Találatok a következő kifejezésre: Vasárnap szavazás. mit mond (1 db)

Vasárnap szavazás. Ki mit mond az igen ellen és mellett, illetve a nem mellett és ellen?

Szivesen szavaznék úgy, hogy az nekünk jobb legyen a jöv?ben, de nem vagyok biztos benne, hogy mi mivel függ össze. Vagy ha nekem nem is, a gyerekemnek legalább jobb legyen majd...Nem nagyon vagyok otthon a politikában, lehet nem látok olyan dolgokat, ami fontos lenne most itt a szavazásnál...

Legjobb válasz: elõzõ hozzászólónak: Igen? És most hogy fizetsz te marha, gyorsabban bekerülsz az orvoshoz? nem reklámozok semmi csatornát, és nem is kell végighallgatnod a mûsorvezetõt, biztos tudod melyik tv-re gondolok (bár te azt biztos nem nézed...errõl ennyit) lényeg, hogy egy telefonos mûsor, ahol tudod SZEGÉNY!!! emberek mesélik el, osztják meg a történeteiket, el nem tudod képzelni hogy õk min mennek keresztül. Õk velük mi lesz? Dögöljenek meg? Úgy irigyellek, légyszi fizesd már ki nekem is a tandíjat. ÉS azt meg hogy döntik el, hogy jó vagy rossz tanuló?? Erre is kiváncsi lennék? Jah, megkérlek, ne általánosíts! (a dumás öreglányra gondolok)Meg amúgy sem értem. Mindegy. Szóval elkeserít a tudat, hogy ilyen emberek döntenek az életemrõl.

elõzõ hozzászólónak: Igen? És most hogy fizetsz te marha, gyorsabban bekerülsz az orvoshoz? nem reklámozok semmi csatornát, és nem is kell végighallgatnod a mûsorvezetõt, biztos tudod melyik tv-re gondolok (bár te azt biztos nem nézed...errõl ennyit) lényeg, hogy egy telefonos mûsor, ahol tudod SZEGÉNY!!! emberek mesélik el, osztják meg a történeteiket, el nem tudod képzelni hogy õk min mennek keresztül. Õk velük mi lesz? Dögöljenek meg? Úgy irigyellek, légyszi fizesd már ki nekem is a tandíjat. ÉS azt meg hogy döntik el, hogy jó vagy rossz tanuló?? Erre is kiváncsi lennék? Jah, megkérlek, ne általánosíts! (a dumás öreglányra gondolok)Meg amúgy sem értem. Mindegy. Szóval elkeserít a tudat, hogy ilyen emberek döntenek az életemrõl.
Kicsi zombikám. Elárulok neked pár titkot. 1. Nem zsidó, hanem székely vagyok, erõs sváb beütéssel apai ágon. (Ha ez neked elég, akkor elárulom, hogy apai nagyapám a keleti fronton harcolt a Hunyadi páncélgránátosok kötelékében - ha ez mond neked valamit. ... Ott igen ritka volt a zsidó közöttük.) 2. Nem vagyok kommunista sem. Sõt. Tudom, a zombi agyaddal ezt nehéz felfognod. Tipikusan az "Aki nem velünk van, az ellenség" elvet vallod. És az ilyen agyatlanok miatt jut oda az ország, ahova. Nem ártana, ha elkezdenél gondolkodni is, nem csak a belédsajtolt hülyeséget nyomnod. Persze nem kötelezõ, csak ajánlott... :) Attól, hogy valaki nem a te véleményeden van, attól az még nem kommunista, és legfõképpen nem zsidó. (És te tükörbe néztél, zombikám? Vajon a felmenõid között mennyi a magyar, és mennyi az egyéb? ... Pl. zsidó? :) :P ) 3. "legalább felfutott a belgazdaság" Az volt még a felfutás, hallod-e?! :DDDDDD Bár a te értelmi szintedhez képest minden fentebb van, így biztos ezért érezted, hogy "ily' nagy magasságokban" voltunk. :D 4. Nincsenek izraeli haverjaim. De ennek ellenére nem vagyok zsidógyûlölõ sem, ellentétben veled. Sõt, nagyapám sem volt az. A hazájáért harcolt, hogy ne szállják meg a kommunisták. (Tudod a szövetségesek csak a feltétel nélküli megadást fogadták volna el akkoriban. És a legtöbb német és magyar nem azért harcolt a végsõkig, mert annyira náci lett volna, hanem azért, hogy ne legyen mégegyszer ugyanaz, mint az 1. vh. után.) Az én családom megpróbált tenni ezért. Nem zsidógyûlöletbõl, sõt, nem is kommunista-gyûlöletbõl. Hanem - itt jön majd egy olyan szó, amirõl gyanítom még nem hallottál soha - hazaszeretetbõl. 5. Az idézetet még soha nem hallottam. Ha adnál linket is, talán utánanézhetnék. Nem kétlem, hogy igaz, de a te írásodból süt a gyûlölet és az ostobaság, így egyáltalán nem fogadom el hitelesnek. 6. "Mellesleg ahol ekkora marhák képesek megélni, annélkül hogy süllyesztõbe kerülnének, ott meg is érdemlik, hogy módszeresen kifasírozzák õket, faszikám." Látom, érted a lényeget. Már csak az hiányzik, hogy emellett tükörbe is nézz, és meglásd önmagadat, mint a legnagyobb marhát. :)
Én inkább arról szavaztatnám a jónépet, hogy kell-e nekünk ennyi politikus, aki semmit nem csinál, csak a mi pénzünket nyúlja le. Én személy szerint minden megyébõl bent hagynék 2 embert a többit pedig zavarnám el a parlamentbõl, de az legalább is tuti, hogy a két legnagyobb pártot tüntetném el legelõször, és majd vitatkozzanak egymással valami sarki klimóban, ahol a kutyát sem zavarják. Ez a baj ezzel az országgal, hogy csak két pártot látnak, a FIDESZ-t, és az MSZP-t. Miért kell nekünk bármelyik is? Menjen mindkettõ a francba. Csak egyetlen sikere volt mindkettõnek, és az az, hogy teljesen megosztották a népet. Egyik sem jobb a másiknál, hisz mindegyik csak a saját zsebét tömi.Aszem erre mondják, hogy egyik kutya, másik eb.
jesszus máriám, még nem töltöttem be a tizennyolcat, és nem értek vmi sokat a politikához, de azért eléggé elkeserít, hogy olyanok határozzák meg az életemet, mint az elõttem szóló... tudom, hogy gyerek vagyok és kussoljak, de az elõttem író akkor sem százas.:SSS
Elõttem kettõvel szólónak: pont az ilyen begyepesedett emberek miatt tartunk itt, ahol tartunk!!! Szégyelhetnétek magatokat!!! Persze, hogy csalás lesz a szavazás, ha nem ugy van ahogy a jobboldal szeretné, az már rögtön csalás! Drága jobb oldal! Beletörõdhetnétek már, hogy elveszítettétek az önkorm. választásokat, ez a hatalomrajutási kényszeretek pedig már beteges!!!
Ha az országodat pedig egy "kibaszott országnak" nevezed, menj, fogd a cuccod és húzzál ki külföldre! Azt hiszed, jobb lesz! Majd megtanulsz végre keményen dolgozni, mert pont az ilyen INGYENÉLÕK verik a mellüket, mint te is! Munkahely helyett inkább tüntetésekre jártok, hát gratulálok!!!
Semmi gond, már eldõlt. Végre sikerült visszaállítani a szocializmust, ne fizessünk semmiért! igen, igen, igen, minden legyen inegyenes! csak aztán senki ne panaszkodjon az oktatás színvonala miatt, vagy, hogy nincsen ágy a kórházban, és a rendelõben terhesen kisgyerekkel várhat itélet napig is. mert nincs idõpont, nincs elég munkaerõ stb. VENNÉTEK TUDOMÁSUL, HOGY MINDENNEK ÁRA VAN! Én inlább fizenék sok pénzt is, csak kapnék érte szolgáltatást!!!
Az a ehlyzet, hogy az IGENNEL nem változtattunk, hanem visszaléptünk hármat. Nekem nem fájt a vizitdíj, pedig nem vagyok egy gazdag ember. Van egy orvos ismerõsöm, a vizitdíjból felújítatta a rendelõjét, vett új, modren mûszereket, amivel az emberek egészségesebbé válását szolgálja, amivel hamarabb észrevehetõek a betegségek. Ami vizitdíj nélkül nem lett volna lehetséges... És már nem is lesz. Most 3 évig biztosan nem lesz vizitdíj. Nem lehet. Tényleg 300Ft-on megy a vita, azért fizettünk 6 milliárdot a népszavazásért. Meg nekem ne küldjön levelet a FIDESZ, hogy támogassam a kampányát, hol él ez? Félreértés ne essék, nem szeretem egyiket se. Az MSZP-t sem bírom nézni. Mert be vannak sza*va. Nem tudom mi lesz itt. A tandíjjal az a gondom, hogy vannak tanulók, akiknek nem azért rosszabb az eredménye, mert nem akar tanulni, hanem mert olyan az anyagi helyzete, hogy pl. dolgoznia kell a suli mellett, különben nem tudna egyetemre járni. (Mert ugye lássuk be így sem ingynes az az egyetem: könyvek, jegyzetek, fénymásolások, albérlet, kaja, hát élni kell). Tehát a tandíj kérdés összetettebb dolog. Egy tanács: már most tegyetek félre havonta egy kis összeget, hogy 5-10-20 év múlva ne kelljen azt mondanotok a gyerekeiteknek: ne haragudj kicsim, nem mehetsz egyetemre, ide+oda, mert nincsen pénz, anya/apa tudod nem tett félre neked ilyesmire semmit. Szal összetettebb a tandíj dolog annál. hogy kell e fizetni vagy sem, mert azon belül még fel kellene állítani bizonyos szociális körülményeket: amit említettem, mindenképpen. Más egyébként nincs is nagyon. Aki dolgozik suli melett, semmiképpen se kellene pl fizetnie. Olyan rossz, hogy ennyi butus ember van Magyarországon, akik csak a tv-bõl tájékozódnak és könnyen uszíthatóak, manipulálhatóak, mint a zsidózós emberke. Nem hiszem, hogy a saját véleménye az, amit mondott. Na de nem fikázok senkit, nem igazán a kenyerem.Valamit tenni kell, nem hátrafelé, azért ebben talán egyetérthetünk , , párttagságtól" függetlenül. A lázadás nem visz semmire. Csak ki kell fizetnünk a károkat, amiket a tüntetók okoznak. Szal kedves tüntetõk! A ki nem dobott pénz is bevétel! Ne rongáljatok, és már kevesebbe fog kerülni a kenyeretek pár forinttal. Sok kicsi pedig ugye sokra megy. De sokmindent mondanék még:)
Kedves utolsó válaszoló!!! Sok mindenben igazad van, és egyet is értek veled (többé-kevésbé). Azzal is, hogy 7 kenyeret másnak fizetsz ki... Azt, hogy ha kisebb lenne az adókulcs, arra értettem, hogy akkor talán többen bevallanák a tényleges jövedelmüket, több menne be az államnak és több maradna a zsebükben, mint ma, így abból inkább áldoznának egy egy orvosi ellátásért, vagy akár tandíjért is. Mert azért azzal te is egyetértesz, hogy vonják le a tb-t, és mondjuk egész életében nem kell annyit költeni az illetõre, mint amennyi tb-t levontak tõle. Inkább csak minimálisan vonták volna le, és az ember csak akkor fizetne, ha tényleg szükséges. (remélem ez érthetõ volt így :) ) A külföldre való elpártolás... Igen, ez az ami a legtöbb embert zavar, hogy az õ pénzén szerezte a diplomáját, és mégis elmegy, nem a magyar államot "gazdagítja". Hidd el, akirõl beszélek, nem szeretett volna külföldre menni, hanem itthon szeretett volna munkát vállalni, csak sajnos nem sok lehetõsége volt. Pedig nem is büfészakot végzett, hanem olyan szakot, aminek "állítólag" van jövõje Magyarországon. Végezetül, tudom, hogy a hangvételem kicsit gázos lett a válaszom végére (fõleg), de annyira felment bennem a pumpa, a sok hõbörgõs válaszolón... Akik csõlátásban szenvednek. A politikusoknak kéne egy "kicsit" figyelni az országra, amit "irányítanak", és akkor nem lennének ilyen problémák. (vagyis biztos lennének, csak nem ennyire súlyosak)Ha úgy vesszük, õk azok akik elüldözik az embereket, mert csak az számít, hogy nekik meglegyen minden... Na, befejezem, nem akarok politizálni, nem az én asztalom! Köszi, hogy leírhattam :)
két dolog van, amit érdemes lenne szerintem megnézned. Az elsõ a Gyurcsány közgázos elõadása. http://www.mtv.hu/videotar/?id=3639 Vannak adatok, vannak prognózisok, vannak cselekvési ötletek. Lehet velük vitatkozni. Sõt, kell is. De csak úgy, ha jobboldal, de fõleg a fidesz lerak valami hasonlót az asztalra. Amíg ezt nem teszi, addig csak böffentések sorozata amit csinál. A másik az a Friderikusz Most utolsó adása, amiben Gyurcsányt állították szembe három közgazdásszal mit csináltak és mit kellett volna alapon. Meg fogsz lepõdni. http://atv.hu/videotar/2008_jun_friderikusz_most___az_utolso.. http://atv.hu/videotar/2008_jun_friderikusz_most___az_utolso.. utána beszélgethetünk.
Semmit nem magyaráztak belém kommunista! És nem is engedem hogy egy másik tapló kioktasson, pláne egy kommunista zsidó (nézz tükörbe faszikám!!) és a legnagyobb baj azzal van hogy hol maradt a befolyt lóvé azoknál meg ezeknél. Lehet hogy ott lenyúlta a sok szemét magyar vállalkozó, de legalább felfutott a belgazdaság. Most meg vándorol ki mindenféle szemétládához külföldre, mert állítólag befektetõ itt, valójában tál lencséért vásárolt meg vagyonokat érõ ingatlanokat, telkeket gyárakat. Te meg szépen elmehetsz az Izraeli haverjaidhoz megkérdezni hogy mit mûvelnek itt! Idézhetek egyet tõlük: -"Túl sok itt ez a 10 millió magyar, elég lesz ide 6 millió is, majd teszünk is róla!" Mellesleg ahol ekkora marhák képesek megélni, annélkül hogy süllyesztõbe kerülnének, ott meg is érdemlik, hogy módszeresen kifasírozzák õket, faszikám.
Na és az a legérdekesebb a dologban, hogy páran még nem látnak 2010-ig se elõre és nem látják, hogy jön a FIDESZ, mert õk lesznek a következõk erre akárki mérget vehet, és szépen vissza fog csinálni mindent úgy ahogy 8 éve volt, és kibaszkodja a még funkcióban maradt kommunistákat és zsidókat, aki most akarja az erõset megjátszani, és megvágni ilyen-olyan díjakkal a többieket meg persze közte SAJÁT MAGÁT IS, az úgyis ráfarag 2 év múlva, mert az egész reformnak nevezett népnyúzás eltûnik szépen, mint gólyafos a levegõben! Ami marad helyette az az hogy aki egyetértett azzal, hogy nyúzzák a betegeket, nyúzzák a kisnyugdíjasokat, nyúzzák a többnyire csóró hallgatókat azzal a tudattal kell élnie hogy sikerült éppen 1 generációnak plusszterhet akasztani a nyakába. Aztán aki ezt széjjel is kürtölte, mert képtelen befogni a száját, ha már egyszer kommunista, szembenézhet a szomszédaival, meg az ellentétes gondolkozású ismerõseivel!
Most, egy ilyen tönkretett országban elõször is meg kell gyógyulni!( Igen!Igen!Igen!) Ne egymást szidjátok! (Igen!Igen!Igen!) Változtatni kell, de sürgõsen! (Igen!Igen!Igen!) Gondolkodj! Egy lelkileg, anyagilag, fizikailag tönkrement családban Te hol kezdenéd a felépülést?! Mindennek eljön majd az ideje, de most még ne!!! (Igen!Igen!Igen!)
Én egy kicsit másképp látom a dolgokat mint az elsõ válaszoló. A felsõbb iskolákban, egyetemeken, de már az ált.iskolákban is nagyon drága a tanulás.Valószinû hogy nincs se gyermeked, se közeli hozzátartozód, aki felvilágosítana a díjakról.Az egyetemeken nemcsak a könyvek, jegyzetek drágák, de biztosítani kell a lakhatást, közlekedést, étkezést stb, ami az élethez elengedhetetlen.Ezt fejelik meg a tandíjjal, amit még be sem vezettek, már fel akarták emelni.Persze lehet mondani, hogy dolgozzanak többet /mindig ez a szöveg/ eddig is 70-80% dolgozott.De akkor hogy várjuk el, hogy jelesen tanuljanak.Próbáltál már éveken keresztül tanulni és dolgozni együtt?Annak idején ezért találták ki a diák-hitelt, hogy a családoknak és a diákoknak könnyebbé tegyék az életét.Mára már ez nem elég, a megemelkedett költségeket nem bírják el a családok.Egy átlag család ezt már nem tudja kigazdálkodni.Szerinted egy tanár vagy egy orvos melyik cégtõl kapna ösztöndíjat?Még a többi is csak 4-5.évesen számíthat valamire.Az pedig hogy nem a diplomához kapcsolódó munkát kap, nem õ tehet, de akkor is egy kimúvelt emberfõvel gazdagabb lesz az ország.Láthatjuk ezt Gyurcsánynál is, hisz tanári diplomával min.elnök lett, vagy Kóka orvosival a háta mögött a számítástechnikában találta meg élete értelmét, és még miniszter is lett.Ettõl függetlenül tanult emberekké váltak, nemcsak a diplomát adó szakmához értenek.Ennek az országnak már csak a tanult emberek sokasága hozhat változást, már nincs iparunk, se mezõgazdaságunk, se eladni valónk az eszünkön kívül.Legalább ezt ne gátoljuk meg a tandíjjal.A színvonalról csak annyit:semmi köze hogy van-e tandíj vagy nincs, az a követelmény rendszertõl függ.Ha pedig a diákok fizetnek, az iskolák a legrosszabb diákot is megtartják, mert "fizetõ".Érdemes lenne összehasonlítani a most fizetõk tudását a nem fizetõkével.Én a voksomat a tudásalapú társadalom mellé teszem, mert szívesebben fizetem az adómból a tanulni vágyókat, mint segélyként a tanulatlan emberek létezéséhez szükséges megélhetést. Vizidíj és napidíj:semmire sem jogosít, és sokszor kell fizetni.Bizony, ott ahol beteg van a családban, sok-sok 300ft-ot kell kifizetni.Aki nem jár orvoshoz, az nem is tudja.Akár több ezer ft.ot ki lehet fizetni egy betegség során. Csak egy példa:beteg leszel, elmész a háziorvoshoz, /fizetsz/ tovább küld különbözõ vizsgálatokra, /többszöri 300ft/ betegállományba vesznek, /kevesebb jövedelem/ kiváltod a gyógyszereket, /több ezer ft/ aztán mégsem gyógyulsz, ugyhogy jön a kórház./fizetsz/ Számolj utána!Ki tudod fizetni?Mert nagyon sokan nem, és bármelyikünkkel elõfordulhat.Sokan számolnak ezzel, és nem mennek el az orvoshoz.Mi történik?Sokkal súlyosabb állapotban fognak bekerülni a kórházba, és ez nem 2-3 vizitdíj ára lesz.Kinek lesz jó?Vagy ezután majd jön a kezelések hozzájárulása?Mindenkinek vannak szülei, idõsebb vagy fiatalabb beteg hozzátartozója.De elég egy munkanélküliség a családban, tudjuk ezeket a költségeket vállalni?De érhet baleset, hosszútávú kezelésekkel, akkor is van mibõl fizetni?Ha nincs, akkor igennel kell szavazni, ha van, akkor meg méginkább, mert ennyi empátia kell hogy legyen egy emberben, hogy a szegényebbet ne sodorjam még nagyobb nyomorba csak azért mert beteg. A nevelõ, okító célzatot tartsák meg maguknak.Voltak szüleim, akik felneveltek, és megtanítottak hogy semmi sincs ingyen.Nem is kaptam ingyen semmit, nemcsak én, de más sem.Minden dolgozó, tanuló ember fizette a TB-t, és a munkáltató is.Nem is keveset.Talán nem kellett volna lenyúlni a kasszát, most is lenne benne.Arról nem beszélve, hogy még további milliárdokat vesznek ki az eü-bõl.A beteget akarják még tovább sarcolni? A napidíjról elég hülyeséget hordtál össze.Mikor voltál kórházban?Mikor megszülettél?A legtöbb helyen semmit nem jelent a vizit-és napidíj.Egyelõre csak kommunikáció van amivel bizonygatni akarják hogy milyen jó.De aki õszintén nyilatkozik, és nem pártfüggõ, az bevallja hogy sokra nem mennek vele.Több rosszat hoz mint jót.Hacsak valóban fel nem emelik 1000ft-ra. Tehát ezek után a véleményem:IGEN IGEN IGEN
Teljesen egyetértek az elsõ hozzászólóval! Én sem írhattam volna le jobban! NEM, NEM, NEM
Egyetemista vagyok, a szüleim nem gazdagok de nem is szegények, mégis megterhelõ lenne a tandíj, vagy a "hozzájárulás" hívhatjuk akárhogyan! Úgy gondolom, hogy a középosztálybeliekkel szúr ki legjobban az a ...... kormány. Ezért: IGEN! IGEN! IGEN!
Kedves egyetemista! egyrészrõl amit leírtál, az egy igen és nem három, egyetemistaként illene tudni differenciáltan gondolkodni. (az eredeti kérdés feltételezi, a válasz indoklását is) Arról nem is beszélve, hogy felelõs választóként globálisan gondolkozva illene dönteni, nem önös érdekbõl, de mindegy... Másrészrõl, amit leírtál az nem érv. Téged, mint jelenlegi egyetemistát nem érint a dolog. A felsõoktatási törvény tiltja a visszamenõleges változtatást, azaz, ha eddig te nem fizettél, akkor ezután sem fogsz.
Kedves Egyetemista! Semmilyen konkrét kidolgozása nincs a tandíjnak, arról meg fõleg nincs szó, hogy szeptembertõl fizetni kellene... (pontosabban volt róla szó, még 2006ban, hogy 2007ben bevezetik és 2008ban kell elkezdeni fizetni az akkori másodévesektõl kezdve lefelé) Mégegyszer mondom. Visszamenõlegesen nem lehet változtatni, úgyhogy ha te most egyetemista vagy és nem fizetsz, akkor ezután sem fogsz. Szavazás ide, vagy oda.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, bár a cél nem az volt, hogy egymást egyétek. Gondoltam, ennél kulturáltabbak vagytok. Ez egy egyéni véleményt tükrözõ odlal, adjuk meg mindenkinek az esélyt, hogy kinyilvánítsa a sajátját, akárm is legyen, akár magára, akár a közre gonol. Öcsém is most állami nappalis, de neki is azt mondták, adták írásba, hogy szeptembertõl fizetnie kell. Ez nem kamu. És nincs szó visszamenõlegesrõl, mostantól kell. Gondolj bele, vizitdíjat sem fizettem eddig, most kell. Kórházi napidíjat sem fizettem eddig most kell. Eddig a postán egy levé feladása 10 ft volt, most 400.. ezek a változások, amik törvényszerûek és jönnek. EGyeseket mi szavazun meg-és ezért kell szavazni, mert legalább ebben dönthetünk, másokban nem mi döntünk... Továbbra is várom az érveket és ellenérveket, mert szeretném átlátni a lehetõségeket. köszönöm
Én teljesen pártsemleges vagyok igazából mindegyiket utálom. De én igennel fogok szavazni, és azért, mert itt vagyok 20 évesen, van egy fiam, akit egyedül nevelek, az apja nem fizet gyerektartást, viszont szociális szempontból ahhoz nem vagyok "elég szegény" hogy bármiféle támogatást kapjak azon felül, ami mindenkinek jár. Nagyon szeretnék tanulni, tanár szeretnék lenni, de mégis mibõl fizetnék tandíjat? Orvoshoz ha megyek, hát kétszer is meg kell gondolni, hogy menjek-e, vagy pont az a 300 fog hiányozni a gyerek tápszeréhez. Ez most csak egy egyéni dolog, de sokan vannak úgy, hogy nem számítanak elég szegénynek, mert mondjuk dolgoztak már valaha életükben, de éppenséggel keveset keresnek, egyedülállók és gyerekük van, vagy beteg idõs szüleik vannak, akiknek segíteni kell anyagilag is. Biztos sokan ki tudják ezt fizetni, de sokan meg nem. A fõiskolákra eddig is általában gazdagabbak jártak (persze nem csak gazdagok, de azért a legtöbbnek tudták fizetni a szüleik a megélhetést az egyetemi évek alatt), most mégjobban kiszorulnak a szerényebb körülmények közül jövõk. Nem ez a jó megoldás arra, hogy kevesebb legyen az, aki tíz évig jár egyetemre. A másik, hogy a vizitdíj miatt még nem lettek kevesebben a rendelõben. Az én orvosomhoz eddig is sok öregasszony járt, akiknek szájmenésük van, hát most, hogy fizetnek is érte, kicsit úgy érzik, hogy bérelt helyük van az orvosnál, és még többet dumálnak (pl. arról, hogy a szomszédnak unokája született), és még az orvosnak is több a dolga a papírmunkával. A napidíjról nem tudok mit mondani mert még nem voltam kórházi fekvõbeteg (csak amikor szültem, de akkor ugyebár nem kellett fizetni), de ez is egy elég népnyúzó dolog.
Ha nem szültél volna fiatalon, most járhatnál fõiskolára v egyetemre! Te választottad ezt az utat, már ne síránkozz!
Na téged minek szartak a világra??? Képzeld, nem tervezett gyerek volt, de nem akartam megölni. Attól még nekem is járna esély arra, hogy tanulhassak.
A kérdező hozzászólása: A kérdés márciusban lett feltéve, már nem igazán aktuális. És van privim....

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miben tűnik Magyarország negatívnak a külföldiek szemében?

Most konkrétan arra gondolok, nyáron voltam Finnországban, sok emberrel beszélgettem, nagyon rendesek arra az emberek, de az egyik megkérdezte tőlem, mi hír arra felétek, mert az országotokról elég sok rossz hírt hallani az utóbbi időben.
Én meg nem tudtam mire gondolhat, nem is kérdeztem vissza h mire gondol konkrétan, csak mondtam h sose nézek tv-t, nem olvasok híreket így nem vagyok képben és így nem is forszíroztuk a dolgot tovább.
De azért így utólag kíváncsi lettem, vajon mik lehetnek azok a "rossz hírek" amik Magyarországról terjednek egy külföldi szemében. (Gondolom nem arra gondolt h a cigányok néha betörnek hozzánk, hisz az itthon sem hírértékű.)

5

Egyik szélsőségből a másikba? Melegbarát-liberális színházból egy keresztény-műparaszt színház lett?

http://egyfelvonas.postr.hu/istenrol-es-vidnyanszky-attilarol

6

Mekkora az esélye a jövő évi kormányváltásnak?

9

Valaki be tudná linkelni az ellenzéki összefogás politikai programját?

szívesen elolvasnám, de csak részleteket találtam belőle

köszönöm

5

Szeretnétek ha MO újra a régi nagy MO lenne? Láttok erre esélyt valaha?

Bocs ha esetleg nem jó kategóriába tettem.

17

Akik szerint azért felesleges a Holokausztra való emlékezés (és költés), mert történelmi esemény és ezer fontosabb problémánk van, azok ugyanezt gondolják 1848-ról, az aradi vértanúkról és Trianonról is?

Elvégre ha a Holokauszt egy régmúlt, mögöttünk lévő esemény, melynek elszenvedői közül alig él már valaki és aminél ezer égetőbb kurrens problémája van a nemzetnek, akkor ezeket nem tudom minek lehet hívni...

Egyedül Trianon kapcsán élhet párszáz olyan valaki, aki pelenkás kisgyerek volt, amikor az megtörtént.

8

Vajon mi jár az olyan emberek fejében, akik azt kérdezgetik, hogy hogyan lehet menekültként kimenni Kanadába, Ausztráliába stb. közben meg látják, hogy Magyarországon van TV, van kaja a boltokban, meg bármikor átmehetsz pl. Ausztriába?

7

Mi volt a kommunizmus bukásának az oka amiért bekövetkezett a redszerváltás?

6

Szerintetek nem lett volna jobb helye ennek a sokadik másfél milliárdnak?

Ismét egy nagy halom pénzt költünk a holokamura mert "emlék év" van. Az előtte lévő hírben meg kitiltják a hajléktalanokat a közterületekről! Esetleg nem a mai problémák megoldására kellene költeni mint egy közel 70 éve történt eseményre? Vagy talán ha már holo év akkor lehetne Don kanyar emlék év is!! Úgy érzem annak is van legalább ekkora létjogosultsága. Nem?

12

Szerintetek jobb lenne minden?

Jobbikosok, kissebbség utáló magyarok, miért gondoljátok hogy ha a jobbikra szavaztok minden meg fog oldódni? Minden rosszabb lesz! Elkezdődnének a megindulások éjszaka, gyujtogatások, romagyilkosságok, stb. Erre a kissebségnek is lenne egy-kettő válasza, és kitörne egy nagy polgárháború, ami nagyon sok magyar-roma áldozatokkal járna. A többi ország úgysem engedné, hogy itt roma diktatúra legyen hiába kilépnének az euból, úgy már mégjobban tönkre menne az országotok, ráadásul a többi ország bele avatkozna a polgárhábórúba, semmi nem lenne jobb, csak az országot vinnétek jobban a föld alá. Miért lenne ez nektek jobb ?

27

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!