Találatok a következő kifejezésre: Van-e olyan novella (1 db)

Van-e olyan humoros novella vagy rövidebb irodalmi mű, amit fel lehetne dolgozni és előadatni egy nyolcadikos osztállyal?

A ballagás el?tti napon,babanapon szeretnénk el?adni valami vicces darabot,de nincs ötletem

Legjobb válasz: miért nem írják meg õk? hihetetlen vicces dolgokat tudnak kitalálni néha a 14 évesek:P

miért nem írják meg õk? hihetetlen vicces dolgokat tudnak kitalálni néha a 14 évesek:P
Janikovszky Éva írásai között több van ami kamaszokról/nak szól, vicces és nem igazán sok színészi játékot igényel, inkább olyan "bejövök, beszólok, kimegyek" típusú. Pl a Kire ütött ez a gyerek? Ha nincs ötleted, akkor gondolom te az egyik diák vagy és nem a tanár mert ha tanár lennél, megkérdeznéd a diákokat... :DDDD
kosztolányinak is vannak jók. mi közép suliban elsö osztályban voltunk, mikor már a 3 osztályföt vesztettük el és kiórták a kimittudot, az osztály elég szar volt de akartunk indulni a kimitudon, és valami elöadással, két téma tetszett Rómeo és Júlia és drakula, így ebböl a kettöböl faragott az egyik csaj egy történetet amibe mi is beleszoltunk, és mindenki választhatott mi akar lenni, ha valaki plusszba akrt szerepelni kreáltunk egy új szereplöt. narrátor (aki én voltam) mesélte el a történetet, így a többieknek nem kellett sokat beszélni, és az egész suli röhögött. pedig még tanári hátterünk sem volt, mindent magunk csináltunk, az egyik fiu pl a hangtechnikát. pedig elég szar osztály voltunk.
Janikovszky: Kire ütött eza gyerek. Pont 8os voltma mikro ezt adtuk elõ. Ami nekem tetszett bár elég idõigényes amia gyakorlást illeti, de szerintem jól vágható, lényeget szûrhetõ humoros story: Shakespeare: Sok hûhó semmiért. sok sikert:)
Karinthynak több vicces mûve is van, szerintem azokkal érdemes próbálkozni! De jó ötlet lenne egy saját készítésû mesetirat vagy valamilyen szappanopera átirat! Mi annak idején a Csizmás kandúrt írtuk át! Fergetes volt!!!:)
Shakespeare Szent Iván éjji álomból a mesteremberek színdarabja. Gyakorlással együtt. :)
Karinthy Tanár úr kérem-ébõl részletek, vagy valami egyénileg kitalált darab.
Rejtõ jenõnek is vannak rövid színdarabjai...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egyre csak nehezebb! sin^4x+cos^4x=sinx×cosx?

Mit kell kiemelni vagy átírni hogy szorzat legyen :S Vagy hogy lehet ezt megoldani ?

1

1 kg lisztnek mennyi a 9/2, 1/5, 9/5, 10/5 része? Fontos!

A válaszokat előre köszi!

6

Nem ugrik be egy angol szó. Angolosok?

Angol házi.A they az a többes szám.Na ennek a szónak kéne az egyes számú alakja.Ez a példa: No,they weren't. ennek kéne az egyes száma: Yes, - was.

5

Kémia Kísérletelemzés lécci) Kémcsőbe öntsünk 5cm3 metilnarancs indikátor-oldatot, majd adjunk hozzá cseppenként NaCL-oldatot (sóoldat). Figyeljük meg milyen változás történik kb.3-4 cm3 sóoldat hozzadása után. Mi a magyarázata?

2

Kőolaj és földgáz feldolgozásának technológiája?

Az a lecke,hogy erről írjunk előadást. Nem találok olyan oldalt,ahol részletesebben le lenne írva. Tudnátok segyreni?

4

Mi az az osztályköz? Hogy lehet kiszámolni?

0

Hogy kell megoldani az alábbi egyenleteket? Valaki le vezetné nekem?

(√7+1)/(√7-2)+(√7-2)/(√7+1)-3/(ͩ
0;7-1)

(√a+3)/(√a+2)-(√a+1)/(√a-2)+(2×ͩ
0;a+15)/(a-4) ,ahol a≥0 a≠4

(√x+2)/(√x-1)+(√x)/(√x+1)+(√x-
1)/(√x+3)-(√x+1)/(√x+3),ahol x≥0 ,x≠1 x≠9

3

Hogy lehet kiszámolni ezt a matek feladatot?

Egy pékségben az egyik vásárló 20 kg pogácsát rendelt. A pogácsa elkészítéséhez vaj, liszt és túró szükséges a következő arányban 7 : 6 : 7. Mennyi liszt kell a megrendelt mennyiség elkészítéséhez, ha tudjuk, hogy sütés után a pogácsa össztömege 20%-kal kisebb, mint sütés előtt?

A feladat végeredménye 7,5 kg, de ez hogy jön ki??

4

Hogyan fordítsam le az alábbi mondatot magyarról angolra?

Azt akarod nekem mondani, hogy te nem találkoztál Jim-mel, miközben a meccsre hajtottál?

1

Miről végezzek kutatást?

Biológiai kutatásról lenne szó. Mivel ez az első kutatásom; amit majd tudományos dolgozat formájában meg kell írni és/vagy bemutatni az osztálynak, valamint a tanárnőnek; nem tudom, hogyan kezdjem el és milyen témával foglalkozzak. Hétfőre kell az ötlet (amiről fogalmam sincs) és januárig kell befejezni. Légyszi segítsetek. Előre is nagyon hálás vagyok és köszönöm!

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!