Találatok a következő kifejezésre: Veszélyeztetett terhes Már a táppénz alatt (1 db)

Veszélyeztetett terhes vagyok. Már a táppénz alatt felvehetnek helyettem valakit, vagy csak a szülési szabi alatt?

Legjobb válasz: Felvehetnek valakit helyetted, de csak határozott idõre, vagyis pontosabban a távollétedig. Ez persze lehet akár 3 év is, de nyugi téged nem tudnak elküldeni, kivéve,ha próbaidõs vagy.

Felvehetnek valakit helyetted, de csak határozott idõre, vagyis pontosabban a távollétedig. Ez persze lehet akár 3 év is, de nyugi téged nem tudnak elküldeni, kivéve, ha próbaidõs vagy.
A kérdező hozzászólása: Engem inkább az aggaszt, hogy helyettesítenie kell valakinek (tanítok ) és nem tudnak felvenni a helyemre senkit.
Ne aggódj, én is tanítottam a szülés elõtt, és a terhesség utolsó 2, 5 hónapjában táppénzem voltam. Már arra az idõre is tudtak helyettem felvenni valakit. Vele most határozott idõre kötöttek szerzõdés, addig, amíg én vissza nem akarok menni, vagy amíg le nem telik a 3 év. Sajnos sok tanár van munka nélkül, biztos helyetted is könnyen találnak valakit.
Figyelj! Ha veszélyeztetett terhes vagy, akkor a gyerek az elõ, és az egészsége, és nem a munkahely! Majd megoldják, az nem a te dolgod. Táppénz alatt is vehetnek fel helyetted, ha közlöd, hogy nem tudsz jönni többet. Én is rágódtam, mert idõben bejelentettem, fel is vettek valakit, akit betanítottam, és az utolsó napon közölte az illetõ, hogy nem jön többet. Napokig tök ideg voltam, hogy majd biztosan rá akarak beszélni, hogy még maradjak, stb, de rendben ment minden. Az már az õ problémájuk! Én is agyaltam rajta, de nem szabad, fõleg, ha veszélyeztetett terhes vagy!
Veszélyeztetett terhesként tartós táppénzesnek számítasz, így minden további nélkül felvehetnek helyettest.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

20hét körüli kismamik, mekkora a pocitok? Létezik, h vkinek 20 hetesen akkora a pocakja, mintha max jóllakott volna?

Küldjetek képet :) légyszi...
Nektek mikor kezdett el látszani a pocak.. ? Mármint, amikor már tényleg egyértelműen látható volt, h babát vártok.

10

Ha múlt héten csak felritkulást láttak a méhembe, és a héten kell vissza mennem, már kellene látszódni valaminek?

10

Anyukák, kismamák! Akinél az első terhesség alatt nem alakultak ki striák, azok a második/többedik terhességnél is megúszták?

Ha későbbi terhességnél csíkosak lettetek: csináltatok valamit másképp? (pl nem kentétek semmivel, ilyesmire gondolok) Mennyit híztatok a terhességek alatt? Köszi a válaszokat.

5

Van félnivalóm? Van 2 benti cicánk, elkaphatom a toxoplazmózist?

Van 2 benti cicán és babát szeretnénk a férjemmel. Én kiskorom óta tartok cicát, amióta járni tudok azóta cicákkal vagyok körülvéve. Érdemes elmennem toxoplazmózis vizsgálatra, vagy esélytelen,hogy még nem kaptam el.

12

31 hetesen hígabb széklet ugye nem jelzi a szülés beindulását?

más tünetem nincs de mindenhol azt irja, hogy szülés előtt szokott jelentkezni..

2

Ha úgy megy valaki terhességi táppénzre hogy nincs rá eü-i indoka, tehet valamit a munkáltató?

8

Mitől lehet ez?

Ma voltam tanácsadáson, és a védőnő vért talált a vizeletben. Nem mondott semmit rá, de mitől lehet ez? Hajnalban egyszer arra ébredtem hogy a hasam alja bekeményedett. Szerintetek? volt ilyen másnak is?
(Nem vagyok felfázva)

2

Lehet toxémia előjele?

Ma voltam védőnőnél terhestanácsadáson. 30 mg/dl fehérje volt a vizeletemben. Enyhén vizesedek egy hete. Inkább csak este látszik, amikor leveszem a zoknimat, hogy egy kicsit belevág. A védőnő megnyomkodta a lábam, azt mondta nem vészes. A vérnyomásom 125/90 volt. És egy hónap alatt 3 kg-t híztam. Annyit mondott, hogy só és fűszermentesen kell étkeznem és heti min. 1 gyümölcsnap. Félek, hogy esetleg toxémia előjele lehet. Esetleg akinek van tapasztalata, megosztaná velem? Annyi mindenen keresztül mentünk, aggódok, hogy még itt van ez is.. 35 hetes kismama

5

2014. májusban fogok szülni, most táppénzen vagyok. Ha januárban visszamegyek dolgozni, ugye az már a 2014es bérem lesz, és az igaz nem fog beleszámítani a Gyedem alapjába?

Csak mert így ,hogy babát várok nem túlórázhatok,ezért kevesebb lenne a fizetésem,ezért is jöttem el táppénzre,hogy ne rontsam az éves átlagomat,de ha januárban visszamennék,az ugye nem számít bele a gyedbe?

1

Hogyan mondjuk el távol élő nagyszülőknek a jóhírt?

Már 20 hetes vagyok, naponta tartsuk a kapcsolatot telefonon a szülőkkel, de még nem mondtuk el anyóséknak h terhes vagyok. Valami ötlet? Képeslap ez-az, és magyarázat h miért csak most szólunk?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!