Találatok a következő kifejezésre: Vannak trükkök hogy hogyan (43 db)

Vannak trükkök arra, hogy hogyan csaljunk haza egy macskát, ha elszökött? Hogyan segítsünk neki hazatalálni?

Lassan egy hete a macskám eltünt, miután leesett a lakás erkélyér?l a 3dikról, de semmi nyoma nem volt lent, hogy baja lenne.Azóta a lakótelepen szinte mindenhova ragasztottunk ki papírt, beszéltünk menhellyel, sintérrel, de semmi.Raktunk ki este macskakaját, arra se jött el?.Éjjel-nappal járjuk a környéket, hívjuk, de semmi.Mit lehet még ilyenkor tenni?

Legjobb válasz: Nem akarlak elszomorítani de lehet hogy már nem él.A macskák mindig olyankor mennek el otthonról mikor érzik hogy megfognak halni.Egyszer a is történt egy baleset.Egyszer volt a gyönyörû perzsacicám akinek volt egy balesete.1 héttel késõbb megszökött és nem jött vissza.3 utcával arrébb elõkerült.Ott fekütt az árokban elpusztult.De ha kandur cicád van akkor nemnagyon kell aggódnod.A fiucicák gyakran szoktak csavaroiogni.Van mikor 2 hétre is eltûnnek.

Nem akarlak elszomorítani de lehet hogy már nem él.A macskák mindig olyankor mennek el otthonról mikor érzik hogy megfognak halni.Egyszer a is történt egy baleset.Egyszer volt a gyönyörû perzsacicám akinek volt egy balesete.1 héttel késõbb megszökött és nem jött vissza.3 utcával arrébb elõkerült.Ott fekütt az árokban elpusztult.De ha kandur cicád van akkor nemnagyon kell aggódnod.A fiucicák gyakran szoktak csavaroiogni.Van mikor 2 hétre is eltûnnek.
Ha szerencséd van akkor még él és ha szeret ott lanni veled, akkor hazafog találni ösztönbõl.
Na meg lett?

Mondanátok nekem olyan könyv címeket adni ami a kutya tanitasával foglalkozik, és kutya trükkök vannak benne? Vagy olyan webcímeket ahol kutya trükkök vannak és azt is leírja, hogy hogy kell neki megtanítani?

Kerestem ilyen oldalakat, de nem találtam. A ti kutyatok miket tud és, hogy tanítottatok meg neki? Hogy lehet a kutyát Szobatisztaságra tanítani?

Legjobb válasz: A 101 kutyatrükk címû könyv nagyon jó, ha kifogyok az ötletekbõl mindig fellapozom.

A 101 kutyatrükk címû könyv nagyon jó, ha kifogyok az ötletekbõl mindig fellapozom.
Itt a 101 kutyatrükk, szerintem a legjobb :) ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
Mi ez alapján tanítjuk a blökit: Klikk! - Ahogy a kutyák szeretnek tanulni
Ez nem a trükkökre, inkább csak az alap viselkedésre tanít meg gazdit és kutyát, a címe Brian Kilcommons: Aszfaltbetyárok. Hasznos könyv, én is ebbõl tanítottam a kutyámat szobatisztaságra, ülni, feküdni, várni/maradni, menni (mikor indulhat a "marad"-ból), meg egyéb dolgokra, nagyon hasznos könyv, de nem sokan kedvelik (szerintem), mert nem szép színes képek vannak benne, hanem fekete-fehérek.
http://kutyas-konyv.lap.hu/ Az én kutyáim tudnak: ülni, feküdni, állni, messzirõl, kézjelre is, hangot adni kézjelre is, lábnál követni pórázon, póráz nélkül, lábhoz jönni, szabályos behívást, forgás, bukfenc, kúszik, pacsia, rázd meg, egyél, igyál, futás, menjél, menjél ki, helyedre, szimat, keresd, meghajol, szlalom, akadály, apportírozás, szégyelld magad, terelés, cica, papa, csont, tolat, oldalaz, frizbi, stb. De ez nem alap nem kell elvárni minden kutyától, mi versenyzünk, nekem ez a hobbim. Úgy tanítottam hogy a kutyánál elértem hogy a megfelelõ dolgot csinálja és amikor csinálta akkor megdicsértem, kapott jutalmat, néha klikkert is használtam.
Jah, hogy miket tud? Sokmindent: ül, marad/vár, fekszik, szolgál(=pitizik), behívható, keres (ezeket ismeri: labda, bot, játék, hagyma (egyik játéka), bárány), apportíroz, menj oda/vidd oda: anyához, apához, páromhoz (nem írom a nevét, ahogy tesómét sem), mama, séta, vacsora, pisi, kaka (néha sajnos nincs idõ kivárni, ha mondom, h pisi-kaka, akkor tudja, h sietnie kell a dolgokkal), hopp (amikor szeretném, hogy feljöjjön az ágyra, pfúj, ha nem vehet vmit a szájába, ereszd, ha ki kell engednie a szájából, akkor le lehet lõni a kezünkkel formázott pisztollyal (hanyatt fekszik), a döglikre ugyanezt reagálja, ad ötöst (két mellsõ lábával a tenyerünkbe csap, ami a feje fölött van), és ad puszit, egyszer megnyalja az ember orrát (csak faternak az egész arcát). Asszem kb ennyi. :) Szeretem, most alszik, csak én éjszakázok, sajnos... :(

Olyan gondunk van az Apámmal, hogy kötelezőbiztosítást kéne neki fizetni, de nem tud miből már 5 éve munkanélküli és most kapott levelet, hogy fizessen be 50 ezer ft! Hogyan lehetne azt megoldani, hogy ne keljen kifizetni? Milyen trükkök vannak erre?

Ami fontos a bank hiteles az autó 7 éves !!

Legjobb válasz: Mi van abban a levélben? A biztosító kéri az elmaradt díjakat, vagy a díjnemfizetés miatti bírságot küldték ki?

Mi van abban a levélben? A biztosító kéri az elmaradt díjakat, vagy a díjnemfizetés miatti bírságot küldték ki?
mi??? 5 éve munkanélküli mégis hitellel terhelt autója van??? Okos... fizesse be az 50.000 Ftot. Ha hitelre telik, akkor kötelezõre is. Amúgy meg ha nem fizeti be és kárt okoz, nagyon meg fogja járni.

Van vmilyen jó könyv, amiben trükkök vannak és részletesen leírják, hogy hogyan tanítsd meg a kutyának?

(Olyan ami hasonló a 101 kutyatrükk c. könyvhöz.)

Legjobb válasz: Én csak ezt a könyvet ismerem, de esetleg nézz szét a youtube videók között. Beírod mit szeretnél megtanítani (tanácsolom h angolul írd) és voilá.

Én csak ezt a könyvet ismerem, de esetleg nézz szét a youtube videók között. Beírod mit szeretnél megtanítani (tanácsolom h angolul írd) és voilá.
A csodálatos kutyadoki elég jó és hasznos is. Ez egyébként, mint mûsor a tévében is megy!
Vámosi-Nagy Nóra: Klikk! Ebben mondjuk nincs olyan sok trükk (meg szerintem a 101 kutyatrükk nagyjából elég sok...), de elég sok ismeretet ad ahhoz, hogy új trükkök tanításának módszertanát ki tudd dolgozni magadtól. A 101 kutyatrükk írójának van most egy új könyve, a 10 perces kutyaiskola, ott is elvileg vannak trükkök. Sajnos a többi könyve tudtommal nem jelent meg magyarul (angolul se kapható itthon).
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!

Milyen praktikák, trükkök, testhelyzetek vannak, ami segít, hogy kisfiú foganjon?

Már van egy lányom,és kett?nél több gyermeket nem biztos,hogy tudunk vállalni,és szeretnénk egy kisfiút(Persze,ha kislány lesz,az sem baj :)

Legjobb válasz: A baba nemének semmi köze a pozitúrához. Annál inkább a menstruációhoz képest bekövetkezõ fogantatáshoz. Mivel férfi vagyok, így nem tudom pontosan, de a feleségem határozottan állítja, hogy míg a lányom a menstruáció elõtti napokban "készült", addíg a két fiam a menstruáció utáni napokban. Ez sem 100%-os de a legtöbb, amit mi szülõk tehetünk az ügy érdekében. Azért olvass utána, mert lehet, hogy fordítva van és én tudom rosszul!

A baba nemének semmi köze a pozitúrához. Annál inkább a menstruációhoz képest bekövetkezõ fogantatáshoz. Mivel férfi vagyok, így nem tudom pontosan, de a feleségem határozottan állítja, hogy míg a lányom a menstruáció elõtti napokban "készült", addíg a két fiam a menstruáció utáni napokban. Ez sem 100%-os de a legtöbb, amit mi szülõk tehetünk az ügy érdekében. Azért olvass utána, mert lehet, hogy fordítva van és én tudom rosszul!
Nem tudom pontosan mi, hogy merre, de barátnõmék pl. hasonló módszerekkel hozták össze a kislányt.Nekik is 2. baba és az elsõ kisfiú volt; szerettek volna egy hugicát.A lúgosítással kell valamit kezdeni, de szerintem keress rá a Google-ben. Aztán lehet nem azért jött a kislány, ki tudja!De sikerült összehozniuk, ez a lényeg. :)
A kérdező hozzászólása: Kedves Pér, köszi aválaszt, amúgy találtam egy oldalt, ha érdekel nézd meg itt van egy két ötlet :) http://anyuci.hu/cikkek/x-y-es-a-bal-here-1347.html
A kisfiam pont középidõben fogant a ciklus 14. napján.Azért tudom pontosan mert abban a hónapban csak 1szer voltunk együtt.Amikor a lányommal lettem terhes akkor naponta együtt voltunk, összevissza menstráltam, így nem tudom õ mikor fogant. Tehát kevés szex, középidõben próbálkozni. :)
A kérdező hozzászólása: Hát ez a hónapban egyszeri dolog nem hiszem, hogy sikerül, de azért köszi :)

Van egy 16hetes labrador kiskutyám, és megszeretném tanítani az alapvető trükköket neki, hogyan tegyem?

Kérlek írjátok le mik azok, és hogyan lehet megtanítani neki. Ja, és még 1 kérdés. Állandóan felugrál mindenkire, hogyan szoktathatom le erről?

Legjobb válasz: Az ÜL-nél (meg minden másnál is) fõleg ilyen kicsi kutya esetében kerülném az erõszakot -a fenéknyomkodás is az - finom falat a kezedben a kutya orra fölé teszed, úgy, hogy ne érje el, kiadod a vezényszót (ne ismételgesd, 1x kell határozottan) és elkezded hátrafelé vinni. Ha követni próbálja a falatot, márpedig azt teszi, akkor szépen fenékre csücsül. Ilyenkor odaadni neki és megdicsérni. "Fekszik"-et lehet ültetésbõl, ha az már megy neki: leülteted falat az orra elé és elkezded távolítani a föld felé és a kutyától picit elõrébb. Elõbb-utóbb lefekszik, de ilyenkor már azt is jutalmazzuk, ha már majdnem megvolt. Állítás is mehet ültetésbõl: falat az orra elé picit magasabban, kezeddel átöleled a kutyát (nem szorosan), kiadod a parancsot, falatot távolítod közben a másik kezeddel simized a pociját. Remélem érthetõen írtam :) Ha az alapok mennek ül, fekszik, behívás, akkor jöhet a többi. A 101 kutyatrükk c. könyvben lépésrõl lépésre le van írva, mit hogy tudsz neki megtanítani. Egyszerre csak egy dolgot taníts neki, azt gyakoroljátok 3-4napig legalább (napi sokszor keveset) és utána jöhet a következõ. Persze ilyenkor a már megtanultakat lehet ismételni, gyakorolni.

Az ÜL-nél (meg minden másnál is) fõleg ilyen kicsi kutya esetében kerülném az erõszakot -a fenéknyomkodás is az - finom falat a kezedben a kutya orra fölé teszed, úgy, hogy ne érje el, kiadod a vezényszót (ne ismételgesd, 1x kell határozottan) és elkezded hátrafelé vinni. Ha követni próbálja a falatot, márpedig azt teszi, akkor szépen fenékre csücsül. Ilyenkor odaadni neki és megdicsérni. "Fekszik"-et lehet ültetésbõl, ha az már megy neki: leülteted falat az orra elé és elkezded távolítani a föld felé és a kutyától picit elõrébb. Elõbb-utóbb lefekszik, de ilyenkor már azt is jutalmazzuk, ha már majdnem megvolt. Állítás is mehet ültetésbõl: falat az orra elé picit magasabban, kezeddel átöleled a kutyát (nem szorosan), kiadod a parancsot, falatot távolítod közben a másik kezeddel simized a pociját. Remélem érthetõen írtam :) Ha az alapok mennek ül, fekszik, behívás, akkor jöhet a többi. A 101 kutyatrükk c. könyvben lépésrõl lépésre le van írva, mit hogy tudsz neki megtanítani. Egyszerre csak egy dolgot taníts neki, azt gyakoroljátok 3-4napig legalább (napi sokszor keveset) és utána jöhet a következõ. Persze ilyenkor a már megtanultakat lehet ismételni, gyakorolni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Sokat segítettetek! :)

Egyszobás lakásban lakó kismamák, hogyan oldjátok meg a babázást egész nap? Vannak trükkök, hogy mindenkinek jó legyen, és ne zavarjátok egymást?

Hol játszik, hogyan alszik veletek,la holmikat hogyan tudjátok elrakni, hogy ne legyen kupi és mindennek legyen helye stb.? Én elég nehezen boldogulok, mert ha fent van , nagyon igényli a jelenlétem, ha pedig alszik, akkor csak lábujjhegyen vagyunk, fel ne ébredjen, tv se nagyon van.

Legjobb válasz: Szia, nekünk kiságy a fejünknél, mindenhez hozzáférhet a szobában, amihez nem, az babaráccsal, kanapépárnákkal elbarikádozva,így nem kell folyton nem, nem nem szabadozni, vígan el-lomol a szobában. A konyhában járókában van, etetés után becsempészem a járókába, teli hassal kb 30percig eljátszik benne. Amikor alszik,szól benn neki vmi alapzaj, de kijövünk és nem mászkálunk be, ilyenkor a konyhában fõzök, v netezek, tv sajnos nálunk sincs (babytv neki ha ki akarok osonni pár percre), laptopon nézünk esti lefektetés után filmeket a konyhában. Így mûködik a dolog, már nem érzem tehernek. 37m2-es a lakás.

Szia, nekünk kiságy a fejünknél, mindenhez hozzáférhet a szobában, amihez nem, az babaráccsal, kanapépárnákkal elbarikádozva, így nem kell folyton nem, nem nem szabadozni, vígan el-lomol a szobában. A konyhában járókában van, etetés után becsempészem a járókába, teli hassal kb 30percig eljátszik benne. Amikor alszik, szól benn neki vmi alapzaj, de kijövünk és nem mászkálunk be, ilyenkor a konyhában fõzök, v netezek, tv sajnos nálunk sincs (babytv neki ha ki akarok osonni pár percre), laptopon nézünk esti lefektetés után filmeket a konyhában. Így mûködik a dolog, már nem érzem tehernek. 37m2-es a lakás.
Mi az elejétõl kezdve hozzászoktattuk a hangokhoz. Egy egyszobás lakásban rémálom settenkedni. Nõvérem kislánya volt olyan, hogy mellette még levegõt venni is óvatosan, nehogy felébredjen.. Pedig õk is garzonban laktak. Na, ott határoztam el, hogy az én fiam nem lesz ilyen. Szóval mióta hazajöttünk, hozzá van szoktatva a zajhoz. Normál hangerõn beszélünk, ha alszik is, szólhat a tv, stb. Sõt, mikor alattunk egész nap fúrták a panel falat, akkor is aludt rendesen. Vagy pl. ha séta közben elmegy mellettünk egy szirénázó autó is alszik nyugodtan. Egyébként én úgy csinálom, hogy akkor pakolok, mikor õ pihen. Vagy mikor a kiságyban játszik. Egyébként vagy kiteszem a pihenõszékbe, és viszem magammal a konyhába, ha épp mosogatok. Vagy a kenguruba teszem, és úgy csinálok 1-2 apróságot (mondjuk a szennyes ruhák válogatása). Ha közös játék van, a mi ágyunkra teszem, vagy a szõnyegre leterítem a játszószõnyegét. Egyébként kb. egy kezemen meg tudom számolni, hányszor aludt velünk. A kiságy az õ kis birodalma, szeret ott aludni. Csak akkor vettem magam mellé, mikor nagyon beteg volt. Most 4 hónapos. Pakolni pedig.. Vettünk egy fiókos szekrényt az Ikeában 10000ért, abban vannak a játékai, pelenka, tisztálkodási szerei, sterilizáló stb. A ruháinak pedig a mi szekrényünkben csináltunk helyet.
Amyg csecemõ volt, jöttek vendégek, vasaltam, tv-ztem úgy hogy közben aludt. Pár hónapos korától viszont ha leteszem, én kijövök a konyhába. Este ha elaludt, lehet tv-zni mellette. Praktikus tárolókban, beépített szekrényben a cuccok, este és ha jön valaki akkor összepakolok. DE amíg nem költözünk nagyobb lakásba semmiképp nem lesz kistesója!
Az én kisfiamat szerencsére nem zavarja este a TV, persze lejjebb halkítjuk amíg el nem alszik de utána már nincs gond. A napközbeni alvásnál meg apa is alszik én meg nagyon halkan a felvett sorozataimat nézem, ha ki kell menni a konyhába akkor azt is nagyon csendben teszem. Sosem szoktam semmi olyat csinálni ami zajt csap, inkább pihenek én is.
A kérdező hozzászólása: 20 nm-es a szobánk, nem galériázható, minden pisszenésre felébred, ha fent van foglalkozni kell vele valakinek, mert 10 perc után sír. A házimunkát alig tudom végezni, sõt minden szalad, mert bent kell lennem vele. Ha úgy döntök magára hagyom kicsit, biztos, hogy még a járókában is megüti magát, azután még azért is lelkiismeret furdalásom van, mert merészeltem egy kicsit enni mondjuk.Az elalvást is legalább fél óra altatás elõzi meg, amit csak karban tehetek meg, különben nem tud elaludni. Próbáltam már mást is, de a végeredmény a nyûgösség és nem alvás lett. Ikea pakoló dolgok jó ötleteket adtak, csak még kérdés mikor tudom megvalósítani.
1. vagyok. Hát arra, hogy tudd a házimunkát is csinálni, arra csak azt tudom ajánlani, hogy kösd magadra hordozókendõben/mei tai-ban/csatos hordozóban. Én is így csináltam, mert ha leraktam, akkor rögtön sírt. Így meg én is csinálom a dolgom, közben magyarázok neki, és õ is jól érzi magát.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi, ez jó ötlet. :)
A kérdező hozzászólása: Az én kismanóm 11 hónapos. És talán azzal nincs is gond ha a szobában teszek-veszek, de ha kimegyek máris balhézik. Régen olyan könnyen elaludt, de egy ideje csak így hajlandó, ha ölbe veszem és ringatom, még le sem ülhetek vele, mert akkor félálomból is felébred. :(

Hogy lehet tánc közben is jól énekelni? Vannak trükkök, hogy ne csússzon meg a hangom?

Egy sulis dologra jelentkeznék, kicsit olyan, mint a musical, a lényeg, hogy táncolni, és énekelni kell, a tánccal nem lenne bajom, az énekkel kicsit jobban... Nem hiszem, hogy rosszabb lennék, mint a többiek, de szeretnék jobban teljesiteni, mivel kevés fiú jelentkezik, igy kevesebb lányt vesznek be...
Miért nem kiván? Mi a gond?
Közös pornó nézés?
Leültök kettesben egymással szemben. Mélyen a szemébe nézel és ezt mondod: Édesem, szeretlek [megjegyzés:ez opcionális, függ a kapcsolatotok jelenlegi állásától], de nekem kevés a szex. Többet szeretnék szeretkezni veled és szeretném ha tudnád, hogy ha ez nem jön össze, valószínûleg szakítani fogunk. Te mit gondolsz errõl? Nem fondorlatokra meg mindenféle tudatalatti technikára van szükség, csak normális kommunikációra.

Vannak valamilyen tippek trükkök arra hogy a videoim nézetebek legyenek? (youtube)

Legjobb válasz: Legyen érdekes a videó... Kommentálj sokat az ismertebb videósok videói alatt, beszélgess a többi hozzászólóval, barátkozz, stb.

Legyen érdekes a videó... Kommentálj sokat az ismertebb videósok videói alatt, beszélgess a többi hozzászólóval, barátkozz, stb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!