Találatok a következő kifejezésre: Vannak még módszerek (172 db)

Pánikbetegségen és szorongáson mi segíthetne még? Szinte mindent kipróbáltam már. Van még módszer vagy örökre így maradok, adjam fel?

Próbáltam a természetes, gyógynövényes szereket (Valeriana drazsé/relax, Sedacur forte, Nervenpflege, citromf?/orbáncf?/levendula/komló tea & tabletta), a vitaminokat (magnézium, B6 komplex, omega-3, E vitamin, C vitamin) , az alternatív gyógymódokat (kineziológia, homeopátiás szer - Sedatif PC -, Bach virágterápia), a sportot (futás, jóga), a meditációt és a szakszer? (pszichiátriai/pszichológusi) segítséget nyugtatókkal és SSRI gyógyszerekkel. Egyik sem volt hatásos, ideig-óráig hatottak de aztán újra el?jött az alvászavar, a rossz közérzet és a testi tünetek.. Tehetnék még valamit? Vagy tényleg ennyire roncs lennék?

Legjobb válasz: Jógát otthon próbáltad egyedül, vagy emberek társaságában? A legjobb kúra erre szerintem az, ha elkezdesz valamilyen társastáncot, pl. salsát (kezdõ tanfolyamokra jellemzõen pár nélkül mennek).

Jógát otthon próbáltad egyedül, vagy emberek társaságában? A legjobb kúra erre szerintem az, ha elkezdesz valamilyen társastáncot, pl. salsát (kezdõ tanfolyamokra jellemzõen pár nélkül mennek).
Kedves kérdezõ! A pánikbetegséget ki diagnosztizálta nálad? Mert a felsoroltak közül, meg sem említed az orvost. Talán ideje lenne meglátogatni. Ettõl nem lennél roncs.
Bocsi, most látom, hogy utolsó sorban mégis említed õket. Elnézést. Akkor tippem sincs, mi lehetne a segítség. Megkérdezem, milyen gyógyszert szedtél, és mennyi ideig?
A kommunikáció jó módszer.
facebook király
Az nem megy!
beszélgetés
Ugyan azt a módszert kell alkalmazni, mint az utcán, parkban, boltban, buszon, vonaton, stb.-stb., ...
Ugyanazt...
Akinek értékes a személyisége általában, ismétlem általában nem pakolgat fel magáról naponta 20 képet, mert ezt nem tartja lényegesnek. Max ennyi.

A családfakutatáson kívül van valamilyen módszer, amivel meg lehet mondani, hogy az embernek milyen híres felmenői voltak? Esetleg van ilyesmivel foglalkozó ember?

Emlékszem, régen a NatGeo-n láttam, hogy egy genetikus pali Mongóliában betért egy pubba, leült egy baráti társasághoz, majd megkérte ?ket, hogy adjanak mintát. A vizsgálat után kiderült, hogy 2-en, 3-an Dzsingisz kán leszármazottai. Ez nagyon felcsigázta a fantáziámat. Egyáltalán hogyan lehet az ilyesmit megállapítani? Mármint maradt volna a kántól "genetikai lenyomat"?

Legjobb válasz: Dzsingisz kán elég "termékeny" ember volt, rengeteg leszármazottja van. Egyébként elég ha megõrizték a köpenyét, azon már van DNS-minta (hajszál, bõrmaradvány...)

Dzsingisz kán elég "termékeny" ember volt, rengeteg leszármazottja van. Egyébként elég ha megõrizték a köpenyét, azon már van DNS-minta (hajszál, bõrmaradvány...)

Fülgyulladásra valóban nem jó a meleg só? Valami egyéb "gyógyítási módszer" van még?

egyulladt a fülem,de nem szeretnék orvoshoz menni,ott úgy is szúrás lenne.kövirózsát csepegtettem,és meleg sót is tettem rá.de a szomszéd azt mondta,hogy a meleg nem jó rá.

Legjobb válasz: Kövirózsát soha nem csepegtetünk gyulladt fülbe, egy rakat baktérium van benne és csak elfertõzöd. A meleg só csak azért jó, mert a meleg oldja a váladékot és könnyebben kifakad, az, hogy só vagy zselé, vagy bármi, ami a meleget meg tudja tartani, az tökmind1, csak só általában minden háztartásba van. A kövirózsát felejtsd el, csak ártasz vele! Amikor gyerek voltam, anyámat nagyon leszúrta ezért a fül-orr-gégész, ha fáj, el kell menni orvoshoz.

Kövirózsát soha nem csepegtetünk gyulladt fülbe, egy rakat baktérium van benne és csak elfertõzöd. A meleg só csak azért jó, mert a meleg oldja a váladékot és könnyebben kifakad, az, hogy só vagy zselé, vagy bármi, ami a meleget meg tudja tartani, az tökmind1, csak só általában minden háztartásba van. A kövirózsát felejtsd el, csak ártasz vele! Amikor gyerek voltam, anyámat nagyon leszúrta ezért a fül-orr-gégész, ha fáj, el kell menni orvoshoz.
A fülgyulladás miatt nem szúr alapból az orvos. Szúrni max akkor kell, ha már a dobhártya mögé is átterjedt a gyulladás, és belül gennyesedik. Ha idõben elmész orvoshoz, akkor kiszívják a gennyet, tesznek bele egy kis vattát, másnap kiveszed, és meggyógyultál. :)
A kérdező hozzászólása: elmentem tegnap házi orvoshoz, beutalt a fül-orr-gégészetre...kiszívta belõle a váladékot, kaptam bele egy krémes gézt, amit szombatig nem szabad kivennem.javulni nem javult, de hátha holnapra jobb lesz

Kullancsírtásra (kertben) milyen módszereket tudtok? Az Actellic 50 EC forgalomban van még és tényleg alakalmazható kullacsírtásra is?

Tudom, hogy betiltották a különböz? kullancsírtószereket meg magát a kullancsírtást ami egy elég nagy hülyeség volt...a kutyámra killtix nyakörvet és frontline cseppet is teszek és mégis kb 2 hetente találok benne kullacsot, ha bemegy a bokrokba(hozzáteszem a saját kertünkben)attól meg nem foszthatom meg, hogy a bokrokba ugráljon.ha esetleg tud valaki valami más kullancsírtó szert is vagy a fent említettr?l néhány infot nagyon hálás lennék:)

Legjobb válasz: Allitolag magyarok kifejlesztettek valami szert ami gombabol keszul es nem hagyja a kullancsot kifejlodni, de szerintem meg nem jutott el a tomegyartasig. Igen, ez igazan nagy hulyeseg volt, hogy beszuntettek a kullancs es szunyog irtast. Elvileg most az egyedi vedelemre kell helyezni a hangsulyt, de szerintem sokkal problemasabb es koltsegesebb elkolteni csaladonkent havi tobb ezret "szuku"-ra, mikozben 10X annyi kullancs meg szunyog van, mint esetleg az onkormanyzatnak adni valamennyi tamogatast amibol finanzsirozni tudnak a permetezest. Ez is valami ostoba EU-s szabaly.

Allitolag magyarok kifejlesztettek valami szert ami gombabol keszul es nem hagyja a kullancsot kifejlodni, de szerintem meg nem jutott el a tomegyartasig. Igen, ez igazan nagy hulyeseg volt, hogy beszuntettek a kullancs es szunyog irtast. Elvileg most az egyedi vedelemre kell helyezni a hangsulyt, de szerintem sokkal problemasabb es koltsegesebb elkolteni csaladonkent havi tobb ezret "szuku"-ra, mikozben 10X annyi kullancs meg szunyog van, mint esetleg az onkormanyzatnak adni valamennyi tamogatast amibol finanzsirozni tudnak a permetezest. Ez is valami ostoba EU-s szabaly.
Írd be a keresõbe, hogy kullancsirtás. Nagyon sokat foglalkoznak vele a különbözõ kertészeti oldalakon is. Már olvastam különféle szerekrõl, amik használnak ellene.
vagy ha ez körülményes válts nyakörvet meg cseppet. a frontlinre már immunisak a kullancsok, nem minden kutyának jó minden nyakörv. én is használtam ezt a párosítást, nekem sem vált be. a scalibor jo lett, de az bolhára nem jó. próbálj ki más márkájú cuccokat. én pl most csak exspotot rakok a kutyákra, nyakörv nélkül és még nem hoztak haza semmit.
A kérdező hozzászólása: Anno egyik szomszédunk javasolt még vmi BI 58-at asszem ez volt a neve..de hát az azon kívül h büdös nem csinált semmit...nyakörvet nem tudok váltani mert westiem van..és a scalibortól kisebesedik a nyaka..másról meg nem tudok... igazából azért írtam ide mert én is nézelõdtem neten, h miylen kullancsírtási módszerek vannak, de a legtöbb ezzel foglalkozó adásvételi oldal hatálytalan:S de azért köszi a válaszokat:)
Nem az adásvételi oldalakra gondoltam, hanem néhányszor pl belefutottam mezõgazdasági oldalakon kérdezz-felelek témákban különbözõ megoldásokba. Úgy emlékszem, arra hivatkozva, hogy a kullancs is az atkák csoportjába tartozik, atkaölõ szereket ajánlgattak .
akkor csak csepp.pl exspot, advantix

Van valami módszer arra, ha elkap a BKV-n az ellenőr vagy a közterületes ne büntessen meg, maximum esetleg csak leszállítson?

... ritkán járok BKV-val, bérlet nem éri meg, jegyet meg azért nem veszek, mert NINCS rá pénzem... (általában 3 megállót megyek. Az oda-vissza 6, és 2x 320 Ft= 640 Ft)

Legjobb válasz: Vegyél EGY jegyet és állj meg a jegykezelõ automata mellett. Ha ellenõr jön és kéri tõled akkor mosolyogj,érvényesítsd és add át neki.... Az nincs kikötve,hogy nem kezelheted amikor már melletted áll,azért jár bünti ha nincs érvényes jegyed. De van ... Még a 4-6-oson is csak minden 20. utazásra jut egy ellenõr. :p))

Vegyél EGY jegyet és állj meg a jegykezelõ automata mellett. Ha ellenõr jön és kéri tõled akkor mosolyogj, érvényesítsd és add át neki.... Az nincs kikötve, hogy nem kezelheted amikor már melletted áll, azért jár bünti ha nincs érvényes jegyed. De van ... Még a 4-6-oson is csak minden 20. utazásra jut egy ellenõr. :p))
Közterületes csak március óta van az ellenõrökkel...Úgy tudom..Õ fizikailag is megfoghat, visszatarthat, büntethet.De ha nincs nálad jegy, rendõrt hívhat, és mivel a közterületes feltarthat, meg is kell várnod..Ott aztán már szaladgálhatsz... Jegyet, v bérletet kell venni...Nekem is van!!!ENNYI!
20 év alatt egyszer sem ellenõrzött közteres... akkor hatalmas peched van :)
A kérdező hozzászólása: És mivan, ha közterületes ellenõriz? (õk igazoltathatnak, és fizikailag is visszatarthat, bánthat)
"Az nincs kikötve, hogy nem kezelheted amikor már melletted áll, azért jár bünti ha nincs érvényes jegyed. " Nagy tévedés. A menetjegyet az utazás megkezdésekor kell kezelni. Mivel az utas már a jármûvön van amikor az ellenõr felszáll, hiszen ott áll a jegykezelõ mellett, egyértelmáen nem akkor szállt fel...
Amúgy meg 3 megállót féllábon is leugrálhatnád, tehát csak a lustaságod kérdése, hogy bliccelsz-e...
Van egy nagyon jó megoldás, én is ezt alkalmazom: VESZEK BÉRLETET. Próbáld ki te is.
azon pont nem szoktam járni, de asszem megkerülheted 79essel, bár nem biztos hogy azon kevesebbszer van. hát esetleg lejárt bérlet, hátha nem veszi észre. vagy hordasz magadnál egy jegyeta hogy már írták. esetleg ha jön simán nem fizetsz neki, csak leugrasz a köv. megállónál. metron azért könnyebb mert ott tudod hogy csak bemenetelkor ellenõriznek, esetleg kifelé is de az ritka. ott meg igazából nem nézik nagyon tüzetesen, simán bedughatsz egy jegyet 20x, a lényeg hogy lássa hogy érvényesíted, fõleg ha sokan vannak nem tudja mindeniét tüzetesen végignézni. kifelé is csak rápillantanak általában a jegyre.
A metrónál azt ellenõrzik, aki lemegy a metró területére, nem azt, aki feljön onnan. Ezért ha lejutsz valahogy, utána nem kell félni, mert kimenetnél nem ellenõriznek. Villamoson meg olyan közel vannak egymáshoz a megállók, hogy ha az ajtó mellett állsz, bármikor el tudsz szaladni a kaller elõl, akinek nem áll jogában téged ebben megakadályozni (nem foghat meg, nem tarthatja a kezében az irataid, stb), akinek joga van, az a rendõr, akit kihívhat hozzád, ha megvárod. De utánad futni soha nem fognak. Buszon is ha ajtó mellett állsz, és kotorászol a táskádban sûrû elnézéseket kérve, hogy megváratod az ellenõr asszonyt v urat, simán leugorhatsz ha jön a megálló. Ha mégis meg akar büntetni, mondj fals címet hamis névvel, mert nincsenek nálad az irataid. A táskádba nem nézhet bele. De legyél illedelmes, vágj szomorú képet, és ne izgulj.
A kérdező hozzászólása: Ezek a módszerek egy ellenõrnél még csak.csak bejönnek, de a közterületes mit reagál?
Metrónál felfelé ha jegyeket szoktak kérni azt bemondják Amikor kinyílik a metro ajtaja már mondják, hogy készítsék elõ jegyüket bérletüket.... És mész még egy megállót vagy nem tudom, de felfelé felmutatsz egy jegyet úgy, hogy lendülettel mész senki nem fog megállítani hidd el, engem se szoktak, pedig ez a taktikám
A kérdező hozzászólása: De elõ fordul, hogy metró, villamos, troli is számításba jön, attól függ mikor, és hovamegyek. Ezekkel mondjuk több mint 3 megállót megyek, és itt sem engedhetem meg magamnak, hogy lukasszak! :(
A kérdező hozzászólása: Azért nem gyaloglom le, mert hosszú megállók. (20E--> Szegedi utca-Keleti pu. [busszal is 10-15 perc]) És metróból hogy jövök föl, ha lementem? Ez érdekelne... Ott mindig vettem jegyet, de spórolva: egész vonalra egy szakaszjegyet, hogy lemenetkor lássa, hogy lukasztok...) (Földalattin is jó a módszeretek?
min utazol? hányas?
BKV-n belül mire gondolsz? Buszozol, villamos, metró, hév? Metróba ha le tudsz jutni úgy, hogy nem állít meg a kaller, akkor már nem kell aggódnod. Villamosról simán lepattanhatsz, nem fog utánad szaladni. A busz az kényes téma, mert ott nem egyszerû lepattanni. Héven is sima ügy. Amúgy 3 megállót miért nem gyalogolsz le?
metrónál akkor kell aggódni, ha lemenetnél nem ellenõriznek. megszokták csinálni hogy átállnak kifelé ellenõrzésre, és akkor szigorúbban is veszik. de ha lefelé megnézik a lejárt bérleted és nemesik le hogy nemjó, akk sima. most a héten utaztam 4 napig lejárt bérlettel (4x metróztam). szeptember óta 1 nap szünet se volt hogy nemvolt bérletem, most nemvolt 4 napig, kaptam 2 ellenõrt is... 4-6 on és 173 on... 4-6 rol leszálltam, 173 on meg elnézõ volt a néni... ja és ferenciek terétõl még igy mentem el keletiig, le se szállitott. vágtam egy megdöbbent "ejha lejárt, a fenébe" fejet :D meg mutattam a tényleg nemrég lejárt bérletet. de van nálam jegy, az még lehet egy menekülõút ilyenkor is. amúgy érdemes 10es gyûjtõt venned, akk már csak 280 egy jegy, és ha látod hogy van ellenõr, akk benyomsz egyet. ha nincs akk meg elfelejtettél lukasztani, van ilyen :) nyáron pár napot voltam fenn, akkor így utaztam. kelenföldtõl keletiig 7-173 al :D nemvolt ellenõr...

Van valami módszer hogy megállapíthassam otthon korai terhességem még él?

11 hetes vagyok, múlnak a tüneteim...az egész napos hányingerem már csak néha jön elõ. a mellem sem fáj már olyan borzalmasan, felfújódva sem vagyok 2-3 napja. Jövõhéten uh addig meghalok az idegességtõl...

Legjobb válasz: 1 es vagyok a kérdésedre a válasz azt csak uh val tudják meg nézni hogy minden rendben van e a babával. ha nincs erõs görcs esetleg vérzés akkor nincs mitõl aggódnod

1 es vagyok a kérdésedre a válasz azt csak uh val tudják meg nézni hogy minden rendben van e a babával. ha nincs erõs görcs esetleg vérzés akkor nincs mitõl aggódnod
Ha van otthon ultrahangod, azzal meg tudod állapítani :) . De ne aggódj, ilyenkor már múlhatnak a tünetek. Szívhangfigyelõ ilyenkor még nem valószínû, hogy mutatja a szívhangot. Légy türelmes, nem tudsz mást tenni.
Esetleg Angelsound szivhangfigyelo. De ha nem talalod meg akkor azert izgulsz :) (ilyenkor valami extra edeset eszek, es egybol mocorogni kezd, es megtalalom a pici szivhangjat)
szia ne aggódj nekem szinte az egyik napról a másikra múltak el a tünetek az elején , amugy sem voltam sokat rosszúl. Nincs miért aggódnod minden rendben lesz.
Szia.Neidegesskedj mert pont ilyen tájban múlnak a tünetek, rosszullétek.Igaz nekem csak mellbimbo fájdalmaim voltak, de az is hol van hol nincs.Neaggodj biztos minden rendben van :)
Mondanám, hogy vegyél otthoni dopplert, de én a 19. hétig nem találtam meg vele a baba szívhangját, így csak még idegesebb lettem. Majd a 20. hét után már talán nyugodtabb leszel, ha érzed a baba mozgását, bár én most a 28.héten is sok minden miatt tudok aggódni :-) Kicsit ezeket háttérbe kell szorítani. Én mindig azt mondogatom, hogy erõs a kisfiam, még nálam is erõsebb és meg kell bízzak benne :-) A tünetek pedig azért múlnak, mert lassan a második trimeszterbe lépsz és az egy kicsit nyugisabb idõszak. Élvezd ki! Én nagyon szerettem! Most a harmadik trimeszterre már elnehezedtem, minden nehezebb. Szóval, ne aggódj! Bízz a babában!
Én ugyanúgy voltam, mint te 11 hetesen. Annyi különbséggel, hogy én örültem annak, hogy múlnak a kellemetlen tünetek. Nem kell mindenen parázni, mert ugyanilyen parázós lesz a gyerek is. Élvezd a terhességet!

Antibiotikumon kívül milyen módszer van még az arc duzzanatának lelohasztására?

Kb.4 napja éreztem el?ször a fájdalmat az ínyemben, amit akkor csak Listerinnel kezeltem. 2 napja elkezdett megdagadni az arcom, a fájdalom er?södött. Tegnap elmentem fogdokihoz antibiotikumért, hogy a gyulladás csökkenjen, mert addig semmit nem tudnak csinálni. Mára még duzzadtabb lett az arcom, elmentem panorámaröntgenre, hogy ha holnapra még jobban bedagad, már azzal tudjak menni a szájsebészetre. Ráadásul a fülemmel kezelés alatt állok és nagyon félek, hogy rámegy a gyulladás.

Legjobb válasz: Ha ilyen komoly gyulladásod van szerintem ne kísérletezz, kezd el szedni az antibiotikumot(ha már elkezdted akkor meg tilos abbahagyni menet közben, szedd végig), mert pont ha hagyod burjánzani a dolgot fordulat elõ, hogy ráhúzódik a füledre is a gyulladás, mellé gondolom nem mindegy, hogy 5 nap, vagy 3 hét múlva tudják kezelni a fogad. Kenegetheted az ínyed Gingisollal, de az önmagában nem lesz elég ehhez.

Ha ilyen komoly gyulladásod van szerintem ne kísérletezz, kezd el szedni az antibiotikumot(ha már elkezdted akkor meg tilos abbahagyni menet közben, szedd végig), mert pont ha hagyod burjánzani a dolgot fordulat elõ, hogy ráhúzódik a füledre is a gyulladás, mellé gondolom nem mindegy, hogy 5 nap, vagy 3 hét múlva tudják kezelni a fogad. Kenegetheted az ínyed Gingisollal, de az önmagában nem lesz elég ehhez.
Valamilyen antihisztamin tartalmú gyógyszert szedj az antibiotikum mellé. Pl claritint. Este 1 szemet. Magasan feküdj, amennyire csak tudsz, ha lehet félig ülõhelyzetben. Hideg borogatás is használ, de ne jéghideg legyen.

Szoptatás alatt mennyi az esélye a teherbeesésnek? Milyen módszer van még?

A teherbeesésem el?tt megszakítáassal "védekeztünk" hosszú évekig, nekünk ez vált be, és m?ködött. Most már lassan fél éves kisfiúnk, szoptatom és még nem jött meg. Nem m?ködik a gumióvszeres védekezés, mert nem jó egyikünknek sem. Már néhányszor próbálkoztunk a régi módszerrel, de nem szertenén még egy gyerk?cöt ilyen hamar. Szerintetek m?ködik ugyanaz a védkezési mechanizmus, mint még az els? terhesség idején?

Legjobb válasz: Miért ne mûködne? Ha nektek bevált... Bár én ezt nem is nevezem védekezési módnak, annyira nem biztos, de vannak párok, akiknek beválik. Amúgy van szoptatós fogamzásgátló is, irathatsz. Vannak a hüvelyben használható szerek, nézz utána.

Miért ne mûködne? Ha nektek bevált... Bár én ezt nem is nevezem védekezési módnak, annyira nem biztos, de vannak párok, akiknek beválik. Amúgy van szoptatós fogamzásgátló is, irathatsz. Vannak a hüvelyben használható szerek, nézz utána.
szülés után a felborult hormonháztartás miatt sokkal könnyebben lehet teherbe esni! még szoptatás alatt is, ugyanis ha akár csak 1x is eltelt két szoptatás között több mint 3 óra, már tuti nem ad védettséget. szóval nagy az esély! több lombikos ismerõsöm és olyan barátnõim, akik 1-2 évet küzdöttek a teherbeeséssel, szülés után 3-6 hónappal természetes úton estek teherbe! létezik egy cerazette nevû fogamzásgátló, amit szoptatás alatt is lehet szedni. dokid felírja, ha kéred. ha nem jó nektek a gumi, érdemes emellett dönteni. vagy rakathatsz fel spirált is (kicsit drágább kb. 40.000 + ha magándokihoz jársz, akkor a felhelyezés díja, viszont 5 évig évenkénti ellenõrzés mellett fent is maradhat), ha nem idegenkedsz tõle. léteznek hüvelybe felhelyezhetõ tabletták, kúpok, amit 10 perccel az aktus elõtt kell felhelyezi és spermaölõ anyagot tartalmaznak, de nem tudom, hogy szülés után mennyi idõvel alkalmazhatók. illetve szoptatás alatt lehet-e, bár elvileg lokálisan ható szerek. de elképzelhetõ, hogy szívódnak fel belõle bizonyos hatóanyagok, amik átjuthatnak az anyatejbe. -- errõl inkább érdeklõdj a patikában. recept nélkül kaphatóak. szerintem most kicsit rizikós a megszakításos módszer. remélem tudtam segíteni.
Hormonmentes Patentex illetve Pharmatex hüvelykúp, hüvelytabletta és hüvelykrém, vagy hüvelygyûrû.
Én Fenistil cseppeket adtam orvos írta fel.
Szia, en azt olvastam valahol, hogy par csepp anyatejet kell csepegtetni a pici orraba ha be van dugulva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A tengervízes orrspray-t a gyógyszertárba kaphatok ugye???
Igen, gyógyszertárakban tudod beszerezni a tengervizes orrsprayeket. Ezek tényleg jók, mert jól felhigítják a váladékot, és a nyálkahártyának sem káros, bátran lehet használni:)
Szerintem a porszívó a legjobb megoldás.Ugye rendes porszívó, nem pedig az az akumlátoros nulla...mi is azzal indítottunk.Az orrcseppet kell elõbb, hogy fel lazítsa a nyákot és után rá 1 percre porszívózni.Nekünk ez bejött.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ki fogom próbálni
Szia! Nekünk az orvos a porszívózás utánra javasolta az orrcseppet, hogy ne szippantsuk ki az orrból a gyógyszert. A mi technikánk: tengervizes orrspré (Sterimar, Marimer), ami fellazítja a beszáradt trutyit, pár perc múlva porszívó, és utána Nasivin orrcsepp. Eddig mindig használt, pár nap, max. egy hét kell hozzá. -Macska-

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!