Találatok a következő kifejezésre: Vannak olyan amelyek (1820 db)

Vajon a házi pókok között van olyan amelyik csíp? Egyáltalán honnan jönnek ezek? Én mindig felporszívózom őket, mégis folyton ott vannak!

Legjobb válasz: Van olyan amelyik csíp, talán mindegyik, nem tudom, mert nem jellemzõ rájuk. Nem támadnak. Van úgy, hogy alvás közben mégis megcsípik az embert, na az szépen meg tud dagadni. Kintrõl jönnek be. Lehet, hogy csak bébi formában, aztán bent szépen elbújnak, és megnõnek. De van, hogy méretesebb példány érkezik egy ajtónyitásnál. Folyamatos takarítás az ellenszerük, fõleg az eldugott sarkokban, zegzugokban.

Van olyan amelyik csíp, talán mindegyik, nem tudom, mert nem jellemzõ rájuk. Nem támadnak. Van úgy, hogy alvás közben mégis megcsípik az embert, na az szépen meg tud dagadni. Kintrõl jönnek be. Lehet, hogy csak bébi formában, aztán bent szépen elbújnak, és megnõnek. De van, hogy méretesebb példány érkezik egy ajtónyitásnál. Folyamatos takarítás az ellenszerük, fõleg az eldugott sarkokban, zegzugokban.
Nagyon ritka az a pók ami csíp! Miért csípnének az ember nem tápláléka és a bõre túl erõa.
A darázsnak sem tápláléka az ember, mégis megcsípi...
A kérdező hozzászólása: Úgy utálom ezeket a pókokat! Nem lehet kapni valami pókirtó szert, amit elhelyezek néhány helyen, és folyamatosan döglenek tõle?
Ha erre gondolsz http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://zeblog.mds-epitesz.. ez tutira nem csíp, mert nincs is mérge. Viszont az állandó jelenléte azt jelenti, hogy nedves a lakás.

Miféle kiadók vannak? Van olyan, amelyik csak egy műfajra koncentrál? Meg úgy egyáltalán, hogy működik ez az egész?

Hamarosan elkészülök egy (humoros) fantasy regénnyel. Ez életem első regénye és szeretném kiadatni. Csak az a probléma, hogy még csak 15 éves vagyok, és semmit sem tudok a könyvkiadásról. Tapasztalt (vagy csak sokat tudó) emberek ismertetőit várom! :) Köszönöm, előre is!

Legjobb válasz: Szerintem vannak olyan kiadók amely csak fantasy-ra koncentrál, de én mondjuk egy ismertebb könyvkiadóra akarnék könyvet (libri,agave,ciceró)

Szerintem vannak olyan kiadók amely csak fantasy-ra koncentrál, de én mondjuk egy ismertebb könyvkiadóra akarnék könyvet (libri, agave, ciceró)
A Delta Vision-t vagy a Könyvmolyképzõt tudom ajánlani (bár utóbbiak pillanatnyilag nem fogadnak kéziratot), ha Magyarországon játszódik a történet magyar szereplõkkel, akkor az Agave is szóba jöhet.
Látta már valaki? Mielött ilyesmin gondolkoznál szerintem még egyszer végig kéne olvasnod a mûved, hogy egy kicsit javítgasad. Egyébként a könyvmolyképzõ, estleg az agave jöhet szóba, pont úgy ahogy a kettes írta. De lehet, hogy a korod miatt nem fognak veled szóba állni.
Egy könyv kiadása nem kevés költséggel jár. Nem elég lektorálni, tördelni, kinyomtatni, meg kell szervezni a marketingjét is, ha nem akarnak bukni rajta. A mai kiélezett gazdasági helyzetben egyetlen kiadó sem szívesen vállal kockázatot egy ismeretlen íróval. Mindazonáltal mint tudjuk, a remény hal meg utoljára. A kéziratodat küldd el minden nagyobb kiadónak word formátumban, aztán rendezkedj be a várakozásra. Általában 3-4 hónap az elbírálás. Ha ez a megoldás nem tetszik, priviben tudok ajánlani egy korrekt magán kiadót is. Meg ha gondolod, elküldheted nekem is a kéziratot, szívesen átnézem, és tanáccsal is szolgálhatok.
A teljes kéziratot ne küldd el soha senkinek, még kiadónak sem. Onnantól kezdve akár meg is jelentethetik más néven, és elég nehéz bizonyítani utólag, hogy valójában a te mûved. Mindig csak részleteket küldj, amolyan "kóstolót", hogy mire számíthatnak, de amint kiadod a kezedbõl az egészet, szerzõdést kell írnotok.

Notebook hűtőpad? Notebook hűtőpadot csak USB-ről lehet működtetni, vagy esetleg van olyan amely hálózatról működik?

Legjobb válasz: Olyan nem szokott lenni. De viszont van olyan hálózati adapter, amin van usb port is. És arról tudod mûködtetni.

Olyan nem szokott lenni. De viszont van olyan hálózati adapter, amin van usb port is. És arról tudod mûködtetni.
Nekem van új ebbõl ami neked kellene. Hálózatra csatlakoztatható, usb port van rajta. Baráti áron adom ha érdekel.


Üdv! Miért van az, hogy valamelyik narancsban minden fakkban van 1-2 mag, de van olyan, amelyikben egyáltalán nincs? Ezek ilyen mesterségesen felnevelt magtalan narancsok lehetnek?

Nyomassátok a válaszokat, kíváncsi vagyok!!!

Legjobb válasz: Én azt gondolom laikus ésszel, mert a biológiához nem értek, a növénybiológiához meg fõleg nem, hogy többféle narancsfajta létezik, még akkor is, ha hasonlóan néznek ki. Hiszen nézz csak meg egy zöldségest egyszer, mennyiféle narancs van kitéve különbözõ nevekkel és különbözõ árakkal, pedig látszólag egyformák. Tehát külön termeszteni se kell a magnélkülit, mert szerintem alapból van olyan is. De ez csak az én véleményem.

Én azt gondolom laikus ésszel, mert a biológiához nem értek, a növénybiológiához meg fõleg nem, hogy többféle narancsfajta létezik, még akkor is, ha hasonlóan néznek ki. Hiszen nézz csak meg egy zöldségest egyszer, mennyiféle narancs van kitéve különbözõ nevekkel és különbözõ árakkal, pedig látszólag egyformák. Tehát külön termeszteni se kell a magnélkülit, mert szerintem alapból van olyan is. De ez csak az én véleményem.
Szerintem is más a fajtája. Csak tudod, ha kiírják egy ládára, hogy ebben magos narancs van, a másikban meg magtalan, akkor hülyék lesznek az emberek a magost megvenni, és a bolt nyakán marad. Így behálózzák õket, és minden hálóba kerül néhány magos, hogy fogyjon a készlet. Ha megnézed, az elõre hálózottak közt van mindig egy-két éretlenebb, vagy túlérett is, amit ha válogatós rendszerben árulnak, bizony nem viszi el senki. 25/N

Videokártyában PCI-E van olyan amelyiken van Tv-tuner és digitalizáló? Asztali gépbe.

Legjobb válasz: igen van. olyat nézzél amihez oda van írva, hogy: VIVO

igen van. olyat nézzél amihez oda van írva, hogy: VIVO

Yongnuo vakuk közül van olyan, amelyiket szinkronkábel nélkül el lehet villantani, nemkell hozzá semmi? És canon vakuk közül?

Legjobb válasz: Nagy általánosságban elmondható, hogy Canon vázhoz olyan vakut vegyél, ami támogatja az eTTL-t (Nikonnál azt hiszem iTTL-nek hívják). Ez gyakorlatilag a vaku villogtatásával az objektíven keresztüli fényméréssel beállítja a villanás ereját mindenféle extra kábel, vagy összeköttetés nélkül. Én a Yongnuo YN-565EX-et néztem ki, támogatja az eTTL-t, és tudásban, illetve árban se olyan rossz.

Nagy általánosságban elmondható, hogy Canon vázhoz olyan vakut vegyél, ami támogatja az eTTL-t (Nikonnál azt hiszem iTTL-nek hívják). Ez gyakorlatilag a vaku villogtatásával az objektíven keresztüli fényméréssel beállítja a villanás ereját mindenféle extra kábel, vagy összeköttetés nélkül. Én a Yongnuo YN-565EX-et néztem ki, támogatja az eTTL-t, és tudásban, illetve árban se olyan rossz.
Nekem Yongnuo YN-560III van, van benne beépített Rx vevõ, rendeltem hozzá egy RF-603 adót. Igaz hogy nem TTL, viszont a vaku csak 16.000 forint, 2 db adó pedig 8000 az eBayrõl.

Patkányok közül van olyan, amelyik nem nő meg nagyon nagyra? Van esetleg más hasonló intelligenciájú rágcsáló?

Legjobb válasz: zsírfarkú egér - olyan okos, hogy trükköket is taníthatsz neki Nekem nincs, csak olvastam

zsírfarkú egér - olyan okos, hogy trükköket is taníthatsz neki Nekem nincs, csak olvastam
Szia! A Nõstény patkányok nem nõnek túl nagyra, kb egy degu mérete. Nagy különbség, hogy a hím patkányokkal szemben a nõstények nem olyan bújósak, inkább felfedezõ típusok :)
Igen a fõnököm!
Van! Néz meg egy átlag politikust.
A kérdező hozzászólása: mondom inteligensebbet!!!
Az én nõstényem azért nagyobb egy degunál, de sokkal-sokkal okosabb is:)
Nekem fiú patkányom van még sem bujdosik, hanem felfedezi a környezetét..

Ha kiskorától tanulgatják a kutyák a trükköket, mindegyik elsajátítja? Vagy van olyan amelyik nem, mert egyszerűen nem olyan okos?

itt amúgy nem nyak kitekerget?s trükkökre gondolok...hanem pl :"számol" a kutya,forog a földön stb..)

Legjobb válasz: A kutyust ha 2-3hónapos korában elkezded tanitani akkor nagy esélyed van a sikerre. Elõször meg kell neki tanitani az alapokat ül,fekszik,lábhoz stb Mert ha ez nincs meg akkor a kutya rosszaságokkat fog csinálni. Utána jöhetnek a nehezebb trükkök.Ha valamit jól csináltakk dicsérd meg és/vagy adj neki jutalomfalatkát. De falatkát ne vidd tulzásba mert a kutya tul megfogja szokni,és ha netán nem lesz belõle,mert elfogy akk azt sértésnek veszi.

A kutyust ha 2-3hónapos korában elkezded tanitani akkor nagy esélyed van a sikerre. Elõször meg kell neki tanitani az alapokat ül, fekszik, lábhoz stb Mert ha ez nincs meg akkor a kutya rosszaságokkat fog csinálni. Utána jöhetnek a nehezebb trükkök.Ha valamit jól csináltakk dicsérd meg és/vagy adj neki jutalomfalatkát. De falatkát ne vidd tulzásba mert a kutya tul megfogja szokni, és ha netán nem lesz belõle, mert elfogy akk azt sértésnek veszi.
Türelem kérdése az egész. Nyilván minden kutya más-más tempóban tanul. A kölyökkutyákra viszont általánosságban igaz, hogy nem bírnak 5-10 percnél tovább nyugton lenni és odafigyelni, szóval a tanulásnak rövidnek és érdekesnek kell lennie. Elõször ne a trükkökkel kezdd, hanem az alapvetõ parancsokkal, amiket mindenképpen tudnia kell. Ilyen például a kölyök neve, behívás, pórázon sétálás, helyben maradás, ültetés, fektetés. Amíg ezeket nem tudja, addig hanyagold a trükköket és erre koncentrálj. A kiskutyák gyorsan tanulnak, szóval érdemes az alapokat minél hamarabb lefektetni, utána már a trükkök is sokkal könnyebben fognak menni neki.
A kérdező hozzászólása: nem kölyök már a kutyusom:) ez csak úgy érdekel...
A kutyák okos, gyorsan tanuló és alkalmazkodó állatok, sok türelemmel egy több éves kutyát is meg lehet tanítani amire szeretnéd..legalábbis én ezt tapasztaltam. Hozzám pl került egy 3 éves kutya, akinek fogalma sem volt mi az a séta, meg az ül-fekszik-marad stb és kb 3 hónapos melóval engedelmes, kellemes társasági kutty lett...szóval sok sikert neked is :)
Minden kutya képes megtanulni bármit, amire fizikailag képes. Csak az egyéniségére szabott technikát kell megtalálni, és a megfelelõ motivációt. A munkakutyák általában már attól motiváltak lesznek, hogy a gazdi foglalkozik velük, de van akinél a finom falatok, van akinél a labda, a kötélhúzás, esetleg a rohangálás jelenti a megfelelõ jutalmat. Én két évesen kezdtem komolyabban tanítani a nem túl okos kutyámat klikkerrel, és hihetetlen eredményeket érünk el vele.
A kérdező hozzászólása: amstaff kutyusom van, nemrég került hozzám.(családi okok miatt váltak meg tõle pff...és elég rosszul is tartották) 11 hónapos, szóval ha úgyvesszük már nem kölyök hanem kamasz. A staffok gyorsan tanulnak?úgy a fajtára jellemzõ tanulékonyságra gondolok..mert azt tudom , hogy mindegyik más-más egyéniség.
A kérdező hozzászólása: ja és pórázon szépen közlekedik, ismeri az ül, és a marad parancsot, de jólenne neki megtanítani még egykét dolgot.

A csiklóm nagyon mirigyes, olyan, mintha megduzzadtak volna. Van olyan, amelyik fél borsó nagyságú. Nem pattanás. Mi lehet ez?

Csak 1 partnerem van évek óta

Legjobb válasz: Nem váj, nem viszket, de a legnagyobb kemény. Igazából már megszoktam, ez a nagyobb már lassan 1 éve megvan, de egyre mirigyesebb a környéke és kezdekmegijedni

A kérdező hozzászólása: Nem váj, nem viszket, de a legnagyobb kemény. Igazából már megszoktam, ez a nagyobb már lassan 1 éve megvan, de egyre mirigyesebb a környéke és kezdekmegijedni
A kérdező hozzászólása: o és eleinte próbáltam kinyomni, kiszúrni tûvel, de csak vérzett
irány a doki...
Doki a legbiztosabb, iylesmivel nem érdemes szórakozni.

Mik a tapasztalatok az olyan cégekkel, akik pl.3 hónapos lekötésre 15% kamatot igérnek? Tudom, hogy a nagyrészük csalás, de van olyan amelyik nem?

Egy pénzügyi bûncselekményekre szakosodott rendõrhadnagy nekem kapásból azt mondta, hogy piramis játék és ilyen nincs, mindegyik csalás, de én nehezen akarom elhinni. Szerintetek?

Legjobb válasz: http://kiszamolo.hu/a-balek-soha-nem-fogy-el-avagy-future-re.. A balek soha nem fogy el... Nem hiszem el hogy az emberek átverése tényleg ilyen jövedelmezõ lenne, de ezt most a kérdezõ is tanúsítja. Miért nem hiszed el hogy mind átverés? Nem értem. Az emberek ilyen ostobák, hogy újra és újra behúzzák õket a csõbe? Miért nem tudod elhinni, hogy ami sokkal több a banki kamatoknál és egyben biztonságosnak is mondja magát, az nem biztonságos?

http://kiszamolo.hu/a-balek-soha-nem-fogy-el-avagy-future-re.. A balek soha nem fogy el... Nem hiszem el hogy az emberek átverése tényleg ilyen jövedelmezõ lenne, de ezt most a kérdezõ is tanúsítja. Miért nem hiszed el hogy mind átverés? Nem értem. Az emberek ilyen ostobák, hogy újra és újra behúzzák õket a csõbe? Miért nem tudod elhinni, hogy ami sokkal több a banki kamatoknál és egyben biztonságosnak is mondja magát, az nem biztonságos?
az ígéret és a jogi garancia között azért van különbség. Ha Nekem adsz 1.000.000.000 Ft-ot, akkor akár 1000%-is ígérek Neked naponta... :) másik: szerinted ha van ilyen jó lehetõség, akkor a nagybefektetõk már nem tették volna már bele a pénzüket?? kérdés: miért pont a Te pénzed kell nekik? harmadik: egyébként elõfordulhat. Ha valahol a világon van hiperinfláció, ahol az alapkamat éves szinten 1000%, akkor egye-fene én is kigazdálkodok belõle ennyit :)
Ket lehetoseg van. Telejsen legalis befektetesi forma, ekkor csak szimplan hatalmas kockazatot kell vallanod. lehet 3 honap utan a penzed felet sem kapod vissza vagy egy fillert sem. Masodik lehetoseg, hogy piramis jatek, ott persze azzal a szoveggel jonnek hogy 0% kockazat. Persze az elejen beszallok szepen meg is kapjak a hozamot es johiret keltik a cegnek, mivel nekik bejott...
A harmadik lehetõség az hogy profi tradereknél fektetsz be, akik meg tudják csinálni ezt a profitot, persze annak aki vállalja a kockázatot. Õk sem fognak fix 15%-ot ígérni, de jó eséllyel elérik ezt. Én ismerek ilyet, de itt nincs ilyen hogy le van kötve a pénz, akkor nyúlsz hozzá amikor akarsz.
Megint egy befektetõket, balekokat keresõ kérdésnek álcázott hirdetés! Már tele van ezekkel a f-om! Miért kell heti 5-6 ilyent kiírni? Nem jönnek a balekok? Privátban jöhet a részletesebb infó, oldalcímeddel is, nagylelkû leszek elmondom mit alakítsál át rajta, hogy jövedelmezõbb legyen a balekkeresésed...
A kérdező hozzászólása: Kedves elõzõ. Ebben annyi a hirdetés mint benned az értelem. Ezenkívül elég silány marketing a csalás és piramisjáték cimkével ellátni a "hirdetésemet", majd még azt is odaírni, hogy egy rendõrhadnagy szerint az ilyen ügyletek mind bûncselekmények/átverések. Nekem meg az ilyen agyatlan rosszindulatú emberszerûségekbõl van elegem mint te. Tapasztalatokat várok, nem ostoba megalapozatlan vádaskodást. A többieknek köszönöm a válaszokat, várom a további tapasztalatokat, akinek van az ossza meg legyenszives. Köszönöm.
Nos hát a barátnõm, aki megbízott ezekben a csalókban, egy évvel ezelõtt befektetett pénzt egy ilyen cégnél, azóta azt hiszi fantasztikus üzletet csinált, mert micsoda kamatok vannak, közben egyötödét kapta még csak vissza a pénzének, amit eredetileg berakott. Agymosás!!!
én olyan dolgokat mérlegelnék , hogy mi az ami kitermel ekkora hasznot legálisan, ez mennyire biztonságos és miért csak nevesincs cégek tudnak ilyet. Személy szerint én nem mennék bele ilyen tuti üzletbe.
kb 300M Ft-tól lehetséges éves szinten 10-12%... ez a max. amit én garantáltan tudok. egyébként meg felejtõs az ilyen történet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!