Találatok a következő kifejezésre: Van valami vagy (6692 db)

A molekulák között van valami, vagy inkább mi van a molekulák között?

úgy tudom hogy a gázok és a folyadékok molekulái messzebb vannak egymástól na most az ideális gázná ami csak elméletben létezik ahhoz képest a reális gázok abban különböznek hogy a mlekuláknak van saját térfogatuk egymásba ütköznek na most ha már egymásba ütköznek akkor már ott felmerül bennem a kérdés hogyha nem lenne köztük semmi akkor nem tudnának összeütközni vagy akkor ez hogyvan

Legjobb válasz: Az ideális gáznál nem veszik figyelembe a térfogatot. Ha a tényleges térfogattal számolunk, akkor az befolyásolja az ütközés valószínûségét. (Minél nagyobb egy molekula, annál könnyebb eltalálni.) Két szomszédos gázmolekula között "semmi" van.

Az ideális gáznál nem veszik figyelembe a térfogatot. Ha a tényleges térfogattal számolunk, akkor az befolyásolja az ütközés valószínûségét. (Minél nagyobb egy molekula, annál könnyebb eltalálni.) Két szomszédos gázmolekula között "semmi" van.
Attól még két test össze tud ütközni, hogy kettõjük között az idõ nagy részében semmi van és csak az ütközés pillanatában érnek össze. Egyébként a molekulák között elektromos erõtér van. A gázok atomjai/molekulái az elektromos erõterükön keresztül ütköznek össze. Azért nem haladnak át egymáson a testek.
Fel van véve barátként? Esetleg töröld le, majd vedd fel újra!
A kérdező hozzászólása: am az az erdekes hogy masgeperol tudok neki irni csak enyemrol nem neki

Szívemmel van valami vagy a mellizmommal?

Pár éve voltam orvosnál, és elküldött ultrahang vizsgálatra, de nem találtak semmit A szívemnél/mellizmomnál érzem néha, elég nehezen tudom leírni (magas vérnyomásom van, ha ez számít valamit): feszülõ/nyomó érzés, gyakorlatilag érzem hogy van ott valami Nem fáj, de a bal oldalamon gyakorlatilag nem tudok aludni

Legjobb válasz: Menj el újból orvoshoz. És csináltass EKG-t is.

Menj el újból orvoshoz. És csináltass EKG-t is.


Segitség! Nemrég fejeztem be az assassinscreed brotherhood-ot a, minek a 45%-nál jártam legalábbis ezt irta ki de mikor vége lett és leszúrtam a csajt nemjött be semmi csak h ki csinálts stb ezután van valami vagy ez tényleg a játék vége lenne?

Legjobb válasz: Nem, kalandjaim tovább folytatódnak a mellékküldetéseken és az emlékeim 100%-os kijátszásában. Ne feledd: We work in the dark to serve the light. We are assassins.

Nem, kalandjaim tovább folytatódnak a mellékküldetéseken és az emlékeim 100%-os kijátszásában. Ne feledd: We work in the dark to serve the light. We are assassins.
A kérdező hozzászólása: még1 kérdésem volna szóval most ott járok h a romolusnak a ruháját felvettem meg minden bankot festõt stb megvettem meg minden toll is megvan DE akkor csak rómába tudok maradni vagy van folytatás, ?mikor fogok végre rómából kikerülni vagy mit tegyek? mert már unom.mindent megcsináltam all feladat kész . ez lenne a vége h rómába nyomorgok?
Persze, Isztambulba fogok menni. Lásd: Revelations :)
A kérdező hozzászólása: de nem értem most rómába vagyok és kb mindent megcsináltam feladatot csak ilyen zászlók vannak hátra mindent megvettem .. de nincs semmi feladat nemtudok sehova menni? mit tegyek??csak rómába vagyok pedig téllleg 100% kiirta h roma is rebulit mindenben de akkor h továb??
Kérdezõ: Ennyi a Brotherhood. kész, vége. A folytatás a Revelations. Már be tudod szerezni akárhonnan. Elõször mikor végigvittem én is csak néztem hogy "most mi is van??? :O " "ennyi a sztori?" aztán megtudtam régebben hogy olyan dec. környékén kijön az új rész, enyhén pörögtem hogy jöjjön már. Am. pedig a brotherhood túlnyomó lényege a multiplayer mód. Persze a történet a legeslegjobb!! imádom, az lesz a baj ha egyszer befejezik sajnos (2012 nyarán jön az utolsó rész) Ajánlom a revelations-t elég nagyon sok mindenre fény derül, de aki tényleg belevan zsongva a történetbe, annak soha sem elég. remélem tudtam segíteni bármifajta módon. Requiescat in pace

A nyákdugót észre kell vennem anélkül nem lehet magzatvíz? A magzatvíznak van valami jele pölö szaga vagy valami? Vagy olyan mint a víz? Illetve valami furcsa érzés van a nunimban az mitől van? 39 hetes vagyok

Legjobb válasz: A nyákdugó távozásától számítva akár 2 hét is eltelhet, amíg beindul a szülés, és természetesen attól még van magzatvíz. A magzatvíznek jellegzetes illata van. Leginkább halhoz tudnám hasonlítani, vagy nem is tudom. Mindenesetre nem fogod összekeverni tutira sem a folyással, sem pedig vizelettel. A furcsa érzés lehet akár azért is, mert a méhnyak rövidül, vagy valamelyik méhszáj tágul. Ez a 39. héten már várható.

A nyákdugó távozásától számítva akár 2 hét is eltelhet, amíg beindul a szülés, és természetesen attól még van magzatvíz. A magzatvíznek jellegzetes illata van. Leginkább halhoz tudnám hasonlítani, vagy nem is tudom. Mindenesetre nem fogod összekeverni tutira sem a folyással, sem pedig vizelettel. A furcsa érzés lehet akár azért is, mert a méhnyak rövidül, vagy valamelyik méhszáj tágul. Ez a 39. héten már várható.
A magzatviz rozsaszines szinu. Hat a szagara mar nem emlekszem. A nyakdugot meg nem mindenki veszi eszre ha tavozik. Ha gyanakodsz hogy csepeg, folyik a magzatviz ulj ra meztelen fenekkel egy tiszta pelusra, es ulj rajta egy fel orat. Ha sargas le folyik akkor az csak vizelet, de ha rozsaszines akkor magzatviz es azonnal telefonalj a dokidnak. En ezt tapasztalatbol irom, mert az elozo terhessegemnel a lanyomnal ugy csopogott el a magzatviz es nagyon nehez volt felismerni. Es persze a nyakdugo tavozasat sem vettem eszre. 28 hetes kismami
friss, 3hetes élmény: a magzatvíz elõszõr szintelen ( a szagát nemtudom, nem szagoltam )és késõbb lesz rózsaszínes. nemkell a nyákdugónak elötte távozni, nekem se távozott.

Van valami módja, vagy valami honlap ahol meg tudom nézni, hogy adott orvosról mik a vélemények?

Hasonlóan a markmyproffesorhoz, vagy bármilyen oldal, mert most váltanék felnőtt orvosra, és jó dokihoz szeretnék kerülni. Köszi!

Legjobb válasz: NEm tudom, hogy van-e ilyen oldal, de a legtöbb nem reális képet ad. Vagy lehúzzák azok, akiknek valamiért nem tetszett (akár azért, mert nem írt fel nekik valamit, amire nincs szükségük), másrészt a legtöbb minösítös oldalon annak, akröl szó van, megvan a ehetösége a negativ kommentárokat töröltetni. Szóval semmi értelme ilyen helyeken nézelödni, mert semmi köze az ottani véleményeknek a valósághoz. Kérdezösködj az ismerösök között, menj el személyesen azokhoz, akikröl jót hallottál és személyes tapasztalatok alapján dönts. Ha valakihez elmégy, még nem vagy odakötve, bármikor válthatsz.

NEm tudom, hogy van-e ilyen oldal, de a legtöbb nem reális képet ad. Vagy lehúzzák azok, akiknek valamiért nem tetszett (akár azért, mert nem írt fel nekik valamit, amire nincs szükségük), másrészt a legtöbb minösítös oldalon annak, akröl szó van, megvan a ehetösége a negativ kommentárokat töröltetni. Szóval semmi értelme ilyen helyeken nézelödni, mert semmi köze az ottani véleményeknek a valósághoz. Kérdezösködj az ismerösök között, menj el személyesen azokhoz, akikröl jót hallottál és személyes tapasztalatok alapján dönts. Ha valakihez elmégy, még nem vagy odakötve, bármikor válthatsz.
google-be: "xy fórum". Én így szoktam véleményeket nézni. Persze nyilván nem mindenkirõl írnak.
A kérdező hozzászólása: értem, megpróbálom, köszönöm!

Telefonguruk! Sony Xperia Ion LT28i, Sony Xperia Ion LT 28h és Sony Xperia Ion LTE között van valami különbség? Csak a név más vagy van vmi apró eltérés? Az áruk is ebben a sorrendben nő, szóval csak kell valaminek lennie.

Legjobb válasz: Az LTE változat az már képes a negyedik generációs hálózat használatára. Az LT28i és 28h között viszont nem tudom mi lehet a különbség. Gyanítom a "h" is egy régiót jelöl mint régebben az i, a és a c, csak nem tudom melyiket. A különbözõ régiók között készülékek között vagy valami minimális eltérés van vagy semmi.

Az LTE változat az már képes a negyedik generációs hálózat használatára. Az LT28i és 28h között viszont nem tudom mi lehet a különbség. Gyanítom a "h" is egy régiót jelöl mint régebben az i, a és a c, csak nem tudom melyiket. A különbözõ régiók között készülékek között vagy valami minimális eltérés van vagy semmi.
Én is csak azt tudnám mondani, amit az elsõ is leírt, szóval nem fogom még egyszer ide leírni. Annyit tennék hozzá, hogy úgy tudom az LTE változatot Magyarországon nem lehet használni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindkettõtöknek!

Valami baj van velem vagy ez valami átok?

Az önbizalmam egyenl? a 0-val, habár ezt kívülr?l senki sem veszi észre.

Legjobb válasz: Velem is ez a helyzet. Sok fiúnak tetszem, de egyik sem elég jó. Aztán ha egyszer valamelyiküket mégis megkedvelem, egybõl attól félek, hogy nem vagyok-e rámenõs, vagy elég jó vagyok-e neki. Én csak arra tudok gondolni, hogy a nagy önbizalmam alatt azért mégis nagyon bizonytalan vagyok, és annyira félek a kudarctól, és a fájdalomtól, mikor összejönnék valakivel, hogy inkább a büszkeségemet megtartva keresek valami hibát a fiúban, és nem jövök össze, csak nehogy pofára essek. Szóval valószínûleg elõbb magaddal kéne rendbejönnöd, és tudni, ki is vagy valójában. És gondolj arra, hogy a lány akivel vagy, valamiért tetszik neked és bár vannak hibái, bármilyen más lányban is találnál, ha akarnál. Remélem tudtam segíteni! 17/L

Velem is ez a helyzet. Sok fiúnak tetszem, de egyik sem elég jó. Aztán ha egyszer valamelyiküket mégis megkedvelem, egybõl attól félek, hogy nem vagyok-e rámenõs, vagy elég jó vagyok-e neki. Én csak arra tudok gondolni, hogy a nagy önbizalmam alatt azért mégis nagyon bizonytalan vagyok, és annyira félek a kudarctól, és a fájdalomtól, mikor összejönnék valakivel, hogy inkább a büszkeségemet megtartva keresek valami hibát a fiúban, és nem jövök össze, csak nehogy pofára essek. Szóval valószínûleg elõbb magaddal kéne rendbejönnöd, és tudni, ki is vagy valójában. És gondolj arra, hogy a lány akivel vagy, valamiért tetszik neked és bár vannak hibái, bármilyen más lányban is találnál, ha akarnál. Remélem tudtam segíteni! 17/L
Nem rajtad kívül álló tényezõk miatt van az, ami van. Ez csak és kizárólag rajtad múlt/múlik, ha úgy van minden amit leírtál...Nem tudom mi miatt jutottál arra a belátásra, hogy mégsem megfelelõ a lány, remélem nem torzult el az értékrended. Úgy tûnik ki az írásodból-lehet tévedek- hogy van benned egy kis beképzeltség, hogy nem jó senki, mert veled csak a tökéletes lány jöhet össze...Lehet rosszul jött le, de nem lehet mindenki "tökéletes". Meg az sem egy elõnyös dolog, hogy rövid idõn belül a hibát találod meg a másikban, mint kizáró okot, nem a szépet keresed/látod meg. Persze ha azt tapasztalod, hogy kacér, erkölcstelen vagy ilyesmi, akkor oké hogy nem kell, ez érthetõ. Nem tudom mi ábrándíthatott ki a hölgyekbõl. Ezen csak te tudsz segíteni. A lehetõségeid adottak, tiéd a döntés. 19/l
A kérdező hozzászólása: 23:20-as tökéletesen megfogalmaztad helyettem, ugyanez a problémám.

12 hetes Uh-n minden esetben észreveszik ha a babának van valami fogyatékossága, betegsége? Vagy csak utána?

Nagyon félek,nehogy Down-kóros vagy testi fogyatékos stb legyen a gyermekem. Nem szeretnék beteg gyereket világra hozni. 23L

Legjobb válasz: Szia! Semmi sem 100%, nagy rá az esély, hogy kiszûrik. Nézik a nyakiredõt (nucha) és az orrcsontot is. Elég alaposak szoktak lenni, így nagy az esély rá, hogy meglátja, ha van valami baj. DE!! Ne erre gondolj. Nem lesz semmi baj, minden rendben lesz. Vagy van valami konkrét dolog,ami miatt aggódsz? Családban van valakinek valamilyen örökletes betegsége? SZ.

Szia! Semmi sem 100%, nagy rá az esély, hogy kiszûrik. Nézik a nyakiredõt (nucha) és az orrcsontot is. Elég alaposak szoktak lenni, így nagy az esély rá, hogy meglátja, ha van valami baj. DE!! Ne erre gondolj. Nem lesz semmi baj, minden rendben lesz. Vagy van valami konkrét dolog, ami miatt aggódsz? Családban van valakinek valamilyen örökletes betegsége? SZ.
Szia! A szonográfus el fogja mondani, hogy jók e az eredményei a babának. Ne félj, tudják a dolgukat, nem raknak a géphez "amatõröket". Ha jók az eredmények akkor szerintem megnyugodhatsz valamennyire. 22/L/16+3 hkm
Elõzõ vagyok. Azt el felejtettem, hogy utána olvastam a dolgoknak, csináltam egy kalkulátort, és ilyen idõsen mint mi 0, 07% esély van rá, hogy valami baja lesz a kicsinek. Úgyhogy nyugi. Az én nõvérem nyitott gerinces és donga lábas, mind a 2 lánya egészséges, és az én babám eredményei is teljesen normálisak.
Biztos le leszek pontozva, de nem érdekel. Nekem az a véleményem, hogy aki így gondolkodik, annak nem kéne gyereket vállalnia. Nincs olyan vizsgálat, amivel 100%-osan ki lehet szûrni mindenféle betegséget! Tehát valamennyi minimális esély mindig van arra, hogy beteg legyen a baba, és ha neadjisten így alakul, az anyának akkor is anyának kell maradnia, ha már egyszer betegen született, nem dobhatod el, csak mert egészséges gyereket akarsz. A gyerekvállalás sajnos ilyen szempontból zsákbamacska. Persze az ember mindent megtesz, hogy egészséges gyereke szülessen, de azt tudni kell, hogy benne van a pakliban, hogy valami baj lesz, és aki ezt nem tudja elfogadni, annak nem szabadna gyereket vállalnia.
Nem kötözködni akarok, de ha a Down-kór után tetted volna a stb.-t, akkor utalt volna arra, hogy más genetikai betegségre gondolsz. Tartom az amniot, valahogy bulizd ki magadnak, például pénzzel. Egyébként nagyon nem értek veled egyet. Vannak betegségek, amiket ki sem lehet szûrni. Akkor mit teszel? Eldobod magadtól a gyerekedet, csak mert betegen született? Mellesleg ne írj olyat, amit nem tudhatsz: "az nem élet". Dehogynem. Jobb és teljesebb, mint a tiéd, ebben biztos vagyok. Ennek ellenére ha nem akarsz beteg babát szülni, akkor járd körül a lehetõségeket, és kész. Utolsó voltam.
Ha a Down-t és más genetikai rendellenességet 100 %-ra ki akarod szûrni, akkor kérj amniot, bár azt azért tudd, hogy nem szokás csak úgy kérésre, nyomós indok nélkül megcsinálni, na és kockázata (vetélés) is van. Sajnos megcáfolom, hogy a 12 hetes ultrahangon mindent ki tudnak szûrni, mert ez nem igaz. Nekem beteg babám született, és nagyon sokáig nem vettek észre semmit (30 hét), pedig nem amatõrök néztek, és nem apróságokról volt szó. Ja, és kedves kérdezõ, van a Down-nál sokkal rosszabb is, pontosítok, nem csak ez az egy genetikai rendellenesség létezik. Jó babavárást, egészséges babát kívánok Neked.
A kérdező hozzászólása: Nem , kedves 72%-os. Én úgy értettem ahogy írtad! Én arról nem tehetek , hogy a te gyereked beteg lett. És sajnálom. De szerintem ha addig kiderült volna , hogy beteg amíg meg lehet szakítani a terhességet akkor lehet te is elgondolkoztál volna rajta. Ha nem akkor bocsánat. Ezért akkor megint én leszek a rossz. És egy szóval nem mondtam azt se , hogyha betegen születik akkor eldobom magamtól!!! Rossz indulatúak vagytok nagyon. És nem nekem nem való gyerek , hanem nektek , mert a gyerekeiteket is az ilyen viselkedésre tanítjátok majd! Az ilyen szülõk miatt van ennyi bunkó és másikba csak belerúgó gyerek és tini!
A kérdés az volt hogy minden esetben ki lehet-e szûrni az UH-val a betegséget. Valaki írta, hogy az amnioval tuti ki lehet szûrni mindent, erre írtam, hogy sajnos ez nem így van. A kérdezõ még azt is írta, hogy nem szeretne beteg gyereket szülni (ki az aki igen?), erre írtam, hogy ezzel mindenki így van, de nem lehet 100%-ra menni sajnos, ezt el kell fogadni. De írhattam volna, hogy tuti minden oké lesz, csak gondolkodjon pozitívan. Akkor nyilván nem pontoztatok volna le... de nem gyúrok a 100%-ra, ugyhogy nem fogok hülyeségeket beszélni :) Ezt is nyugodtan le lehet pontozni, ha jól esik.
Mi van? Az én gyerekem köszöni szépen teljesen egészséges (annak ellenére hogy rá akartak beszélni az amniora a magas AFP miatt de szerencsére nem hagytam) Látom komoly szövegértési problémák vannak itt, úgyhogy feleslegesen tépem a számat, úgyse fogjátok fel, feladom, pá.
A kérdező hozzászólása: 72% bocsi elnéztem 83%-osra gondoltam
A kérdező hozzászólása: De a többi akkor is rád is vonatkozik, mert te is azt írtad, hogy ilyen embernek való gyerek! És errõl többet nem fogok vitázni.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Nagyon sajnálom, csak bekavarodtam egy picit. Azt hittem a drága 72%-os írta ezt és egyben azt is , hogy nem való ilyen embernek gyerek. Egymás alatt van a két válasz és nem jól emlékeztem. Tõled bocsánat.Nem is pontoztalak le. Viszont a 72%-os igen és tõle egyáltalán nem esett jól amiket írt és õt le is pontoztam mert megsértett. Tudhatná , hogyha anya , hogy ilyenkor amúgy is érzékenyebbek a nõk a babás témákra....
nincs olyan, hogy biztos. vannak betegségek amiket nagy valószínûséggel kimutatnak terhesen. de mi van, ha szülés közbe komplikáció van és oxigénhiányos lesz? vagy ha 2-3 évesen kiderül, hogy autista (mert 15 hónapos kor után! jelenik meg ez a betegség) vagy 4-5 évesen, hogy ADHD-s? vagy 20 évesen, hogy skizofrén? sajnos ilyen nincs, hogy, hogy 12 hetes terhesen mindent kizárjanak :(
Kedves?!23. válaszoló.Még mindig a 15.és a 20. válaszoló vagyok.ÉN NEM-és a 4. válaszoló SEM-azt írta, hogy mindenre lehet szûrni, hanem azt, hogy az amnio(én pedig írtam, hogy a CVS-s is) 100%-os eredményt ad(amennyiben elvégzik).A 4. úgy írta, hogy a Down kórt ÉS MÁS genetikai rendellenességeket.Ebben hol szerepel a MINDEN szó?Nekem(idén 2012-ben) a CVS-el kb.8-10 féle rendellenességet néztek, mivel magán úton végeztettem, és igen borsos árat fizettem érte.De ez így volt 2008 elején is, amikor amniocentézist csináltattam a Telkiben, és Prágába küldték az anyagot tenyésztésre.El is mondta a genetikus, hogy sok-sok mindenre meg fogják vizsgálni.Ennyi.Te is tanulj meg szöveget értelmezni!
Kedves kerdezo! Mi a helyzet veletek? Remelem minden rendben a babaval es szepen fejlodik es legfokepp hogy semmi baja! Elolvastam a hozzaszolasokat mert most megyek en is 12. Heti ultrahangra (elso babam) es en is nagyon felek ettol, annyi beteg gyerek van a vilagban. En is szeretnem ha kiszurnek mindegyik betegseget mert egyertelmu hogy ha olyan baja lenne amit leirtal akkor en sem tartanam meg es szerintem ezzel nagyon sokan igy vannak azon a ket valaszolon kivul. En sem gondolom hogy elet lenni neki agyban vegetalni es csovon keresztul etetni, kovezzen meg akinek ez igy jo elet. Teljesen be vagyok parazva...
De sajnos tudom hogy nem lehet mindent kiszurni..
Kicsit félrementünk, azt ugyanis senki sem mondta, hogy ha nem lehet kiszûrni egy betegséget, akkor sem akarja a gyereket, miután már megszülte. Itt arról volt szó, a kérdezõ is azt kérdezte, hogy a terhesség ideje alatt ki lehet-e szûrni, hogy valami fogyatékossága vagy betegsége van. És azért a mostani vizsgálatokkal, ultrahanggal már jórészt ki lehet szûrni, hogy egészséges-e a magzat. Nyilván az benne van a pakliban, hogy van olyan, amit nem tudnak szûrni, vagy akár a szülés közben is felléphet komplikáció a babánál. De itt most nem ez volt a kérdés.
A 15. vagyok."Kedves" utolsó.Azt mindenki tudja, hogy mindenre NEM lehet szûrni a babákat, ám a CVS és az amnio akkor is 100%-os(természetesen azon betegségek kizárásában, amire szûrik/szûrték a babát).Helytálló amit írtam.És fel sem tételeztem, hogy valaki azt gondolja, hogy a világon mindenre szûrni lehet.Én kérek elnézést...
"egybõl a korionbiopsziát vállaltam, mert az 100%-os" Ez nem igaz, nem kéne ezzel hitegetni senkit. Nem szûrnek minden genetikai jellegû betegségre, csak a leggyakoribbakra, vagy ha konkrétan keresnek valamit, pl a családban elõfordult valami kromoszómarendellenesség, akkor azt nézik, de minden betegségre lehetetlen szûrni.
A kérdező hozzászólása: Tudom , hogy a Down-nál van rosszabb azért tettem oda a stb-t . Nincs a családban beteg gyerek, de mégis rettegek. Én nem bírnám elviselni ha beteg lenne. Ha a tv-ben is látok ilyen akkor egybõl azt gondolom, hogy ez nem élet. Akkor inkább meg se szülessen.
Sajnos nem...a barátnõm a 12.és a 18. heti UH-ot is magánúton(fizetõs helyen)csináltatta, profi orvossal.Minden a legnagyobb rendben volt, semi rendellenesség(szív, belek, vese, hólyag, tarkóredõ, orrcsont stb.).Az integrált tesztje is negatív tartományban volt, ám a kora miatt bevállalta az amniocentézist.Kiderült, hogy Down kóros a baba(el is vetette).Van már egy egészséges fia, és a családban semmiféle rendellenesség nincs.
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó , hogy itt egy csomó mindenki dobálózik azzal , hogy ennek ezért-annak azért nem is kellene gyereket vállalnia stb. Igen is szeretném , hogyha kiderül idõbe , hogy beteg akkor el tudjam vetetni. Vannak olyan betegségek amivel a gyerek még boldogan tud élni, de van olyan , hogy szenvedés neki. És mi lesz ha magatehetetlen és velem történik valami. Sajnálom , hogy ennyire rossz szülõ leszek szerintetek és nem való nekem gyerek azért mert félek. Többet nem is fûznék hozzá. Ez volt az utolsó kérdésem itt.
Kedves kérdezõ, ne foglalkozz senkivel, ha fiatal vagy is, és a korod miatt nem vagy olyan kockázatnak kitéve, mint mondjuk egy 35 éven felül szülõ nõ, menj el minden vizsgálatra, csináltass kombinált tesztet (most állítólag ez a leghatékonyabb), olyan helyre menj uh vizsgálatra, ahol alaposan megvizsgálnak és kérdezhetsz, és gondolj arra, hogy egészséges kisbabád lesz.
És sajnos nem biztos, hogy teljesebb életet tud élni mondjuk egy Down-kóros baba, a férjem öccse down-kóros volt, 3 évet élt, utolsó hónapjait a Heim Pál kórházban töltötte. Akkor még nem volt lehetõség ultrahangra és különbözõ szûrõvizsgálatokra, nem tudták, hogy ilyen beteg babájuk fog születni. Anyósomat és apósomat is megviselte, és a férjemet is, akire kevesebb idõ jutott a beteg testvér mellett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, azt az egy válaszadót kivéve! Nem értem , hogy lehetnek ilyen emberek. Olvasgatok itt nagyon sok dolgot és olyan könnyen dobálóznak, hogy nem való gyerek neki stb. meg mindennek lehordják egymást. Most én is megkaptam és nagyon felbosszantott, mert 23 évesen még most sem értem , hogy lehetnek ilyen emberek.
Ne törõdj a rosszindulatú emberekkel!Én 39 éves vagyok, a 3. babát várom, és egybõl a korionbiopsziát vállaltam, mert az 100%-os.Erre biztos sokan azt mondják, milyen gonosz vagyok, mert az 1% vetélési kockázattal jár(ami egészséges babát is sújthat)de nem érdekel.Az elõzõ babámnál rossz volt a vérvizsgálat eredménye, és bevállaltam az amniocentézist.Mert olyan "gonosz, nem anyának való" ember vagyok, hogy betegen nem vállaltam volna.Sajnos így sem 1000%, hogy minden rendben, de reméljük a legjobbakat.
Kérdezõ, a válaszaid minõségébõl ítélve egy éretlen, egyszerû gondolkodású lány vagy. Még nem értél meg az anyaságra. Talán sosem fogsz. Vannak sokan hozzád hasonlók.
Ezt nem értem! Miért kell a kérdezõt leszólni??? És mi az, hogy nem érett meg az anyaságra? Annyira felháborító az ilyen hozzászólás? Feltett egy kérdést, ami ha nem tetszik ne válaszolj rá! Én sem tartanám meg, ha kiderülne, hogy nagy baja van. Nem azért mert nem vagyok felelõsségteljes, hanem mert a baba inná meg a levét. Az én testvérem is mozgássérült, és látom mit meg szenved õ is és a család is emiatt. Aki nincs benne az is el tudja képzelni, mivel jár egy nem egészséges baba! 2. voltam.
9-es vagyok. Szépen kiforgattad, amit írtam. Megpróbálom érthetõbben. Egyetértek azzal, hogy kiszûrjék a betegségeket, amiket lehet. Mindenki egészséges gyereket akar, ez egyértelmû. De az is tény sajnos, hogy benne van a pakliban, hogy nem lesz egészséges, mert van olyan betegség amit nem lehet kiszûrni. Ha ezt nem fogadod el, ne akarj gyereket, mert ez egy olyan tény, amin nem lehet változtatni. Ha megsértõdsz rajta, ha dühöngsz, akkor sem! Ez van.
A 8.15.20.30. válaszoló vagyok!Nekem is megszületett a pici lányom-6.5 hónapos-és makk egészséges.Gyorsan, 2 óra alatt érkezett(igaz, Õ már a 3. babánk).Jó egészséget Nektek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!