Találatok a következő kifejezésre: Veszélyes lehet belőle (5 db)

A rush (drog) mennyire veszélyes? Milyen időközönként lehet belőle szívni?

Mindent mondjatok el róla légyszi, amit tudtok! :)

Legjobb válasz: ha csak szaglászod nem veszélyes és pár perc után elmúlik a hatása

ha csak szaglászod nem veszélyes és pár perc után elmúlik a hatása
Szerintem abszolút nem veszélyes, 5 percenként szívhatod nyugodtan, de akár dupla adagokban is!
Az elgépelés és a drogozás között azért van egy lepkefingnyi különbség.
Poppers (alkyl-nitritek, rush) A drogok történetében fiatalnak számító kábítószer. Nálunk a drogtörvény nem, de a gyógyszertörvény kitér a használatukra. Vény nélkül illegálisnak minõsül. Nagy-Brittaniában legálisan használható és kapható. Sõt az Interneten is foglalkoznak a kereskedelmével. Fõleg sex-shopokban, homoszexuális mulatókban és videókölcsönzõkben árulják általában 3 ml-es ampullákban. Egy-két éve még a homoszexuálisok privilegizált drogjának tekintették, ma már jelen van diszkókban, partikon, mulatókban. Magyarországon nem tartozik az elterjedt drogok közé. Kis üvegekben, fiolákban árulják, különbözõ fantázianévvel ellátva. (Bad Red, Bronx, G.I., One, Rush, Hard Ware, Quick Silver, Rock Hard, Rave, Kix, TNT, XXX-rated). Különbség nem csak a csomagolásukban van. Hatóanyaguk is különbözõ, de mindegyik az alkyl-nitritek csoportjába tartozik: amyl-nitrit, propyl-nitrit, butyl-nitrit, izobutyl-nitrit. A cimke nélküli poppers, rossz minõségû, kétes eredetû nitritre utalhat. A hatásuk azonban azonos, gyorsítja a szívverést, de a vérnyomást csökkenti. Többnyire a nemi vágy serkentésére, fokozására használják, ellazítja és ingerli a végbélzáró simaizmokat (*1987-ben az USA-ban a homoszexuális férfiak 95%-a rendszeres nitrit-használatról számol be). Van aki csak a gyors, euforizáló, "ütõs" flash-e miatt használja. A folyadék gõzének belégzése után a hatása azonnal érezhetõ. Közvetlenül az üvegbõl, vagy átitatott zsebkendõbõl történik a belégzés. Használatának gyakori kísérõje a fejfájás, szédülés, eszméletvesztés, mivel a vérnyomást csökkenti. Az orr kisebesedését Ebrimycin gél-el szokták enyhíteni. *Nerukar LS, Biggar RJ, Goedert JJ et al. Antiviral antibodies sexual men: Correlation with their life-style and drug usage in the sera of homosexual men Med Virol 1987 Veszélyei * ájulás, eszméletvesztés, szívroham * nyálkahártya száradás, sebesedés * szaglószervek hanyatlása * szájon át történõ használata életveszéjes * amennyiben bõrre kerül, azonnal le kell mosni * fogyasztása, tartása törvénybe ütközik
elsö te milyen hamar akarsz megtanulni írni?
Milyen hamar akardz meghalni?
jaj, vagánykodni akarok csak próbálja már ki valaki helyettem :O szánalmas vagy
A kérdező hozzászólása: köszi a normális válaszokat! :)
Bajt nem okoz, de aki zavar, le szokta operáltatni.
Nekem a bal alsó lábszáramban van és a háziorvos azt mondta hogy kioperáltathatom ha akarom.Ha rosszindulatuvá válhatna ütéstõl vagy egyébtõl akkor szólt volna.
Ez egy jóindulatú daganat. Akkor kell vele valamit kezdeni, ha megsérül, vagy nagy a veszélye, hogy megsérülhet - mert akkor rosszindulatú lehet belõle.

Veszélyes lehet? Lehet belőle gond?

A párom szombat este megivott kb. 5 üveg sört, és vasárnap hajnalban szeretkeztünk! A h?m szerint vasárnap volt peteérésrem. Szeretnénk babát, de nem tudom, hogy ha most esetleg összejött, okozhat-e bármit a babának!? Erre várom a válaszokat! Nagyon!

Legjobb válasz: Nem lesz tõle semmi baja...maximum a spermái száma lehetett kevesebb,de még azt sem hizsem.Igaz hogy azt tanácsolják,hogy fogantatás elõtt se a férfi se a nõ ne dohányozzon és fogyasszon alkoholt legalább egy hónapig,de ezt legtöbben nem tartjuk be,sõõt,ahol csak besikerült baba van õk nem is készülnek a dologra,és a legtöbben valljuk meg fogyasztunk némi alkoholt,vagy éppen nem mindent úgy csinálunk,ah az orvosok/könyvek elõírják.Majd rájössz a várandósság késõbbi szakaszaiban.

Nem lesz tõle semmi baja...maximum a spermái száma lehetett kevesebb, de még azt sem hizsem.Igaz hogy azt tanácsolják, hogy fogantatás elõtt se a férfi se a nõ ne dohányozzon és fogyasszon alkoholt legalább egy hónapig, de ezt legtöbben nem tartjuk be, sõõt, ahol csak besikerült baba van õk nem is készülnek a dologra, és a legtöbben valljuk meg fogyasztunk némi alkoholt, vagy éppen nem mindent úgy csinálunk, ah az orvosok/könyvek elõírják.Majd rájössz a várandósság késõbbi szakaszaiban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válszt! Azt hiszem kicsit megnyugtattál, és remélem, hogy most összejött! :) Szoríts nekem! :)
Szia nem lessz semmi baj!!!Nálunk meg fordítva volt, én ittam a barátnõm születésnapján.Az UH szerint akkor volt a fogamzás azon a napon.A babának nincs semmi baja.Lehet hogy egy kis ivás csodát tett, mert nagyon nehezen jött össze a másik baba.üdv 34 hetes kismama

A tojás sárgája mennyire veszélyes a koleszterin szintünkre? Diéta alatt mennyit lehet enni belőle?

Legjobb válasz: Ha rendben van a koleszterin anyagcseréd, akkor sememennyire. A koleszterin alapvetõen fontos a testünknek, nem pici mennyiség kell belõle, de nem gond, ha nem viszel be sokat, mert létrehozza magának. Ha sokat viszel be, rosszabban szívódik fel, s ha még mindig van felesleg, kiválasztja és eltávozik a jól mûködõ testbõl. Nyilván emberfüggõ is, hogy mennyit vihetsz be (kinek mit jelent a diéta, kinek mennyi a tápanyagigénye), de napi néhánynak nem szabad gondot okoznia.

Ha rendben van a koleszterin anyagcseréd, akkor sememennyire. A koleszterin alapvetõen fontos a testünknek, nem pici mennyiség kell belõle, de nem gond, ha nem viszel be sokat, mert létrehozza magának. Ha sokat viszel be, rosszabban szívódik fel, s ha még mindig van felesleg, kiválasztja és eltávozik a jól mûködõ testbõl. Nyilván emberfüggõ is, hogy mennyit vihetsz be (kinek mit jelent a diéta, kinek mennyi a tápanyagigénye), de napi néhánynak nem szabad gondot okoznia.
Ma már a tudományos álláspont az, hogy a genetika és az elhízás jobban felelõsek a rossz koleszterinért, mint az étrend. Lehet enni a tojást!

A barátnőm és én sokat szeretkezünk, de gumival. Csak a végén mindig ki kell "szállnom" belőle, mert nem szeretné, hogy véletlenül is elszakadjon, mikor elmegyek. Ez mennyire veszélyes? Vagy nyugodtan el lehet menni benne közbe?

Legjobb válasz: mi kb 1 évet használtunk óvszert, volt, hogy naponta 2-3 szor is együtt voltunk. mindig masculant használtunk, patikába vettük. egy év alatt egyszer szakadt ki, igaz, akkor pont megvolt, így szerencsére nem lett baj belõle, de azért kicsit aggódtam..durex a legjobb, azt mondják

mi kb 1 évet használtunk óvszert, volt, hogy naponta 2-3 szor is együtt voltunk. mindig masculant használtunk, patikába vettük. egy év alatt egyszer szakadt ki, igaz, akkor pont megvolt, így szerencsére nem lett baj belõle, de azért kicsit aggódtam..durex a legjobb, azt mondják
Én vagyok a 2x szakadós. Mind2x durex szakadt és 2 fajtájú. Pont hogy a durexnél hallani a legtöbb szakadást.
Igazából szakadáskor már az elõváladéktól is teherbe eshet, de azért kisebb a valószínûsége, mintha az ondó folyna belé. Képzeld el, mit éltem át akkor, amikor 2 nap különbséggel szakadt el a gumi. Hiába vettem be a 72 órásat az 1. eset után. Annak ugye semmi hatása a következõ aktusokra, de másikat már nem vehettem be. Várnom kellett és a szerencsére bízni magam, hogy teherbe esek-e vagy sem...Megúsztam, de senkinek nem kívánom azt a rettegést... Na akkor azt kívántam, bárcsak legalább megszakítással csináltuk volna... Ha a bnõd nagyon parás, fogadd el ezt a kis kellemetlenséget, hogy meg kell szakítanod. Szerintem ez igazán nem nagy ár, ha nem akartok abortuszt vagy gyereket nevelni. A megszakítás mindig egy plusz védelem, ami csökkenti a kockázatot, de önmagában nagyon kevés, csak más módszer(ekk)el kombinálva ér vmit.
Nyugodtan hagyd bent neki, nem kell semmitõl tartanotok. Különben meg hogy élvezi, ha közben ilyeneken stresszel? Én fogamzásgátlót szedek és úgy élvez belém, egyszerûen valami csodálatos érzés. :)
ha rendesen felhelyezed, hogy ne legyen benne levego akkor 1 az ezerhez hogy kiszakad, a baratom is mindig belem elvez, nagyon jo... :D eddig szerencsere, meg egyszer sem szakadt ki!
Nyugodtan el lehet. Az én barátom mindig bennem megy el, ha gumit használunk, nincs ezzel semmi probléma. 1%, hogy terhes lesz a csaj, elméletileg, gyakorlatilag talán még kevesebb.
Szia! szerintem ha úgy használjátok, ahogy kell az óvszert, akkor egyértelmû, hogy elélvezhetsz a barátnõdben, hiszen ezt a célt szolgálja ez a védekezési mód. 7 éve védekezünk óvszerrel a barátommal és mindig durexet használunk. Egyetlen egyszer szakadt ki az évek folyamán, akkor is azért, mert kicsit elhúzódott a szeretkezés (jó pár órás volt) és kiszáradtam (de már erre is odafigyelünk:) ) 23/L
Sztem is simán elmehetsz benne nem olyan veszélyes ez ahogy a bnõd gondolja.
mi is gumival védekezünk és nem hagyom h elmennyen bennem a párom véletlenül sem akarok teherbe esni és félek attol az 1%-tol is gondolom a bnöd is ne eröltesd rá h elélvezhess benne nem kell neki az a rettegés hidd el
Ha jó minõségû gumit használtok még kevesebb az esélye. Masculin (v mi) egyik fajtájáról hallottam, hogy tbbször kiszakadt. :/ Lifestyle-DUrex. Kicsi esély. Mond el a bnõdnek, hogy nagyon kevés esély van rá :)
durex love kiszakadt:S:S de az akcios volt...lehet a szavideje közel volt h lejárjon, menstruácio után voltam, vettem be azért eseményutánit, voltam dokinál..és minden oké velem és azota is durex csak nem love hanem gyümölcsös v extra safe
Szia. Beszéld meg barátnõddel, hogy használjatok hüvelykúpot is a gumi mellett. Akkor nem kell kivenned belõle a kettõs védelem miatt. :) Talán így barátnõd is megnyugszik.
jajj istenem... nem attól szakad el h benne mész el... ugyanmár... magyarázd el neki h nem lesz terhes ha óvszerrel szeretkeztek és beléélvezel... szerintem k*csög dolog ezt az élvezetet elvenni egy pasitól... én soha... nemtom hány éves, de ha igy nem megy neki akkor szedjen fogamzásgátlót. én is azt szedek, és igy neki is jobb meg nekem is... mi nem egyszer szeretkeztünk óvszerrel, és durván is, és nem lettel terhes, nem szakadt, semmi... beszéld me vele, és aggy bele mindent:D ha jól csináljátok nem lesz baj:D sok sikert:D 16/L

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!