Találatok a következő kifejezésre: Van valamilyen mód a (74 db)

Van valamilyen mód a striák eltüntetésére?

Akármit megteszek, edzek éjjel-nappal, ha az kell, csak nem tudom, hatásos lenne-e. Valaki tud valami viszonylag gyors megoldást? Köszönöm szépen előre is.

Legjobb válasz: Nincs éltüntetésre mód,max mûtét vagy lézer. Halványodik idõvel:)

Nincs éltüntetésre mód, max mûtét vagy lézer. Halványodik idõvel:)
*eltüntetésre
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Létezik lézeres szemmûtét, és van szemtorna is. azonban fontos, hogy kíméld a szemed.
Nekünk van "szemjavító" szemüvegünk. Tlkp. olyan, mintha lyukacsos mûanyagon néznél át. Állítólag tornáztatja a szemizmokat és így javítja a szemet. Biztos nem jó mindenfajta szemromlásra, tehát szemorvossal kellene tanácskozni, de sok esetben jó lehet. (én pl. szeretem, és még nem is rossz a szemem - persze lehet, hogy enélkül se lenne.)

Van valamilyen mód rá, hogy a 30 napos várakozási időt megrövidíthessük?

A párommal Angliában élünk, és mindenképpen otthon szeretnénk házasodni, ezen a nyáron. Viszont nem tudunk egy hónappal előbb is hazamenni, meg az esküvőre is...Van erre valamilyen mód a terhességen kívül, hogy előbb egybe kelhessünk? Esetleg valaki volt már ilyen cipőben? Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: *talán

*talán
Telefonon kezd el intézni. Igaz, hogy mind két félnek a bejelentkezéskor jelen kellene lennie, de ha jelzitek, akkor õk már tudják, hogy nem 30 on belül akarjátok, mert elõtte jeleztétek, így lesz rá lehetõségetek, hogy a hivatalos bejelentkezés és a házasságkötés között ne teljen el 30 nap...
A helyetekben felhívnám a konzulátust, nem lehet-e elindítani az adminisztrációs folyamatot ott helyben. Nem tudom, milyen sûrûn jártok haza, de a másik lehetõség, hogy jó sokára kéritek az idõpontot. Ha mondjuk félévente egyszer azért hazajöttök, az éppen elég is, mert fél évvel lehet legkorábban bejelentkezni.
Tehát még egyszer: a hatályos Csjt. szerint a 30napos határidõ alól a jegyzõ adhat indokolt esetben felmentést. És 2013.03.01.óta legkorábban a házasságkötés tervezett idõpontja elõtt 1 ÉVVEL lehet a szándékot bejelenteni! (Nem félév már)
igen pl. a külföldi tartózkodás is indok lehet erre de a jegyzõ ad felmentést a 30 napos határidõ alól kérdés, hogy a jegyzõnél nem kéne-e személyesen megjelenni? Ha igen, akkor meg talál teljesen mindegy, hogy felmentést kértek, vagy kivárjátok a 30 napot!
Szia! Mi ugyanebben a cipoben jarunk. A konzulatus nem tudott segiteni. Igy felhivtam az anyakonyvi hivatalt. Azt a tajekoztatast kaptam, hogy jeloljuk ki a napot, ok feljegyzik, es par nappal elotte, mikor Magyarorszagra erkezunk meg kell irni egy kervenyt, amiben leirjuk, hogy kulfoldon elunk, igy kerjuk tekintsenek el a 30 napos varakozastol. Mi osszel hazasodunk es csak 2 nappal elotte tudunk bemenni, de szerencsere mivel mindent megbeszeltunk elore, igy a jegyzo azonnal megadja a felmentest.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ :) Írtam a konzulátusnak egy mailt, várom, hogy reagáljanak valamit. Remélem sikerül :) Nem szeretnénk se fél évet, se egy évet várni, ha lehetséges, mert babát szeretnénk, és tudom ez régimódinak hat, de már házaspárként szeretnénk összehozni :)
Mondjuk pl egy hétfõi nap eseteben nem tudok elképzelni zsúfoltságot.....
utolsó most is így van...6 hónappal elõtte leghamarabb 30 nappal elõtte legkésõbb (mindenféle külön engedély...stb nélkül) elõtte esetleg ceruzával beírnak...
Azért arra is gondoljatok, hogy ha mész bejelentkezni és 2 héten belül akarod az esküvõt nem biztos, hogy tudnak idõpontot adni. Fõleg nyáron. Mi az elsõ lehetséges napon reggel 9-kor mentünk bejelentkezni fél évvel az esküvõ elõtt egy áprilisi idõpontra és már akkor a 3. pár voltunk aznapra. (akkor még fél évvel az esküvõ elõtt lehetett leghamarabb jelentkezni)
Ahol házasodnátok ott hívd fel az anyakönyvvezetõt. Õ majd elmond mindent. Ceruzával beírja az idõpontot és ha már itthon vagytok akkor elintézitek.


Van valamilyen módja kikerülni a helyzetéből annak, aki "ideális célpont"?

Valamelyest eltérek az átlag emberektől és emiatt sosem volt könnyű életem. Suliban mindvégig kifogtak és felnőttként is rendre bekóstol valaki. A családomban, rokonságomban sosem álltam túl magasan a ranglétrán és ha engem ért sérelem, azt sosem vette senki komolyan, de ha én sértettem mást, azonnal megkaptam a "hülye bunkó"-jelzőt. Barátnőm és jóbarátom sem sok volt eddig az életemben. Ez nem éppen jó érzés. Van olyan ember itt, aki átélt hasonlót vagy ismer ilyen embert, akinek sikerült ebből kitörnie? Senkivel nem tudok erről beszélni, a pszichológusokban pedig már nem bízom.

Legjobb válasz: Tudnunk kellene, miért, milyen okból vagy "ideális célpont". Nem lehet hogy ezt eltúlzod egy kicsit?

Tudnunk kellene, miért, milyen okból vagy "ideális célpont". Nem lehet hogy ezt eltúlzod egy kicsit?
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem. Az önbecsülésem mára emiatt romokban hever és bizalmatlan lettem.
A kérdező hozzászólása: Egy pár példát akkor leírok: Suliban mindvégig kigúnyoltak, idõnként kaptam is. Az ismeretségi körömben lévõk gyakran emlegetnek azért is, mert sikertelen vagyok a nõknél, az egyikük egyszer azt mondta, hogy nyugodtan levághatnám, vizelni anélkül is tudok, másra meg úgysem kell. A másikuk meg pityókásan arra célzott, hogy nem-e meleg vagyok esetleg. Az unokatestvérem egyszer sokak elõtt "csökkent értelmi képességûnek" nevezett. Ezek kiragadott dolgok, de csak cseppek a tengerbõl. nem tudom, mi az ok, lehet, hogy bokszzsáknak látszom kívülrõl, fogalmam sincs.
Költözz Firenzébe!
Próbálj meg új emberekkel ismerkedni, valamit gyökeresen változtatni az életeden (pl. munkahely, költözés). Azok az emberek akik régebb óta ismernek (rokonok...) már rég elkönyveltek valamilyennek, és ezen sajnos nagyon nehéz változtatni. Egyébként az ilyen rokonokkal én nem is foglalkozok
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm! Igen, talán tényleg az lesz a legcélravezetõbb, fõleg, hogy szabad vagyok, mint a madár. soha többé nem akarom úgy érezni magamat, mint eddig, az biztos.
Az sem lenne rossz, ha elmennél egy pszichológushoz! Mert hogy a saját önértékelési problémádat nem fogja az új környezet jelentõsen megváltoztatni.

Orbánnak van köze valamilyen módon a tokaji borvidékhez?

Legjobb válasz: Mindkettõ hungarikum. (Nem lehetett kihagyni:)

Mindkettõ hungarikum. (Nem lehetett kihagyni:)
A feleségének van ott jelentõs birtoka. De lehet, hogy már megvált tõle. (Nagy haszonnal)
Nincs! Csak annyi, hogy az apjáé az egész
Még ha gyémántbánya lenne, akkor is mi közöd hozzá? A Horthy család birtokas ugyanakkora volt a kormányzóság elején mint a végén. Hitler nincstelen volt hatalomrajutása elõtt és az alatt sem volt semmi vagyona, még zsebpénze sem volt, nem hogy bankszámlája vagy pénze svájcban. Ha illyet akartok keresetek az aluljáróban jelöltet. Sztalin vonatrabló volt, Kun Béla hasonló, Rákosi pénzhamisító. A mai szoclib politikusok vagyona után nézz magad és ha azt hiszed õk Terézanyák, akkor meg fogysz lepõdni, ha meg azt hiszed, nekik szabad, akkor veled van baj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Na miaz, a bor nem kóser csak a liba?
A kérdező hozzászólása: Na miaz, vaj van a fõnök fején?
TÖRLÖD MAGAD IWIW-RÕL
Szia, én meg Józsi vagyok. Másképp pedig nem tudsz egyiktõl sem megszabadulni. Megszoksz vagy megszöksz.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nem törlöm magam, de gondoltam, van esetleg valami funkció ami gátolja ezeket a kéretlen leveleket.
Próbálkoztam én is, de a törlés marad. Pedig pár ismerõsöm csak ott van fenn, de utáltam a napi 15-20 ismeretlen és körlevelet...

Május 12-én megyek nyelvvizsgázni. Elvileg május 26-ig kell leadni az egyetemen, ha részt akarok venni a diplomaosztón. Van valamilyen módja, h igazolhassam, amíg tényleg meg nem kapom?

Hivatalosan 30 munkanap míg megjön az eredmény, de annyi időm nincs. Adnak előbb igazolást és azt elfogadja a suli?

Legjobb válasz: hát 30 napon belül nem derül ki az eredmény, így csak azt igazolhatod, hogy elmentél, azt nem, hogy meglett-e.

hát 30 napon belül nem derül ki az eredmény, így csak azt igazolhatod, hogy elmentél, azt nem, hogy meglett-e.
nincs rá hatással
Hát, elõtte azért vedd ki...
jaja kitágulsz mint az atom
Nincsen rá semmilyen hatással.

Hogyan tudnék valamilyen módon a C meghajtómból felszabadítani helyet mivel csak 200 Mb van?

A C-be van telepítve a Windows és úgy szeretnék valahogy helyet szabadítani hogy a rendszer ne sérüljön.

Legjobb válasz: c/windows/temp mappát kitörlöd, és a c/users/felhasználóneved - ben lévõ mappákból a fölösleges dolgokat kitörlöd.

c/windows/temp mappát kitörlöd, és a c/users/felhasználóneved - ben lévõ mappákból a fölösleges dolgokat kitörlöd.
CCleaner

Van valamilyen módja annak, hogy sérült DVD-lemezről "megmentsük" a tartalmát?

Kislányom mese DVD-ir?l lenne szó, amik sajnos olyan karcosak, hogy akadnak, illetve már el sem indítja a lejátszó... :-(

Legjobb válasz: A csikarásnál vékonyan kend be fogkrémmel. Nem vicc! Azért nem játsza le rendesen, mert a csikarásnál (ami a védõrétegen van) megtörik a fény (lézer, ami olvassa a DVD-t). Ha bekened fogkrémmel, akkor kitöltöd az üres részt és nem fog megtörni a fény. 1 lejátszást kibír, még lemásolosd. Ezt a tippet nekünk az informatika tanárunk mondta.

A csikarásnál vékonyan kend be fogkrémmel. Nem vicc! Azért nem játsza le rendesen, mert a csikarásnál (ami a védõrétegen van) megtörik a fény (lézer, ami olvassa a DVD-t). Ha bekened fogkrémmel, akkor kitöltöd az üres részt és nem fog megtörni a fény. 1 lejátszást kibír, még lemásolosd. Ezt a tippet nekünk az informatika tanárunk mondta.
Létezik az IsoBuster amit erre a problémára találtak ki>http://www.letoltokozpont.hu/letoltes_programok_reszletes.ph.. ...viszont hallottam már, hogy felpolírozzák a karcos lemezt, és ismét jó lesz...de, még nem probáltam....
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Meg fogom próbálni! Viszont van még valami... Eredeti, másolásvédett lemezekrõl van szó... Arra gondoltam, a gépemre kellene feltenni, és onnan kiírni újra. Tudtok segíteni?
Több prg van, de egyszerûen kezelhetõ a DvdShrink. A mostani gondolom 6-7 GB-os filmbõl mészít egy 4, 3 GB körüli filmet(másolás védelmet feloldva), amit kitudsz írni normál dvd lemezre, 99%-os minõségben>>DvdVideo(!!!) formátumban. Elsõre a Full Disc módot használd! A kész anyagot kiírás elõtt nézd meg valami lejátszóval, hogy mûködik-e? (PowerDVD, GomPlayer..stb) Leírás>http://dvdx.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=23&..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!