Találatok a következő kifejezésre: Van valamilyen amivel (690 db)

Van ilyen gyantapatronom, amit otthon fel lehet melegíteni vízben, és ehhez muszáj lesz megint vennem gyantacsíkot, vagy van valamilyen más anyag, amit fel lehetne használnom? Illetve mi a legjobb anyag, ami lehozza ezt a ragadós gyantát?

Legjobb válasz: A gyantázáshoz kell a gyantacsík, esetleg valamilyen erõsebb szövet. Én inkább a gyantacsíkot ajánlom. Gyantázás után a gyantamaradékot valamilyen olajjal (teljesen mindegy milyen) könnyen le lehet szedni. Egyébként van olyan gyanta amihez nem kell csík, ha jól emlékszem cukorgyanta a neve.

A gyantázáshoz kell a gyantacsík, esetleg valamilyen erõsebb szövet. Én inkább a gyantacsíkot ajánlom. Gyantázás után a gyantamaradékot valamilyen olajjal (teljesen mindegy milyen) könnyen le lehet szedni. Egyébként van olyan gyanta amihez nem kell csík, ha jól emlékszem cukorgyanta a neve.
Kell, inkább ne kísérletezz, mert a végén az anyag elszakad, és te meg leshetsz gyantával a lábadon. XD De kb háromszáz forint, nem nagy kiadás azért. :D A cukorgyanta amit kézzel is le lehet szedni valóban, csak abból se a patronos. :D Na meg hozzáértés nélkül nem szórakoznék vele, mert könnyû a bõrt is lenyúzni akár. :S
A kérdező hozzászólása: Kimaradt a kérdésbõl:Olyan jel, heg, vagy nyom, ami látható helyen van?
Fiam 5 éves lesz májusban és tavaly a 4-ik szülinapi buliján összeszaladt az unoka tesójával. A srácnak nem lett semmi baja, .de az enyémnek a szeme alatt kicsit felrepedt a bõre. Ez azóta is látszik közelrõl(fényképen nem), de a csík ott van. Nem tudom mikor fog el halványodni...
6 éves , hiperaktív a kisfiam, a bölcsiben már letörött az egyik foga, tavaly a labdáját kergetve beleesett a rózsabokorba, a felkarján, combján most is láttszanak a mélyen szántó hegek.
Nekem az állam és a szám közti területen van egy kisebb heg, amit még ovis koromban szereztem. Nem vészes, és alig látszik. A kezemen is van heg, az egyiket kisiskolás koromban szereztem.
3 eves fiamnak ketto is van, szerintem ezek meg is maradnak. Az egyiket kb 7 honaposan szerezte, akkor mar aktivan maszott es lefejelt egy polcot, a szemoldoke repedt meg. Nem volt nagy az utes, de az egy erzekeny terulet, kb fel centis heg van. Alig latszik, de latszik. A masik pedig az orrnyergen van, kb egy eve szerezte, nagyapja lomolt a polcon a furdoszobaban, leesett a felso polcrol a borotvahab es a fiam ott allt. Nem is gondoltam volna, hogy ez latszani fog, mer eleve nagyon pici seb volt, inkabb csak horzsolas, de pici, vekony, feher hegecske van a mai napig.
enyémnek olyan van amit akkor szerzett mikor még nem csetlett botlott :( születése utáni éjszaka külön aludtunk, másnap mikor megkaptam, egy hatalmas, vérzõ, friss seb volt a nóziján :( azt mondták megkarmolta magának... :/ ha sír és piros a nózija vagy nyáron szép barna akkor látszik sajnos a mai napig. de nem csúnya sebhely szerencsére, csak egy halvány "L" alakú csík... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Az én fiamnak van a homlokán jobb oldalon 1 nyom, amit egy éves kora elõtt szerzett még, 3 lépcsõfokról esett le még annak idején, apuka nem figyelt rá eléggé és megtörtént a baj.Jókora hupli volt neki utána a fejecskéjén és aztán sztem azért is maradt nyoma, mert utána többször is volt hogy beverte ugyanazon a ponton a fejecskéjét.Bizonyos szögbõl úgy néz ki ott a homloka, mintha picit be lenne nyomódva, de nem vészes, biztos alakul még a bõrének a rugalmassága és akkor talán észre sem lehet majd venni.Meg a bal szeme alatt is van 1 kis heg, 3 éves korában nekiesett a szekrénynek, felrepedt a szeme alatt és varrni is kellett neki.Szépen halványodik a heg, talán elmúlik majd.

A herezacskómban van valami ami olyan mintha feltekeredett erek vagy valamilyen vezetékek lennének? Ez mi lehet? Ez lehet valami féle probléma? Van-e valakinek ilyen? 20/F

Legjobb válasz: Igen, hát a spermiumokkal bizony nem az a helyzet, hogy addig isznak, amíg a farkadba nem teleportálnak. Valamilyen létezõ úton oda kell jutniuk.

Igen, hát a spermiumokkal bizony nem az a helyzet, hogy addig isznak, amíg a farkadba nem teleportálnak. Valamilyen létezõ úton oda kell jutniuk.
A kérdező hozzászólása: semmi féle tünetem nincs csak ha megfogom akkor érzem hogy ott van nem fáj nem húzodik de van hogy oda nyúlok és nincs is ott
Hát figyelj ha érzed hogy fáj(húzó feszítõ érzés olyan mintha lefelé húznák a lábad a combod tövétõl) Akk érdemes megmûttetni, mert megölheti a herét is mert a kitágult érhálózatok miatt nem jut elég vér a herébe Ha simulós boxert hordasz a berendezésed legyen felfelé a hasad irányában, így is elkerülhetõ a rossz vérkeringés a herékben Ennyit tudok
A kérdező hozzászólása: de ez nincs állandó jellegel ott csak néha figyelhetõ meg
ezt akartam írni...
Szerintem a mellékherérõl beszéltek.....
A kérdező hozzászólása: és lehet ebbõl valamilyen probléma?
Visszér tgulat lehet :S Félõ h nekem is ez van, de sose erõltettem magamat így nemtudom mi ez valójában
A kérdező hozzászólása: igen
Bal zacsiban van ez nem? Vastag kitapintható vezeték féle, és ien dudor a herén Erre gondolsz?
A kérdező hozzászólása: igen! erre gondoltam de ez olyan mint egy nagy gombojag :D
Herevisszér sérved van. (Googlezz rá : Varicocele) Rutin mûtéttel távolítható.. rám is ez vár.

Van valamilyen vitamin ami a köröm egézségéhez szükséges?

csak azért kérdezem mert van hogy letöredeznek a körmeim és valami vitamintól er?ssebbek jó lenne ... és hülye válaszokat nem kérek

Legjobb válasz: Nekem is letöredezik könnyen a körmöm. Rendeltem az avonból körömerõsítõ köröm lakkot, átlátszó, tele van valamilyen vitaminokkal és nekem bevált. :)

Nekem is letöredezik könnyen a körmöm. Rendeltem az avonból körömerõsítõ köröm lakkot, átlátszó, tele van valamilyen vitaminokkal és nekem bevált. :)
A kérdező hozzászólása: szia megmondanád a nevét??

Van valamilyen szer, amivel ha befújom magam akkor nem szállnak rám a méhek? Vagy valamilyen illatanyag.

A szomszédom házi méheket tart, és már elég sok találkozásom volt velük kert babrálás közben,de mivel nem vagyok a szomszéddal túl jó viszonyban,ezért.....

Legjobb válasz: Az ecet szagát nagyon utálják. Ezt egy méhészcsaládban felnõtt ember mondja neked.

Az ecet szagát nagyon utálják. Ezt egy méhészcsaládban felnõtt ember mondja neked.
Kerüld az édes ételeket, illatokat
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mind kettõtöknek!! Méhekkel 1ébként semmi gondom úgy alapjába, de régen nagy mutterom terrorizáltak, most pedig én vagyok én soron... Még1x köszi;)
Még valami... Ha nem rajzanak, vagy nincs pergetés akkor nem kell törõdni vele, ha az ember körül röpköd. Ne csapkodj és simán elrepül. A fenti esetekben... hujjuj nagyon bolondok tudnak enni.
A kérdező hozzászólása: Igen a kalimpálásra csak reagálnak, jól tudom...a rajzás pedig elég sûrûn elõfordul, van , hogy az egyik alma fára rakódnak, hol meg cseresznyére..de olyankor persze ki sem megyek.Ezt csak leírtam, és nagyon köszönöm! Neten nem nagyon találtam errõl semmit...
igen az ecet a legjobb. mikor mamám mellé odatelepítettek egy jó száz kaptáros családot...hát szó szerint ecettel fújkáltam magam, büdi lettem de kikerültek :D az ecetes trükköt egyébként nekem is a méhész mondta aki oda cuccolt :) más hasznosat még én sem találtam. bár egyszer volt valami virágom amit nagyon nagy ívben kikerültek de már nem tudom mi volt az...viszont amíg az volt az ablakomban addig nem jöttek be méhek vagy darazsak csak sajnos kidöglött -.-
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat zsebev és a kis történetet. És a szabóméhészetnek az infót;)

Le lehet szokni? Mar 25 eve dohanyzom es nem tudok leszokni. Mar voltam 3 gyomorfekelyel korhazban amit reszben a cigi okozott. Ha valakinek van valamilyen tippje hogyan szokjak le, IRJON. 49/F

Legjobb válasz: Múltkor találtam valamilyen reklámot az elektromos cigirõl,nem olcsó de szerintem hatásos lehet. Keress rá!(:

Múltkor találtam valamilyen reklámot az elektromos cigirõl, nem olcsó de szerintem hatásos lehet. Keress rá!(:
A kérdező hozzászólása: Koszonom a tanacsokat.Van egy lanyom es felesegem.Ok nagyon szeretnek ha leszoknak.Azok is irjanak akik mar leszoktak.Meg egyszer koszi.
Kérd meg õket, különösen a feleségedet, hogy segítsenek! Továbbá van nikotintapasz, és nikotinos rágó. Inkább a rágót ajánlanám, mert addig is van valami a szájban.
Ha végképp semmi nem használ, menj el agy pszichiáterhez (NEM pszichológus!!!), akinek mondd el a gondod. És kérd meg, hogy írja fel ezt a gyógyszert: WELLBUTRIN SR 150 mg. Beszéltem egy dohányossal, aki napi min 30 szálat szívott, és neki semmi más nem használt. Ez viszont teljesen bevált! Magam úgy tettem le a cigit, hogy egyik nap nem gyújtottam rá, és a cigis doboz ott volt a zsebembe. Ezt másnap is sikerült megtennem. Fél év után kidobtam a cigit... Azóta is úgy érzem, hogy minden nap rágyújtanék, de nem gyújtok. Akarat volt nálam.
30 évesen én is elgondolkoztam, mert 14 éves koromtól cigiztem, napi két doboz tigris, ha meg jobban ment, piros Marlbi. A háziorvos rámszólt egy kardiológiai kivizsgálás után. Kipróbáltam egy halom csodamódszert, de nekem nem jöttek be. Sem a rágó, sem a tapasz, sem a mágneskütyü. Aztán kezdõdõ gyomorfekély, Omeprazol. Háziorvos még jobban rámszólt. Véletlenül belefutottam egy civil csapatba, akik hasonló okok miatt letették a bagót. Hittem is, meg nem is, de õk is fel akarják nevelni a kölkeiket alapon, ha nekik sikerült, hátha. Csináltam, amit mondtak, nagyon rossz volt, fõleg az elsõ hét. Az elsõ 3 nap pedig kiesett, borzalmas volt. Iszonyat. Elsõ nap vedeltem a vizet, majdnem szomjanhaltam, másnap hasmenés, 7-8 liter víz ki, arcom, végtagjaim lezsibbadva. Vérnyomásesés, megszédülés, de elkaptak. Két, két és fél doboz piros Marlbi, imádtam, egybõl le nullára. Most 34 leszek és nem dohányzom. Fél év után újra aktívan tudtam sportolni, a béta-blokkoló a szívemre sajnos maradt, de tudok futni és nem fújtatok a negyediken. Nem szedek vérnyomáscsökkentõt, kevesebb a gyomorsavam, meg tudok csinálni 100 fekvõtámaszt.... Megérte, 10 évet fiatalodtam. De elhatázozás kell, némi nyugató, altató sem árt a családorvostól, meg hagytam, hogy kivigyenek ingerszegény környezetbe. Telefon kikapcs, asszonynak kuss, csak a jó levegõ. Egy hét kínpad, két hét regenerálódás a szenvedésbõl és utána mentem vissza Pestre. Mindenkinek azt mondtam, hogy nyaralok, így nem volt feltûnõ. És megérte, gyógyszerre sem, cigire sem költök, jól vagyok szerencsére, és mivel némi orvosi felügyelettel azonnal elkezdtem a napi sportot, nem is híztam. De az elsõ hét egy pokol volt, borzalmak borzalma, végig csak arra szabad gondolni, hogy letelik. Ha rágyújtasz, akkor is letelik, és nem csináltál semmit, ha kínokban vergõdsz, akkor is letelik, de utána jobb lesz. Nekem egyedül nem ment volna, a negyedik napon még támogattak az utcán....de kibírod, ha igazi férfi vagy! Hajrá! Állítólag csak a heroinról ilyen rossz még leszokni, valami orvosis honlapon olvastam. Még valami: van egy haverom. Hazamegy melóból, várja a triplaszájú duplaseggû felesége, meg a két kárálógép lánya. Mindig mondja, hogy le akar szokni. Soha nem fogja letenni. Ahhoz meg kéne szabaduljon a családjától, Õ is beismeri. Ha valakinek már a cigi-kávén kívül semmi jó nem maradt az életében, bajosan szokik le. A leszokáshoz kell valami motiváció, alsóhangon egy normál elviselhetõ családi légkör. A barátom a kocsmába menekül a 3 némber elõl, hogy ne legyen otthon. Nem a cigirõl fog leszokni, hanem alkoholosta lesz mellé. Ilyen esetekben, ha az áldozat nem tud a teljes életvitelén változtatni, leszokásról ne is álmodjon. Neki azt hiszem, már reszeltek.
Vasakarattal. ha érzed, hogy jön a késztetés, próbáld elterelni a figyelmedet. pokoli nehéz, de meg lehet csinálni. én az elsõ napokban borzasztó feszült voltam, mindenkivel összevesztem, ingerült voltam. 10 évet cigiztem. 24 N

Lányok, ha kiderülne arról, akit szerettek, hogy van valamilyen betegsége, ami nem fertőző és nem is korlátozza semmiben, akkor lehet, hogy szakítanátok vele?

Legjobb válasz: Konkrétumot mondj! Ha olyan betegsége van, amitõl szép lassan (de gyorsabban, mint egy egészséges ember) elsorvad és sokkal rövidebb életre számíthat, mint egy egészséges ember... és a kapcsolat legelején járunk, amikor még nem elég mélyek az érzelmek, akkor lehet, hogy inkább kifarolnék a kapcsolatból, minthogy késõbb sokkal jobban szenvedjek, amikor elveszítem. De ha a kapcsolat kellõs közepén derülne ki valami hasonló és egyébként tökéletesen mûködik köztünk minden, akkor nem mennék sehova. Kitartanék mellette, bármi is történjen.

Konkrétumot mondj! Ha olyan betegsége van, amitõl szép lassan (de gyorsabban, mint egy egészséges ember) elsorvad és sokkal rövidebb életre számíthat, mint egy egészséges ember... és a kapcsolat legelején járunk, amikor még nem elég mélyek az érzelmek, akkor lehet, hogy inkább kifarolnék a kapcsolatból, minthogy késõbb sokkal jobban szenvedjek, amikor elveszítem. De ha a kapcsolat kellõs közepén derülne ki valami hasonló és egyébként tökéletesen mûködik köztünk minden, akkor nem mennék sehova. Kitartanék mellette, bármi is történjen.
bõrbetegség általában fertõz amúgy:D d e hülye kérdés, és sztem a kategória is rossz.. természetesen miért szakítana bárki emiatt? azért szereti a másikat, mert egészséges? ott még csak nem tartunk...
Milyen betegség az ami nem korlátoz semmiben?
A kérdező hozzászólása: sok ilyen van, pl: bõrbetegség
Mondjuk sok bõrbetegség van, amely nem fertõz, viszont csúnya. Konkrétum nélkül nehéz választ adni. Éjszakai fogcsikorgatásról van szó, súlyos skizofréniáról?

Isten mindenkit egyformán szeret? Van valamilyen Bibliai vers ami arra engedne következtetni, hogy Isten jobban szeretné a gyermekeit a pogányoknál?

Legjobb válasz: Sziasztok. Ennek az igeszakasznak a tanulmányozásakor segít, ha összevetjük a Máté evangéliumában levõvel(Máté 15:20-28). Mivel az evangéliumírók más szemszögbõl látták a dolgokat sokszor egészítik ki egymást és ezt hasznos figyelembe venni. A tanítványoknak kifejezetten kínos volt a helyzet. Ellenségesen viszonyultak minden idegenhez a zsidók(, például a görögökrõl tudni kell, hogy tartottak disznót, ami tisztátalannak számít), a nõ pedig utánuk kiáltozott. Ezt õk megunták és ezért kérték Jézust, hogy küldje el. Jézus pedig erre aszerint válaszolt, ahogyan a zsidók gondolkodtak: "Én nem küldettem máshoz, csak Izrael házának elveszett juhaihoz." Fokozódik a helyzet amikor hozzá érkezik az asszony. Újra kéri õt amire a válasz szintén a zsidó gondolkodásmenetének felel meg. Ezt egy ilyen helyzetben visszahallani nem volt jó érzés a tanítványoknak. Ez Isten csiszolási folyamatának volt a része, ugyanis késõbb a tanítványok elkezdték hirdetni az örömhírt, legelõször csak a zsidóknak, de késõbb a pogányoknak is. Egyébként végül Jézus meggyógyította a lányt, nem hagyta cserben az asszonyt. A tanítványoknak sok felkészítésre volt szükségük, és látjuk az új szövetség további részeibõl hogy a pogányokhoz való viszonyulásból még fakadtak viták az egyházban. Pál a Róm 11:13ban a pogányok apostolának nevezi magát. Péter az Apostolok Cselekedetei 15 rész hetedik vers második felében ezt írja: "Atyámfiai, férfiak, ti tudjátok, hogy régtõl fogva engem választott ki Isten közületek, hogy az én számból hallják a pogányok az evangélium igéjét, és higgyenek. A szíveket ismerõ Isten pedig bizonyságot tett mellettük, amikor éppen úgy megadta nekik is a Szentlelket, mint ahogyan nekünk, és nem tett semmi különbséget közöttünk és közöttük, mert hit által megtisztította szívüket..." Egyébként jókat írt Katy Weaver is, egyetértek vele(d).

Sziasztok. Ennek az igeszakasznak a tanulmányozásakor segít, ha összevetjük a Máté evangéliumában levõvel(Máté 15:20-28). Mivel az evangéliumírók más szemszögbõl látták a dolgokat sokszor egészítik ki egymást és ezt hasznos figyelembe venni. A tanítványoknak kifejezetten kínos volt a helyzet. Ellenségesen viszonyultak minden idegenhez a zsidók(, például a görögökrõl tudni kell, hogy tartottak disznót, ami tisztátalannak számít), a nõ pedig utánuk kiáltozott. Ezt õk megunták és ezért kérték Jézust, hogy küldje el. Jézus pedig erre aszerint válaszolt, ahogyan a zsidók gondolkodtak: "Én nem küldettem máshoz, csak Izrael házának elveszett juhaihoz." Fokozódik a helyzet amikor hozzá érkezik az asszony. Újra kéri õt amire a válasz szintén a zsidó gondolkodásmenetének felel meg. Ezt egy ilyen helyzetben visszahallani nem volt jó érzés a tanítványoknak. Ez Isten csiszolási folyamatának volt a része, ugyanis késõbb a tanítványok elkezdték hirdetni az örömhírt, legelõször csak a zsidóknak, de késõbb a pogányoknak is. Egyébként végül Jézus meggyógyította a lányt, nem hagyta cserben az asszonyt. A tanítványoknak sok felkészítésre volt szükségük, és látjuk az új szövetség további részeibõl hogy a pogányokhoz való viszonyulásból még fakadtak viták az egyházban. Pál a Róm 11:13ban a pogányok apostolának nevezi magát. Péter az Apostolok Cselekedetei 15 rész hetedik vers második felében ezt írja: "Atyámfiai, férfiak, ti tudjátok, hogy régtõl fogva engem választott ki Isten közületek, hogy az én számból hallják a pogányok az evangélium igéjét, és higgyenek. A szíveket ismerõ Isten pedig bizonyságot tett mellettük, amikor éppen úgy megadta nekik is a Szentlelket, mint ahogyan nekünk, és nem tett semmi különbséget közöttünk és közöttük, mert hit által megtisztította szívüket..." Egyébként jókat írt Katy Weaver is, egyetértek vele(d).
Nincs. A zsidók is egy elnyomott kis pogány nép volt.
"Mert hallván felõle egy asszony, akinek leányában tisztátalan lélek vala, eljõve és lábaihoz borula. Ez az asszony pedig pogány vala szíro-feniciai származású. És kéré õt, hogy ûzze ki az õ leányából az ördögöt. Jézus pedig monda néki: Engedd, hogy elõször a fiak elégíttessenek meg. Mert nem jó a fiak kenyerét elvenni, és az ebeknek vetni." Értsd így fiak=zsidók ebek=pogányok.

Van olyan, amit megbántatok, valamilyen hiba amit elkövettetek gyereknevelési téren, illetve olyan amit mindig megfogadtok, de nem sikerül betartani?

Legjobb válasz: Ahogy mondani szokták, eddig elveim voltak, most pedig gyermekem van. Gyakorlatba jön rá az ember lánya, hogy sok minden nem úgy mûködik, ahogyan azt elképzelte... De hogy a kérdésre válaszoljak: nem, nem bántam meg semmit(eddig).

Ahogy mondani szokták, eddig elveim voltak, most pedig gyermekem van. Gyakorlatba jön rá az ember lánya, hogy sok minden nem úgy mûködik, ahogyan azt elképzelte... De hogy a kérdésre válaszoljak: nem, nem bántam meg semmit(eddig).
Nálunk a lányomnak össze voltak tapadva a kisajkai!Mikor a nõgyógyászomat kértem ajánljon gyermeknõgyógyászt, azt mondta, hogy vigyük nyugodtan hozzá, majd Õ szétválasztja neki!Fél évesen meg is csinálta, meg ismutatta hogy kell, én még kétszer szétválasztottam neki! Aztán 2 évesen csak gyereknõgyógyászhoz kerültünk...(4 napiszonyat kínlódás után)és hatalmas lelkiismertfurdalásom van, hogy nem egybõl oda vittem, mert olyan információkat tanácsokat kaptunk, amitõl valószínûleg többet ez nem fordulhat elõ! Ezt mindennél jobban bánom :(
Nincs, mert bármit is csináltam rosszul, egy dolgot biztosan nyertem vele: tapasztalatot. Fogadás-betartás annál több, de ennek meg pont, hogy örülök. Remélem, a lányom se tudna olyasmit mondani, ami az én hibám volt és esetleg emlékezne rá...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok.Nagyon jó válaszok.A második válaszolónak üzenem, nagyon sajnálom, hogy így alakult, de mindig meg kell hozni egy döntést és próbálunk mindig jót hozni, hogy a legjobb legyen a szemünk fényének.Néha nem sikerül.De szerencsére azért az esetek többségében végül csak jól döntünk.Köszönöm a válaszokat.
Ilyen kérdést már én is akartam kiirni. Stefix válasza nagyon tetszik. Talán mindenkinek igy kéne gondolkodni. Igen van pár dolog amiben hibáztam, és nagy lelkiismeret furdalásom van miatta. Na, nem bántottam meg ilyenek, de már nem tudok rajta változtatni. Akkor azt gondoltam helyesnek és pufff... :( Tévedtem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!