Találatok a következő kifejezésre: Vesekövem van, nem (5 db)

Vesekövem van, nemrég elzáródott ott belül valami (nem tudom hol jár a kő, ezért nem tudom, a lényeg annyi, hogy nem tudtam pisilni)?

Ultrahangon azt mondták hogy van egy kis pangó vizeletem, az lenne a kérdésem, hogy azt hogy tudom onnan eltüntetni? Mert van amikor ilyen feszítő érzést érzek és nem akarom, hogy szétduranjon ott belül valami!?

Legjobb válasz: Valami nem világos nekem itt.Ha vese köved van ,és elzáródott az a vezeték ami a vese és a húgy hólyag közt van ,akkor fetrengsz a görcsöktõl ,és a fájdalomtól . A pangó vizelet több okból is lehetséges.Ennek eltüntetése katéterrel azonnal megold ható .Ha vizelési ingerre nem tudsz pisilni,azt ki kell vizsgálni,mi okozza .

Valami nem világos nekem itt.Ha vese köved van , és elzáródott az a vezeték ami a vese és a húgy hólyag közt van , akkor fetrengsz a görcsöktõl , és a fájdalomtól . A pangó vizelet több okból is lehetséges.Ennek eltüntetése katéterrel azonnal megold ható .Ha vizelési ingerre nem tudsz pisilni, azt ki kell vizsgálni, mi okozza .
A kérdező hozzászólása: Ja, igen, bocs. Állítólag elmozdult onnan és már rég tudok pisilni, de a feszítõ érzés még mindig megvan, a korházban azt mondták, hogyha továbbra se tudok pisilni, akkor katéter.

Vesekövem van, elvileg nem szabadna elindulnia még meg nem szülök. De félek, hogy esetleg megindul. Ezt már nem fogom tudni kipisilni mert nagy. Mi lesz akkor ha ki akar jönni? 24 hetes vagyok

5 napot voltam kórházba, kaptam infúziót, antibiotikumot, mert már bacis volt a vizeletem. Görcseim megsz?ntek, de mi van ha mégis elindul?

Legjobb válasz: Szerinetm elintézik a kövedet. Azt nem tudnám megtippelni, hogy zúznak vagy mûtenek, de valamelyik megoldást megtalálják. Lehet operálni terhesen is (életmentõ mûtéteket bármikor végre tudnak hajtani) de mivel már szép nagy babád van, azesetleges beavatkozásokkor az õ érdekeit is figyelembe veszik. Ha az elején lennél lehet, hogy másképp lenne, de mostmár vigyáznak rá is. de azért azt tudni kell, hogy elektív beavatkozáskor az elsõ az anya élete és utána jön csak a magzat! Ha sikerül (úgy legyen!) eljutni legalább a 36hétig (itt már ugye érett szülésrõl beszélünk) akor elõbb megcsászároznak és után jöhet az a kõ! Remélem nyugton hagy titeket az a szikla még nagyon sokáig! Boldog babavárást!

Szerinetm elintézik a kövedet. Azt nem tudnám megtippelni, hogy zúznak vagy mûtenek, de valamelyik megoldást megtalálják. Lehet operálni terhesen is (életmentõ mûtéteket bármikor végre tudnak hajtani) de mivel már szép nagy babád van, azesetleges beavatkozásokkor az õ érdekeit is figyelembe veszik. Ha az elején lennél lehet, hogy másképp lenne, de mostmár vigyáznak rá is. de azért azt tudni kell, hogy elektív beavatkozáskor az elsõ az anya élete és utána jön csak a magzat! Ha sikerül (úgy legyen!) eljutni legalább a 36hétig (itt már ugye érett szülésrõl beszélünk) akor elõbb megcsászároznak és után jöhet az a kõ! Remélem nyugton hagy titeket az a szikla még nagyon sokáig! Boldog babavárást!
Szia! Én urologián dolgozok mint ápolónõ és informáciom szerint vannak olyan lehetõségek amit terhessen is meglehet csinálni legalább is nálunk csináltak anno kismamának.Szerintem keresd fel a területi urológiai szakrendelést és kérjél információt hogy milyen lehetõségeid vannak ha a köved elindulna. Vigyázz magadra jó babavárást 28 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Egyenlõre "görcs mentes" vagyok, és negatív a vizelet. Remélem nem idul el! Jó babavárást mindenkinek!

Mi a véleményetek? Van egy 3mm es vesekövem a bal vesében alsó kehelyben. Soha eddig nem volt, ez is véletlenül derült ki. A többi részlet alul.

Elsősorban azt szeretném kérdezni, hogy mennyi az esélye, hogy feloldódik magától? Mennyi ideig tartózkodik a vesében egy kő? Mitől függ, hogy megindul e a távozása? Ha megindul, milyen módokon tudom csökkenteni a fájdalmat? Előrre is köszönöm.

Legjobb válasz: Hát nem tudom az esélyeket ezeknek utána tudsz nézni. Igyál sok folyadékot.... Nekem évente 1 2 okoz problémát valószínûleg sokkal több van csak nem tudok róla, de tapasztalatból mondom fájdalom enyhítésére nincs módszer...ügyelet és szuri de sokszor az sem segít semmit....nospa, Algopyrin (injekcióban is adják) és mostanában kaptam izomlazítót is, de nagyon nagy volt a kövem, az jót tett de ezt az orvos ítéli meg.....

Hát nem tudom az esélyeket ezeknek utána tudsz nézni. Igyál sok folyadékot.... Nekem évente 1 2 okoz problémát valószínûleg sokkal több van csak nem tudok róla, de tapasztalatból mondom fájdalom enyhítésére nincs módszer...ügyelet és szuri de sokszor az sem segít semmit....nospa, Algopyrin (injekcióban is adják) és mostanában kaptam izomlazítót is, de nagyon nagy volt a kövem, az jót tett de ezt az orvos ítéli meg.....
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Megkérdezhetem , hogy mekkora volt a köved? Köszi
Attól függ melyikre gondolsz :D a legnagyobb ami kijött az 8.5 mmm volt nagyon sok izomlazító vagy hasonló gyógyszert szedtem rá meg is lepõdtem hogy meglett pedig mentem volna törésre.... átlagban 4-5 mm szokott lenni ami már megszenvedtet a kisebbeknél csak ilyen gyors pár perces görcsrohamaim vannak...


A tegnap voltam a sziv dokinal es egy kicsit gyorsan ver a szivem es nagy a vernyomasom, es most derult ki hogy a vizeletemben van valami bakterium es vesekovem is van nagyon remenykedek hogy nem lessz gond a babaval?

Legjobb válasz: fokozottabban fognak rád figyelni (orvos és védõnõ) ha ez rendben zajlik (a figyelés ) és alaposak nem lesz bajod. a terhességi toxémia a magas vérnyomás mellett viszont esélyes lehet.

fokozottabban fognak rád figyelni (orvos és védõnõ) ha ez rendben zajlik (a figyelés ) és alaposak nem lesz bajod. a terhességi toxémia a magas vérnyomás mellett viszont esélyes lehet.
Ne izgulj, mert az a legrosszabb. Nekem is volt baci a vizeletemben, írtak antibiotikumot, ami nem árt a Manónak, viszont "rendet csinál"! Vérnyomásra biztos kapsz majd Dopegyt-et, nekem is magas volt kicsit, 2x1-et szedek naponta, de lehet 3x2-t is, ha valakinek még magasabb, ez nagyon gyenge gyógyszer ami a kismamáknak jó és nem ártalmas! A szíved lehet attól vert gyorsabban, hogy izgultál! Nyugi, minden rendben lesz! Gondolj a Pocaklakódra és legyél vidám! Boldog babavárást!

Mitől lehet véres a férjem vizelete? Van veseköve, de most nem fáj neki egyáltalán, hónapok óta nem mozdult el, már volt neki többször is köve, de a vizelete sosem volt ilyen.

Egyéb tünete nincs, tehát a felfázás kizárt.

Legjobb válasz: Viszont lehet vesehomokja, ami azért karcolhatja a húgyútakat.Igyon sok zsurlóteát. Viszont én felkeresném az urológust, mert a háttérben húgyúti fertõzés, vagy gyulladás is fennállhat. Ne hanyagoljátok!

Viszont lehet vesehomokja, ami azért karcolhatja a húgyútakat.Igyon sok zsurlóteát. Viszont én felkeresném az urológust, mert a háttérben húgyúti fertõzés, vagy gyulladás is fennállhat. Ne hanyagoljátok!
A veres vizelet vese problema is lehet! Azonnal orvoshoz!
esetleg húgyúti fertõzés?:S
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Tegnap este volt ilyen, ma reggelre már kitisztult, de azért elmegy az urológushoz, legalább megnézik, hogy áll a köve.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!