Találatok a következő kifejezésre: Veszélyes a nézve a (69 db)

5 hetes terhesen veszélyes a szex a babára nézve?

utrogestan hüvelytablettát is használok,lehet, hogy semlegesítené a hatását?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a dokim, hogy az elsõ három hónapban mondjunk le a szexrõl, de utána már lehet, a 9. hónapban pedig ismét álljunk le, nehogy elõbb beinduljon a szülés, mint kellene. 6Hkm

Nekem azt mondta a dokim, hogy az elsõ három hónapban mondjunk le a szexrõl, de utána már lehet, a 9. hónapban pedig ismét álljunk le, nehogy elõbb beinduljon a szülés, mint kellene. 6Hkm
A kérdező hozzászólása: Az frankó!Engem nem is zavar különösebben, mindent a babáért, na de a férfiak?Bennük még a terhesség ténye is sokkal késõbb tudatosul szerintem, nem ám hogy szexrõl lemondani.Pedig ez van!
Nekem ugyanez van, nálunk is probléma apának.
Elsõ vagyok: Nah, látnád a férjem... Annyira komolyan vette ezt az egészet, hogy még megölelni sem mert kissé erõsebben, mert félt, hogy megnyomja a hasam :D Ettõl függetlenül már nagyon várta, hogy végre szexelhessünk, és örül neki, hogy most már lehet a 9. hónapig :)
Mi a 8. héten tudtuk meg, hogy babát várunk. Nem volt semmi gond, hogy volt szex. 36. hétig volt, 38. héten szültem. Alig vártuk, hogy lejárjon a 6 hét. 8 hetes a kislányunk.
Nekem azt mondta a dokim, hogy nem. Sõt, a vége felé már kimondottan jót is tesz. :) Szóval ha a baba már készen áll arra, hogy kibújjon, akkor a szex egy picit meg is sürgetheti. (Ha nem áll készen, akkor meg szexelhetsz akármennyit, nem fog kibújni.) Mi szexeltünk végig, most vasárnap töltöm a 38. hetet. Használjátok ki, amíg még könnyen megy, késõbb nagy pocival már nehezebb lesz megoldani. :)

Veszelyes-e ram nezve a baranyhimlo, ha mar atestem gyerekkoromban ezen a betegsegen?

A kisfiam ovodajaban baranyhimlo utotte fel a fejet. Nem tudom, hogy jelent -e veszelyt ram, ha a kisfiam is elkapja.

Legjobb válasz: Ha akkor kaptad el mikor már óvódás voltál akkor nem veszélyes,és elméletileg el sem kaphatod. Ha viszont 2 éves korod alatt kaptad el, akkor el is kaphatod, és veszélyes is lehet.

Ha akkor kaptad el mikor már óvódás voltál akkor nem veszélyes, és elméletileg el sem kaphatod. Ha viszont 2 éves korod alatt kaptad el, akkor el is kaphatod, és veszélyes is lehet.
Én úgy tudom, ha egyszer átesel rajta, már védett vagy, lagközelebb nem kaphatod el.Annak veszélyes, aki babát vár és még nem volt bárányhimlõs, szerintem neked nincs mitõl tartanod.
Ha már átestél rajta, nem jelent veszélyt.
Én is úgy tudom, nem veszélyes, ha már átestél rajta, immunis vagy, nem kapod el megint.-) No para.-))
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat! most 14 hetes terhes vagyok es nagyon nehezen jott ossze a masodik baba, ezert vagyok bepanikolva. Amugy 13 evesen voltam baranyhimlos.
Szerintem ne aggodj, nem veszelyes.

9. hétben indokolt esetben, veszélyes a babára nézve a foghúzás?

Legjobb válasz: Nem veszélyes! Nekem 12. héten húztak ki egy fogamat, kaptam érzéstelenítõt. Pláne ha fáj is sokkal jobb mint szenvedni vele, vagy esetleg fájdalomcsillapítókat enni rá!

Nem veszélyes! Nekem 12. héten húztak ki egy fogamat, kaptam érzéstelenítõt. Pláne ha fáj is sokkal jobb mint szenvedni vele, vagy esetleg fájdalomcsillapítókat enni rá!
Nem veszélyes, de azért elõtte szólj a fogorvosnak, hogy babát vársz.
Szia!Nem veszélyes.Minden fogászati kezelés ártalmatlan, kivéve a röntgen.Szólj a dokinak, õ tudja mit szabad.Üdv.:fogászasszisztens kismami
Sokkal veszélyesebb, ha be van gyulladva és fertõzõ gócként van jelen a szervezetedben, mert annak súlyosabb szövõdményei is lehetnek

Nyakból nyomás mennyire lehet veszélyes a szivre nézve?

a) mennyire lehet veszélyes a szivre nézve a gyakorlat b) amennyiben nem káros, melyik a helyes végrehajtás?

Legjobb válasz: Annyira káros a szívre, mint minden súlyzós gyakorlat. Ha valaki szívbeteg, és el van tiltva a sporttól veszélyes, egyébként miért lenne az? Viszont:csinálni nem kéne, mert a vállat tönkreteszi, mellrõl nyomás jó helyette.

Annyira káros a szívre, mint minden súlyzós gyakorlat. Ha valaki szívbeteg, és el van tiltva a sporttól veszélyes, egyébként miért lenne az? Viszont:csinálni nem kéne, mert a vállat tönkreteszi, mellrõl nyomás jó helyette.
Semennyire, ha egészséges vagy. Mellrõl nyomás legyen.
A kérdező hozzászólása: igazság szerint érinti a sziv vonalát a könyök leemeléskor ezért gondoltam a dologra!
egyáltalán nem káros, ha nincs az embernek szívbetegsége. én jobban aggódnék a vállízületem, mert ez nagyon nyírja (akár a nyak mögül nyomás - egykezessel jobb, mert nem fix pályán nyírja az ízületet)
Nem akarok nagy hülyeséget mondani, és nincs idõm utánanézni, de muszáj belekotyognom, hogy én úgy tudtam, a súlyzózás kifejezetten jó a keringésre és szívre. Én azért is csinálom - de nem vagyok szívbeteg. Sztem míg nem fulladsz ki, ill. olyan súlyokkal, amelyekkel nem fulladsz ki, nyugodtan lehet csinálni... biztosat meg csak kardiológusnak hinnék el. :)

Veszélyes a babámra nézve a napallergia? Okozhat neki valami gondot odabe ha rajtam kijött?

29 hetes vagyok és nem is napoztam,de ennek ellenére kijöttek rajtam a napallergia tünetei.Apró pörsenések amelyek szinte alig látszanak, kissé piros és enyhén viszket.Az utóbbi években minden nyáron el?jött, mert érzékenyebb a b?röm,de magától el is múlt egy id? után.Most is elég nagy az UV sugárzás.

Legjobb válasz: Szia!Én is ugyanezzel a problémával küszködök!!!Szerintem a babára nézve nem gond, hiszen ez nem fertõzés, nem vírus. Én a vegyszerekre is allergiás vagyok. Ugyanolyan kiütések lesznek rajtam, mint a naptól!!!:( 25hetes kismami

Szia!Én is ugyanezzel a problémával küszködök!!!Szerintem a babára nézve nem gond, hiszen ez nem fertõzés, nem vírus. Én a vegyszerekre is allergiás vagyok. Ugyanolyan kiütések lesznek rajtam, mint a naptól!!!:( 25hetes kismami
Nekem is van napallergiám, szintén minden évben elõjön és szenvedek tõle. 15 hetes vagyok és idén még megúsztam, de kérdeztem róla már a dokitól és azt mondta, hogy a babára nézve nem veszélyes, a saját érdekemben viszont ugyanúgy próbáljam meg elkerülni, ahogy eddig is.
Neke soha nem volt, viszont az idén van már hetek óta.A lábszáramon jelentkezik csak, pöttyös és viszket.Krémet kaptam rá.A babára nem veszélyes!38 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, azóta már én is okosabb lettem és kaptam rá Pantenol sprét ami direkt erre való és nem ártalmas.

Hogyan védekezzek a bárányhimlő ellen ha nem tudom hogy voltam-e kiskoromban és 10+6 hetes terhes vagyok? Mennyire veszélyes a babára nézve?

Legjobb válasz: nagyon veszélyes. ha nem tudod már meg sem fogod tudni, mert ezt egy teszttel végzik el de úgy tudom terheseken ezt sem végzik már. védekezni csak úgy tudsz hogy ha pl gyerekkele dolgozol akkor elmész táppénzre, és figyeled a környezetedet. pl ha szól a tesód akinek van gyereke hogy barihimlös a gyerek, vagy az ovijukban több bárányhimlös van akkor egyszerüen tesódékkal nem talákozol pár hétig. ennyi. én nem voltam, második terhességem, elsönél kevés gyerekkel találkoztam másodiknál már elég sokkal.

nagyon veszélyes. ha nem tudod már meg sem fogod tudni, mert ezt egy teszttel végzik el de úgy tudom terheseken ezt sem végzik már. védekezni csak úgy tudsz hogy ha pl gyerekkele dolgozol akkor elmész táppénzre, és figyeled a környezetedet. pl ha szól a tesód akinek van gyereke hogy barihimlös a gyerek, vagy az ovijukban több bárányhimlös van akkor egyszerüen tesódékkal nem talákozol pár hétig. ennyi. én nem voltam, második terhességem, elsönél kevés gyerekkel találkoztam másodiknál már elég sokkal.
Nem kell stresszben élned, de azért kerüld a bárányhimlõs vagy bárányhimlõ gyanúsak társaságát és nagyon nagyobb gyerekközösségbe se menjél. ha esetleg óvónõ vagy tanárnõ vagy akkor lehet, hogy egy vérvétellel meg lehet tudni, hogy átestél-e már rajta. (anyukád vagy egyéb rokonodat nem tudod megkérdezni? vagy a gyerekorvosod? Nekik tudniuk kell, hogy voltál-e)
A kérdező hozzászólása: Csak azért nem értem mert a kórtörténetemben nincs nyoma hogy lettem volna, de a tesóm két gyereke volt a párom kis huga is, de én nem kaptam el tõlük, ez hogy lehet?
Én nem voltam bárányhimlõs, és elsõ terhességnél nem is igazán aggódtam, mert még nem volt gyerekem, aki hazahozza, és nem is igazán találkoztam gyerekekkel sem. Most hogy van már babám, a második terhességem elõtt valószínû beoltatom magam, és reménykedem, hogy nem lesz épp akkor bárányhimlõs a lányom, vagy bárki.
Ez furi, hogy nem lehet megnézni, mert nekem terhesgondozáson megkérdezték, nem tudtam, ezért vérvizsgálattal megnézették (a kötelezõ vérvizsgálathoz csapták hozzá, hogy ezt is nézzék). Bár ez külföldön történt.
Én sem voltam bárányhimlõs így a terhességeim alatt fokozottan figyelnem kellett nehogy bárányhimlõs közegbe kerüljek, az elsõ 12 héten alakulnak a szervek, akkor veszélyes meg azt hiszem a terhesség utolsó pár hetében. Nem biztos hogy elkaptam volna, de jobb ezt nem kockáztatni, nagyon rossz dolgokat okozhat a vírus maga ( süketség stb.)
A terhesség elsõ 12 hetében és az utolsó négy hétben veszélyes nekem nõgyógyász mondta.18 hetes terhes voltam mikor a lányom bárányhimlõs lett semmi baja nem lett a babának egészséges.Próbáld ezekben az idõszakokban kerülni a gyerekeket fõleg tõlük lehet elkapni .Amúgy vérvétellel ki lehet mutatni hogy voltál-e vagy sem

Veszélyes ez a megoldás a gépre nézve?

szóval az a gond hogy tönkre ment a vga hűtése és hát összebarkácsoltam egyet amivel 38°C a hőmérséklete alapjáraton én 49°C ha játszok ami szerintem nem is olyan rossz na de ez nem fér be a házba meg amúgy is eléggé sufni volt ez a ház mert nem ilyen alaplaphoz volt és házilag kellett a csavar helyeket is beállítani szóval most így simán az asztalon van a cucc.

Legjobb válasz: Mindig így nem maradhat. Akármilyen régi a gép, egy alap VGA hûtõt megérdemel: http://www.argep.hu/main.asp?suche=Arctic+Cooling+Accelero+L.. Nem csak esztétika problémák vannak. Veszélyes egy kibelezett gépet huzamosabb ideig úgy hagyni, mind a gépre mind az emberre. Ráadásul ebben a formában el sem tudod majd adni.

Mindig így nem maradhat. Akármilyen régi a gép, egy alap VGA hûtõt megérdemel: http://www.argep.hu/main.asp?suche=Arctic+Cooling+Accelero+L.. Nem csak esztétika problémák vannak. Veszélyes egy kibelezett gépet huzamosabb ideig úgy hagyni, mind a gépre mind az emberre. Ráadásul ebben a formában el sem tudod majd adni.
Veszélyesnek nem veszélyes, ha nincs lökdösve, rángatva. Tény, hogy a gép alkatrészeknek házban a helye, de átmeneti megoldásként megállja a helyét.
Szerintem kibírja ez addig amíg össze nem kaparod azt az 50k-t... Nekem 3 hónapig a szõnyegen volt összerakva a gépem és tökéletesen megy még mindig...

Nagyon sokat keményedik a hasam alul, nem veszélyes e ez a babára nézve mivel fejjel lefelé fekszik és pont ott keményedek ahol a feje van? 27 hetes km

Legjobb válasz: A méhkeményedés nem veszélyes a picire, a magzatvíz összenyomhatatlan, megvédi, ne félj. Viszont ha nagyon gyakoriak, akkor orvossal beszéld meg. Nekem is az volt, napi 6-10 szer is (meg a vádlim is sokat görcsölt), és kaptam rá magne B6-ot, azóta sokkal kevesebbszer érzem.

A méhkeményedés nem veszélyes a picire, a magzatvíz összenyomhatatlan, megvédi, ne félj. Viszont ha nagyon gyakoriak, akkor orvossal beszéld meg. Nekem is az volt, napi 6-10 szer is (meg a vádlim is sokat görcsölt), és kaptam rá magne B6-ot, azóta sokkal kevesebbszer érzem.
Szia! Lehet nem is keményedsz csak a kinyomja magát :) ! Nekem folyton azt csinálja:) !
Én úgy tudom, hogy inkább illegális. Javítson ki vki, ha tévedek.
Csatlakozom, én is úgy tudom, hogy illegális. Így emiatt nagyon nem is lehet tudni, hogy mik a mellékhatásai, hiszen magyar kereskedelemben nem kapható, elvileg senki nem juthat hozzá országon belül törvényes úton.
Sziasztok, Így van, nálunk ezt nem lehet használni megszakítás céljából, sõt úgy tudom nincs is itt forgalomban.
Van egy olyan tabletta, amelyik vérzést idéz elõ, ha már pl: egy hete késik a mensi, és esélyes a terhesség, mert nem védekeztél. A barátnõm már kapott ilyet egy nõgyógyásztól, hozzáteszem, 2 napig rosszul volt, akkora hormontartalma van:(((
A kérdező hozzászólása: értem:S akkor abortuszról meséljen akinek van élménye!kb egy hónapos terhesség megszakításáról.köszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!