Találatok a következő kifejezésre: Van-e olyan novella vagy rövidebb irodalmi (1 db)

Van-e olyan humoros novella vagy rövidebb irodalmi mű, amit fel lehetne dolgozni és előadatni egy nyolcadikos osztállyal?

A ballagás el?tti napon,babanapon szeretnénk el?adni valami vicces darabot,de nincs ötletem

Legjobb válasz: miért nem írják meg õk? hihetetlen vicces dolgokat tudnak kitalálni néha a 14 évesek:P

miért nem írják meg õk? hihetetlen vicces dolgokat tudnak kitalálni néha a 14 évesek:P
Janikovszky Éva írásai között több van ami kamaszokról/nak szól, vicces és nem igazán sok színészi játékot igényel, inkább olyan "bejövök, beszólok, kimegyek" típusú. Pl a Kire ütött ez a gyerek? Ha nincs ötleted, akkor gondolom te az egyik diák vagy és nem a tanár mert ha tanár lennél, megkérdeznéd a diákokat... :DDDD
kosztolányinak is vannak jók. mi közép suliban elsö osztályban voltunk, mikor már a 3 osztályföt vesztettük el és kiórták a kimittudot, az osztály elég szar volt de akartunk indulni a kimitudon, és valami elöadással, két téma tetszett Rómeo és Júlia és drakula, így ebböl a kettöböl faragott az egyik csaj egy történetet amibe mi is beleszoltunk, és mindenki választhatott mi akar lenni, ha valaki plusszba akrt szerepelni kreáltunk egy új szereplöt. narrátor (aki én voltam) mesélte el a történetet, így a többieknek nem kellett sokat beszélni, és az egész suli röhögött. pedig még tanári hátterünk sem volt, mindent magunk csináltunk, az egyik fiu pl a hangtechnikát. pedig elég szar osztály voltunk.
Janikovszky: Kire ütött eza gyerek. Pont 8os voltma mikro ezt adtuk elõ. Ami nekem tetszett bár elég idõigényes amia gyakorlást illeti, de szerintem jól vágható, lényeget szûrhetõ humoros story: Shakespeare: Sok hûhó semmiért. sok sikert:)
Karinthynak több vicces mûve is van, szerintem azokkal érdemes próbálkozni! De jó ötlet lenne egy saját készítésû mesetirat vagy valamilyen szappanopera átirat! Mi annak idején a Csizmás kandúrt írtuk át! Fergetes volt!!!:)
Shakespeare Szent Iván éjji álomból a mesteremberek színdarabja. Gyakorlással együtt. :)
Karinthy Tanár úr kérem-ébõl részletek, vagy valami egyénileg kitalált darab.
Rejtõ jenõnek is vannak rövid színdarabjai...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy van ez most franciából?

Most kezdtem el egy haladó csoportban,és rájöttem,hogy valamit nagyon keverek.
Szóval van ez:
Je suis,tu es ,il/elle est,nous somnmes,vous étes,ils sont/elles sont Én vagyok,te vagy,és a semleges az on???

Ennek mi a neve? Moi,toi,lui/elle / soi,nous,vous,eux/elles.->ezeket akkor használják,amikor nem ige előtt áll a névmás.(A je,tu,il,elle.... nem kell elé,ugye?)

És ez micsoda? Je me,Tu te,Il/Elle se,nous nous,vous vous,ils/elles se (semleges miért nincs itt?)

És van még olyan ilyesmi,amit kifelejtettem volna?

3

Mit jelent magyarul? Német

-Er will den Sprung schnell hinter sich bringen. Aber dazu muss er nach unten schauen. Das Becken wirkt,als wäre es nur so groß wie ein Planschbecken.
-Es ist,als müsste er doch noch vom Dreimeterturm springen. Nur viel schwerer ist es.
-Wo,wann,von wem hast du von diesem Beruf gehört?

4

Egy konvex négyszög területe 50 cm2. A négyszöget az átlói négy olyan háromszögre bontják, melyek közül két szomszédosnak a területe 8 cm2, illetve 12 cm2. Mennyi a másik két háromszög területe külön-külön?

1

Hogyan kell megoldani ezt a logaritmus feladatot?

A menetét ís írjátok le, hogy mi miért van, pls

7^log(49) 5-1

(A 49 a logaritmus alapja.)

2

Novellát kell írnom, semmi ötletem. Valaki?

Szóval irodalom fakultációra a tanárnőtől azt a feladatot kaptuk, hogy írjuk meg a Dekameron 101. novelláját. Annyi a feltétele a dolognak, hogy a reneszánsz tudással rendelkezzünk (ne ilyeneket írjunk bele hogy számítógép, internet, stb.). Eddig ez ment is, de most semmi ötletem nincsen, pedig töröm rajta a fejemet. Kérlek segítsetek :)
(Szóval nem az, hogy ti írjátok meg a házimat, csak annyit, hogy pár mondatban leírjátok, szerintetek mi lenne jó történetnek)
Előre is köszi :)

0

Hogyan kell ezt az egyenletet megoldani?

2x^2+16x+1=0

1

Anna karenina tartalma?

valaki leírná hogy miről szól?

7

Szabályos nyolcszög területe, kerülete?

Számítsa ki a szabályos nyolcszög területét,kerületét, ha oldalai 10 cm hosszúak. Tudom, hogy a szabályos nyolcszög belső szögei minden csúcsnál 135°-osak és a belső szögek összege 1080°, de nem tudok ebből sem kiindulni. (Elég gyenge vagyok matekból, így aki venné a fáradtságot elmagyarázni lépésről lépésre, annak nagyon hálás lennék. Előre is köszönöm szépen! )

1

Valakinek meg van a rövidített Salamon király gyűrűje című könyv?

Már ha oldal linket tudnátok adni az is elég lenne, sürgősen kellene!

0

Egy álló 73 kg tömegű korcsolyázónak nekiütközik egy 81.6 kg tömegű másik korcsolyázó. Rugalmatlan ütközés után együtt haladnak tovább 16.92 km/h sebességgel. Mekkora volt a korcsolyázó sebessége?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!