Találatok a következő kifejezésre: Van-e a cukorbetegségnek (4 db)

Van-e a terhességi cukorbetegségnek tünete?

A viszketés lehet tünete?

Legjobb válasz: Elõször is vegyél egy tesztet, és gyózõdj meg arról, hogy tényleg babát vársz-e. A terhességi diabétesz késõbb jelentkezik. A diabétesz ált. tünetei: sokat iszol, sokat pisilsz, acetonszagú a lehelleted, jó étvágy ellenére fogyás, stb. Az, hogy ennyire viszket a bõröd, az lehet attól is, hogy száraz a bõröd például. Drukkolok!

Elõször is vegyél egy tesztet, és gyózõdj meg arról, hogy tényleg babát vársz-e. A terhességi diabétesz késõbb jelentkezik. A diabétesz ált. tünetei: sokat iszol, sokat pisilsz, acetonszagú a lehelleted, jó étvágy ellenére fogyás, stb. Az, hogy ennyire viszket a bõröd, az lehet attól is, hogy száraz a bõröd például. Drukkolok!
Nincs véletlenül neked övsömöröd a tünetek eggyeznek.
Nekem is volt/van ez a viszketés a terhesség kezdete óta.Szárazabb a bõröm az átlagnál.Valószínü neked is.Kend naponta többször zsíros krémmel és csillapodni fog.Ha nem akkor irány a doki.12 hetes kismama

Van valami teszt, ami kimutatja, hogy a baba örökölheti-e a cukorbetegséget?

Párom inzulinos cukorbeteg, és attól retteg, hogy a pici is örökölni fogja ezt.Állítólag párom is örökölte, de a pontos okát nem tudjuk, az orvosok is csak tippeltek mit?l lett az.(Apai ágról nem tudunk semmit)

Legjobb válasz: Még nincs. De egyet tehettek rendszeres vércukor ellenerõzés és az elsõ magasabb cukor értéknél terheléses vizsgálat és kivizsgálás. Ennyi sajnos.

Még nincs. De egyet tehettek rendszeres vércukor ellenerõzés és az elsõ magasabb cukor értéknél terheléses vizsgálat és kivizsgálás. Ennyi sajnos.
Mindkettõtöknek igaza van. Maga a betegség nem örökölhetõ, DE a HAJLAM igen. ezért szokták a felmenõket kérdezni mikor valakirõl kiderül cukorbeteg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
én cukor betegen szülten a kislányomat.nekem azt mondta a doki nem örökölhetõ.
Szerintem köze van az örökléshez. Hiszen, amikor elmegy az ember egy diabetológushoz tanácsadásra, az elsõ kérdése, hogy volt-e a családban cukorbeteg.

Cukorbetegség stövődmáénnyeként szörkehálygot dignosztizáltak a bal szememen. Műtétet javasoltak. Van e okom a félelemre?

Szeretném tuni mennyi ideig tart a m?tét és mennyi ideig kell befeküdni és mennyi ideig tart a lábadozás?

Legjobb válasz: A legtöbb helyen ma már (tudomásom szerint) lézeres a mûtét, tehát csupán néhány órahossza, vagy még annyi sem. Tudomásom szerint másnap reggelig biztosan bennt tartanak, az elsõ újra-kötést még ott csinálják meg. Ha olyannak látják, akkor hazaengednek, ha biztosabbnak tartják, akkor még bent tartanak pár napig, hogy "szem elõtt" légy!

A legtöbb helyen ma már (tudomásom szerint) lézeres a mûtét, tehát csupán néhány órahossza, vagy még annyi sem. Tudomásom szerint másnap reggelig biztosan bennt tartanak, az elsõ újra-kötést még ott csinálják meg. Ha olyannak látják, akkor hazaengednek, ha biztosabbnak tartják, akkor még bent tartanak pár napig, hogy "szem elõtt" légy!
1 éjszakát kell benntölteti a mûtét után. A lábadozási idõ kb 6 hét. Az elsõ 4-5 hétben nem látható jelentõs javulás, utána felgyorsul a folyamat. Mûtétet követõen a szemet napszemüveggel(jó minõségû) védeni kell és nem szabad nehezet emelni illetve túl sokat hajolgatni.


Árthat e Anyukámnak, ha kettes típusú cukorbetegsége van és hetente vagy kéthetente 1 napig nem szedi a gyógyszert?

Bár az is el?fordul,hogy az egyiket kihagyja.

Legjobb válasz: Attól függ melyik gyógyszerét hagyja ki. Lehet, hogy csak a szénhidrát felszívódását késleltetõg gyógyszerét nem veszi be. Ha nem túl magas a cukra, akkor nem probléma.

Attól függ melyik gyógyszerét hagyja ki. Lehet, hogy csak a szénhidrát felszívódását késleltetõg gyógyszerét nem veszi be. Ha nem túl magas a cukra, akkor nem probléma.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Egyébként a Diaprel mr.-t hagyja ki, a Metfogamma-t nem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!