Találatok a következő kifejezésre: Van valamilyen vagy (931 db)

Van ilyen gyantapatronom, amit otthon fel lehet melegíteni vízben, és ehhez muszáj lesz megint vennem gyantacsíkot, vagy van valamilyen más anyag, amit fel lehetne használnom? Illetve mi a legjobb anyag, ami lehozza ezt a ragadós gyantát?

Legjobb válasz: A gyantázáshoz kell a gyantacsík, esetleg valamilyen erõsebb szövet. Én inkább a gyantacsíkot ajánlom. Gyantázás után a gyantamaradékot valamilyen olajjal (teljesen mindegy milyen) könnyen le lehet szedni. Egyébként van olyan gyanta amihez nem kell csík, ha jól emlékszem cukorgyanta a neve.

A gyantázáshoz kell a gyantacsík, esetleg valamilyen erõsebb szövet. Én inkább a gyantacsíkot ajánlom. Gyantázás után a gyantamaradékot valamilyen olajjal (teljesen mindegy milyen) könnyen le lehet szedni. Egyébként van olyan gyanta amihez nem kell csík, ha jól emlékszem cukorgyanta a neve.
Kell, inkább ne kísérletezz, mert a végén az anyag elszakad, és te meg leshetsz gyantával a lábadon. XD De kb háromszáz forint, nem nagy kiadás azért. :D A cukorgyanta amit kézzel is le lehet szedni valóban, csak abból se a patronos. :D Na meg hozzáértés nélkül nem szórakoznék vele, mert könnyû a bõrt is lenyúzni akár. :S
A kérdező hozzászólása: Kimaradt a kérdésbõl:Olyan jel, heg, vagy nyom, ami látható helyen van?
Fiam 5 éves lesz májusban és tavaly a 4-ik szülinapi buliján összeszaladt az unoka tesójával. A srácnak nem lett semmi baja, .de az enyémnek a szeme alatt kicsit felrepedt a bõre. Ez azóta is látszik közelrõl(fényképen nem), de a csík ott van. Nem tudom mikor fog el halványodni...
6 éves , hiperaktív a kisfiam, a bölcsiben már letörött az egyik foga, tavaly a labdáját kergetve beleesett a rózsabokorba, a felkarján, combján most is láttszanak a mélyen szántó hegek.
Nekem az állam és a szám közti területen van egy kisebb heg, amit még ovis koromban szereztem. Nem vészes, és alig látszik. A kezemen is van heg, az egyiket kisiskolás koromban szereztem.
3 eves fiamnak ketto is van, szerintem ezek meg is maradnak. Az egyiket kb 7 honaposan szerezte, akkor mar aktivan maszott es lefejelt egy polcot, a szemoldoke repedt meg. Nem volt nagy az utes, de az egy erzekeny terulet, kb fel centis heg van. Alig latszik, de latszik. A masik pedig az orrnyergen van, kb egy eve szerezte, nagyapja lomolt a polcon a furdoszobaban, leesett a felso polcrol a borotvahab es a fiam ott allt. Nem is gondoltam volna, hogy ez latszani fog, mer eleve nagyon pici seb volt, inkabb csak horzsolas, de pici, vekony, feher hegecske van a mai napig.
enyémnek olyan van amit akkor szerzett mikor még nem csetlett botlott :( születése utáni éjszaka külön aludtunk, másnap mikor megkaptam, egy hatalmas, vérzõ, friss seb volt a nóziján :( azt mondták megkarmolta magának... :/ ha sír és piros a nózija vagy nyáron szép barna akkor látszik sajnos a mai napig. de nem csúnya sebhely szerencsére, csak egy halvány "L" alakú csík... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Az én fiamnak van a homlokán jobb oldalon 1 nyom, amit egy éves kora elõtt szerzett még, 3 lépcsõfokról esett le még annak idején, apuka nem figyelt rá eléggé és megtörtént a baj.Jókora hupli volt neki utána a fejecskéjén és aztán sztem azért is maradt nyoma, mert utána többször is volt hogy beverte ugyanazon a ponton a fejecskéjét.Bizonyos szögbõl úgy néz ki ott a homloka, mintha picit be lenne nyomódva, de nem vészes, biztos alakul még a bõrének a rugalmassága és akkor talán észre sem lehet majd venni.Meg a bal szeme alatt is van 1 kis heg, 3 éves korában nekiesett a szekrénynek, felrepedt a szeme alatt és varrni is kellett neki.Szépen halványodik a heg, talán elmúlik majd.

Győr közelében van valamilyen bölcsészeti egyetem? Ha van mi a neve? Vagy valamilyen más fősulit ajánlanátok ahol szociológiát vagy anglisztikát lehet tanulni?

Anglisztikát,vagy szociológiát szeretnék tanulni,de mivel nyugat-szlovákiai vagyok,ezért jó lenne ha Gy?r közelében (max Bp) találnék f?iskolát...köszi a válaszokat

Legjobb válasz: a felvi.hu -n minden kérdésedre választ kapsz, van külön hely szerinti intézmény és szak keresõ + egy kis keresgéléssel te magad is megtalálod a speciális keresõ nélkül is.

a felvi.hu -n minden kérdésedre választ kapsz, van külön hely szerinti intézmény és szak keresõ + egy kis keresgéléssel te magad is megtalálod a speciális keresõ nélkül is.
A kérdező hozzászólása: köszi

A büfében dolgozóknak kell valamilyen egyenruhát (kötényt vagy valami ilyesmit) viselniük? A tisztítószerekre van valamilyen előírás? (pl. mosogatószer, felmosószer)

Büfét szeretnék nyitni, az engedélyekkel már tisztában vagyok, az üzemeltetés szabályaival viszont még nem teljesen.

Legjobb válasz: Igen, kötényt vagy munkaruhát kell viselniük, hogy az utcai ruháról ne kerülhessen szennyezõdés az élelmiszerre. A hajat össze kell fogni és lehetõség szerint sapkát felvenni. A vegyszereket az élelmiszerektõl jól elkülönített, zárt helyen kell tárolni. De ezeket mind megtanultuk a büfé nyitásához szükséges képzésen, benne vannak a tankönyvekben.

Igen, kötényt vagy munkaruhát kell viselniük, hogy az utcai ruháról ne kerülhessen szennyezõdés az élelmiszerre. A hajat össze kell fogni és lehetõség szerint sapkát felvenni. A vegyszereket az élelmiszerektõl jól elkülönített, zárt helyen kell tárolni. De ezeket mind megtanultuk a büfé nyitásához szükséges képzésen, benne vannak a tankönyvekben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Esetleg azt még meg tudnád mondani, hogy kell-e speciális mosogatószert vagy egyéb vegyszer használni, vagy ez nincs elõírva?
Nincs meghatározva , hogy milyen tisztítószert és hogyan kell használni , de minden vegyszerhez be kell szerezni a biztonsági adatlapokat. A telepengedélyhez amúgy is ki fog jönni az ANTSZ. , õket bármirõl kérdezheted , felmérik a helységet és meg fogják mondani , ha nem tetszik nekik valami.Akár azt is elõírhatják , hogy nyiss plusz ablakot a helységen , vagy csempézd ki a zuhanyzót , ha ahhoz van kedvük. Rengeteg szabály és elõírás van , fõleg azok a szervezetek ismerik õket , akik a betartásukat ellenõrzik.
Az antsz nyitás elõtt kimegy a helyszínre, és csak akkor adja meg az engedélyt, ha mindent rendben talál. Az egyik ilyen dolog, hogy a haccp meglegyen. A haccp-ben pedig benne van a tisztítószerek listája, amit elõtte egyeztetsz a haccp-t készítõ szakemberrel. Ezekeknek a tisztítószereknek be kell szerezni a tanúsítványát. A tizstítószereket pedig az antsz oldalán be kell regisztrálni 7.800Ft megfizetése mellett.
Egyébként nincs kötelezõ elõírás ruha terén. Fontos hogy mindíg tiszta, magas hõfokon mosható ruha legyelen. Viszont szeretik ha van valami kis kötény, fehér póló. Viszont a zárt cipõ, vagy legalább zárt orrú papucs feltétel. Ugyanígy az összefogott haj, és az ékszereket is le kell venni. (gyûrûk, karkötõk)

Van valamilyen különleges nyelvből nyelvvizsgád vagy tanultál valamilyen különleges nyelvet?

1., Melyik az a nyelv és miért tanultad?

Legjobb válasz: Latint tanulok, szerintem ez elég különleges manapság. Diszlexiás vagyok, és sajnos ez megjelent a latinban, bár a modern nyelvek kimaradtak belõle. Ez a 12. évem, és már kezd megyegetni, bár az ókori szövegek megértése még mindig nehezen megy. A középiskola elõírta, én pedig boldogan választottam. Tetszik. Hasznosítás: barátokat találtam általa, bár ritkán van a fórumban olyan téma, amihez hozzá tudok szólni. Ezen kívül az olvasmányaim is adtak valamit, bár nem tudom elmondani, hogy mit.

Latint tanulok, szerintem ez elég különleges manapság. Diszlexiás vagyok, és sajnos ez megjelent a latinban, bár a modern nyelvek kimaradtak belõle. Ez a 12. évem, és már kezd megyegetni, bár az ókori szövegek megértése még mindig nehezen megy. A középiskola elõírta, én pedig boldogan választottam. Tetszik. Hasznosítás: barátokat találtam általa, bár ritkán van a fórumban olyan téma, amihez hozzá tudok szólni. Ezen kívül az olvasmányaim is adtak valamit, bár nem tudom elmondani, hogy mit.
Én eszperantót tanulok, 2 hónapja, tegnap nyelvvizsgáztam középfokon :) Azért kezdetem el tanulni, mert kell a pluszpont, de közben nagyon megszerettem, és nyáron tuti fogok eszperantó rendezvényekre menni :) :)
Elég elkeseredett lehetsz, ha direkt önbizalomhiányos lányt keresel.
Nekem elég kicsi mellem van, de én igazából sz.rok rá, gyönyörû vagyok! :D:D:D http://www.funsted.com/pdata/t/l-1725.jpg
Szeplõs vagyok, anyajegyes, helyenként pattanásos, fehér bõrû, kis mellû, csúnya arcú, de leszarom, mert kockás a hasam és így is szeretnek a pasik. :DD 22L
Minden lánynak van valamilyen problémája a külsejével. Nekem kicsi a mellem (bár a fogamzásgátló szerencsére helyretette :) ), egyik barátnõmnek nagy a feneke, a másik túl alacsony, a harmadiknak túl göndör a haja, satöbbi, satöbbi. De idõvel az ember lánya megtanulja, hogy ez van, el kell fogadni, illetve nem törõdni vele.
A kérdező hozzászólása: Azt vettem észre, hogy az ilyen lányok jobban szerethetõbbek, mint mondjuk egy olyan aki világ szépének hiszi magát és mindenkinek tetszeleg, na ezeket a csajokat már nagyon unom!
a szeplõ mióta esztétikai probléma?
A kérdező hozzászólása: akkor lesz valami esztétikai probléma, ha zavarja a viselõjét és sok embert zavar, hogy szeplõs. De vannak olyan lányok akiken még tetszik is.
Pont h olyan lanyt nehez talani aki mindennel elegedett sot megkockaztatom nincs is ilyen
#8: Khhöömmmm.... nézz körül a plázákban.

Pótkávéban van valamilyen káros, egészségtelen dolog, vagy szabadon iható, akár betegeknek/fogyókúrázóknak is?

Az utóbbi időben rákaptam erre, valami 300 Ft egy tasak. Nem egy segafredo, de megteszi. Van ezekben valami olyan, ami káros, rákkeltő, stb? Fogyókúra esetén is ihatom? Cukrot, édesítőt nem raktam bele eddig sem, tejből pedig csak egy icipicit.

Legjobb válasz: " Pótkávéban van valamilyen káros, egészségtelen dolog,...." -szerintem semmi sem hasznos és egészséges ami abban van,

" Pótkávéban van valamilyen káros, egészségtelen dolog, ...." -szerintem semmi sem hasznos és egészséges ami abban van,
Elvileg gabonából van, ami rost, de nem tudom, hogy a pörkölés mennyire egészséges, mert elvileg a szenesre égetett (pl. grillezett) dolgok rákkeltõek. Én is kíváncsi lennék rá, hogy a pörkölt maláta (rozs, árpa) mennyire káros? Mert én is szeretem a pótkávét, gyakran iszok.
A kérdező hozzászólása: elsõ: mire gondolsz? A gabonára? A rostra?
A pörkölt dolgoktól kevésbé kell fosni, mint a sok mesterséges cuccból, amit hozzáraknak. Nem ittam még pótkávét, egyszer láttam teszkóban a tasakját, de nem nézett ki valami bizalomgerjesztõen. Olvasd el a hátulján az összetételeket. Ha sok mû cuccot látsz rajta, esetleg olyat is amirõl nem tudod hogy micsoda, akkor valószínû, hogy káros az egészségre. Hogy fogyókúra esetén iható-e? Megmondom, ha leírod, hogy mit értesz fogyókúra alatt. Így nem lehet megmondani.
Az Inka kávé (amit én iszok) összetevõi: pörkölt árpa (93%), rozs, cikória, répacukor. Semmi más nincs benne.
A kérdező hozzászólása: én is Inkát iszok most, de nincs meg a tasakja, áttöltöttem üvegbe :)

Mit gondoltok azokról, akiknek orrpiercingjük van? Van valamilyen előítéletetek vagy éreztek olyat, hogy ez valamilyen körhöz való tartozást jelképez?

Elég visszafogott lány vagyok, jó tanuló az egyetemen, szeretem az elegáns ruhákat, kosztümöket, egyáltalán nem vagyok bulizós fajta, de valamiért nagyon megtetszettek az orrpiercingek (pici csillogó k?, nem karika vagy ilyesmi). Viszont volt már, aki azt mondta, hogy finom hölgyek nem viselnek ilyesmit, satöbbi, és 90%-ban tényleg csak diszkós lányokon látom.

Legjobb válasz: Ha neked tetszik, amit látsz, amikor tükörbe nézel, és jó érzéssel viseled, akkor mások is így fogják látni. Semmi köze az értelmiségnek, meg a kifinomultságnak a testékszerekhez, már ne haragudj, de még a kiskosztümhöz sem. :) Van egy telepiercingezett barátnõm, aki elegánsabb a hétköznapokban mint a vállat igazgatója. Nem a testékszer kelt olcsó benyomást hanem ahogyan viselik. :)

Ha neked tetszik, amit látsz, amikor tükörbe nézel, és jó érzéssel viseled, akkor mások is így fogják látni. Semmi köze az értelmiségnek, meg a kifinomultságnak a testékszerekhez, már ne haragudj, de még a kiskosztümhöz sem. :) Van egy telepiercingezett barátnõm, aki elegánsabb a hétköznapokban mint a vállat igazgatója. Nem a testékszer kelt olcsó benyomást hanem ahogyan viselik. :)
Hát ha te tényleg ilyen fajta lány vagy, és a baráti köröd is, akkor ne csodálkozz, hogy nem fogják díjazni...:) azt, hogy kibeszélnek, vagy ilyesmi azt neemtudom, de én is néznék, ha egy kiskosztümös lánynak lennek orr pc-je. Viszont ne érdekeljen más véleménye, ha tetszik és bemered vállalni akkor nyugodtan rakass be, maximum kiszeded.:)
Személy szerint nekem is nagyon tetszik, gondolkozom azon is, hogy rakatok be..:) (elõzõ voltam)
Nekem olyan "olcsó" hatást kelt, mert elég sok igénytelen diszkós lány rakat magára. Persze nem rád értem :) De ez az egyetlen piercing ami egyáltalán nem tetszik.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is ettõl félek, hogy a legtöbb lányon, ha látom, én is ezt az "olcsó" hatást érzem és sok emberen tényleg igénytelenséget mutat - ettõl tartok. Eddig nagyon ellene voltam, de most valahogy nagyon tetszik. Mások véleménye annyiban érdekel, hogy mondjuk mit szólnak az egyetemen a tanárok vagy ismerkedésben mennyire hátrányos... Amúgy már bent van és nekem tetszik, de én nem tudom objektíven megítélni, hogy milyen lehet az elsõ benyomás...
A kérdező hozzászólása: Szóval a fenti "kritikákat" akkor kaptam/hallottam, amikor már megcsináltattam, elõtte nem nagyon gondoltam rá, hogy ez ilyen benyomást kelthet.
hasonló a helyzet velem, jól tanulok, elegáns ruhák, mégis van orrpcm :) senki nem szól érte, mondjuk nekem nem pici kõ, hanem hol szívecske, hol vmi más alakú :) attól függ melyiket teszem be :) szerintem ettõl nem leszel kevesebb, csak több, fõleg a saját szemedben. :)

1.63 vagyok de meg szeretnek nyulni min.1.70 hogy lehetseges ez? Es a fogyassal van valamilyen tippetek 68kg vagyok egyszeruen utalom ahogy kinezek, utalom a testem

modell szeretnek lenni kulfoldon,4 eves koromtol ez szeretnek lenni de kulfoldon.most 14 eves vagyok es lany egyszeruen hogy erhetem el az almom?

Legjobb válasz: a rokonságodban magasak a nõk? ha nem akkor max fotómodell lehetsz:/ fogyás: futás,biciklizés,intenzív gyaloglás,valamilyen sport(tenisz,tollas,ping-pong,röpi,kosár,foci,tánc,zumba,aer obik..stb),sok víz

a rokonságodban magasak a nõk? ha nem akkor max fotómodell lehetsz:/ fogyás: futás, biciklizés, intenzív gyaloglás, valamilyen sport(tenisz, tollas, ping-pong, röpi, kosár, foci, tánc, zumba, aerobik..stb), sok víz
A kérdező hozzászólása: az a baj hogy nem magassak de mit ertesz azon hogy fotomodell, es sportolok futok es tai bo-ra jarok amugy koszonom szepen
Ez még pont normál testtömegnek számit. http://www.webbeteg.hu/calc_testsuly?gclid=CJTm7uf3iagCFYu-z.. ezzel számitottam ki:) Szerintem álj neki tornázni mindenképpen http://tornavideo.hu/ pl ezzel, Ebben mindent megtalálsz És még egézségesebb is lehetsz ezzel. Próbáld meg elhagyni a tulzott édessgéfogyasztást és cukrozott üditõket. De mindenképp fokozatosabban tedd, és ne egyszerre vond meg magadtól. Semmiképpen ne vidd tulzásba! a Link amit elküldtem abban rengetekmindenvan, és ha kérsz édzéstervethttp ://tornavideo.hu/edzesterv/ akkor kordába tarthatod. Énis 14 éves vagyok, kb fél éve elkezdtem 73kg voltam, ugy a felét tartottam bexd nem volt elég elszántságom de még ugyis fogytam 13 kg ot, Szval megéri.:D És mivel fiatal avgy még könyebben belevághatsz és nagyobb hatás lesz:D
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!