Találatok a következő kifejezésre: Vannak olyan amelyek előre (81 db)

Van olyan áramköri elem, amelyen akkor folyik át áram, ha meg van világítva?

http://kepfeltoltes.hu/121226/682878117N_vtelen_www.kepfelto.. Az ábrán a csillag helyére kéne az a bizonyos áramköri elem.

Legjobb válasz: Nem vagyok benne biztos, de a fényellenállás nem pont ilyen?

Nem vagyok benne biztos, de a fényellenállás nem pont ilyen?
Fotoellenállás ugyanez diódában is igaz. Fotocella.

Miért van az hogy az egyik kémiai elem -259, 13 °C-on olvad, a másik -272, 2°C-on, aztán van olyan amelyik -189, 35 °C-on, de miért?

meg lehet ezt magyarázni? a volfrám pedig 5555 °C-on forr ,de miért? tudom hogy az egyik gáz,nemesfém, alkálifém bla bla bla, de miért ennyi pont annyi és annyi °C-on váltják a halmazállapotukat?

Legjobb válasz: Ez a részecskék közötti mésodlagos kötõerõktõl függ,úgy mint diszperziós-,dipól-dipól- és H-híd kötés.

Ez a részecskék közötti mésodlagos kötõerõktõl függ, úgy mint diszperziós-, dipól-dipól- és H-híd kötés.
Pontosítanék, másodlagos. :)
A kérdező hozzászólása: köszi


OKJ-s képzések közül van olyan amelyre most tudok jelentkezni és júniusra el is végzem?

Legjobb válasz: Nincs. Szeptember 1-tõl változott az okj-s rendszer. Megszûntek az ilyen gyors képzések, már csak több év alatt lehet így szakmát szerezni.

Nincs. Szeptember 1-tõl változott az okj-s rendszer. Megszûntek az ilyen gyors képzések, már csak több év alatt lehet így szakmát szerezni.
Fél éves pincér képzést láttam, becsatlakozási lehetõséggel.
A kérdező hozzászólása: Második, neked szól a kérdésem. De azért normális államilag elfogadott OKJ-s papírt kapok?
Ha becsatlakozással vállalod a távoktatást a Mátrix Oktatási stúdió honlapját keresd. Nem reklám :)

Van olyan csiga amelyik vízben is él, de időnként kijön a szárazföldre?

Például, ha terráriumban tartom.

Legjobb válasz: Peterakáskor minden vízicsiga kimászik a szárazföldre. Amúgy nem tudom van-e olyan, ami több idõt töltene kinnt.

Peterakáskor minden vízicsiga kimászik a szárazföldre. Amúgy nem tudom van-e olyan, ami több idõt töltene kinnt.
Nálam volt egy olyan, hogy egy vasfa, és felülrõl folyattam rá a vizet (mint egy kis szökõkút) és a fa az kilógott a vízbõl, a zebracsiga meg sokszor fölment a víz fölé olyan 2-3 centi magasra, de úgy, hogy beállt a "zuhany" alá.
búvár éti csiga

Volt már valakinek olyan, hogy nem fizettek elő az HBO-ra és még pár csatornára, még is van olyan tv a házban amelyikben bejön?

Mi nem fizetünk elő pl az HBO-ra, meg még sok másikra. Valamikor kapcsolgattam a tv-t és behozta az HBO-t meg még párat, amire mi tényleg nem fizettünk elő. De csak az én tv-men. Örültem neki, vagy egy hónapig rendben is volt, de ma eltűntek a csatornák. Most alig hoz be párat, és a minőség sem a legjobb. Most ezt mire véljem?

Legjobb válasz: Vannak idõszakok, amikor prémiumként engedélyezik a csatorna nézését.

Vannak idõszakok, amikor prémiumként engedélyezik a csatorna nézését.
A kérdező hozzászólása: De akkor az egész házban engednie kellene. És nem csak egy csatornát hozott be nekem.
Nem digitális van nálatok ugye? Mert pár napja újra felosztották a csatornákat, és minden össze vissza lett, a fele csatorna eltûnt és ami megmaradt, az is más helyre került. Onnan tudom, hogy nálunk az egyik tv médiaboxról megy, ott minden a régi maradt, de a másik tv-hez nincs médiabox, csak simán a falból megy a kábel a tv-be, ott eltûnt a fele csatorna. Lehet hogy ezért ez a változás.
Nekem HBO volt annó, legalább 1 évig (vagy még több) Semmit nem csináltunk, egyszercsak lett és minden tv-n.Szóval nem prémiumként volt benne... Aztán áttértek a digitális sugárzásra, azóta nincs.
A kérdező hozzászólása: Csak a lenti tv-n szokott az lenni, hogy néha elkeverednek a csatornák és minden össze vissza van, de az enyémen nem. Megnéztem pár dolgot, hátha valaki tud segíteni: Két , , csoportra, , vannak osztva a csatornák. Az egyik az ATV a másik a DTV kábel. Az elsõ csoportban nincs gond a csatornákkal, a másodikban viszont azt írja, hogy kódolt jel. Én ezt az utóbbit szeretném valahogy visszaállítani (DTV kábel), hogy újra tudjam nézni.

Vannak olyan dolgok amelyek előre segítik a teherbeesést?

Mind ketten szeretnénk babát és ugy akarunk neki fogni, hogy már az is hasznos legyen.

Legjobb válasz: Vannak tippek: pl egészséges élet dohányzás, ital nélkül; zsírszegény étkezés - csokimegvonás. Magzatvédõ vitamint már a próbálkozás idején is érdemes szedni, ha az orvos is azt mondja. Ha a nõ van felül, az segíti a spermiumok útját a petesejthez. Még sorolhatnám. A peteérés nyomon követéséhez: www.ciklus.hu

Vannak tippek: pl egészséges élet dohányzás, ital nélkül; zsírszegény étkezés - csokimegvonás. Magzatvédõ vitamint már a próbálkozás idején is érdemes szedni, ha az orvos is azt mondja. Ha a nõ van felül, az segíti a spermiumok útját a petesejthez. Még sorolhatnám. A peteérés nyomon követéséhez: http://www.ciklus.hu
Érdemes egypár szûrõvizsgálatot elõre elvégezni. Pl. rákszûrés mindenképpen ajánlott teherbeesés elõtt. Szerintem hasznos lehet, ha csináltatsz egy hüvelyváladék kenet vizsgálatot, hogy van-e esetleg valami lappangó fertõzésed (pl. clamidia). Lehet csináltatni rubeola, toxoplamzma ellenanyag szint vizsgálatot, ezek lehetnek veszélyesek a leendõ babára. Bocsi, remélem nem rémisztettelek meg nagyon...
Iszik eleget? Izomgörcs akkor is elõfordulhat, ha nincs elég folyadékbevitel, mert ilyenkor összeszûkülnek az erek.
Adj neki magnéziumot, de ne pezsgõtablettába, mert abbol szinte semmi nem szívódik fel. Magnerotot vegyél, törd össze kanálba, napi 1et adhatsz neki.
Nekem a lányomnak volt állandóan talpfájdalma és görcse . Én is nyomattam bele a magnéziumot , kálciumot mert a háziorvos ezt mondta. Én meg elvittem ortopédiára és kiderült , hogy lúdtalpa van és ez okozza a tüneteket.Amióta kapott talpbetétet és hordja ezek a fájdalmak és görcsök elmúltak.

Melyek azok a sportok, amelyekt a legkorábban el lehet kezdeni gyereknek? Van olyan oldal a neten ahol ezt meg lehet nézni kor szerint?

Legjobb válasz: Hát, az úszást. Vagy például az én ikreim közül kisebbik lányom három éves kora óta tanul kung-fuzni, a nagyobbik pedig egy évvel késõbb kezdett szertornázni. Tehát szerintem ha jó sportolót szeretnél faragni belõle, akkor a kiválasztott sportot kezdjétek el mindenképpen öt éves kora elõtt, vagy közel hozzá! De ez csak egy tanács.

Hát, az úszást. Vagy például az én ikreim közül kisebbik lányom három éves kora óta tanul kung-fuzni, a nagyobbik pedig egy évvel késõbb kezdett szertornázni. Tehát szerintem ha jó sportolót szeretnél faragni belõle, akkor a kiválasztott sportot kezdjétek el mindenképpen öt éves kora elõtt, vagy közel hozzá! De ez csak egy tanács.
A kérdező hozzászólása: szia! köszi! a fiam 3éves pörög egész nap, neki keresek vmit :)

Van olyan (keresztény) vallás, amely nem ítéli el a másságot?

Legjobb válasz: Szerintem a sátánisták nem ítélik el.Igazából nem tudom,de szerintem a buddhisták se ítélik el.Nem hallottam erre utaló dolgot,ez egy nagyon békés és nyugis vallás,sztem nem is foglalkoznak ilyesmivel alapból-

Szerintem a sátánisták nem ítélik el.Igazából nem tudom, de szerintem a buddhisták se ítélik el.Nem hallottam erre utaló dolgot, ez egy nagyon békés és nyugis vallás, sztem nem is foglalkoznak ilyesmivel alapból-
1:23 elég nagy hülyeséget írtál. A buddhizmus lényege, hogy elérd a nirvanát, amihez viszont bármilyen szexuális vágyat meg kell szüntetned. (ugye a teljes vágytalanság elérése szükséges ehhez)
1:23 Nem írtam hülyeséget, mert elítélni nem ítélik el, csak aki buddhista szerzetes, az nem sexel, de nem foglalkoznak ilyen kérdéssel alapból, mint másság, mert nekik tök mindegy.
keresztény vallásról nem tudok, meg lehet köze sincs a vallásról, de azt hiszem a national geographic csatornán a Tabu mûsorban volt érdekes riport a talán "transszexuálisokról" Albániát mondták, hogy ott egy nõ, ha szabad akart lenni, férfiként élt. Úgy vislekedett, és olyan ruhákat hordott. Kocsmázhatott, befogadták a férfiak közzé Indiában külön nemet alkotnak, nõk, férfiak és a harmadik nem.... Talán Idiában próbálj szétnézni, hátha van valami vallásuk...
Egy valamit mondok. Nem vagyok hívõ, se semmi, de ha úgy érzed, hogy te az vagy, akkor higgy Istenben és cselekedj a tanítása szerint, nem az a lényeg, hogy ki vagy, hanem, hogy mit teszel!
sok vallás elítéli a másságot, helyesen
Most Istent akarod megtalálni, vagy csak egy olyan közösséget ahol elfogadnak? A biblia elég egyértelmûen elítéli ezeket a cselekedeteket, de az embereket nem. Jézus: Nem azért jöttem, hogy kárhoztassam a világot, hanem, hogy a világ megtartassék általam. Viszont azt is mondta, hogy nem a törvényt eltörölni jött, hanem, hogy betöltse, tehát a törvény még áll. Én hiszek Istenben, és hiszem (már volt is rá nem egy példa), hogy Õ meg tudja változtatni az ember "zavarait" ha az a személy is akarja. Tudom, hogy nem könnyû, én is hasonló cipõben járok... de ne hidd el, hogy Istent nem érdekli milyen vagy. Õ tökéletes jövõt tervezett neked is, de ahhoz el kell Õt fogadnod, és akkor segíteni fog neked. De ha ragaszkodsz a másságodhoz, és nem is akarsz megváltozni, hanem inkább a bûnt választod helyette... Tehát szabad akaratod van! Te döntesz! Ha akarod Õ meg tud változtatni. Ha akarod...
Szia! A másságot maga a Biblia ítéli el, és a Biblia mint tudjuk a kereszténység alapja. Én úgy gondolom, hogy aki komolyan veszi a Bibliát, az nem fogja elfogadni a homoszexualítást... Üdv. Péter
Ami ilyet elfogad, az nem keresztény vallás, hanem valami liberális [email protected]°%^^#... Olvasd el ezt a cikket: http://www.depositum.hu/homoszexualitas.html
A másság pszichológiai probléma, és gyógyítható, ha valaki akarja. Ilyen tartanak fenn.
Kérdésedre a válasz: http://www.gaychristian.net/ (tudom, hogy angol, de jobbat nem találtam)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azoknak, akik valóban a kérdésre válaszoltak. Én nem kérek több kiokatatást, hogy mit hogyan kellene tennem. Nem tudok másként érezni, ha beleszakadok sem.
Van az Ötkenyér, nem tudom, gyülekezet-e, vagy egyház, ami nem ítéli el, hanem befogadja.
Gene Robinson pedig homoszexuális és szintén anglikán püspök
írd be a keresõdbe leszbikus püspök: és kidobja a svéd lutheránus egyháznál, az amerikai episzkopális egyháznál, az anglikánoknál is van leszbikus püspök. Úgyhogy egyértelmû az igen.
Nem a vallás ítéli el a homoszexuálisokat, hanem Isten tiltja a paráználkodást. Ha Isten így mondta, mi sem mondhatunk mást.
Szia! Nos azért vannak dolgok, amiket nem lehet másként értelmezni. Hogy magad is meggyõzõdhess róla mind az ó mind az újszövetség eléggé egyértelmûen fogalmaz: Mózes harmadik könyve: "Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonynyal hálnak: útálatosság az. És semmiféle barommal se közösülj, hogy azzal magadat megfertõztessed, és asszony se álljon meg barom elõtt, hogy meghágja õt: fertelmesség az. Egyikkel se fertõztessétek meg magatokat ezek közül, mert mindezekkel ama pogányok fertõztették meg magokat, kiket én kiûzök ti elõletek." Pál apostol levelében a rómabeliekhez: "Annakokáért adta is õket az Isten szívük kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplõsítsék. Mint akik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtõ helyett, aki mind örökké áldott. Ámen. Annakokáért adta õket az Isten tisztátalan indulatokra, mert az õ asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre. Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az õ tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban. És amiképen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretükben megtartsák, azonképen oda adta õket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek..." Üdv: Péter
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, NEM kioktatást kértem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!