Találatok a következő kifejezésre: Van-e olyan novella (1 db)

Van-e olyan humoros novella vagy rövidebb irodalmi mű, amit fel lehetne dolgozni és előadatni egy nyolcadikos osztállyal?

A ballagás el?tti napon,babanapon szeretnénk el?adni valami vicces darabot,de nincs ötletem

Legjobb válasz: miért nem írják meg õk? hihetetlen vicces dolgokat tudnak kitalálni néha a 14 évesek:P

miért nem írják meg õk? hihetetlen vicces dolgokat tudnak kitalálni néha a 14 évesek:P
Janikovszky Éva írásai között több van ami kamaszokról/nak szól, vicces és nem igazán sok színészi játékot igényel, inkább olyan "bejövök, beszólok, kimegyek" típusú. Pl a Kire ütött ez a gyerek? Ha nincs ötleted, akkor gondolom te az egyik diák vagy és nem a tanár mert ha tanár lennél, megkérdeznéd a diákokat... :DDDD
kosztolányinak is vannak jók. mi közép suliban elsö osztályban voltunk, mikor már a 3 osztályföt vesztettük el és kiórták a kimittudot, az osztály elég szar volt de akartunk indulni a kimitudon, és valami elöadással, két téma tetszett Rómeo és Júlia és drakula, így ebböl a kettöböl faragott az egyik csaj egy történetet amibe mi is beleszoltunk, és mindenki választhatott mi akar lenni, ha valaki plusszba akrt szerepelni kreáltunk egy új szereplöt. narrátor (aki én voltam) mesélte el a történetet, így a többieknek nem kellett sokat beszélni, és az egész suli röhögött. pedig még tanári hátterünk sem volt, mindent magunk csináltunk, az egyik fiu pl a hangtechnikát. pedig elég szar osztály voltunk.
Janikovszky: Kire ütött eza gyerek. Pont 8os voltma mikro ezt adtuk elõ. Ami nekem tetszett bár elég idõigényes amia gyakorlást illeti, de szerintem jól vágható, lényeget szûrhetõ humoros story: Shakespeare: Sok hûhó semmiért. sok sikert:)
Karinthynak több vicces mûve is van, szerintem azokkal érdemes próbálkozni! De jó ötlet lenne egy saját készítésû mesetirat vagy valamilyen szappanopera átirat! Mi annak idején a Csizmás kandúrt írtuk át! Fergetes volt!!!:)
Shakespeare Szent Iván éjji álomból a mesteremberek színdarabja. Gyakorlással együtt. :)
Karinthy Tanár úr kérem-ébõl részletek, vagy valami egyénileg kitalált darab.
Rejtõ jenõnek is vannak rövid színdarabjai...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

El tudná nekem valami magyarázni, miért ez az megoldása a következő matematikai feladatnak?

Egy 50 literes hordóban tiszta alkohol van. Óránéánt 1 litert vesznek ki belőle, és óránként befolyik 1 liter víz. Mennyi idő múlva lesz 40%os keverék a hordóban?

Megoldás: Egy óra alatt 49/50 részére csökken a tiszta alkohol mennyisége, n óra alatt (49/50) az n-ediken részére. A (49/50)n=0,4 0,98 az n-ediken=0,4 az egyenletet logaritmussal oldjuk meg nlg0,98=lg0,4 n=45,35 Tehát körülbelül 45 óra múlva lesz a hordóban 40% keverék(45 óra múlva 40,3%os, 46 óra múlva 39,5%)

Tizenkettedikes tananyag. Nem vagyok túl jó matekból, és nem értem, hogy hogy jött ez ki. Előre is köszi a segítséget:)

7

Fogalmazást kell írnom Egy magányos napom címmel! Tudnátok ötleteket adni?

Nem tudok egy olyan témát kitalálni, ami jó lenne ehhez. Nem akarok hamis dolgokat beleírni (pl.: családtag elvesztése), de nem is akarok primitív lenni (pl.: összeveszés barátnővel) Kérlek segítsetek!!

1

Jól írtam, ezt a német szöveget?

Azt kellett leírni, hogy miért szeretnék a "Musik nonstop"-ra menni.
Musik nonstop würde mich interessieren, denn ich höre gern Musik. Allgemeinen höre ich das Radio 1-2 Stunde pro Tag z.B. während dem Fahrt oder wenn ich meine Hausaufgaben schreiben. Das wird ein sehr großes Konzert auf 55000 Quadratmetern mit viele Musiker und Band. Meine Freunden kommen auch mit mir, so das Laune wird echt super. Ich lasse Musik nonstop sicher nicht aus.

5

Így szól a kérés a házi feladatomban: 1. A szólások jelentős része egy-egy mesterség szókincsébe tartozott. Vajon melyik foglalkozásra utalnak a következő szólások? Mit jelentenek?

-Lépre ment
-Felönt a garatra
-Hálójába keríti
-Benne van a csávában
-Bakot lő

4

Víg bukás, könnyű vész és a víg vidék megszemélyesítés?

1

Ez milyen fa termése?

http://inda16.indamail.hu/view_attach.php?mid=4567&part=1.2&..

3

Igazak az alábbi kijelentések? Szerintem igen, de nem tudom hogy lehetne megindokolni.

1.Ha néhány SMAUG egyben THOR is, néhány THOR pedig egyben THRAIN is, akkor néhány SMAUG-nak feltétlenül THRAIN-nek kell lennie.
2. Ha néhány BIFUR egyben BOFUR is, és minden GLOIN egyben BOFUR is, akkor néhány BIFUR minden bizonnyal GLOIN.

2

Mennyibe került az a pizza, amely árából 35% lejött, így csak 555Ft-t kellett fizetnem?

5

Egy álló helyzetből induló autó 12 másodperc alatt 108 km\h gyorsul fel. Mekkora utat tett meg eközben?

1

Kémia háziban segítséget kaphatnék valakitől?

Így szól a feladat:a légkörben található neonban főként kétféle izotópatom található: a Ne(20) 91%-os, a Ne(22) 9%-os arányban.Számítsd ki a neon átlagos moláris tömegét!
Előre is köszi a választ!

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!