Találatok a következő kifejezésre: Van-e olyan novella vagy rövidebb (1 db)

Van-e olyan humoros novella vagy rövidebb irodalmi mű, amit fel lehetne dolgozni és előadatni egy nyolcadikos osztállyal?

A ballagás el?tti napon,babanapon szeretnénk el?adni valami vicces darabot,de nincs ötletem

Legjobb válasz: miért nem írják meg õk? hihetetlen vicces dolgokat tudnak kitalálni néha a 14 évesek:P

miért nem írják meg õk? hihetetlen vicces dolgokat tudnak kitalálni néha a 14 évesek:P
Janikovszky Éva írásai között több van ami kamaszokról/nak szól, vicces és nem igazán sok színészi játékot igényel, inkább olyan "bejövök, beszólok, kimegyek" típusú. Pl a Kire ütött ez a gyerek? Ha nincs ötleted, akkor gondolom te az egyik diák vagy és nem a tanár mert ha tanár lennél, megkérdeznéd a diákokat... :DDDD
kosztolányinak is vannak jók. mi közép suliban elsö osztályban voltunk, mikor már a 3 osztályföt vesztettük el és kiórták a kimittudot, az osztály elég szar volt de akartunk indulni a kimitudon, és valami elöadással, két téma tetszett Rómeo és Júlia és drakula, így ebböl a kettöböl faragott az egyik csaj egy történetet amibe mi is beleszoltunk, és mindenki választhatott mi akar lenni, ha valaki plusszba akrt szerepelni kreáltunk egy új szereplöt. narrátor (aki én voltam) mesélte el a történetet, így a többieknek nem kellett sokat beszélni, és az egész suli röhögött. pedig még tanári hátterünk sem volt, mindent magunk csináltunk, az egyik fiu pl a hangtechnikát. pedig elég szar osztály voltunk.
Janikovszky: Kire ütött eza gyerek. Pont 8os voltma mikro ezt adtuk elõ. Ami nekem tetszett bár elég idõigényes amia gyakorlást illeti, de szerintem jól vágható, lényeget szûrhetõ humoros story: Shakespeare: Sok hûhó semmiért. sok sikert:)
Karinthynak több vicces mûve is van, szerintem azokkal érdemes próbálkozni! De jó ötlet lenne egy saját készítésû mesetirat vagy valamilyen szappanopera átirat! Mi annak idején a Csizmás kandúrt írtuk át! Fergetes volt!!!:)
Shakespeare Szent Iván éjji álomból a mesteremberek színdarabja. Gyakorlással együtt. :)
Karinthy Tanár úr kérem-ébõl részletek, vagy valami egyénileg kitalált darab.
Rejtõ jenõnek is vannak rövid színdarabjai...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mesék mesemondóra?

Sziasztok!:pp az irodalom tanárunk rábeszélte az osztályfőnökünket,hogy legyen kötelező a mesemondó...ez még alsóba is mekkora szemétség,de fölsőbe....komolyan úgyis van pár gyerek aki akarna menni,de persze minket is kínoznak-.-:SSna ez nem lényeg,csak,hogy kéne valami hosszú mese(mert az irodalom tanárom azt hiszi,hogy sík hülye vagyok,és nem tudom megtanulni 3 mondatot)ki tud valamelyet az léci küldjön linket,vagy valami,olyan is lehet amit ti írtatok.
(én is kerestem,és még keresek is,de nem találok szinte semmit se:\\\:ss)
Hétfőre kéne:s:ddd

2

Töri.1920-1930-as évek?

1. Hogyan rajzolta át Európa térképét a Párizs környéki békerendszer a következő államokat tekintve: Németország, Lengyelország, Oroszország, Osztrák-Magyar monarchia, Románia?

2.Jellemezd a sztálini Szovjetuniót gazdasági és belpolitikai szempontból!

3.Melyek voltak a nagy gazdasági válság okai?

4.Mi a New Deal?

5

Antigoné Szophoklész-hoz létezik olyan olvasónapló ami jelenetekre taglalja?

1

Töri. Mit jelentenek a következő kifejezések?

fajelmélet:
személyi kultusz:
Sztálinizmus:
kollektivizálás:
tőzsde:
röviden, kb 1 mondatban :)

1

Tudtok Oscar díjas magyar rajzfilmeket?

Ami kéne róluk: cím, szerző, hol és mikor kapott Oscar díjat? de nekem elég a cím is, a többinek már utána tudok nézni :)

2

Mi a megoldása ennek a matekházinak?

Elindul az állomásról az autóbusz. Van rajta 10 ember. Az első megállóban leszáll 2 ember, felszáll 3. A második megállóban leszáll 5 ember, felszáll 10. A következő megállóban leszáll 1 ember s nem száll fel senki. A következő megállóban leszáll 7 ember s felszáll 11. A következő megállóban leszáll 15 ember s felszáll 2. A következő megállóban senki sem száll le, de felszáll 3 ember. A következő megállóban leszáll 3 ember s nem száll fel senki. A következő megállóban leszáll 1 ember s felszáll 11. A következő megállóban leszáll 5 ember s felszáll 1. A következő megállóban senki sem száll le, de felszáll 9 ember. A következő megállóban leszáll 1 ember s nem száll fel senki. A következő megállóban leszáll 7 ember s felszáll 11. A következő megállóban leszáll 15 ember s felszáll 13. A következő megállóban senki sem száll le, de felszáll 3 ember. A következő megállóban leszáll 3 ember s nem száll fel senki. A következő megállóban leszáll 1 ember s felszáll 9. A következő megállóban leszáll 5 ember s felszáll 19. A következő megállóban senki sem száll le, de felszáll 9 ember. A következő megállóban leszáll 1 ember s nem száll fel senki. A következő megállóban leszáll 7 ember s felszáll 3. A következő megállóban leszáll 15 ember s felszáll 13. A következő megállóban senki sem száll le, de felszáll 3 ember. A következő megállóban leszáll 3 ember s nem száll fel senki. A következő megállóban leszáll 3 ember s felszáll 14. A következő megállóban leszáll 5 ember s felszáll 7. A következő megállóban senki sem száll le, de felszáll 9 ember. Végül pedig begurul a busz a végállomásra, és leszáll mindenki.

9

Egy téglalap oldalainak aránya 3/4, és a téglalap köré irt kör sugara 8 cm. Ha a téglalapot kivágjuk a papirból és egyik átlója mentén összehajtjuk, egy ötszöget kapunk. Mennyi ennek az ötszögnek a kerülete?

5

Egy háromszögben az oldalak mérőszámai egymást követő egész számok, és a legnagyobb szög kétszer akkora, mint a legkisebb. Mennyi a legkisebb szög koszinusza?

6

Négy golyó közül valamennyi piros, a többi zöld. A golyók 6 különböző sorrendbe rakhatók. Ha a golyókhoz hozzáteszünk még 2 zöld golyót, akkor hányféleképpen rakhatjuk különböző sorrendbe a 6 golyót?

2

Irodalom házi, kéne valami téma ötlet, mi legyen?

A házi az, hogy az osztályfőnöknek (irod. tanár) kell írni egy verses levelet, melynek a témája nem humoros. Ez az én nagy tragédiám... :D
Versírásból kitűnök a többiek közül, de nincs semmi ötletem, mivel még nem írtam "Petőfi: Várady Antalhoz" c. vershez hasonló verset. Kéne valami téma, gyorsan segítsetek!
Előre is köszi! :D

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!