Találatok a következő kifejezésre: Veszélyes a terhesség alatt (30 db)

A streptococcus tényleg olyan nagyon veszélyes a terhesség alatt? Tapasztalat? Nagyon aggódom!

17 hetes vagyok, és a dokim most mondta, hogy bennem van ez a fert?zés, és hogy kezdjem el az antibiot, amit felír. Így nem lesz semmi baja a babámnak?? Nagyon, nagyon aggódom!

Legjobb válasz: 17 hetesen még felesleges kezelni. Nagyon nehezen lehet kiirtani és 2 hét alatt akkor is visszajön. Nekem mindkét terhességem alatt volt, csak a szüléskor kaptam antibiotikumot, teljesen egészséges lányaim születtek. Remélem nálatok is minden rendben lesz.

17 hetesen még felesleges kezelni. Nagyon nehezen lehet kiirtani és 2 hét alatt akkor is visszajön. Nekem mindkét terhességem alatt volt, csak a szüléskor kaptam antibiotikumot, teljesen egészséges lányaim születtek. Remélem nálatok is minden rendben lesz.
Én azt vettem ki a sok ezer írásból, hogyha zárva van/marad a méhszáj, akkor nagy baj nem lehet, mert nem ér el a babához a fertõzés. Gáz akkor van, ha kinyílik. Vetélést, koraszülést okozhat ilyenkor. Ha zárt a méhszáj, akkor ne félj, szülés alatt kapsz antibiotikumot és a baba is kap-nálunk így volt. Nálam terhesség alatt is kezelték, mert volt tünete - folyás- akkor kezelni kell.
normális orvos nem ad rá antibiotikumot, csak szüléskor, azaz vajúdáskor 2 infúzióban! Ha lement a 2 infúzió, akkor a méhlepényen keresztül megkapja a baba is és így meggyógyul Õ is. És igen, nagyon veszélyes fertõzés, veszélyes a babádra is, de szerintem kérdd ki másik orvos véleményét is... 36. héten szoktak szûrni erre és semmiféleképpen nem antibiotikumozzák a magzatot!
Hát pedig én kaptam Dalacin hüvelykrémet, Klion 100-ast. Szerencsére semmi baj nem lett. Kisfiam már 20 hónapos
Én is kaptam kliont meg már nem tudom mit, szülés után pedig antibiotikumos infúziót.Próbálj megnyugodni, sok nõbe és férfiba is benne van a strepto..igaz több fajtája van nem tudom neked melyik van.

Van két kiscicánk, mennyire lehet veszélyes a terhességem alatt, mire kell ügyelnem?

Legjobb válasz: Szia, gondolom akkor tudsz róla, hogy fognak rajtad toxoplazma szûrést végezni, hogy átestél-e már a fertõzésen. Remélhetõleg igen, mert akkor nem lehet nagy a baj, ha odafigyelsz a szokásos higiéniás szabályokra. (ezen amúgy általában már kisgyerekkorban sokan átesnek) Sok függ attól is, hogy lakásban tartott cicákról van-e szó, vagy ki-be járósak. Lehetõleg az almot ne te takarítsd és legyen mindig tisztán, heti 1x nem árt hipós vízzel átmosni és friss almot tölteni. Mi lecseréltük a cicánk wc-jét fedett wc-re, hamar megszokta. Mondta az orvosom, hogy ne csókolgassam a macskát ha nem muszáj, az elején sikerült betartani pár hétig, aztán ugyanúgy velem aludt mint régen. Tisztán van tartva, más cicákkal nem érintkezik, úgyhogy nem volt mitõl tartanom. Biztos, hogy érzi, hogy valami változni fog, mert mostanában már magától vonul ki a hálószobából, talált magának egy új helyet.

Szia, gondolom akkor tudsz róla, hogy fognak rajtad toxoplazma szûrést végezni, hogy átestél-e már a fertõzésen. Remélhetõleg igen, mert akkor nem lehet nagy a baj, ha odafigyelsz a szokásos higiéniás szabályokra. (ezen amúgy általában már kisgyerekkorban sokan átesnek) Sok függ attól is, hogy lakásban tartott cicákról van-e szó, vagy ki-be járósak. Lehetõleg az almot ne te takarítsd és legyen mindig tisztán, heti 1x nem árt hipós vízzel átmosni és friss almot tölteni. Mi lecseréltük a cicánk wc-jét fedett wc-re, hamar megszokta. Mondta az orvosom, hogy ne csókolgassam a macskát ha nem muszáj, az elején sikerült betartani pár hétig, aztán ugyanúgy velem aludt mint régen. Tisztán van tartva, más cicákkal nem érintkezik, úgyhogy nem volt mitõl tartanom. Biztos, hogy érzi, hogy valami változni fog, mert mostanában már magától vonul ki a hálószobából, talált magának egy új helyet.
A kérdező hozzászólása: Értem naon szépen köszönöm!:D
Egy egyszerû vérvétel az egész.
A kérdező hozzászólása: És ezen a vizsgálaton micsinálnak? Szal megszurnak vagy mi?
De nyugodtan megeheted!:) Csak ne kóstolgasd a nyers húst, pl. hogy mennyire fûszeres, stb. Amúgy nekem állatorvos mondta, hogy tényleg veszélyesebb toxoplazma ügyben a nyers hús és pl a piacon vásárolt nem jól megmosott gyümölcs, zöldség, mint a saját cicánk. ( bár utólag kiderült, hogy én már rég átestem rajta) Szerintem kérd mielõbb ezt a vizsgálatot és ha pozitív, akkor legalább nyugodtabban leszel Te is és a cica is!:)
A kérdező hozzászólása: Pont most ettünk pár napja milánóit, sõt most is voltam a lidl-ben és vettem darálthust... Mi van akk ne is egyek???
Nekem az állatorvos mondta, hogy nagyobb eséllyel jut be a szervezetbe a toxoplazma pl. fasírttól (darált sertéshús) mint cicák által.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ja igen a macskák velünk alszanak:S
Szia. Kinti cicáknál a toxoplazmára kell figyelni, ahogy az elsõ válaszoló is írta. Kérd a vizsgálatot, ha még nem volt (nálunk kötelezõ volt )és ha pozitív akkor megnyugodhatsz, átestél rajta, többször nem fertõzõdhetsz meg vele. Nekem negatív volt, de az én cicám benti így nem aggódtam. Ahogy az elsõ válaszoló én is ugyan úgy együtt aludtam a cicámmal, a szülés elõtti utolsó hetekben zártam ki a nagyszobából, ahova a baba érkezett. És igen, mindig alaposan moss kezet cicázás után. Egyébként biztos olvastál már róla, hogy a toxoplazmát ezer más módon is elkaphatod nyers hús, mosatlan zöldség...stb ezekkel is vigyázz.
A kérdező hozzászólása: Igen kertes házban lakunk és ki be járnak az utcára más cicákhoz...!
én nem engedném hogy velem aludjon. mikor majd ott lesz az ujszülött, akkor nem akarnám macska szõrõs ágyba rakni éjjel.

Tényleg veszélyes az ajakherpesz a terhesség alatt? Olvastam, hogy vetélést is okozhat. Nekem elég gyakran elő szokott jönni a terhesség előtt, és sajnos most is van. Akinek volt ajakherpesze terhesség alatt, lett valami gond belőle?

Legjobb válasz: Mindenféle virusfertõzés veszélyes a terhesség alatt. Az, hogy most megjelent a herpesz az ajkadon, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy most fertõzõdtél meg, álltalában a herpesz fertõzést már nagyon korán megkapjuk, és ha megfertõzõdsz, a virus örökre jelen lesz a szervezetedben, viszont csak akkor aktiválódik, ha valami folytán legyengül a szervezet. Ha a terhesség korai szakaszában vagy, akkor lehetséges, hogy a szervezetben végbemenõ változások indukálták a megjelenését, de lehet egy megfázás, kisebb láz, vagy bármi. Egészséges táplálkozás, vitaminok, friss levegõ, mozgás az, ami nem engedi a szervezet immunrendszerét legyengülni, igy nem tud elhatalmasodni a virus, de hiszem, hogy ezekre a dolgokra mindenképpen odafigyelsz eleve a terhesség okán.

Mindenféle virusfertõzés veszélyes a terhesség alatt. Az, hogy most megjelent a herpesz az ajkadon, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy most fertõzõdtél meg, álltalában a herpesz fertõzést már nagyon korán megkapjuk, és ha megfertõzõdsz, a virus örökre jelen lesz a szervezetedben, viszont csak akkor aktiválódik, ha valami folytán legyengül a szervezet. Ha a terhesség korai szakaszában vagy, akkor lehetséges, hogy a szervezetben végbemenõ változások indukálták a megjelenését, de lehet egy megfázás, kisebb láz, vagy bármi. Egészséges táplálkozás, vitaminok, friss levegõ, mozgás az, ami nem engedi a szervezet immunrendszerét legyengülni, igy nem tud elhatalmasodni a virus, de hiszem, hogy ezekre a dolgokra mindenképpen odafigyelsz eleve a terhesség okán.
Nekem is volt kb 3 hónapos lehettem sose volt még olyan nagy mint akkor.Azóta megszületett a fiam hál Istennek semmi baja.A védõnõ azt mondta akkor ha a higéniát betartom nem lehet semmi gond.Kenegesd egy kis alkohollal az sokkal hamarabb gyógyítja és fertõtleníti.utána mossál jól kezet és ne tapogasd!Boldog babázást kívánok.
Zovirax-al kend be, akkor hamar elmúlik. Gíógyszertárban lehet kapni.
Nekem is volt egy ismerõsõm, õ is alkohollal kente, gondolom az fertõtlenít is és szárít is.
Nekem havonta kijön. :( Épp hogy elmúlik é aztán megint. Szinte az elejétõl. Az elõzõ terhességemnél is ez volt. A doki szerint nincs baj vele. 32 hetes km
Nekem a terhesseg elejen volt, de legalabb 4 dudor is az ajkamon. Zoviraxot nem ajanlottak, hanem egy masikat helyette, de most nem emlekszem a nevere. A gyogyszertarban eleve ugy kertem a kenocsot, hogy ami terhes kismamaknak is jo. Egyebkent azota sem jott ki, pedig nekem is suron szokott lenni. Most 29 hetesek vagyunk es eddig semmi gaz. Boldog babavarast mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: 24 hetes vagyok.


Lehet-e sportolni a terhesség alatt, és a futás nem-e veszélyes?

Legjobb válasz: Én végig sportoltam mind a 2 terhességem alatt,de a futást azt nem ajánlanám és semmi olyan sportot ami rázkódással és hirtelen mozdulatokból áll.A testmozgás mindenképpen jót tesz,de nem õrült edzés formájában!

Én végig sportoltam mind a 2 terhességem alatt, de a futást azt nem ajánlanám és semmi olyan sportot ami rázkódással és hirtelen mozdulatokból áll.A testmozgás mindenképpen jót tesz, de nem õrült edzés formájában!
Futni nem ajánlott, meg semmi, ami ugrálással, rázkódással jár. Ajánlom az úszást, a biciklit, a terhestornát. Ezek mind jót tesznek.
12 hetesen kezdtem el a terhes tornát, a gyógytornász aki tartja azt mondta, hogy az elsõ 3 hónapban lehet akármit sportolni, fõleg ha azelõtt sportoltál már, csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen veszélyes, pld. a csapatjátékok már nem ajánlottak. A 4-ik hónaptól már terhestornát ajánlanak.

Veszélyes kiskutyákat "dögönyözni" a terhesség alatt?

A 17. hétben vagyok, de nem tudok ellenéllni a kisértésnek.

Legjobb válasz: Szerintem nem,csak moss kezet utána,meg ne hagyd,h arconnyaljanak.

Szerintem nem, csak moss kezet utána, meg ne hagyd, h arconnyaljanak.
Az ürülékétól is tartsd magad távol!!!
Egész terhességem alatt dögönyöztem, szeretgettem a kutyámat! (Mostmár a fiammal együtt szeretgetjük.) Ha a kutya tiszta és Te is betartod a megfelelõ higiéniai szabályokat, nincs miért aggódnod! Sõt, mivel a lelkednek nagyon jót tesz :) , így csak jó, hiszen, ami a mamának jó, az jó a babának is!

S. O. S Veszélyes a tüdőgyulladás a terhesség alatt, árthat a babámnak?

28 hetes vagyok az orvosomhoz csak szerdán tudok menni....félek h valami baj történhet vele, úgy érzem mintha kisebb lenne a pocakom az elmúlt 3 napban és nagyon keveset érzem mozogni.

Legjobb válasz: Akkor menj máshoz! Én biztos, hogy nem kockáztatnék, megnézetném a picit.

Akkor menj máshoz! Én biztos, hogy nem kockáztatnék, megnézetném a picit.
A láz az, ami veszélyes ilyenkor, azt mindenképp csillapítani kell. A pocakodat lehet, hogy az étvágy hiánya miatt érzed kisebbnek, össze azért biztosan nem ment. De értelmeset nyilván csak a dokid tud mondani, ill. védõnõ is tud tanácsot adni, hogy addig hogyan kezeld Magad, plusz tud nézni szívhangot is, ha ez aggaszt.
Burok megvédi a babát a betegségektõl, õ csak kellemetlenséget érez. Nézesd meg magad és a babát, vagy védõnõdet és (másik) orvososat keresd fel.
Szia! Ahogyan írták a LÁZ ami ilyenkor veszélyes lehet, amint tudsz keress fel egy orvost, saját szakállra szerintem most ne vegyél be semmit maximum ha felszökik a Hõd: 38 C fölé akkor azonnal lázcsillapítót!
Barátnõmnek volt tüdõgyulladása terhesen (20, hét környékén) Õ szedett antibiotikumot is. Ami veszélyes lehet, hogyha nem kezelik a betegségedet azzal és a lázzal többet lehet ártani, mint a gyógyszerekkel. De szerintem saját megnyugtatásod végett keress fel egy dokit aki megnézi a babád.

Bárányhimlő a terhesség alatt veszélyes?

még csak 6 hetes vagyok, de bárányhiml?s a lányom, én voltam kicsinek bárányhiml?s, most mi lesz? Árt a babának?

Legjobb válasz: Ha te már átestél rajta, akkor semmi pánik, mert amíg a baba benned van addig védve van ettõl a betegségtõl. A rózsahimlõnél már más a helyzet, mert azt többször elkaphatod.

Ha te már átestél rajta, akkor semmi pánik, mert amíg a baba benned van addig védve van ettõl a betegségtõl. A rózsahimlõnél már más a helyzet, mert azt többször elkaphatod.
Ha nem voltál még bárányhimlõs, akkor igen, egyébként kicsi az esély rá :)
Ne aggódj, ha te már voltál bárányhimlõs akkor nem kell félned! Én tavaly tettem fel itt egy kérdést, akkor voltam 12hetes terhes, és a kislányom elkapta a b.himlõt. Majd rá pár napra a fiam is elkapta a tesótól. Nagyon féltem, de nem lett baj. Nyugi!
A bárányhimlõ általában nem okoz gondot, akkor sem, ha elkapja egy kismama. A rózsahimlõ a veszélyes!
Ha a kismama életében elõszõr bárányhimlõs, akkor bizony a babánál ez súlyos fejlõdési rendellenességet okoz. Hegesedés miatt összenõtt ujjak, vagy végtagok, de! ha már volt bárányhimlõs, akkor ott az ellenanyag is, így már nem veszélyes.

Rh pozitív anya vagyok és a véremben ellenanyagot találtak. Szerintetek mennyire veszélyes ez a babára nézve? Az 1. gyermekem RH negatív, de akkor a terhességem alatt nem volt szó összeférhetetlenségről.

Legjobb válasz: Csak az Rh-negatív kismamáknak van aggodalomra okuk - ha az apa Rh-pozitív (ez a gyakoribb), nagy az esélye, hogy a magzat is Rh-pozitív lesz. Ha egy Rh-negatív nõ Rh-pozitív babával terhes, az elsõ terhességnél még semmi nem történik. De a második babánál már gondok lehetnek, a harmadiknál még több.

Csak az Rh-negatív kismamáknak van aggodalomra okuk - ha az apa Rh-pozitív (ez a gyakoribb), nagy az esélye, hogy a magzat is Rh-pozitív lesz. Ha egy Rh-negatív nõ Rh-pozitív babával terhes, az elsõ terhességnél még semmi nem történik. De a második babánál már gondok lehetnek, a harmadiknál még több.
RH pozitív anyának nem lehetséges RH összeférhetetlensége, ne aggódj. Csakis RH - anya második vagy többedik RH+ magzatának lehet baja de ma már annak se hála az antiD-nek.

Miért veszélyes a láz a terhesség alatt? Kisfiam a suliban elkapott valamit és köhög és lázas, én pedig kismama vagyok és félek nehogy belázasodjak én is.

A véd?n? mondta tanácsadáson hogy vigyázni kell a lázzal.A 9. hétben vagyok.Mit lehet szedni rá ha esetleg mégis lázas leszek?

Legjobb válasz: a nagyon magas testhõmérséklet megzavarhatja a magzat fejlõdését. Mintha betennéd a sütõbe.

a nagyon magas testhõmérséklet megzavarhatja a magzat fejlõdését. Mintha betennéd a sütõbe.
bocs a morbid utalásért, de valójában tényleg így van. Nem tesz jót neki a 37 fok fölötti hõmérséklet.
Két ok miatt lehet veszélyes, de csak a 38 fok vagy afölötti láz adhat okot az aggodalomra. Okozhat vetélést, illetve a láz mögött állhat valamilyen vírus stb ami fejlõdési rendellenességet okozhat a magzatnál. A gyógyszerek ügyében én azt mondom, hogy terhesen még olyan betegséggel is orvoshoz kell fordulni amikor nem terhesen esetleg nem tenné ezt az ember.
illetve, pl hévízen, és külömbözõ termálvízeknél is ki szokták írni, hogy terhes anyáknak nem ajánlott fürdeni ! Pont emiatt ! Szauna úgyszintén.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!!Remélem nem lázasodok be......!!!
Algophirint, Rubophent vehetsz be. Ha baj van, reggel menj orvoshoz, de õ sem írhat fel semmit. Azért ne pánikolj be, ha történik valami, én elkaptam egy vírust terhesen: hányás, hasmenés, láz. Szerencsére semmi baja nem lett a babának. Biztos sokszor lesz még beteg a kisfiad a terhesség alatt. Nem hiszem, hogy sok olyan terhes nõ van, aki 9 hónapig semmit bem szedett össze. Boldog babavárást kívánok! 19 hetes kismama

Mennyire veszélyes az első trimeszterben a házasélet, ha volt már 2 vetélésem? Van egy 9 éves kislányom, de vele egyedül voltam a terhességem alatt, akkor ez a probléma nem vetődött fel.

Legjobb válasz: Ez sajnos egyedi probléma, az orvos megtilthatja, és talán amig nem lát orvos kibírjátok. A másik oldalról nézve pedig van aki csak a 10. hét után jön rá hogy terhes és gondolod nem csinál semmit? Ez rád van bízva hogy érzed,de inkább kérdezd meg a dokidat!!!A párodnak meg Türelem!!

Ez sajnos egyedi probléma, az orvos megtilthatja, és talán amig nem lát orvos kibírjátok. A másik oldalról nézve pedig van aki csak a 10. hét után jön rá hogy terhes és gondolod nem csinál semmit? Ez rád van bízva hogy érzed, de inkább kérdezd meg a dokidat!!!A párodnak meg Türelem!!
És még: Szokták mondani, hogy csak a behatolás a veszélyes, többi fantázia kérdése.Az orgazmus hatására bekeményedhet a méh , azért jobb ha te azt a részét kihagyod a doki véleménye elõtt.Szia
Véleményem szerint -és szerintem, ha orvost is megkérdezel- 2 vetélés után már veszélyeztetett terhesnek számítasz és ilyenkor nem szokták javasolni a szexuális életet az egész terhesség alatt. Azért mindenképpen beszéld meg az orvosoddal, lehet, hogy a nagyon finom szerelmeskedõs együttlétektõl nem tilt el, csak hát kérdés, hogy megéri-e kockáztatni? Persze kérdés, hogy tudod-e, hogy mitõl volt az elõzõ 2 vetélésed. Én nem valószínû, hogy kockáztatnék a helyedben, de majd az orvosod megmondja, hogy mitõl vagy eltiltva.
Én sem kockáztatnék, és nem is kockáztattam. Én is vetélés után vagyok, és nem is engedték hogy legyen sex, bár én ezzel a babával is elkezdtem vérezni. A 30.ik héttõl mertünk egy picit és óvatosan. A doki azt mondta mikor 16 hetesen megkérdeztem lehet e hogy hát.... nagyon óvatosan. Szóval.. szerintem most semmiképp ne!!! Gondolom nem szeretnéd átélni újra a vetélést. Mert ezek szerint csak van rá "hajlamod"... vagy nem tom mitõl lehetnek ezek a dolgok. Próbáld most kihagyni. Ki lehet bírni! De ha anno épp nem volt párod akkor is bírtad valahogy nem? Most is kell sajna kompromisszumokat kötni. Sok sikert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!