Találatok a következő kifejezésre: Van valamilyen annak, ha (47 db)

Annak van valamilyen hátránya ha sok böngésző van egy gépen?

pl. 6

Legjobb válasz: Nincs. Sõt webfejlesztõknek kell is.

Nincs. Sõt webfejlesztõknek kell is.
Mai nap 1. értelmes kérdése az eddigi 8-ból. :) Grat :D
Ha ki van kapcsolva az automatikus frissítésük, akkor semmi, tétlenül gubbasztanak a gépeden, csak a helyet foglalják. Ja, meg a registryt hosszítják, de ez egy mai gépen nem cucc. Feltéve, hogy nem a települt keresõsávokat (Ask toolbar, stb.) titulálod böngészõnek, mint némelyek...
A kérdező hozzászólása: Pedig az automatikus frissítés például a chromenál be van kapcsolva...
Az még csak 1...
A lényeg, hogy az automatikus frissítés esetleg akkor is folyton kérdezgeti a netet, ha különben nem használod a programot. Hogy ez melyiknél van tényleg így, és melyik ellenõrzi csak akkor, ha elindítod, nem tudom. Ez végülis minden programra igaz, nem csak a böngészõkre.

Van valamilyen hatása annak, ha a tesztet csak 5 másodpercig tartottam a pisiben, miközben 15 volt a papírjára írva?

Késõn olvastam el:( ez számít?

Legjobb válasz: Számít, mert a megadott idõ alatt tud a teszt annyi pisit magába szívni, hogy biztosan kimutassa a várandósságot (legalábbis az én elgondolásom szerint). Ha pozitívat mutat így is, akkor tuti, hogy sikerült a baba, ha negatív, akkor nem biztos, hogy nem vagy terhes, de ebben az esetben amit írtál szerintem nagy esélye van annak, hogy még a kontrollcsík sem jelenik meg.

Számít, mert a megadott idõ alatt tud a teszt annyi pisit magába szívni, hogy biztosan kimutassa a várandósságot (legalábbis az én elgondolásom szerint). Ha pozitívat mutat így is, akkor tuti, hogy sikerült a baba, ha negatív, akkor nem biztos, hogy nem vagy terhes, de ebben az esetben amit írtál szerintem nagy esélye van annak, hogy még a kontrollcsík sem jelenik meg.
Nagyon sajnálom! :( Szorítok, hogy a következõ hónapban sikerüljön!
A kérdező hozzászólása: Negatívak lettek :(
Na, csináltál új tesztet? Mit mutat? Remélem jó híreid vannak ;o)
Én látom a második csíkot, kicsit határozatlanka.. de ott van! Viszont inkább tesztelj mégegyet, az a tuti!
Hanyadik napon vagy? Ez dm-es Intimed teszt?
Sajnos elég homályosak a képek...tényleg jobb lenne, ha csinálnál inkább egy újabb tesztet. Ha nem ugyanilyet veszel, azért elõtte olvasd el a használati utasítását, hátha mást írnak, nehogy aztán megint egy napot izgulnod kelljen ;o) Szorítok neked, hogy holnap kétcsíkos legyen a teszted :o)!
Szerintem tesztelj újat.
A kérdező hozzászólása: csak telefonnal tudok most fotózni, elég homályos, nem tudom látszik-e rajta valami.... élõben kicsit jobb, de eléggé forgatni kell hozzá...:( http://kepfeltoltes.hu/131125/201311251172_1__www.kepfeltolt.. http://kepfeltoltes.hu/131125/201311251173_1__www.kepfeltolt..
Ha halványan látod, az akkor is csík! Tudod linkelni?
Képet tudsz feltenni??
A kérdező hozzászólása: a kontrollcsík kijött, a másik az olyan ha akarom második csík, ha akarom szellemcsík....:S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Rám nézve van valamilyen rossz következménye annak, ha olyan sráccal járok, aki füvezik?

Tapasztalatok ilyen téren valakinek esetleg?

Legjobb válasz: ha megdug és beléd élvez akkor kisebb az esély annak, hogy teherbe esel

ha megdug és beléd élvez akkor kisebb az esély annak, hogy teherbe esel
A kérdező hozzászólása: De mivel keserítené meg azzal, hogy mondjuk két hetente szív? Mármint nem ellenkezésbõl kérdezem, hanem nem igazán tudom elképzelni. Nem hinném, hogy pénzt kérne tõlem, nincsenek ilyen gondjai. Egyébként ugyanolyan pluszt ad, mint bármilyen más kapcsolat. :)
Már mindent elmondtak az elõttem szólók. Ezer százalék: pénzt fog kérni tõled; erõltetni fogja, h próbáld ki... amúgy mi pozitívumot ad ez a kapcsolat??? :D Mert, h egy füves pasitól jó szexen kívül semmi mást nem kaphatsz az fix.... szépen megkeseríti az életed.
Igen, lehet. Ha elkapják a rendõrök, és tudják hogy te tudtad, és nem jelentetted, akkor bûntársnak minõsülsz.
A kérdező hozzászólása: 22 éves vagyok, és én nem fogom kipróbálni, mert nem érdekel, nekem ilyen célra bevált az alkohol.
Lassabban fog elmenni, vagyis tovább bírja majd a szexet veled.
Folyamatosan pénzt fog kunyerálni tõled.
mond neki h speedezzen is, akkor még kevesebb az esélye :)
hány éves vagy? ha felnõtt és nem hagyod h befolyásoljon és õ sem tolja durván, akk nincs
kérdezõ: nem, nem fog pénzt kérni. nem, nem fog erõltetni sem semmit. Egyszer kétszer megkínál, Te nemet mondasz: ennyi.

Van valamilyen hivatalos útja annak, hogy még életemben kijelöljem a gyerekem leendõ gyámjait, akikhez a gyerek akkor kerülne, ha meghalnánk vagy tartósan cselekvõképtelenné válnánk mindketten a férjemmel?

Babát várok, és beszélgettünk a dologról a férjemmel. A legjobb barátomra és a feleségére szeretnénk bízni a gyereket, ha úgy alakulna. És kellene valami papír errõl, mert a bevett gyakorlat szerint a gyerek a legközelebbi rokonokhoz kerül másképp. Nagyszülõk, illetve a sógoromék nem jöhetnek szóba, semmiképp sem akarjuk, hogy õk neveljék a gyereket.

Legjobb válasz: Van, de nem tudom, pontosan mi. Viszont ha jól tippelek, a gyámhivatalnál ha érdeklõdsz, tudnak segíteni.

Van, de nem tudom, pontosan mi. Viszont ha jól tippelek, a gyámhivatalnál ha érdeklõdsz, tudnak segíteni.
Általában a keresztszülõket pont erre a szerepre szán/ták/ják. Legalábbis ez volt a szerepük régen, hogy a szülõk halála esetén a keresztszülõhöz kerülnek a gyerekek. Volt aki rokont, volt aki barátot kért fel ennek a "tisztségnek" a betöltésére. Ma már nem tudom, hogy jogilag a keresztszülõség mekkora hangsúllyal bír, mindenképpen kérdezz meg errõl egy ügyvédet, és ha kell közjegyzõhöz menjetek el ezzel a kéréssel. Ti is legyetek ott, meg a barátaitok is akik vállalják a szülõ szerepet.
Ilyenre még gondolni is rossz.
A kérdező hozzászólása: #3, persze hogy rossz ilyesmire gondolni, nem is tervezünk meghalni a férjemmel. :) De sosem lehet tudni, mi történik, és szerintünk igenis tartozunk annyi felelõsséggel a gyerekünk iránt, hogy nem engedjük, hogy az én alkoholista anyám, a férjem idegbeteg testvére, vagy a férjem súlyosan beteg apukája nevelje fel, ha mi ne adj' isten meghalunk. Szeretnénk, ha a gyerek akkor is biztonságban, szeretõ környezetben nõne fel, ha mi már esetleg nem leszünk.
A keresztszülö jogilag nem létezö fogalom. A kérdésre: azt értelmetlen dolog kikötni, hogy ki legyen adott esetben a gyerek gyámja, mert könnyen elöfodulhat, hogy mire odakerülne a sor, addigra a választott gyámok már régen elváltak egymástól, esetleg anyagi vagy egészségügyi okból nem tudják vállalni a gyereket. Éppen ezért ilyenre nincs is lehetöség. Amit esetleg meg lehet oldani, hogy kikötitek, hogy ki NEM lehet a gyám, kellöképpen megindokolva. Abban az esetben, ha a gyerek megárvulna, a gyámhatóság eleve megvizsgálja a körülményeket, és nem aszerint dönt, hogy ti mit akartatok volna.
Az 5-nek van igaza, kár volt lepontozni (de én segítettem ezen:) ). Kérdezõ: menjetek el egy ügyvédhez vagy egy közjegyzõhöz, és csináltassatok mindketten végrendeletet. Egyedül is meg lehet írni, de laikusnak jobb, ha szakihoz megy. Életedben kirednelni gyámot nem lehet, de azt meg lehet indokolni, hogy kit és miért ne akarsz a gyereknek gyámul. Figyelembe fogják venni. A keresztszülõk nem jogi kategória, csak vallási formalitás, ezért nem is törõdnek vele a GYH-on.

Van valamilyen jele annak h. ha sikerült a beágyazódás? Ha igen mi?

Már izgulok nagyon h.sikerult e a baba....

Legjobb válasz: Még elég messze van a 7.-e, és nem tudom mikor voltatok együtt. Ha csak pár napja, akkor még nem hiszem hogy érezhetõ lenne bármi is (legalábbis bármi ami a terhességet jelzi már). A beágyazódás eltart egy ideig 7-10 nap legalább, és szurkálás, nyilallás is lehet a tünete, de valóban csak a mensi kimaradása és a teszt fog pontosat mutatni neked.

Még elég messze van a 7.-e, és nem tudom mikor voltatok együtt. Ha csak pár napja, akkor még nem hiszem hogy érezhetõ lenne bármi is (legalábbis bármi ami a terhességet jelzi már). A beágyazódás eltart egy ideig 7-10 nap legalább, és szurkálás, nyilallás is lehet a tünete, de valóban csak a mensi kimaradása és a teszt fog pontosat mutatni neked.
Szia! Én minden hónapban olyanokat éreztem hogy csak na, és nem volt eddig semmi. Szentül elhatároztam, hogy csak a kimaradt mensi elsõ napján tesztelek, és nem figyelem magam. Nehéz lesz:) Viszont nekem is fájdogált néha, a párom büszke is volt a méreteire, persze nagyon óvatos volt. Csak az volt a furi, hogy régen nem fájt. Kiderült, méhszájsebem volt, az volt érzékeny. Említsd meg majd a dokidnak a fájdalmat! Mindenesetre nagyon szorítok, hátha neked összejön most! Zebrásodj;)
beágyazódáskor nekem pecsételõ barnázásom volt, ami nem is ért véget a nemvártig. de ez nem mindennapos, azt gondolom. szerintem egyébként lehet babád, nem biztos, hogy 10 nap alatt nem jut el a beágyazódásig a psejt. Én szorítok neked nagyon!
Nekem volt a beágyazodásnál pecsételo vér zés. De már csak visszagondolva tudom, hogy az volt. Akkor ugy gondoltam, hogy a kertben dolgoztam és megeroltettem magam. Jaj, és a nemvárt elotti napokban a férjem megjegyezte, hogy megnottek a melleim. Már akkorra feladtam a számolgatást, méresgetést és azonnal teherbe is estem. 16 hos kislány anyukája
Mi is peteéréskor voltunk együtt már kb 3 szor mégsem estem teherbe.reméljük neked sikerül.majd ird meg_:)
Ne haragudj, de a beágyazódás vége kb 12-14 nap, mire megjönne a menstruációd.Hajlamos ilyenkor az ember beképzelni magának bármit.Nekem is szokott szúródni pé után, de az nem terhesség vagy beágyazódás.Félre ne értsd, de még nagyon korai bármit is mondani! Az viszont nem jó ha nem stimmel valami az együttlétkor! Azért szorítok hogy babád legyen!
A sikeres beágyazódásnak az elmaradt mensi és a pozi terhességi teszt a jele! Ilyenkor persze nehéz a várakozás, de türelem, ne figyeld magad nagyon, mert nem tesz jót. Gondolj arra, hogy a kisbabád egy nyugodt kiegyensúlyozott anyukához akar jönni. Valamivel próbáld magad lefoglalni. 32hkm
14. vagyok. Nálam a teszt negatív. :( Nálad mi a helyzet? Hogy vagy?
És tényleg meg is betegedtem:( (5-re nem vártam.) Szorítok neked!
A kérdező hozzászólása: jah amugy segitettél...bar meg olyan váladékom nem volt...de attol figyelem
A kérdező hozzászólása: nekem ma reggel vmi fehér volt a wc papiron...ilyenem nem volt meg vagy csak nem figyeltem...
Az elõzõ vok: ja és amibõl rájöttem, hogy ne reménykedjek: mensi elõtt a hüvelyváladék a nyúlós átlátszóból vizessé, nem nyúlóssá változik (most ezt történt) a terhességeknél maradt nyúlós. Talán ezzel segítettem.
A kérdező hozzászólása: Hát Nekem még nem jött meg... A bal oldali petefészkem nagyon fájt egész nap...olyan mintha lenne rajta valami...De nem tudom h.mivan... vettem be fájdalom csillapitot...most elviselhetõ az alhasam. Néha rámjön az émelygés...de pár ora mulva abbahadja... Hát nem tudom mivan...jolenne tudni, mert mar naon izgulok
A kérdező hozzászólása: amugy meg sajnalom...szoritottam pedig
A kérdező hozzászólása: a nemvart napon megjott...vagyis tegnap...alig volt.valami....ma meg elmult...tippem sincs ez miert van...ilyen meg sosem volt...
Mi ujság? Már biztos kiderült...
?????? Izgulunk!
A kérdező hozzászólása: holnap tesztelek csak.varni akartam h.tuti legyen az eredmény. Annyi h. 5 napie enyhe barnas pecsetelesem volt, akkor amikor megkellet volna jonnie a mensimnek.. holnap irok h.mit mutatotr a teszt...
A kérdező hozzászólása: hát sajnos megint negativ lett a tesztem... Nem értem hisz nagyon rosszul vagyok napok ota...émelygek stb... De sajnos nem vagyok terhes... Teljesen kész vagyok mert akkor már nem tudom miért vagyok ilyen rosszul...:(
13. vagyok, aki 5-re nem várja. Mégsem tesztelek, elég tapasztalt vagyok már ahhoz, hogy tudjam ebbõl mensi lesz:(( De azért majd jelzek . Neked szorítok és írj eredményt!
A kérdező hozzászólása: barcsak ugy lenne...en lennek a vilag legboldogabb embere...;) Hat nem tom mikor teszteljek...megvarom a 7 et...ha nem jon meg akkor 8 an tesztelek.
Jujjjjj, nekem is hasonló! (14. vagyok) Bár én nem émelygek, de néha fáj a mellem, zabálok meg iszok folyamatosan. Szagokra kicsit érzékenyebb vagyok most én is. Én továbbra sem reménykedem, de holnap ellövök egy 10-es tesztet reggel. Remélem, lesz eredménye... Te mikor tesztelsz? Nem akarom elkiabálni, de az az erõs gyanúm, megérzésem van, hogy te babás vagy. :)
A kérdező hozzászólása: Én pont egy hete voltam együtt a párommal és pont aznap volt az ovum is...Szoval én nagyon reménykedek...
A kérdező hozzászólása: Hmm...akkor majd kiderül....de azért köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: köszike....kedves vagy..
A kérdező hozzászólása: köszike kedvességeteket...hát remelem sikerult....majd megirom az eredményt... Igaz h.nem volt pecsételésem...de nyilalgat az alhasam...és tegnap a mellem is elkezdett nyilalni... Szoval reménykedek..
Szia! Nekem minden hónapban van szurkálódás, nyilallnak a petefészkeim. Ez csupán annyit jelent, hogy megvolt a peteérés, messzemenõ következtetéseket nem lehet belõle levonni. Akkor is ugyanezeket éreztem, amikor pozi lett a tesztem, és akkor is, amikor nem. Két jele van a babásodásnak : kimaradó menses és pozitív teszt. A többi nem jelent semmit. Megy a drukk! :-)
Én június 5-re nem várom, tehát 2 nappal korábban, mint te. Sajnos progeszteronom alacsony, azért mégis reménykedek. Nekem viszont még nincs szurkálás, max mellfájdalom, de az a hormon probléma miatt sajnos nem ritka. Majd konzultáljunk, hogy kivel mi lett. Elég nehéz a várakozás. Szorítok magunknak!
Amikor nekünk sikerült a beágyazódás, akkor én egyszerûen nem tudtam sehogy sem együtt lenni a párommal, mert mindenhogyan nyomta a hasamat. Ez azon a napon volt, amikor meg kellett volna jönnie. A mellem meg... hozzá sem lehetett érni. Abba kellett hagynunk az egész ágyjelenetet, mert nem esett jól. 3 nappal késõbb még mindig nem jött meg, akkor teszteltem a pozitívat.
A kérdező hozzászólása: Már naon nehezen telnek a napok....fõleg ugy h.tegnap ota émelygek.... Jolenne tudni h.sikerült e....de annyira félek h.megint nem és csak a szervezetem szorakozik velem. Olyan nehéz várni.... Régen azt gondoltam h.nem lesz nehéz teherbeesni...de tevedtem
13. hsz. vagyok: nekem mindig nagyon könnyen sikerült (immár négyszer), de egy sem maradt meg:(
A kérdező hozzászólása: ohh sajnálom....és találtak valami okot rá??
Elõzõ vagyok: igen, de mindig mást:( Az utolsónál, ahogy már írtam is, az alacsoy progeszteron szintet. Te hogy vagy? Mit érzel? Én kedden tesztelek.
A kérdező hozzászólása: Ma naon nem vagyok jol...mindentõl émelygek...És iszonyat ehes vagyok allandoan akarmennyit is eszek.Nah meg bal oldalt az alhasam iszonyat faj.Mar akkor is h.ha ulok, vagy setalok... Nem tudom h.sikerult e de naon izgulok miatta... majd ird meg h.milyen lett a teszt eredmenye....szoritok
Menj el orvoshoz! A teszt is csalhat... nekem is csak 6 hetes terhességet mutatott ki...

Van-e valamilyen jogi akadálya annak, ha egy amerikai könyvet, amit tudtommal még nem adtak ki mo. -n, lefordítok magyarra és felrakom az oldalamra (természetesen a szerzőt, eredeti címet, stb. -t megjelölve)?

Lehet?leg olyanok válaszoljanak, akik biztosan tudják, mert nem szeretnék kellemetlen helyzetbe kerülni...

Legjobb válasz: Persze, hogy van. A könyv jogait kellene elõbb megvenned, pl. az eredeti a kiadótól. Ekkor is csak a kiadáshoz kapsz jogot (pl. kiadhatod 1000példányban), nem használhatod fel a szöveget bármire, csak amire a jog tulajdonosan engedi. Rövid részletet fordíthatsz és felhasználhatsz forrásmegjelöléssel. Ha már lejárt a védelmi idõ, vagy a könyv felhasználhatósága valami más okból engedélyezett, akkor már szabadon felhasználhatod. http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerz%C5%91i_jog http://hu.wikipedia.org/wiki/Szabad_felhaszn%C3%A1l%C3%A1s

Persze, hogy van. A könyv jogait kellene elõbb megvenned, pl. az eredeti a kiadótól. Ekkor is csak a kiadáshoz kapsz jogot (pl. kiadhatod 1000példányban), nem használhatod fel a szöveget bármire, csak amire a jog tulajdonosan engedi. Rövid részletet fordíthatsz és felhasználhatsz forrásmegjelöléssel. Ha már lejárt a védelmi idõ, vagy a könyv felhasználhatósága valami más okból engedélyezett, akkor már szabadon felhasználhatod. http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerz%C5%91i_jog http://hu.wikipedia.org/wiki/Szabad_felhaszn%C3%A1l%C3%A1s
Természetesen van: a szerzõé a szerzõi jog, irásban kellene megállapodnod vele elõzetesen errõl + szoktak kérni valamennyi százalékot is a forgalom után.
Másodiknak írom: lehet a szerzõé is a jog, de általában a kiadóé, vele kell egyezkedni. Nem a szerzõt kell megkeresni! (Az író általában eladja a mûvét a kiadónak, azért kapja a pénzt :) )
A kérdező hozzászólása: Még jó, hogy megkérdeztem o.O... Köszönet a válaszokért!
:) Egyébként milyen könyvrõl van szó? Érdemes esetleg magyarul is kiadni? (könyv formában)

Ha valaki nemi betegség hordozó, annak van valamilyen mellékhatásai vagy jelei?

Legjobb válasz: Ez az adott betegségtõl függ, keresgélj google-ban, mindnek más tünetei vannak.

Ez az adott betegségtõl függ, keresgélj google-ban, mindnek más tünetei vannak.
Nekem zöld pöttyök vannak a makkomon, amelyek idõnként kifakadnak. Canestennel kenem, de dokihoz nem megyek vele el.
Nem minden esetben. Sok betegségnél létezik lappangási idõ is ugyebár, amíg nem látható a dolog. Illetve van olyan nemi betegség, amely csak az egyik nem képviselõit érinti, de a másik fél szervezetébe is átkerülhet, és tünetmentes hordozóvá válik.

Kullancs csípés esetén azonnal van valamilyen jele annak, ha a kullancs terjeszt bármilyen betegséget?

Arra lennék kíváncsi, hogy ha megcsíp egy kullancs, akkor elképzelhet? hogy napokik tünet mentesen elvagyok, illetve csak kés?bb derül ki, hogy esetleg "baj van?"

Legjobb válasz: Meglehet. Van hogy rá egy héttel pirosodih a helye. Azt kell nézni, hogy bepirosodik e a helye kb borsó nagyságúra.

Meglehet. Van hogy rá egy héttel pirosodih a helye. Azt kell nézni, hogy bepirosodik e a helye kb borsó nagyságúra.
A kérdező hozzászólása: Csípést követõen nem volt piros a helye, sõt most sem, szombaton történt a dolog, nem vagyok biztos benne, hogy kullancs csípés-e. Kb. anyajegy nagyságú "pötty" volt, hasonló mint egy szõrtüszõ, de a bõr alatt volt és nagyon fekete...
Én úgy tudom, hogy akár fél év múlig is elhúzódhat, mire kijön az emberen, ha fertõzött kullancs csípte meg.
fél évig! Bocsi!
21 napig lehetnek tüneteid: vagy piros kokárda szerû kör alak, ami lehet óriási nagy is, tehát lehet, hogy csak egy részét látod, mondjuk egy piros csíkot valahol a testeden a másik: lehet hõemelkedésed, lázad, hányingered, szédülhetsz mindkét esetben irány az orvos a borsónyi "göb" a csípás után egyáltalán nem jelent fertõzöttséget, csak helyi gyulladást, irritációt, ami csípések után könnyen elõfordulhat http://www.kullancs.hu
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, remélem nem lesz gond. Egyenlõre jól érzem magam, csak nagyon izgultam.
Még a pici kullancs is látható, ha az lett volna. Van keze, lába, jól látható kis állatka. Nekem több is volt, és a kutyákból is rendszeresen szedek ki. Nem lehet összetéveszteni. A fekete valami nem hinném, hogy kullancs.
Sajnos engem már csípett meg kullancs. Az orvos eltávolította, majd rögtön be is adta a védõoltás elsõ részét. Azt mondta, hogy figyeljem a helyét, ha nem pirosodik be, akkor semmi gond. Szerencsére megúsztam, de a kisfiaimat is be fogom oltatni kullancs ellen.
Engem már 2x is csipett meg lyme-kóros kullancs. Az elsõnél még aznap délután jelentkezett a piros volt, a másinkál 24 óra múlva. Egy kipos pötty a közepe, majd egy fehér karika és megint egy piros kör. Akkor tuti lyme-kór. Akkor fertõzõre kell menni vele, ott vért vesznek meg gyógyzsert adnak. Nekem viszketett is iszonyatosan, le tudtam volna tépni a bõrõm. Remélem neked nem az van!

MIért van az, hogy ha interneten próbálok valamilyen zenét, videót meghallgatni (pl youtube) akkor annak nincs hangja, de ha letöltöm a gépre, akkor már van. Valaki valami ötlet?

Legjobb válasz: valami hûlye programot feltelepitessz az néha megpróbálja beilleszteni a kiadójának a cuccait a böngészõdbe! pl:zenelejáccó csak annyi a dolgod hogy letiltod!

valami hûlye programot feltelepitessz az néha megpróbálja beilleszteni a kiadójának a cuccait a böngészõdbe! pl:zenelejáccó csak annyi a dolgod hogy letiltod!

Ha a baba tejfehérje, tejcukor, vagy glutén érzékeny, akkor annak mindenképp van valamilyen emésztési tünete is?

Azért kérdezem, mert 14 hónapos kisfiam ekcémás, és most nem akarnak elmúlni a foltjai az eddigi kencét?l. Lehet, hogy ez a b?rtünet inkább valamilyen étel allergia, vagy most a téli id? miatt nehezebben múlik el az ekcéma?

Legjobb válasz: Van akinek az ekcéma soha nem múlik el... Lányomnak kizárólag hasmenése van a tejtõl, bõrtünete nincs. Erre varrj gombot...

Van akinek az ekcéma soha nem múlik el... Lányomnak kizárólag hasmenése van a tejtõl, bõrtünete nincs. Erre varrj gombot...
Szia! Amikor elõjött az unokatesónknál elõször felsõ léguti lerakódások voltak (mintha állandóan meg lett volna fázva, végig az egész nyálkahártyán). Hónapokkal késõbb jött a hasmenés és a puffadás. Azt mondta a doki, hogy egyénfüggõ, mennyi idõ amíg telítõdik a szervezet az ellergénekkel. Nála nincs ekcéma, amúgy tejérzékeny szegényke.
Én laktózérzékeny vagyok és nekem sem mindig jönnek ki a csalánkiütéseim. A tünet, amire felfigyelhetsz az az, hogy elsápad, fájni kezd a hasa, hányhat, hasmenése lesz, elgyengül. Esetleg megjelenhetnek csalánkiütések, de ez nem törvényszerû. Ezek a csalánkiütések azonban kb. 1 nap alatt el is múlnak, a következõ allergiás reakcióig.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy veleszületett ekcémáról van szó, már akkor kijött, mikor még csak szopizott.
Gondolom, te fogyasztottál tejet a szoptatási idõszakban. Ilyenkor neked kell tejmentesen étkezned. Nálunk is ez van. 3 gyerekbõl 2-nek foltos ekcémája van, már szoptatási idõszakban elkezdõdött. Nálunk semmi emésztési tünet nincs, az ekcémájuk viszont a doki szerint tejérzékenységet jelent, ezért tejmentes kajára vannak fogva (az egyik még szopik, így én is persze). A nagyobbik (4) már kap tejes dolgokat, télen még nem szép a bõre, de nem olyan vészes a dolog, szerintem múlik (remélem). Ezt általában kinövik, ha odafigyelsz. Fontos még a teljesen sómentes étkezés, ha meg tudod valósítani. Nagyon leterheli ugyanis a szervezetüket a sóbevitel. Ne add nekik a rendes kaját, amit ti esztek, hanem külön, sómentesen fõzz.
A kérdező hozzászólása: Már sokszor akar enni abból, amit mi eszünk, így abban próbálom minimálisra csökkenteni a sót. Tavaszi-nyári idõszakban teljesen tünetmentes volt a bõre, pedig akkor már elkezdtük kóstolni a tejes dolgokat.
Szia! Igen, télen nehezebben múlik az ekvéma, ill. többször elõ is jön. Lehet, hogy túl száraz a lakás levegõje, például az sem tesz jót neki. Mi minden radiátorra tettünk párologtatót. Ezzel is kicsit javítani a ház levegõjén. A fával fûtés fõleg rosszabb. Egyébként nekünk is úgy volt, hogy már a szoptatás alatt, ha tejterméket ettem, kiütéses lett a kislányom. Én úgy vettem észre, ha kijön rajt az ekcéma, akkor a széklet is sokkal lazább. Mert ami kiüt a bõrre, sajnos az belül is, a bélrendszerben is lezajlik náluk. Szóval ezt jól megírtam, de sajna nem vagyok orvos, csak a magam módján fogalmaztam meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy megírtátok tapasztalataitokat! Még írjatok, ha vannak egyéb tapasztalataitok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!