Találatok a következő kifejezésre: Van-e valami hogy (576 db)

Valaki eltudná magyarázni hogy mi az a Viber androidra? (mindehol mást olvasok, mikor tudom használni, kikkel, van e valami + költség? )

Legjobb válasz: Valaki eltudná magyarázni hogy mi az a Viber androidra? Egy VOIP alkalmazás (hangtovábbítás interneten) androidra. mikor tudom használni Ha mindkettõtökre igaz: fel van telepítve és fut az Viber éppen van élõ internet csatlakozástok kikkel, Akinek van androidos (talán Iphonon is megy) telefojja + az elõzõ pont. van e valami + költség? Attól függ, fizetsz -e az internetes adatforgalomért.

Valaki eltudná magyarázni hogy mi az a Viber androidra? Egy VOIP alkalmazás (hangtovábbítás interneten) androidra. mikor tudom használni Ha mindkettõtökre igaz: fel van telepítve és fut az Viber éppen van élõ internet csatlakozástok kikkel, Akinek van androidos (talán Iphonon is megy) telefojja + az elõzõ pont. van e valami + költség? Attól függ, fizetsz -e az internetes adatforgalomért.
A Viber egy hasonló program telefonokra (Android, iPhone, Windows Phone, BlackBerry), mint a skype a számítógépen. ha csatlakoztok internethez, akkor ezen a programon keresztül tudtok chatelni és hívást indítani
A kérdező hozzászólása: Tudtok ajanlani... Bocsanat
a jó minõségû száraztápok és konzervek a cica életkorának megfelelõket választva teljesen kielégítik a cica kalciumigényét. ezen kívül a gimpet pasztákat tudom ajánlani, van multivitaminos ami itthon is van de a doboz már nincs meg szoval nem tudom van-e ebben kalcium, illetve mennyi, a malt soft az szõrgolyóproblémákra van, de van még pár fajta, érdemes keresni egy a cicádnak megfelelõt.
A kérdező hozzászólása: Koszi! Es van valami jo tap, ami boltban is kaphato?
A szupermarketeket és társait felejtsd el, ott nem kapni normális minõségû kaját. Kisállatkereskedésekben szokott lenni kimérve jó minõségû kaja vagy netrõl is rendelhetsz, rengeteg állateledellel foglalkozó webshop létezik már. Érdemes elolvasni és összehasonlítani a tápok összetételét, árát. Itt találsz jónéhányat: zoofast.hu, zooplus.hu, petissimo.hu ...stb.
Az ovutesztet szokták jóstesztként használni. T
Nekem annyi volt, hogy semmi tunetet nem ereztem menszi elott par nappal , amiket szoktam.(nem gorcsoltem, nem fajtak a melleim, nem vizesedtem, nem fuvodtam fel), szoval nekem ezek voltak a tunetek, hogy nincs tunet. :)
Sejteni lehet, de biztosat tudni nem.
Elsõ vagyok, a válasz felét valahogy levarázsoltam :) Tünetek nem mindenkinél vannak. Nekem pont volt, a nemvárt elõtt 3 nappal hányinger, mellfájás.
a mensi elõtt már nem nagyon van erre teszt, csak utána. érezheted úgy, hogy meg fog jönni, aztán mégsem. Vagy esetleg undorodhatsz bizonyos szagoktól. De szerintem ilyenkor hajlamos az ember bebeszélni magának dolgokat, a tesz a biztos (ha közeledsz a mensi várt idõpontjához, akkor úgyis hamarosan tesztelsz, sok sikert! 13 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszaitokat. Csak reménykedni tudok , majd ugyis kiderül nemsokára.


Harci, ill. törzsi öltözet részei, ill. ezek utánzatai érdekelnének (, de ezzel kapcsolatban minden, ill. bármi, ami hasonló), ill. az, hogy ennek, ezek hordásának van-e valami divatja, s neve. Van-e ilyen?

Legjobb válasz: Hmm törzsi sok fajta van pl. Afrikai törzsek ugye a természetes anyagok de vannak más országokban,földrészeknél pl Indonézia meg ilyesmi helyeken de szerintem te a modernre gondolsz,tetoválást ismerek törzsiket,nem tudom hány éves vagy szóval...tetoválás gyerekkorban hanyagolható.. ruha igazából nem tudom van-e külön törzsi de ékszerek szerintem ezek a fa,bõr ékszerek csontmedálokkal meg ami a vallásukhoz tartozhat,de igazából szerintem ez egy életmód :)

Hmm törzsi sok fajta van pl. Afrikai törzsek ugye a természetes anyagok de vannak más országokban, földrészeknél pl Indonézia meg ilyesmi helyeken de szerintem te a modernre gondolsz, tetoválást ismerek törzsiket, nem tudom hány éves vagy szóval...tetoválás gyerekkorban hanyagolható.. ruha igazából nem tudom van-e külön törzsi de ékszerek szerintem ezek a fa, bõr ékszerek csontmedálokkal meg ami a vallásukhoz tartozhat, de igazából szerintem ez egy életmód :)

Kevés gyedet kapok, Nem lehet e valamit tenni ellene? 33 000Ft a gyedem. Van e valami megoldás, hogy újból számolják?

2008 10 29-t?l be voltam jelentve havi 140 000Ft-tal,három hónapot utána 3 hónap táppénz. Szültem, 2009 május 15. én,2008 május júniusában, volt kett? hónap 20 000Ft-s bejelentésem, gyes alatt.Nincs valami megoldás, hogy magasabb gyedet számoljanak? Segítsen aki tud valami megoldást.

Legjobb válasz: Nincs. A GYED számításnak meg vannak a szabályai. Ennyi és kész. Sajnálom :(

Nincs. A GYED számításnak meg vannak a szabályai. Ennyi és kész. Sajnálom :(

Szeretnék egy dj versenyt inditani a facebook on csak nem tudom hogy lehet megoldani hogy a mixekre ugy lehesen szavazni hogy elõbb lájkolják az oldalt van e valami facebook alkalmazás?

Legjobb válasz: Van valami célja is? Mondjuk lejátszanák egy rádióban, tárgyi nyeremény, vagy valami? Mert kb. senki nem fog jelentkezni. :)

Van valami célja is? Mondjuk lejátszanák egy rádióban, tárgyi nyeremény, vagy valami? Mert kb. senki nem fog jelentkezni. :)
A kérdező hozzászólása: persze hogy van nyeremény
linkeld be a versenyt! erdekelne:)
üdv ez a versenydolog lehet hogy engem is érdekelne bõvebb infót tudnál adni?
A kérdező hozzászólása: Jelenleg meg nem tudok még folyik a tárgyalás a rádióval amelykben lejátszanák a gyõztes mixet meg nem tudom megoldani hogy ugy lehesen szavazni hogy elõbb lájkolják a facebook oldalunkat
értem mondjuk engem nem nagyon érdekelne a nyeremény jobban izgat a tudásom tesztelése és persze a mérkõzés már ha nevezhetem így az egészet ha minden rendben van tudnál esetleg vissza jelezni valahogyan???
A kérdező hozzászólása: kövesd az oldalt https://www.facebook.com/electrohouse2013?ref=ts&fref=ts
és milyen zenékben indulna a verseny? kizárólag egy tipus vagy bármiféle mix nevezhetõ?

Ha belemegy valami a szembe, pl szempilla, azt egyszerüen ki lehet szedni. De van e olyan hogy mondjuk befordul a szem mögé? És ha nagyobb darab valami megy be oda, és nem tud kifordulni? Orvos kanalazza ki a szemet hogy kivegye, vagy mit csinálnak?

Legjobb válasz: Pislogással általában szempilla stb. ki szokott jönni, és nagyon óvatosan egy tiszta papírzsebkendõ sarkával eltávolítható a szemedbõl; de ha belement valami a szemedbe, amit nem tudsz kivenni, menj orvoshoz! Lehet, a háziorvos is ki tudja venni, nem kell mindjárt szemész -kérdezd meg! Nyugi, nem kanalazzák ki a szemet (juj ez de horrorisztikus! Hogy jutott ilyesmi eszedbe?). Eleve nagyobb dolog be sem tud menni a szembe, mert van az pislogási reflex - ezt észreveheted, milyen erõs, amikor tudatosan próbálod felfüggeszteni, hogy kivehesd mondjuk a szempillát! És annyira hátra nem tud bemenni akkor sem! Írd be a google-ba, hogy a szem anatómiája!

Pislogással általában szempilla stb. ki szokott jönni, és nagyon óvatosan egy tiszta papírzsebkendõ sarkával eltávolítható a szemedbõl; de ha belement valami a szemedbe, amit nem tudsz kivenni, menj orvoshoz! Lehet, a háziorvos is ki tudja venni, nem kell mindjárt szemész -kérdezd meg! Nyugi, nem kanalazzák ki a szemet (juj ez de horrorisztikus! Hogy jutott ilyesmi eszedbe?). Eleve nagyobb dolog be sem tud menni a szembe, mert van az pislogási reflex - ezt észreveheted, milyen erõs, amikor tudatosan próbálod felfüggeszteni, hogy kivehesd mondjuk a szempillát! És annyira hátra nem tud bemenni akkor sem! Írd be a google-ba, hogy a szem anatómiája!
a szem az idegen anyagokat kilöki magától.csak úgy nem fordul be valami-fõleg viszonylag nagyobb dolgok-a szemhéj vagy a szemgolyó mögé.de ha ez mégis megtörténne, el kell menni valóban a szemészorvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Nekem a nagyapámnak egyszer kikanalazták a szemét, mert valami volt vele. Persze tartotta a zsinór, nem esett ki vagy ilyen. A pislogási reflext ilyenko megszüntetik azzal hogy kicsavarják a felsõ és alsó szemhéjat, ez biztos, mert egyik barátnõm így járt, egy kavics ment a szemébe és nem tudta kipiszkálni, orvoshoz kellett vele menni. Nekem nincs baj a szemmel, csak érdekelt, eszembe jutott, mert ma reggel 10 percet kínlódtam egy kis alattomos szempillával, mire kijött.
Nekem egy szemész mondta, hogy ha nem zavar, hogy benne van egy szempilla a szemben, akkor nyugodtan benne lehet hagyni, semmilyen problémát nem okoz és kijön magától. Az én ismerõsömnek is "kikanalazták" a szemét, mert neki egy üvegdarab került a szeme mögé. Nem fájt neki, azt mondta, hogy azzal a szemével az elõtte lévõ dolgokat közelebbinek látta. :)
Nekem a sörösüveg szilánkja ment bele gyerekkoromba.Elég nagy darab, de sikerült kipiszkálni otthon, na nem egyedül.De nagyon rossz érzés volt.Féltem, hogy maradandó szemkárosodást szenvedek.(még mindig feláll a hátamon a szõr)

22 éves vagyok, 8 osztályom van, van-e valami lehetőségem arra, hogy valami tanfolyamot elvégezzek, ami mellett pénzt is kapok?

Hallottam róla,hogy a munkaügyi központ küldi el az embert vmi hasonlóra, nem tudom hogy működik.Próbáltam utánna nézni, de sajnos nem nagyon sikerült.

Legjobb válasz: Van. Elmész a munkaügyi központba, oda ahova tartozol és beszélsz az ügyintézõvel, hogy miféle lehetõségek vannak. Szoktak lenni tanfolyamok, ha valamelyikre elmész, szoktak adni minimálbér valahány százalékát alatta. Meg a máv, busz költséget. Viszont ha megbuksz, vissza kell fizetni.

Van. Elmész a munkaügyi központba, oda ahova tartozol és beszélsz az ügyintézõvel, hogy miféle lehetõségek vannak. Szoktak lenni tanfolyamok, ha valamelyikre elmész, szoktak adni minimálbér valahány százalékát alatta. Meg a máv, busz költséget. Viszont ha megbuksz, vissza kell fizetni.
Egyebkent érdemes lenne levelezon vagy estin az érettségit is megszerezni.
Nincs m ég szakmád sem? El sem kezdted a középsulit?
A kérdező hozzászólása: elkezdtem, de nem fejeztem be :S

Amerikaban be van tiltva a sportfogadas, kerdesem az lenne, hogy van e valami kiskapu? Van e valaki aki itt el es tud online sportfogadni? Ha igen hogyan?

Legjobb válasz: nem tudom, hogy ez mennyire segít de pl azt hallottam hogy a bwin terjeszkedik az usa felé, és ezért is vonják ki magukat pl magyarországról, bár lehet még nem ért oda,

nem tudom, hogy ez mennyire segít de pl azt hallottam hogy a bwin terjeszkedik az usa felé, és ezért is vonják ki magukat pl magyarországról, bár lehet még nem ért oda,

Anyuka új barátjának van-e valami beleszólása abba, hogy a gyerek találkozzon-e az apjával, ha az rendszeresen drogozik?

Üdv, 2 éve vagyok együtt a párommal, már együtt élünk. Van egy 5 éves lánya is, nem tervezve esett teherbe az akkori barátjától, aki elég züllött alak. Azóta szétmentek, az apa most 28 éves, rendszeresen használ drogokat, egy garzonban kuporog és alkalmi munkákból él. A párom meggy?z?dése, hogy a gyereknek szeretnie kell az apját és rendszeresen látogatni. Nem fizet gyerektartást, a párom még támogatja is rendszeresen és az ? pénzén él?sködik. Ez még a kisebbik gond, de az 5 éves kislány látja, ahogy az apja teljesen elszállva éli mindennapjait és akkor is nála tölt pár órát, ha az nem teljesen beszámítható. Engem ez már felháborít és legszívesebben megtiltanám, hogy találkozzanak, amíg nem jön helyre, de a barátn?m képtelen reálisan nézni azt, hogy ez mindenkinek rossz és káros hatással van a lányára. Mit tehet egy új pár? Szó nélkül kell mindent t?rnie ebben a esetben?

Legjobb válasz: Nem nagyon szólhatsz bele elvileg, hogy engedi-e az anyuka a kislányt vagy nem. Bár teljes mértékben megértelek. Én sem nézném jó szemmel. Viszont: "a párom még támogatja is rendszeresen és az õ pénzén élõsködik" na ezt nem viselném el. Megmondanám neki, vagy az ex vagy én. Szerintem még mindig nem közömbös neki a pasas.

Nem nagyon szólhatsz bele elvileg, hogy engedi-e az anyuka a kislányt vagy nem. Bár teljes mértékben megértelek. Én sem nézném jó szemmel. Viszont: "a párom még támogatja is rendszeresen és az õ pénzén élõsködik" na ezt nem viselném el. Megmondanám neki, vagy az ex vagy én. Szerintem még mindig nem közömbös neki a pasas.
Igen, tulajdonképpen neked ehhez nincs közöd. Viszont ha veszélyezteti az apa a gyermeket, akkor van. Viszont sajnos közölnöm kell veled valamit. Ez a nõ még mindig az elõzõ párját szereti, csak egy ilyennel képtelenség együtt élni. Ezért is keresett mást. Viszont ettõl még õt szereti és nem is hinném, hogy ez valaha változni fog.
Nincs beleszolasod. Anya se tilthatja meg, max kerheti a lathatas ujraszabalyozasat a birosagon, ilyenkor megvonhatjak a lathatast, vagy felugyelet mellettire valtoztathatjak.
A kérdező hozzászólása: Ha megvonnák a láthatást, a barátnõm akkor is ugyanúgy elvinné hozzá a kislányt és helyet hagyna neki az életünkben, mert szerinte õ is hozzánk tartozik, ez itt a probléma. Mivel a gyerek apja arra nem képes, hogy normálisan részt vegyen a gyerek életében, tanítsa, vagy támogassa, így odáig terjed a tudása, hogy hülyeségekrõl beszél neki állandóan, amit a kislány még fel sem fog, de issza az apja szavait. Az, hogy egy 5 évesnek kifejezetten káros, ha látja az apja vergõdését, egyértelmû, de nem lehet sokat tenni, ha a gyerek és az anyja is istenként kezelik még mindig a csávót.
ha ennyire zavar tehetsz a gyámhivatalnál feljelentést akár névtelenül is és õk elindítják a felülvizsgálatot szal ránéznek az apára és ha nem látják biztosítottnak a gyerek biztonságát stb.. akkor õk kérik a felülbírálását a láthatásnak de valszeg ha kiderül h te voltál az igen csak rosszul fog érni téged mármint a párod haragudni fog rád
Õszintén sajnállak. Ez a nõ sosem fogja elfelejteni a gyereke apját, hiszen nem úgy tekint rá, mint egy felelõtlen, züllött alakra, hanem mint egy védtelen emberre, akin segíteni kell és támogatni. Ilyet az ember akkor tesz, ha még mindig baromira szerelmes. De van annyi esze és realitása, hogy a saját és gyereke érdekében inkább olyan párt választ, aki képes családfõi szerepet betölteni. Élete végéig õt fogja szeretni és a szerelemgyerek csak ráadás az õ kapcsolatukban. Én nem tudnék így élni vele.
Fizikailag veled van, érzelmileg meg azzal a sráccal, aki fontosabb neki, mint a saját gyereke! Igen, szeresse az apját, de ezt úgy is lehet, hogy nem beszélünk róla rosszat, miközben nem engedjük oda. (pl apu beteg) Komolyan ilyen apaképet akar a lányának, meg férfiképet, hogy ez a normális? Belegondolt egyáltalán, hogy akár valami baj is érheti ilyenkor a gyereket? Cseppnyi felelõsségérzet sem szorult belé? Na az ilyet jelenteném a gyámügynek!
Én a tesóméknál látom, hogy náluk van beleszólása. De ez persze nem feltétlenül jogos, és nem mindenhol mûködik így. A tesóm feleségének (két éve házasok már) van két kamasz gyereke az elõzõ házasságából. Az apjuk hol fizet tartásdíjat, hol nem, de általában nem. A gyerekekre persze igényt tartana, pedig nem bánik jól velük. Neki is van már sajátja az új házasságából, és látványosan jobban szereti õket, az elsõ gyerekeivel pedig úgy bánik, mint a kutyával. Tesóm felesége már évek óta nem áll szóba a volt férjével, így minden tesóm beszél meg a férfival. Egy éve nem fizetett gyerektartást a pasi, és tesóm megmondta, hogy akkor addig nem fogja látni a gyerekeket, amíg nem fizet. Nem is találkoztak, egy éve. A gyerekek persze nem bánják egyáltalán, mert nekik nem nagy élmény találkozni az apjukkal és hallgatni, hogy õk milyen hülyék, az õ gyerekei meg a világ legokosabbjai, ami persze nem igaz, de ezt mindig is ráhagyták a férfira, hadd legyen büszke rájuk. A férfi perrel fenyegetõzik, amiért nem láthatja a gyerekeit, mindig az tántorítja el, hogy õ rosszabbul járna a be nem fizetett gyerektartás miatt. Ami miatt tesómék nem perelnek amúgy, mert nekik nem ér meg annyit az a havi 20-30 ezer forint, de ezt a kártyájukat bármikor elõhúzhatják.
Mert egy ilyen emberrel ép ésszel nem lehet együtt élni.
A kérdező hozzászólása: Már én is kezdem azt érezni néha, hogy sosem fogja túltenni magát a srácon. Néha, mikor róla beszél, teljesen megváltozik a hangja és szinte oroszlánként védi minden marhasága ellenére. Nyáron nála volt pár órát a gyerek, õ meg elvitte valami haverjához anélkül, hogy szólt volna, egész nap hívogattuk, meg kerestük, aztán mikor elõkerült, a barátnõm egy szót nem szólt rá, nehogy megbántsa. Mióta együtt vagyunk, a barátaitól hallottam ezt-azt arról, hogy nekik milyen erõs volt a szerelmük fiatalkoruk óta. De ha ennyire õ az igazi, akkor miért nem vállalta fel az életmódját és miért csinál egy viszonylag normális életmódú pasasból hülyét?
Tudod, én sajnállak :( Mert igazad van és a legborzasztóbb, hogy bele is törõdtél, hogy neki ez a srác az igazi. De tényleg teljesen igazad van, sem pénzelnie nem kellene, sem azt nem szabadna, hogy egy gyerek egy belõtt emberrel töltse az idejét.
A kérdező hozzászólása: Nekem ez világos, nem is érzem magam vmi bírónak, hogy én ítélkezzek, csak úgy érzem ha engem választott és megosztottuk egymással az életünket, akkor nem kéne hogy mindenben helyeseljek, amikor arról van szó, hogy a kábszeres volt barátja tönkreteszi a nyugodt életünket.
Attól függ mire terjed ki a hatásköröd, ahol egyáltalán toleranciát kell gyakorolnod. Ha az apa nem egy kábszeres lenne, akkor azt mondanám menj a fenébe, az ég világon semmi közöd hozzá, nem vagy a gyerek apja és soha nem is leszel, de ez a helyzet más.
A kérdező hozzászólása: Jogilag tudom, hogy nincs közöm hozzá! Na de ha én is (elvileg) a család része vagyok, akkor mennyit kell tolerálnom szó nélkül?
Igen Kérdezõ, ebben a szituban úgy tûnik két lehetõséged van, vagy tolerálsz és próbálsz folyamatosan kompromisszumokat kötni, vagy elköszönsz. Illetve hát valóban elvben lehet ilyen névtelen feljelentés és társai, ami ugyanoda mutat, legfeljebb akkor tõled köszönnek el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!