Találatok a következő kifejezésre: Van-e olyan, egy (504 db)

A jelenlegi hiányszakmák közül van-e olyan, ami felsőfokú OKJ-s képzésnek minősül? A felsőfokú képzés és a felnőtt képzés ugyanaz? Egy középfokú OKJ után meg lehet-e szerezni a felsőfokút ingyen és 23 évesen?

Ha a legutóbbira a válasz nem, akkor van-e lehet?ség valami állami vagy EU-s támogatással megcsinálni ingyen? Köszönöm el?re is! :)

Legjobb válasz: "A jelenlegi hiányszakmák közül van-e olyan, ami felsõfokú OKJ-s képzésnek minõsül?" - A fene tudja: ami ma hiányszakma, abból holnap már túlképzés van. Szerintem nincs rendben felmérve, pontosan mi hiányszakma. "A felsõfokú képzés és a felnõtt képzés ugyanaz?" - Mindkettõ elég tág fogalom, de ha az elsõ alatt felsõfokú SZAKképzést értesz, a válasz akkor is nem. A felnõtt képzésbe beletartozik, de annak van több fajtája (pl .egyetemek). "Egy középfokú OKJ után meg lehet-e szerezni a felsõfokút ingyen és 23 évesen?" -Meg.

"A jelenlegi hiányszakmák közül van-e olyan, ami felsõfokú OKJ-s képzésnek minõsül?" - A fene tudja: ami ma hiányszakma, abból holnap már túlképzés van. Szerintem nincs rendben felmérve, pontosan mi hiányszakma. "A felsõfokú képzés és a felnõtt képzés ugyanaz?" - Mindkettõ elég tág fogalom, de ha az elsõ alatt felsõfokú SZAKképzést értesz, a válasz akkor is nem. A felnõtt képzésbe beletartozik, de annak van több fajtája (pl .egyetemek). "Egy középfokú OKJ után meg lehet-e szerezni a felsõfokút ingyen és 23 évesen?" -Meg.
Az utolsó kérdésre szerintem nem a válasz, mert csak egyet csinálhatsz ingyenesen, szinttõl függetlenül.
így van, a válasz az utolsóra nem. egyrészt az állam csak az elsõ szakma megszerzését támogatja. másrészt szeptembertõl az ingyenes képzés felsõ korhatára 22 év, azzal a feltétellel, hogy az utolsó évet kezded meg 22. életéved betöltésekor. tehát ha egy 2 éves szakképzésre jelentkeznél, akkor azt 21. életéved betöltésekor el kell kezdeni.

Htc desire x et erdemes e lecserelni egy samsung galaxy s advencere? Van e olyan szep a kijelzoje mint a sgs advencenek. A htc nek csikarodik e a kijelzoje?

Legjobb válasz: Én nem cserélném le a HTC-t, a kijelzõje szerintem van olyan szép.. szóval nem érdemes!

Én nem cserélném le a HTC-t, a kijelzõje szerintem van olyan szép.. szóval nem érdemes!
szió, neten vannak fenn különbözõ oldalak, szerintem ott hirdesd meg, pl facen is vannak ilyen csoportok.
A kérdező hozzászólása: köszi:)


Van e olyan online sportfogadás oldal ahol lehet egy meccsre is fogadni?

Legjobb válasz: Nem értem a kérdést. Esetleg arra gondoltál hogy mivel tippmixen sok eseményt csak kötéssel lehet tenni, van-e olyan hely a neten, ahol lehet egy meccsre is fogadni? Válasz : Igen, mindegyik irodánál lehet akár egy meccsre is tenni.

Nem értem a kérdést. Esetleg arra gondoltál hogy mivel tippmixen sok eseményt csak kötéssel lehet tenni, van-e olyan hely a neten, ahol lehet egy meccsre is fogadni? Válasz : Igen, mindegyik irodánál lehet akár egy meccsre is tenni.

Van e olyan lehetőség, hogy egy tantárgyból magántanulónak lenni?

Vagy esetleg van e olyan lehet?ség, hogy valami papírt szerezni arról, hogy magán tanár tanít egy dologból (matematika) és ez mentesítene az ottani osztályzástól. Magán tanártól kapnék jegyet.

Legjobb válasz: Olyan nincs, hogy más tanár adjon neked jegyet. Maximum ha a magántanárnál jól felkáészülsz, a rendes tanár se tud annyira rossz jegyet adni. A szüleid már beszéltek az iskolai tanároddal, hogy mi a baja veled? És a többieket tisztességesen osztályozza? Az érettségi sikerérõl annyit, hogy egy dolog, hogy milyen jegyet ad neked évvégén, és egy másik dolog, hogy meg tudja-e tanítani a tananyagot.

Olyan nincs, hogy más tanár adjon neked jegyet. Maximum ha a magántanárnál jól felkáészülsz, a rendes tanár se tud annyira rossz jegyet adni. A szüleid már beszéltek az iskolai tanároddal, hogy mi a baja veled? És a többieket tisztességesen osztályozza? Az érettségi sikerérõl annyit, hogy egy dolog, hogy milyen jegyet ad neked évvégén, és egy másik dolog, hogy meg tudja-e tanítani a tananyagot.

Üdv! Van egy RPCS3 nevű ps3 emulátor! Tudom hogy megoszlanak a vélemények a felől hogy egyáltalán lehet e emulálni ps3 vagy sem viszont engem csak az érdekel van e olyan ember akinek működöt? És ha igen a kor legyen szíves megmondani hogy hogyan?

Legjobb válasz: Nem létezik egy kitalált program a RPCS2 Fájlaival. Amugy még ha müködne is akkor gép kellene hozzá hogy Nem létezne háztartási gép. Például 100DB Corei7 proceszor összekötve , és 3DB GTX Titan. Szóval szerintem a Lagmentes futatás érdekében 100 Corei7 elkéne hozzá! :) Ez már biztos elég lenne hozzá. De a mai gépetek egy proceszor és az se 4 magos hanem általában 2! A Ps3 Cell proceszorja 220Gflops-230glopsra képes. Szóval Az emuláláshoz szükség lenne legalább 5000Gflops sebbesgére hanem többre, de én megkockáztatnám a 20,000gflopsot is akkár! Tegyük fel a te gépedben van egy Erõsebb 2 magos Cpu ami 50 gflopsos szóval. Nem létezik az emulátor , + ha létezne se lenne senki aki játszhatná otthon a gépén! Nincs gamer gép ami elbirná.

Nem létezik egy kitalált program a RPCS2 Fájlaival. Amugy még ha müködne is akkor gép kellene hozzá hogy Nem létezne háztartási gép. Például 100DB Corei7 proceszor összekötve , és 3DB GTX Titan. Szóval szerintem a Lagmentes futatás érdekében 100 Corei7 elkéne hozzá! :) Ez már biztos elég lenne hozzá. De a mai gépetek egy proceszor és az se 4 magos hanem általában 2! A Ps3 Cell proceszorja 220Gflops-230glopsra képes. Szóval Az emuláláshoz szükség lenne legalább 5000Gflops sebbesgére hanem többre, de én megkockáztatnám a 20, 000gflopsot is akkár! Tegyük fel a te gépedben van egy Erõsebb 2 magos Cpu ami 50 gflopsos szóval. Nem létezik az emulátor , + ha létezne se lenne senki aki játszhatná otthon a gépén! Nincs gamer gép ami elbirná.

A szolgáltatom oly módon tiltja a fájl cserélő oldalakat, hogy egy IP címet adott több elöfizetönek. Van-e olyan IP cím kreátor, amit aztán utorrentel is lehet használni?

Legjobb válasz: IP cím kreátor :) Az IP cím egy egyedi azonosító, ezért "hamisítani" nem igazán lehet. [Illetve bizonyos mértékig igen, de ez itt most nem lényeg.] Neked nem publikus IP címed van, azaz az a hálózat, amin te vagy, egy nagy hálózat része, és a hálózat egy IP címmel rendelkezik. Így azok a csomagok, amelyek hozzád vannak címezve, nem hozzád érkeznek, hanem a "központi" (routoló) szerverhez, aki nem fogja tudni, hogy hova kell továbbítani, így nem jön létre a kapcsolat. Ezt nem programmal tudod megoldani, hanem a szolgáltatód tud hozzád olyan portot nyitni, amin ha zajlik a kommunikáció, akkor azt a központi szerver hozzád irányítja (port átirányítás). De erre valószínûleg nem lesz hajlandó a szolgáltatód. Amúgy a kliensek passzív módban használhatóak, de ez számodra nem éppen elõnyös.

IP cím kreátor :) Az IP cím egy egyedi azonosító, ezért "hamisítani" nem igazán lehet. [Illetve bizonyos mértékig igen, de ez itt most nem lényeg.] Neked nem publikus IP címed van, azaz az a hálózat, amin te vagy, egy nagy hálózat része, és a hálózat egy IP címmel rendelkezik. Így azok a csomagok, amelyek hozzád vannak címezve, nem hozzád érkeznek, hanem a "központi" (routoló) szerverhez, aki nem fogja tudni, hogy hova kell továbbítani, így nem jön létre a kapcsolat. Ezt nem programmal tudod megoldani, hanem a szolgáltatód tud hozzád olyan portot nyitni, amin ha zajlik a kommunikáció, akkor azt a központi szerver hozzád irányítja (port átirányítás). De erre valószínûleg nem lesz hajlandó a szolgáltatód. Amúgy a kliensek passzív módban használhatóak, de ez számodra nem éppen elõnyös.
Nem tehetsz semmit.Legfeljebb szolgáltatót váltasz.Vodás vagy, igaz?
Keress protokoll-titkosítás, protokoll-bújtatás, protocol encription és nem emlékszem mi :) Az utorrent beállításaiban megtalálod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat.1.7.7.utorrent-et használok és a titkosítás nem segít.Azért még egyszer köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Nem voda. Nidocom mikró hullámú de a körzetben csak ez ad.Ezt tudja is és szeret vissza élni monopol helyzetével.Játszik a sebességgel stb.... sorolhatnám.

Lehet PC hangrendszert összekötni erősítővel, vagy házimozi hangfalszettet PC-vel használni? Magyarán van-e olyan 7.1 hangrendszer, ami működik mind PC-vel, mind TV-vel, j. konzollal egy erősítő, esetleg átalakítók használatával, a valódi 7.1-gyel?

A kérdés egyelőre elméleti jellegű, ha van rá megoldás, akkor lép majd a gyakorlati stádiumba. Tegyük fel, hogy van egy Jamo 7.1 házimozi rendszerem, egy 7.1 Onkyo erősítővel. Így ugye tudok vele filmet nézni, játékkonzolozni, stb.. Ezt a rendszert át lehet-e dugni akár az erősítő közbeiktatásával, vagy nélküle PC-re, ahol nekem 4db mini jack bemenet(vagy kimenet? a hangszórókat dugom bele) áll rendelkezésre? A PC-s szett erősítőbe(azt hiszem az kell), majd TV-be dugása is jó lenne, de az előző verzió jobban tetszene, elsősorban a nagyobb választék miatt. Egy-két 7.1(!) hangfalszett nevét is szívesen fogadnám. A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Nem nagyon van olyan a számítógépen, ami 7.1 hangot adna ki. Maximum Dolby Digital vagy DTS hangú filmek, de azok is inkább csak 5.1-ig vannak. De ezeket meg nem a jacken keresztül, hanem digitálisan kötném össze, vagy koax kábellel vagy optikai kábellel. Ha a ~10 éves Yamaha házimozin van, gondolom az Onkyo-n is. A tévék is tudnak minimum koaxon digitális kimenetet. Úgyis inkább egy profira (a házimozi) bíznám a hangleképezést, mint egy alaplapra épített 1000Ft-os chipre. Viszont a 7.1-hez valamilyen hangleképezésre lesz szükség, amit valószinûleg szintén tud az erõsítõ.

Nem nagyon van olyan a számítógépen, ami 7.1 hangot adna ki. Maximum Dolby Digital vagy DTS hangú filmek, de azok is inkább csak 5.1-ig vannak. De ezeket meg nem a jacken keresztül, hanem digitálisan kötném össze, vagy koax kábellel vagy optikai kábellel. Ha a ~10 éves Yamaha házimozin van, gondolom az Onkyo-n is. A tévék is tudnak minimum koaxon digitális kimenetet. Úgyis inkább egy profira (a házimozi) bíznám a hangleképezést, mint egy alaplapra épített 1000Ft-os chipre. Viszont a 7.1-hez valamilyen hangleképezésre lesz szükség, amit valószinûleg szintén tud az erõsítõ.
Csak erõsítõn keresztül lehet, kell hozzá egy átalakító és kész.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, kellõen részletes volt. Tehát ha veszek 7.1 hangfalszettet, azt rákötöm az erõsítõre, az erõsítõt a TV-be tudom dugni digitális optikai kábellel. Számítógépen pedig a digitális optikai bemenettel rendelkezõ hangkártyába kell csak bedugni az erõsítõ kábelét. Ugye? :)

Jelenleg Magyaroroszágon, vannak e olyan olvasók, akik szívesen vennék kezükbe, egy kortárs magyar író első regényét? Azaz az a sok kicsi írónak érdemes-e kiadatni a könyvét?

Legjobb válasz: Szerintem könyv formában nem, de e-könyvként megérheti. Sajna a könyvkiadás elég nagy összeg, meg maga a könyv is drága, nem tudom mennyire vinnék egy kezdõ író elsõ könyvét 2500-3000Ft ért.

Szerintem könyv formában nem, de e-könyvként megérheti. Sajna a könyvkiadás elég nagy összeg, meg maga a könyv is drága, nem tudom mennyire vinnék egy kezdõ író elsõ könyvét 2500-3000Ft ért.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, már azt hittem a feltörekvõ kortársaknak semmi reménye. Nem vagyok koppintó, vannak egyéni ötleteim és azokat szoktam megírni. Csak ahogy észreveszem van most egy pár befutott magyar író, aki bármit írhat megveszik már csak a név miatt is, s azon kívül pang a piac. Azonban nem szeretnék olyan író sem lenni akinek a mûve azért van a polcon mert az menõ. Én tényleg szórakoztatni akarok. Ismerem a kiadókat is, volt szerencsém hozzájuk sajnos. Igazán az is érdekelne, ha magyar néven jelentetnék meg mondjuk egy Sci-fit, vagy egy mitológiával kevert fantasyt az nagyon ciki e?
Ha az illetõ lealacsonyodik kopírozó Varró szintre, akkor sanszos, pláne ha Presserüdvöske.
Attól függ, milyen téma és mennyibe kerül a könyv.A legtöbb ember manapság örül, ha a létfontosságú dolgokat megveheti, méregdrága könyvekre az sem költ, aki pedig imád olvasni.Én is már csak könyvtárba járok sajnos. Talán egy próbakiadás lenne jó, ha nagyon érdekel a dolog.
Speciel én szívesen kézbe venném, elolvasnám, mert sok minden érdekel, régi könyvek is, és mai témák, kortárs írók gondolatai is. Csak hogy nem szívesen adnék ki pénzt rá. Pontosabban fogalmazva nincs rá pénzem. Nincs munkám, nincs lakásom, 34 évesen családalapításra sem gondolhatok. Így a kis tartalékomat nem könyvekre költöm, ha pedig munkám lesz, jó ideig eltart majd, mire meglesz az a létbiztonság az életemben, hogy lesz felesleges pénzem, amit majd könyvekre, színházra és hasonló kulturális dolgokra költhetek. Addig luxus lenne. Marad a könyvtár, meg az innen-onnan kölcsönkapott könyvek. De hát egy író sem ingyen ír, fõleg ha az a fõ foglalkozása, akkor õ is szeretne bevételt... Szóval elméletileg kézbe venném, de gyakorlatilag mégsem tenném egyelõre, amíg ilyen bizonytalan minden. Sajnos. :(
Csak így, egy akármilyen regényt amibõl már van 2315 nem, rá se néznék. Túl sok az önjelölt írócska, akik azt hiszik, hogy húde nagyon tehetségesek, valójában meg semmi fantázia. Mindezt úgy mondom, hogy régen én is rengeteget írtam, kb. 250 verset és több novellát, aztán rájöttem, hogy soha nem leszek akkora tehetség, mint egy Ady és azóta sem írok egy sort sem (pedig pár mûvem még a sajtóban is megjelent, de akkor sem volt semmi a nagyobb költõkhöz képest). Érdemes lenne neked is elgondolkodnod, hogy biztosan jó-e, amit csinálsz. Ne a családtagokból, barátokból indulj ki, azoknak minden tetszik, mert te írtad, lehet bármennyire rossz. Szóval, hacsak nem valami durva társadalomkritikát, vagy valami történelmi titok leleplezésérõl, vagy esetleg egy nagyon színvonalas fantasyt, krimit írtál, nem érdekelne.
Amennyiben tetszik a téma, megvenném. Bár nálam az is számít, hogy melyik kiadó adja ki, mert az mutatja, hogy mennyire igényes egy adott mû. Mindennek jó reklám kell, és akkor könnyebb eladni.
2-eshez hozzáfûzném, ha valamelyik híres író babája vagy jó haverja vagy, és reklámot csinál neked az a nemtommilyen Krisztián is úgy lett híres elsõkönyves, hogy az öreg Karinthynak a ....haverja
Akkor, ha valami nagy hírveréssel, botránnyal, figyelemfelkeltéssel jár együtt a kiadás. Ha elég megosztó a téma, elég polgárpukkasztó, szokatlan, merész... akkor talán igen, van rá remény, hogy az elsõ könyve is nagy siker lesz valakinek.
Van kiadó, aki megjelenteti? HA igen, akkor nem ciki.

Szerintetek van-e olyan lány, tudtok-e olyan lányról a környezetetekben, aki szép és mégis egy tök csóró, csúnya, de egyszerű, átlagos sráccal jár? Mit gondoltok mi az oka ennek?

Én elég furának tartom, amikor sok szép, gyönyör? lányt látok csúnya fiúval, aki egyáltalán nem t?nik gazdagnak sem.

Legjobb válasz: Mondjuk a szerelem.

Mondjuk a szerelem.
Kedves Kérdezõ, te talán nem válogatsz a lányok közt? A fiúk közt is sok válogatós van.
Hát lehet, hogy neked nem ízlésed a csóró srác, de a csajnak biztos tetszik. Lehet, õk mást néznek a srácokon? És mi a csóró? Az már jó, ha valakinek munkája van, nem?
Én szép lány vagyok, legalábbis sokak szerint.Két ffival voltam szexuális kapcsolatban eddigi életem során egyikükkel mai napid együtt vagyok pedig lehettem volna rengeteg pasival de erkölcsös vagyok úgyh nem mentem bele.A barátom nagyon szegény volt mikor járni kezdtünk!Hihetetlenül szegény ink azt mondom mert szüleinek is mondhatni semmiük nm volt.A fiún sokszor gondolkodtam h h meri ilyen büszkén felválalni h neki semmie nincsen?Persze sokszor panaszkodott h a lányok a pénzes pasikat keresik mondtam h én nm!Igag h õ iszonyat helyes, bár ki tudja lehet csak én látom így mert végülis nm tudhatni.Szerintem õ volt a legegyszerûbb srác akit valaha is ismerek.Szöval sztem fontos h ezek a fiúk ne mutassák h szégyenlik v h nincs önbizalmuk.Õ magabizzosabb volt bárkinél!2éve már és olyan munkája lett h már nm lehet mondani h szegény!:) jól keres segít szüleinek is!Igaz h õt meg kicsit megbolondította a pénz amit igazából mindig is.sejtettem h így lesz mikor arról beszélt h lányoknak csak az kell.Tudom nm szabad ilyet mondani de én nagyon szerettem sokkal jobban pénz nélkül mint vele..!:) 19L
Egyáltalán nem igaz, hogy a lányok a külsõ miatt járnak egy fiúval... Az én barátomat nagyon sokan csúnyának tartják... Legalábbis a baráti körömbõl. Szerintem nem csúnya... Egyrészt. Másrészt pedig én nem a külsejébe, hanem a személyiségébe szerettem bele... A beszédébe, a mozdulataiba... A hangjába. És egyáltalán nem gazdag, sõt... De nem érdekel, mert nagyon szeretem! És biztos, hogy a többi lánnyal is így van... Nálunk nem a pénz a lényeg, vagy a külsõ, hanem az igaz szeretet... A pénz maximum a r.bancokat érdekli, ... Van normális lány is, azokat vegyétek észre!
Volt ilyen. Sõt, most is tudok kettõrõl. Mondjuk a srácok megérdemlik, nagyon jó emberek, és kivételesen jól bánnak a lányokkal.
"Nem a szépség dönti el hogy kit szeretünk hanem a szerelem dönti el kit tartunk szépnek.." :)
Azokon a lányokon már végig ment a fél ország és normális kapcsolatot szeretnének ezért választanak végül ronda férfiakat, de mellettük attól még félrekúrogatnak Persze elõfordul az is hogy egy szép lányt nem érdekli a külsõ, na ehhez pedig szerencse kell, mert a lányok különösen válogatósak
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolóval egyetértek. Magam is tapasztaltam milyen válogatósak külsõre a lányok.
teljesen átlagos, ha egy szép, gyönyörû lány csúnya, egyszerû, átlagos pasival jár, az csak a lúzer pasik kifogása, hogy a lányok csak a jóképû, menõ, gazdag fiúkat szeretik...
Cyrano csúnya, de közel sem csóró, egyszerû és átlagos :) És még csak nem is dughatta meg a szerelmét :(
Azt bírom hogy az a sok gyökér lepontoz engem de nem cáfolnának meg engem mert ahhoz nincs elég gógyiuk Ez is csak bizonyítja azt hogy az igazat mondtam, de nekik fáj az igazság ezért lepontoztak, mert jobbat nem tudtak tenni :) Szánalmas hogy az emberek csak ennyit tudnak tenni az igazsággal szemben
A szerelemben nincs olyan hogy valaki csúnya vagy szép akkor neki csak õ számít és tudod a normálisnõk nem a külsõ vagy a vagyoni helyzet alapján döntenek.
A kérdező hozzászólása: Szeretnék én találni olyan lányt, aki normális és nem a külsõt meg a vagyont tartja elsõdlegesnek, de én eddig nem találkoztam vele, mert akkor nyílván lett volna már párom.
Ilyen hozzállással nem is találsz párt magadnak.
Aha, szerinted csak azért nem járnak veled a lányok, mert csúnya vagy és csóró?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!