Találatok a következő kifejezésre: Vannak olyan amik már az (293 db)

Van olyan, amikor már azt gondolod, hogy ELÉÉÉÉÉG? !

Mit csinálsz akkor? Mikor és miért jön ez el nálad? Hány éves vagy és hány gyerk?cöd?

Legjobb válasz: Engem egy dolog készít ki, ha lányom egész nap nyûgös, mert olyankor nyikorog, nyávog, szenved és semmi sem jó neki. Az ilyen napok teljesen szétszednek. Hogy mit csinálok ilyenkor? Hm...néha átveszem a nyöszörgést önkéntelenül, és akkor egymást kergetjük õrületbe. :) 2 éves amúgy, és én is imádom õt! 29 éves vagyok

Engem egy dolog készít ki, ha lányom egész nap nyûgös, mert olyankor nyikorog, nyávog, szenved és semmi sem jó neki. Az ilyen napok teljesen szétszednek. Hogy mit csinálok ilyenkor? Hm...néha átveszem a nyöszörgést önkéntelenül, és akkor egymást kergetjük õrületbe. :) 2 éves amúgy, és én is imádom õt! 29 éves vagyok
1 perce volt egy ilyen:) Ez most összetett okok miatt volt: 1. 35. hetes terhes vagyok, 2. a 3 éves fiam most jött haza a mamáéktól 4 nap után, és annyira kényeztették, hogy most azt hiszi mindent szabad, semmiben nem fogad szót, és mindent megpiszkál, amirõl tudja, hogy tilos, 3. nagyon rosszul tûröm a frontot, 4. három napja álmatlanságban szenvedek, nagyon fáradt vagyok, 5. holnap megyünk nyaralni, és még SEMMI nincs készen:D Alapesetben több a türelem, de ma elfogyott, de legalább a fiam megemberelte magát, és megígérte, hogy mostantól szót fogad:D És kiírni magamból is jól esett:) KÖszi:) És sok boldogságot nektek!
Ja, lemaradt külön-külön és együtt is ki szoktunk a párommal kikapcsolódni, napi 45 percet tornázok este, ha fiam alszik igyekszem én is pihenni, kipihenni Õt :) ha nagyon ideges vagyok akkor általában eltörök valamit, hogy levezessem a feszültséget, vagy a konyharuhával csapkodom az asztalt, kimegyek friss levegõt szívni.
Szia! Megértelek, bán nekem csak 1 kisfiam van, de Õ olyan hisztis és akaratos sokszor, hogy falnak megyek, pláne ha a nagyszülõknél voltunk, után azt hiszi mindent szabad.Van olyan nap hogy folyton hisztizik, ha valami nem úgy van ahogyan elképzeli, makacs egy teremtés, de nagyon okos és ügyes, és nagyon szeretem.Pá5rrom azért sokat van itthon, házimunkát is felosztjuk, de a kisfiunk sokszor felér 2-3 gyerekkel.kitartás neked! 22/L, 14 hónapos fiúcska
nem este, hanem eset :) (csak a klaviatúrám diszlexiás)
Alapszitu ugyanaz, mind nálad. Általában akkor akadok ki, ha a nagy cirkuszol, és elkezd semmi sem sikerülni. Pl. eltörök, elfelejtek, elrontok, és ez persze csak fokozódik, ahogy egyre feszültebb leszek. Ilyenkor vagy kiabálok, vagy ha félre tudok vonulni, akkor sírok 2 percet. Aztán mint a fõnix, mindent folytatok tovább mosolyogva, vagy mérgesen. És igen, én is imádom a családomat, bár mindenki elég nehéz este benne, fõleg én :)
A nyûgösebb napokon. A hétvégére gondolok, amikor a férjem viszi egyedül sétálni a lányunkat 1, 5-2 órára. korábban ezalatt az idõ alatt "csak azt az apróságot megcsinálom", meg "ez nem tart sokáig, legyek túl rajta". Hiba volt, most már csak pihenek ilyenkor :-) Két hete heti 3x járok edzeni. Ez sokat segít, bár elég megterhelõ így az elején. De megéri. Sokkal türelmesebb vagyok a lányommal és a férjemmel, tele vagyok energiával! 26 vagyok, lányunk 1 éves
Hát igen, amikor minden összejön: front (32 hetes vagyok, megõrülök az idõváltozástól), a másféléves kislányom nyûgös mert a melegtõl elég rosszul alszik mostanában, nem tudunk napközben pihenni, mert az ablak alatt építkeznek.., teljesen kivagyok a 3. emeleti társasházi élettõl (kertesben nõttem fel) és ha még a férjem is "keresztül húzza a számításaimat".. :) Nincs jó receptem rá, de talán ha ilyenkor kiszabadulok a konyhába alkotni valamit, az megnyugtat (magyarázd el egy 32 hetes várandósnak, hogy ilyen idõben nem a legjobb ötlet begyújtani a sütõt.. ;))
Bocsi, 21 hós a fiam és 36 éves vagyok:-))
3. vagyok lemaradt, hogy 30 vagyok egy 6 éves és egy 9 hónapos fiúcska anyukája:)
Én olyankor kiabálok egyet:-( Aztán el is múlt.Ezt álltalában a fiam szenvedi el, de akkor tudja, hogy most van vége a türelemnek és azonnal szalutálva egyenesen kell állni:-)) Szinte mindig az engedelem hiánya hozza ki belõlem:-))
szobabicikli, fülhallgató, zene maxra, 45 perc esténként. teljesen feltölt másnapra, imádom. napközben, ha borul a bili kiabálok (sajna), amúgy is nagyhangú vagyok, nehéz leszokni róla, de ez csak a végsõ eset, szerencsére ritkán fordul elõ, mert nagyon jó gyerekeim vannak. 26 éves vagyok, kisfima 3, 5 éves, kislányom 6 hónapos. segítségem nincs senki a férjemen kívül, így néha tényleg túlélésre játszom:)

Windows phone 8 vagy az android a jobb, stabilabb? Vagy akár márkát is mondhattok melyik jobb, sony vagy nokia. Nokiából a lumia 820at néztem ki. van olyan ami ebben az árban jobbat nyújt sony?

Legjobb válasz: Szerintem (én azt tapasztaltam)az android operációs rendszer eléggé fagy, sokkal lassabb a windows 8 platformnál, ezért mindenképpen azt ajánlom. (nekem nagyon nem vált be az Android, pedig drága telefonnal használtam, - nagyon bonyolult módon ROOT-olni kell, hogy normálisan mûködjön, és nehézkes is. Ráadásul a NSA-Google páros mindent tudni akar rólad, azt is közli a google-val, hogy pontosan hol tartózkodsz. (még akkor is , ha nincs bekapcsolva a GPS!! nem is szólva a feltöltött telefonszámokról,ismerõsökrõl mailekról, ) . Szóval adatvédelmi szempontból katasztrofális OPrendszer az android. A windows phone valamivel jobb ebbõl a szempontból. Persze itt is jobb, ha nem a MIcrosoft tárhelyet használod. De legalább gyors, nagyon szép csempés felülete van, simán mûködik, nem kell állandóan újraindítani, napokat eltölteni az android rootolásával, eleve használhatóbb szinte minden funkció rajta A navigáció sokkal jobb, mint a google maps (Nokiákon biztosan) Az Androidoknál egy csomó programot csak azért kell megvásárolnod, hogy egyáltalán próbáld normális mûködésre bírni a telefont (pl task killer a fagyások ellen, de mégis fagy a telefon - vagy mindenféle profil programok. A jobb alkalmazások a windows phone-ra is megvannak. Az az android operációs rendszeren ráadásul gyakran ötletszerû változások vannak - pl egy frissítéssel kiiktatták, hogy külön lehessen szabályozni az értesítések hangerejét . Napokat töltöttem el, hogy megpróbáljam visszacsinálni - sikertelenül. A WP8 meg csak egyszerûen mûködik. El lehet felejteni a telefon állandó, kényszerû bütykölgetését, napi többszöri újraindítását, a fagyásokat.Hihetetlen könnyebbség a WP8 az androidhoz képest!

Szerintem (én azt tapasztaltam)az android operációs rendszer eléggé fagy, sokkal lassabb a windows 8 platformnál, ezért mindenképpen azt ajánlom. (nekem nagyon nem vált be az Android, pedig drága telefonnal használtam, - nagyon bonyolult módon ROOT-olni kell, hogy normálisan mûködjön, és nehézkes is. Ráadásul a NSA-Google páros mindent tudni akar rólad, azt is közli a google-val, hogy pontosan hol tartózkodsz. (még akkor is , ha nincs bekapcsolva a GPS!! nem is szólva a feltöltött telefonszámokról, ismerõsökrõl mailekról, ) . Szóval adatvédelmi szempontból katasztrofális OPrendszer az android. A windows phone valamivel jobb ebbõl a szempontból. Persze itt is jobb, ha nem a MIcrosoft tárhelyet használod. De legalább gyors, nagyon szép csempés felülete van, simán mûködik, nem kell állandóan újraindítani, napokat eltölteni az android rootolásával, eleve használhatóbb szinte minden funkció rajta A navigáció sokkal jobb, mint a google maps (Nokiákon biztosan) Az Androidoknál egy csomó programot csak azért kell megvásárolnod, hogy egyáltalán próbáld normális mûködésre bírni a telefont (pl task killer a fagyások ellen, de mégis fagy a telefon - vagy mindenféle profil programok. A jobb alkalmazások a windows phone-ra is megvannak. Az az android operációs rendszeren ráadásul gyakran ötletszerû változások vannak - pl egy frissítéssel kiiktatták, hogy külön lehessen szabályozni az értesítések hangerejét . Napokat töltöttem el, hogy megpróbáljam visszacsinálni - sikertelenül. A WP8 meg csak egyszerûen mûködik. El lehet felejteni a telefon állandó, kényszerû bütykölgetését, napi többszöri újraindítását, a fagyásokat.Hihetetlen könnyebbség a WP8 az androidhoz képest!
Nem ekvivalens a kérdés :) A win phone 8 a stabilabb, de az android a jobb :)
A wp jobb.. ennyi , aki nem ezt mondja az nem próbálta. Én most ba**tam el az enyém és rákényszerültem egy sz*rdroidra :((( SOKKAL LASSABB ÉS BUTÁBB :(( De amúgy javaslom menj be egy üzletbe nézd meg a felületét meg , hogy hogy tetszik :)
A processzor típusa rosszabb az LG-ben, de így is a 2. legjobb, ráadásul kétszer olyan gyors! A kamerája felbontása is kisebb, de ezeket leszámítva minden az LG mellett szól, még az ára is! :) http://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/fn:termekek-ossze..
A kérdező hozzászólása: 4x hd vagy xperia tx ? vélemények?
#1-es vagyok! Hülyeség, hogy LG-t nem szabad venni, az is nagyon jó márka, a Samsung után a "kis kóreai" :D Sokan panaszkodnak, hogy a 4X HD melegszik, de hát melyik okostelefon nem? Én is ilyet veszek majd, ár-érték arányban egyszerûen szuper, 60 ezerért lehet már kapni, de egészen 80 ezerig nincs nála jobb! Ráadásul van rajta állandó szoftverfrissítés, 1 hetes idõjárás elõrejelzés, és a menü ikonjainak kinézetét is egyedileg testeszabhatjuk, sok újítást vezetett be ez a telefon! És az Android igaz, hogy nem a legstabilabb operációs rendszer, de a 4.1.2, ami ezen a telefonon is van, nagyon stabil verzió
A Windows phone 8 stabilabb rendszer, viszont az Android sokkal testreszabhatóbb és több alkalmazás van rá! Ilyen árban Sony-ból az Xperia SP vagy Xperia TX a legjobbak, de tudom még ajánlani szintén Androidosból az LG Optimus 4X HD-t és az LG Nexus 4-et szintén ilyen árban és hasonló tudással!
A videólejátszótól függ, hogy milyen videót tud lejátszani. MXplayer ingyenesen letölthetõ és minden videót visz.
A kérdező hozzászólása: még annyi kérdés hogy a TX az lejátszik avi.-t ? mee ugy olvastam hogy nem
A kérdező hozzászólása: a 4x hd-t néztem, de azt hallottam hogy LG-t nem szabad venni.
Lg nem jó Nokia meg kiváló én csak ennyit fûznék hozzá

Van olyan márka a radeon alapú grafikus kártyák között aminek kevésbé jó a gyári hűtése? Van olyan aminek híresen jó? Az Asus kártyákról hallottam, hogy a gyári hűtésük gyenge.

Legjobb válasz: Olyan hûtést nem tesznek egy kártyára ami nem elég rá. no meg egy gyártón belül is vannak különbözõ eltérések a hûtések között a különbözõ szegmensekbe. Sokszor olyan is van, hogy ugyan arra a GPU-ra épülõ kártyát kiadják különbözõ hûtéssel(jobb hûtés-felár). Az ASUS talán két leghíresebb hûtése a DCU, és DCU II, ezek elég jók. Ami még nagyon jó az az MSI Twin Frozr.

Olyan hûtést nem tesznek egy kártyára ami nem elég rá. no meg egy gyártón belül is vannak különbözõ eltérések a hûtések között a különbözõ szegmensekbe. Sokszor olyan is van, hogy ugyan arra a GPU-ra épülõ kártyát kiadják különbözõ hûtéssel(jobb hûtés-felár). Az ASUS talán két leghíresebb hûtése a DCU, és DCU II, ezek elég jók. Ami még nagyon jó az az MSI Twin Frozr.

Mennyi idő után megbízható a terhességi teszt? Olyan tesztet csináltam, amire az van irva, h már az első nap ha késik a mensi meg lehet csinálni és elvileg kimutatja.

De mi van akkor ha csak pár napja vagyok terhes? Úgy hallottam, h olyan 14napos terhesség kell ahoz, h a teszt kimutathassa. Mennyire igaz ez? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: A beágyzódás az együttlét utáni 7-12 napon történik meg. Ezért szokták azt mondani, hogy két héttel utána teszteljünk, mert a beágyazódást követõen néhány nappal termelõdik annyi HCG a szervezetben, amit már kimutat teszt. VAgyis ha viszonylag szabályos a ciklusa valakinek, akkor ez pont a köv. menstruáció idejére esik. Ha csak pár napja vagy terhes, akkor ahhoz képest számolj, és tesztelj. (Értelem szerûen, ha megjön közben, akkor már nem kell...)

A beágyzódás az együttlét utáni 7-12 napon történik meg. Ezért szokták azt mondani, hogy két héttel utána teszteljünk, mert a beágyazódást követõen néhány nappal termelõdik annyi HCG a szervezetben, amit már kimutat teszt. VAgyis ha viszonylag szabályos a ciklusa valakinek, akkor ez pont a köv. menstruáció idejére esik. Ha csak pár napja vagy terhes, akkor ahhoz képest számolj, és tesztelj. (Értelem szerûen, ha megjön közben, akkor már nem kell...)
Na, csapó kettõ. Én a fogantatás utáni 12. napon teszteltem nagyon halvány pozitívat 10-es érzékenységû teszttel, reggeli pisibõl. Egy héttel késõbb már 25-ös érzékenységû teszttel, délutáni pisibõl is pozitív volt, mert a HCG mennyisége a kezdetek után nagyon gyorsan nõ.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha mondjuk a 28.nap elõtti napokban lettem terhes akkor azt a 33.napon még nem tudja kimutatni a teszt?Ugyanis akkor teszteltem, de negatív, és már a 35.napnál járok és semmi.
Minden nõnél más és más tempóban növekszik a HCG mennyisége. Nekem már 12 nap is elég volt a pozitív teszthez, de van, akinek három hét is kell a fogantatástól, mire a teszt pozitívat mutat. A másik lehetõség, hogy sajnos nincs baba, nincs HCG, ezért negatív a teszt.
Ja igen, 7 nap még rémesen kevés egy potitív teszthez! Hiszen - ismétlem - ekkor a baba még be sem ágyazódott, a HCG még nem termelõdik, tehát nincs mit kimutasson a teszt. A 12-14. nap elõtt semmi esélyed pozitív tesztre.
Bocs kicsit itt hagytam a gépem, nem láttam, hogy már enn yien írtak... 22:16os

Segítség van egy szakmám jelentkeztem munkaügyis tanfolyamra és ezen a tanfolyamon van három olyan modul ami már az előző szakmámba letettem ugyanazokat a modulokat de az igazgató szerint be kell járnom sztem meg nem mit tegyek?

állítása szerint be kell járni órákra és vizsgázni is kell belőle ha a vizsgabiztosnak ugy tetszik (sztem szánalmas soha nem hallottam még ilyenről) Mi a megoldás van egyáltalán ?

Legjobb válasz: Nem igazán értem a problémádat. ha munkaügyis tanfolyamra jársz, akkor gondolom munkanélküli vagy. állam bácsi fizeti neked a tanfolyamot. Neked meg az a dolgod, hogy bejárj és levizsgázz. Idõd van, tehát ennek semmi akadálya. Ha pedig az említett modulokat már tanultad, akkor igazán semmiség belõle levizsgázni, nem? Hiszen úgyis tudod az anyagot. Ha meg nem, akkor nem kell siránkozni, ha azt meg akarják veled tanítani.

Nem igazán értem a problémádat. ha munkaügyis tanfolyamra jársz, akkor gondolom munkanélküli vagy. állam bácsi fizeti neked a tanfolyamot. Neked meg az a dolgod, hogy bejárj és levizsgázz. Idõd van, tehát ennek semmi akadálya. Ha pedig az említett modulokat már tanultad, akkor igazán semmiség belõle levizsgázni, nem? Hiszen úgyis tudod az anyagot. Ha meg nem, akkor nem kell siránkozni, ha azt meg akarják veled tanítani.

Elektromos mellszívók közül meyik jó? Most kézim van, az aventes, de ennek az elektromos változata iszonyú drága. Van olyan másik márka ami szintén jó, de mégse olyan drága?

Legjobb válasz: Szia! Nekem Medela Mini Electric nevû mellszívóm van, elõször kézi volt uebbõl, de baromira megfájdult a kezem a sok fejéstõl és akkor vettünk egy kevésbé használtat a neten. 5 hónapja megvan, kutya baja. Ja majd elfelejtettem 8.000.- volt.

Szia! Nekem Medela Mini Electric nevû mellszívóm van, elõször kézi volt uebbõl, de baromira megfájdult a kezem a sok fejéstõl és akkor vettünk egy kevésbé használtat a neten. 5 hónapja megvan, kutya baja. Ja majd elfelejtettem 8.000.- volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, ez már barátságosabban hangzik.:) Az aventé 18000.-használtan...:O

Vannak olyan fogaim amik már az iny alatt vannak. Sikerül e ezeket egyben kihúzni a fogorvosnak?

Legjobb válasz: kellemetlen lehet, de megoldják, valószínû inkább szájsebész lesz a dolog vége. Praktikusan keress egy olyan fogorvost, aki szájsebész is egyben.

kellemetlen lehet, de megoldják, valószínû inkább szájsebész lesz a dolog vége. Praktikusan keress egy olyan fogorvost, aki szájsebész is egyben.
Sajna nekem is volt hasonló problémám. Álmomban sem gondoltam volna, de egy ügyes kezû fogorvos kb. fél perc alatt profi módon kihúzta. Az íny alatti rész épp elég nagy ahhoz, hogy biztosan megfogja, csak egy kicsit vissza kell tuszkolni az ínyedet rajta. Nyugi, nem érzel az egészbõl semmit!
Nem igazán értem a kérdésedet, mert minden fog gyökerének az íny alatt kell lenni, gond van ha ez nem így van már.Viszont ha arra gondolsz, h.pl egy bölcsességfog nem nõtt ki akkor azt egy szájsebész fogja felnyitvi és eltávolítani.az egyáltalán nem biztos, hogy egyben ki tudják szedni, de ez ne zavarjon mert téged úgy be érzéstelenítenek, hogy ezt nem fogod érezni.Minden esetre a röntgen meghatározóbb dolgot tud mutatni, de mégy így is azon múlik , hogy milyen a fog fekvése és a gyökerek állása.A lényeg ha ki kell venni , ne halogasd mert egy rossz fog sok rossz dolgot tehet a szervezeteddel!

Szerintetek van olyan vallás, aminek a követői mind gonosz emberek? Amikor már az egész a provokálásra megy ki?

Jehova tanúi az ilyesmi erôszakos vallás?

Legjobb válasz: Nem szeretem a Jehovákat, de a követõi nem gonoszak, csak agymosottak. Nem provokálni akarnak, hanem téríteni.

Nem szeretem a Jehovákat, de a követõi nem gonoszak, csak agymosottak. Nem provokálni akarnak, hanem téríteni.
Elsõvel egyetértek.Nem gonoszak, csak nem tudnak következetesek lenni.a szervezetük mindent elkövet, hogy ilyenek maradjanak, enélkül nem lehetne õket irányítani.
Jehova tanúi talán kicsit elvakultak, de korántsem mondanám õket gonosznak, az összes tanút egy kalap alatt pedig semmikép. van néhány sátánista vallás, illetve a szabadkõmûvesek, õk nem igazán ismertek, de mindenképpen gonoszak
Minden vallásban vannak rossz és jó emberek. Nem lenne fair épp egy vallást azzal illetni hogy õk gonoszak!
Alapból érdekes filozófiai kérdés, hogy létezik-e egyáltalán "gonosz". akiket régen gonosznak hívtak, azokat ma már egyéb nevekkel illetnek (pszichopata, megszállott, vallásos, politikai beállítottságában erõsen hívõ, orvos, tudós, õrült, depressziós, stb) Minden vallás követõje agymosott valamilyen szinten. A vallások régen arra kellettek, hogy az embereknek megmagyarázzák a megmagyarázhatatlan jelenségeket, és ezáltal szolgákat szerezzenek maguknak. Ma viszont már szinte minden jelenségnek van magyarázata, ami egy köznapi embert érdekelhet - a vallás maradt szimpla agymosás, az emberek idejéért és pénzéért.
Nem hinném. Jehova tanúi csak áldozatok. Emberek akik a gonosz csapdájába estek és most Abaddon vagy Apolion sáskájává váltak.Most még szükség van rájuk de ha már nem lesz többé szükség rájuk füsté vállnak.

Van olyan sav ami marja az üveget?

És miben tárolják?

Legjobb válasz: Hidrogén-fluorid marja az üveget tömény kénsav jelenlétében. Önmagában azonban nem lép reakcióba az üveggel.

Hidrogén-fluorid marja az üveget tömény kénsav jelenlétében. Önmagában azonban nem lép reakcióba az üveggel.
Hidrogén fluorid, az alábbi reakció alapján: 4HF + SiO2 = SiF4 + 2H2O Attól függetlenül, hogy marja az üveget és felhasználását tekintve is üvegmaratásra alkalmazzák, üvegben tárolják. Az üveget belülrõl valami ellenálló anyaggal vonják be, amin nem hatol át. Vagy platinaedényt is alkalmaznak.
A kérdező hozzászólása: Hétköznapi konyhanyelven ez hogy hangzik? Hogy hívják? Lehet is kapni?
Folysavnak hívják, és nem lehet kapni, mivel piszok veszélyes.

Kíváncsiskodhatok? Akinek babája már azt eszi amit ti, van olyan amit nem szeret? Főztetek neki vagy bébiételeket kapott?

Csak érdekel, hogy van-e összefüggés. Barátn?m kislány 1,5 éves, míg mindég szinte bébiételt kap, alig eszik meg valami feln?tt kaját.

Legjobb válasz: Kisfiamnak fõztem, ritkán kapott bébiételt is. 14 hós, mindent szeret kivéve a gulyáslevest.

A kérdező hozzászólása: Kisfiamnak fõztem, ritkán kapott bébiételt is. 14 hós, mindent szeret kivéve a gulyáslevest.
15 hónapos, 1 éves korától fokozatosan szoktattam a mi ételünkhöz.elõször csak azokból kapott amik nem túl fûszeresek zsírosak, vagy ehet olyan ételt, pl nem gomba, baba stb.ilyenkor külön fõztem neki, vagy úgy csináltam hogy õ is megehesse.Elég hamar ette már teljesen azt amit mi.15 hónapos, és eszembe sincs bébiételt adni neki.mindent szeret amit mi eszünk.
Mind a háromnak én fõztem.Most a gatyám rámenne a bébiételre, mert egy óriás kislányom van.A nagyok 6 hónapos koruktól, a kicsi 9 hónapos korától azt eszi, amit mi.Kivételek vannakPl:a nagylányom imádja a nagyon fûszeres krumplit, sült húst.Hétvégén is ezt csinálta.A kicsinek levágtam a tarjából egy darabot, raktam hozzá krumplit, friss sóskát, behabartam.Õ mindent eszik, nem válogat(még).Én amúgy sem fõzök sós, csípõs ételt, mert nem bírja a gyomrom, a nagyok ízesítik evés elõtt az övékét.Apukám vese és cukorbeteg, úgyhogy anyukám is "bababarát" konyhát üzemeltet.
Én vegyesen adtam neki boltit házi kajával. Ha nem volt idõm, akkor kapta az üvegeset, és mind a kettõt megette mindig. Szerencsém volt. Sokáig kellett neki pépesíteni, mert a fõzelékeket valahogy nem volt hajlandó rágni, holott kenyeret meg ilyesmiket már rég csócsált, de minden ízt szívesen fogadott. Most 17 hónapos, és a kedvence a puha rántott husi panír nélkül kockára vágva, párolt borsóval. :D
Kislányom 1 éves koráig többségében bébiételt kapott. Azóta házi kosztot eszik, mióta ráérzett a házira, nem hajlandó semmiféle üveges bébiételt megenni. Amúgy a májat utálja, illetve a zöldborsót. Eddig ezeket szúrtam ki, hogy nem eszi meg. Minden mást eddig megevett, amit kapott.
8:18, utolsó vagyok, kislányom is ezt csinálja, minden szilárd ételt megeszik, de ha darabok vannak a fõzelékben, levesben, azt csak külön. Valamiért nem tûri meg a szájában egyszerre a "folyós" és a szilárd dolgokat, csak külön. Levest is úgy eszünk, hogy megeszi a tésztát, husit, répát külön, aztán a levét. Vicces. :-))
Fõztem a kicsinek amióta csak eszik.(kb.6hónapos korától, addig csak szopizott) Eleinte külön készítettem neki ételeket, aztán fokozatosan elkezdtem neki adni a mi ételeinkbõl. pl. húslevest, belõle a zöldségeket már 6-7 hónaposan adtam neki. A máj kivételével mindent megeszik, nagyon szereti a zöldségeket, gyümölcsöket. Leves mániás is a lányom, egy nap legalább 2-szer levest eszik . Mindegy neki milyen leves csak sok zöldség legyen benne.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!