Találatok a következő kifejezésre: Van-e olyan novella vagy rövidebb (1 db)

Van-e olyan humoros novella vagy rövidebb irodalmi mű, amit fel lehetne dolgozni és előadatni egy nyolcadikos osztállyal?

A ballagás el?tti napon,babanapon szeretnénk el?adni valami vicces darabot,de nincs ötletem

Legjobb válasz: miért nem írják meg õk? hihetetlen vicces dolgokat tudnak kitalálni néha a 14 évesek:P

miért nem írják meg õk? hihetetlen vicces dolgokat tudnak kitalálni néha a 14 évesek:P
Janikovszky Éva írásai között több van ami kamaszokról/nak szól, vicces és nem igazán sok színészi játékot igényel, inkább olyan "bejövök, beszólok, kimegyek" típusú. Pl a Kire ütött ez a gyerek? Ha nincs ötleted, akkor gondolom te az egyik diák vagy és nem a tanár mert ha tanár lennél, megkérdeznéd a diákokat... :DDDD
kosztolányinak is vannak jók. mi közép suliban elsö osztályban voltunk, mikor már a 3 osztályföt vesztettük el és kiórták a kimittudot, az osztály elég szar volt de akartunk indulni a kimitudon, és valami elöadással, két téma tetszett Rómeo és Júlia és drakula, így ebböl a kettöböl faragott az egyik csaj egy történetet amibe mi is beleszoltunk, és mindenki választhatott mi akar lenni, ha valaki plusszba akrt szerepelni kreáltunk egy új szereplöt. narrátor (aki én voltam) mesélte el a történetet, így a többieknek nem kellett sokat beszélni, és az egész suli röhögött. pedig még tanári hátterünk sem volt, mindent magunk csináltunk, az egyik fiu pl a hangtechnikát. pedig elég szar osztály voltunk.
Janikovszky: Kire ütött eza gyerek. Pont 8os voltma mikro ezt adtuk elõ. Ami nekem tetszett bár elég idõigényes amia gyakorlást illeti, de szerintem jól vágható, lényeget szûrhetõ humoros story: Shakespeare: Sok hûhó semmiért. sok sikert:)
Karinthynak több vicces mûve is van, szerintem azokkal érdemes próbálkozni! De jó ötlet lenne egy saját készítésû mesetirat vagy valamilyen szappanopera átirat! Mi annak idején a Csizmás kandúrt írtuk át! Fergetes volt!!!:)
Shakespeare Szent Iván éjji álomból a mesteremberek színdarabja. Gyakorlással együtt. :)
Karinthy Tanár úr kérem-ébõl részletek, vagy valami egyénileg kitalált darab.
Rejtõ jenõnek is vannak rövid színdarabjai...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hány olyan pozitív egész szám van, amely nem nagyobb 2006-nál és tizes számrendszerbeli felírásához legalább egy 9-es számjegy kell?

1

Hogy kell innen tovább haladni? Van valamilyen azonosság?

egy egyenlet megoldása során eljutottam idáig:

1

2 fizika feladatban akadtam el, elektrosztatika témakörben. Hogy lehet megcsinálni az olyen példákat? (egymástól független a két feladat)

1.) Két kisméretű golyó távolsága 40cm,kettejük töltése megegyezik,de ellentétes előjelű és a köztük fellépő erő 8*10^-3 N. Mekkora a töltések nagysága?

2

Trigonometria-i matek házifeladatba segítene valaki?

Matek tanárunk feladta ezt a feladatot úgy, hogy még nem is vettük, de ha meg bírná valaki oldani annak 5-öst ad és hát rám férne az a +5-ös. Szóval nagyon megköszönném annak aki bármilyen módon hozzájárul a megoldásához.

2

Fizika segítség?

így szól a feladat:

2

Powerpoint hidrogénről. Tudnátok segíteni?

Powerpointot kell készítenem a hidrogénről 5 diának kell szólnia róla. 4 van csak meg az elsőre leírtam hol található meg a periódusos rendszerben stb. 2. tulajdonságai 3.előállítása 4. felhasználása kéne egy utolsó tudtok ötletet adni?

1

Hogyan kell megoldani az alábbi szögfüggvényes feladatot?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

1

Egy repülőgép 500m sugarú körpályán 360km/h sebességgel halad. Mekkora körmozgásának periódusideje. Fordulatszáma, szögsebessége és centripetális gyorsulása?

fizika házi de nem nagyon tudom.megköszönném a gondolat menetet is.

2

1. Miért nem használható a transzformátor egyenáramú áramkörben? 2. Mennyi a Föld mágneses indukciója? Hogyan lehet megmérni?

5

(x^2-7) ^3-nak mennyi a deriváltja?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!