Találatok a következő kifejezésre: Vannak saját a (1258 db)

A Microsoftnak van saját vírusírtója. Az miért nem elterjedt, miért nem rakja rá a Microsoft alapból a Windows gépekre?

Ez azért érdekes, mert miért ad utat a NOD32-nek, az Avastnak? Mégis csak ?k tudják megvédeni a legjobban a Windowst...

Legjobb válasz: Nem feltétlenül õk tudják megvédeni, mert ha õk tudnák, eleve úgy írták volna meg. Sõt a Microsoft már azért is meg lett róva - ha jól tudom - hogy alapból saját böngészõje van az oprendszerben és ezt sem szabadna neki, nem hogy saját vírusirtót...

Nem feltétlenül õk tudják megvédeni, mert ha õk tudnák, eleve úgy írták volna meg. Sõt a Microsoft már azért is meg lett róva - ha jól tudom - hogy alapból saját böngészõje van az oprendszerben és ezt sem szabadna neki, nem hogy saját vírusirtót...
Miért nem telepített alapvetõen? Piaci versenyszabályzat. Semmi köze sincs a védelem minõségéhez, az MSE igen alapos, jól sikerült program.
Sicontacttal dolgoznak együtt. Vagyis ESET-NOD-éekkl.
A kérdező hozzászólása: Akkor a Linux-nak sem lenne szabad? Rajta van alapból a Konqueror vagy a Firefox.
Linux --> nyílt forráskód. Bárki szabadon használja.
Nyílt forráskódos a Linux (Ubuntus stb.), a progik közül az OpenOffice, a LibreOffice, az Opera, Mozilla Firefox. Mozilla Thunderbird, Irfan View, Gimp és sok más, ingyenes program.

A csillagoknak van saját fényük? FONTOS ( több lent )

Azok a csillagok amiket éjszaka az égen látunk .. azok nem egy egy napok ? vagyis több naprendszernek a napja ? mert ha bolygók lennének akkor nem világítanának ennyire .. mert csak elenyész? a fényük..

Legjobb válasz: a csillagok napok, saját fényük van

a csillagok napok, saját fényük van
a nap is egy csillag csak közelebb van hozzánk, szóval igen saját fényük van. A bolygók meg azért világítanak, mert a nap fényét verik vissza
A Földrõl nézve : a 8 bolygónkból kb 1-4 látható általában "egy-idõben" szabad szemmel éjszakánként / Mars; Jupiter; Szaturnusz, Uránusz és a.. Vénusz amit mi magyarok népiesen nevezünk esthajnalcsillagnak (de attól még ez bolygó), illetve a mi Holdunk. Ezenkívül láthatóak a mûholdjaink (kb 15-40db) amik a földrõl nézve : van a mozgó és nem mozgó mûholdak(kommunikációs-és katonai) köztük a híres nagy a az ISS ûrállomás. Minden más objektum az égen NEM a Nap fényét sugározza, hanem más naprendszerek csillagai , önálló saját fényüket sugározzák.
A bolygóknak nincs saját fényük. Pl az Esthajnalcsillag (Vénusz bolygó) is csak a mi Napunk fényét veri vissza.
vannak bolygók, a Jupiter és a Vénusz és talán még van másik is, ami a Földrõl is látható éjszaka, mint egy csillag
Errõl már második osztályban értekeznek a suliban... Kimaradt?
azok vagy más napok, vagy csillagok (a napot vegyük bolygónak, ne csillagnak). a csillagokban is a naphoz hasonló fúzió során jön létre nagy energia és közben fény szabadul fel. ez olyan erõs, hogy milliárd fényév távolságból is látszik.
Jól van kis ügyifogyi :) )
A kérdező hozzászólása: Szerintem gondolkodj el ..ha ennyi eszed van h leszólod az embert :D
A kérdező hozzászólása: Jólvan na :D nem kell bunkóskodni :D értelmes válaszokat irj inkább :D
Ilyen kérdés után inkább ne firtasd, hogy kinek mennyi esze van...
A kérdező hozzászólása: Engem nem érdekel h te hogy szólod le meg oktatod ki a másikat ... ez nem egy hülye kérdés... mert rajtad kívül mindenki komolyan veszi ...rengeteg tévhit van ezzel kapcsolatban ... de látom te a csillagászatot még hírbõl sem ismered :D
Ezt pontosan melyik mondatból szûrted le?
A kérdező hozzászólása: abból h már az elején mondtam h nem kötekedj hanem írj értelmes választ ... de eddig még tõled olyan nem jött ... de ne vitatkozzunk már..agy névtelenül ez mehet akármeddig ... úgyhogy én befejeztem a vitát.. elnézést ha vmivel esetleg megbántottalak ! =)

Van egy autó amit szállítani szeretnék! B sima kategóriáju jogsim van! Az a kérdés hogy egy 1770kg os saját tömegû kocsival.2t horog 2 tonnás utánfutó 600kg os saját tömegû. Kérdés milyen autót szállíthatok?

autószerelõnek tanulok. Azt nem tudom hogy egybõl munkába álljak ha találok vagy menjek el álláskeresõire és tegyem le ott a c+e jogosítványt? azt modják ezz a jogsi van vagy 3-400 ezer forint ! szerintetek ! segítsetek . elõre is köszönöm

Legjobb válasz: B kategóriával a megengedett össtömeg 3500 Kg. (Ebben az esetben ráfutófék van) Avagy 4250, fék nélkülit. Ergo: Aminek az önsúlya 1770, annak olyan 2800 körül van az össztömege. Ezzel olyan futót húzhatsz, aminek az össztömege 700 kg. Itt van pontosan: [link]

B kategóriával a megengedett össtömeg 3500 Kg. (Ebben az esetben ráfutófék van) Avagy 4250, fék nélkülit. Ergo: Aminek az önsúlya 1770, annak olyan 2800 körül van az össztömege. Ezzel olyan futót húzhatsz, aminek az össztömege 700 kg. Itt van pontosan: [link]
B kategóriával csak olyan szerelvényt vezethetsz aminek az összs tömege nem haladja meg a 3500 kg ot (forgalmi szerint) ez fölött B+E kategória szükséges minimum. A C+E jogsi ha dolgzni is akarsz benne akkor bennevan 5-600 ezerben is mert csak a jogsi nemelég sajnos (ezzel csak a sajátodat vezetheted) legaláb egy PÁV meg egy GKI. kell mellé és a többirõl nem beszéltünk.
A kérdező hozzászólása: csak azért mert most gondolkodom a jogsiban... és hát c+e ben is jár a fejem... de az majd egy misi lenne ha megkéne csinálni, de nem nagyon akarok kamionoskodni. mert nem jön be azaz élet... ez meg 150bõl megáll... és ezzel is lehet húzni akármit:)


Hétvégi apukánál van saját szobája a gyereknek?

A helyzet az, hogy amíg kicsi volt a gyerek és nem járt bölcsibe addig hétköznap is sokat volt velünk, meg ugye délutáni alvás, ilyesmi, kellett a szoba. Amióta oviba jár, kéthetente hétvégén van itt. Most 3 és fél éves, a férjemmel építkezünk, és kb jöv?re ilyenkor beköltözünk, addigra ugye a gyerek már 4,5. Ezután kb fél-egy évvel tervezünk közös gyereket, majd utána még egyet. De ennyi szoba nem lesz a házban. Szóval mire 8 éves lesz, akkor ha jön hétvégén, nem maradna neki szoba (saját), csak ha valamelyik féltesójával alszik, vagy kanapén. Párom húzza a száját, hogy kell neki saját szoba, de kérdem én, akkor a két közös miért nyomorogjon egy szobában, egy szobát üresen tartva csak azért a 4 napért? kinél hogy van ez?

Legjobb válasz: Szerintem elég lenne egy félszoba, mondjuk 2-szer 3 méter, ha elég világos, aludni, visszavonulni tökéletes. Nem kell rögtön 12 négyzetméter. Ha most építkeztek, nem hiszem, hogy pár négyzetméteren múlna a dolog. És ki tudja nem e lesz több az a havi 4 nap. Hiszen ott vannak a szünetek, lehet, hogy egyébként is kényelmesebb lesz, ha nálatok van. És több idõt fog ott tölteni. Hiszen 8-10 évesen már saját önszántából is szívesen eltölthet idõt az apjával és annak új családjával.

Szerintem elég lenne egy félszoba, mondjuk 2-szer 3 méter, ha elég világos, aludni, visszavonulni tökéletes. Nem kell rögtön 12 négyzetméter. Ha most építkeztek, nem hiszem, hogy pár négyzetméteren múlna a dolog. És ki tudja nem e lesz több az a havi 4 nap. Hiszen ott vannak a szünetek, lehet, hogy egyébként is kényelmesebb lesz, ha nálatok van. És több idõt fog ott tölteni. Hiszen 8-10 évesen már saját önszántából is szívesen eltölthet idõt az apjával és annak új családjával.
Persze a te szemszögedbõl igazad van, aludjon ahol kap helyet. De ha egyszer elvált a férjed, elválhat másodszor is, neked hogy esne, ha a gyereked az új család lakásában a kanapén kapna helyet, vagy bezsuppolva valamelyik féltestvérhez, és örüljön neki, mert mit nem akar abban a pár napban?Én anyaként nem örülnék neki. És megértem a férjedet is, hogy a saját gyerekének a ugyanazt akarja nyújtani, mint te a saját kettõdnek-ergo különszobát. Hiszen alapból te is különszobát akarsz biztosítani mindkét gyerekednek. És a férjed meg mind a három gyerekének. Egyébként sok házban van vendégszoba, amit még ennyire sem használnak ki, szóval az sem igaz, felesleges azért a pár alkalomért.
Tudod, ember tervez, Isten végez...hogy lesz-e neked majd két gyereked egyáltalán...ez olyan mint az a mese, hogy ha majd leesik a balta...annyi minden történhet még addig, de te máris a már meglévõ gyereket akarod kirekeszteni!
A kedves 10es vagyok! Bár nem vagyok elvált szülõk gyereke, de igen a nagymamámnál volt külön szobám és imádtam! Egyébként nem is a külön szobán volt(van) a hangsuly, hanem azon, hogy még meg sem születtek a gyerekei, de õ már éveket elõre tervez, sõt, már azon agyal, hogy hogy ne legyen a gyereknek külön szoba!De amikor a pasi alá feküdt akkor nem zavarta, hogy van már gyereke?Hm?
Nekem van és mindig is volt külön szobám az apukámnál. Szomorú lenne ha vendégnek kéne ott éreznem magam a saját apám házában. Csak kéthetente vagy még ritkábban megyek, és mégis van szobám. Szerintem is az lenne a megoldás, hogy amikor a kisfiú ott lesz, addig valamelyik gyerek átmegy a másik szobájába.
10-es te olyan h*lye vagy, ez nem kirekesztés, miért lenne az??? Neked mindenhol van saját szobád, ahova vendégségbe mégy?? Pfffff kedves kérdezõ, az ilyen írásokkal, ami felér egy átokkal, ne is foglalkozz!!!
Az én 2 gyerekemnek sosem volt külön szoba az apjuknál! Eszünkbe sem jutott soha, hülyeség. Õk ott csak vendégek, alkalmanként jelennek meg, nem laknak ott.
vagy egyébként ami még eszembe jutott, láttam egy lakásról bemutatót, részleteket sajnos nem, ezért sem tudom megírni, de ott a nappaliból talán lehetett tolóajtókkal leválasztani egy teljesen önálló szobát, vendégeknek és akkor mégsem a nappaliban aludtak. és ha visszatolták az ajtókat, akkor meg amerikai konyhás-étkezõs-nappalis volt a ház. Úgyhogy lehet érdemes lenne egy építésszel, lakberendezõvel beszélned egy ilyen megoldásról is, hogy leválasztasz egy részt valamelyik helységbõl arra a 4 napra.
Hát ez nehéz ugy.Az egyik oldalrol egyetértek veled hogy minek azért +helyiség, amásik szempont hogy ha a sajátod volna akinek szoba készul?
A kérdező hozzászólása: De az amúgy sem nagy házból ezért vegyünk el 10-12 m2-t? Azért ez értelmetlen. Nálunk sem volt vendégszoba, szerintem az azoknak való, akik már nem tudnak mit építeni a fölösleges pénzükbõl, vagy kirepült egy nagykorú gyerek és megmaradt a szobája.
Azert irtam eloszor, hogy a te ket sajat gyereked lehetne kozos szobaban azokon a hetvegeken, amikor a ferjed fia ott van. Ok azert gondolom alhatnanak egyutt 1-2 ejszakat, ugye? Es a ferjed fia lenne akkor valamelyik sajat gyereked szobajaban egyedul. Kesobb meg ugyis osszenonek. (Nalunk gyakran itt alszik az unokateso, aki 9 eves, az en fiaim pedig 3 es 2 evesek. Hiaba van ekkora korkulonbseg, a nagyobbik fiammal mar egy jo fel eve nagyon jol kijon es egy szobaban is alszanak.)
A kérdező hozzászólása: Ha úgy jönnének a gyerekek, ahogy elterveztük, akkor a férjem gyereke meg a közösek közt 5 meg 7 év lenne. Gondolom egy újszülöttel nem raknék össze egy nagyfiút. De azt se tudom, ennyivel fiatalabb gyerekekkel játszana-e.
Nem kell egy szobat uresen tartani. Legyen a kozos gyerekeknek sajat szobaja, viszont eleve ugy neveljetek oket, hogyha jon a ferjed gyermeke, akkor valamelyikuk atadja Neki a szobajat arra a hetvegere. Nem lesz ebbol gond szerintem, ha eleve igy szoknak hozza. Sot, ha joban lesznek (marpedig miert ne lennenek), akkor versengeni fognak azert, hogy kinek a szobajaban aludjon a felteso, vagy epp azert, hogy ki aludjon vele egyutt. Lehet, hogy mindharman egy helyen fognak azokon a hetvegen kikotni es "taboroznak" egyet. :)
A kérdező hozzászólása: A ház mérete fix, egy része már adott volt, van két közepes szoba, meg a mi hálónk. Gondolom nem lenne olyan nagy bûn, ha azon a havi 2*2 hétvégén, valamelyik tesója szobájában aludna.
Hát elég nagy szégyen, hogy a gyerekeid vendégségbe jártak az apjukhoz, kár, hogy nem sikerült vele kapcsolatot kialakítaniuk a gyerekeknek vagy nem sikerült szépen, emberi módon elválni és ez lett a vége, vendégség. De szerencsére úgy tûnik, a kérdezõ férje saját maga nem akarja, hogy vendég legyen a házában a fia. És ez dícséretes hozzáállás egy férfi, egy édesapa részérõl. Nem tesz különbséget a gyerekei között. Márha lesz ebbõl valami, hiszen az építkezés sem kezdõdõtt még el, sem a gyerekproject, de már veszekedés van. Lehet meggondolja magát még az apuka, hiszen ez még csak a szoba, aztán jön majd a többi, a te gyereked üti a mi gyerekünket. Vannak, akiknek nem való az ilyen férj, akinek már van egy gyereke, mert nem egyszerû egyformának tekinteni õt a saját gyerekkel.
Igen, kell. Vagy feketén árulod, akkor nem kell.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Arra figyelj, hogy ha nincs legalább 36 órás munkaviszonyod, nem vagy nyugdíjas, vagy 18 év alatti nappali tagozatos tanuló, akkor ha kiváltod az õstermelõit, a kiváltás évében meg kell fizetned a minimálbér utáni járulékokat (17, 5%+27%) az õstermelõi érvényességi ideje alatt.
A kérdező hozzászólása: Alkalmazott vagyok normálisan, ettõl függetlenül szeretném kiváltani, igy lehet e?
Persze, kiválthatod.

Nos ma vettem egy olyan lapot ami direkt akvarel festésre van. Láttam a neten egy videót és ott egy kép át volt rajzolva a lapra. Ezt hogyan lehet? Saját magától az ember csinálta vagy valami segítségével?

itt a videó:

Legjobb válasz: Ceruzával rárajzolta azt, saját maga -az még nincs a videón, majd akvarell színessel folytatta, az olyan színes, ami elfesthetõ. Mivel fogsz dolgozni? itt vannak még tutorialok , nézelõdj! http://www.youtube.com/watch?v=vy2b2DO0HE8

Ceruzával rárajzolta azt, saját maga -az még nincs a videón, majd akvarell színessel folytatta, az olyan színes, ami elfesthetõ. Mivel fogsz dolgozni? itt vannak még tutorialok , nézelõdj! http://www.youtube.com/watch?v=vy2b2DO0HE8
Sokan elõrajzolják (ceruzával) , majd bemerítik vízbe a papírt és utána feszítik fel. Eleve vékonyan fogó ceruzát érdemes használni , a víz hatására még veszít kicsit erõsségébõl. Egyébként láttam már olyat, hogy valaki kivetíti a képet a lapra és azt rajzolja körbe, vagy van ilyen nagyítós másoló, hogy te körbevezeted a kart, egy másik karba meg ceruza van befogva és ugyanúgy mozog..
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen sokat segített :)

A T-mobil a saját szervizében garanciáztatja az olyan telefonokat amiknek Magyarországon van saját márka szervize?

Szóval pl a Samsungnak van saját szervize itthon. akkor a T-mobil azt oda küldi el nekik vagy ?k maguk csinálják meg az elromlott telefont?

Legjobb válasz: Minden telefont márkaszervizbe küldenek.

Minden telefont márkaszervizbe küldenek.
A kérdező hozzászólása: Kösz az infót!

A KDNP-nek van saját szavazótábora és ereje, vagy csak a FIDESZ-nek asszisztál mint csatlós?

Legjobb válasz: Biztos volnának saját szavazói, mindenre szavaz valaki, de szerintem olyan elhanyagolható számban, hogy önmagában életképtelen.

Biztos volnának saját szavazói, mindenre szavaz valaki, de szerintem olyan elhanyagolható számban, hogy önmagában életképtelen.
Nem hiszem, hogy bejutna egyedül a parlamentbe. Az államot és az egyházat nem kellene összemosni.
Elenyészõ. Nem jutna be a parlamentbe.
Elõzõ, tudod milyen kevés erõsen vallásos ember van Magyarországon? A nyugdíjasok közül biztos, hogy kevesebben vallásosabbak, mint mondjuk Ausztriában vagy Bajorországban. Ez talán a kommunizmus egyetlen pozitív hatása.
Szerintem KDNP úgy gondolja, van saját szavazótábora és ereje, a többség szerint viszont csak csatlós. Nem lennék meglepve, ha ugyanarra a sorsa jutna, mint az FKGP.
Van neki, de kevesebb 5%-nál. Így viszont ez a kicsi, de mégis jelentékeny szavazóbázis nem vész el.
Csak a Fideszhez asszisztál.
elég jelentõ a szavazótábora, inkább a fidesznek fontos a koalició az erõsen vallásos emberek jórésze kdnp-s ill fideszes ezért is szavaztak egy "vallási vezetõ" paráncsára oly sokan a fideszre a választásokon

Házasságkötés esetén szükség van-e szerződésre, ha mindkét félnek van saját tulajdonú lakása és ez a második házasság?

Legjobb válasz: Ha teljesen egyértelmû és bizonyítható, hogy mindkettõtöknek volt saját tulajdona a kapcsolat elõtt, akkor az házastársi különvagyonnak számít, ami soha nem lesz közös. Ergo nem szükséges. Nálunk is így volt. Nekem volt a családi ház, páromnak meg két pici ingatlan. Elmentünk ügyvédhez, elmeséltük a tulajdonviszonyokat és õ mondta, hogy õ leírja szívesen, viszont sajnos annak már díja van, de szerinte nem szükséges, mert egyértelmû a különvagyon ténye.

Ha teljesen egyértelmû és bizonyítható, hogy mindkettõtöknek volt saját tulajdona a kapcsolat elõtt, akkor az házastársi különvagyonnak számít, ami soha nem lesz közös. Ergo nem szükséges. Nálunk is így volt. Nekem volt a családi ház, páromnak meg két pici ingatlan. Elmentünk ügyvédhez, elmeséltük a tulajdonviszonyokat és õ mondta, hogy õ leírja szívesen, viszont sajnos annak már díja van, de szerinte nem szükséges, mert egyértelmû a különvagyon ténye.
Nincs szükség rá, ha halálosan komolyan gondoljátok a házasságot, hisztek a holtodiglan-holtomiglanban, alaposan kiismertétek egymást, nem divatból vagy hirtelen felindulásból házasodtok, kapcsolatotok már túlélt egy-két válságot, és már bebizonyosodott, hogy nemcsak a jóban, hanem a rosszban is kiálltok egymásért, 100%-ig megbíztok egymásban, és egyikõtök fejében sem fordul meg még a gondolat, hogy a másik lenyúlhatja. Ilyen a mai kapcsolatok kb. 5%-a. Ha a maradék 95%-ba tartoztok, akkor inkább kössetek. Illetve ha vannak mástól gyerekei valamelyik félnek, akkor abban az esetben is kössetek, ha a fent leírt 5%-ban vagytok benne (a gyerekek miatt). Amúgy szerintem a házassági szerzõdés gagyi dolog, de hát ma már az egész világ, meg az emberi kapcsolatok is annyira gagyik, hogy legtöbb esetben szükség van rá.
Fölösleges. Ez külön vagyon, a házasság alatt nem válik közössé. 15 év után sem. Ezt törvény szabályozza.
Mindkettõnknek ez a második házassága, mindkettõnknek van/volt háza, lakása.Az egyikben élünk, a másik el lett adva.Minden közös, elvégre összekötöttük az életünket.Az eladottból megtudtuk könnyíteni az életünket. Tökéletesen egyetértek azokkal, akik fontosnak tartják a szerzõdést. Egyetlen bökkenõ van vele, a jog nem szabályozza a szeretetet, szerelmet.A jó házasságnál pedig ezekbõl az egyikre feltétlenül szükség van.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat.
Nem szükséges csak ajánlott fõleg a mai világban .
Szükség nincs rá de lehet, hogy késõbb jól jönne. Jobb a békesség. Tisztázni lehetne, ki mit hozott az új házasságba.
Akár elsõ, akár második házasság, ajánlatos. Kevés ma az a házasság, amelyik valóban tartós is lesz.
Egyáltalán nem szükséges, viszont ha nem bíztok már most meg egymásban ill. abban, hogy együtt maradtok, akkor lehet. Bár akkor a házasság is meggondolandó szerintem.

Feleségemnek és nekem is van saját tulajdonú lakásunk. Jogom van-e bemenni az ő lakásába, ha nem akarja? Korlátozhatja-e a házastársi jogaimat, azzal, hogy külön lakásban él, ahová nem enged be?

Legjobb válasz: Nem a középkorban élünk. Ha a feleséged nem óhajt egy légtérben tartózkodni veled, hanem inkább a saját lakásában lakik, nem akadályozhatod meg benne. Nem értem, miért nem váltok el, ha ennyire nem akar veled lenni?

Nem a középkorban élünk. Ha a feleséged nem óhajt egy légtérben tartózkodni veled, hanem inkább a saját lakásában lakik, nem akadályozhatod meg benne. Nem értem, miért nem váltok el, ha ennyire nem akar veled lenni?
Ha a saját tulajdona, akkor nincs jogod bemenni oda, ehhez a házasságnak semmi köze. A házastársi jogaid ezzel nem sérülnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Téma lezárva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!