Találatok a következő kifejezésre: Veszélyes kiskutyákat a (10 db)

Veszélyes kiskutyákat "dögönyözni" a terhesség alatt?

A 17. hétben vagyok, de nem tudok ellenéllni a kisértésnek.

Legjobb válasz: Szerintem nem,csak moss kezet utána,meg ne hagyd,h arconnyaljanak.

Szerintem nem, csak moss kezet utána, meg ne hagyd, h arconnyaljanak.
Az ürülékétól is tartsd magad távol!!!
Egész terhességem alatt dögönyöztem, szeretgettem a kutyámat! (Mostmár a fiammal együtt szeretgetjük.) Ha a kutya tiszta és Te is betartod a megfelelõ higiéniai szabályokat, nincs miért aggódnod! Sõt, mivel a lelkednek nagyon jót tesz :) , így csak jó, hiszen, ami a mamának jó, az jó a babának is!

Nem veszélyes az Illatos Úti menhelyről kiskutyát (gondolom nincsenek beoltva ) hazahozni a már itthon lévő beoltott kutyánkhoz?

Ha a menhelyen egészségesnek is látszik a kutyus attól még lehet valami bels? betegsége nem ?

Legjobb válasz: Az Illatoson oltják a kutyákat, amint bekerülnek.

Az Illatoson oltják a kutyákat, amint bekerülnek.
Az illatos út nem menhely, hanem sintértelep. Tudom, sanyarú az ottani kutyák sorsa, de én inkább menhelyrõl hoznék, ott már ellenõrzik a kutyák állapotát, beoltják, "rendbe teszik" õket.
Hát én nem kockáztatnám meg. De te tudod. Én azért nem hoztam kutyát a nálunk lévõ menhelyrõl mert nincsenek beoltva. És féltem, hogy a meglévõ kutyánk valamit elkap a másiktól.
de ha be van oltva a kutyád, mitõl félsz? ezért kapta az oltást, hogy ne kapjon el semmi vackot.
Te tudod!Mindenesetre szerintem szép dolog sintérteleprõl hozni kiskutyát.De egy vizsgálat nem árt, mielõtt összekerül a másik kutyussal.
A kérdező hozzászólása: De bolhanyakörvet lehet venni az anyakutyusra?
Szoptató kutyára és a kiskutyákra: http://www.rhonevet.hu/index1.php?menu1_nyit=4&menu2_nyit=14 A legtöbb bolhanyakörvre rá is van írva, hogy vemhes és szoptató állatra ne tegyük. Én nem tenném a helyedben. Állatgyógyszertárban tudnának leginkább segíteni, de ha nincs a közelben, egyszerûen hívj fel egy állatorvost. Biztos nem fog lerázni, és tud ajánlani valamit.
Nem jó a nyakörv. Ahogy nõnek a kicsik, rágni fognak mindent. Nem hagyják ki az anyakutyát sem. Ha bolhamentesítettél, spotont kell rakni a mamára.


jáj :S vidd már el állatorvoshoz!!!!
Állatorvos nem él arra felé?
jézus máriám. még jobb.. hányszor ellett már a kutya? évente 2x?... a gyerekeidnek nem lesz semmi bajuk a kutyától, neki viszont tõletek annál inkább... valószínûleg nem megfelelõ tápot kap (olcsó táp/konzerv és/vagy maradék) és a szervezete már kimerült, nem volt képes a méhében ellátni a magzatokat sem... állatorvos, különben a kutya el is pusztulhat.
Egy: Minek elleted azt a szerencsétlen kutyát, ha nem is tudod hogyan kell? Kettõ: Ha komplikáció van, miért nem hívsz orvost? Íme egy felelõs állattartó... Szánalmas.
1. nem azért hordalak le, mert a gyerekeidet félted, hanem azért, mert a kutyádat NEM. 2. ahelyett, hogy belátnád, hogy rátapintottam a lényegre - a kutya már túl öreg az elléshez és a komplikációk miatt szüksége van az állatorvosi ellátásra, mert a kutya bûzölgõ teteme már annál inkább károd a gyerekeid egészségére is -, inkább elkezdesz pampogni, hogy majd még költesz is a kutya kajájára... 3. a helyes táplálás alatt nem feltétlenül az Acana meg ilyen-olyan prémium tápokat értek, de pl. szerintem elég alap lenne, hogy ilyenkor legalább fõtt marha/sertéslábszárat és tojást+ tojáshéjat kapjon az a szerencsétlen. ez így összesen nem kerül 100 forintba. ja és kedves egyik válaszoló, a régiek kajája nem volt telenyomva E100-300-ig minden mûanyaggal, tartósítószerrel, meg isten tudja mikkel még... igen nagy különbség.
hát az elletést én sem értem, de nyugi már, valószínûleg csak elsõ tüzelésbõl született alom. a kutyád fél vagy 1 év körüli lehet - vagy már túl idõs... igazam van? ilyenkor ez egy teljesen természetes reakció... nem hogy a kiskutyák, még az anyakutya sincs készen egy alom felnevelésére... se fertõzés, se semmi nem történt, viszont a kutyádat vidd el az állatorvoshoz, mert a méhük ilyenkor tropára szokott menni, amit ki kell operálni, mert belülrõl olyan, mint egy odakozmált rántotta.:( gratulálok, hogy ennyi szenvedést sikerült okozni a szukátoknak... a 2. válaszolónak üzenem: kétlem, hogy TENYÉSZTÕ lettél volna, nekem inkább szaporítónak tûnsz, ha ennyire nem vagy képben...
Honnan veszed hogy fertõzött???? Amúgy ha megette õket akkor annak a kutyának valami baja lehetett. Én tenyésztettem pulit és tacskót is. Egyszer a tacskómnak voltak halott kölyei 2 de nem ette meg õket csak tisztogatta...!!!!!!
Utolsó! És amíg évekig nem hozták be a drága kutyatápokat a sznobok kutyáinak, addig Józsi bácsi pulijának hogy születtek egészséges kölykei? Egyáltalán hogy maradtak életben a kutyák, ha csakis a legdrágább kutyatáp segítségével élik túl a születést???
A kérdező hozzászólása: állatkinzó??? alkoholista???? ezt nem hiszem el:( hozzáteszem h a kutyát tegnap látta állatorvos kapott antibiotikumot és borogatni kell az emlöit. az 100% h többet ide nem irok soha mert ritka itt a normális...
hát ne haragudj, de a stílusodból ez jön le. te voltál az, aki elõször nekiesett egy válaszolónak, hogy hogy képzeli, hogy így-úgy lehord téged stb... ha te felnõtt ember létedre így tudod lereagálni egy vélhetõen kamasz gyerek túlkapását - és nem normálisan jelezni neki, hogy a kölök nem a megfelelõ jelzõ egy gyerekre -, akkor ne csodálkozz, ha utána rólad sem alakul ki szebb kép.
Komolyan nem értek egyeseket.. Annyi volt a kérdés, hogy lesz-e baja a gyerekeknek attól, hogy a kutya megette a kölykeit? Erre eljutottunk az alkoholista állatkínzóig. Némelyeknek ez a kérdéscsoport arra jó, hogy idõnként kiöntsék magukból a sarat?
ááá hagyjuk, megint egy alkoholista idióta állatkínzó. sajnos mi nem tudunk ez ellen semmit sem tenni.:( lennél csak a szomszédom, már úgy feljelentettelek volna, hogy még a Gyeremekeidet* is elveszik tõled.
21:44 vagyok. Látom fáj az igazság. :-D Egyáltalán nem beszéltem alpári módon, és nem is fogok lesüllyedni a szintedre. Az meg hogy magad fölött érzed egy másik fajt, ( vagy éppen lenézed bár a te szintedrõl ez igen nehéz mert, a tyúknak több esze van mint neked ) valószínû azért van mert tudat alatt tudod te hogy mennyire sötét vagy..... A tényeken viszont nem változtat, mert a kölyköd is emlõs meg a kutya is.
Öröm olvasni a kifinomult stílusod, kedves anyuka.:) Én nem helyeztem a kutyát a gyerekeid fölé egy szóval sem, de hogy feljelentenélek állatkínzásért, ha nem viszed el azt a szerencsétlent legalább most az orvoshoz, az biztos. Az ilyen embereknek, mint te, nem szabadna kutyának a közelébe sem menni. Remélem, egyszer jól s.ggbe harap, megérdemelnéd.
Valószinû, hogy a kiskutyák meghaltak az anyában, ezért is indult meg az ellés. Hány napra ellet?? Õ attól, hogy megette a kiskutyákat nem lett fertõzött, mert valószinû, hogy az õ szervezetében van valami baktérium, ami az alom elhullásához vezetett. Vigyétek el õt orvoshoz, mert szüksége lesz antibiotikum kurára, és megnézni, nem marad-e benne még kiskutya, vagy placenta darab.
A kérdező hozzászólása: 21:44 és a többi !!!!!Mi az h kölykeid???? válogasd meg a szvad te roh**t di**nó milyen jogon ocsmárolsz te engem te mocsok!!!!!!hogy tudtok egy gyereket egy kutyával egy szintre tenni???Gratulálok!!!! sok idiota köcs***!!!!
Ha hallva születtek a kölykök, akkor az anyjuk nyilván csak a siketek ízét nem szereti, a hallókat viszont elõszeretettel fogyasztja! Ha a gyerekeid és a családod hall - beleértve Téged is -, vigyázz, lehet, hogy veszélyben vagytok!!! De semmi vész, a kúraszerû nyelvtanóra általában hatékony ellenszer!:)
, , egyértelmü h többet érnek mint egy kutya" És ha a kölykeid betegszenek meg akkor is ide fogsz írkálni? Már látom a kérdésed: Mit tegyek hogy ne kapjam el tõlük? Mert, hogy te többet érsz mint õk...... Nálunk a kutya a család TAGJA. Ha valami van vele, akkor nem ide írkálok hanem viszem a dokihoz. Hogy miért? Mert ugyan olyan értékû mint egy gyerek vagy egy felnõtt. Ugyanis neki is csak EGY élete van. Õ is emlõs én is emlõs, SÕT! te is EMLÕS vagy!!!!!
a gyerekeidet inkább a helyesírásodtól féltsd...
Nem kell félteni a gyerekeidet. Viszont a kutyának kell az orvos egy kivizsgálás erejéig.Ha fertõzés miatt pusztultak el benne a kölykök, az sem emberre ártalmas , csak a kutyára. Vidd el jól felszerelt rendelõbe és ott megvizsgálják a kutyát, sõt, lehet, ki tudják mutatni, mi okozta az elhullást.
A kérdező hozzászólása: nem kell lehordani azért mert féltem a gyerekeimet egyértelmü h többet érnek mint egy kutya .nem elett 2 szer egy évbe 6 éves és kétszer szült összesen meg most ... jah estleg lehet "kismama" tápot kelett volna kapnia.... nem hiszem el h sok ember többe néz egy kutyát mint egy gyereket!!!
A kérdező hozzászólása: nem elöször ellet soha semmi baj nem volt vele mint anya .és kölykökkel se most meg halottak voltak meszülte és meg is ette.onnan gondoltam h fertözött lehet mert én soha nem érezteh h mozognának a kutyák amikor simogattam vagy foglakoztam vele .a hasa se sokkal volt nagyobb azt hittük mindeddig h állterhes.kitudja miota voltak benne halottan a kölykök, ezért gondolom h fertözött lehet és nem szeretném h valami bajuk legyen a gyerekeimnek!
Azért írtam hogy kölyök, ( és ezzel még nem beszéltem csúnyán ) mert egy élõlényt semmire se tart a kérdezõ. Pedig akár hiszi akár nem, egy kutya is ugyanúgy érez, mint egy ember, ugyanúgy vannak fájdalmai, és ha nem látja el normálisan, meg hagyja elleni minden évben ki tudja hányszor, akkor igenis állatkínzó. És én az állatkínzókat magasról lenézem. Viszont a kérdezõ is ugyanezt fogja visszakapni az élettõl. A mamám mindig azt mondja : , , Isten nem ver bottal " kérdezõ ( dirrekt kisbetûvel ) neked csak annyit mondanék te szerencsétlen senki! : , , az ember végülis az, amivé cselekedetivel teszi magát "

Kiskutyára mennyire veszélyesek a hosszabbító kábelek?

Egy 8 hetes kiskutya, ha nem is rögtön ilyen picin, de pár héttel kés?bb ugye már rágcsál, mindent amit talál. Az elektromos és hosszabbítókábelek is veszélyben vannak? Illetve inkább a kiskutya t?lük. Szóval mennyire szoktak kábelt rágcsálni, illetve milyen korban van inkább "rágcsáló rohamuk"? Hogy védjem meg ?t a veszélyes rágcsálnivalóktól? Még nincs nálam, de már el?re kutyabiztossá szeretném tenni a lakást.

Legjobb válasz: Nem párhéttel késõbb... Az unokatestvéremék Beagleja (8hetes volt szintén)már az elsõ éjszaka szétcsócsálta a hosszabbítót. Szerencsére ki volt húzva... VIGYÁZZ! rejtsd el õket, nálunk még a konnektorok is védve vannak..

Nem párhéttel késõbb... Az unokatestvéremék Beagleja (8hetes volt szintén)már az elsõ éjszaka szétcsócsálta a hosszabbítót. Szerencsére ki volt húzva... VIGYÁZZ! rejtsd el õket, nálunk még a konnektorok is védve vannak..
az én kiskutyám rendszeresen kettérágta a telefon kábelt, egyszerûen máshol nem lehetett elvezetni, mindig kitúrta a szõnyeg, lábtörlõ alól.. mindig megijedtem, de végül sosem lett semmi baja. a vastagabb kábeleket nem bántotta.
az én kutyám már másfél éves de még mindig rágcsál vigyázatok a kábelekkel általában az jó megoldás ha szõnyeg alatt vezetitek el vagy felszerelitek a falra
A kérdező hozzászólása: Hûha... akkor ez nem játék. Az mennyire lenne megoldás, ha olyan parkettaszegélyt vennék amiben el lehet bújtatni a kábeleket? Mert sajnos nagyon sok a hosszabbító. Láttam mûanyag kábeldobozokat is, amibe bele lehet rejteni mindenféle töltõt, ezt-azt. Ugye azt már nem tudnák kikezdeni? Mennyire tûnik ez megoldásnak? Lány kiskutya lesz, úgyhogy remélem nem pisil fel a konnektorig:) )
Addig nem veszélyes, amíg nem a kiskutyán keresztül folyik az áram... Amúgy úgy lehet kutyabiztossá tenni, ha felszereltetsz egy Fi-relét. Akkor ha mégis a kutyán át kezdene folyni az áram, a Fi-relé lekapcsol és a kutya életben marad.
Mi 11 hetesen hoztuk el a rotinkat és mivel január volt a garázsban volt(tavasztól került ki a kertbe) de egybõl elintézte a zászlóinkat, meg az összes bicikli bovdenjeit megcsócsálta. Sosem volt elõtte hosszabbító kábel, pedig apa ezermester és mindenfelé kisgépek és hosszabbítók vannak kint bent egyaránt.
CSivijeim vannak nálunk egy éves korig nem lehetett felügyelet nélkül a kábelek közelében sem hagyni! A párom telefon és laptop töltõjét kihúzott állapotban is szétrágta. Plusz a kan kutyám amikor kezdett ivarérett lenni lepisilte/megjelölte az elosztót ezzel kiverte a biztosítékot. Hajnal.ban arra ébredtünk, hogy hideg van mert árammal fûtünk :)
Na akkor úgy látszik nekünk szerencsénk volt, hogy megúsztuk a rágcsálást... Szóval rejtsd el õket, se a rágcsálás, se a belepisilés nem hangzik jól...
Szia! Nálunk is volt pici kutyus, nem érdekelték a kábelek, inkább olyan dolgokat rágcsált, amiknek szaga volt (cipõket, ruháinkat szerette). Persze nem árt az óvatosság... ha épp egyedül van a kutyus, azért próbáld ezektõl a dolgoktól távol tartani, mert ha nem rágcsálja, akkor is tehet vele olyat, amit nem kéne (a miénk pl. volt, hogy lepisilte a konnektort, szerencsére észrevettük)
ne kockáztass és rejtsed el a kábeleket ezek az imádnivaló kis hülyék mindig a legveszélyesebb dolgokkal akarnak játszani

Ha férges a kiskutya az emberre veszélyes?

Legjobb válasz: Elkaphatod tõle, igen, ezért féreghajtjuk rendszeresen a kutyákat, különösen a kölyköket.

Elkaphatod tõle, igen, ezért féreghajtjuk rendszeresen a kutyákat, különösen a kölyköket.
Már hogy ne lenne veszélyes? Ilyen baromságokat nem kell terjeszteni. Nem csak egy féle "féreg" létezik, számtalan verziója van, ami halálos.
nem. de vegyél féreghajtó tablettát. :)
"Elkaphatod" tõle a férget, de ez emberre nem veszélyes. Régen szándékosan is férgesítették magukat a nõk, "fogyasztószerként". Amit megettek, nem a szervezetük, hanem a benne élõsködõ férgek dolgozták fel. Ha állandóan viszket az ánuszod, akkor jó eséllyel elkaptad tõle.
ma 18:46 Kevered a cérnagilisztát a kutya orsóférgével .
A kutyában is többféle féreg telepedhet meg, kérdezd csak meg a féreghajtót gyártó cégeket, ódákat tudnak zengeni a kis dögökrõl meg az isten tudja hányféle fajukról.

Ha egy kiskutya férges de már be van oltva, milyen tünetei vannak a féregtelenítésnek, honnan tudjuk hogy elmúlt-e már, emberekre veszélyes így is?

Ma kaptam egy kiskutyát, a volt gazdái biztosítottak arról hogy minden oltást megkapott. Én meg boldogan hazasétáltam vele. Folyton nyüszített azt hittük honvágya van, még csak hét hetes. De anya észre vette férgeket szart. De ha megkapta már a féregtelenít? bigyót akkor ez a gyógyulás jele? Veszélyes lehet ránk, elkaphatjuk?

Legjobb válasz: Kaptál-e oltási könyvet vele? Ha valóban beoltották, kell legyen könyv. Ha nincs, irány a doki és mondd el neki a történetet.

Kaptál-e oltási könyvet vele? Ha valóban beoltották, kell legyen könyv. Ha nincs, irány a doki és mondd el neki a történetet.
Tuti nem kapott meg midnen oltást.A féreghajtást 2 hét múlva ismételni kell majd megint 2 hét múlva és így tovább.holnap vidd álaltorvoshoz õ mindent elmond amit tudnod kell :)
Féregtelenítõ után tuti kijön belõle egy csomó féreg, akkor kapjon is utána még egy féregtelenítõt, és akkor rendben lesz. Nem, nem veszélyes elvileg, de azért kerüld a kutya végbélnyílását..
7hetesen biztos, hogy nem kapott meg minden oltást... oltási könyvben nézd meg, hányszor volt féregtelenítve... vigyétek el állatorvoshoz, adjon neki féregtelenítõt, elég súlyosan fertõzött lehet, ha sírt szegényke... nektek pedig gyakori kézmosás, és ne engedd, hogy szájjon nyaljon... http://www.palavet.hu/kutya-fergesseg-fereghajtas/ http://www.palavet.hu/kolyokutya-gazdik-figyelmebe/
Igen az emberekre is átterjedhet a férgesség. Az, hogy a kutyákon féreghajtást kell végezni, azzal magunkat is óvjuk. Azért mondják, hogy negyed vagy félévente kell megismételni. Ha már mi is megfertõzõdtünk akkor a körzeti orvos felír nekünk is féreghajtó tablettát. Ha a kutya megkapta a féregtelenítõ "bigyót" akkor, rendbe fog jönni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget, oltási könyv az nincs, és õ az elsõ kutyánk, és biztos hogy meglátogatjuk az állatorvost
Legyen örömötök benne sok-sok évig!
ha nincs oltási könyv, akkor a kutyus egy oltást sem kapott :S

Náthás vagyok. A kiskutyám is elkaphat valamit, ha egymás közelében vagyunk egész nap? Vagy a kutyákra nem veszélyes az "emberi" betegség?

Legjobb válasz: Kutya embertõl nem kaphat el betegséget. Csak fordítva, de ez is csak egyes esetekben igaz. Pl: veszettség, Lime kór, bolha, férgesség. Ne aggódj, a kutyád nem kapja el tõled a náthát.

Kutya embertõl nem kaphat el betegséget. Csak fordítva, de ez is csak egyes esetekben igaz. Pl: veszettség, Lime kór, bolha, férgesség. Ne aggódj, a kutyád nem kapja el tõled a náthát.

Kiskutyámnak fertőzés van a hátán, mennyire lehet veszélyes a babára?

úgy t?nik,gombás fert?zés.nem nagyon simogatja a kisfiam-de labdát szokott neki dobni.más is volt már hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Ez igazából a Te felelõsséged...én nem engedném h amíg nem jön helyre akár a labdáját is megfogja.DE Te tudod.

Ez igazából a Te felelõsséged...én nem engedném h amíg nem jön helyre akár a labdáját is megfogja.DE Te tudod.
Elkaphatjátok ti is, baba is. Nálunk volt ilyen eset, állatorvos azt mondta ne nagyon simogassuk, engedjük a dolgaink közelébe ha nem akarjuk elkapni. Persze nem egy súlyos fertõzés, de azért még vigyázz nagyon, fõleg a babádra.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen

A kiskutyám veszélyes a terhességemre?

Együtt lakunk egy kis lakásban, úgyhogy mindenhol ott van, ráadásul kis hebrencs, ugrál, megnyalogat. Kérdésem, hogy hordoz-e ? valami baktériumot vagy hasonlót? Vagy mit szoktak ilyenkor tenni?

Legjobb válasz: Szia, Ne aggódj, nekem 3 vizslám van. A terhességem alatt is ugyanúgy ölelgettük egymást, mint azelõtt. Semmi bajod nem lesz a kutyustól, és a babának sem. Nálunk sincs semmi gond. Egy 13 hetes kicsilány anyukája. Kellemes babvárást kívánok.

Szia, Ne aggódj, nekem 3 vizslám van. A terhességem alatt is ugyanúgy ölelgettük egymást, mint azelõtt. Semmi bajod nem lesz a kutyustól, és a babának sem. Nálunk sincs semmi gond. Egy 13 hetes kicsilány anyukája. Kellemes babvárást kívánok.
A kutyáknál általában nincs olyan veszélyforrás mint a macskáknál, de azért vigyázz arra, hogy ne kapjon el semmilyen fertõzést, betegséget. Amit mindenképp jó ha megteszel, hogy mindig moss kezet utána, ha megsimogatod, vagy megnyalja a kezed, nehogy mégis a szervezetdbe jutass valamit, amit nem szeretnél. Nekem deguim voltak, akik alapból nem lettek volna veszélyesek, de mivel szokásuk kifelé pisilni a ketrecbõl, és semmi se volt védve (pláne ha a mókuskerék tekerése közben követték el), így muszáj volt eladnom õket, mert így már fertõzhetett a vizeletük.
Ha kezet mosol kutyázás után, nem lesz semmi bajod tõle! Nekünk is van kutyus és mellette lett 2 gyerkõc.
Én is ölelgettem a kutyámat a terhességem alatt és azóta is. Ma már a fiam is ölelgeti. Most különösen figyelj a kutya tisztaságára, kapja meg idõben az aktuális oltásokat, 3 havonta szigorúan féregtelenítõ tabletta és nem lesz emmi gond! Mutasd be neki a babát, amikor hazaviszed, engedd, hogy megszagolja (de ne nyalja meg!) és magyarázd el neki, hogy mostantól rá nagyon kell vigyáznia! Érteni fogja. Gratula a babához és sok-sok örömöt kívánok Nektek a kutyussal együtt!
Talán amire figyelj, h ne legyen férges, mert ha elkapod, akkor egy csomó hasznos anyagot elzabálnak a férgek a baba elõl.De egyébként nem lehet más bajod tõle.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!