Találatok a következő kifejezésre: Van valamilyen módszert (147 db)

Van valamilyen modszert amivel kiszamolhato hogy fiu vagy lany lesz a baba es bevalt?

Legjobb válasz: vannak módszerek, de egyik sem 100%-os. Ha mégis bejön az csak a véletlen mûve. http://www.naptarak.com/naptarak_kinai.html itt nézelõdhetsz, de azért ne vegyél rá mérget :)

vannak módszerek, de egyik sem 100%-os. Ha mégis bejön az csak a véletlen mûve. http://www.naptarak.com/naptarak_kinai.html itt nézelõdhetsz, de azért ne vegyél rá mérget :)
Nekem lányt jósolt a naptár és lány lett. Ennek is 50-50 százalék az esélye.
1. vagyok: a naptár fiút mondott nekem ez a naptár, és az is lett. De amint megtudtam hogy terhes vagyok én egybõl tudtam hogy fiú lesz. Az orvos meg 9. hónapig nem tudta megállapítani, mert mindig úgy feküdt a baba hogy takarásban.
Szia. Szerintem nincs semmi se , minden csak a veletlen muve ha bejon. Hallgass inkabb csak arra amit az anyai osztonod mondd. Altalaban mindenki jobban hajlik az egyik fele. Boldog babavarast.
nekem végig lányt jósolt a naptár és fiam lessz. 37hetes kismama

Van valamilyen módszer arra, hogy megjöjjön?

Késik a menzesem,,, de ez már nem uj dolog. Sosem ugy jön meg, ahogy kellene. Most egy kicsit aggódom,mert elkezdtem nemi életet élni.Tegnap kellet volna megjönni,de semmi.Görcseim voltak,meg egyébb dolgok is ami arra utal,hogy meg fog jönni..de mára már ezek a dolgok is megszüntek.Ahogy emlitettem,már máskor is volt ilyen.Szerintetek van valamilyen dolog ami segit abban,hogy megjöjjön?

Legjobb válasz: elmondom ezerkétszázhuszonnyolcadszor is: nem, nincs ilyen módszer.

elmondom ezerkétszázhuszonnyolcadszor is: nem, nincs ilyen módszer.
Aviva tornára keress rá a neten.

A családfakutatáson kívül van valamilyen módszer, amivel meg lehet mondani, hogy az embernek milyen híres felmenői voltak? Esetleg van ilyesmivel foglalkozó ember?

Emlékszem, régen a NatGeo-n láttam, hogy egy genetikus pali Mongóliában betért egy pubba, leült egy baráti társasághoz, majd megkérte ?ket, hogy adjanak mintát. A vizsgálat után kiderült, hogy 2-en, 3-an Dzsingisz kán leszármazottai. Ez nagyon felcsigázta a fantáziámat. Egyáltalán hogyan lehet az ilyesmit megállapítani? Mármint maradt volna a kántól "genetikai lenyomat"?

Legjobb válasz: Dzsingisz kán elég "termékeny" ember volt, rengeteg leszármazottja van. Egyébként elég ha megõrizték a köpenyét, azon már van DNS-minta (hajszál, bõrmaradvány...)

Dzsingisz kán elég "termékeny" ember volt, rengeteg leszármazottja van. Egyébként elég ha megõrizték a köpenyét, azon már van DNS-minta (hajszál, bõrmaradvány...)

Van valamilyen módszer (Iskola) arra, hogy 1-2 év alatt diplomát lehessen szerezni?

Sajnos munka mellett nem igazán lenne erõm és pénzem 4 évig szenvedni egy papírért, szóval ezért érdekelne valamilyen "rövidített változat".

Legjobb válasz: Erre vannak a levelezõn végezhetõ szakok. Havi párszor kell csak megjelenni az adott iskolában. De ha alapból úgy állsz hozzá, hogy nem lesz erõd hozzá, akkor felesleges megpróbálnod is. A pénzre meg ott az állami, ott nem kell fizetned.

Erre vannak a levelezõn végezhetõ szakok. Havi párszor kell csak megjelenni az adott iskolában. De ha alapból úgy állsz hozzá, hogy nem lesz erõd hozzá, akkor felesleges megpróbálnod is. A pénzre meg ott az állami, ott nem kell fizetned.
A kérdező hozzászólása: Oké, de ahogy írtad is... 23 éve!!!... na de manapság?!:S
Én sokra mentem vele, protekció nélkül. 23 éve (kb. egy év szünettel) kizárólag diplomához kötött munkaköröket töltöttem be, és mindenhol szükségem is volt a diploma mögött álló tudásra és tájékozódási képességre.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Utolsónak: De, sejtettem, hogy kapni fogok ilyen válaszokat is... nem mondtam, hogy csak egy darab papír, de ebben az országban sokra nem mész vele (hacsak nincs mellette egy eléggé húzós protekciód)... ismerõsömmel egyszerre kezdtünk melót keresni, én OKJ végzettséggel, õ diplomával... gondolom kitalálod... õ túlképzett volt, nekem pedig kevés volt az az egy papír... az, hogy ki mit tud valójában, az persze nem érdekelt senkit... aztán õ bekerült egy céghez, ahhol hamar rájöttek, hogy szép és jó a diplomája meg a tudása, csak a gyakorlata 0... most jelenleg én egy irodában melózom, õ pedig egy építkezésen segédmunkásként és még csak nem is 100%-ig tisztán... szóval ér valamit a diploma, csak nem itthon és én ezért nem tudom annyira értékelni... bár tisztelet annak, aki kibírja azt a X évet a sok szivatás és szar oktatási rendszer mellet... annak pacsi!;):)
Azért ne vedd rossz néven, hogy azok, akik keményen megdolgoztak egy diplomáért, értéknek is tekintik, és nem partnerek ebben a degradálásban, amit te csinálsz. Számunkra a diploma nem egy papírfecni, amit csatolni lehet a fizetési igényhez, hanem sokkal több annál. Mi úgy látjuk, hogy az a tudás az elsõdleges, amiért a diplomát adják, és nem körpecsétes papír. Bocs, de az internet már csak ilyen, ha nyilvánosan kérdezel valamit, elõfordulhat, hogy nem olyan választ kapsz, mint amit akartál.
A kérdező hozzászólása: köszi a hasznos és a kevésbé "hasznos" válaszokat, de engem nem érdekel, hogy mennyit , , érhet" egy ilyen diploma, mivel már van melóm és csak azért kellene valami, hogy magasabb fizetési fokozatba kerülhessek. Az már lényegtelen, hogy milyen diploma és hol vizsgáztam le, a lényeg, hogy legyen.
1-2 év alatt diploma? Ugye ez valami vicc? A 3 éves alapképzés sem ér lósz*rt sem, ne viccelõdjünk már 1-2 éves képzésekkel.
Egy kétéves "diploma" nem hiszem, hogy sokat érne.
Én is dolgozom és most fogom elkezdeni az egyetemet levelezõn. Államin nem kell rá pénzt áldozni, nem is lenne rá pénzem :) De én is azt tudom mondani, hogy ha már most tudod, hogy nem lesz erõd akkor neki se vágj. Én most úgy érzem, hogy nagyon akarom és nagyon szeretnék tanulni. 24N
Nincs. Ennyi idõ alatt csak egy másoddiplomához lehet hozzájutni, elsõhöz nem. Bocs, de a diploma ennél komoéyabb dolog.
Manapság is. De ha a körülményeket akarod hibáztatni, abban nem én vagyok a jó partner.
Tegyél alá masszívabb gépet, gyorsabb netet! Jah és ne higgy a csodákban!
A kérdező hozzászólása: Értelmes válaszban reménykedtem.. Mert vannak programok ilyen esetekre. Egyébként elég jó gépem van
A kérdező hozzászólása: De azért köszi
A játék grafika menüjében az ilyen-olyan opciókat kell lejjebb venni. Próbálgatni kell mi eredményez jó sebességet és mellé minél kevesebb miõségbeli romlást.
A hardver gyengesége szoftveres úton csak egy bizonyos fokig küszöbölhetõ ki. A Game booster valószínûleg elérte ezt a fokot. De nem kell elhinni, várd meg amíg kapsz egy linket, ahol majd memóriát tudsz a gépre tölteni!

Sokat olvasok, imádom az irodalmat, naplót/blogot is írok, mégsem tudok szépen fogalmazni. Van valamilyen módszer rá, hogy fejlesszem a fogalmazási készségem?

Jöv?re érettségizem, és félek, elbukok. Ha nem leszek 5-ös magyarból nálam az egyenl? azzal.

Legjobb válasz: Olvass sokat! Minden héten egy könyv, vagy akár kettõ! Csak olvasással és sok gyakorlással tudsz javítani a fogalmazásodon. De egyébként ehhez kell egy kis tehetség is, és persze idõbe telik, hogy valaki nagyon jó legyen. De ne félj, lehetsz 5-ös irodalomból attól még, hogy nem vagy egy Móricz vagy Ady! :) 18 évesen nem sok ilyen van ... De én azt mondom: olvass-olvass és még annál többet is olvass!!!

Olvass sokat! Minden héten egy könyv, vagy akár kettõ! Csak olvasással és sok gyakorlással tudsz javítani a fogalmazásodon. De egyébként ehhez kell egy kis tehetség is, és persze idõbe telik, hogy valaki nagyon jó legyen. De ne félj, lehetsz 5-ös irodalomból attól még, hogy nem vagy egy Móricz vagy Ady! :) 18 évesen nem sok ilyen van ... De én azt mondom: olvass-olvass és még annál többet is olvass!!!
Pontosan úgy, ahogy az elsõ írta: olvasni, olvasni, olvasni. Lehetõleg olyan könyveket, amelyek érdekelnek is :) Így szinte észrevétlenül tudod elsajátítani az olvasó számára is élvezetes mondatszerkesztést, és egyúttal az aktív szókincsed is bõvül (szóismétlések, fõleg mondaton belül... brrrr!)
Az egyetlen módszer, ami erre létezik, az, amit alkalmazol. De nem mindegy, hogy MIT olvasol, mert a könyveknek a minõsége számít leginkább, nem a mennyisége.
Én annyit fûznék hozzá, hogy ha választékos és igényes fogalmazókészséget szeretnél tág szókinccsel, lehetõleg váltogass az olvasott irodalom stílusai között. Egy adott témakörben íródott mûveknek sok esetben ugyanaz az alap szókincsük és a fogalmazásban sem feltétlenül találhatóak nagy különbségek. Esetleg elárulhatnád milyen stílusú mûveket kedvelsz, de mindenképpen ajánlom a XX. század közepének világirodalmát. Tapasztalataim szerint az 1900-as évek közepén tevékeny írók nagyrészt kivételesen igényes mûveket alkottak szókincs és fogalmazás tekintetében.
A kérdező hozzászólása: Leginkább 19. sz.-i könyveket olvasok, leginkább Bronte, Jane Austen típusúakat. De szeretem még Karinthy mûveit, meg néha belefér egy-egy Stephen King is.
Milyen blogod van?
A kérdező hozzászólása: Itt most nem hirdetném, ha gondolod privátban elküldöm.

Van valamilyen módszer amivel a hajvasalást tartósabbá tehetném?

A hajam nagyon könnyen behullámosodik, f?leg kint a szabadban. Persze azét nem szeretném nagyon tönkretenni /:

Legjobb válasz: Elsõsorban jó hajvasaló kell a tartós eredményhez. Nekem egy elég drága Philipsem van, ezzel kb. napig mara sima a hajam, viszont, ha a barátnõm Remingtonját használom, azzal akár 5-7 napig is szép marad. Hajlakkot pedig szigorúan tilos a hajba vasalni, rendkívül rosszat tesz a hajnak.

Elsõsorban jó hajvasaló kell a tartós eredményhez. Nekem egy elég drága Philipsem van, ezzel kb. napig mara sima a hajam, viszont, ha a barátnõm Remingtonját használom, azzal akár 5-7 napig is szép marad. Hajlakkot pedig szigorúan tilos a hajba vasalni, rendkívül rosszat tesz a hajnak.
mikor még vizes a hajad, fújd be mindenhol hajlakkal. Jó alaposan, dörzsöld át, szárítsd meg majd óvatosan fésüld ki. Nekem így bírta 3 napig. Kicsit keményebb lesz utána, de engem nem zavart
A kérdező hozzászólása: köszi szépen majd kipróbálom(:
A kérdező hozzászólása: a hajvasalómmal nincs baj, elég jó. csak a hajammal.. nagyon könnyen beghullámosodik.. nem marad simaS:
Van tartós hajvasalás is...nem is vasalás, hanem valailyen más eljárás. Olyankor valamilyen anyagot dörzsölnek a hajadba, amitõl már nem fog begöndörödni. De viszont amikor kezd majd lenõni akkor csúnya lesz. Kérdezz többet a fodrászodtól ha ez érdekel :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Van valamilyen módszer amivel egészségesen de viszonylag gyorsan letudjak fogyni?

15 éves vagyok és meg kéne válnom 23 kilótól de ezekben a divat diétékban nem bizom.( Az sem baj ha nem gyors ,csak eredményes legyen!)Köszönöm! 15/L

Legjobb válasz: sport, és ha tényleg 23 kg súlyfelesleged van, akkor orvos is hány kg/cm vagy? kép?

sport, és ha tényleg 23 kg súlyfelesleged van, akkor orvos is hány kg/cm vagy? kép?
Ha normális ütemben akarod csinálni 5-6 hónappal számolj... szopás az egész... tudom én is már 4 hónapja diétázok és meglehetõsen unalmas... viszont valamivel le kell kötni magam így sütök... szóval a család hízik én meg fogyok :) 17/F
énis 15/L és rajtam is 20kg felesleg van. én úgycsinálom hogy napi 800kcal-t eszek és hetente 2x táncolok és eti 3x félóra sz.bicikli. 3hét alatt -4 most koplalásba kezdtem majd kiderül mi lesz. sok sikert
00:32 800 kcal masszív koplalás, gondolom, nem az orvosod írta elõ, 15 évesen csak azt éred el vele, hogy tönkremész egészségileg http://www.orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html
"de ezekben a divat diétékban nem bizom" - Ámen! Az elsõ nõ akitõl ezt hallom, nagyon igazad van, szimpatikus hozzáállás! Ez egy testépítõ oldal ugyan, de nem kell megilyedni tõle, a táplálkozással és sportolással kapcsolatos alapokat tisztázza. (az alján lapozni kell) http://body.builder.hu/bbcomment_post.htm4?id=45 A legfontosabb: napi 50 g fehérje(20 dkg csirkemell), 50-80 g szénhidrát (60-100 g rizs, árpa, zabpehely stb.) 6 kisebb étkezésben, semmi cukor, liszt, és zsíros kaják rendszeres mozgás mellett - ennyi a titok. Sok sikert!
13:10 ilyen tanácsok osztogatásához legalább néhány alapadatot (magasság, tömeg) illene tudnod a kérdezõrõl ;)
13:49 Azok a mennyiségek nagyjából minden nõnek megfelelnek. Ellenben a te kalkulátorod meg egy 165 centis, 15 éves lánynak 276 gramm szénhidrátot ajánl testsúlycsökkentéshez, ami vicc. Annyit én eszek 20 évesen a 177 centimhez és 85 kilómhoz tömegnöveléskor.
Van már erre gyógyszer, menj el a patikába, és kérdezd meg a gyógyszerészt!
Ha fogamzásgátlót szedsz egyszerûen nem tartasz szünetet, sok kérdés irányult már erre.
Én már hallottam arról, hogy citromlével... Elõször én sem hittem el, de többen mondták. Nem tudom hogy igaz-e, vagy csak szóbeszéd... :) Pontosan a taktikát sem tudom. Valami olyasmi, hogy reggelente kell bizonyos mennyiségû citromlevet meginni...
csak simán szedd tovább a bogyót, ne tarts szünetet. néha lehet ilyet, a lényeg, hogy ne sûrûn csináld.

Sok kis karcolás van a SE W910i telefonom előlapján (olyan, mint ha piszkos lenne), van valamilyen módszer arra, hogy egy kicsit eltüntessem a karcolásokat az előlap kicserélésén kivül?

Ugyanis véletlenül kulcsokat raktam a zsebembe, ahol a telefonom is volt:-( A karcolások nagyon picik csak az a probléma, hogy sok van bel?lük.

Legjobb válasz: Ha kapsz még valahol GABI fogkrémet, akkor az jó, ha nem, akkor keress olyat ami nem tartalmaz mikroszemcséket. Azzal fel lehet polírozni. A biztonság kedvéért elõbb próbáld ki máson.

Ha kapsz még valahol GABI fogkrémet, akkor az jó, ha nem, akkor keress olyat ami nem tartalmaz mikroszemcséket. Azzal fel lehet polírozni. A biztonság kedvéért elõbb próbáld ki máson.
ellehet vinni óráshoz, az a felültét "lecsiszolja" es akkor jolesz. wiszont utana wigyazni kell ra, mert ezt sokszor nem szabad eljatszani.
A kérdező hozzászólása: Végre valaki válaszolt a kérdésemre:-) Köszönöm szépen! Kipróbálom! Remélem használ majd!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!