Találatok a következő kifejezésre: Veszélyeztetett terhes Már a táppénz (6 db)

Nem!
Nem.
nekem volt egy vetélésem. utána a doki azonnal táppénzre vett veszélyeztetett terhesként. szóval, ha akarod, mehetsz táppénzre, ha nem szeretnél, nem kell. nem írták elõ a fekvést, de azért én kíméltem magam. felhagytam a biciklizéssel is. 38hkm
Nem, volt egy vetélésem, de nem voltam veszélyeztetett terhes!
Szerintem ez dokifüggõ! Nekem is volt vetélésem, és kiírt a dokim, de nem fekvésre ítélt, csak pihenésre.
Nekem volt vetélésem, és engem automatikusan veszélyeztetettnek írt ki. Azt mondta nagyon sok fekvés!! 12 hétig nem is nagyon vizsgáltak, azt hitték újra baj lehet.. De semmi baj nincs :) 24 hetes km. :)

Veszélyeztetett terhes vagyok. Már a táppénz alatt felvehetnek helyettem valakit, vagy csak a szülési szabi alatt?

Legjobb válasz: Felvehetnek valakit helyetted, de csak határozott idõre, vagyis pontosabban a távollétedig. Ez persze lehet akár 3 év is, de nyugi téged nem tudnak elküldeni, kivéve,ha próbaidõs vagy.

Felvehetnek valakit helyetted, de csak határozott idõre, vagyis pontosabban a távollétedig. Ez persze lehet akár 3 év is, de nyugi téged nem tudnak elküldeni, kivéve, ha próbaidõs vagy.
A kérdező hozzászólása: Engem inkább az aggaszt, hogy helyettesítenie kell valakinek (tanítok ) és nem tudnak felvenni a helyemre senkit.
Ne aggódj, én is tanítottam a szülés elõtt, és a terhesség utolsó 2, 5 hónapjában táppénzem voltam. Már arra az idõre is tudtak helyettem felvenni valakit. Vele most határozott idõre kötöttek szerzõdés, addig, amíg én vissza nem akarok menni, vagy amíg le nem telik a 3 év. Sajnos sok tanár van munka nélkül, biztos helyetted is könnyen találnak valakit.
Figyelj! Ha veszélyeztetett terhes vagy, akkor a gyerek az elõ, és az egészsége, és nem a munkahely! Majd megoldják, az nem a te dolgod. Táppénz alatt is vehetnek fel helyetted, ha közlöd, hogy nem tudsz jönni többet. Én is rágódtam, mert idõben bejelentettem, fel is vettek valakit, akit betanítottam, és az utolsó napon közölte az illetõ, hogy nem jön többet. Napokig tök ideg voltam, hogy majd biztosan rá akarak beszélni, hogy még maradjak, stb, de rendben ment minden. Az már az õ problémájuk! Én is agyaltam rajta, de nem szabad, fõleg, ha veszélyeztetett terhes vagy!
Veszélyeztetett terhesként tartós táppénzesnek számítasz, így minden további nélkül felvehetnek helyettest.

A táppénznek van felső határa, bevezették már? Ha igen, nettóban mennyi? Ha veszélyeztetett terhes vagyok, akkor is ez vonatkozik rám, ugye? Az átlagkereset 60%a a táppénz, igaz? (max. A felső határ)

Legjobb válasz: Szia, Én azt olvastam, hogy a táppénz napi összegének a felsõ határa változik. Tehát napi 5000 forint körül lesz kb. A 60% akkor van, ha két év munkaviszonyod meg van elõtte. A változás csak az április 30. után megállapított táppénzekre érvényes. :)

Szia, Én azt olvastam, hogy a táppénz napi összegének a felsõ határa változik. Tehát napi 5000 forint körül lesz kb. A 60% akkor van, ha két év munkaviszonyod meg van elõtte. A változás csak az április 30. után megállapított táppénzekre érvényes. :)
Május 1-tõl kezdõdõ keresõképtelenségeknél indul, és 5020 Ft a felsõ határa.
Eddig is volt, csak most csökkentették, napi 5020 forintra. Ez bruttó 155 ezer forint. Nettóban ez 130 ezer, de nem számoltam adójóváírást illetve családi kedvezményt.


Szültem már kétszer, utána volt egy vetélésem. Veszélyeztetett terhesnek fogok számítani a vetélés miatt a következő babánál? És ki is írnak egyből táppénzre?

Vagy ha nem írnak ki , akkor én kérhetem és muszáj a dokinak táppénzre venni? Mert nagyon félek, hogy esetleg megint megtörténik a baj!

Legjobb válasz: Ha a vetélés és a újabb terhesség közt nem telt el még 6 hónap, akkor elvielg veszélyeztett terhes leszel. Ha a nõgyógyászod ír egy ajánlást a háziorvosodnak, hogy vegyen huzamos idejû táppénzre, akkor már az elsõ perctõl azon lehetsz. 18 hetes veszélyeztett kismama

Ha a vetélés és a újabb terhesség közt nem telt el még 6 hónap, akkor elvielg veszélyeztett terhes leszel. Ha a nõgyógyászod ír egy ajánlást a háziorvosodnak, hogy vegyen huzamos idejû táppénzre, akkor már az elsõ perctõl azon lehetsz. 18 hetes veszélyeztett kismama
Az elõzmények miatt szerintem a nõgyógyász simám ad papírt a veszélyeztetettségrõl és azt a háziorvos nem fogja felülbírálni.
Én vetélés után 3 hónappal lettem újra terhes, de nem számítottam veszélyeztetettnek. Ettõl függetlenül bármikor kérheted, hogy vegyenek táppénzre, ez nem szokott probléma lenni. Sok sikert a baba kihordásához! 37 hetes kismama
Elsõ válaszoló vagyok: én is vetélés után 3 hónappal lettem újra terhes, de engem veszélyeztetettként "kezelnek". Ezek szerint ez a gyakorlat sem egységes az országban...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, tényleg nem egységes ezek szerint. Hát akor ha a dokim nem mondja magától, akkor nekem kell szólnom. Mindenkinek jó babavárást!
Én is így vagyok, májusban fogok szülni. Nekem azt mondták hogy a bruttó munkabérembõl fogják.De majd kiderül.
Ugyan nem most volt, hanem két éve, de ha jól tudom nem változott a szabályozás. A bruttó bérembõl számolták, mert az volt a tgyás és a gyed igénylését megelõzõ év bruttó átlagjövedelme. A táppénz nem számít bele, mert ellátás nem képezheti másik ellátás alapját, nekem így mondták akkor.

Ez tényleg így van? Veszélyeztetett terhes vagyok táppénzen és a munkahelyemen azt mondták, ebben az esetben nem mehetek el szülési szabadságra csak, ha már megszületett a baba.

Nem szeretnék az utolsó hetekben is táppénzes papír miatt a munkahelyemre rohangálni, mert 20 Km-re lakok t?le.

Legjobb válasz: A szülési szabadságról nem tudok nyilatkozni, mert én végig táppénzen voltam, utána meg TGYÁS-on, de a táppénzes papírt mindig postán ajánlva adtam fel és mindig megérkezett. Én sem rohangáltam a munkahelyemre.

A szülési szabadságról nem tudok nyilatkozni, mert én végig táppénzen voltam, utána meg TGYÁS-on, de a táppénzes papírt mindig postán ajánlva adtam fel és mindig megérkezett. Én sem rohangáltam a munkahelyemre.
Szia! A következõ a sztori. Én is veszélyeztetett terhes voltam, 6 hetes terhességi korom óta itthon ülök :-( Végig táppénzen voltam kivéve most az utolsó hónapban. Bementem a TB-hez és kértem a Tgyást (ezt az OEP fizeti, igy a munkahelyemen alapból fiz. nélküli szabira irtak). Igy nem kell már rohangáljak. A Tgyás a kiírt születési idõt megelõzõ 28. naptól jár. Személyesen kell bemenni a TB-hez, s ott adnak egy nyomtatványt. Azt kitölteted a cégednél. Azzal együtt viszed a kiskönyvedet, a szem. ig.-et, és a Tb kártyád. Ettõl kezdve 6 hónapig jár. Üdv: 39 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: A posta valóban jó megoldás lenne, de az orvostól mindig csak két hétre kapok papírt és õ is abban a városban van, tehát be kell járnom. :( Meg, ha elõre adnék le táppénzes papírt, és közben meg bekerülnék a kórházba, az gáz lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Igen, így van. A szülési szabi lényege, hogy otthon lehess, de mivel már így is otthon vagy, nem adják ki, amíg meg nem szültél. Jobban is jársz vele, mert így tovább kapot a TGYÁS-t, ami magasabb összeg általában mint a táppénz és a GYED. Nekem is mindig be kellett vinni két hetente, de én a végén sokszor megkértem azt, aki éppen arra járt, hogy adja le helyettem. De amúgy a szülési szabit úgyis csak két héttel korábban tudnád kivenni, elõbb nem. Nem kell az utolsó hónapban sem állandóan otthon ülni, én még a szülésem elõtti napon a barátnõimmel császkáltam a városban. Az a fontos, hogy ha sokat kell járkálni, akkor mindig pihenj, ha fáradt vagy. Illetve legyen otthon egy összepakolt táskád, olyan helyen, amit könnyen el tudsz magyarázni, hogy hol van, és legyen feltöltve a telód, meg lehetõleg a férjedé/anyukádé/legjobb barátnõdé is, hogy ha eksön van, akkor tudj valakit értesíteni, aki elhozza a cuccodat, lehetõleg mire te a kórházba érsz. És így már lehet is jönni-menni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!