Találatok a következő kifejezésre: Vannak olyan amelyek előre (87 db)

Yongnuo vakuk közül van olyan, amelyiket szinkronkábel nélkül el lehet villantani, nemkell hozzá semmi? És canon vakuk közül?

Legjobb válasz: Nagy általánosságban elmondható, hogy Canon vázhoz olyan vakut vegyél, ami támogatja az eTTL-t (Nikonnál azt hiszem iTTL-nek hívják). Ez gyakorlatilag a vaku villogtatásával az objektíven keresztüli fényméréssel beállítja a villanás ereját mindenféle extra kábel, vagy összeköttetés nélkül. Én a Yongnuo YN-565EX-et néztem ki, támogatja az eTTL-t, és tudásban, illetve árban se olyan rossz.

Nagy általánosságban elmondható, hogy Canon vázhoz olyan vakut vegyél, ami támogatja az eTTL-t (Nikonnál azt hiszem iTTL-nek hívják). Ez gyakorlatilag a vaku villogtatásával az objektíven keresztüli fényméréssel beállítja a villanás ereját mindenféle extra kábel, vagy összeköttetés nélkül. Én a Yongnuo YN-565EX-et néztem ki, támogatja az eTTL-t, és tudásban, illetve árban se olyan rossz.
Nekem Yongnuo YN-560III van, van benne beépített Rx vevõ, rendeltem hozzá egy RF-603 adót. Igaz hogy nem TTL, viszont a vaku csak 16.000 forint, 2 db adó pedig 8000 az eBayrõl.

Milyen füge fajták vannak? Olyan, amelyik nem fagy el.

Legjobb válasz: Több száz füge fajta van. De -16-18 foknál fagykárt szenved mind, hidegebb idõben elfagy (tövig). Olvashatsz -20 fokig télállóról, de csak ott, ahol el akarják adni (és a nem túl korrektek).

Több száz füge fajta van. De -16-18 foknál fagykárt szenved mind, hidegebb idõben elfagy (tövig). Olvashatsz -20 fokig télállóról, de csak ott, ahol el akarják adni (és a nem túl korrektek).
A kérdező hozzászólása: Tudnál linkelni olyan kertészetet, ahol nagyobb termésût árulnak és nem vernek át?


Van olyan áramköri elem, amelyen akkor folyik át áram, ha meg van világítva?

http://kepfeltoltes.hu/121226/682878117N_vtelen_www.kepfelto.. Az ábrán a csillag helyére kéne az a bizonyos áramköri elem.

Legjobb válasz: Nem vagyok benne biztos, de a fényellenállás nem pont ilyen?

Nem vagyok benne biztos, de a fényellenállás nem pont ilyen?
Fotoellenállás ugyanez diódában is igaz. Fotocella.

Miért van az hogy az egyik kémiai elem -259, 13 °C-on olvad, a másik -272, 2°C-on, aztán van olyan amelyik -189, 35 °C-on, de miért?

meg lehet ezt magyarázni? a volfrám pedig 5555 °C-on forr ,de miért? tudom hogy az egyik gáz,nemesfém, alkálifém bla bla bla, de miért ennyi pont annyi és annyi °C-on váltják a halmazállapotukat?

Legjobb válasz: Ez a részecskék közötti mésodlagos kötõerõktõl függ,úgy mint diszperziós-,dipól-dipól- és H-híd kötés.

Ez a részecskék közötti mésodlagos kötõerõktõl függ, úgy mint diszperziós-, dipól-dipól- és H-híd kötés.
Pontosítanék, másodlagos. :)
A kérdező hozzászólása: köszi

OKJ-s képzések közül van olyan amelyre most tudok jelentkezni és júniusra el is végzem?

Legjobb válasz: Nincs. Szeptember 1-tõl változott az okj-s rendszer. Megszûntek az ilyen gyors képzések, már csak több év alatt lehet így szakmát szerezni.

Nincs. Szeptember 1-tõl változott az okj-s rendszer. Megszûntek az ilyen gyors képzések, már csak több év alatt lehet így szakmát szerezni.
Fél éves pincér képzést láttam, becsatlakozási lehetõséggel.
A kérdező hozzászólása: Második, neked szól a kérdésem. De azért normális államilag elfogadott OKJ-s papírt kapok?
Ha becsatlakozással vállalod a távoktatást a Mátrix Oktatási stúdió honlapját keresd. Nem reklám :)

Ha Skype-on egy olyan ismerõsöm ír nekem aki másik idõzónában él, akkor az üzenet mellett az a dátum jelenik meg amelyik az õ idõzónájában van, vagy amelyik az enyémben?

tehát ha mondjuk az üzenet küldésekor itt 14.00 van ott 16.00 akkor melyiket jeleníti meg?

Legjobb válasz: A tiédet fogja megjeleníteni szerintem, így lenne logikus. Fura lenne az üzenetnapló az ablakban, ha így váltakoznának az üzenetek idõpontjai: 16:00 (õ ír), 14:01 (te válaszolsz), 16:02 (õ ír újra), 14:03 (te írsz újra)... De le is tesztelheted: kérd meg, hogy írja le üzenetben, hány óra van épp nála - és összevetheted a Skype által kiírt idõponttal.

A tiédet fogja megjeleníteni szerintem, így lenne logikus. Fura lenne az üzenetnapló az ablakban, ha így váltakoznának az üzenetek idõpontjai: 16:00 (õ ír), 14:01 (te válaszolsz), 16:02 (õ ír újra), 14:03 (te írsz újra)... De le is tesztelheted: kérd meg, hogy írja le üzenetben, hány óra van épp nála - és összevetheted a Skype által kiírt idõponttal.

Van olyan csiga amelyik vízben is él, de időnként kijön a szárazföldre?

Például, ha terráriumban tartom.

Legjobb válasz: Peterakáskor minden vízicsiga kimászik a szárazföldre. Amúgy nem tudom van-e olyan, ami több idõt töltene kinnt.

Peterakáskor minden vízicsiga kimászik a szárazföldre. Amúgy nem tudom van-e olyan, ami több idõt töltene kinnt.
Nálam volt egy olyan, hogy egy vasfa, és felülrõl folyattam rá a vizet (mint egy kis szökõkút) és a fa az kilógott a vízbõl, a zebracsiga meg sokszor fölment a víz fölé olyan 2-3 centi magasra, de úgy, hogy beállt a "zuhany" alá.
búvár éti csiga

Volt már valakinek olyan, hogy nem fizettek elő az HBO-ra és még pár csatornára, még is van olyan tv a házban amelyikben bejön?

Mi nem fizetünk elő pl az HBO-ra, meg még sok másikra. Valamikor kapcsolgattam a tv-t és behozta az HBO-t meg még párat, amire mi tényleg nem fizettünk elő. De csak az én tv-men. Örültem neki, vagy egy hónapig rendben is volt, de ma eltűntek a csatornák. Most alig hoz be párat, és a minőség sem a legjobb. Most ezt mire véljem?

Legjobb válasz: Vannak idõszakok, amikor prémiumként engedélyezik a csatorna nézését.

Vannak idõszakok, amikor prémiumként engedélyezik a csatorna nézését.
A kérdező hozzászólása: De akkor az egész házban engednie kellene. És nem csak egy csatornát hozott be nekem.
Nem digitális van nálatok ugye? Mert pár napja újra felosztották a csatornákat, és minden össze vissza lett, a fele csatorna eltûnt és ami megmaradt, az is más helyre került. Onnan tudom, hogy nálunk az egyik tv médiaboxról megy, ott minden a régi maradt, de a másik tv-hez nincs médiabox, csak simán a falból megy a kábel a tv-be, ott eltûnt a fele csatorna. Lehet hogy ezért ez a változás.
Nekem HBO volt annó, legalább 1 évig (vagy még több) Semmit nem csináltunk, egyszercsak lett és minden tv-n.Szóval nem prémiumként volt benne... Aztán áttértek a digitális sugárzásra, azóta nincs.
A kérdező hozzászólása: Csak a lenti tv-n szokott az lenni, hogy néha elkeverednek a csatornák és minden össze vissza van, de az enyémen nem. Megnéztem pár dolgot, hátha valaki tud segíteni: Két , , csoportra, , vannak osztva a csatornák. Az egyik az ATV a másik a DTV kábel. Az elsõ csoportban nincs gond a csatornákkal, a másodikban viszont azt írja, hogy kódolt jel. Én ezt az utóbbit szeretném valahogy visszaállítani (DTV kábel), hogy újra tudjam nézni.

Vannak olyan dolgok amelyek előre segítik a teherbeesést?

Mind ketten szeretnénk babát és ugy akarunk neki fogni, hogy már az is hasznos legyen.

Legjobb válasz: Vannak tippek: pl egészséges élet dohányzás, ital nélkül; zsírszegény étkezés - csokimegvonás. Magzatvédõ vitamint már a próbálkozás idején is érdemes szedni, ha az orvos is azt mondja. Ha a nõ van felül, az segíti a spermiumok útját a petesejthez. Még sorolhatnám. A peteérés nyomon követéséhez: www.ciklus.hu

Vannak tippek: pl egészséges élet dohányzás, ital nélkül; zsírszegény étkezés - csokimegvonás. Magzatvédõ vitamint már a próbálkozás idején is érdemes szedni, ha az orvos is azt mondja. Ha a nõ van felül, az segíti a spermiumok útját a petesejthez. Még sorolhatnám. A peteérés nyomon követéséhez: http://www.ciklus.hu
Érdemes egypár szûrõvizsgálatot elõre elvégezni. Pl. rákszûrés mindenképpen ajánlott teherbeesés elõtt. Szerintem hasznos lehet, ha csináltatsz egy hüvelyváladék kenet vizsgálatot, hogy van-e esetleg valami lappangó fertõzésed (pl. clamidia). Lehet csináltatni rubeola, toxoplamzma ellenanyag szint vizsgálatot, ezek lehetnek veszélyesek a leendõ babára. Bocsi, remélem nem rémisztettelek meg nagyon...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!