Találatok a következő kifejezésre: Velem van baj Már nagyon (29 db)

Tegnap este lefeküdtem a barátommal. Már 1 éve együtt vagyunk és most feküdtem le vele negyedjére. Ez nagyon cikis probléma mert nem tud elélvezni bennem csak akkor ha kiveszi. :S Velem van baj?

Legjobb válasz: nem veled van a baj,csak eddig ha a kezeddel elegitetted ki akkor az lehet a baj,hogy a huvelyed nem annyira eros mint a kezed,tehat nem szoritja olyan erosen es ezert,mert mar megszokta maskepp.

nem veled van a baj, csak eddig ha a kezeddel elegitetted ki akkor az lehet a baj, hogy a huvelyed nem annyira eros mint a kezed, tehat nem szoritja olyan erosen es ezert, mert mar megszokta maskepp.
Igen, ez a baj a túlzott önkielégítéssel, hogy utána már nem megy máshogy :( Próbáld meg az élvezeti faktorát növelni intim tornával. Ha sokat, és kitartóan csinálod, nagyon megerõsíti a hüvelyizmokat. (Persze nem pár nap alatt lesz eredménye..)
Így volt nálunk is. Az én párom az orálért volt oda, ezért ha én kielégültem, szinte mindig úgy ment el.
ez van manapsag ezek az ocska pornofilmek is mind igy vegzodnek... beteg a vilag, a baratodat kuldd el orvoshoz
Mert sok pornót nézett és a hüvelyed nem ad akkora élvezetet, mint a keze.
A kérdező hozzászólása: De még sohasem elégítettem ki orálisan, azért nem értem hogy mitõl van ez!
Tanulj meg írni, pl. Valószínûleg hozzád hasonlóan sekélyes fiúkkal ismerkedsz. Komolyodj meg, és keress egy normális pasit (ritka).
Hát azz is lehet hogy meg nem találtad meg az igazit, de az is hogy a viselkedésen egy kicsit kéne változtatnod...Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a kommentárokat!bár nem tudom miért kritizáltad meg azt hogy hogy írok sztem csak megkéne tanulnod h mit jelentenek a rövidítése cöhh Ja és nem tudom miért ítélsz elsõre miért mondod h sekélyes vagyok sztem te magadból indulsz ki..
A legutóbb én így jártam. a srác azt hozta fel kifogásként h én rózsaszín elkényeztetõs világban élek, és õ nem hiszi h ki tud hozni engem onnan. Hiába mondtam h nem vagyok olyan amilyennek gondol, nem adott esélyt se a bizonytásra. pedig állítólag az elején komolyan gondta velem, de akkor én nem vettem komolyan. mikor meg már komolyan vettem volna, már késõ volt
Nem baj az! :-)
Nincs nagyon oda érte.....már mint a fenekelõs részért. a durva szexért igen.
Az én párom is szereti ha néha "rendesen megdugom" Nem csak szeretkezésbõl áll az élet. :-)

A barátomat a természet igen nagy mérettel áldotta meg. Ezzel nincs semmi baj, csak néha nagyon fáj a méhem a szex alatt, hogy már nem bírom. Velem van a baj? Mi ilyenkor a teendő?

El?re is köszi a válaszokat :) (20/L)

Legjobb válasz: Nem,nem veled van a baj!Talán próbáljatok ki más pózíciókat pl:hátúlról hüvelybe vagy oldalról stb.Szerintem beszéld meg ezt a barátoddal és a nõgyógyászoddal is.Lehet,hogy túl mélyen hatol beléd vagy túl erõsen nyomja a méhedet,bár ez csak találgatás.

Nem, nem veled van a baj!Talán próbáljatok ki más pózíciókat pl:hátúlról hüvelybe vagy oldalról stb.Szerintem beszéld meg ezt a barátoddal és a nõgyógyászoddal is.Lehet, hogy túl mélyen hatol beléd vagy túl erõsen nyomja a méhedet, bár ez csak találgatás.
Nem veled van a baj, nyugalom:) Nálam is így volt, de az új pozíciók sokat segíthetnek... Esetleg õ túl durva, nem figyel rád...Közöld vele, hogy finomabban, érzéssel csinálja, és sok-sok elõjáték legyen elõtte...A kellõ nedvesség csodákra képes:) -Reaper- [F/22]
Nem veled van baj, és több megoldás is lehet: 1(házi módszer): fogj egy kisebb törölközõt, csavarjál csinos hurkát belõle, és tekerd rá a barátod szerszámára. Add a kezébe a végét, és ne engedje el az aktus végéig. 2(ugyanez, segédeszközzel): szexboltban biztos van ugyanez, csak kényelmesebb módon. 2(pozíció): többfajta pozíció van... próbáld ki azt, hogy hasrafekszel, a lábad majdnem összecsukod, a barátod meg feküdjön rád, és hátulról próbálkozhat. Normálisan pont jó helyre fog betalálni - sikíts, ha esetleg eltévedne :-) És ne hirtelen, hanem érzéssel dugja be, mert azért ez nem szokványos helyzet.
Na, hat igen, jo az ha eleg meretes a szerszam, de mondd meg a baratodnak, tanuljon meg vele banni!!!! Tudja a baratod, hogy vadul csinalja neked? Szoktad neki mondani hogy durva? Ha nem lenne vad es durva, nem szabadna, hogy fajjon a szex!!! Beszelj vele, es hagyjatok idot a pettingre is, jo sokat! Es nagyon finoman banjon a szerszamaval a barid!
ja, amugy igen, a 18 tényleg átlagos, de sztem már az is okozhat gondot... az én páromé 21, szokott is vele hencegni, csak az a baj, h ez már túl nagy :(
az én barátomnak is 20cm és nekem is ez volt kezdetben a probléma de idövel megszoktam, de van mikor igyis fáj de csak akkor ha pld felül vagyok és tulságosan megemelkedik és akkor szura hasam, probáljátok ki ugyhogy szinte teljesen rajta fekszel
Majd idõvel hozzászokik a méhed és nem fájdalom fog jelentkezni, hanme kellemes érzés!Velem is így volt, sokáig kellett abbahagynunk, mert nem bírtam tovább!De idõvel megszokja a méhed!
szia, nálunk ugyanez a "probléma"...én általában csak rászólok, hogy óvatosabban és utána odafigyel, lehet, hogy neked is elég lenne csak szólni neki, hogy fáj, és vegyen vissza... legalábbis a mélységbõl, amennyire behatol... nekem is a méhem szokott fájni, de valamikor még a beleim is...ilyenkor olyan pózra váltunk, ahol kevésbé tud mélyre menni...pl kiskanál, vagy lehasalok összezárt lábakkal, vagy lovagolok, mert ott én irányítok
az mit jelent hogy nagy szerszámmal mert itt az oldalon elterjedt méret a 13-18 évesek közt a 13-15 sm holott ez csak az õ korosztájuk pedig sok hejen a 18 az átlag méret amugy meg nem irtad hogy vastagságban nagy vagy hosszban mert ha barátodé hosszu akkor bánjon vele rendesen és a lányok többnyire nem szeretik ha tövig bedugják én sem tudom mindig csak töbnyire ha elélvez és jobban kinyilik a méhszáj de nem szabadna addig feldugni csak aa fiuk szeretik tövig felnyomni mond meg neki nyugodtan hogy ne tolja be annyira ha meg vastag akkor izgasson még megirhatod a méretet ha akarod de tényleg nem muszáj tövig feldugni elvégre neked aszem a g pontod kintebb van nem aaaa punci fenekén és azt érdemes izgatni ami kb 8-10centire van de sokszor a 18 cm es szerszám ami átlagosnak mondhato nem a ffiuk hanem aa férfiak körében szoval az se tud be menni tövig néha remélem kielégitõ volt a válasz

A barátnőm többször is megcsalt! Az a baj, hogy nagyon szeretem és nem bírom elhagyni! Már van egy másik lány akivel megpóbálnám és a lány is velem, de a barátnőmet nem bírom elhagyni! Nagyon kötődöm hozzá! = ( Teendő? = (

16 F

Legjobb válasz: Szerintem itt az ideje túl lépni ezen. 16 évesen nem kell ezt eltûrnöd, ne tûrd, hogy kihasználnak. még nagyon fiatal vagy. Ha ezt teszi Veled a lány egyáltalán nem szeret, Neked pedig jogod van ahhoz, hogy valaki olyannal legyél aki szeret és Te is Õt. Meglátod az elszakadás fájdalma csak ideig-óráig tart, határozott kell lenni, kész vége, pont. És ettõl a perctõl nem nézel vissza, nincs megállás, nincs bocsánatkérés nincsenek közös fotók, közös emlékek. Ne beszéljetek. Mond meg neki, hogy miért szakitassz, és, hogy látni sem akarod, tartsa tiszteletben. Meglátod, pár nap és túl leszel rajta. És találsz valaki olyant aki megérdemel Téged. Csak légy bátor

Szerintem itt az ideje túl lépni ezen. 16 évesen nem kell ezt eltûrnöd, ne tûrd, hogy kihasználnak. még nagyon fiatal vagy. Ha ezt teszi Veled a lány egyáltalán nem szeret, Neked pedig jogod van ahhoz, hogy valaki olyannal legyél aki szeret és Te is Õt. Meglátod az elszakadás fájdalma csak ideig-óráig tart, határozott kell lenni, kész vége, pont. És ettõl a perctõl nem nézel vissza, nincs megállás, nincs bocsánatkérés nincsenek közös fotók, közös emlékek. Ne beszéljetek. Mond meg neki, hogy miért szakitassz, és, hogy látni sem akarod, tartsa tiszteletben. Meglátod, pár nap és túl leszel rajta. És találsz valaki olyant aki megérdemel Téged. Csak légy bátor
Aki megcsal téged az valószínûleg nem szeret téged ugy ahogy te.Söt sehogyan, nem vagy fontos a számára!Mért kötödsz egy olyan emberhez aki téged nem becsül meg?Mi az értelme?Ennek a kapcsolatnak szerintem nincs jövõje ha csak a lány tud bizonyitani hogy csak téged szeret és nem mást.Vannak ilyen forró vérû lányok de ha igy folytatod csak kifogja használni hogy te mindig megbocsájtasz neki.
szerintem csak azert vagy vele mert megszoktad.vagyis megszokasbol vagy vele.ha megcsakt hagyd ott szerintem es probald meg a masik lannyal.o meg ertekelni is fogja szerintem hogy erte ott hagytad a csajodat.sok szerencset!:)
Már válaszoltál is a saját kérdésedre szerintem. A barátnõd többször megcsalt, nem szeret, semmi értelme vele maradnod. Nem kell feltétlenül beleugranod egybõl egy másik kapcsolatba amíg még a jelenlegi barátnõdet szereted, az a másik lánnyal szemben sem volna fair. De ebbõl a kapcsolatból szállj ki mert úgyis csak szenvedést okoz neked!
Van idõd még sok más emberre és csalódásra.Szerintem lépj tovább és szakíts vele, nem érdemel meg téged ha mindig megcsal miközben meg te szereted.Szakíts!Ne gondolkodj csak tedd meg!Ne járjon az agyad h miért ne szakíts vele, csak azon h még több fájdalmat fog okozni ha nem szakítotok.Ha többször is megtette 1: az h nem szeret, 2: az h még többször megteszi majd.
Ha jól sejtem, az elsõ komolyabb kapcsi (: Háth figyi. Ezt magadban kell eldöntened. Jó ez így neked? Rá tudsz még nézni azok után, hogy mással is jól érezte magát és megcsalt? Megbecsül téged szerinted? Tudnál olyannal élni, aki nem kezel vele egyrangúként? Ha megcsalt, ráadásul többször, akkor te is tudod, hogy szakítanod kell. Nehéz lesz nagyon, erre készülj fel, de elõbbutóbb túl leszel rajta, ne aggódj. Találsz valaki mást, akivel még boldogabb leszel, és aki nem fog megcsalni (:
Elég kapcsolat függõ lehetsz, de már ilyen kis fiatalon!Hiába elsõ nagy szerelem, inkább hagyd a francba és próbálkozz a másik lánynál, t'án ha az normálisabb.A helyedben ezt tenném és kb annyi idõsen, mint te, szakítottam az elsõ nagy szerelmemmel 10 hónap után, mert nem tûrtem, hogy parancsolgasson és kényére, kedvére alakítgasson.
Ja, és lány voltam, 19 éves.
Lehet nem is a férfiakhoz vonzódsz, próbáld ki lóval is.
Ne menõzz már ezzel, ha tényleg ilyen hosszú szerszáma lenne, már rég pornóból keresné a pénzét.
A kérdező hozzászólása: én nem erre voltam kiváncsi..
Mekkora divat manapság mérni a cerkopfot. Amúgy több oka is lehet: - béna az ágyba - nem hangolódsz rá elégé - még lélekben nem értél meg rá. - nem ismeritek egymás testét eléggé - nem kívánod a barátod - lelki eredetû gubancok. Lehet választani. Ha amúgy orgazmus képes vagy (tehát kézi orgazmust el tudsz érni, akkor nincs szervi gond). Próbáltad már úgy, hogy a barátod kézzel ingerel? És úgy sem jött össze? Csak orgazmus nincs vagy abszolút nem élvezed a szexet? Sajnos kevés az infó, ebbõl biztosat nem lehet mondani.

Miért nem találok egy normális barátnőt? Lehet velem van a baj? Pedig már nagyon szeretnék, de kicsit félénk vagyok? !

21/F vagyok és volt már komoly barátn?m, nem egy, de az utóbbi 4 évben egy-két egyéjszakásnál nem volt több, lehet bennem van a hiba, de nem tudom mi?! Ha tetszik egy csaj, nem tudom igazából, hogyan adhatnám tudtára a dolgot, mit és hogyan mondhatnám, mert az elutasítástól nagyon tartok, önbizalmam kb 0, pedig szerintem (és mások szerint is) nem vagyok b?nronda, inkább az er?s átlagba sorolnám magam! Mik azok a jelek egy csajnál, amikb?l egyértelm?en tudhatom hogy esetleg számíthatok valami komolyabbra a barátságon kívül? Ezekben segítsetek pls, de bármilyen segítséget, tippet elfogadok a témával kapcsolatban. A bunkó válaszadók kíméljenek, nem vagyok kíváncsi az ilyesfajta hozzászólásokra! Köszönöm!

Legjobb válasz: Már máshol is írtam én is hasonló cipõben járok,csak idõsebben kicsit.Mindenkinek ezen jár az agya szombat este aki egyedül van :) Én azt tudom jelnek venni ha szereti a társaságom,örül nekem ha találkozunk,érdekli amit mondok és issza a szavaim,meg ha vágyik rá hogy velem legyen és ha nem lát sokáig megkeres.De szerintem valamit elszúrok mert akkor most lenne pár barátnõm és egy sincs :)

Már máshol is írtam én is hasonló cipõben járok, csak idõsebben kicsit.Mindenkinek ezen jár az agya szombat este aki egyedül van :) Én azt tudom jelnek venni ha szereti a társaságom, örül nekem ha találkozunk, érdekli amit mondok és issza a szavaim, meg ha vágyik rá hogy velem legyen és ha nem lát sokáig megkeres.De szerintem valamit elszúrok mert akkor most lenne pár barátnõm és egy sincs :)
Szerintem nincs veled semmi gond csak ha tetszik valaki akkor merj kockáztatni! Nem baj ha visszautasit elõbb-utobb találsz valakit, de ha meg sem probálod akkor...Sok sikert'
Hát lehet az is a gond, h nagyon válogatos vagy. ne a külsõt nézd. a masik meg hogy lehet rossz helyen keresed. discoban és bulikban nem fogsz találni csajt , aki komolyra szamitt. probalkozz neten pl. hidd el, lehet ott is.
csaj vagyok. én is egy olyan pasit kerestem mint amilyen te vagy, márahogy leirtad. aki tud szeretni és nem csak a külsõ meg ruha érdekli. sokat kerestem, és neten, konkrétan chaten. de vigyázni kell ilyennel azért. volt nekem is sok kiábrándito randim, volt hogy 20 perc utan otthagytam a pasit, de legrosszabb mikor el sem jött a pasi, pedig elõtte még fel is hivott. szoval keress türelmesen, és ne add fel. elsõ baratomat is neten találtam meg. õ is mar 20 volt, és neki is én voltam az elsõ, és lehet hogy nem voltunk szerelmesek, de nagyon jo volt együtt mert megadtuk a masiknak amire vágyott. igaz már vége, de azota is ilyen pasit keresek, csak kell a szerelem is. mert chatelni (chat.hu) de azért vigyázz is vele. ajánlom még a myvip randit, az azért jobb a chatnél, mert komolyabban veszik talán.
Ezek az egyéjszakások annak indultak, vagy te mást vártál a lánytól? Ne csodálkozz, hogy nincs egy tartós párkapcsolatod, ha rögtön lefekteted a lányokat. Normális lányok ilyenre nem vevõk.
És a normális pasik merre találhatók?
A kérdező hozzászólása: Ez a baj, hogy a sok visszautasítástól vagyok olyan, amilyen! Ez olyan leromboló hatású, vagy hogy fogalmazzam! Már azon is elgondolkodtam, hogy meleg leszek, de hát az nem megy, elfog az undor, szal tuti hetero vagyok 100%ban! ;P Nagy elvárásaim nincsenek a lányokkal kapcsolatban, fõleg nem a külsõ szempontjából! Nekem tökéletes lenne egy átlagosan kinézõ csaj, akitõl megkapom majdnem mindazt amire vágyok! Próbáltam már a netes társkeresést is, próbáltam discoban, buliban barátnõt találni, de rájöttem, ott valóban esélytelen! Ha mégis beszélgetésbe keveredek egy csajjal, nem tudom milyen szavakkal tudnám elmondani neki vagy tudnám meggyõzni (:D), hogy jó lenne ha együtt lennék meg hasonlók! Mert amúgy meg nekem se jönnek be az ilyen csillivillimilyenfaszahajamvanmegmûkörmömhellókittismatricával csajok! Ezektõl a frász kitör! És a poén, hogy felénk nagyon sok az ilyen csaj, akinek az elsõ, hogy milyen kocsid van, a második, hogy mennyi pénzed, harmadik meg mekkora a farkad meg ki vagy-e gyúrva.. és még sorolhatnám! Merre találhatók a normális csajok, akik normális pasikra vágynak?? :)
A kérdező hozzászólása: Az egyéjszakások azok annak is indultak, a helyzet szüleményei voltak, közös megbeszélés alapján! És akármilyen hihetetlen, nem fektetem le a lányokat elsõ randi, csak a sokadikon! Nem azon múlik elsõre, hogy bejövünk-e egymásnak szerintem!

Ez normális vagy velem van a baj? Már néha magamtól is kivagyok, iszonyatosan ingerlékeny vagyok, bármin nagyon könnyen felkapom a vizet. Mit lehet ez ellen tenni? 28hkm

Legjobb válasz: Nálam is ez van, hol szétrobbanok, hol meg sírok, multkor még azon is zokogtam, h otthon kellett hagynunk a kis kutyánkat, pedig otthon szoktuk, csak szegény olyan szomorúan nézett, h nagyon megsajnáltam:) Elég sokszor tolerál a párom, de egy rossz szó és én máris a plafonon vagyok. Próbálom visszafogni magam, de nagyon nagyon nehéz.

A kérdező hozzászólása: Nálam is ez van, hol szétrobbanok, hol meg sírok, multkor még azon is zokogtam, h otthon kellett hagynunk a kis kutyánkat, pedig otthon szoktuk, csak szegény olyan szomorúan nézett, h nagyon megsajnáltam:) Elég sokszor tolerál a párom, de egy rossz szó és én máris a plafonon vagyok. Próbálom visszafogni magam, de nagyon nagyon nehéz.
Én is ilyen vagyok elég rég óta... Próbálok tolerálni, de sokszor olyankor még nagyobb a robbanás. Párom (szegény) már megszokta, és csak mosolyog olyankor, majd félrevonul - persze ez is dühít abban a fázisomban. Amilyen gyorsan jönnek, olyan gyorsan mennek ezek a kitöréseim. A reklámokon meg sírok... Durva! Üdv: 29+4 hetes km
Az én párom sajnos sokat veszekedik az ingerlékenységem miatt, sajnos ezek szerint õ nem megértõ és folyton sírógörcseim vannak. 28 hkm
Minden fejben dõl el szerintem, ne engedd, hogy eluralkodjon rajtad a hiszti. Én is ilyen vagyok, tudom milyen nehéz. Gondolj bele, milyen leszel átéjszakázott-szoptatott hónapok után... pozitív hozzáállás! Gondolj arra, hogy a babádnak nagyon rossz érzés, ha az anyukája ideges, neki Te jelented a világot.
Gondold át, mia az ami kivált belõled ekkora stresszt, hogy ilyen vagy tõle... érdemes mihamarabb lenyugodnod, mert az egészségedre is mehet. Pl én a kocsi törleszõm emelkedése, a volt csajom lelépése, munka stb. után olyan szinten stresszes voltam, hogy allergiás tüneteim lettek. :( Tehát szerintem arra összpontosíts elõször, hogy mitõl vagy ilyen, másodszor pedig arra, hogy hogyan tudod magad lekapcsolni és tedd ezt meg minél sûrûbben. A horgászat, meg a kocsikázás nekem bevált. :)

Nem mászik és nem is ült fel még egyedül 7.5hós kisfiam! Már nagyon félek hogy baj van vele! Ha fekszik és nyujtom az ujjam megfogja és felhuzza magát! Én csinálok vmit rosszul? Vagy mi történik?

kúszni kúszik kb.3 hete

Legjobb válasz: Az én kislányom 10 hónaposan ült fel egyedül, 11 hónaposan kezdett el mászni 15 hónaposan pedig menni, nem kell mindent olyan hamar csinálniuk... ja és nem is kúszott soha, nincs semmi gond vele, már úgy fut 17 hónaposan hogy alíg birom utolérni néha:)

Semmi gond! Ugyanennyi idõs babám és már én is tûkön ülve vártam, hogy mikor történik már valami. Majdnem két hónapja "kutyázik", de azon kívül Õ csak hátrafelé kúszott, egészen a mai napig. Ma észrevett valamit, amit minden áron meg akart szerezni (a valami eddig is ott volt, csak épp mostanáig nem keltette fel a figyelmét) és érdekes módon rögtön tudott mászni, teljesen magabiztosan! Fél órával késõbb elhülve vettem észre, hogy ül, azelõtt õ is csak úgy ült fel hasizomból, ahogy a tiéd. Szóval semmi vész, egyszercsak úgy gondolják és akkor csinálnak mindent, de ha még egy hónap múlva csinálja csak akkor sincs semmi probléma!
Mindkét gyerekem 8 hónaposan, 2-3 hét leforgása alatt tanult meg egyedül felülni, felállni és mászni. A kisebbik most 12 hónapos, és 11 hónapos kora óta sétál is, már széltében-hosszában bejárja a házat, de mellette mászik is, mint a gép, lépcsõn felfelé, lefelé, ágyra, székre fel-le. Épp tegnap volt itt a védõnéni, és nagyon megdícsérte, milyen jó mozgású. Úgyhogy egyáltalán nem vagytok elmaradva!!!!
Az én kislányom 10 hónaposan ült fel egyedül, 11 hónaposan kezdett el mászni 15 hónaposan pedig menni, nem kell mindent olyan hamar csinálniuk... ja és nem is kúszott soha, nincs semmi gond vele, már úgy fut 17 hónaposan hogy alíg birom utolérni néha:)
Kislányom 9 hós, szépen forog, kúszik , feltérdel, de nem mászik négykézláb és magától nem ül fel, bár kicsit meg tud ülni, de egyáltalán nem stabilan. A védõnõ szerint tökéletesen fejlõdik, semmit sem szabad siettetni. Ja, és azt is mondta, minél tovább marad föld közelben, annál jobb, ráér még a nagyobb dolgokkal.
Egyáltalán nem kell még ezeket a dolgokat csinálnia. Az én 10 hónaposom sem mászik még és csak 1 hónapja ül fel. Persze vannak szuper babák, akik már 6 hónaposan felállnak, de azért ilyenkor még az is nagy teljesítmény ha támaszték nélkül ül. Az enyém ezt is csak 8 hónaposan csinálta. Nem kellaggódni, inkább nézz utána, hogy mit mikor csinálnak a babák. És akkor nem fogsz feleslegesen aggódni.
Az én fiam 8, 5 hónapos, és még õ sem mászik, és nem hogy egyedül nem ül fel, ha esetleg én próbálnám ültetni, akkor is eldõl... Szerintem nincs semmi baja a babádnak. Legalábbis a mi védõnõnk szerint az én fiam teljesen jól fejlõdik!
utolsó vagyok: ne csinálj semmit, amivel fejleszteni próbálod, egyelõre a világon semmi szükség rá! Azzal, hogy felhúzod ülésbe, nem fog hamarabb megtanulni ülni, mert nem ezzel a technikával tanulnak egyedül felülni a babák, hanem majd amikor már négykézláb állnak, melléülnek a lábuknak, késõbb a kéztámaszt is elengedik. Vagy hátraülnek a sarkukra. Egyszóval semmit ne csinálj! Legyen jó nagy tere mozogni, a többit bízd rá!
így van, ahogy utolsó mondja, izomból nem tud felülni, elõbb a kúszás, mászás, állás és csak a végén az ülés, mert vagy állóhelyzetbõl teszi le magát vagy négykézláb helyzetbõl löki hátra magát. Próbálgass kicsit úgy felülni, ahogy gondolod, hogy kéne neki. Jót tesz egy felnõttnek, de egy baba nem így csinálja. Szerintem is jól fejlõdik.
Nyugi, ha kúszik már, akkor biztos nincs semmi gond! 1 éves kisfiam is csak 8-9 hónaposan ült fel és kezdett el mászni 1-2 hét leforgása alatt, utána nem sokkal kapaszkodva fel is állt. Viszont még nem áll egyedül és ebbõl kifolyólag nem is jár még. A nagy fiam 4 éves, õ már 6, 5 hósan felült, felállt, mászott, 10, 5 hónaposan elindult. Szóval nagyon eltérõen fejlõdnek a gyerekek :)
http://www.youtube.com/watch?v=nRME1hQuvws&feature=related Nagyon jó mozgásfejlesztõ videó.
20:45-ös vagyok, ezt a cikket ma kaptam http://www.kismamablog.hu/babazas/mozgasfejlodes/a-csecsemo-..
nem hiszem hogy gond lenne, fõled ha már kuszik, az is nehéz mozdulat.Ha aggódsz, vidd el egy gyógytornászhoz, õ megnézi az izmait, kötöttek e vagy nem, igy legalább megnyugszol.De a babák nem egyformán fejlõdnek, ne aggódj.
Kislányom 12 hónapos 1 hete ült fel magától, most kezd el mászni próbálni több kevesebb sikerrel. Nincs semmi szervi baja/neurológus mondta/.
Lassan 7 hónapos a lányom, nem forog egyik irányba sem, nem kúszik, viszont szépen ül. Gyerekorvos elküldött gyógytornára, mivel kéne már forogni. Gyógytornász azt mondta, kicsit hypotóniás, de semmi komoly baj nincs. Mutatott gyakorlatokat, azt itthon csináljuk, hetente megnézi és kész. Azt mondta vannak mászós és vannak ülõs babák. A miénk is fog mindent csinálni, csak késõbb. Szerintem Te se aggódj. Nincs semmi gond.
az történik, hogy siettetnéd a dolgokat, nyugi, semmirõl sincs lekésve.
Tényleg ne aggódj, az én lányom sem mászott és nem is ült fel egyedül ennyi idõsen. 10, 5 hósan kezdett el mászni és 8 hós kora után ült fel önállóan. Majd csinálja elõbb utóbb van még ideje bõven.

Megy valaki holnap 12 hetes uh-ra? én holnap megyek és nagyon ideges vagyok eddig minden redben volt de rettegek, hogy most valami baj van már van két szép egészséges kislányom velük nem rettegtem ennyire. Nagyon izgulok . és ti hogy vagytok?

Legjobb válasz: Szia! Én is így voltam, nekem is van 2 szép lányom, és amikor jött a 3. baba az én fejemben is minden megfordult.... A korom miatt genetikára is elküldtek, de mindent rendben találtak, én nem engedtem, hogy hasbaszúrjanak. Most fél éves a kicsim, és makk egészséges.. Egyáltalán van alapja a félelmednek?

Szia! Én is így voltam, nekem is van 2 szép lányom, és amikor jött a 3. baba az én fejemben is minden megfordult.... A korom miatt genetikára is elküldtek, de mindent rendben találtak, én nem engedtem, hogy hasbaszúrjanak. Most fél éves a kicsim, és makk egészséges.. Egyáltalán van alapja a félelmednek?
Nyugi!!Nem lesz semmi baj.Van 2 szép egészséges gyermeked, a harmadikkal sem lesz semmi gond :) Õ is egészséges!! Én is holnap megyek a 12 hetes Uh-ra, és én is félek egy kicsit, pedig tuti, hogy tök feleslegesen, mert eddig minden rendben volt a picimmel.Csak pozitívan gondolkodj, és meglátod, nem lesz semmi baj.Arra még csak gondolni sem szabad, hogy valami baja van.NINCS!!!Inkább ahelyett, hogy arra gondolsz hogy vajon beteg-e vagy sem inkább arra gondolj, hogy holnap újra láthatod és hallhatod õt :) A babád tudja, hogy szereted és hogy nagyon várod, és õ pedig meghálálja neked azzal, hogy egészségesen fejlõdik :) Csak nyugi. 12 hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!