Találatok a következő kifejezésre: Van-e valami hogy biztosan (6 db)

Van-e valami dolog, hogy biztosan tudjam, hogy fiam lesz-e vagy lányom?

Legjobb válasz: Ezt biztosan nem lehet tudni... Talán a legbiztosabb a megérzésed, én is a legelejétõl azt éreztem hogy fiam lesz és bejött. Azt mondják ha jobban kívánod a savanyút és a sós ételeket akkor fiút vársz, ha édeset kívánsz akkor lányt. Olyat is hallottam már, hogyha többet alszol a jobb oldaladon akkor fiú, fordítva lány. De ezek csak babonák.21 hetes kismami

Ezt biztosan nem lehet tudni... Talán a legbiztosabb a megérzésed, én is a legelejétõl azt éreztem hogy fiam lesz és bejött. Azt mondják ha jobban kívánod a savanyút és a sós ételeket akkor fiút vársz, ha édeset kívánsz akkor lányt. Olyat is hallottam már, hogyha többet alszol a jobb oldaladon akkor fiú, fordítva lány. De ezek csak babonák.21 hetes kismami
Igaza van az elõttem válaszolónak, talán a megérzés, de az is csalhat. Ha már a babonánál vagyunk, ha a kismama szélesedik, akkor lány, ha csucsosan nõ a hasa, akkor fiu.
Sajnos nincs.Babonák vannak, de arra nem lehet alapozni. Majd az uh-on ha szerencséd van, akkor megtudják mondani. Én amikor terhes voltam, 100%-ig biztos voltam benne, hogy kislányom lesz. Tévedtem.:D Most lesz 3 éves a fiam. Nálam nem jött be a megérzés dolog.:)
Sok sok babona van.A férjem azt mondta az elején, hogy kislány, és tényleg az, de biztosra csak a 30. heti UHn tudta mutatni a doki. No meg ami a fentebb lévõ babonákból kimaradt, ha kislány, akkor kínozza az anyját.Nos ez nálunk bejött.A kis Csengém, már a 24. héten tiporta a bordáimat, feszegette a pocim oldalát, ha valami nem tetszett neki, vagy éppen evés közben rúgott gyomorba, mert nem tetszett, hogy a kajával megtelõ gyomrom miatt kevesebb helye van:)
Ultrahang. :) De még az sem 100%. Mesélte valaki, hogy nekik végig lányt mondtak, és amikor megszülett a gyerek, kiderült hogy kisfiú! Persze ez rendkívül ritka, hogy ennyire ne tudják megmondani, és hogy mindig olyan "szerencsétlenül" forduljon a gyerek, hogy egy jó idõ után se lássák a kukacát.
A szülés, illetve 16. hét után az uh, ha megmutatja magát. A többi csak mende monda..

Szeretnék tanácsot kérni h van e valami ötlet hogy hogyan tudnám ezt oly annyira jóvá tenni a h legaljáról a legtetejére ugorjak v ha lassan de biztosan megint bizalmába férkőzzek tudtok egíteni?

a pasim 16 éves nem rég járunk vagy 2 hete de 1éve ismerjük 1mást és nem mondtam el s?t tagadtam is h már nem vagyok sz?z nem rég derült ki az igazság de azért titkoltam mert olyannal feküdtem le akit nem szeretek és nem voltam rá büszke na és ezzel nagyon megbántottam ?t és elvesztette a bizalmát én meg nagyon meg bántam hogy nem voltam vele elég ?szinte és nem mondtam el hiszen az az igazi ember aki elismeri hibáit én meg nem tudtam eldönteni hogy vajon melyik fájna neki jobban a hazugság vagy az igazság és végül bele ugrottam a legrosszabba de szerencsére szeret annyira h megbocsájtott nekem mert nagyon szeret én meg megígértem neki h ?szinte leszek hozzá és jóvá teszem a hibákat hazugságokat

Legjobb válasz: na ennek szerintem ess neki még egyszer, és használd az írásjeleket mert érthetetlen amit írsz.

na ennek szerintem ess neki még egyszer, és használd az írásjeleket mert érthetetlen amit írsz.
Nem ártott volna, ha egy kicsit tagolod a szöveget. Így értelmezhetetlen, nem fogják sokan végigolvasni.
Ha megbocsátotta a hazugságot, akkor mi a problémád? Többet ne hazudj neki, ennyi.

Normális, ha gyakran elszámolnivaló van önmagammal? Mindig agyalok hogy jobb legyen valami, nem vagyok elégedett, kételkedem a döntéseimben hogy biztos jól döntöttem-e.

Mindig ugyanott lyukadok ki, de ujra és ujra el?jönnek a gondolatok, sokszor ugyanaz.

Legjobb válasz: Lehet, hogy gyermekkorodban a szüleid beléd plántálták az ilyen maximalizmust, hogy mindent, mindig a legeslegeslegjobban csinálj meg, a legeslegeslegjobb legyél, gondold át ezerszer, milliószor, mert különben... Hát nem kellemes az ilyen, nyilván érdemes átgondolni amiket csinálsz, de amikor így pörgeted rajta az agyad, újra és újra, hogy jaj, biztos jól tettem-e, az pont ellenkezõ hatást vált ki. Nem tudsz koncentrálni, ha állandóan kételkedsz. Annyit tehetsz, hogy megpróbálod tudatosan megakadályozni ezt a 'túlpörgést'. Oké, átgondoltad, ahogy tõled telik, és kész, teszed a dolgod.

Lehet, hogy gyermekkorodban a szüleid beléd plántálták az ilyen maximalizmust, hogy mindent, mindig a legeslegeslegjobban csinálj meg, a legeslegeslegjobb legyél, gondold át ezerszer, milliószor, mert különben... Hát nem kellemes az ilyen, nyilván érdemes átgondolni amiket csinálsz, de amikor így pörgeted rajta az agyad, újra és újra, hogy jaj, biztos jól tettem-e, az pont ellenkezõ hatást vált ki. Nem tudsz koncentrálni, ha állandóan kételkedsz. Annyit tehetsz, hogy megpróbálod tudatosan megakadályozni ezt a 'túlpörgést'. Oké, átgondoltad, ahogy tõled telik, és kész, teszed a dolgod.


Beinditanek videken egy vallalkozast, van is otletem, h mit, de nem vagyok benne biztos, hogy nincs-e valami jobb, ami biztosabb. Ti mit inditanatok el legszivesebben?

Idegenforgalmi diplomam van, de nincs szakmam. Most irodaban dolgozok. Szoval fodraszatot, varrodat nem fogok nyitni biztos. Telefonrol irok, ezert nincsenek ekezetek. Bocsanat.

Legjobb válasz: Attól függ, hogy mennyi indulótõkéd van rá??

Attól függ, hogy mennyi indulótõkéd van rá??
Te mire gondoltál?
Kedves kérdezõ, most akkor van ötleted vagy nincsen? Az hogy mi mit indítanánk el azzal nem mész sokra, pl. én szélerõmûveket, biogáztelepet, sertéshizlaldát, tehenészetet, sajt + tej + fagyi gyárat és még sorolhatnám, de felesleges mivel nincs rá pénzem. Írd le te mit szeretnél, mi pedig tudunk rá véleményt írni, ha eszement hülyeséget írsz talán mg jobb lehetõséget is tudunk neked tanácsolni... Mennyi pénzed van rá, van-e egyáltalán?

Lehet buta kérdés, de első babás vagyok. Nem mindig tudom eldönteni, hogy szopizott-e a babám, vagy csak cicizik? Nincs mérlegem. Van valami jele, hogy eszik-e rendesen? Vagy, ha elalszik utána, akkor biztosan evett?

Legjobb válasz: Szia.Én csak onnan tudtam az elején,hogy látam a nyelõcsövét mozogni,tehát nyelte a tejet,de késöbb megismertem azt az érzést amikor szívja is.Ezeknek a babáknak nagyon erõs a szívó keflexük,érzed a melledbe,hogy szívja ki a tejet,picit szúr,picit feszít.ha csak szopizik akkor különösebben nem érzel semmit csak a bimbód mozgását.Próbáld figyelni a tested jelzéseid.

Szia.Én csak onnan tudtam az elején, hogy látam a nyelõcsövét mozogni, tehát nyelte a tejet, de késöbb megismertem azt az érzést amikor szívja is.Ezeknek a babáknak nagyon erõs a szívó keflexük, érzed a melledbe, hogy szívja ki a tejet, picit szúr, picit feszít.ha csak szopizik akkor különösebben nem érzel semmit csak a bimbód mozgását.Próbáld figyelni a tested jelzéseid.
Ha az én pici fiam hangosan, jóízûen nyeldekel, akkor tudom, hogy jól eszik. Egyébként érzed utána a melled feszességén, hogy mennyit ehetett, mert ha jól evett, akkor teljesen puhára kiszívja belõle a tejcit.
Hát az elején ezt én sem nagyon tudtam.De ha jól megfigyeled, akkor lehet hallani ahogy nyeli a tejet.Ha csak cumizik, akkor csak a szájacskája mozog ütemesen, nem nyel.
szerintem észre veszed ha eszik mert akkor szívja a melled de viszont ha cicizik akkor nem nagyon szivja!
ha éhes egy óra múlva akkor cumizott, ha kibírja 2, 5-3, 5 óráig akkor evett
Figyelj arra hogy ne csak a bimbódat kapja be hanem a körülötte levõ udvar részébõl is.Jó nagyra nyissa a száját és akkor húzd a fejecskéjét a cicihez.Ha csak a bimbót kapja be akkor nincs vákum a szájában. Úgy tudod ellenõrizni hogy az ujjadat dugd be a szája sarkánál. Azt is hallgathatod hogy nyel vagy nem. Ha nem eszik akkor bizos hogyy reklamál. Néha elalszanak evés helyett mert a cici és hogy érzi az anyucit, nyugtatóan hat rájuk. Figyeld a pelust is. Ha többször van naponta pisi akkor minden ok.A kakit azért nem írom mert az változó. Ha tudod vidd el a védõnõhöz hetente és mérje meg ha az megnyugtat.Belejöttök a dolgokba, ne aggódj. Ehhez is idõ kell. Minden jót!

Szeretnék valami sajátkészítésü dolgot csinálni, amibol penzt is kereshetek. Tetszenek a Waldorf babák, de nem tudom, hogy el tudnam-e magamtol kesziteni. Az alapanyag is biztosan draga. Van valami ötletetek, hogy mibe lehetne belekezdeni?

Nagyon szeretek pepecselni, szoktam adventi koszorúkat készíteni, de most szeretnék valamit eladásra, amiböl egy kis hasznom is származna. Ha valami ötletetek van, esetleg leiras is tartozik hozza, szivesen fogadom. a Waldorf baba eddig az elsoszamu kedvenc, de akar hutomagnest, fali diszt is szivesen csinalnak

Legjobb válasz: Tiffany lámpa készítése. Napok alatt megtanulhatod az alapokat nem is nagyon drága a tanfolyam. Készíthetsz lámpán kívül dísztárgyakat, kis ékszereket, bármit. Esetleg üveg festéssel kombinálhatod. Viszont arra számítanod kell, hogy bármibe is vágsz bele, akkor minõségi anyagból kell dolgoznod ha tényleg sikeresen akarsz kereskedni vele és az alapanyag legyen az bármi sajnos drága.

Tiffany lámpa készítése. Napok alatt megtanulhatod az alapokat nem is nagyon drága a tanfolyam. Készíthetsz lámpán kívül dísztárgyakat, kis ékszereket, bármit. Esetleg üveg festéssel kombinálhatod. Viszont arra számítanod kell, hogy bármibe is vágsz bele, akkor minõségi anyagból kell dolgoznod ha tényleg sikeresen akarsz kereskedni vele és az alapanyag legyen az bármi sajnos drága.
A waldorf baba tök egyszerû, a waldorfos gyerekként azt hiszem hatodikban varrtunk játékbabát. Szóval gondolhatod mennyire nehéz, ha egy csapat kamasz meg tudja csinálni. Az alap minta szerint egyenes kezei és lába van, talp és csukló nélkül, köldöke vagy orra sincs, legfeljebb szája és persze szeme. Persze ahány ház, annyi szabásminta. Az alapanyag egyszerû, csak venni kell egy testszínû turkálós pólót. A töméshez gyapjút, hajnak gyapjú fonalat. Persze vannak egységcsomagok, de 4-5szörös áron. http://cseperketreasures.blogspot.hu/2011/11/waldorf-baba-ke.. Az eladás már kérdésesebb, mert a bazárokra, vásárokra csak waldorfos szûlõket és gyerekeket, volt tanulókat engednek be.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!