ha ez okozna bajt..mielõbb menj dokihozés mondd el mi a munkád, aztán õ eldöntheti, de kérheted a táppénzt te is.
A terhes nõket a tehesség alatt olyan munkakörbe kell helyezni-illetve olyan munkát végeztethet veled a fõnököd- mely nem veszélyes a terhességedre. Ha úgy érzed, kérj könnyitett munkát. Köteles neked azt biztosítani...
Igen ez így van ahopgy elõttem mondták, de addig nem érdemes szólni amíg nincs meg a kiskönyved mert kirughat!Addig nem véd semmi, hiába vagy terhes-sajnos ilyen a jogszabály, tehát próbáld kibírni és óvatosan csinálni a dolgokat amíg nincs kiskönyved-csak azért mert nem biztos, hogy ennyi idõsen már megvan.Amúgy 12hetes korodig vagy köteles szólni a fõnöködnek.Ha megvan a kiskönyv, a dokid bármikor kiírhat, sõt sztem ki is fog ha elmondod mivel foglalkozol.36hetes kismama
Szia! A kiskönyvnek semmi köze a dologhoz. Azt amúgy sem vagy köteles mutogatni a munkáltatódnak, semmi köze hozzá.Ha dokihoz mész, kapsz egy leletet a terhességrõl, azzal tudod bizonyítani.Nem függvénye hogy legyen könyved.Az meg, hogy kirúghat-e a szerzõdésedtõl függ. Ha határozott idejû, nem köteles hosszabbítani akár terhes vagy akár nem.Sajna ezt tudom, mert így jártam. Menj táppénzre akár holnaptól, ha úgy érzed.Ne kockáztasd az egészségeteket, mert ennyit semmilyen munka nem ér. Jó egészséget, üdv

Méhen kívüli terhesség és missed ab. után a következő teherbeeséskor veszélyeztetett terhes leszek? Ha igen, mivel jár?

Legjobb válasz: Szerintem nem leszel veszélyesztetett terhes automatikusan. A méhen kívüli terhesség, az úgymond egy "szerencsétlen" helyet. Nekem is volt egy missed ab-om, elhalt a terhességem, a mostanit ugyan úgy kezdtem, mintha mi sem történt volna. Az más, hogy nem így lett, kétszer voltam már klinikán, fenyegetõ vetélés miatt, így lettem veszélyeztetett terhes. Én az elsõ pozitív teszt után mentem uh-ra, nehogy méhen kívüli legyen, igaz még nem volt szívmûködés látható, de jó helyen volt a beágyazódás. De szerintem azért jobb, ha kicsit kímélõbb éltetet élsz majd, ha újra babás leszel és írasd ki magad a munkahelyedrõl is ha tudod minél elõbb. Taláb egy labort érdemes elõre nézni, egy pajzsmirígy funkcióval és vitaminnal elõre feltölteni a szervezeted. Sok szerencsét kívánok neked!

Szerintem nem leszel veszélyesztetett terhes automatikusan. A méhen kívüli terhesség, az úgymond egy "szerencsétlen" helyet. Nekem is volt egy missed ab-om, elhalt a terhességem, a mostanit ugyan úgy kezdtem, mintha mi sem történt volna. Az más, hogy nem így lett, kétszer voltam már klinikán, fenyegetõ vetélés miatt, így lettem veszélyeztetett terhes. Én az elsõ pozitív teszt után mentem uh-ra, nehogy méhen kívüli legyen, igaz még nem volt szívmûködés látható, de jó helyen volt a beágyazódás. De szerintem azért jobb, ha kicsit kímélõbb éltetet élsz majd, ha újra babás leszel és írasd ki magad a munkahelyedrõl is ha tudod minél elõbb. Taláb egy labort érdemes elõre nézni, egy pajzsmirígy funkcióval és vitaminnal elõre feltölteni a szervezeted. Sok szerencsét kívánok neked!
Szia! Én veszélyeztetett terhes voltam egy missed ab. és méhen kívüli után. Ez annyit jelentett, hogy a 13. hétig Utrogestant kellett szednem a biztonság kedvéért. Amúgy a terhesgondozás semmiben nem különbözött egy normál terhességétõl, csak beírta a nõgyógyászom a kiskönyvembe nagy betûkkel, hogy veszélyeztetett. Szerencsére semmi problémám nem volt, sõt mondhatni minta terhességem volt.
Szia! Nekem 2 baba ment el spontán, mégis a munkám miatt lettem veszélyeztetett terhenek nyílvánítva. Ha nem fizikai munkát végeztem volna, akkor akár végig is dolgozhatnék, mivel semmi gondom nincs most szerencsére. 36hetes pocis
A kérdező hozzászólása: köszönöm! És te is vigyázz magadra!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ:)

9 hetes terhes vagyok és ha most elmegyek táppénzre mint veszélyeztetett terhes akkor a fizetésem hány százalékát kapom? Vagy van valami különbség aközött hogy veszélyeztetett terhes vagy sima terhesség táppénz szempontjából?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nincs különbség. Jelenleg a fizetés 60%-a jár. Ha TGYÁSra és GYEDre leszel jogosult, akkor ebbõl számítják azt is sajna...

Nincs különbség. Jelenleg a fizetés 60%-a jár. Ha TGYÁSra és GYEDre leszel jogosult, akkor ebbõl számítják azt is sajna...
A kérdező hozzászólása: Tehát ha kb 102000 ft kapok most kézbe akkor ennek a 60% fogom megkapni.És akkohiába volt az elmúl 15 evben bejelentett munkaviszonyom ezt a 60ezer ft. fogják alapul venni a TGYÁS illetve a GYED-nél?
Azt hiszem igen. Sajnos nem rég lett a táppénz a fizetés 60%-a, korábban 70% volt. Annyi a különbség, hogy a TGYÁS kicsit több lesz, mert abból nem kell adózni, míg a GYEDbõl igen. Nekem 135000 volt a fizetésem, a GYED kb. 76 havonta, pedig akkor még a táppénz a 70% volt, 3. hónaptól mentem táppénzre... :o(
Nem-nem! Az elsõ válaszoló kicsit tévedésben van! Táppénz nem lehet alapja a gyednek! A gyed az elõzõ év átlagkeresete alapján számolandó, mivel most 100e felett kapsz kézbe, gondolom a bruttód 160e körül van. Ez azt jelenti, hogy a max. gyedet fogod kapni, ami most 86e nettóban! A tgyást így fejbõl nem vágom. Nekem egyébként kevesebb volt a tgyás mint a gyed, max. gyedet kapok és 160e a bruttó fizum.
A kérdező hozzászólása: Jaj köszönöm kicsit megnyugtattál!:) Anyira meg ilyedtem hogy muszályból el kell mennem táppénzre és akkor 60 ezer alatt lesz a GYED-em. Köszönöm!
Utolsó hozzászóló vagyok A lényeg, hogy a baba egészséges legyen!!!! :D Szóval ne ijedezz feleslegesen! Egyébként a munkáltatódnál a bérszámfejtõk pontosan meg tudják mondani (legalábbis kéne nekik). Nekem egészen pontosan úgy volt, hogy 2008. augusztusában szültem, június közepétõl voltam táppénzen. A júniusig tartó idõszakra a bruttóm még kb. 110e Ft körül volt, júliustól papíron kaptam meg a béremelésem, így lett 160e. A tgyás fél év (50-60e körül kaptam), ezzel átcsúsztam 2009-re, akkor igényeltem a gyedet, aminek az alapja a 2008-as átlagkeresetem volt. Akkor meg megkaptam a max. gyedet, amit nem tudom igazán mibõl számítottak, a lényeg, hogy jól jártam. :) Szóval nyugi! Boldog pocakosodást, vigyázz a kisemberre! :)
a bruttó fizetésednek a 60%-át nézik és abból nem vonnak annyi mindent, így lehet, még több is lesz a táppénzed, mint a fizud(nekem így volt).és a táppénz nem alapja a gyednek.
Kis kiegészítés: a táppénz csak akkor 60% ha már megvan a 2 év munkaviszonyod! Egyébként csak 50%!

Ha egy veszélyeztetett terhes nõnek amit felírnak gyógyszereket az veszélyes lehet a magzatra!?

tehát mentális problémái lesznek késõbb a gyereknek stb így értem.

Legjobb válasz: Nem minden esetben igaz. A gyógyszereknek mindig van kockázata, de nemcsak a veszélyeztetett terhesek babáira van hatással, hanem a problémamentesekre is. És lehet, hogy valahol bajt okoz, valahol meg ugyanaz a gyógyszer nem. És lehet, hogy nem is a gyógyszer okozta a bajt, csak ráfogják, mert utólag nem lehet bizonyítani. És gyógyszer nélkül is születhet beteg baba. Terhesség alatt érdemes kerülni a gyógyszerszedést, ha mégis muszáj, csak orvosi utasításra lehet szedni, és mindig mérlegelni kell, mi jelent nagyobb veszélyt az anyára és a magzatra: a betegség, amire kapja a nõ a gyógyszert, vagy a gyógyszer esetleges mellékhatása. Értelemszerûen a kisebbik rosszat kell választani. Pl. fejfájásra nem szabad bevenni gyógyszert, mert árthat a babának, de magas láz esetén kötelezõ bevenni ugyanazt a gyógyszert, mert a láz nagyobb eséllyel okozhat vetélést.

Nem minden esetben igaz. A gyógyszereknek mindig van kockázata, de nemcsak a veszélyeztetett terhesek babáira van hatással, hanem a problémamentesekre is. És lehet, hogy valahol bajt okoz, valahol meg ugyanaz a gyógyszer nem. És lehet, hogy nem is a gyógyszer okozta a bajt, csak ráfogják, mert utólag nem lehet bizonyítani. És gyógyszer nélkül is születhet beteg baba. Terhesség alatt érdemes kerülni a gyógyszerszedést, ha mégis muszáj, csak orvosi utasításra lehet szedni, és mindig mérlegelni kell, mi jelent nagyobb veszélyt az anyára és a magzatra: a betegség, amire kapja a nõ a gyógyszert, vagy a gyógyszer esetleges mellékhatása. Értelemszerûen a kisebbik rosszat kell választani. Pl. fejfájásra nem szabad bevenni gyógyszert, mert árthat a babának, de magas láz esetén kötelezõ bevenni ugyanazt a gyógyszert, mert a láz nagyobb eséllyel okozhat vetélést.
Akkor nem a neked megfelelõt találtad meg.
A kérdező hozzászólása: voltam vagy félévet összesen folyamatosan de nem éreztem pozitív hatását a pszichológus szakemberhez való járáshoz.
Mondok valamit. Az én lányom hasonló, mint te és nem szedtem semmilyen gyógyszert. Szinte biztos, hogy nem attól vagy ilyen. Mindenesetre menj el pszichológushoz (õ is jár) sokat segít!
A kérdező hozzászólása: jó most nem tudom fejbõl az összes gyógyszerelését de olyan sokat szenvedtem már ezelõtt 10-20 évvel is a gyámoltalan hülye szerencsétlen viselkedésem miatt mindenkitõl félek aki egy kicsit határozottabb.még páréves pici koromban is ilyen nem normálisabb voltam.
Folsavat minden terhesnek, vasat szinte minden terhesnek adnak, nyugtatót pedig elég gyakran, mert az görcsoldó és izomlazító is. Nem hiszem.hogy ezektõl lenne a mentális probléma.
A kérdező hozzászólása: azthiszem ilyen gyógyszerei voltak az édesanyámnak hogy:Ferroplex Seduxen Folsav meg még mitudom én hogy még mik ...biztos voltak még csak hirtelen amit mondtak a szüleim meg láttam a korabeli zárójelentést.ez jutott eszembe
Léteznek olyan gyógyszerek, amik kifejezetten teratogének (magzatkárosítóak) vannak olyanok, amik nincsenek hatással a magzatra és vannak, amik lehetnek, de nem biztos. Azért terheseknek (mindegy, hogy veszélyeztetett vagy sem)kifejezetten teratogén gyógyszert nem írnak fel, hacsak az anya élete nincsen veszélyben. És ha olyat kap aminek lehet ilyen hatása azt azért el szokták mondani mielõtt felírják. Milyen gyógyszerrõl van szó?
A kérdező hozzászólása: Az áldozat akirõl szó van az én vagyok az a kisbaba.Most 24 éves elmúltam tavaly.
A kérdező hozzászólása: azért köszi a hozzászólásaitokat .

Mit jelent a 100%-os táppénz, ha a téppnzes papíron veszélyeztetett terhesnek nyílvánított a doki?

18 hetes kismama vagyok és nem értem ezt a téppénzes dolgot, 7 hónapot dolgoztam egy nagyáruházban amikor kiderült, hogy babás vagyok, azonnal elmentem folyamatos táppénzre, edig 3-szor kaptam fizetést el?ször kaptam 45 ezret, másodszor csak 28-at, és most legutóbb 74 ezret és így foggalmam sincs mikor mennyire számoljak, ja bejelentve 86500-ra vagyok és 3 m?szakba dolgoztam.

Legjobb válasz: 100 %-os táppénz csak akkor jár ha a keresõképtelenség üzemi baleset következménye. Aki kismamaként táppénzen van az orvosi szempontból veszélyeztetett terhesnek számít. (ez indokolja a táppénzt) A táppénz mértéke a keresõképtelenséget megelõzõ és átlag keresete, két éves munkaviszony esetén annak 70 %-a egyéb esetben csak 60 %-a. Azt, hogy ténylegesen mikor, mennyi táppénzt kapsz kézhez, az attól is függ, hogy az adott számfejtési idõszakban hány táppénzes papírod érkezik be.

100 %-os táppénz csak akkor jár ha a keresõképtelenség üzemi baleset következménye. Aki kismamaként táppénzen van az orvosi szempontból veszélyeztetett terhesnek számít. (ez indokolja a táppénzt) A táppénz mértéke a keresõképtelenséget megelõzõ és átlag keresete, két éves munkaviszony esetén annak 70 %-a egyéb esetben csak 60 %-a. Azt, hogy ténylegesen mikor, mennyi táppénzt kapsz kézhez, az attól is függ, hogy az adott számfejtési idõszakban hány táppénzes papírod érkezik be.
A 100%-os táppénz elvileg azt jelenti hogy a fizud teljes összegét megkapod.De én se értem hogy hogyan kapphattál 3szor három féle összeget.
a táppénz elsõ 15 napját még a munkaadó fizeti, utána kapod csak a tb-tõl. ezért lehet, hogy az elején össze-vissza jön a pénz. egyébként a bruttó 70 százalékát kapod, mínusz adóelõleg, de az nem számottevõ ekkora összegnél. Egyébként fognak küldeni pár hónap múlva elszámolást az egyes tételekrõl levélben is...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ kezdem kapizsgálni (sose voltam jó matekból), de a lényeg, hogy szinte minden hónapban más összeget fogok kapni, ugye?:)
szia azért kaptál 3 féle összeget, mert a táppénz elõtt kötelezõen a betegszabadságodat (évi 15 munkanap) írják ki, ennek az összege (fizetésedhez viszonyított százalék) nagyobb. Utána azért kaptál kisebb összeget, mert valószínüleg tört hónapra jött ki a táppénz (tehát nem egész hónapra). az utolsó összeg a fizetésedhez képest kicsit magasabbnak tûnik, tehát szerintem ennyire nem számíthatsz. Annak örüljél, hogy a munkahelyed táppénz kifizetõhely, és rendesen utalják. Ha gondolod nyugodtan menj be a munkaügyeshez és kérdd el a papírt. (ui.: ha jó sejtem januártól mentél el haza. mivel idén becserélõs munkanapokkal indult az év, ezért az is lehetséges, hogy nem tudtak kiírni sem betegszabira, sem táppénzre és 5 munkanap (jan 1-5) fizetés nélküli szabi lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
Én is veszélyezetett terhes vagyok, 100%-os táppénzt kapok, pedig nem vagyok közalkalmazott.
a 15.09-tõl kérdezném, hogy hogyan kapsz 100 %-os táppénzt??? Merthogy a jogszabály alapján NINCS!! Csak és kizárólag üzemi baleset esetén jár 100 % tp. Veszélyeztetett terhesség semmiben sem különbözik a "sima" keresõképtelenségtõl.
Én is úgy tudom, hogy 100%-os táppénz nincs. Kivételek ez alól ha jól tudom a BM szervei. Mi, átlagpolgárok max 70%-osra vagyunk jogosultak.

Ha valaki veszélyeztetett terhes és eltiltják a házasélettől, akkor az aktustól vagy az orgazmustól van eltiltva?

Esetleg mindkett?t?l? Csak azért kérdezem, mert engem is eltiltott a doki (volt egy elhalt terhességem nyáron), most vagyok 7 hetes. Mi mondjuk azóta nem szeretkeztünk, mióta pozitív lett a tesztem, pont emiatt.

Legjobb válasz: Szerintem mindkettõ. Mivel az orgazmus méhösszehúzódással jár. Ha a doki eltiltott akkor tartsd be. De szerintem késõbb a kritikus 12 hét után már rákérdezhetsz,ha õ nem is mondja magától,hogy lehet-e. Nem feltétlenül leszel végig veszélyeztetett. Boldog babavárást. 24 hetes kismama

Szerintem mindkettõ. Mivel az orgazmus méhösszehúzódással jár. Ha a doki eltiltott akkor tartsd be. De szerintem késõbb a kritikus 12 hét után már rákérdezhetsz, ha õ nem is mondja magától, hogy lehet-e. Nem feltétlenül leszel végig veszélyeztetett. Boldog babavárást. 24 hetes kismama
Szia!Én csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani: nekem is volt egy elhalt terhességem 2 éve, most 27 hetes kismami vagyok és egy percig sem voltam veszélyeztetett(szerencsére), pedig az elején még vérezgettem is. De azt is hozzá kell tennem, hogy mi nem éltünk házas életet az elsõ 4 hónapig. De az orvos utasításait mindig ajánlatos betartani!
A házasélettõl való eltiltás számomra egyértelmûen azt jelenti, hogy egyáltalán nem lehet szexuális életet élni, több okból sem: 1./ igaza van az elsõ hozzászólónak, az orgazmus méhösszehúzódáshoz vezet 2./ az elõzõ még nem is lenne problémás nagyon, ha nem vagy veszélyeztetett terhes, de gondolom az orvos azért tanácsolta, mert: - vagy nem zárt teljesen a méhszáj /fertõzésveszély/ - errõl meg kell õt kérdezned (nekem beleírják a kiskönyvembe, hogy "méhszáj: 3." ez a szám jelenti a teljesen zárt méhszájat), - vagy a párod makkja /elnézést a kifejezésért/ megsértheti a méhszájat az aktus közben, ami vérzést okozhat. Van több, számos ok is, de erre konkrétan az orvosod tudna válaszolni.
szerintem, mindkettõtõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is hasonlóra gondoltam és természetesen (mint ahogy írtam is), nem kockáztatunk! Boldog Babavárást!
Szia! Hasonló a helyzetem mint Neked. Nekem is volt szeptemberben egy vetélésem és most 6 hetes vagyok. Tegnap voltam pont dokinál és Nekem is mondta hogy tegyem magam kimélõ üzem módra. Nincs semmi bajom csak annyi mint Neked. Ezt a házasélet dolgot nekem szó szerint igy mondta: Ne tegyünk semmi olyat ami most a pocakot sértheti ingerelheti, mindent csak nagyon óvatosan, most legalább 2 hétig utána meglátjuk. Ugyhogy most szexelni mi sem merünk pedig nagyon hiányzik de hátha késõbb engedett lesz. Remélem nem kell végig koplalni:-)

Honnan lehet tudni hogy ha veszélyeztetett terhes vagyok? Mik a jelei, tünetei?

8 hetes terhesen volt egy enyhe vérzésem a szex után, az orvos csak azt mondta, hogy egy ideig szünneteltesük a dolgot,mert talált egy kis vérömlenyt ami már felszívodott. Most vagyok 26 hetes, ha a férjemmel összebújunk akkor ismét bekövetkezhet? Veszélyeztetett vaggyok?

Legjobb válasz: Szia! Nem hiszem hogy most veszélyeztetett vagy, de ha a méhszájad kinyílik vagy fájásaid lennének, akkor tuti, hogy az lennél. De amíg az orvos nem mondja ne parázz. Nyugi, mert a babának is árthatsz vele. Egyébként ami neked jó az a babának is az. üdv. Csilla

Szia! Nem hiszem hogy most veszélyeztetett vagy, de ha a méhszájad kinyílik vagy fájásaid lennének, akkor tuti, hogy az lennél. De amíg az orvos nem mondja ne parázz. Nyugi, mert a babának is árthatsz vele. Egyébként ami neked jó az a babának is az. üdv. Csilla
Szia! Szex közben nem fog kinyílni, de ha mégis kinyílik kívûl és belûl is akkor valószínûleg tiltani fognak a szextõl. De ne aggódj. Tényleg ami neked jó az a babucinak is az. üdv. Csilla
Szia. Nekem is volt vérzésem hematóma miatt 8 hetesen, 12 hetesen, 17 hetesen. Mi kb a 20-ik hétig nagyon ritkán szeretkeztünk, de azóta rendszeresen, és nem nyílt ki a méhszájam. Ha zárt a méhszájad, nincs a 8-ik héttõl semmi bajod, és az orvos sem mondott semmit, akkor nyugodtan szeretkezzetek! Minden jót! 36 hetes kismama.
Nekem is volt haemotómám 13 hetesen, nem is kicsi, a méhlepény fele levált. Néhány hétig szex és minden egyéb tilalom volt, feküdnöm kellett, de a 17. héten már semmi sem maradt belõle, azután még dolgozni is visszamehettem, csinálhatok mindent amit terhesen lehet, szeretkezhetek is, amennyit csak akarok. Már a 37. hétben vagyok és azóta sem volt semmi gond (kopp-kopp). Szerintem nyugodtan szeressétek egymást, ne félj, nem lesz baj ettõl, egyébként az orvos úgyis mondta volna.
A kérdező hozzászólása: A méhszáj az zárt, szex közben vajon kinyilhat? Nem értem :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Nagyon :D

Ha 5 hónapja volt egy vetélesem akkor veszélyeztetett terhes leszek? Fogok valami gyógyszert kapni?

8 hetes volt és volt egy hematomam. Kb 5 hetes lehetek.

Legjobb válasz: Nem feltétlenül leszel veszélyeztetett, de érdemes lenne dokit meglátogatni, és írtani fel vele Duphastont vagy Utrogestant. Zavartalan babavárást kívánok! :)

Nem feltétlenül leszel veszélyeztetett, de érdemes lenne dokit meglátogatni, és írtani fel vele Duphastont vagy Utrogestant. Zavartalan babavárást kívánok! :)
1 vetélést még természetesnek mondanak (bár ezt egy édesanya nem így érzi), ilyenkor elõvigyázatosságból progeszteronpótlás javallott. 2 vetélés ismétlõdésnek számít, több odafigyelést, progeszteront, sûrûbb vizsgálatokat javasolnak, de nem feltétlenül veszélyeztetett terhesség. 3 vetéléstõl már sorozatos, rendszeres vetélésnek számít, az biztosan veszélyeztetett terhesség, ágynyugalom. De az 1 vagy 2 vetélés esetében is sok mindentõl függ..pl munkahely.
Úgy tudom sokadik vetélés után írják fel automatikusan a hormontablettát, de ha elmész az orvoshoz és kéred, hogy az elõzményekre való tekintettel írjon fel utrogestant, vagy egyéb progeszteron tabit, akkor biztos nem fog nemet mondani. Nekem amúgy hál'Istennek az Utro segített, mert hat hetesen szintén haematoma-m volt. Remélem minden rendben lesz! Kívánok minden jót! :)
Nekem is volt hematómám az elsõ terhességemnél, akkor is kaptam rá gyógyszert, a második és harmadik terhességemnél pedig automatikusan járt, ezért is írtam, hogy érdemes dokihoz menni minél hamarabb. Én most is véreztem a gyógyszer ellenére is, és ezúttal nem is derült ki, hogy mitõl, de ártani biztosan nem ártott, hogy szedtem. Elsõ válaszoló.
Én is elvetéltem a 8. hétben. Most vagyok a 9. hétben a második babámmal és automatikusan kaptam Duphastont, pedig a vetélésem is rendben lezajlott magától mindenféle szövõdmény nélkül. Nem vagyok veszélyeztetett terhes sem. A dokim azt állítja, hogy egy vetélés nem csökkenti, vagy növeli az újabb vetélés kockázatát. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor mielöbb ellátogatok a dokihoz:) Köszi a jó kívánságokat!:) Viszont kivánok mindenkinek boldog könnyû terhességet, mindenféle probléma nélkül:) ))

Ha csak utrogestan-nal maradhat meg a babám, veszélyeztetett terhes leszek?

Sárgatest elégtelenségem van, utrogestan-t kell szednem. Egy lehetséges terhesség esetén mikre kell figyelnem, ki fog egyb?l írni az orvos?

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy ezért veszélyeztetett lennél. A hormont pótolod gyógyszerrel és kész. Sok kismamának van ilyen jellegû gondja.

Nem hinném, hogy ezért veszélyeztetett lennél. A hormont pótolod gyógyszerrel és kész. Sok kismamának van ilyen jellegû gondja.
Szerintem sem leszünk veszélyeztetettek (ugyanúgy Utrot kapok), csak én azt gondolom, hogy ha már ilyen a helyzet az elején, jobban kell figyelni magunkra. Nehezet nem szabad emelni, nem szabad túlzottan idegeskedni, lényeg a sok folyadék, és a sok pihenés (fekvés, üldögélés). Emellett szerintem minden mehet úgy, ahogy eddig. És majd minden görcsölésnél, barnázásnál rögtön orvos, de ilyen ne legyen. Mielõbbi babásodást magunknak!!!! Van itt egy olyasmi kérdés, hogy ki akar babásodni 2012-ben? Már úgy 125 válasz ment rá, gyere át oda, jó kis csapat jött össze! Kitartunk egymás mellett amíg mindenki kismama lesz! Ha van kedved, várunk!
A kérdező hozzászólása: Köszi :) linket esetleg tudnál adni a kérdéshez? mihamarabbi babásodást kívánok én is! :)
Megy priviben:)
A kérdező hozzászólása: köszke :)

Táppénzre a nőgyógyász vagy a háziorvos ír ki, ha veszélyeztetett terhes vagyok?

Legjobb válasz: A nõgyógyász ad egy papírt, egy igazolást a veszélyeztetett terhességrõl, ami alapján a háziorvos tud felvenni táppénzre.

A nõgyógyász ad egy papírt, egy igazolást a veszélyeztetett terhességrõl, ami alapján a háziorvos tud felvenni táppénzre.
mindenhol más, hogy kérik-e a papírt (nálunk nem kell a nõgyógyásztól), de kiírni a háziorvos fog
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Azért kérdem, mert a munkahelyem a nõgyógyásztól kérné a kiírást. Akkor ezek szerint a körzeti orvosomtól el kell fogadják a táppénzes papírt, ha a nõgyógyászom ad hozzá javaslatot?
El kell hogy fogadják. A táppénz az táppénz, azt tudomásul kell vennie a munkáltatónak. Viszont, ha a nõdoki ad igazolást, akkor fénymásold le és add oda a munkáltatónak, ha nagyon hitetlenkedne.
Én a nõgyógyász javaslatára lettem veszélyeztetett terhes (munkámból adódóan), majd elbotoztam a papírral a körzeti dokihoz, aki kiírt táppénzre.
A háziorvos irhat ki táppénzre. A munkahelyed nem "válogathat". Azért kéri a nõgyógyásztól az igazolást, mert ellenõrzés esetén azzal fedezi magát, hogy szakorvos szerint veszélyeztetett vagy. De ha pl. nem nõgyógyásazti, hanem más okból lennél veszélyeztetett (pl. magas vérnyomás, alapbetegség), akkor õ saját jogon is kiirhat. De az a tuti nekik, ha van egy szakorvosi javaslat, aztán abba kössön bele az ellenõr...
szia a munkahelynek elvileg mindegy, csak vigyed a tp-papírt, nem lehet válogatni, én ilyet még nem is hallottam. Én a nõgyógyászaton vagyok tp-en, én direkt így kértem, h ott lehessek, mégpedig azért, h ne a házi dokinál kelljen ülnöm a sok köhögõs, fertõzõs beteg között mikor megyek a papírért. Itt nálunk hiába csak papírért mész mindenhol végig váratják a sort.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!