Találatok a következő kifejezésre: Veszélyeztetett terhes 12 (4 db)

Mehetek kisterhessen gyógyvízbe úgy, hogy már volt februárban egy 12 hetes vetélésem, így veszélyeztetett terhes vagyok?

Mehetek kisterhessen gyógyvízbe úgy, hogy már volt februárban egy 12 hetes vetélésem, így veszélyeztetett terhes vagyok?

Legjobb válasz: Terhesen nem ajanlott se nem gyogyvizes furdobe, se nem medencebe (hacsak nem sajat) menni. Az en orvosom nem is engedte.

Terhesen nem ajanlott se nem gyogyvizes furdobe, se nem medencebe (hacsak nem sajat) menni. Az en orvosom nem is engedte.
Errõl inkább kérdezd meg a nõgyógyászod!
Balatonba engem sem! Ezért mentünk tengerpartra. Luxus szállodában voltunk (nem utazási irodás vagy all inclusive és társai) és tele volt szebbnél szebb fürdõkkel, medencékkel, egyikbe sem mentem be, csak a tengerbe. Tudom, most tél van és csak ezek a lehetõségek vannak, de én nem mennék semmiképpen sem.
Engem a dokim tavaly még a Balatonba sem engedett!!! Kisterhesen meg pláne nem, minden az elsõ 3 hónapban dõl el!
Én sosem voltam fogékony semmi ilyesmire, soha. Erre kijött a gombám terhesség alatt, holott, tényleg nem volt ilyen problémám. Szóval, ez nem fogékonyság kérdése. És a gomba még hagyján, de a medencénél a különbözõ bakteriális fertõzés a veszélyes, minek kockáztatni, aztán meg antibiotikumot szedni. Nekem a dokim egyértelmûen megmondta, hogy ne menjek be a medencébe, csak sajátba és a tengert engedte még meg, de az ugye nyáron volt. A termált én is úgy tudom, hogy tilos.
termálba ne mert tilos.
a nem túl meleg vízzel nem lenne baj, de gyógyvízbe ne menj. uszodába és langyos vízbe nyugodtan mehetsz, nagyon jót tehet a kismamáknak, de csak abban az esetben ha nem vagy fogékony a gombás vagy bakteriális fertõzésekre. amúgy meg vannak már olyan helyek, ahol nagyon spéci módszerekkel tisztítják a vizet, kérdezz rá ott helyben is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, meggyõztetek.
nem szabad, ne menj bele! a melegvíz önmagában is veszélyes, a fürdõk pedig még veszélyesebbek, pláne, hogy gyógyfürdõ! semmi ilyesmit ne csinálj most, se szauna, se uszi, se semmi, mert nagyon könnyû összeszedni 1-1 fertõzést, van, amelyik korai vetélést is okoz.
A kérdező hozzászólása: Ami még esetleg furcsa lehet, hogy itt hoztuk össze az elõzõ sajnos elhalt babát. Sajnos nem tudom felhívni és nem is zavarnék egy orvost ilyennel.
A kérdező hozzászólása: Berekfürdõ, melegvíz. Hol tudjak rákeresni? Vagy inkább nem ajánlott, ugye? Köszönöm szépen a válaszokat!
esetleg nem tudod felhívni? Én inkább nem mennék be a vízbe azzal nem kockáztatok semmit.
A gyógyvíz összetételétõl függ, általában nem ajánlott, de próbálj rákeresni.Általában az adott város honlapján rajta szokott lenni a víz összetétel, javallat, ellenjavallat.
meleg víz ugye??én nem mennék....a meleg fürdõ szerintem nem a legjobb, arról nem beszélve, hogy egy csomóan áztatják magukat benne, ami a fertõzések miatt veszélyes lehet.Ha nem lennél veszélyeztette azt mondanám, hogy egy picit biztos nem árt, de így tuti nem mennék be a helyedben!!!
A kérdező hozzászólása: Megkérdezném, de párom sajnos mostanra találta ki a karácsonyi programunkat, sajnos ezt.
Nem szabad, nehogy bemenj!

Milyen ellátásra leszek jogosult, ha 2010.10.28-tól 2012.10.31-ig folyamatos munkaviszonyom van és 2012. 08. 06-tól veszélyeztetett terhes tp-en vagyok? A szülés pedig 2013. 02.12-re várható? Mi ilyenkor a teendőm?

Legjobb válasz: Ha már írni akarsz, érdemesebb az illetékes szervhez írni, ez esetben az OEP-hez, mert a MÁK nem igazán kompetens az egészségbiztosítás pénzbeni ellátásaiban. Amúgy a 10.31 mire vonatkozik? Akkor megszûnik a munkaviszonyod?

Ha már írni akarsz, érdemesebb az illetékes szervhez írni, ez esetben az OEP-hez, mert a MÁK nem igazán kompetens az egészségbiztosítás pénzbeni ellátásaiban. Amúgy a 10.31 mire vonatkozik? Akkor megszûnik a munkaviszonyod?
Szia! Szerintem írj a területileg illetékes Magyar Államkincstárnak egy hivatalos levelet, amiben tájékoztatást kérsz. Mindent részletesen írj le, így könnyebben tudnak segíteni, vagy átirányítani máshová, ahol tudnak segíteni. Ez csak egy ötlet, lehet, hogy butaság, de én ezt tenném :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot.2012.10.31 a munkaviszonyom vége igen.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a hasznos információkat!

Azok a kismamák, akik az első trimeszterben veszélyeztetett terhesek voltak, mertek házas életet élni a 12. hét után? Természetesen miután az orvos sem látta ennek akadályát.

Úgy néz ki, hogy pár hét múlva már szabad utat kapunk. Viszont aggódunk. Biztosan nem lesz baj, ha az orvos is azt mondta, hogy együtt lehetünk? Leginkább hasonló helyzetben lev? kismamik válaszára lennék kíváncsi. Nagyon köszönöm!

Legjobb válasz: Szia, nekem az elején 2 hematómám is volt, részlegesen levált a placenta... Akkor mi nem szexelhettünk. Véreztem is a 8. hétig. Utána kaptam Utrogestet és onnantól minden oké volt :o) (kop-kop-kop) Aztán szabad utat kaptunk. Nem vittük túlzásba de voltunk párszor együtt. Utána nagyon fájt a pocakom napokig (lehet pszihés alapon is) aztán a 18. héten voltunk együtt és bumm utána 40es fájásokkal kötöttem ki az orvosnál. Onnantól szigorú fekvés, extra adag magnéziummal, 20. héttõl nospa. Szóval nálunk nem éppen jó :o( Most 23 hetesek vagyunk, pár napja jobb csak. Mi már nem kockáztatunk. Inkább kibírjuk még ezt a 17 hetet... De gondolom ez egyénenként is változik. Ha szabad utat kaptok próbáljátok ki, ha megy és jó, akkor SZUPER :o) Ha nem, akkor szerintem ne erõltessétek.

Szia, nekem az elején 2 hematómám is volt, részlegesen levált a placenta... Akkor mi nem szexelhettünk. Véreztem is a 8. hétig. Utána kaptam Utrogestet és onnantól minden oké volt :o) (kop-kop-kop) Aztán szabad utat kaptunk. Nem vittük túlzásba de voltunk párszor együtt. Utána nagyon fájt a pocakom napokig (lehet pszihés alapon is) aztán a 18. héten voltunk együtt és bumm utána 40es fájásokkal kötöttem ki az orvosnál. Onnantól szigorú fekvés, extra adag magnéziummal, 20. héttõl nospa. Szóval nálunk nem éppen jó :o( Most 23 hetesek vagyunk, pár napja jobb csak. Mi már nem kockáztatunk. Inkább kibírjuk még ezt a 17 hetet... De gondolom ez egyénenként is változik. Ha szabad utat kaptok próbáljátok ki, ha megy és jó, akkor SZUPER :o) Ha nem, akkor szerintem ne erõltessétek.
A kérdező hozzászólása: Hát ez az! Mi is attól tartunk, hogy vmi gond lesz. Lehet, hogy inkább jobb lenne nem kockáztatnunk. Minden jót Nektek, és köszi!
Ez tényleg csak próba kérdése.Én elfelejtettem megkérdezni a múltkor a dokit.Ha jövõ héten megyek, akkor megkérdem és ha lehet, kipróbáljuk.Aztán meglátjuk.
Mi sem mertünk és nem is lehettünk együtt az elsõ 12 hétben, nagy volt a vetélés kockázata, több okból is. A 12. hét után elvileg lehetett, de vártunk még, nehogy bajt csináljunk. A 16. héten voltunk elõször együtt a fogantatás óta, de ha a doki nem tiltja meg, akkor max. havi 1 alkalommal tervezzük. Még mindig veszélyeztetett terhes vagyok, már most a 17. héten megrövidült a méhnyak és kontraktilis méhet állapított meg a doki. Nálam nem okozott külön problémát azaz egyszeri lightos szex. De jobb félni mint megijedni.
Szia!Nekem is hematómám volt az 5.héten el is tiltott a doki.sokat beszéltünk róla h ha lehet merni fogjuk e.aztán a 7. héten azt mondta a doki h szabad óvatosan.Mi szép apránként inkább eleinte csak játszottunk egymással, behatolás nélkül mert az orgazmus nem volt már akkor káros.viszont utána megpróbáltuk és nem volt semmi gond.De máig is sokszor nincs behatolás de mindenki elégedett, viszont nekünk van h minden nap, sõt.viszont arra mindig figyelünk h sperma nem juthat a hüvelyembe!Szerencsés próbálkozást!És nyugodt terhességet kívánok! Ja nekem a magne B6 ot még mindig 4-esével kell szednem.
A kérdező hozzászólása: Majd várom a fejleményeket! Köszi! :)
Nekem volt spontán vetélésem, elõször ezért nem lehettünk együtt az elsõ 12 hétben, aztán a 12 hetes uh-n látta a doki, hogy hozzáér a méhlepény a méhszájhoz, akkor meg azért nem szabadott. Most már jó helyen van a lepény, de úgy vagyunk vele, inkább nem kockáztatunk. Lehet örömet okozni máshogyan is egymásnak... :) Persze még sok idõ a végéig, de hát ez van, utána majd bepótoljuk. :)
A kérdező hozzászólása: Lányok! Ha gond van, akkor az mennyivel az együttlét után jelentkezik? Azonnal vagy késõbb? Behatolás nem volt, de orgazmusom viszont igen. Baj lehet?

Veszélyeztetett terhes vagyok, (12 hetes), vérezgetés miatt. Az orvos eltíltott minket a szextől, még az elején, de nem mondta meddig. Meddig?

Most legutóbb, hogy voltam nála, el is felejtettem megkérdezni,de ha már nincs vérzésem, és az erre írt gyógyszert is elhagyhattam,szerintetek lehet már szexelni?Nem vagyok türelmetlen, a baba élete a legfontosabb, csak kíváncsi lennék, ha volt valaki hasonló helyzetben, meddig volt eltíltva?El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia! Én 16 hetes vagyok, hasonló tünetekkel, mi kórházban is feküdtünk ez miatt, de úgy néz ki minden rendben van azóta. Az orvosi utasítás nem örökre szól, te fogod érezni mikor mit tehetsz meg.Nekünk sem mondott idõt de legalább 1 hetet hagy a picinek.Szerintem ha agyógyszert elhagyhattad baj nem lehet.Pihenj sokat, ne ugrálj, ne hajladozz, a pici érdekében

Szia! Én 16 hetes vagyok, hasonló tünetekkel, mi kórházban is feküdtünk ez miatt, de úgy néz ki minden rendben van azóta. Az orvosi utasítás nem örökre szól, te fogod érezni mikor mit tehetsz meg.Nekünk sem mondott idõt de legalább 1 hetet hagy a picinek.Szerintem ha agyógyszert elhagyhattad baj nem lehet.Pihenj sokat, ne ugrálj, ne hajladozz, a pici érdekében
Szerintem mindenképp az orvosoddal egyezetess! Mi nem tudhatjuk, hogy van a szervezeted... De ha minden rendben van, akkor gondolom lehet majd. És finoman így is lehet, ha nem is közösülni, de simogatni egymást. Amíg gond van, kerüld az orgazmust, de mást lehet, ami kellemes.
Szia! én ugyanebben a szituban vagyok. Véreztem is gyógyszert is szedftem a duphastont, és már abbahagytam de csak 2 hete hagytam abba. Múlt héten rákérdeztem mert régebben nekem is azt mondta a doki hogy tilos, és hát... most azt mondta.. hogy nagyon óvatosan... én is már vágynék rá, de az engedély ellenére nem merek együtt lenni a paárommal, pedig 17 hetes vagyok már és már a baba is mozog érzem! Kérdezz rá legközelebb, de szerintem ugyanezt fogja mondani. Az biztos ha miattunk lesz baja a babának megzakkanunk.. nem??? Én nem merem ezt kockára tenni. Esetleg próbáljátok meg másképp kielégíteni egymást, ha azt mered. De ha nem vagy teljesen nyugodt akkor te is tudod, nem tudsz majd ellazulni igazán. Sok sikert! Boldog babavárást! 17 hetes veszélyeztetett kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!