Találatok a következő kifejezésre: Vannak olyan amelyek kutyákra is (8 db)

Van olyan ujfunlandi kutya is amelyikbe van feher szin is?

Legjobb válasz: Van az újfoundlandi fajtában fekete-fehér színváltozat, a landseer egy teljesen különálló fajta, nem szabad összekeverni a kettõt.

Van az újfoundlandi fajtában fekete-fehér színváltozat, a landseer egy teljesen különálló fajta, nem szabad összekeverni a kettõt.
Van fehér-fekete újfoundlandi, teljesen standard képes.Az meg hogy a landseer fekete-fehér újf. az egy nagy baromság és aki ilyet mond az valószínûleg nem látott még élõben ilyen kutyákat.A kettõ külön fajta.És most hagyjuk a régi rokonságot.
Nem igaz, amit az elsõ írt van fekete-fehér csak azt landseernek hívják..az a fekete-fehér újfundlandi..a standard sem különbözetei meg a két szín miatt a kutyákat..
A 3-é a legjobb válasz egyébként van 101 nagykutyában is!!!!!!
persze , hogy van a neve : Landseer ez a fehér -fekete újfunlandi !!!
Lehet hogy van de az már nem számít fajtatisztának. Csak egyszínû fekete lehet minden másmilyen színt hordozó kutyát nem lehet tenyészteni.
sajnos , ti tényleg nem nagyon értetek a kutyákhoz :) az FCI -nél a fekete-fehér neve : landseer :) az USA-ban ( ahol is kitenyésztették a fajtát, és nem tagja az FCI-nek fekete-fehér színváltozatú újfunlandinak hívják ) a két kutya ugyan az !! csak az FCI nem fogadja el ami nem fakata vagy barna, hanem külön nevet adtak neki, és persze AZ amcsik ennek nem örültek :) DE A LÉNYEG . LANDSEER = fekete-fehér ujfunlandui :) lsd : standard leírás, FCÍ ! lsd : bármely FCI kutyakiállítás ! csak ennyi , kis butusok :)
Ma is tanultam valami újat, köszönöm azoknak akik kijavítottak! :)
Tök természetes, a fekete-fehér újfundlandi csak ritkább mint a fekete..:)
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdem mert van egy kenel hol vannak elado kiskutyák és a mejükon van egy kis fehér folt.
Hát kedves utolsó kis butuskám, ha azt hiszed hogy a landseer meg az újf. az egy fajta akkor még sokat kell olvasgass a kutyákról!Nem baj az ha nem értesz hozzá csak akkor ne írogass hülyeségeket légyszíves!Szerintem még életedben nem láttad a két fajtát egymás mellett, mert különben nem írnál ilyen baromságokat!!!

Van olyan szórakozási lehetőség, amelyre kutyákat is nyugodtan lehet vinni?

Például kirándulás egy várnál, vadasparknál, tehát nem konkrétan sétálni szeretnék vele, hanem vinném magammal ide-oda. Ilyen szabadtéri helyekre. Vannak ilyen helyek? illetve mit ajánlanátok?

Legjobb válasz: Bármelyik túraútvonal megfelel ilyen célra, a legtöbb várba is beengedik õket, mi kávézni, étterembe is járunk, sõt, vannak kutyás szórakozóhelyek is. Kicsit konkrétabban mit szeretnél és az ország melyik részén?

Bármelyik túraútvonal megfelel ilyen célra, a legtöbb várba is beengedik õket, mi kávézni, étterembe is járunk, sõt, vannak kutyás szórakozóhelyek is. Kicsit konkrétabban mit szeretnél és az ország melyik részén?
A kérdező hozzászólása: Mely várakba szokták beengedni? A helyszín az lehet Pest környéke, illetve azt körülvevõ megyék. De akár szép túra útvonalak is érdekelnének.
Túra útvonal lehet bármi, oda mehetnek a kutyák. Én örömmel tapasztaltam, hogy a pesti romkocsmák nagy részébe is be lehet menni kutyával:) Ami még idén nyáron kutyás szórakozás volt, az a veresegyházi medvepark, illetve Délegyházán a Tavirózsa kemping, ott hatalmasat pancsoltunk a kutyámmal:)
http://kutyabarat.hu/helyek/category/1/kutyabarat-ettermek/?.. Ezen az oldalon nézz szét nyugodtan :) Vadasparkba macerás lehet bevinni magánba esetleg beengedik de a kutya se és az állatok se élveznék annyira. Vár-ból 1-2 van ahova hallottam már hogy bemehetnek de nem jellemzõ(és nem emlékszem melyikek voltak ezek) Amúgy manapság ha nem shoppingolni akarsz a kutyával vagy moziba menni akkor elég sok helyre magaddal viheted.
Mi augusztus 20-án kint voltunk a Margitszigeten egy fél napot. Megnéztük a kisállat kertet, a halas tavat, a nagy szökõkutat ami délután hatkor zenélt is. Megnéztünk egy kápolnát, a kutyát oda is beengedték. Tavaly voltunk a skanzenben is, szintén kutyával. Tavalyelõtt kivittem az aug 20-i tûzijátékra. Rengeteg helyre el lehet menni kutyával.
igen is meg nem is...
Nincs közös betegségük.
Nem tudom, hogy mennyire számít betegségnek, de a kutya elkaphatja a férgességet a macskától és ez fordítva is igaz!
fülatka. a macskámtól elkapta a kutyám. kimosták a fülét, és adtak csöpit is. (fülcseppentõ)
A férgesség komoly bajt is okozhat.Kutyára emberre egyaránt átterjed.Toxoplasmozis kialakulhat.Ezenkívül még a bolha...öööö...most más nem jut eszembe.De gyerekek!Nagyon figyeljetek a kicsikékre.Én ma temettem el a cicómat.Bár más miatt :(


A te kutyád is fél a viztől? Van olyan módszer, amivel leszoktathatom a kutyáimat a viztől való félelmükről? Létezik olyan kutya, amelyik egyáltalán nem fél a viztől?

Legjobb válasz: Tavaly mikor még kölyök volt a kutyum (Jack Russel terrier) nem tudtuk beimádkozni a vízbe, idén viszont magától ment bele. Tegnap kb 3 órát úszkált a Dunában. Próbáljátok úgy, hogy bementek a vízbe és hátha utánatok megy.

Tavaly mikor még kölyök volt a kutyum (Jack Russel terrier) nem tudtuk beimádkozni a vízbe, idén viszont magától ment bele. Tegnap kb 3 órát úszkált a Dunában. Próbáljátok úgy, hogy bementek a vízbe és hátha utánatok megy.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, azt elfelejtettem megemliteni, hogy az én kutyám is bemegy a vizbe (igaz csak az egyik), de ha öntözöm a füvet vagy ha meg szeretném õket fürdetni, akkor elbújnak és semmivel sem tudom õket elõcsalogatni. Köszi a választ
Szerintem ez tipusfüggõ, egyik kutyám imádja a pancsit, míg a másik remegve elbújik a slagtól.

Van olyan kutyafajta amelyik az őrző-védő kutyákhoz tartozik, de mozgékonyabb? Mert agilityzni is szeretnék vele. A Rottweiler alkalmas agilityre?

Legjobb válasz: Elsõ vagyok. Ma 21:40 A kutyát sétáltatni kell akkor is, ha nagy az udvar. Szocializáció nagyon fontos és szükségük van különbözõ ingerekre, amik kint érik õket.

Elsõ vagyok. Ma 21:40 A kutyát sétáltatni kell akkor is, ha nagy az udvar. Szocializáció nagyon fontos és szükségük van különbözõ ingerekre, amik kint érik õket.
én nagyon ajánlom neked az ausztrál juhászkutyát. nekem 2 is van és nagyon szeretem õket. a border colliek családjába tartoznak de az a különbség hogy a border collikkal ellentétben nem hiperaktiv fajta. nagy a mozgásigénye az tény..de mégse kell vele állandóan foglalkozni. nagyon okos kutya, leginkább agilityre és terelésre "használják" neve ellenére amerikábol származik ahol szarvasmarha terlésre tenyésztették ki. középtermtû, középhosszu szörrel. nem ugat csak ha tényleg veszélyt érez(ezért nagyon jó õrzõ védõ), imádja a vizet a havat..és nem ás ! magyarországon két tenyésztõ van. megadom a linket ahol mi a sajátunkat vettük..:) )remélem segitettem .. http://www.tanmarkaussies.hu/node/48
Szerintem a rotweiler nem a legjobb választás. Inkább a boxert ajánlom! Mamámnak van boxerja Anton a neve :P 3 éves lesz de annyi erõ van benne hogy simán végigrántana az utcán. >< De mondjuk õt nemis kell sétáltatni hisz egyy hatalmas udvaron van :P Nade a boxer azért jó mert nagyon ügyes, karcsû állat. Gyorsan fut és nagyon jól ugrik!És olyan kis cuki képe van! Nagyon szeretetleméltó! Pl. Ha mamámé meglát még 3 évesen is mindig bepisil örömébe ><" Jaajakiscukorfalat *-* Szerintem ha nem ismered ezt a fajtát olvass utána. Nagyon könnyen tanítható! SOk sikert =) 13/L UI: itt egy oldal, talán segít: http://www.cujo.be/boxer_agility.htm
A német juhász. Én agilytizek vele, az õrzõ-védõ, pedig a vérében van. Nagyon jó és sokoldalu kutya, de ha kezdõ vagy nem ajánlom.
Hát én azért nem viszem stálni mert jár kutyasuliba és ott kiugrándozza magát. Ha ígysem helyes akkor innentõl fogva jobban odafigyelek és megyek vele sétálni. Köszönöm a tanácsot (:
Vidd el sétállni. Kutyasuli gondolom csak hetente egyszer, max kétszer van. Nekünk is nagy udvarunk van, járunk kutyasuliba, ennek ellenére minden nap megyünk sétállni is.
Köszi a tanácsot =) 13/L
Malinois. Sokan járnak vele agilityzni, eredményesen.

Van két kutyánk, akik bolhásak. Van olyan bolha irtó amely jó a rövid illetve hosszú szõrû kutyáknak is?

A kaukázusi kutyus 3 és fél hónapos, de már most 15 kg, a rövid szõrû keverék is kb ilyen súlyban van. Nézelõdtem interneten is, de mindegyik szerre más-más véleményt írtak. Melyik a legjobb szer, sampon, spray, vagy csepp? Melyik márka éri meg? Frontline spray-rõl mi a vélemény?

Legjobb válasz: Nálunk az Advantix (edventix) cseppek váltak be, csak ajánlani tudom. Itt a weboldaluk [link]

Nálunk az Advantix (edventix) cseppek váltak be, csak ajánlani tudom. Itt a weboldaluk [link]
Vagy spoton havonta, vagy nyakörv.
Van ampulla amit vízzel kell hígítani.Állatgyógyszertárban lehet kapni.
ma 14:50 Csakhogy annak hatása nem tartós.
Három hónapos kutyára nem lehet bármit rátenni lemérgezed! Kérdezd meg az állatorvost mit javasol.
A kérdező hozzászólása: Igen, mindenképpen megkérdezem, csak a tapasztalatok miatt érdeklõdöm.
Frontline de a Te esetedben Frontline combo, ahová járunk állatorvoshoz minden doki ezt ajánlja, de nekem is jó tapasztalatom van, kutya, macska egyaránt ezzel van csepegtetve, soha egyikbe kullancs, de még bolha se volt. 3 hónapos kutyára is lehet adni, kb 2 hónap védelmet ad, ha teszel cseppeket rá, bolhanyakörv már nem is szükséges
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :) :)
#4 Igen, igazad van az nem tartós, mivel nem bolha riasztó, hanem írtó.De ha bolhás a kutya, elõször ki kell írtani a bolhákat.Bolha riasztónak jó a Frontline, legalábbis azt mondják.
Menhelyi középkorú keverék. Biztos van fajtatiszta is, de az nem olcsó.
Elsõként légyszíves írd le milyen körülmények vannak. Pl. Van-e gyerek nálatok és mennyi ídõs, mennyi ídõt tudnál a kutyával foglalkozni, volt-e már kutyád stb. Szerintem elsõ körben érdemes olvasgatni a neten mielött eldöntöd (pl: http://www.kutya-tar.hu) . Hisz mi csak tippeket tudunk adni, a végsõ döntés a tiedé. Legolcsóbban menhelyrõl vagy fajtamentõktõl tudsz szerezni, de õk is hasonló kérdésekkel fognak bombázni.
A kérdező hozzászólása: hát gyerekem az még nincs :D Mert még csak 13 éves vagyok :) csak én szervezem ezt a kutya ügyet mert a testvéremmel nagyon akarunk. Szóval 2-en vagyunk 13 évesek meg a szülõk :) és már semmi nincs se macska se kutya semmi és nincs egy nagyon nagy udvar mint már mondtam.
Szerintem is menhelyi keverék....kutyán spórolni csak így lehet!
A kérdező hozzászólása: és mi a suli mellet mint 13 évesek sztem már mindent meg tudnánk neki adni suli után :)
A kérdező hozzászólása: oké köszi a komijaitokat
Szüleitek beleegyeztek, és tudják mivel jár? Nem kevés pénz a kutya etetése és az oltások (jobbik esetben). Szerintem nem gond a kicsi udvar, csak rendszeresen vigyétek ki sétálni. Iskola elött és utána is ! Tehát reggel 6-kor ébresztõ lesz, mindennap !
A kérdező hozzászólása: HÁt igen megvan volt már csak szilveszterkor elszökött :( Szegényke nagyon félt a nagy hangoktól. NA köszi mindent mindenkinek :)
körülnézhetnétek a fajtamentõknél is, lehet picit várni kell az álomkutyára, de szerintem megéri spániel mentés, schnauzer mentés, van foximentés is ... ki tudod googlizni bármelyiket persze a korod miatt a szüleidnek kell majd intézni az örökbefogadást

Olyan kutyát szeretnék, amelyik okos, szófógadó, bújós, sportos, de egyedül lehet hagyni, és őrző-védő tulajdonsága is van. Mit ajánlotok?

Egyedül lakom, és n? vagyok ezért lenne fontos hogy ?rizzen,lakásban lenne.

Legjobb válasz: A mudinak méretéhez képest igen erõs a fogása, amennyiben nem munkakutya VB-re meg IPO-ra készül a gazdi, ÕV-t simán lehet vele csinálni, s azért harapni, azt tud s igen bátor is. Másrészt nagyon bújósak. Harmadrészt igen könnyen kezelhetõ kutya a mudi, kezdõnek jobb, mint egy vérbeli ÖV. Úgyhogy igen, egy mudi megfelelne a kérdezõnek, s nem sok az elvárása sem.

A mudinak méretéhez képest igen erõs a fogása, amennyiben nem munkakutya VB-re meg IPO-ra készül a gazdi, ÕV-t simán lehet vele csinálni, s azért harapni, azt tud s igen bátor is. Másrészt nagyon bújósak. Harmadrészt igen könnyen kezelhetõ kutya a mudi, kezdõnek jobb, mint egy vérbeli ÖV. Úgyhogy igen, egy mudi megfelelne a kérdezõnek, s nem sok az elvárása sem.
Egy fizikailag-szellemileg lefárasztott kutyát, amelyik még a megfelelõ helyen is van a rangsorban, otthon lehet nyugodtan hagyni egyedül...A szófogadás sem annyira fajtafüggõ..
Úristen. mudi, LABRADOR???? Mi közük az öv-hez?!?!?! Boxer, németjuhász.
Egy szép, 45 (max 47) cm marmagasságú kan mudi, feszes háttal, mély mellkassal, csillogó, sötétbarna szempárral, csodálatos, hullámos sörénykével és olyan hosszú fülszõrrel, hogy gyöngyöt lehetne rá fonni. O.O :$ A többi lehetséges fajtáról elfeledkeztem, mert elképzeltem ezt a mudit. Nem volt szándékos, de ez van. :P
elsõ kutyus lenne?
A kérdező hozzászólása: utolsó, mondom: OLVASTAM róluk, nem ismerek egyet sem, bár itt egy gazdi beszámolóját olvastam, aki szerint akkor fogadnak szót, ha kedvük van. mivel nekem eddig könnyen képezhetõ, engedelmes kutyáim voltak, ehhez szoktam hozzá engem nagyon idegesítene ha nem hallgatna rám a kutya, vagy csak akkor ha épp kedve van.igenis vannak ilyen kutyák, akik ha a fejedre állsz, akkor sem fognak 100%osan rád hallgatni.csak nézz meg egy engedelmességi vizsgán, melyik fajták vannak az élmezõnyben...nem igazán találhatóak ott oroszlánkutyák...
Azért nincsenek ott más fajták, mert azok nem munkamániásak, nehezebben motiválhatóak, sportembereknek az nem az igazi. De ettõl még ugyanúgy nevelhetõ belõlük engedelmes kutya, csak több meló, meg nem kell engedelmes versenyre vinni. De családi kutyának ugyanúgy alkalmas lesz. Az enyémet kiröhögnék, ha beállítanék vele sportemberekhez, mégsincs vele itthon semmi gond.
A kérdező hozzászólása: plusz, ha olvastad volna az elõzõ hozzászólásaimat, engedelmes kutyáim voltak.nem vagyok tutyimutyi, lúzer..imádom az ilyen okostojásokat:D bullterriere speciel azért gondoltam, mert egy laikus megijed tõle, mert rövid szõrû, és nem olyan nagy testû...
Ha a fejed tetejére állsz, attól valóban nem fognak rád jobban hallgatni. De ha megfelelõen neveled, olyan kemény kézzel, amilyet elvár az a kutya, akkor igen. Nincs, ismétlem nincs olyan kutya, amelyik egy megfelelõen magabiztos, következetes és tapasztalt, tudatos gazda mellett megengedné magának, hogy megtagadjon egy behívást! Hiába tartottál annyi kutyát, sajnos látszik, hogy még mindig fogalmad sincs, hogy "mûködik".
A kérdező hozzászólása: igen, de mivel eddig könnyen képezhetõ kutyáim voltak(mint feljebb is írtam ha olvastad volna... nincs tapasztalatom olyan kutyákkal, akik nehezen kezelhetõek, plusz amit a fajtaleírásokban is olvasni, eléggé elbizonytalanító dolgok.ott is ilyeneket írnak, pár fajtáról, hogy makacs, intelligens, de mégis nehezen képezhetõ..stb ezért szerettem volna tudni azoktól az emberektõl, akiknek van tapasztalatuk ilyen fajtákkal, hogy mennyire "vészes" egy-egy fajta
A bullterrier nem fogja õrizni a területet, a rhodesian ridgeback pedig nagyon is könnyen tanítható. Nem tudom milyen ridgebackokkal találkoztál már, nekem jó ismerõsöm egy kiváló tenyésztõ, elég sok kutyáját ismerem közelrõl is, hihetetlen értelmesek, tanulékonyak és gazda centrikusak. Látszik, hogy nem ismered egyik fajtát sem. A behívás pedig nem a kutyán múlik, hanem a nevelésen. Ha tutyimutyi, lúzer gazda leszel, mindegy, milyen fajtát választasz, úgy is gondok lesznek a behívásnál.
A kérdező hozzászólása: egyébként labradorom és német juhászom is volt többek között, mindkettõ okos, szófogadó, elsõ szóra ugranak, behívhatóak sosem kellett pórázra tenni õket. sõt a labrador kicsit húzós volt, mert hisztis és domináns volt kölyökkorában, de mostanra egy angyal lett..
A kérdező hozzászólása: nem elsõ, 26éves vagyok, 7éves korom óta folyamatosan van kutyánk, és nem a kertben.. okos legyen, igenis fontos meg a szófogadó is, mivel bullterrierre gondoltam, de olvasgattam róla, és nem egy könnyen tanítható, és makacs kutya a terrier vérnek köszönhetõen..aztán afrikai oroszlán kutya is felvetõdött, de azt is kemény dió betanítani, ne csak akkor csinálja meg a dolgokat amikor kedve van..semmi szükségem rá hogy elrohangáljon az erdõben és ne lehessen visszahívni. boxernek meg a fejformája miatt van baj, mert pl ha elviszem biciklizni nyáron, melegben légzési nehézségei lehetnek. sok fajta felvetõdött azért gondltam, hogy hátha valaki tud újat mondani
Az ÖV tulajdonságot leszámítva, én ugyanezt keresem nõben :D (hihi, nem lehetett kihagyni). Szóval, az õrzés-védés szerintem is inkább a riasztó dolga legyen, ezért én még a golden retrievert is behoznám a képbe. Nagyon türelmes, jól idomítható, szeret játszani és nem csavarodik be lakásban olyan hamar, mint egy nagyobb testû ÖV kutya.
Arról nem is beszélve, hogy a kérdezõ nem azt akarja, hogy ÖV titán legyen, csak legyen meg benne a tulajdonság, amit foglalkozásokkal fejleszthet. Nyilván, ha ez lenne a legfontosabb elem, ez kerülne legelõre a felsorolásban. Az ész a kutyák között is adottság, valamelyiknek több van, valamelyiknek kissé kevesebb - s az átlag mudinak több esze van, mint az átlag kutyának. A tanulásra való hajlam, a szófogadás viszont fejleszthetõ, kialakítható, akárcsak az egyedüllét elviselése. Nah de nem sztárolom itt a mudit tovább, csak azért mégis csak na. :D
Nekem a dobberman jutott eszembe. Èn vagyok az elsõ válaszoló. Azért kérdezem, hogy elsõ kutyus lesz e mert lehet így nagy falat lenne ez vagy egy ehhez hasonló fajta.
*Egy fokkal jobbnak látom a helyzetet nem tudom, hova tettem a mondat többi részét... :D
labrador
Éppenséggel a munkakutyák sem egyszerûen kezelhetõek, munkakedvük van, de nem dolgoznak akárkinek, nagyfokú határozottságot igényelnek, különben a saját kezükbe veszik az irányítást, az meg senkinek sem jó. Nem véletlenül vezeti a német juhász a harapási statisztikákat itthon, remek munkakutya, csak ha nem jól neveled, rendreutasít, az meg fáj.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!