Találatok a következő kifejezésre: Veszélyeztetett 9 terhes vagyok (5 db)

9 hetes terhes vagyok és ha most elmegyek táppénzre mint veszélyeztetett terhes akkor a fizetésem hány százalékát kapom? Vagy van valami különbség aközött hogy veszélyeztetett terhes vagy sima terhesség táppénz szempontjából?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nincs különbség. Jelenleg a fizetés 60%-a jár. Ha TGYÁSra és GYEDre leszel jogosult, akkor ebbõl számítják azt is sajna...

Nincs különbség. Jelenleg a fizetés 60%-a jár. Ha TGYÁSra és GYEDre leszel jogosult, akkor ebbõl számítják azt is sajna...
A kérdező hozzászólása: Tehát ha kb 102000 ft kapok most kézbe akkor ennek a 60% fogom megkapni.És akkohiába volt az elmúl 15 evben bejelentett munkaviszonyom ezt a 60ezer ft. fogják alapul venni a TGYÁS illetve a GYED-nél?
Azt hiszem igen. Sajnos nem rég lett a táppénz a fizetés 60%-a, korábban 70% volt. Annyi a különbség, hogy a TGYÁS kicsit több lesz, mert abból nem kell adózni, míg a GYEDbõl igen. Nekem 135000 volt a fizetésem, a GYED kb. 76 havonta, pedig akkor még a táppénz a 70% volt, 3. hónaptól mentem táppénzre... :o(
Nem-nem! Az elsõ válaszoló kicsit tévedésben van! Táppénz nem lehet alapja a gyednek! A gyed az elõzõ év átlagkeresete alapján számolandó, mivel most 100e felett kapsz kézbe, gondolom a bruttód 160e körül van. Ez azt jelenti, hogy a max. gyedet fogod kapni, ami most 86e nettóban! A tgyást így fejbõl nem vágom. Nekem egyébként kevesebb volt a tgyás mint a gyed, max. gyedet kapok és 160e a bruttó fizum.
A kérdező hozzászólása: Jaj köszönöm kicsit megnyugtattál!:) Anyira meg ilyedtem hogy muszályból el kell mennem táppénzre és akkor 60 ezer alatt lesz a GYED-em. Köszönöm!
Utolsó hozzászóló vagyok A lényeg, hogy a baba egészséges legyen!!!! :D Szóval ne ijedezz feleslegesen! Egyébként a munkáltatódnál a bérszámfejtõk pontosan meg tudják mondani (legalábbis kéne nekik). Nekem egészen pontosan úgy volt, hogy 2008. augusztusában szültem, június közepétõl voltam táppénzen. A júniusig tartó idõszakra a bruttóm még kb. 110e Ft körül volt, júliustól papíron kaptam meg a béremelésem, így lett 160e. A tgyás fél év (50-60e körül kaptam), ezzel átcsúsztam 2009-re, akkor igényeltem a gyedet, aminek az alapja a 2008-as átlagkeresetem volt. Akkor meg megkaptam a max. gyedet, amit nem tudom igazán mibõl számítottak, a lényeg, hogy jól jártam. :) Szóval nyugi! Boldog pocakosodást, vigyázz a kisemberre! :)
a bruttó fizetésednek a 60%-át nézik és abból nem vonnak annyi mindent, így lehet, még több is lesz a táppénzed, mint a fizud(nekem így volt).és a táppénz nem alapja a gyednek.
Kis kiegészítés: a táppénz csak akkor 60% ha már megvan a 2 év munkaviszonyod! Egyébként csak 50%!

Veszélyeztetett 9 hetes terhes vagyok. "Máshogy" élhetek szexuális életet, vagy kifejezetten az orgazmus miatt nem lehet ilyenkor?

Legjobb válasz: azt mondják az orgazmus miatti méhösszehúzódások miatt is kerülendõ mindenféle ilyesmi dolog :( én is 9 hetes vagyok, és nekem is meg lett "tiltva" . pfff

azt mondják az orgazmus miatti méhösszehúzódások miatt is kerülendõ mindenféle ilyesmi dolog :( én is 9 hetes vagyok, és nekem is meg lett "tiltva" . pfff
3. válaszoló vagyok Ha volt már kis vérzésed, gyógyszert szedsz és ágynyugalmat tanácsolt a dokid, akkor szerintem ne kockáztass, bár nem vagyok orvos. Ne szégyenlõsködj, nyugodtan kérdezd meg! Hidd el, lesznek (lehetnek) még ennél "cikisebb" kérdéseid is, mire a 9. hónapba érsz! (Tapasztalatból mondom) :) Vigyázz magadra és boldog babavárást!
Én a 24. héten lettem veszélyeztetett, nekem minden meg lett tiltva; se szexuális élet, se orgazmus ill. izgalmi állapot! Nálam erre azért volt szükség , hogy ne legyenek méhösszehúzódásaim és keményedések (pedig külön gyógyszereket is kaptam). Ha valaki teljesen jól van és rendben, problémamentesen zajlik a terhessége, akkor lehet orgazmus, és igen, az tényleg jó a babának, de veszélyeztetett terhességnél ez nem biztos, hogy jó ötlet. Te mi miatt lettél veszélyeztetett? Inkább kérdezd az orvosod, hogy mit lehet és mit nem, az a biztos, amit õ mond!
Én úgy tudom az orgazmus kifejezetten jót tesz a babának (is)! De a dokit nem kérdezted?? Érdemes lenne... Sok sikert és boldog babavárást! :-)
A kérdező hozzászólása: Volt egy kis vérzésem a 6. héten. Kaptam gyógyszert és "ágynyugalmat". Még nem kerültem vele olyan négyszemközt, hogy megkérdezzem. Kissé szégyenlõs vagyok. :)
Szia. Azt gondolom, hogy bátran kérdezz. Azért tett fogadalmat orvosod, hogy segítsen. A házasélettel várj még 12 hetes korodig. Akkorra a beágyazódás, lepény, hormonszint elég biztos lesz. Persze, ha addig nem lesz panaszod és kérd ki orvosod véleményét.
Szerintem ne kockaztass.En nagyon szexfuggo vagyok es meg is valamit valamiert...:o)Minket is eltiltott a doki mert szex utan barnaztam a 7. heten.Miutan betoltottem a 12.hetet probalkoztunk de csak epp csak, de nagyon feltunk es ugy meg nem az igazi...mind a kettonknek a baba jart a fejebe. A szeretgetesnek es a gyonyornek vannak mas modjai is, max ilyenkor kicsit
...bocsi valaki elkuldte veletlenul es nem fejeztem be Szoval max ilyenkor kicsit onfeleldozobbnak kell lenned...es ha tenyleg kemenykedsz sztb akkor tenyleg nem jo az orgazmus. Gratulalok a babahoz! 18 hetes pocakos
Szia én is veszélyeztetett terhes vagyok az elejétõl kezdve mert volt vetélésem!ilyenkor az orgazmus miatt nem ajánlják a szexuális életet mert méhösszehúzódást eredményez! sz.tem kilehet birni a kisbabámért mindent aza kis hancur nem ér annyit hogy utánna baj legyen! boldog babavárást üdv:23 hetes kismami
Hogy a fizud kevés-e azt én nem tudhatom, errõl tárgyalj a munkaadóddal. de a táppénz jól van számolva 110 bruttóból
Bevezették az 50 százalékos táppénzt.
Igen, lehet hogy külföldön nem adnának semmit, de nem is 110000 ft-ot keresne elõtte.
Hát örülj, hogy itt élsz. Külföldön a legtöbb országban nem kapnál semmit.
Adójóváírást figyelembe veszik? Meg lehet igényelni a terhesség 91. napjától a gyermek után járó adókedvezményt, ami 10.000 Ft. Egész pontosan úgy van, hogy 62.500 Ft adóalap csökkentõ tétel, tehát akkor érdemes ha van ennyi adóalapod. Lehet hogy sógornõdnél ez is benne van.
A kérdező hozzászólása: Igen táppénzen voltam.De mostmár végképp nemtudom hogy 50, -60, -%a táppénzem, valaki ezt írja, valaki azt.A sógornõmnek ugyanígy 110.000 a bruttója, mégis 63.000 körül kap.Egyik könyvelõ így számol, a másik pedig amúgy?Valaki légyszi mondjon konkrétumot!?.
nem kapott kevesebbet, mert a 110 bruttó
Akkor elszámolhatták. Viszont még kérdezek: egész hónapban táppénzen voltál? Mivel neked 2 éves folyamatos biztosítotti jogviszonyod megvan, így 60% a táppénz mértéke. Vagyis kb. 10 ezerrel kaptál kevesebbet, mint kellett volna.
A kérdező hozzászólása: Igen, 2005 óta melózom itt, és kértem adójóváírást is!
Nem vezették be az 50%-os táppénzt, már elég régóta van:S Annak 50%, aki két évnél kevesebb folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik, aki többel, annak 60%, függetlenül attól, hogy kismama-e. Neked volt 2009 júniustól kezdve folyamatos munkaviszonyod? Mert ha nem, akkor 50% a táppénz. Kértél adójóváírást?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat!Hurrá!Aki kismama fürdeni, és enni nem kell már!Szeretem Magyarországot!
A 110 ezres bruttóra a táppénz 65 ezer bruttó körül van. Ez kiszámolni nem nagy ördöngösség (még úgy sem, hogy a bérszámfejtés nem egészen így mûködik, hiszen pontos összeget az ad, ez meg közelítõ összeget ad). A táppénz alapja az elõzõ évi jövedelem, vagyis a 2010-es. Mértéke a te esetedben 60%. Ha 2010-ben is 110 ezer volt a havi bruttód, és nem kaptál más jövedelmet, akkor az éves jövedelmed 1320 ezer volt, a naptári napi jövedelem meg 3616. A táppénz napi összege bruttóban így 2170Ft. Ez 30 napos hónapban bruttó 65100Ft táppénzt jelent. Ennek adótartalma 20, 32%, vagyis 13230, amibõl igényelhetõ 12100Ft adójóváírás, így a táppénz nettó összege 30 napos hónapban 63900Ft körüli összeg. Ezt nem számolhatják eltérõen különbözõ könyvelõk, max. elszámolni tudják. Tavaly mennyi volt a béred?

Veszélyeztetett terhes, 9 hetes kismama vagyok, jelenleg táppénzen, kirúghatnak a munkahelyemről ezért?

Legjobb válasz: ha terhes vagy, akkor védett vagy, nem rughat ki akkor sem,ha végig táppénzen vagy.

ha terhes vagy, akkor védett vagy, nem rughat ki akkor sem, ha végig táppénzen vagy.
Kirúghat, de azt nagyon meg kell indokolnia, ezt ugyanis rendkívüli felmondásnak hívják. Veszélyeztetned kell a munkáltatódat, a céget ahhoz, hogy ezt elfogadják a bíróságon neki, ha munkaügyi per lesz belõle. Szóval igazából hacsak nem törtél az életére, vagy nem vitted csõdbe a céget, nem rúghat ki. Ha közös megegyezéssel távozol, az teljesen más dolog, de mivel terhes vagy, nem hiszem hogy ez jó ötlet lenne. Ha mégis azt mondja hogy fel is út, le is út, akkor mehetsz a bíróságra, és meg is nyered a pert. Illetve ha próbaidõn vagy, akkor ugye bármikor kitehetnek. Úgyhogy maradj szépen otthon, pihenj és vigyázz a babára. A fõnöködnek meg mondd meg, hogy keressen másik munkaerõt, mert most pár évig nem fog látni. :)
Igen kirúghatnak, ha olyanok. Engem is kirúgtak 1 hétre rá, hogy szóltam 8 hetes terhes vagyok. Találnak indokot rá ha nagyon akarnak. Nem tudom, milyen helyen dolgozol, mennyire "ember barátok".
A kérdező hozzászólása: Határozatlan idejû szerzõdésem van:) )!
Nem. Milyen a szerzõdésed mikor jár le? Vagy határozatlan idejû? Ha határozott idejû mikor jár le< Mert én most táppénzen vagyok de december végén lejár a akkor simán el küldhetnek.
nem
Szia. Igaza van az elõttem szólóknak, nem rúghatnak ki emiatt. Amúgy én is pont 9 hetes vagyok és veszélyeztetett. Szintén itthon vagyok. Ráadásul nekem most 3 hétig feküdnöm kellett. Nem fog vissza engedni engem az orvos.
A kérdező hozzászólása: Nagyon akarom ezt a pöttömöt, szóval ha kirúg az sem érdekel!:) Nekem õ 8 terhességem és csak egy 5 éves lányom van, elõtte volt 5 elhalásom és egy méhenkívüli terhességem, ezért döntöttem, úgy, h inkább itthon maradok!!
Elvileg nem rúghatnak ki , mert táppénzen vagy.
Akkor nem!
Én is így vagyok, májusban fogok szülni. Nekem azt mondták hogy a bruttó munkabérembõl fogják.De majd kiderül.
Ugyan nem most volt, hanem két éve, de ha jól tudom nem változott a szabályozás. A bruttó bérembõl számolták, mert az volt a tgyás és a gyed igénylését megelõzõ év bruttó átlagjövedelme. A táppénz nem számít bele, mert ellátás nem képezheti másik ellátás alapját, nekem így mondták akkor.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!