Találatok a következő kifejezésre: Van-e még amit esetleg nem (6 db)

Van-e még valami, amit esetleg nem fedeztek fel? Nincs feltalálva?

Sziasztok! A kérdésemen azt értem, hogy az alábbiakon kivül: használati tárgy, elektronikai eszköz, genetika, gyógyászati eszköz, autóvillamosság, közlekedés (légi, földi, vizi), ?rkutatás, földmélység kutatás stb.

Legjobb válasz: Természetesen rengeteg miden van, amit még nem találtunk fel, de innentõl fogva értelmetlen a kérdésed: hiszen ha valamit nem találtunk fel, nem tudjuk, hogy létezik, akkor azt se tudjuk róla, hogy még nem találtuk még fel...

Természetesen rengeteg miden van, amit még nem találtunk fel, de innentõl fogva értelmetlen a kérdésed: hiszen ha valamit nem találtunk fel, nem tudjuk, hogy létezik, akkor azt se tudjuk róla, hogy még nem találtuk még fel...
A jelenlegi fizika szerint azért nem lehet elérni a fénysebességet, mert a gyorsulás során minden test tömege nõ. Minél gyorsabban megy, annál jobban nõ a tömege. Minél nagyobb a tömege, annál több energia kell a további gyorsításához. Így egyszerûen exponenciálisan nõ a gyorsításhoz szükséges energia mennyisége ahogy egyre nõ a tömege is. A fénysebesség eléréséhez végtelen mennyiségû energia szükséges, ami nyilván nem létezik.
értem (azthiszem) tehát ha a fénysebességet túllépnénk, elméletben visszafelé haladnánk az idõben, az pedig (mostnai ismereteink szerint) lehetetlen am az is lehet, hogy ha átléped a fénysebességet, akkor abban a pilanatban amikor fénysebességgel haladsz az idõ megáll, de ahogy gyorsulsz, egyre felgyorsul az idõ ... de ez csak egy beteg ötlet
Ami most eszembe jut: Nem tudjuk a váltakozó áramot tárolni, amit elhasználunk, azt abban a pillanatban termelik.
egy kis pontosítás: a gravitációval semmi baj, a viszgálatok és a számítások éppen azt bizonyítják, hogy a gravitációra mindenütt ugyanazok a törvényszerûségek érvényesek. (persze azt, hogy tulajdonképpen mi is a gravitáció még nem nagyon tudjuk...) az elméletek szerint kellene lenni ún. gravitációs hullámoknak, de ezt a gyakorlatban még nem sikerült bizonyítani.
való igaz, hogy nem kevés elmélet született (és születik...) a gravitáció valóban problémás magyarázatára, de ezek elméletek. a gyakorlatban még senkinek sem sikerült einsteint megcáfolni, sõt a mérési eredmények folymatosan az einsteini sejtések és tézisek igazát bizonyítják. "Brans és Dicke már 1961-ben felvetette, hogy a gravitációs kölcsönhatás a téridõ különbözõ pontjain eltérõ lehet. Nem hittek az anyagi részecskék nyugalmi tömegének állandóságában, hiszen erre nincs is bizonyíték. Ezt a megkötést az Einsteini elmélet önkényesen, az idõ definíciójával vezette be. Brans és Dicke a nyugalmi tömeg helyfüggését egy skaláris mezõvel adták meg, amely egy új mozgásegyenlethez vezetett. Meg kell jegyezni, hogy ez a függvény különbözõ részecskék esetén nem feltétlenül azonos. Brans és Dicke [7] ezt a helyfüggést a gravitációs állandóba kívánta integrálni, és csak egy - gyenge mezõ esetén használható - közelítést adtak. Ezzel a közelítéssel számolt bolygópályáknak a mért értékektõl való eltérése nagyobb volt, mint az Einsteini, így az elmélet nem hódíthatta meg a világot. Majd két évtizeddel késõbb, 1977-ben Bekenstein [8] a részecske mozgásegyenletébe a tömeg helyfüggését skaláris függvény helyett egy dimenzió nélküli “tömeg tenzorral” írta le. Sajnos ezen megközelítések minden esetben új ismeretlent vezettek be; a függvények meghatározására analitikus módszer nem áll rendelkezésre, tapasztalati meghatározásuk pedig a szükséges pontossággal még manapság sem lehetséges." (Szondy György)
Kismillió dolgot nem találtak még fel. Gondolj mondjuk az AIDS, és a rák ellenszerére (olyanra célzok, ami minden káros hatás nélkül jár). De ezek csak nagyon csekély példák. Ha egy kicsit használod a fantáziádat, rengeteg dolgot találsz...
az elsõ válaszolónak mondom, bár az a helyzet, hogy eben nem vagyok biztos nade az a lényeg, h tévében vagy nemtommár hol hallottam, hogy elvileg lehetetlen a fénynél gyorsabban haladni...am ezt énsemm hiszem el, ugyanis enmtudom hogy miért ne lehetne gyorsabban haladni 2 kérdés: 1 mi az a fotoefektus? hmm jolvan jolvan tudom .. google 2 ha a hangsebesség átlépésekor hangrobbanás "keletkezik" akkor mivan ha a fénysebességet lépjük át?
“Mindent feltaláltunk már, amit fel lehet találni.” (Charles Duell amerikai gyáros, 1899) neki sem volt igaza, neked sincsen.
de ezt nemértem.. a fénysebesség, az nem a végtelen. az is "csak" egy sebesség, mint pl a 30 km/h csak sokkal több.attól hogy a fénynél semmi semm megy gyorsabban, még létezhet olyan dolog ami képes rá. mikor nemtudták hogy lehet a hangsebesség fölött repülni, arról is azthitték hogy lehetetlen
A fénysebesség az nem 'csak egy' sebesség!!! Arról van szó, hogy a téridõ 4 dimenziója összefügg. Vannak ún. 'világvonalak'. Az egyik az, ha állsz valahol - akkor az idõben normál sebességgel haladsz elõre. A másik a fény: számára az idõ áll. Ha a kettõ között (pl. a fénysebeség 90%-ával) mész, akkor az idõ lassul. Mivel az idõ nulla alá nem lassulhat (idõgép) - tehát a törvényeink ott már nem érvényesek. Vagyis ÍGY nem lehet elérni a fénysebességet. Na, pl. ez az a terület, ahol teljesen biztosak lehetünk benne, hogy bõven van még felfedeznivaló.
Annak idején, amikor a klasszikus fizikát korrekt módon kidolgozták, a tudomány 99%-ig lezártnak nézett ki: tehát mintha már szinte mindent kitaláltak volna. Egy-két bosszantó apróság maradt csak: pl. a fotoeffektus. Aztán ezekból nemcsak egy csomó új tudomány nõtt ki (atomenergia, relativitáselmélet pl.) - de kiderült az is, hogy amit látunk, az valójában a világunknak csak a felszíne. Alatta ezerszer bonyolultabb maga a világ - és fõleg: sokkal többet tud (többféleképen viselkedhet)!

Hogyan kérdezzem meg, hogy udvarolhatok-e Neki? Minden nap beszélek Vele chaten vagy személyesen, de nem derült ki nekem eddig hogy udvarolhatok-e Neki. Van-e esetleg valami jó kérdés, amit bevethetek? Köszönöm.26f

Amikor személyesen is találkozunk (3 éve ismerjük egymást) nagyon kellemesen elbeszélégettünk, de nem volt bátorságom rákérdezni.

Legjobb válasz: Hmm, fura vagy, barátom. Kezdj el bókolni. Ha jól veszi, akkor minden stimmel.

Hmm, fura vagy, barátom. Kezdj el bókolni. Ha jól veszi, akkor minden stimmel.
Udvarolhatsz e neki? majd õ dönti el? kérdezd meg, nem e akarna többet ettõl a kapcsolattól. kb.
Én a lány helyében nagyon-nagyon örülnék, ha megkérdeznék tõlem, hogy "Udvarolhatok Neked?" Még bele gondolni sem merek, annyira szépnek tûnik! :) Kérdezd meg tõle így, egyenesen! Szurkolok! :)
Miért kell ezt megkérdezni? 3 éve ismeritek egymást! Ha olyan jóba vagytok, ahogy írtad, akkor hívd el valahova moziba, buliba, stb ami eszedbe jut. Úgy mond neki hogy kedved lenne (Semmiképpen sem úgy hogy nincs kedved...) eljönni velem egy randi keretében x. nap y. helyre? Ha azt mondja igen nyert ügy ha tiltakozik az végett hogy azt mondtad randi, akkor közlöd hogy vicceltél, és nem arra gondoltál amire õ.
Hát nézd öcsém, ess le a rózsaszín fellegekbõl de gyorsan! Az egész kérdésed annyira nyálas hogy az borzasztó. Van neked farkad? Mert a csajoknak az kell elsõsorban. Meg akarod kérdezni, hogy udvarolhatsz-e neki? EZT KOMOLYAN GONDOLOD???? 26 évesen? Nem kérdezni kell, hanem csinálni!
Hmmm... Egyszer tõlem is megkérdezte ezt egy srác, de... kinevettem. Tudom nem szép dolog, de szerintem bárkinek udvarolhatsz. Az udvarlás az én szememben az, amikor a fiú bókol a lánynak, és kifejezi mit érez...Erre szerintem ne kérdezz rá, csak kedveskedj neki, és ha látod rajta, hogy tetszik neki, akkor azt kérdezd meg , hogy lenne-e kedve kicsit komolyabb területekre kalandozni, lenne-e kedve járni veled. :) Szerintem ez a helyes. De te tudod... Sok sikert!

9 hónapos a babám, és még mindig csak szopni hajlandó! Lassan szeretném leválasztani. Van-e olyan taktika, amivel esetleg rossz ízű lesz a tej, és nem kell neki?

Sajnos muszáj lesz leválasztanom, mert gyógyszeres kezelést kell elkezdenem, és így nem ajánlatos szoptatni. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Elapasztani tudod, chamomilla 15 ch homeopátiás golyó, patikában megmondják az adagolást. Nem tudod még picit kitolni az idõt a gyógyszeres kezelés elõtt? Taktika: a nappali szopikat kellene elhagyni/helyettesiteni tápszerrel, éjszakai szopi még maradjon, majd lassan maradjon el az is. Szerintem védõnõ tud segiteni, már ha normális, nem tudom, a tiéd olyan-e.

Elapasztani tudod, chamomilla 15 ch homeopátiás golyó, patikában megmondják az adagolást. Nem tudod még picit kitolni az idõt a gyógyszeres kezelés elõtt? Taktika: a nappali szopikat kellene elhagyni/helyettesiteni tápszerrel, éjszakai szopi még maradjon, majd lassan maradjon el az is. Szerintem védõnõ tud segiteni, már ha normális, nem tudom, a tiéd olyan-e.


A kérdező hozzászólása: Totál kezdõ vagyok és mûszaki analfabéta:D:(

A procimmal lenne gubanc? Esetleg a videókártyámat ette meg a fene? Az újra telepítés, és a driverfrissítések nem segítettek. Mit lehet tenni? Esetleg egy progi van amivel meg lehet nézni-e hiba okát?

Mint amikor a régi magnókazettáknál, húzza a hangot és a képet az interneten nézett videómegosztók tartalmát a gépem, id?nként be is torzul a hang a kép meg csak megakad. Úgy egy hónapja kezd?d?t, már az ?rület határán vagyok.

A REM fázis, amikor álmodunk, a kutatások szerint hozzájárul a tanuláshoz. A folyamatot nem értjük még ugyan, de az összefüggés igazolt. Van arra valami kutatás, hogy aki ébredés után átgondolja, esetleg lejegyzi az álmát, az segít-e vagy sem?

REM fázisban vagy elmélyítjük a napközben tanultakat, vagy egy másik elmélet szerint épp az ellenkezője, hogy a fölösleges dolgokat "kidobáljuk", akárhogyis az álom az csak egy mellékterméknek tűnik a folyamat során, amire vagy emlékszünk vagy nem, és valahogy tükrözi az aktív területeket a tanulás elmélyítése során. Ezért logikus a kérdés, hogyha ébredés után emlékszünk az álmunkra, és átgondoljuk, azaz újra aktivizáljuk azokat a területeket, akkor azzal tovább segítünk-e a tanulásban? Ugyanakkor paradox módon, ha az álmot is memorizáljuk, akkor azzal újabb kapacitást kötünk le, vagy nem, mert az már úgyis benne van a rendszerben? Mit lehet például arról tudni, hogy hipnotizálással előhívhatók-e régi álmok? Ugynakkor ez egy ellenőrizhetetlen dolog, hiszen lehet, hogy az agyunk csak kiegészíti a dolgokat. éppenhogy


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!