Találatok a következő kifejezésre: Veszélyes lehet utazás (2 db)

Veszélyes lehet-e az utazás 18 hetes terhesen?

Autóval utaznánk 800 km-t egy nap leforgása alatt. A huzamosan tartó kisebb-nagyobb rázkódások miatt aggódom, nehogy leváljon a méhlepény, vagy kinyíljon a méhszáj vagy hasonlók. A héten voltam a dokimnál, azt mondta, minden rendben van, s szerinte utazhatok. Mégis aggódom.

Legjobb válasz: Azért óvatosan, az sok egy napra, de azért mehetsz szerintem. Én 14 hetsen voltam 3000 km-re, de repülõvel. Akkor nem volt semmi gond.

Azért óvatosan, az sok egy napra, de azért mehetsz szerintem. Én 14 hetsen voltam 3000 km-re, de repülõvel. Akkor nem volt semmi gond.
Én most jöttem haza egy 700 km-es útról. Annyi tapasztalatot gyûjtöttem, hogy nagyon fontos, hogy jó úton menjen az ember (autópályán, jó minõségû úton), s akkor nagyon kényelmes lehet az utazás. Én a sima szakaszokon nagyon élveztem. Aztán volt egy elég hosszú szakasz (40km), ahol borzasztó volt az út. Na, ott nagyon nem örültem, bár nem lett semmi bajunk, de azért ott aggódtam. Meg persze kellemetlen is volt a pocimnak. Szerintem vágj bele bátran, csak érdemes az autópályán menni. Jó utat! :)
Én 30 hetesen utaztam autóval 1500 km-t, idõben kb 24 órát jelentett. Idõre mentünk, szóval nagyobb pihenések nem voltak, csak pisiszünetek és nyújtózkodás, egyszer kellett egy órás kényszerpihenõt tartani az autópálya közepén, de a hely miatt ott is végig kocsiban maradtam. Nagy volt már a pocakom, de vittem magammal párnát, takarót, lehúztam a cipõmet és kényelmesen utaztam végig. Annak ellenére gond nélkül végigcsináltam, hogy nekem a méhem már a rekeszizmomat és a gyomromat nyomja, a gyerek is erõsen rugdos, tehát ülni alapesetben kényelmetlen. Szerintem ha kellene, akkor simán végigcsinálnám még egyszer szülésig. Ha az orvos megengedi, akkor utazz nyugodtan!
Szia! Szerintem arra figyelj, hogy a megérkezés után legyen elég idõd kényelmesen pihenni és rendesen enni. Én 21 ill. 23 hetesen utaztam/vezettem 1500-1500 km-t. Az út során nem volt gond, de másnap hullafáradt voltam és a hasam is keményedett rendesen. 1 nap pihenõ mindent helyretett, és nem történt semmi baj "odabent". Ja, magnéziumot vigyél magaddal, ez út közben is sokat segített.
Ha nincs gond a terhességeddel, menj nyugodtan. Én 750 km-t vezettem 1 nap alatt, 28 hetesen(mégegyszer nem vállalnám, hogy végig én vezetek.). Nem lett semmi bajunk. De a vége felé már rettenetesen kényelmetlen volt. Fontos, hogy meg tudjatok állni pihenni, pisilni, nyújtózni egyet. Esetleg kispárnát tegyél a derekad mögé, ahogy kényelmes. Üdv 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! További zökkenõmentes várandósságot nektek!:)
Ha nem fogtok zötykölõdni, akkor nem lesz semmi baj. És bizonyos idõközönként álljatok majd meg, hogy egy kicsit ki tudd nyújtóztatni a lábadat, tudj sétállni, nehogy keringési problémád legyen. 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Pontosan a zötykölõdéstõl tartok, ami eléggé valószínû.:(
Szia!Én ha hosszabb útra megyek 1óránként vagy 2óránként ahogy van rá lehetõség megállok pihenni kicsit mozogni.A zötykölõs utakon lassan szoktam menni!Eddig még nem volt gond!19hetes kismama

Veszélyes lehet az utazás terhesség alatt?

Veszélyeztetett terhes vagyok. De szerintem már csak papíron! Hálistennek minden rendben, mozog a baba és jól vagyok. Néhány dolgot szeretnénk megvásárolni de a környéken nem nagyon van normális bababolt, és szeretném látni amit megveszek 3 dimenzióban. 19 hét felé robogunk..és másfél órás autóút lenne ha felmennénk Pestre. Én azt gondolom nem lehet baj de azért örülnék ha más is meger?sítene.

Legjobb válasz: Én nem utaznék sehova. De neked kell döntened. Én olyan aggódós nyuka vagyok. Az elsõ gyerekemmel a 22. héttõl a 36. hétig felemelt végû ágyban aludtam, csak mert a méhszáj nyálkahártyája begyulladt és vérezgetett. És a doki mondta, ez a javaslat, hogy ne legyen koraszülött a baba. Nem is lett az. De van akinek pl. javasolják hogy ne biciklizzen, mégis sokat biciklizik és utána semmi baja nem lett. Szerencse kérdése is, de én tartom: jobb félni mint megijedni. Jó vásárlást Nektek!

Én nem utaznék sehova. De neked kell döntened. Én olyan aggódós nyuka vagyok. Az elsõ gyerekemmel a 22. héttõl a 36. hétig felemelt végû ágyban aludtam, csak mert a méhszáj nyálkahártyája begyulladt és vérezgetett. És a doki mondta, ez a javaslat, hogy ne legyen koraszülött a baba. Nem is lett az. De van akinek pl. javasolják hogy ne biciklizzen, mégis sokat biciklizik és utána semmi baja nem lett. Szerencse kérdése is, de én tartom: jobb félni mint megijedni. Jó vásárlást Nektek!
Szia. A legmegnyugtatóbb számdra az lenne, ha egy percre felhívnád a dokidat, e´s megkérdeznéd töle.Szerintem gond nem lehet belöle, de sohasem tudni.Menjél közelebbi baba boltba, biztosan hogy van. 40 hetes kismama.
szia, én most vagyok a 39ik hétnél, és nekem megindult a 35ik héten, a doki irt fel rá gyógyszert, és bent maradt, szilveszterezni kint akartunk ausztriába, és elmentem a dokimhoz és kivizsgált, és azt mondta, hogy mehetek.kérdezd az orvosod, de ha szerintem orszáon belül maradsz akkor nincs akadálya.
Én nem vagyok ugyan veszélyeztetett terhes, de karácsony 3 napjában szerintem olyan 600-700km-t autótunk a párommal, akkor voltam a 18.héten.Annyi volt az egész, h a kicsi a végét már nehezen viselte, én meg nagyon elfáradtam.Múlt hétvégén, 21 hetesen pedig hegyet másztam.Kicsit jobban kapkodtam a levegõt, mint tavaly tavasszal, de ez benne van. Ezek alapján azt mondom, h 1, 5 órás kocsikázás nem lehet gond, mégha csak egy kicsit is veszélyeztetett terhes voltál.
Kérdezd meg a Dokidat!Valami miatt veszélyeztett terhes vagy, nem ?! Én 12 órát repültem repülõvel, 23 hetes ikerterhesen, mindenki hülyének nézett. De ez az ÉN felelõségem, senki nem fogja tiltani és ajánlani sem.
Szai! Szerintem is kérdezd meg a dokit, vagy legalább a védõnõt, hogy mi a véleménye. Nekem volt egy kolléganõm, szintén veszélyeztetett terhes, igaz más miatt, de a 12. hét után visszament dolgozni (így napi 1, 5órát vezetett/villamosozott).
Szia szerintem is kérdezd meg a dokit, de én is veszélyeztetett terhes vagyok, mégis megengedte a doki, hogy lengyelországba utazzam pedig már én is a vége felé vagyok! 36 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!