Találatok a következő kifejezésre: Van-e olyan novella vagy rövidebb irodalmi (1 db)

Van-e olyan humoros novella vagy rövidebb irodalmi mű, amit fel lehetne dolgozni és előadatni egy nyolcadikos osztállyal?

A ballagás el?tti napon,babanapon szeretnénk el?adni valami vicces darabot,de nincs ötletem

Legjobb válasz: miért nem írják meg õk? hihetetlen vicces dolgokat tudnak kitalálni néha a 14 évesek:P

miért nem írják meg õk? hihetetlen vicces dolgokat tudnak kitalálni néha a 14 évesek:P
Janikovszky Éva írásai között több van ami kamaszokról/nak szól, vicces és nem igazán sok színészi játékot igényel, inkább olyan "bejövök, beszólok, kimegyek" típusú. Pl a Kire ütött ez a gyerek? Ha nincs ötleted, akkor gondolom te az egyik diák vagy és nem a tanár mert ha tanár lennél, megkérdeznéd a diákokat... :DDDD
kosztolányinak is vannak jók. mi közép suliban elsö osztályban voltunk, mikor már a 3 osztályföt vesztettük el és kiórták a kimittudot, az osztály elég szar volt de akartunk indulni a kimitudon, és valami elöadással, két téma tetszett Rómeo és Júlia és drakula, így ebböl a kettöböl faragott az egyik csaj egy történetet amibe mi is beleszoltunk, és mindenki választhatott mi akar lenni, ha valaki plusszba akrt szerepelni kreáltunk egy új szereplöt. narrátor (aki én voltam) mesélte el a történetet, így a többieknek nem kellett sokat beszélni, és az egész suli röhögött. pedig még tanári hátterünk sem volt, mindent magunk csináltunk, az egyik fiu pl a hangtechnikát. pedig elég szar osztály voltunk.
Janikovszky: Kire ütött eza gyerek. Pont 8os voltma mikro ezt adtuk elõ. Ami nekem tetszett bár elég idõigényes amia gyakorlást illeti, de szerintem jól vágható, lényeget szûrhetõ humoros story: Shakespeare: Sok hûhó semmiért. sok sikert:)
Karinthynak több vicces mûve is van, szerintem azokkal érdemes próbálkozni! De jó ötlet lenne egy saját készítésû mesetirat vagy valamilyen szappanopera átirat! Mi annak idején a Csizmás kandúrt írtuk át! Fergetes volt!!!:)
Shakespeare Szent Iván éjji álomból a mesteremberek színdarabja. Gyakorlással együtt. :)
Karinthy Tanár úr kérem-ébõl részletek, vagy valami egyénileg kitalált darab.
Rejtõ jenõnek is vannak rövid színdarabjai...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a megoldása ennek az egyenlet rendszernek: X^2*y+x*y^2=2 és x^3-y^3=4?

A válaszokat előre is köszönöm! :)

3

Logikában hogyan lehet ezt átírni?

¬(A<=>B) = ? (mármint például ¬(A=>B) = A∧¬B)

1

Irodalomból az olvasónaplómhoz kéne (Légy jó mindhalálig) Hogyan gondol a regény elején Misi arra, hogy a debreceni diákok közé tartozik? Mikor változnak meg ebbéli érzései?

valahogy ezt sehol nem találom :(

3

Oldjuk meg a következő egyenlete?

Oldjuk meg a következő egyenleteket.
a) x-1/x+x-2/x+...+1/x=3
b) 1+2+3+...+2013/2013-2012+2011-2010+...5-4+3-2+1=11x-1/1/1*2+
1/2*3+...+1/2012*2013 (a / vonal, mindenhol tört vonalat jelképez)

3

Hogyan kell kísérletben megmérni egy folyadék párolgási sebességét különböző hőmérsékleteken?

1

''Egy téglalap oldalának aránya 3/4, és a téglalap köré írt kör sugara 8 cm. Ha a téglalapot kivágjuk papírból és az egyik átlója mentén összehajtjuk, egy ötszöget kapunk. Határozzuk meg az így keletkezett ötszög kerületét? ''

''Egy téglalap oldalának aránya 3/4, és a téglalap köré írt kör sugara 8 cm. Ha a téglalapot kivágjuk papírból és az egyik átlója mentén összehajtjuk, egy ötszöget kapunk. Határozzuk meg az így keletkezett ötszög kerületét? '' Egy fontos feladat lenne számomra.

0

Fizika házifeladat?

Mekkora a 10 dkg tömegű golyó impulzusváltozása, ha egy fallal ütközik? A falhoz merőlegesen 3 m/s
sebességgel érkezik, majd onnan 2 m/s–al pattan vissza

1

Adottak a síkban az ABCD és CEFG négyzetek úgy, hogy m (BCG) szög=30 fok és terület ABCD=2terület CDE. Igazoljuk, hogy? : a) terület CDE=terület BCG b) terület CEFG=4területABCD c) m (DB, EG) szög=60 fok

0

Mekkora a szöggyorsulás az indulás pillanatában?

Van egy 1 m hosszú 2 kg tömegű rúd, ami egy csuklóval a falhoz van rögzítve. Vízszintes állapotban magára hagyjuk. A kérdés: mekkora a szöggyorsulás az indulási pillanatban? Előre is köszi a válaszokat

2

Angolul kellene ezekre a kérdésekre 3-4 mondatban válaszolnom.1. When was the last time you got lost? Where were you trying to go? What happened? 2. Which problems in your country are getting better? Which are getting worse?

a válaszok tartalma mindegy, csak szeretnék 5-öst kapni :D

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!