Találatok a következő kifejezésre: Van-e olyan novella vagy (1 db)

Van-e olyan humoros novella vagy rövidebb irodalmi mű, amit fel lehetne dolgozni és előadatni egy nyolcadikos osztállyal?

A ballagás el?tti napon,babanapon szeretnénk el?adni valami vicces darabot,de nincs ötletem

Legjobb válasz: miért nem írják meg õk? hihetetlen vicces dolgokat tudnak kitalálni néha a 14 évesek:P

miért nem írják meg õk? hihetetlen vicces dolgokat tudnak kitalálni néha a 14 évesek:P
Janikovszky Éva írásai között több van ami kamaszokról/nak szól, vicces és nem igazán sok színészi játékot igényel, inkább olyan "bejövök, beszólok, kimegyek" típusú. Pl a Kire ütött ez a gyerek? Ha nincs ötleted, akkor gondolom te az egyik diák vagy és nem a tanár mert ha tanár lennél, megkérdeznéd a diákokat... :DDDD
kosztolányinak is vannak jók. mi közép suliban elsö osztályban voltunk, mikor már a 3 osztályföt vesztettük el és kiórták a kimittudot, az osztály elég szar volt de akartunk indulni a kimitudon, és valami elöadással, két téma tetszett Rómeo és Júlia és drakula, így ebböl a kettöböl faragott az egyik csaj egy történetet amibe mi is beleszoltunk, és mindenki választhatott mi akar lenni, ha valaki plusszba akrt szerepelni kreáltunk egy új szereplöt. narrátor (aki én voltam) mesélte el a történetet, így a többieknek nem kellett sokat beszélni, és az egész suli röhögött. pedig még tanári hátterünk sem volt, mindent magunk csináltunk, az egyik fiu pl a hangtechnikát. pedig elég szar osztály voltunk.
Janikovszky: Kire ütött eza gyerek. Pont 8os voltma mikro ezt adtuk elõ. Ami nekem tetszett bár elég idõigényes amia gyakorlást illeti, de szerintem jól vágható, lényeget szûrhetõ humoros story: Shakespeare: Sok hûhó semmiért. sok sikert:)
Karinthynak több vicces mûve is van, szerintem azokkal érdemes próbálkozni! De jó ötlet lenne egy saját készítésû mesetirat vagy valamilyen szappanopera átirat! Mi annak idején a Csizmás kandúrt írtuk át! Fergetes volt!!!:)
Shakespeare Szent Iván éjji álomból a mesteremberek színdarabja. Gyakorlással együtt. :)
Karinthy Tanár úr kérem-ébõl részletek, vagy valami egyénileg kitalált darab.
Rejtõ jenõnek is vannak rövid színdarabjai...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az lenne a feladatom hogy egy kb 15 mondatos fogalmazast irjak az alábbi szavakkal de sejtelmem sincs mirol írjak?

Állapot, gyanú, ígér, bújkál, lopódzik, visszhang, kicsinyell, kitűnő, gyűjtemény, dícséret. Ha valaki nagyon jo az ilyen törtenet írásban vagy csak unatkozik annak nagyon megköszönném a segítségét :)

2

Adott egy egyenlet amelyet x-re kell megoldani. Ez az átalakítás helyes?

y-8=-2*gyök alatt(0.5(x+6)) / : (-2)
-(y-8)/2 = gyök alatt(0.5(x+6))
Itt ekvivalens átalakításnak minősül, ha a bal oldalt négyzetre emelem?

6

Kezdőknek tananyag a "mátrixok szorzása, inverz mátrix" témakörben?

Elsőéves vagyok és szükségem lenne valami könyvre/linkre, ahol leírják a bevezetést illetve gyakorlófeladatokra. A multkori komplex számos kérdést is én írtam ki, ott nagy segítséget kaptam tőletek. Köszi szépen

2

Valaki segítene?

Azt a feladatot kaptam, hogy holnapra írjak egy 5 oldalas esszét a szabványírásról. Sajnos nem találok hozzá semmi használható forrást. Van esetleg valaki aki ismer egy jó honlapot ahol lenne róla írva elég sok minden? vagy esetleg van valakinek valami jó anyaga hozzá és azt el tudná küldeni? Előre is köszönöm :)

3

S. O. S. hogy kell? 2x+4/5=2 ? 5 (2-3x) -3 (x-1) =3 (x+7) ?

6

Mi az az anyagi pont? (fizika)

1

Bizonyítsa be, hogy ha "n" olyan pozitív természetes szám, amely nem osztható öttel, akkor n a negyediken - 1 osztható öttel?

Tudnátok nekem segíteni?
Előre is köszönöm nektek! (:

0

Miből áll egy szakdolgozati témavázlat?

3

Sürgős! Hogy kell megoldani ezt a kémiafeladatot?

Egy etén-propán gázelegy átlagos moláris tömege 40 g/mol. Mekkora térfogatú azonos állapotú hidrogéngázt képes addícionálni a gázelegy 10 cm3-e?

2

A H3O ion hogyan keletkezik?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!