Találatok a következő kifejezésre: Van-e értelme a válási (2 db)

Évekkel a válás után a fent említett okokkal van -e értelme, létjogosultsága visszamenőleg, beperelni a volt feleségemet, harcolni az igazamért? Szerintetek sikerrel járhatok?

4 éve, vagyonmegosztás után elváltam a feleségemtől.Azóta kiderült,hogy a munkahelyén elvégzett munka után súlyos milliós forint jutalmakat kapott, minden év végén.Ez a pénz NEM jelent meg a családi kasszában így a vagyonmegosztásban sem. 3 év végi jutalomról van szó amit még mint a feleségem kapott meg,ekkor ezekben az években nyoma sem volt a gondoknak, amik aztán tönkretették a házasságomat.A fantáziátokra bízom az okot... A volt feleségem egy nagy világcégnél dolgozik így minden dokumentálva van,minden pénzmozgás...

Legjobb válasz: Hihetetlen... és még azt mondják, hogy a nõk pénzéhesek váláskor :D

Hihetetlen... és még azt mondják, hogy a nõk pénzéhesek váláskor :D
Lépj:) Végtelenül jellemtelen az az ember aki a saját házastársát lopja meg.
4 év után jogalapod perelni aligha van pláne hogy már lezárult a per. Amúgy valószinû kézpénzt kapot márha nem csak valamilyen pletykára hagyatkozol, ezért nem volt nyoma mert a nagy világcégeknél ugyanúgy megy a mutyi mint másut.
elsõvel értek egyet...pitiáner dolog lenne, és az az is, hogy ezen pörögsz...és még csodálkozol, hogy válás lett a vége...
Attól függ, hogy mennyi pénzt gombolt le rólad váláskor. Ha fél karod hagytad ott a kapcsolatban szerintem rendben van, ha utánajársz a dolognak.
Igen, jogodban áll perelni, mert eltitkolt pénzrõl van szó. De nem hiszem, hogy akár egy fillért is látnál belõle, hiszen azt is mondhatja, hogy elköltöttétek (megettétek, eljátszottátok pókeren, ...) Csak akkor látnál belõle bármit is, ha pl. azt a pénzt rögtön lekötötte, és a válásig hozzá sem nyúlt. Ügyvéd tud ebben tanácsot adni. Egyébként hogyan jöttél rá erre 4 év után? Azt is bizonyítanod kell majd, hogy errl a pénzrõl nem tudtál semmit.
Sajnálná a bánat azt a felet, aki 4 év után is pénzt követel, akár férfi, akár nõ!Hát micsoda dolog ez?
Persze ha mindezt egy nõ írta volna a volt férjére, akkor most a férjet szidná mindenki, és a nõt sajnálná mindenki. 33/N
Hagyd már azt a nõt, tök gyerekes vagy!Keress magadnak, ne irigykedj!
Négy éve elváltál és azóta is ez foglalkoztat? Nem tudom, milyen anyagi helyzetben vagy, de ha nem az éhenhalás szélén állsz, akkor ne legyél ilyen pitiáner - szerintem.
Ja :(
Persze utolsó hisz itt minden kérdésben a nõ a szent.
Leginkább az elsõ és a vele szimpatizáló válaszolókra céloztam. És a pitscha részérõl elegáns volt eltitkolni??????
Gondolom, hogyha egy nõ értesülne az exférj eltitkolt pénzeirõl, akkor mindenki perre buzdítaná. Így viszont a kérdezõ a pitiáner ugye???? Úristen, de sok gáz ember van. Amúgy igenis a közös szerzemény az közös szerzemény.
az elévülési idõ 5 év! Szóval lépj! Én nem hagynám annyiban!
Küzdhetsz a pénzért, de nem elegáns. Nagyon olyan szaga van, mintha a téged ért lelki veszteséget akarnád behajtani a nõn, pedig te nézted el a dolgot, amikor elvetted nõül. Legyél nagyvonalú és lépj túl, mert addig abban a lelki konstellációban maradsz, ami ehhez a korrupt házassághoz vezetett. Sosem a nõ a hibás, mindig a férfi, ezzel a húzással pedig a férfiatlanságodat bizonyítanád.
Szerintem ne hagyd magad, és ne várj sokáig, lehet nem lesz elõnyödre.
Aztán ha azt mondja, elpókereztétek, akkor annyi...
Mindenképpen perelj.
15 A vagyonközösségben nincs enyém tiéd, ha mond ez számodra valamit, hanem az a fair, ha leteszi az asztalra.Tudod a közösre, ahová a pasi is letette.
11 "Basszus, ha én dolgozok meg a jutalmamért, az az ENYÉM! Ha van egy szeretõ családom, nyilván abba fektetem, de akkro is az ENYÉM!" Nem a tiéd, hanem közös az akkori férjeddel.Nem te adhatod, hanem eleve közös.
ha õ elvitte azt a pénzt amit te kerestél, akkor keress egy jó ügyvédet és perelj.
Persze pereld be. Miért a te fizetésed te jutalmaid közösek az övé meg csak az övé. Nyilván nõi logika szerint így van, de jogilag nem.
Jogilag lenne hozzá közöd, de erkölcsileg nem. Azért õ dolgozott, az õ jutalma, akkor is megkapta volna, ha nem vagy a férje. Ezt az oldalát is nézd.
A keresett pénz közös! Az örökölt dolog különvagyon! Ne keverjük már!
Ugyan így az örökölt dolgok. Ha a feleségem örökölne egy lakást, akkor az az övé. Nekem semmi közöm hozzá. A hitel más téma, ott a felezés helyén való (függetlenül attól, ki vette fel és miért).
De az nem az õ jutalma? Komolyan mondom annyira sz*r tövény van nálunk. Basszus, ha én dolgozok meg a jutalmamért, az az ENYÉM! Ha van egy szeretõ családom, nyilván abba fektetem, de akkro is az ENYÉM!
A 23-as egy ritka nagy barom lehet.

Van-e értelme folytatni a válási tárgyalást, ha a vagyonmegosztást a férjem nem akarja, cca 2 M-ról van szó? F Hogyan tudok bizonyítani úgy, hogy az APEH ne kerüljön bele?

A volt férjem csak el akar válni, de mivel 2.-ik házasságunk, vanak külön gyerekeink, és közösbe nem mentem bele, mivel semmit nem tudtam elhozni t?le. Mosnár mindent tagad, azt írta le az ? gyerekei vettek mindent. Bejelentve nem voltak, de én nem szeretném az APEH-ot belevonni, mivel a férjem is "zsebbe" kapta a fizetése egy részét.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!