Találatok a következő kifejezésre: Van-e olyan novella vagy rövidebb (1 db)

Van-e olyan humoros novella vagy rövidebb irodalmi mű, amit fel lehetne dolgozni és előadatni egy nyolcadikos osztállyal?

A ballagás el?tti napon,babanapon szeretnénk el?adni valami vicces darabot,de nincs ötletem

Legjobb válasz: miért nem írják meg õk? hihetetlen vicces dolgokat tudnak kitalálni néha a 14 évesek:P

miért nem írják meg õk? hihetetlen vicces dolgokat tudnak kitalálni néha a 14 évesek:P
Janikovszky Éva írásai között több van ami kamaszokról/nak szól, vicces és nem igazán sok színészi játékot igényel, inkább olyan "bejövök, beszólok, kimegyek" típusú. Pl a Kire ütött ez a gyerek? Ha nincs ötleted, akkor gondolom te az egyik diák vagy és nem a tanár mert ha tanár lennél, megkérdeznéd a diákokat... :DDDD
kosztolányinak is vannak jók. mi közép suliban elsö osztályban voltunk, mikor már a 3 osztályföt vesztettük el és kiórták a kimittudot, az osztály elég szar volt de akartunk indulni a kimitudon, és valami elöadással, két téma tetszett Rómeo és Júlia és drakula, így ebböl a kettöböl faragott az egyik csaj egy történetet amibe mi is beleszoltunk, és mindenki választhatott mi akar lenni, ha valaki plusszba akrt szerepelni kreáltunk egy új szereplöt. narrátor (aki én voltam) mesélte el a történetet, így a többieknek nem kellett sokat beszélni, és az egész suli röhögött. pedig még tanári hátterünk sem volt, mindent magunk csináltunk, az egyik fiu pl a hangtechnikát. pedig elég szar osztály voltunk.
Janikovszky: Kire ütött eza gyerek. Pont 8os voltma mikro ezt adtuk elõ. Ami nekem tetszett bár elég idõigényes amia gyakorlást illeti, de szerintem jól vágható, lényeget szûrhetõ humoros story: Shakespeare: Sok hûhó semmiért. sok sikert:)
Karinthynak több vicces mûve is van, szerintem azokkal érdemes próbálkozni! De jó ötlet lenne egy saját készítésû mesetirat vagy valamilyen szappanopera átirat! Mi annak idején a Csizmás kandúrt írtuk át! Fergetes volt!!!:)
Shakespeare Szent Iván éjji álomból a mesteremberek színdarabja. Gyakorlással együtt. :)
Karinthy Tanár úr kérem-ébõl részletek, vagy valami egyénileg kitalált darab.
Rejtõ jenõnek is vannak rövid színdarabjai...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Logaritmus tört, gyök, azonosság?

Tudom az azonosságokat, de valaki léci segítsen, hogy egyáltalán hogyan kezdjek hozzá...
Köszönöm


3

Melyik 3-jegyű szám nyitja?

Tibi számkódos kulcstartóját egy olyan 3 jegyű szám nyitja melynek 1. számjegye a 3. számjegy 3-szorosa. A 2. számjegy 2-vel kisebb mint az 1. Ha az 1. és a 3. számjegyét felcseréljük majd az így kapott számot az eredetihez adjuk az összeg 888.

táblázatba írjatok.:33 köszönöm!!!!

1

Egy focicsapat 17 játékosából hányféleképpen foglalhatják el a pályán a 10 pozíciót?

7

Egyesült Királyság és az EU kapcsolatáról kell prezentációt csinálnom viszont neten alig találok róla infót. Help?

Föiskolás vagyok és elég fontos lenne ez a prezentáció viszont nem találok annyi infót mint amennyit elsöre gondoltam. Nem azt kérem hogy valaki csinálja meg helyettem csak hogy kellene egy kis segítség, pl weboldal vagy aki jártas ebben a témában, attól egy kis vázlatszerü segítség.

Elöre is köszönöm
(poénos kedvüek hogy google és stb más kérdésnél trollkodjanak.)

1

Mi a kőltői üzenete Ady Endre : A Tisza-parton című versének?

Vers,cím,üzenet,költő,ady,endre.

3

9 bűnre lenne szükségem, és annak az indoklására, hogy mi a véleményetek róla?

Az az irodalom házi feladatunk, hogy el kell készítenünk a saját poklunkat. (mint Danke: Az isteni színjáték című műveben). De jelenleg nem száll meg az ihlet.

3

Kombinatorika feladatok? Jól csináltam?

1.Hány háromjegyű számot írhatunk fel az 2,3,5,7,8 számjegyek felhasználásával, ha egy számjegyet többször használhatunk fel egy szám felírásakor?
5*5*5=125

2.Hány négyjegyű számot írhatunk fel az 2,3,4,7,8 számjegyek felhasználásával, ha egy számjegyet egyszer használhatunk fel egy szám felírásakor?
5*4*3*2=120

3.Hány olyan négyjegyű szám képezhető, amely nem tartalmazza a 0 számjegyet és a 3-as és a 7-es számjegyet tartalmazza?
9*9*2*4=648

4.Hány olyan ötjegyű szám képezhető, amely nem tartalmazza a 0 számjegyet és legalább egy páratlan számjegyet tartalmaz?
9*9*9*9*9-4*4*4*4*4=58025

5.Hány olyan négyjegyű szám van, amely négy különböző számjegyet tartalmaz? Ezek között hány olyan van, amely kettő páros számjegyet tartalmaz?
1.9*9*7*6=3402
2.

6.Hány olyan négyjegyű szám van, amely 3 különböző számjegyet tartalmaz? Ezek között hány olyan van, amely három páros számjegyet tartalmaz?
1.9*9*8*3
2.

7.Hány olyan ötjegyű szám van, amely 4 különböző számjegyet tartalmaz? Ezek között hány olyan van, amely 4 páratlan számjegyet tartalmaz?
1.9*9*8*7*4
2.

8.Egy 23 fős osztályban 4 jutalmat osztanak ki. Hányféleképpen történhet ez, ha a jutalmak azonosak és egy tanuló legfeljebb egy jutalmat kaphat?
23 alatt a 4

9.Egy 20 fős osztályban 3 jutalmat osztanak ki. Hányféleképpen történhet ez, ha a jutalmak különbözőek és egy tanuló legfeljebb egy jutalmat kaphat?
23*22*21*20

10.Egy 19 fős osztályban 3 jutalmat osztanak ki. Hányféleképpen történhet ez, ha a jutalmak különbözőek és egy tanuló több jutalmat is kaphat?
19*19*19

5,6 és 7/2-höz kérnék egy kis segítséget

5

Egyenlőtlenség megoldását, hogyan kell megadni intervallum segítségével?

pl. (x-9) / (x+14) nagyobb vagy egyenlő, mint 0

a tört nevezőjében nem lehet nulla, vagyis x nem lehet -14.

De ezt hogy írjam fel intervallummal?

Köszi!

5

Mennyi 39^39^39 modulo 100? (emeletes hatvány)

övid levezetés is érdekelne

4

Hogy van magyarul?

Der einzige, dem ich an der Tür etwas abnehme, ist der Geldbriefträger!

Én valami olyasmit fordítottam, hogy Az egyetlen, leveszek az ajtóról valamit, ez a pénzes postás!
De szerintem ez nem elég magyaros.
Egyébként ez egy verseny lenne, mi nem jelentkezünk, csak megkaptuk házi feladatként fordításnak, és 7. osztályos fiú vagyok.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!