Találatok a következő kifejezésre: Vannak még módszerek a (122 db)

21 héten kinyílt a méhszájam. Ujjhegynyire fekvésen kivül, még van valami módszer a baba bentartására? Hányadik hónaptól marad meg a baba, ha korábban kijön?

Legjobb válasz: Nekem is nyitva volt kb. ilyen körül mint neked!A lányom mégis a 38. héten született meg!Szerintem csak pihenj és étkezz úgy, hogy ne legyen szorulásod!Mi megemeltük az ágy végét is orvosi tanácsra de szerintem ez nem segített semmit!

Nekem is nyitva volt kb. ilyen körül mint neked!A lányom mégis a 38. héten született meg!Szerintem csak pihenj és étkezz úgy, hogy ne legyen szorulásod!Mi megemeltük az ágy végét is orvosi tanácsra de szerintem ez nem segített semmit!
Amennyit csak lehet pihenj. Én ellent mondok azzal a véleménnyel, hogy az ágy végének megemelése nem használ. Igenis jó, mert így a növekvõ magzat súlya nem nyomja a méhszájat. Lehetõleg sok friss zöldséget, gyümölcsöt egyél, kerüld a puffasztó ételeket. A hasadat ne símogasd, mert így könnyebben bekeményedik a hasad, ami akár erõsebb fájásokat is okozhat. Ahhoz, hogy életben maradjon és aránylag jó esélyekkel induljon az életben, legalább a 32-34. hétig kellene kihordanod. Ilyenkor 1400-1800 gr között van.
A barátnõmnek 26.héten vették ki a picit császárral mert nagyon felment a vérnyomása és veszélyben volt a barátnõm és a picibaba is.600 g-mal született, most másfél éves.az elején vinniük kellett Pestre a szeme miatt valami lézeres kezelésre.minden rendben van vele, igaz mindent késõbb kezdett el, gondolok itt a mászás, oldalrafordulás.hetente járnak konduktörhöz.de nagyon gyönyörû baba.
Szia! Ha még megkapod ezt a hozzászólást nagyon kíváncsi lennék mi történt veled, meddig tudtad kihordani a babádat. Megtennéd, hogy megírod ezeket komment-ként ?? Sajnos én 23 hetesen vesztettem el 2 babát is a napokban, mert már az összevarró mûtét sem segített... Remélem te szerencsésebb voltál és most már egy 1 éves csemetének örülhetsz! Várom a válaszod!

Ma kiderült, hogy nem szedhetek fogamzásgátlót. Milyen megbizható módszerek vannak még? Csak a gumiban nem bizok. Ha lesz abortuszom, az nagyon vészes?

mert ha nem tabival védekezek, akkor el?bb vagy utóbb ugyis lesz..

Legjobb válasz: * úgy értve, hogy egyedul a gumiban, tehát csak ezt használva nem bizok benne..

A kérdező hozzászólása: * úgy értve, hogy egyedul a gumiban, tehát csak ezt használva nem bizok benne..
pharmatex+ naptár v megszakítás sem olyan hatásos, mint a pharmatex+ pesszárium mi a helyzet a hüvelygyûrûvel? azt sem használhatsz?
A kérdező hozzászólása: áá, csak a pharmatexet magát nem fogom hasznalni, az ugy tenyleg nem megbizható.. te is vigyazz vele, kombinald naptarmodszerrel, meg megszakitással..
"mert ha nem tabival védekezek, akkor elõbb vagy utóbb ugyis lesz.." Ez hülyeség. Használj pesszáriumot és spermicidet együtt. Emellé, ha aggódsz, akkor alkalmazzatok naptármódszert vagy megszakítást.
Hát igen a gumival az az egy gond van, hogy mostanában van egy hülye szokásuk a kölyköknek amit már többször is láttam boltokban, hogy tûvel kersztülszúrják a gumik dobozát, csak úgy random, nem mindegyiket. Vagyis totózahat az ember, hogy lukas vagy se. Nekem a bogyón kívül a Pharmatex kúp jött be, nem habosodik, sõt még fertõtlenít is. Bár hogy mennyire hatásos azt még nem tudom, mivel csak 3 hónapja használom, eddig nem lettem még terhes tõle. Úgyhogyszerintem ha gumi akkor gyógyszertári, szerintem abban teljesen megbízhatsz. Minimum 1% esély a terhességre minden eszköznél van.
A kérdező hozzászólása: nekunk már 3-4 x kiszakadt.. pedig tudtuk hasznalni.. na jó, a legelsõt szájjal tettem fel, és levegõ került alá, de a többi?
nem biznék a gumiban se hisz nem 100százalékos....tapasztalatból mondom és nem a mi hibánkból történt, és ne boltba vegyetek gumit ha mást nem tudtok használni, inkább gyógyszertárba!
Hidd el az óvszer biztonságos. Ha megfelelõen használjátok és figyeltek a felhelyezésnél szinte kizárt, hogy valami probléma legyen. A fogamzásgátló tabletta után ez az egyik legbiztosabb módszer,
Nem értem miért tartják megbízhatatlannak a pesszáriumot, mikor az egyik legjobb mechanikai védekezõ eszköz az óvszer után, ha normálisan teszi fel az ember. Ott van még a nõi óvszer is, ami kicsit erõsebb anyagból van, mint a sima, így nehezebben szakad. Az is azon az elven alapul, hogy a felsõ gumigyûrû a méhszájra fekszik fel, mint a pesszárium, csak ennek még van egy hüvelyfalon végigfutó palástja.
A kérdező hozzászólása: de a pesszárium nem hatasos naptármódszerrel, megszakitással és pharmatexel?
A kérdező hozzászólása: csak pharmatexet nem hasznalnek, azt is vmivel kombinalnam..
A pesszáriumot, a megszakított közösülést meg a pharmatex nevû készítményt felejtsd el, mert elég jó eséllyel mehetsz abortuszra. Ha én nem szedhetnék tablettát, óvszert használnék és minden egyes aktus után vizet engedve belé ellenõrizném, nem lyukas-e. Továbbá számolnám a ciklusomat és peteérés idõszakában pedig egyáltalán nem szexelnék.
Nekem pharmázott az egyik ismim és azt mondta elég bizarr, mert a nagy mozgolódásban felhabosodik, meg minden csupa krém, ráadásul van, aki allergiás rá. Google-m keress rá a pesszáriumra. http://www2.hu-berlin.de/sexology/ECU2/html/pesszariumok_es_.. Gyógyszertárban, vagy a dokid tud ajánlani mellé zselét.
A kérdező hozzászólása: telefonon beszéltem csak vele.. ez a pesszárium cucc milyen? kell mellé vmi pharmatex is, ugye? ugy ertem h akkor belém mehet a pasi, vagy nem?
Amit nem ajánlok az a Pharmatex cuccok, mert attól nem egy lány lett már terhes. Ami neked jó lehet az a pesszárium, hormonmentes, csak annyi van vele, hogy idõben és helyesen kell felhelyezni, viszont nagy védelmet nyújt. Esetleg még ott van a hüvelygyûrû (Nuvaring), igaz ennek van egy minimális hormon tartalma. Nõgyógyászod mit javasolt még a gumin kívül?
A kérdező hozzászólása: tudom, h mi az.. videot is lattam.. akarok védekezni, de ha véletlenul becsuszik.. nem tarthatom meg!
gumi plusz akármi más szerintem teljesen biztonságos. az abortusz meg... ha beírod a google-be a képkeresõbe, gondolni sem lesz rá kedved többet..
A kérdező hozzászólása: nem tudom, az nem olyan elterjedt nalunk.. legalabbis, senkivel se talalkoztam még, aki ilyet hasznalt volna.. de az is hormonos..
Ezektõl ne sokat várja, ha valóban gynecomastia, akkor valószínû mûtét kellene.
Mûtét. Nem nagy cucc, meg csomó támogatás van rá, mivel nem szépészeti beavatkozás. Én csak arra várok hogy 18 legyek..
Bunny egyszer mondta hogy a Scitec-es HOS-tól meggyógyult vmelyik ginós haverja

A családfakutatáson kívül van valamilyen módszer, amivel meg lehet mondani, hogy az embernek milyen híres felmenői voltak? Esetleg van ilyesmivel foglalkozó ember?

Emlékszem, régen a NatGeo-n láttam, hogy egy genetikus pali Mongóliában betért egy pubba, leült egy baráti társasághoz, majd megkérte ?ket, hogy adjanak mintát. A vizsgálat után kiderült, hogy 2-en, 3-an Dzsingisz kán leszármazottai. Ez nagyon felcsigázta a fantáziámat. Egyáltalán hogyan lehet az ilyesmit megállapítani? Mármint maradt volna a kántól "genetikai lenyomat"?

Legjobb válasz: Dzsingisz kán elég "termékeny" ember volt, rengeteg leszármazottja van. Egyébként elég ha megõrizték a köpenyét, azon már van DNS-minta (hajszál, bõrmaradvány...)

Dzsingisz kán elég "termékeny" ember volt, rengeteg leszármazottja van. Egyébként elég ha megõrizték a köpenyét, azon már van DNS-minta (hajszál, bõrmaradvány...)
Ha 4-5 dolgozatokat írtál belõle, mit tanulsz? Már mindent tudnod kell!
A kérdező hozzászólása: De úgy érzem, hogy nem tudom! Meg, ha meg nézek egy tételt nem tudom felmondani. Illetve az utolsó 5 tételbõl nem írtunk már és nem is tudom (az tuti)
Nekem nincs különösebb nyelvérzékem, de 2009-ben letettem németbõl a felsõt. Mindent meg lehet tanulni. Sokat kell "gályázni", gyakorolni, újra és újra. Rendszeresen, az a jó, ha minden nap, vagy legalább másnaponta. Középisiben németet tanultam, így lett meg az alap, a középfokút önerõbõl, tanár nélkül tettem le. A felsõt tanárral. Legyen pár jó könyved, informatív, lehetõleg kétnyelvû, legyen német CD, vagy nézz/hallgass a neten hanganyagokat/videókat. Lehetetlen, hogy ne legyen eredménye.
Sztem menj el egy intenzív nyelvtanfolyamra. Nekem ez használt.
Második vagyok: Én egy Budapesti (ha kell írok nevet priváltban) nyelviskolába tettem le , 4 hónapig tanultam intenzív nyelvtanfolyam volt. Heti 5 napon keresztül napi 4 óra délelõtt. Én meg vagyok vele elégedve már az elsõ hónapban olyan eredményeket értem el, magam sem hittem :) A kulcs szerintem a jó társaság (értsd: csoport) otthoni szorgalom , német nyelvû filmek magyar felirattal, jó tanár az órán.
Na erre én is kíváncsi lennék, már addig jutottam, hogy egyszerûen képtelenség a németet megtanulni. Halkan megjegyzem, hogy én 12 évig "tanultam", sosem érdekelt, és tudom, hogy ez a fõ gond, de fél évig kint voltam Bécsben, és úgy sem ment, bár már megértem, a fontosabb dolgokat. Az a helyzet, hogy ráadásul nem is szeretem, egyáltalán, de muszály lenne, ha jobb munkát szeretnék. Naja, az a baj, hogy igazából tudom is, hogy ezért nem megy, úgyhogy úgysem tudtok segíteni, meg kell próbálni mondjuk az angolt, és a kérdezõnek is ezt ajánlom. Ha nincs igazi motiváció, úgysem fog menni.
8. osztályos vagyok, és meg van a német alapfokúm. Nem értem szerinted miért olyan nehéz.
Én is hat éve tanulok, nekem a közép van meg simán, nem tudom te hogy tanulsz, ha az alap nem megy. Négy évig heti 5 órám volt, utána (2éve) heti 4, mivel suliban tanulom, nyári szünet nyilván kimaradt mindig. Lehet, hogy megoldás egy másik tanár, de(ha nem inged, ne vedd magadra) tanulni is kell. Apukám október óta tanul németül(heti4), és szerintem már közelít az alapfokhoz. Viszont! Ehhz az kellet, , hogy kb. minden nap ül a németkönyv mellett, bezsél velem, hallgat is anyagokat, kérdez, stb. Elkötelezõdés nélkül nem megy.
Tanulj angolulxD wtf..
Amúgy a 23-asnak igaza van. Az alapfokú nyelvvizsga semmit nem ér, max egy jó vicc. Igazából szerintem a középfokú se nagyon. A valódi, életben használható nyelvtudás a felsõfokú FÖLÖTT kezdõdik.
15 éves gimnazista vagyok, 5 éve tanulok németül, és mindig kettes vagy hármas voltam belõle, nagyon rossz tanárom van. Nyáron kezdett el komolyabban érdekelni a nyelv, akkor voltam 1 hónapot intenzív tanfolyamon, október óta pedig különtanárhoz járok heti 2x. Júniusra tervezem a középfokú nyelvvizsgát. Ami fontos: -legyen motiváció, tûzz ki célokat -SZERESD a németet -amikor csak tudsz, beszélgess valaki németül tudó baráttal, haverral(természetesen németül!). -ismétlés a tudás anyja. Amiket eddig megtanultál, bármilyen könnyû is a témakör, ismételd ! -Nagyon-nagyon ajánlom Maklári Tamás: Német nyelvtani ABC c. könyvét. Nagyon jól elmondja a középfokú nyelvtant, és sok gyakorlat is van benne -Ami talán a legfontosabb: bízz magadban ! ;)
21-esnek a válaszom. Sajnos csak alapfokúm van, a középfokra nem iskolázott be akkor a munkaügyi központ, nem volt pénzük rá. Pedig nagyon benne voltam a nyelvtanulásban. Azóta eltelt 8 év. A diplomámhoz nagyon kellene, még elõttem van, hogy fel kéne elevenítenem a tanultakat, meg a középfoknak nekirugaszkodni. Eléggé be vagyok e miatt tojva... De remélem sikerülni fog... Állítólag egyébként németbõl az alapfok nehezebb mint angolból az alapfok, és a német közép már könnyebb mint az angol közép. Nyelv választáskor ezt sem árt mérlegelni... Ezt a volt nyelvtanáraim mondták... Sajnos angolul meg én nem tudok...:(
Minimum középfokú nyelvvizsgára gyúrj, mert az alapfokú semmire se jó, kitörölheted vele a segged, pénzkidobás!
Kedves Utolsó! Az alap vagy a közép? Csak azért kérdem, mert régebben én is gondolkodtam intenzív nyelvtanfolyamban. (nem németbõl) Bármelyik is, gratulálok!
Munkanélküli voltam, és fél év alatt tettem le egy intenzív tanfolyammal. Augusztusban indult, és februárra már meg volt a nyelvvizsgám az Euro nyelviskolába jártam az Astoriánál. Sokat tanultam a szavakat, ami egy idõ után egész könnyen ment már. És egyszerû mondatokat próbáltam megfogalmazni. És kimondani hangosan. Tõmondatokkal kezdtem. Ami a lakással kapcsolatos itthon próbáltam németül elmondani, amikor itthon tettem vettem. Gyakorlatilag non stop azzal foglalkoztam. És akörül jártak a gondolataim, nekem így sikerült fél év alatt.
A kérdező hozzászólása: Ohh az nagyon jó lenne, ha legalább 1x beszélnénk skyp-on vagy facen és adnál pár tippet:) Priviben elküldöm a nevem és egyebeket.De ha ide leírod, az is jó lenne, legalább más is látja a tippeket.Amúgy én se vagyok ám annyira öreg, 26 vagyok.;)
A kérdező hozzászólása: Taxus hangoskönyv, Eduverzum és egy halom CD-m van, de köszönöm.:)
A kérdező hozzászólása: Amúgy nem 6 éve heti 2 órában tanulok! 5 évig csak hetente 1-2x vettem elõ a német könyveket.Igazából 1 éve tanulok napi 2 órát németül. De így is nehezen megy.Most átálltam napi 4 óra tanulásra.Így remélem menni fog.
Esetleg ha gondolod tudok küldeni egy két hangoskönyvet amiben elég jól tanítanak nyelvet, no persze egy tanfolyammal ez sajnos nem ér fel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de sajnos Nyíregyházán lakom...most megpróbálok valami új módszert, hátha az bejön, filmek felirattal stb.:) Az Eduverzumot kezdtem nem rég, online nyelvtanulás, talán ezzel jobban fog menni...
le kell ülni és addig nem felállni míg nem tudod.
"Halkan megjegyzem, hogy én 12 évig "tanultam", sosem érdekelt, és tudom, hogy ez a fõ gond, de fél évig kint voltam Bécsben, és úgy sem ment, bár már megértem, a fontosabb dolgokat. Az a helyzet, hogy ráadásul nem is szeretem, " Akkor min csodálkozol? Elhangzott a két legfontosabb dolog: nem szereted és nem érdekel. Így senki se tud egy nyelvet megtanulni.
Ha 6 éve tanulsz, heti két órában, és egy alapot nem tudsz letenni, akkor ott nagyon komoly gáz van. Vagy nagyon rosszak a módszerek, vagy egyáltalán nincs érzéked a nyelvekhez. Itt valami nagyon alapvetõ hiba lehet.
A kérdező hozzászólása: Igazából már 1 éve minden áldott nap 2 órát tanulok németet.Erre megint nem sikerült az alap nyelvvizsga.Illetve sikerült, ugyanis az Origón az összes részvizsgám meg lett, csak volt egy pár pontlevonás mert a KATI-s szórendem nem volt helyes.Ezért elvágtak másodjára is....De kitartó vagyok, remélem össze jön, mert a diplomámhoz már csak ez kell.Köszönöm az eddigi válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint nem csak én járok ebben a cipõben.... Mástól is hallottam. hogy 10-12 év tanulás után sem ment a német. Lehet tényleg váltani kell. De a 8. osztályostól megkérdezném, te hogy csináltad?Napi hány órát tanultál?
A kérdező hozzászólása: 1 hónapot voltam Németországban csak németek között. Több tanárhoz is jártam , de semmi elõrehaladás.Na, egy kevés. Az angolon is gondolkoztam, lehet az könnyebb lenne, mert ez a német nagyon nem megy... Nem értem valaki hogy tud egy alapot letenni 1-2 hónap után??Hogy tanulnak?
Igazából nem könnyû úgy segíteni, ha nem szereted a nyelvet. Én annak idején 8 évig tanultam németet, bár az elsõ és utolsó évben nem sok mindent csináltunk, de a közbülsõ hat évben elég jól megtanultam, viszont nagyon utáltam. Nem csináltam belõle nyelvvizsgát, mert akkor még nem érdekelt az ilyesmi. Aztán amikor (szak)középsuliba kerültem, ahol meg angol volt a kötelezõ nyelv, a választott szakma miatt. Nagyon jó angoltanárt kaptunk, egyszerûen megszerettem a nyelvet. Igaz, nem ment sosem olyan könnyen, mint a német, emiatt az elsõ 2-3 évben nagyon sokat hanyagoltam, mert rosszul esett, ha nem ment valami. Nagyon nehezen jöttek az alapok, most viszont eljutottam arra a szintre (öt év alatt), hogy gond nélkül tudok angol filmeket nézni eredeti hanggal, és szakszövegeket is tudok olvasni, anélkül, hogy különösebb gondom lenne vele, pedig egy éve már nincs angolórám sem. Középfokú nyelvvizsgám van belõle, mert felsõre nem mertem elmenni.

Hogyan határozhatom meg egy gráfban a független élek max számát? Van valami módszer?

A feladat az, hogy van egy egyszerű gráf, csúcshalmaza 1, 2, ... 100, vagyis 100 csúcsú. akkor van él i és j csúcs között, ha |i-j| >= 20. és hogy mekkora a független élek max száma.

Legjobb válasz: Mit nevezel független élnek?

Mit nevezel független élnek?
Használd a magyar módszert!
A magyar módszer max. méretû párosítás keresésére való.. A feladatodra a megoldásnál az alábbi élek függetlenek pl.: 1-51, 2-52, 3-53, ..., 50-100. Vagyis mindig az adott számot a 50-nel nagyobb számmal kötöd össze. Így lesz 50 független él, több nem is lehet, mert 100 csúcs van, és 1 él 2 csúcsot fed le.
Fájdalomcsillapító...
Nem meginni kell a pálinkát, hanem öblögetni vele és kiköpni. Lezsibbasztja a szádat és átmenetileg csillapítja a fájdalmat. Borsmenta illóolajos bedörzsölés is segíthet a fájdalom ellen amíg el nem jutsz fogorvoshoz.
Tegyél rá összezúzott fokhagymát, és mielõbb menj orvoshoz. Nem érdemes szenvedni.
Elmész pl. fogorvoshoz...
minél hamarabb fogorvoshoz, amíyg nagyobb baj nem lesz belõle! A borsmentás megoldás jónak tûnik. Be is van dagadva?
Valamit valamiért. Farkastörvények uralkodnak...
Ne csináld te se szájjal... kezeljétek egyenlõ partnerként egymást, most ez nem így van, kihasznál, ó elvárja, de õ neked nem csinálja...
próbáld kihúzni belõle, h mi az oka!mondja el õszintén, h miért nem akarja!? ha nem árulja el, akkor te is hanyagold ilyen formában az õ kényeztetését!nehogy már te csináljad neki, ha õ meg neked nem hajlandó!sztem ennek kölcsönösnek kell lennie.sok sikert! 24n
Akkor te miért nyalod ki? Hülye vagy te? Igaza van az elsõnek, valamit valamiért. Ha õ elvárja, hogy te csináld, de õ nem, akkor nem vonzódik hozzád és nem is szeret teljesen. Ne csináld és kész. Ha pedig elkezd rinyálni, szard le.
Szerintem, van valami más oka annak, hogy nem akar viszont örömet okozni. Kérdezd miért nem csinálja, ha te is megteszed érte.
Hát nem tudom hogy hol tartotok, de mondjuk kezdhetnéd azzal, hogy ráveszed hogy kiverje neked... igazából ez azért nehéz, mert sok oka lehet. lehet undorodik a farkadtól, vagy önzõ, vagy nem szeret annyira mint te õt... stb. meg kell vele kedveltetned, de ne eröltesd. türelem, és kitartás... kérdezd meg tõle, hogy mi gátolja.
sok türelem és kitartás
akkor viszont tényleg sok türelem kell...Nekem is volt rossz élményem egy bizonyos dologgal kapcsban, elmondtam a Páromnak azóta nem hozza fel...türelmes. Én sem szeretem csinálni, fõleg ha akkor megy el...de szeretem Õt, és viszonozni akarom Neki, mert Õ is csinálja nekem. Ez oda vissza mûködik.
akkor ne nyald ki ha meg panaszkodik miatta akkor mond neki hogy majd csinálom neked ha te is nekem...ne hogy õ már irányítson téged az ágyba:D
A kérdező hozzászólása: Rossz élményei vannak. Erõszakkal követelték már tõle.
Biztos rossz élményei vannak ezzel kapcsolatban. Valsz az egyik elõdöd is erõszakosan követelte-kényszerítette. Nincs mese, óvatosan és gyengéden kell rávezetned. Feküdj a hátadra, aztán mondd neki, hogy úgysem tudna felizgatni.
Semmi értelme, ha bunkózol. Tényleg beszéld meg vele, hogy mi a baj. Undorodik tõle, nem tetszik a fogása, íze, illata, vagy csak szokatlan? Ha a barátnõd is értelmes emberi lény, és semmi olyan kifogása nincs (erõszak miatt ilyen, stb.), akkor mond el neki, mit érzel. Hogy szereted nagyon, nem is akarsz ráerõszakolni semmit, de a te fantáziádat nagyon megmozgatja az orálisszex, és nagyon szeretnéd, ha legalább kipróbálná veled. Nem muszáj rögtön bekapnia, elég ha elõször csak egy puszit ad rá és "összeismerkedik" a területtel. Biztosítsd, hogy ha valami nem tetszik neki, akkor abbahagyhatja, de neked sokat jelentene, ha kipróbálná. Én pl. a mostani barátom elõtt sose csináltam ilyet, de mikor feldobta, hogy izgatja a dolog, nekem semmit kivetnivalóm nem volt...
Ez engem is érdekelne! Én is régóta próbálom, persze nem erõltetem, de nem mondja el mi az akadálya. Kézzel megteszi, ha nem túl fáradt, de szájjal nem...
"Rossz élményei vannak. Erõszakkal követelték már tõle." ÉS akkor mi van? Te szereted és türelmes vagy vele. Nehogy már örökké egy rossz élményre hivatkozzon. Akkor te is hivatkozhatnál arra, hogy õ meg nem szeret eléggé, mert ennyire sem képes megerõltetni magát. Továbbra is azt mondom, hogy akkor te se csináld, mert még évek múlva is erre fog hivatkozni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!